Az énekes kapott egy fülest, ami szerint egy skót együttes kísértetiesen hasonló dalt alkotott, amit egy londoni kocsmában hallottak. 

Nem egyszerű eldönteni, honnantól számít valami plágiumnak, mert nincsenek konkrét szabályok arra, hány taktusnak kell egyeznie ahhoz, hogy lopásnak lehessen minősíteni egy dalt. Ezt Tóth Péter Benjámin, az Artisjus üzleti traszformációs igazgatója mondta el a Fókusznak annak kapcsán, hogy Dobrády Ákos egyik legismertebb slágerét, a Nem jön álom a szememre címűt nagy valószínűséggel lekoppintotta egy skót zenekar. Egy feljelentés esetén szakértő dönti el, hogy az egyik dal a másikhoz képest mennyire hasonló.

Gyanúba keveredett már a Beatrice is, hogy nem is a saját szerzeményük a Boldog szép napok. Az Omega többször tett már feljelentést, ismert dalaikat előszeretettel használják külföldi előadók. De a legtöbbször Kozsónak kellett reklamálnia a lopások miatt, szerinte Will.I.Am és Lady Gaga is vett már ötletet a szerzeményeiből. A Neoton Karnevál című dalával egy kínai előadó jár egyik fellépésről a másikra. És hogy mit tervez most Dobrády Ákos a skót zenészekkel? A Fókusz riportjából kiderül.