KERESÉS search-close

Itt a bizonyíték, hogy Ákos tényleg mindenhez ért!

szerző:
2016.01.21. 16:49
Ma kiderült: a Telekom és az Ákost megvédeni szándékozó magyar állam közti csörte egyetlen igazi vesztese valójában a zenész, ugyanis míg ő jelentős támogatástól esett el, amikor a Telekom kihátrált mögüle, addig az állam végül mindössze 50 ezer forintnyi mobilnet-szerződést mondott fel a szolgáltatónál. A keretszerződéseket ráadásul épp aznap hosszabbították meg, amikor  Kovács Zoltán bejelentette a felmondásukat. De egyet se féljünk, Ákos ugyanis ezután is biztosan talál majd üzleti partnereket, a Vállalkozása ugyanis a cégkivonat alapján mindennel, de TÉNYLEG MINDENNEL foglalkozhat, a húskereskedéstől az ingatlanügyekig. Lássuk, mi mindenhez ért Ákos!
Itt a bizonyíték, hogy Ákos tényleg mindenhez ért!
Magyarország legsikeresebb zenésze nemrég azzal verte ki a biztosítékot sokaknál, beleértve a Magyar Telekomot is, hogy elég markáns véleményt fogalmazott meg a nők szerepével kapcsolatban. Sokak szerint egy zenésznek nem kellene olyan témákba ütnie az orrát, amelyekhez semmi köze, és jobban tenné, ha maradna a kaptafánál.

Csakhogy a képzeletbeli kaptafát ezúttal akár szó szerint is érthetnénk, ugyanis bár azt gondolnánk, hogy a jelen esetre alkalmazva Ákosnak az éneklésnél kellene maradnia, valójában a cipőkkel való foglalatosság sem áll tőle távol.
 

Cége profiljának legalábbis szerves részét képezi a "Lábbeli-, bőráru-kiskereskedelem".


Az régóta köztudott, hogy Ákos saját vállalkozása keretében folytatja előadóművészi tevékenységét. Arról is számtalan helyen lehetett olvasni, hogy cége, a Fehér Sólyom Bt. elég jól megy: 2014-ben 97 millió forintnyi adózott eredményt ért el. Azt viszont kevesen tudják, milyen széles portfólióval dolgozik a vállalkozás. A céginfo.hu-n nyilvánosan is elérhető adatok elég meglepőek, az ember ugyanis nem gondolná, mennyi mindennel foglalkozik az 1 fős létszámmal működő betéti társaság (Ákos a beltag, a kültag pedig a felesége, Őry Krisztina). Pontosabban hányféle, teljesen különböző típusú tevékenység űzésére van engedélye.

A Fehér Sólyom Bt. fő profilja az előadóművészet. Ebben még semmi meglepő sincs, hiszen Ákos egy popzenész, aki koncerteken lép fel. A listán ezután a "Napilapnyomás" szerepel, ami kissé meglepő, de azért fejben még mindig el tudjuk úgy könyvelni, mint kreatív területet. Ákos sokat szerepel ugyanis különböző lapokban, ilyen erővel pedig akár ő maga is nyomtathatna egyet. Aztán a "Nyomdai előkészítő tevékenység" és a "Könyvkötés, kapcsolódó szolgáltatás" következik, amire szintén rábólinthatunk, hiszen köztudott, hogy Ákos verseskötetek szerzője is.

Csakhogy ezután egyre szerteágazóbb tevékenységi körök jönnek, melyek az átlagos olvasó számára érthetően tűnnek kissé profilidegennek, ha Ákosról van szó. Ilyen például az "Épületépítési projekt szervezése" (TEÁOR 4110), ugyanis sohasem jutna eszünkbe Ákost vagy a cégét keresni, ha véletlenül házat szeretnénk éppíttetni, pedig ezek szerint simán megtehetnénk, mert megszervezni meg tudná. Ha mégsem szeretnénk Ákos bevonásával házat éppíttetni, még mindig megkérhetjük, hogy találjon nekünk egy megfelelő épületet, ugyanis ingatlanügynöki tevékenységet is végezhet.

De ha nagytételben szeretnénk
 
  • húst vagy húskészítményeket,
  • tejterméket,
  • tojást,
  • zsiradékot,
  • cukrot,
  • édességet,
  • kávét,
  • teát,
  • kakaót
  • vagy fűszert árusítani,

akkor is bátran fordulhatnánk hozzá, ugyanis mindegyik tétel nagykereskedelme részét képezi a cég tevékenységi köreinek.

A textil, ruházat, és lábbeli nagykereskedelme szintén magyarázható, hiszen Ákos nevével pólókat és egyéb ruhaneműket is árulnak a rajongóknak.
 

De ki tudná elképzelni, hogy Kovács Ákos vegyesboltot nyit? Vagy zöldség-gyümölcs kiskereskedést.


Senki, pedig a művész simán megtehetné. Sőt, hentesüzletet, vagy pékséget is nyithatna, ha akarna, vagy akár trafikot is, a cégkivonatban ugyanis szerepel a "Dohányáru- kiskereskedelem" is. Emellett vasárut, festéket és üveget is értékesíthetne, vagy akár cipőket is, amikor pedig megunta a kofa szerepét, és új szellemi kihívásokra éhezik, akkor bátran belevághat akár "Társadalomtudományi, humán kutatás, fejlesztés" címszó alatt futó projektekbe is. Ahogy a Cég című dalában énekli:
 

Ha nem találod a helyed
Ha elvesztetted a fejed
Ha szűkös lett minden keret
Ha a többieknek is lehet
Akkor miért is ne lehetne neked?


Most már legalább tudjuk, hogy ez egy önéletrajzi ihletésű dal.


Itt a bizonyíték, hogy Ákos tényleg mindenhez ért!

Tudja, mi nem lehetne Ákos? Kovács!

Fogadjunk, hogy sosem gondolta volna, hogy Ákos ennyi mindenhez ért! Apropó, fogadás, a cégnek természetesen "Szerencsejáték, fogadás" területre is van engedélye, szóval ha kaszinóba fektetne, Ákost kell keresni.

A Fehér Sólyom Bt. tehát a jelek szerint egy igazi polihisztor műhelye: amilyen kevesen vannak benne, olyan sok tevékenységi körrel rendelkezik. Mutassanak még egy embert, aki egyszerre érdeklődik a hangfelvételek készítése és a húskereskedelem, a napilapkiadás és az iparcikkek árusítása iránt.

Mindezek fényében már Ákos vitatott nyilatkozatai is más színben tűnnek fel: amikor azt mondta, hogy a nő dolga "valakinek gyereket szülni", valószínűleg az "Egyéb sokszorosítás" néven futó tevékenységi körre gondolt.

Ja, mert hogy olyanja is van neki!

(A találatot köszönjük Attisnak!)
 

Kövesse a Villanyleót, ha érdekes cikkekre kíváncsi! Itt tudja lájkolni:

 
 
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való