Wentworth Miller túlsúlyáról elterjedt egy mém a közösségi médiában. Ahelyett, hogy nagyon kiakadt volna, inkább vallott az elhízása hátteréről.  

Öngyilkos gondolatai voltak A szökés sztárjának

Amellett, hogy nagyon szórakoztatóak, a mémek sokszor félre is tudnak menni. Akárcsak Wentworth Millerrel, A szökés című sorozat főszereplőjének esetében. Történt ugyanis, hogy egy oldal megosztott róla egy képet, melyen a sorozat hőseként ereje teljében pózol, majd néhány évvel később pár tíz kiló plusszal nehezebben sétál az utcán.

A felirat mellette rendkívül gúnyos: „Amikor kiszabadulsz a börtönből, és szembesülsz a McDonald’s adta lehetőségekkel.”

A gúnyolódás azonban nagyon balul sült el, és elindított egy lavinát. Miller ugyanis megragadta az alkalmat, és elhízása apropóján őszintén vallott depressziójáról. Leírta, hogy 2010-ben ha nem is örökre, de visszavonult a színészkedéstől, és ez elsősorban mentális problémáinak volt köszönhető. Öngyilkos gondolatai voltak, a fejében megszólaló hangok pedig arra biztatták, hogy okozzon kárt saját magának. 
 

 

Today I found myself the subject of an Internet meme. Not for the first time. This one, however, stands out from the...

Posted by Wentworth Miller on Monday, 28 March 2016


„Gyerekkorom óta depresszióval küzdök. Olyan harc ez, mely rengeteg időbe kerül, korlátozza a lehetőségeket és több ezer álmatlan éjszakát okoz. Felnőtt életem legmélyebb pontján, 2010-ben a megbékélést és a kényelmet kerestem. Az evésbe menekültem, de lehetett volna ez más is, például a drogok, az alkohol vagy a szex. (…) Ezért híztam meg.”

Vallomása végén leírja, hogy most már arra a küzdésre emlékezteti ez a kép, ami akkoriban jellemezte az életét. Aztán biztatta a sorstársait, mondván, hogy mindenből van kiút.    

Fotók: Instagram, Facebook