A színésznek újra szembe kell néznie a kilátástalansággal és a fájdalmakkal, ugyanis az általa alakított karakter, Barha Zsolt sorsa kísértetiesen hasonlít a sajátjához...

Rékasi Károly: „Már nincs halálfélelmem!”

A Barátok közt rosszfiúját nem kell bemutatnunk a közönségnek, habár Zsolt karaktere igen sokat változott, mióta visszatért a Mátyás király térre. A férfi szörnyű fájdalmakat él át, miután maradandó sérülések szerzett a börtönben.

Rékasi Károly: „Már nincs halálfélelmem!”
 

 

Bartha kiszolgáltatottá, szorongóvá és frusztrált emberé változott, akinek lassan tényleg nincs már veszítenivalója.

„Bartha már közel jár ahhoz, hogy mindent megtehessen, mint ahogy én is valamikor közel jártam ahhoz, hogy mindent megtehessek” – árulta el a színész.


Rékasi Károly bevallotta, hogy a forgatások során nehezen tudta feldolgozni a fikció és a valóság közti párhuzamot, hiába van túl már mindenen nehézségen. A három évvel ezelőtti balesetből nagyon nehezen épült fel, amivel a szerepe miatt most újra szembe kellett néznie. Hiába tudta a színész, hogy így fog alakulni karakterének a sorsa, mégis megviselték őt a jelenetek.

 „Számomra nehezen feldolgozható, hogy egyezik az én saját életutammal a Bartháé.”


A színész nem gondolta volna, hogy a baleset után sokkal elfogadóbb, pozitívabb és bátrabb lesz. Karcsi szerint ő még mindig ugyanaz az ember, csak néhány tulajdonsága változott: például sokkal tudatosabban alakítja Zsolt karakterét.

„Egy kicsikét árnyaltabb lesz a Bartha, egy kicsikét gazdagodik furmánnyal, kicsikét gazdagodik stílussal. De az iránya, az ugyanaz marad.”


Rékasi Károllyal készült interjút itt tudjátok visszanézni!

Ne feledjétek, a Mátyás király téri izgalmak folytatódnak! Nézz bele az előzetesbe!

forrás/képek: Story Extra, Facebook