A Most van most című filmben a Drága örökösök Tamása Tompos Kátyának segít megtalálni a választ élete nagy dilemmájára. A Reggeliben Scherer Péter, a film másik szereplője és a rendező, Szajki Péter beszélt a forgatásról és az Y-generáció problémáiról.

Szökött menyasszonyt fuvaroz Mohai Tamás

Egy kétségek között gyötrődő menyasszony, akit Tompos Kátya alakít, elmenekül az oltár elől és beugrik egy taxiba. A taxit Mohai Tamás vezeti, a küldetés pedig a következő lesz: Kátya karaktere végiglátogatja az összes expasiját, hátha valamelyik mégis az igazi lesz, de az életükről semmit nem tud. Erről az utazásról és az Y-generáció útkereséséről szól a Most van most.

„A harmincasok életkereséséről szól, amikor írtuk, még a harmincas éveim közepén jártam” – mondta Szajki Péter, a rendező. – „Azokat a tapasztalatokat írtam bele, amiket láttam magam körül. Most már az emberek harmincas éveikben gondolkodnak el azon, hogy kellene-e házasodni vagy kivel? Régen ez a huszas éveinkben történt, lehet, hamarosan ez már a negyvenes éveinkben fog megtörténni.”

Vajon mi vár arra, akik még ennél is fiatalabbak? A leginkább a digitális eszközök tudják bekorlátozni a gyerekeket, de Scherer Péter szerint erre is van megoldás. A színész fia, Marci 13 éves, Scherer úgy gondolja, oldschool programokkal is be lehet mozdítani a tinédszereket, egy biciklitúrával, egy külföldi utazással, egy kirándulással. És be kell korlátozni az internetezést, szerinte ez a kulcsa annak, hogy a gyerekek ne legyenek túl digitálisak.

Ha szeretnél még többet tudni a Most van most!-ról, nézd meg a Reggeli riportját!