KERESÉS search-close

állat

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állat"

PAPAGÁJ-MENTÉS: így került haza Totó a 13 méteres fáról

Önkéntes tűzoltók mentették meg az elszökött ara papagájt. A madár még vasárnap repült el gazdájától Győrújbarátról, miközben a szabadban tanította. Másnap átfagyva, vizesen találták meg Totót egy 13 méter magas fenyőn. Az RTL Híradónak a madár gazdája, Gömböcz István nyilatkozott.

Leopárd és macska egyben

Nem az állatkertben keresztezték a két fajt. Onnan kapta a nevét, hogy bundája épp olyan foltos, mint a leopárdé, termetre viszont olyan, mint a házimacska. A látvány megtévesztő lehet, hiszen igazi ragadozó. A 7 hetes kölyök már most is igazi vadmacska. Foggal-körömmel tiltakozott élete első oltása ellen.

 

Már nálunk is vannak színpompás mandarincrécék

Színpompás mandarincrécét csodálnak három hete a New Yorkiak. Senki sem tudja, honnan keveredett a Central Park-i tóba. A városban tilos kacsát tartani, valószínűleg mégis egy fogságban született, majd elszökött madárról lehet szó. Magyarországon azonban nem tilos, így itt többfelé is felbukkan az ázsiai eredetű madár.

Hajdú Balázs élete kész állatkert!

Részlet a Showder Klub 22. évadának 4. részéből:

Mókus a kertben? Kutyák a kínai étkezde előtt? Medvetámadás az országban? A humorista nem rejtette véka alá véleményét.

Nézd meg a teljes adást az RTL Moston!

Elítélték az állatcsempészeket

Kegyetlen körülmények között szállították a kutyakölyköket. Állatkínzásért ítéltek el két olasz férfit Magyarországon. Január végén érték őket tetten a szlovén határ közelében. A csomagtartójukban 25 kiskutyát találtak, amiből 7 elpusztult.

Nyugdíjba vonulnak a dán elefántok

Lara, Jungla és Jenny nemsokára nyugdíjba vonul. A dán cirkusz vezetői, nem a koruk, hanem egy új rendelet miatt vállnak meg az állatoktól.

Ma keresztelik hazánk egyik legkülönlegesebb csikóját, a zebmárt!

A Magyar Nemzeti Cirkusz pénteki műsorának keretein belül Balatonlellén tartja különleges csikójának keresztelőjét. A kis zebmár egy szamár egy és egy zebra nem várt frigyéből született. A csikónak egyelőre még nincs neve, a társulat a közönség bevonásával fog nevet választani neki.
 

Láttatok már labdázó kecskét?

Ritkán látunk kecskét fitnesszezni. Az egy évvel ezelőtti Fókusz riportban jól látni, hogy a kölyök állat mindenképpen szerette volna megmászni a fittlabdát, csak még gyakorolnia kellett az egyensúlyozást. A kis kecskegida azonban nem adta fel, az óriási esések ellenére újra és újra nekiugrott a labdának. Ezzel pedig garantáltan mosolyt csalt mindenki arcára!

Kirepültek az első fiókák Tóbiás és Sára fészkéből

A gemenci erdő feketególya párja idén három kis gólyát nevelt fel, mostantól egyedül kell táplálékot szerezniük. Nem lesz nehéz dolguk, mert a szakemberek szerint a csapadékos nyári időjárás kedvez a gólyák kedvenc fogásait jelentő kisállatok fejlődésének.

 

Ritkán szaporodnak fogságban

Idén a Miskolci Állatkertben jött világra a kontinens hetedik kúszósülje. Ezek az állatok Észak-Amerikában őshonosak. Fogságban csak ritkán szaporodnak, de a miskolci sül párnak már a hatodik utódja született meg.

 

Medve kóborolt az utcán


szerző:
2018.05.29. 18:45
Medve kóborolt az utcán

Két magyar városban is medvét láttak néhány nap különbséggel. Eddig ilyenre csak külföldön volt példa. A két esetről felvétel is készült.

 KACSAMENTÉS: A világ nem teljesen kiskacsa barát!

A nagyvárosokban évtizedek óta élnek vadkacsák ott, ahol víz is van, könnyen alkalmazkodnak ugyanis a nagyvárosi életmódhoz. De, miért van az, hogy mostanában még a parlamentnél is rendőrök kísérik át a kacsákat az úton?

 MINI SZURIKÁTÁK: négyes ikrek születtek!

Négyes ikrek születtek a brit Chester állatkertjének szurikáta-csapatában. A különleges esemény még két hónapja történt, a szülők, Huskie és Beagle azonban eddig a földbe ásott odúban tartották és etették a kicsiket. Most viszont mind a négyen kijöhettek a szabadba, az állatkert és a látogatók nagy örömére.

 

Így képzik a rendőrkutyákat

Van köztük robbanóanyag, kábítószer és emberi testrész kereső kutya is. De dolgozik rendőri állományban járőrkutya, nyom és méregkereső négylábú is. Nyílt napot tartottak a dunakeszi kutyakiképző központban. Többszáz általános iskolás és óvódás előtt mutatták meg a rendőrök, hogyan dolgoznak együtt a kutyákkal.

Mindenkit játszótársnak tartanak

Olyanok, mint a szurikáták. Hat prérikutya kölyök született a Szegedi Vadasparkban – a kicsik mindenkit játszótársnak tartanak. Az észak amerikai állatok két éve érkeztek Szegedre, évente születnek az újabb kölykök.

Mutatjuk a világ legcukibb állatát!

A köztudottan játékos és békés pandamaci, pont egy évvel ezelőtt jó nagy pácba került, ugyanis nem tudott lejönni a magasból. Többször próbálkozott a tetőről átmászni a fa törzsére, de sehogy nem sikerült. Azt nem tudni, hogy esetleg egy ritka tériszonyos példányt láttunk-e, vagy csak a fára erősített bambusz-szárak zavarták meg, mindenesetre a látogatóknak okozott néhány könnyfakasztóan vicces pillanatot.

Árva kisrókákat nevelnek


szerző:
2018.05.04. 18:43
Árva kisrókákat nevelnek

Árván maradt kisrókát nevelnek a komlói állatkertben. Az öthetes Szonját magára hagyta az anyja az erdőben. Most az állatkertben etetik tápszerrel és csirkehússal. Ha felnő, megpróbálják visszaszoktatni az erdőbe, de ha ez nem sikerül, akkor a park másik rókájának lesz a párja.

 

Joe Lalinak: „Tűnjetek el, gyűlöllek benneteket!”

Lali bajba keveredett a faluban. Roland és Bori egy sérült kisállatról gondoskodtak. Levente felfedte az igazi arcát Laurának.

Extrém állatmentés


szerző:
2018.03.20. 08:08
Extrém állatmentés

Alig egy hete az V. kerületben, a Kossuth Lajos utca egyik régi épületének második emeleti párkányára mászott ki egy fehér szőrű kistestű kutya. Szerencsére a Katasztrófavédelem munkatársai időben kiértek a helyszínre és megmentették a kiskutyát. Erről és az ehhez hasonló esetekről Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője mesélt a Reggeliben.

Kutyadrámák a társaság gépein

Kétszer is súlyos hibát követett el állatokkal az United Airlines. Az első esetben meghalt egy kölyökkutya az utastérben a légikísérők tévedése miatt. Két napra rá az ügyintézők elnéztek valamit, és Japánba küldtek egy másik kutyát egy amerikai város helyett.

SZERENCSÉS VÉGE: így mentették ki a kutyát a jég fogságából

A tűzoltók búvárszolgálata mentett ki egy kutyát a Naplás tóból, az állat alatt beszakadt az alig egy centis jég. Az állatot végül a tűzoltók egy speciális mentőpárnával húzták partra, akinek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

 

Agresszív a kutyám! Mit tegyek?


szerző:
2018.03.07. 08:06
Agresszív a kutyám! Mit tegyek?

Belülről fakadó személyiségjegy, megaváltoztathatatlan adottság? Mit tehet a gazdi, ha agresszív a kutyája? Korom Gábor, a tükör módszer megalapítója válaszol!

Gazdira talált a négy kutyatestvér

Ezen a héten Sárit, a négy éves keverék kislányt lehet örökbefogadni. A gazdikereső kiskedvenc annak a négy kiskutyának az édesanyja, akiket sikerült mind-mind örökbe adnunk az elmúlt hetekben. Rami és Tibi Vili (ma már Borisz) szerető gazdijával beszélgetett a Reggeliben.

Szemeteszsákban találták meg a kölyökkutyákat

Egy szemétdombon, zsákokba kötözve találtak három élő kiskutyát hétfőn a Győr-Moson-Sopron megyei Gyalóka közelében. Az állatokat a megtalálóik hazavitték, felerősítik, majd örökbe adják őket.

Heti szőrösök: Fogadd örökbe Lénát és Lunát!

A héten nem is egy, hanem két kutyust lehet örökbefogadni! A németjuhász keverék kölykök a mamájukkal és testvéreikkel nagyon rossz körülmények között éltek az egyik pesti, elővárosi kerületben. Az önkormányzat decemberben lemondatta a kutyák tulajdonosát, így mindannyian a Vigyél Haza Alapítvány gondozásába kerültek. A kicsik három hónaposak, megkapták a mikrochipet és az első két oltásukat is. Jöhetnek az álomgazdik!

A denevérek szerint tavasz van

A denevérek hamarabb ébrednek a téli álomból, mert azt hiszik, tavaszodik, ezért vadászni indulnak. Táplálék azonban még nincs elég, a denevérek pedig legyengülnek. Az egyiket például egy miskolci üzletben találták meg, törött lábbal. Most a természetvédőknél van, tavasszal engedik majd szabadon.

 

Kész állatkert!


szerző:
2017.12.22. 09:45
Kész állatkert!

Cicák, kutyák, kígyók, és teknősök özönlötték el a Reggeli stúdióját, de volt itt aranyhal, kölyök oroszlán és egy rendkívüli csigaverseny is!

Extra videó: Andika legyőzte Tenyát!

A celebek állatidomárok lettek, és úgy tűnik, igencsak jó munkát végeztek. Nézd meg Tenya és Andi mutatványát!

˝Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek˝

A szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület üzemeltetése és hosszú távú fenntartása mindennapos küzdelemmel jár. Az állatmenhelyek számára ez a téli időszak talán a legnehezebb, sok állat ugyanis nagyon nehezen viseli a hideget.

Cicciolina csak a kígyó farkát szerette volna megfogni

Rami és Chris, a vadőr és kígyószakértő felvilágosították a celebeket, hogy milyen veszélyes állatokkal vannak körülvéve a dzsungelben. Foghattak fekete sast, ölyvet és veszélyes kígyókat is. Ezt a feladatot talán Cicciolina élvezte a legjobban...

Nézd meg a cica tehetségkutató első válogatóját!

Rengeteg cicás videót küldtek már a lelkes gazdik a Felix Faktorra. A mentorok már alig várták a felvételeket, sőt most saját véleményeiket is elárulták a tehetséges jelentkezőkről.

A Reggeli stúdiójában elevenedett meg az Oroszlánkirály!

Nem mindennapi vendégek érkeztek ma a műsorba, két oroszlánkölyök és idomárjuk, Hunyadi János Mátyás, illetve Eötvös Lóránd, cirkusz igazgató személyében!

Ezt látnod kell: a legcukibb sztárkedvencek!

Emlékezzünk meg azokról, akik a legszomorúbb napokon is mosolyt csalnak az arcunkra: tegnap volt az Állatok Világnapja! Ennek alkalmából összegyűjtöttük nektek hírességeink legtündéribb négylábúit. Induljon a cukimustra!

Fókusz 2017-10-03


szerző:
2017.10.03. 17:20
Egy járókelőnek köszönheti az életét az a kutya

Egy járókelőnek köszönheti az életét az a kutya, amelyet két órára a felforrósodott autóban hagyott a gazdája Budapesten. Bár a szlovén házaspár résnyire lehúzta az ablakot, az eb így sem jutott elég levegőhöz. A környéken sétálók törték be a kocsi hátsó ablakát, és vízzel kezdték locsolni a kutyát. Az állatmentők végül bevitték a klinikára, és ellátták – nem lett komolyabb baja. A rendőrök eljárást indítottak a gazdái ellen.

Kutyákért kampányolnak az ÉNB sztárjai!

 Gazdátlan kutyáknak próbálnak segíteni az Éjjel-Nappal Budapest című sorozat szereplői, akik egy fotózással segítenének az állatoknak.

Önfeláldozásból jeles


szerző:
2017.07.03. 08:39
Önfeláldozásból jeles

Erika feladta az életét azért, hogy árva kutyákat gondozhasson. Eladta a házát és egy tanyára költözött, hogy maga mellett tudhassa a kutyákat, önerőből látja el őket. Hogy miért teszi, elmondja nekünk!

Veszélybe sodorták a krokodilt

Kis híján a vesztét okozták a látogatók a pécsi állatkert rombuszkrokodiljának. A napokban egy üres üdítős palackot dobtak a medencéjébe. Az állat élelemnek hitte és egyből ráharapott. A gondozók szinte azonnal elkezdték kipiszkálni a műanyagot. A látogatók felelőtlensége miatt rombuszkrokodil már pusztult el Pécsen, mert aprópénzt nyelt le.

Kutyák, macskák vártak gazdira

Örökbefogadó napot tartottak szombaton a NOÉ Állatotthonban. Még szépségversenyt is rendeztek a menhelyen élő állatoknak, hátha így könnyebben találnak nekik új gazdákat. Akinek pedig esetleg nincs helye otthon, de mégis szeretne segíteni és örökbefogadni egy állatot, az most már ezt virtuálisan is megteheti. Tehát bármikor meglátogathatja, foglalkozhat vele, és támogathatja menhelyi kedvence ellátását.

Törpevíziló született a Nyíregyházi Állatparkban

Zoológiai szenzáció! Tavaly az egész világon mindössze 19 törpevíziló született a világ állatkertjeiben. A 2 hetes 11 kilós apróság a mai napon átesett egy orvosi vizsgálaton is, és kiderült, hogy fiú. A 18 éves anya nagyon gondos, naponta négyszer-ötször szoptatja a kicsinyét. A törpevíziló Nyugat-Afrika esőerdeiben és mocsaraiban őshonos, napjainkban már csak alig kétezer egyed él a természetben.

Napi jó hír: Egy kiscica miatt zárták le Abu-Dzabi legfontosabb útját!

Az óriás hot-dog meghozta a nap jó hírét. Egy nyolc sávos úton egy elárvult kiscica nyávogott, a tűzoltóság pedig nem habozott, és óriási torlódások árán kimenekítették a jószágot.

200 ezer forintot kap, aki segít

Átvágott nyakkal találták meg pénteken, ma már jól van Polli. A kutya néhány napja vérző sebekkel kóborolt Kecskemét hobbikertes övezetében, önkéntes állatmentőknek köszönheti életét. Megtalálói 200 ezer forintos jutalmat ajánlottak fel annak, aki megmondja, ki bántotta a láthatóan emberhez szokott kutyát.

Meglőhették a gólyát


szerző:
2017.04.10. 18:12
Meglőhették a gólyát

Valószínűleg meglőtték azt a gólyát, amelyikre Berzéken találtak rá vasárnap a helyiek. Egy kertben szállt le, ahonnan nem mozdult. A szárnya lógott, és egy seb volt az oldalán. Az utcában lakók a Mályi Madármentő Alapítványtól kértek segítséget, a gólyát ellátták, és már jobban van. A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz.

Felfedezőútra indult a kismajom

Három hónaposan indult felfedezőútra a kis zászlósfarkú majom a Nyíregyházi állatparkban. Csütörtökön először engedték ki gondozói a szabadba. Persze a majomkölyök nem ment egy méternél távolabb anyjától, számára viszont ez már nagy távolság és igazi hegymászóként ugrándozott hol a rönkön, hol pedig anyja hátán.

Tojást rakott a réti sas

Lerakta első tojását a paksi réti sas. A szülők szélben, esőben, szinte éjjel-nappal a fészekben ülnek, hogy vigyázzanak a tojásra. A család mindennapjait élőben, az interneten is nyomon lehet követni egy webkamera segítségével. A Duna-Dráva Nemzeti Park természetőre szerint érdemes figyelemmel követni a közvetítést, a következő két napban ugyanis újabb tojás érkezhet a fészekbe.

Mentés a fagyból!


szerző:
2017.01.24. 17:25
Mentés a fagyból!

Mickey Rourke-nak több apró termetű kutyusa is van: azt nehéz eldönteni, hogy melyik a legaranyosabb, de az biztos, hogy a színész az összeset imádja. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy amikor a színész meglátta, hogy az egyik kutyus kiszökött a hóba, gondolkodás nélkül, alsónadrágban utána rohant, nehogy megfázzon a pici.

 

Beszorult a rettegő kutya

Tűzoltók szabadítottak ki egy kutyát, ami két melléképület közé szorult szilveszter éjszakáján, Ongán. Az állat a petárdák zajától rémülhetett meg. A szűk résbe valahogyan bepréselte magát, de onnan nem tudott kijönni. A háziak a nyüszítésére figyeltek fel. Hiába próbálták kiszedni, nem sikerült. Hívták a tűzoltókat, akik falat bontottak, hogy a kutyát épségben kimenekítsék.

Mici és Krisztián táncolni tanítják a tyúkokat

A tyúkok is tudnak táncolni, ráadásul nem is akármilyen zenére! Krisztiánnak azonban meggyűlik a baja az egyik állattal...

Már szobatiszta és egyre veszélyesebb

Szobatiszta oroszlán. A Nyíregyházi Állatpark fehér kisoroszlánja egy különleges szokást is elsajátított. A kibélelt kartondobozt eredetileg azért tették be neki gondozói, hogy abban aludjon. A vadmacska azonban alomnak használja. A hét hetes aprósághoz már nem sokáig lehet bemerészkedni. Néhány hét múlva igazi ragadozó válik belőle. Ez már most is látszik rajta.

Mici és Krisz csirke idomárok lettek!

Miciék először egy ügyes uszkárral gyakorolták az utasításokat, utána jött a meglepetés: két csirke. Ezt követően kezdődhetett a gyakorlás!

Balszerencsekerék - Állat

A fiúknak az ötödik körben egy állatot kellett kitalálniuk. Minden rossz betű után pedig az üvegkoporsóban fekvő lányok jártak pórul.

Vivien egy nyuszit és egy pókot pároztatott

Vivien egy nyúl és egy pók segítségével mutatta meg Zsoltival közös gyermekének, hogyan létesítenek szexuális kapcsolatot az állatok.

A szívféreg a kutyák egyik legkomolyabb ellensége

A műsor nemcsak az emberek, hanem négylábú kedvencek egészségével is foglalkozik. Lássuk, mit tehetünk az állatokért!

Hűtött ételt kapnak az állatok a kánikulában

Hűtött halak a pingvineknek, frissítő zuhany a tevéknek és az elefántok is szinte egész nap a medencéjükben pancsolnak. Az állatok is nehezen bírják a 35 fokos hőséget. A veszprémi állatkert dolgozói ilyen melegben különösen odafigyelnek rájuk.

Nózi, a nyugdíjas rendőrkutya nem csak az orráról híres

Figyelem! Magyarország egyik leghíresebb orra következik, ami ráadásul celeb. Ő Nózi, a banditák rémálma - és bár nyugdíjas, népszerűsége töretlen. Ráadásul hamarosan mesehős is lesz.

Letört a faág a kis panda alatt

Egy vékonyabb ágon akart megpihenni. Valószínűleg így zuhant le a szerencsétlenül járt panda a szecsuáni rezervátumban. A gondozók azonnal a segítségére siettek. Szerencsére nem esett baja. Magától sétált be a rezervátum klinikájára.

Fókusz 2016-06-01


szerző:
2016.06.01. 18:55
A budapesti állatkert egyetért a lelövéssel

A heves támadások ellenére másodjára is azt mondta a Cincinnati állatkert igazgatója, hogy helyesen döntött szombaton, amikor utasítására lelőtték a kisfiút veszélyeztető hímgorillát. Bár a budapesti állatkertben másmilyen a gorillák élőhelye, a park szóvivője azt mondta: ha mégis lenne, és ilyen helyzet állna elő, ők is lövetnének, mivel jogszabály is előírja, hogy első az ember.

A mélybe ugrottak a farmerek a győzelemért

Attila és Dóri küzdelme, a múlt heti Párbajhoz hasonlóan, szorosan zajlott. Pörgés, forgás, mélybe ugrás, gödörből kimászás - így kezdődött, majd egy feldíszített májusfával ért véget a Farm kilencedik megmérettetése.

"Engem még nem köptek le"


szerző:
2016.05.17. 19:55

A farmerek az elmúlt napokban már-már rettegésben élnek a tanyán, ugyanis eléggé kiszámíthatatlan vendégek költöztek be hozzájuk. Cintia úgy érzi - és minden bizonnyal jogosoan -, hogy ő még a szerencsések közé tartozik.

Jöjjenek hát a közösségi oldalak állati sztárjai!

Nem is olyan régen mutattuk be a Story Extra nézőinek Erzsit. Erzsi nem csak egy macska, hanem jelenség, igazi véleményvezér, olyan cica, akinek szavait rajongók tízezrei várják nap, mint nap. Azonban nem Erzsi az egyetlen híres állat az internet világában.

Vajon honnan jön a tej?


szerző:
2016.04.17. 10:00
Vajon honnan jön a tej?

Hogyan készül a kenyér? Manapság egyre kevesebb gyermek van tisztába ezekkel a dolgokkal. Szerencsére sok szülő törekedik arra, hogy gyermekét környezettudatosan nevelje.

Veszélyes állatot kaptak a farmerek


szerző:
2016.04.11. 19:48
Veszélyes állatot kaptak a farmerek

Hatalmas disznót hozott Szilveszter gazda a tanyára. Az eligazításkor pontosan elmondta a teendőket, és azt is, hogy mire kell vigyázniuk, ha túl szeretnék élni ezt a hetet.

Nem akármilyen feladatot kaptak a hétre a farmerek

Vivi helyét öt új lakó vette át a Farmon. A versenyzők nagyon örültek a kis jövevényeknek, és persze Kongó is izgatottan figyelte legújabb barátait.

Íme a Farm legcukibb állata!


szerző:
2016.04.10. 11:00
Íme a Farm legcukibb állata!

A szavazásunkon Kongó, Turner, Babóca és Barni közül dönthettétek el, hogy ki a legcukibb. Nézzétek meg összeállításunkat a győztesről!

Kongó hasznos tagja lett a Farm társadalomnak

Pásztorkodásból jeles! Nyilván játéknak élte meg Kongó a feladatot, de nem is sejti mennyit segített Gáboréknak a nyáj terelésében. Gazdájától megkapta érte a jutalmat...

Reggeli állatkodás a Farmon


szerző:
2016.04.05. 19:50
Reggeli állatkodás a Farmon

Kellemes idilli reggeli hangulat a tanyán, avagy így ébrednek a farmerek egy jobb napon. Persze ismét van kivétel...

VIDRABABA: Nagyon ragaszkodik az emberekhez

A hét megmentett állata egy bájos vidrakölyök. Olivér egy folyami vidra, és valamiért elkeveredett családjától, majd sírva, magányosan feltűnt egy benzintkútnál a floridai Tampában. Egy állatbarát felvette, elvitte az orvoshoz, onnan egy menhelyre került. Ott derült ki, hogy Oliver nagyon ragaszkodik az emberekhez, ezért nem lehet visszaengedni a vadonba. Igy került a több ezer kilométerre lévő denveri nagy akváriumba, új otthonába, ahol most boldogan él.

Nem fordulhat elő, hogy megunt nyulak legyenek

A gyerekek imádják az élő nyulakat simogatni, de csak azok vegyenek húsvétra nyuszit, akik később is gondoskodnak majd az állatról. Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője a felelős állattartásról beszél. 2008 óta már nem fogadnak be az ünnepek után nyulakat, azért, hogy a felelőtlen magatartást ne népszerűsítsék.

Szilveszter gazda: „Tönkre lett téve a kecske!”

Visszatért a Farmra Szilveszter gazda, de nem nagyon örült annak, amit talált. A kecske nagyon rossz állapotban volt a felelőtlen állattartásnak köszönhetően. Vagy talán valaki szándékosan akarta így?

Küzdenek, hogy ne altassák el a beteg lovat

Kétségbeesetten küzdenek Csinszka életben maradásáért gazdái. A majd 20 éves lovat a magyar jogszabályok szerint el kell altatni, mert ún. fertőző kevésvérűségben szenved. Több ezren álltak Csinszka mellé, gazdái végső elkeseredésükben azt kérik a hatóságoktól, hogy saját legelőjükön betartva minden biztonsági szabályt hadd élhessen tovább Csinszka.

Ezen a képen van egy kutya. Te észrevetted?

Leolvadtak az óceánok mélyén az internet kábelei, annyira szétkattintják ezt a képet az emberek, amin egy bújócskában rendkívül tehetséges háziállat bújt el. Ha elsőre kiszúrtad, akkor igazán szemfüles vagy!

Bizarr! Castle valami furcsát vett a szájába

Nathan Fillionnak nem csak a sorozatban vannak furcsa dolgai. A való életben, pontosabban a közösségi oldalán is különc. Na nem annyira, mint mondjuk Miley Cyrus vagy Rihanna, úgyhogy aggodalomra semmi ok.

Tarka-barka kutyashow


szerző:
2016.02.16. 19:05
Tarka-barka kutyashow

Mutatjuk az év egyik legextrémebb szépségversenyét, ahol az indulóknak kettővel több a lábuk, és a megszokottnál jóval erősebb a sminkjük. Így született Bohóc, Dongó, Méhecske és Minyon, akiknek láthatóan nem volt bajuk az új külsejükkel.

A kutyaszeretet a legjobb orvosság

Egy budapesti, harmadik kerületi gyermek háziorvosi rendelőben nem mindennapi látvány fogadja a kis betegeket és szüleiket. Rex, a mentett németjuhász kutya minden nap gazdája, Dr. Varga Károly mellett segíti a gyógyulást.

Tíz híresség és állati hasonmásaik

Mindenkinek van egy hasonmása. Ha még nem találkoztál a sajátoddal, akkor valószínűleg nem voltál eléggé körültekintő. Tágítsd hát a látótered és nézz körül az állatvilágban is! Néhány szerencsés hírességnek már sikerült megtalálnia szőrösebb hasonmását, ami valószínűleg neked is sikerülhet.

Cuki állatokból sohasem elég! Egy édi jegesmaci utazik a mamája fenekén

Daisy Gilardini svájci fényképész lencsevégre kapta, ahogy a Wapusk nemzeti park jegesmedve családja, nagyon különleges módon járta a behavazott  vidéket.

Az állatorvossal a hátán szökött meg egy kutya a dokitól

Az érthető, hogy a háziállatok nem szívlelik, ha állatorvoshoz kell menni, de az már kevésbé, hogy akkor ez a rémült jószág miért úgy oldott kereket a rá váró műtét elől, hogy magával vitte az egyik doktort is, méghozzá a HÁTÁN!

Ez a macska jobban nyomja a felüléseket, mint a legtöbb ember!

Nem tudjuk, miért csinálja, mi indította a különös mozgásforma gyakorlására, de itt egy tornázó macska, amint épp felüléseket végez. Nem fog hinni a szemének!

Unatkozik? Jelentkezzen kecskesimogatónak!

Megvan minden idők álláshirdetése: egy kecskefarm önkéntest keres, aki egész nap simogatná a kiskecskéket!

Látott már majompofájú malacot? Nem? Akkor most fog!

Kubában született ez a furcsa mutáns izé, ami leginkább egy majom és egy sertés keresztezésének tűnik. A helyiek csodájára jártak, egészen a születése után négy nappal bekövetkezett haláláig. Úgy vélik, a környezetszennyezés állhat a furcsa jelenség mögött. Figyelem, bizarr fotók jönnek!

Nagyon fontos kérdés: hogyan kellene a nadrágot hordani a kutyáknak?

Az internet éppen teljes leovadásban van ettől a kérdéstől! Szavazzon, hogy ön a kétlábú vagy a négylábú verziót tartaná-e logikusnak!

Nézegessen állatokat mikulássapkában!

Mármint nem önnek kell piros fejfedőt viselni, miközben a képeket nézi, hanem az állatoknak. Kiakad a karácsonyi cukiságmérő, ha galériánkra kattint!

Megette az aligátor a betörőt

Floridában nem érdemes a bűn útjára lépni, mert veszélyes fenevadakba botlik az ember. Így járt az a szerencsétlen rabló is, aki a rendőrök elől menekülve egyenesen egy hatalmas hüllő kitátott szájába szaladt. :(

Egy méteres patkányt találtak egy kínai egyetemen

Mondom: egy méteres! Patkány! Egy egyetemen! A belvárosban! Kínában!

Hajtóvadászat a szökött strucc után

Strucchajtóvadászat Orosházán. Csütörtök délután megszökött egy 150 kilós strucc egy Orosháza melletti tanyáról. A futómadarat a rendőrök, tűzoltók, mezőőrök és vadászok is próbálták befogni. A hajsza több mint egy órán tartott.

Eledelnek szánták, a tigris legjobb barátja lett a kecskéből

Egy orosz állatkertben egy élő kecskét eresztettek a szibériai tigris ketrecébe, az állat azonban érthetetlen módon megkedveltette magát a ragadozóval, aki így megkímélte az életét. Ha ma csak egy állati barátságkötést néz meg, ez legyen az!

Fókusz Plusz 2015-11-07


szerző:
2015.11.07. 18:50
Fókusz Plusz 2015-11-07

Csökkentek az esélyek? - Kevés magyar sportoló lesz Rióban. Kevesebb olimpiai éremre számíthatunk, mint eddig? Megvalósult fantázia - Amit a Star Trekben megálmodtak, az mind a jövő technikája volt. Akkor született a mobil és a tablet ötlete is?

Nézegessen szinte láthatatlan, irtó cuki háziállatokat!

Ki mondta, hogy elbújni csak a vadonban lehet? Még az is előfordulhat, hogy most is a macskáján ül…

Emberek! Esik a hód!


szerző:
2015.10.24. 10:06
Emberek! Esik a hód!

Mielőtt azt hinné, hogy elgépeltünk valamit: erről szó sincs, a most következő videón valóban hódok potyognak az égből, méghozzá ejtőernyő segítségével!

Unja az esküvői képeket? Ezeket imádni fogja!

Ugyanis emberek helyett kutyák mondják, bocsánat, vakkantják el rajtuk a boldogító igent. A kínai Nanking városában idén negyedszer rendeztek tömeges kutyaesküvőt, ezúttal harminc eb részvételével. Nézze meg a képeket, és garantáltan cukiságtúltengése lesz!

Tippeljen, mi van a képeken: paróka vagy tengerimalac?

Két londoni designer zseniálisan zavarbaejtő fotósorozatot készített: a fotók egy részén parókák, másik felén tengerimalacok láthatók felülnézetből. Fogadjunk, hogy ön sem tudja majd megkülönböztetni őket!

Két lábon járó medve költözött a külvárosi lakóparkba

Ön mit tenne, ha egy ember módra közlekedő hatalmas fekete medve jönne szembe az utcában, ahol lakik? New Jersey külvárosának lakói filmre vették a fura mackót, aki rendszeres vendég a környéken. Mutatjuk a videót!

Kiette a leveleket a postaládából

Hintázott a jelzőtáblákon, és kiette a leveleket a postaládából. Csak néhány vétek azok közül, amiket egy makákó majom követett el Floridában, miután meglépett gazdája házából. Megpuhította néhány autó karosszériáját, sőt egy rendőrkocsit sem kímélt, ám végül befogták egy vizespalack segítségével.

A 35 éves gorillát ünnepelték


szerző:
2015.09.27. 18:55
A 35 éves gorillát ünnepelték

35 éves lett Golo, a Fővárosi Állatkert gorillája, és a közönség egész nap ünnepelhette a főemlőst. Volt gorilla-kvíz, rajzolni is lehetett a szülinaposnak, és persze Golo ajándékot is kapott.

Élve ásták elő a beton alól az állapotos kutyát

A Belka nevű kutya két napot töltött el úgy, hogy a nemtörődöm építőmunkások gyakorlatilag fölé rakták le a voronyezsi lakóház előtti új járdát. Végül a szomszédok összefogásával sikerült kiszabadítani, kölykei azonban így is elpusztultak. A hihetetlen mentőakciót videóra rögzítették.

Őrjöngő tehenet kényszerültek lelőni az új-zélandi rendőrök

A megvadult állat megtámadott egy mozgássérült embert és egy rendőrt is, aki végül kénytelen volt lelőni a nyílt utcán.

Keressük az ország legidősebb állatait!

Aki úgy érzi, hogy az Ő cicája, kutyája, lova vagy bármely más háziállata lehet a legöregebb, írjon nekünk levelet a fokusz@rtlklub.hu e-mail címre. Fotót és videót is küldhetnek nekünk. A legidősebb jelölteket pedig be is mutatjuk majd az egész országnak, itt a Fókuszban!

Emberre allergiás a kutya


szerző:
2015.07.11. 18:50
Emberre allergiás a kutya

Emberallergiát állapítottak meg egy kutyánál az Egyesült Államokban. A labrador-keverék egy évvel ezelőtt hiányos szőrzettel került egy indianai állatkórházba. Állandóan vakarózott és több nyílt sebe is volt. Senki sem tudta, hogy mi lehet vele a baj, míg egy orvos ki nem vizsgálta: kiderült a kutya allergiás az emberekre.

Ezért ne rohangálj a medence szélén vizes lábbal!

A kánikulát rengetegen vízparton próbálják túlélni. Biztos neked is sokszor mondta anyukád a strandon, hogy ne rohangálj a medence szélén, mert eltaknyolsz. Akkor csak legyintettél, pedig is így járhattál volna...
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való