KERESÉS search-close

Kína óriásteleszkóppal figyelné meg a földönkívülieket

szerző:
2016.02.18. 13:27
Több, mint kilencezer embert telepítenek ki az otthonából, hogy gigantikus teleszkópot építsenek a házak helyére Kínában. A beruházás elsődleges célja idegen civilizációk felderítése.
Kína óriásteleszkóppal figyelné meg a földönkívülieket
A költözni kényszerülő lakóknak fejenként tizenkétezer jüant, azaz nagyjából ötszázezer forintot fizetnek a kellemetlenségért. Ezzel szemben a teleszkóp megépítése ötven milliárd forintnak megfelelő összegbe fog fájni.
 

A műszer ötszáz méter széles lesz, összesen négyezerötszáz darab tizenegy méter széles panelből fog állni.


A világ legnagyobb teleszkópja jelenleg a Puerto Rico-ban található Arecibo Obszervatórium - a kínai ennek kapásból a kétszerese lesz. Ez egyben azt is jelenti, hogy kétszer akkora területet lesz képes egyidejűleg vizsgálni, a technológiai fejlődésnek hála pedig körülbelül ötször annyira érzékeny lesz, mint dél-amerikai társa.

Ha elkészül (amit egyébként szeptemberre terveznek), a FAST névre hallgató teleszkóp többezer galaxis összehasonlító tanulmányozására lesz alkalmas.

Persze ez nem biztos, hogy megvigasztalja azokat, akiket kiköltöztettek az otthonukból.
 

Egyesek szerint nincs szükség hatalmas teleszkópra az idegenek kutatásához, az űrlények ugyanis itt vannak köztünk. Két hivatásos ufókutató el is mesélte nekünk, hogy milyen fajták léteznek szerintük! Kattintson a videóért a képre!

Kína óriásteleszkóppal figyelné meg a földönkívülieket
 
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való