KERESÉS search-close

állatkert

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állatkert"

Szerelmes az egy szem hím szumátrai tigrisünk?

Új feleséget kapott az ország egyetlen hím szumátrai tigrise a Nyíregyházi Állatkertben. A párcserére azért volt szükség, mert az előző tigrisszerelemből nem született utód. Zoját, az arát, néhány napja engedték össze Gioval, a hím tigrissel. Eddig úgy tűnik, minden jól alakul.

ÁLLATI SZÜLINAP: 25 éves lett Bálint, a pécsi víziló

Bálint 25. születésnapjára igazi bulit rendeztek vasárnap a mecseki vadasparkban: rajzokkal, lufikkal és hatalmas tortával köszöntötték. A víziló tavaly nyáron majdnem elpusztult, akkor egy vízbe esett pénztárcát nézett ételnek, ami kishíján elzárta a bélcsatornáját. A teljes riport ITT nézhető vissza!

KIDERÜLT: Kislány a berlini állatkert jegesmedvebocsa

A kölyök december elején született. Eddig kizárólag anyjával volt, most is csak 15 percre szakították el tőle, amíg az állatorvos megvizsgálta. Így derült ki, hogy a kölyök nőstény, 8 és fél kilót nyom és 61 centiméter hosszú. Az orvos szerint korához képest nagy és erős. Az állatkert látogatói először márciusban láthatják majd, amikor a gondozók úgy ítélik meg, hogy már kimehet anyjával a szabadba.

Kiszöktek a csimpánzok a kifutójukból a belfasti Állatkertben

Furfangos módon jutottak ki kifutójukból a csimpánzok Belfastban. Észrevették, hogy a viharban meggyengült egy faág, amit letörtek. Ezt aztán a betonfalnak támasztották, hogy felmászhassanak rajta a kifutó tetejére. A legtöbb csimpánz ennyivel beérte, de volt olyan, aki kimerészkedett a látogatók közé is. Az egyik gondozó azzal nyugtatta az embereket, hogy a majmok tudják, hogy nem jöhetnek ki, és majd visszamennek. Ez egyébként később pontosan így történt.

Látványetetés a miskolci állatkertben

A leopárd felugrott a finom falatokért, a szibériai tigris pedig csak unottan nézelődött - látványetetéssel hívták fel a figyelmet a kihalás szélére került ragadozókra a miskolci állatkertben. A nálunk nem honos fajok mellett a Magyarországon élő nagyragadozókról is beszéltek a szakemberek. Egyebek mellett arról, hogyan tud egymás mellett élni például farkas és ember.

A Csillagok háborúja szereplőiről nevezték el a kisvidrákat

Bemutatták a nyilvánosságnak az amerikai Kansas City állatkertjének legújabb büszkeségeit. Az ázsiai kiskarmú vidrák még októberben születtek. Azóta elkülönítve cseperedtek.

 

Szökött oroszlán ölt meg egy állatkerti gyakornokot

Oroszlán mart halálra egy állatkerti gyakornokot az Egyesült Államokban. A 22 éves egyetemista alig két hete dolgozott a dél-karolinai állatmentő központban. Az oroszlán egyelőre tisztázatlan körülmények között kiszökött a kerítéssel körülzárt otthonából, és így került a gondozók közelébe. A Matthai névre keresztelt állatot a támadás után kilőtték.

LEOPÁRDMACSKA: Foltos bundájú vadállat, házimacska méretben

Leopárdmacska született Debrecenben. Nem az állatkertben keresztezték a két fajt, onnan kapták a nevüket, hogy bundájuk épp olyan foltos, mint a leopárdé, termetre viszont olyanok, mint a házimacskák. A látvány megtévesztő lehet, hiszen ártatlan kinézetük ellenére igazi ragadozók.

Evakuálták a

Gépfegyveres rendőrök biztosításával állatvédők evakuálták Európa legrosszabb állatkertjét Albániában. A parkot inkább a borzalmak helyének lehetne nevezni olyan állapotban tengődtek ott az állatok. Néhányuk esetében a mentés sem segített, mert röviddel később elpusztultak.

Állatkert a templomban

Egyedülálló egyházi kezdeményezés Oroszországban. Állatkertet rendeztek be az egyik templomban, hogy még több hívőt csábítsanak a misékre is. A helyiek örülnek a jövevényeknek, köztük a krokodiloknak, mert nincs a környéken állatkert. A krokodilos templom annyira sikeres, hogy bővíteniük kell a férőhelyet.

Palvin Barbi: „Az álmok valóra válnak…”

A modell újabb tételt húzhatott le bakancslistájáról a Pekingben töltött ideje alatt.

Ilyen ha oroszlán bébibumm van a magyar állatkertben!

Cuppogtak, nyávogtak és játszadoztak: mi meg legszívesebben agyon simogattuk volna őket, ha lehetett volna. Két évvel ezelőtt több pici oroszlán is született a magyar állatkertekben: Gyöngyösön négyes ikrek, Nyíregyházán pedig egy különleges fehér nagymacska született.

GYORSAN TANUL: így imponál a szegedi fóka párjának, Helgának

Milo utasításra kitátja a száját, felemeli a mellső lábát, hagyja – sőt látványosan élvezi – amikor gondozója végig nyomkodja a hátát. Gondozója szerint azért tanul ilyen gyorsan, hogy imponáljon leendő párjának, Helgának.

Új játékot kaptak az állatok

Ne csak feküdjenek a napon vagy unatkozzanak - ezért kaptak új játékokat az állatkert lakói. A speciálisan a testsúlyukhoz és az igényeikhez igazított labdákkal a gondozók  a zebrák, az orrszarvúk és a rágcsálók készségeit szeretnék fejleszteni.

Állatkertből lopott, keresi a rendőrség

A zuglói rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

Már nincs egyedül a pávián

Régóta egyedül élt, most társakat kapott a gyöngyösi állatkert páviánja. A 17 éves állatot, Makit évekkel ezelőtt az állatkert mentette meg egy cirkuszból, ahol nagyon rossz körülmények között tartották.

ÁLLATI HŐSÉG: Így hűsölnek a sanghaji állatkert lakói

Még a panda is liheg! Az augusztusi kánikula nemcsak Európát sújtja, Kínában is szenved tőle ember és állat egyaránt. A sanghaji állatkertben görögdinnyét adtak a vízilovaknak, a pandák medencét kaptak labdával, a hosszú szőrű kecskének pedig lenyírták a szőrét, hogy jobban viselje a meleget.

CUKISÁG: Dinnyenap az állatkertben!

Augusztus 3-án, pénteken volt a görögdinnye napja! Ebből az alkalomból a portlandi állatkert lakói is csemegézhettek a frissítő gyümölcsből! Az elefántok, denevérek, de még az oroszkánok is kaptak kóstolót belőle!

MR-vizsgálaton volt a gazella

Hónapok óta fájt a lába, mégsem tudták kideríteni, hogy mi a baja Emmának, a Fővárosi állatkert gazellájának. Az állatot ezért MR vizsgálatra vitték, ahol kiderült, hogy a váll ízületénél van valamilyen cisztás elváltozás. Amit, ha minden jól megy, gyógyszerekkel ki lehet kezelni.

ÉNB Bence jótékony meglepetéssel bizonyította szerelmét

Az Éjjel-Nappal Budapest fiatal szereplője jótékonykodással egybekötött ajándékkal lepte meg párját.

Jótékony cukisággal bizonyította szerelmét Bence

Az Éjjel-Nappal Budapest sztárja nem mindennapi módon próbálta levenni lábáról szerelmét.

Bence romantikus meglepetése levette Orsit a lábáról

Bár Teó munkára fogta őt, Bence egy kis segítséggel elszabadult a bárból, hogy romantikus randevúra mehessenek Orsival…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Albínó kenguru született Győrben

Félénken kukucskál anyja erszényéből és rövid időre már ki is mászik onnan. A kölyök körülbelül 3 hónapos, de pontosan megmondani nem lehet, mert az egy hónapos vemhesség után még hónapokat anyjuk zsebében tölt. A gondozók is csak onnan tudják, hogy kicsi születhetett, hogy a mama erszénye egyre nagyobb.

Ő Chili, a tapírbébi


2018.06.26. 18:50
Ő Chili, a tapírbébi

Tapírbébi született a győri állatkertben. Chili még június 1-jén jött világra, de a látogatók még csak pár napja láthatják. A kis tapír bundája csíkos, felnőtt korára azonban, úgy, ahogy szüleinek, neki is barna szőre lesz.  Ma vidáman lubickolt a medencében és szalmát is majszolt.

CUKIK: ismerkednek az őzgidák a Gyöngyösi Állatkertben

Kíváncsian ismerkednek az RTL kamerájával az őzgidák. Az elmúlt két hét alatt négy őz érkezett a Gyöngyösi Állatkertbe. Mindegyiket kirándulók hozták be, mert azt hitték, árván maradtak.

 

MŰTÉT: Így távolították a kiselefánt agyarát

Nem hétköznapi, rendkívül bonyolult műtétet hajtottak végre a Nyíregyházi Állatparkban. Az álaltkert 3 éves elefántja, Kito szorult rá a gyors orvosi segítségre, mivel letörte az agyarát, ami a folyamatos fogászati kezelés ellenére is állandóan begyulladt, ezért el kellett távolítani. Mivel az agyar erekkel és idegekkel sűrűn behálózott, annak eltávolítása rendkívül bonyolult, mindössze 3 olyan állatorvos van a világon, aki el tudja végezni ezt a műtétet.

Öt nagymacska és egy medve szökött megy egy német állatkertből

Megszökött öt nagymacska és egy medve az áradás miatt elárasztott lünebachi állatkertből. A hirtelen lezúduló eső miatt rongálódott meg lakóhelyük, emiatt tudtak elszökni. Az oroszlánokat, a tigriseket és a jaguárt egy drón felvételei alapján fogták be, állatorvosok segítségével vitték vissza ketrecükbe.

Cukiság: a kisoroszlánok megrágcsálták a Fókusz kameráját!

Négy évvel ezelőtt mutattuk be először az abonyi állatkert két nyolc hetes kölykeit, akiket addig iszonyatosan védtek a nyilvánosságtól. Az oroszlánok – Nala és Mombasa – egyáltalán nem voltak szégyenlősek, olyan közel jöttek a kamerához, ahogy csak tudtak. A végeredmény pedig magáért beszél!

NAGYON CUKI: Összebújnak az ötösiker kistigrisek

Kínában született az öt fehér kistigris, amiket most először mutattak meg a nagyérdeműnek. Osztatlan a siker…

Állatkerti tragédia – földhöz csapta a szurikátát!

Hogyan és miért történhetett meg, hogy egy látogató iskolás földhöz csapta a kerítésen túl élő szurikátát? A tiltás és figyelmeztetés ellenére miért nyúlnak be emberek az állatokhoz?

28 év egy szűk ketrecbe zárva

28 éven át szenvedett egy szűk ketrecbe zárva egy nőstény medve az egyik elhanyagolt romániai állatkertben. De most minden megváltozott. Az állatvédők kitartó küzdelme a kiszabadítása érdekében sikerre vezetett. Egy hatalmas, zöldövezeti menhelyre vitték, hogy más medvék társaságában szabadon élhessen.

Bemutatjuk a világ legcukibb pandáit!

Egy évvel ezelőtt egy halom cuki felvétel érkezett Kínából. Szecsuán tartomány fővárosában található a világ legnagyobb pandás állatkertje, a gondozók pedig minden bizonnyal tobzódnak az élményekben.

Sokan választottak szabadtéri programot húsvétkor

Hosszú sorok a szabadtéri rendezvények előtt, miután javult az idő, sokan döntöttek a kinti húsvéti programok mellett. A győri állatkertbe majd 7 ezren látogattak el, a nyuszis játékok mellett meg lehetett nézni az állatok etetését. A budapesti vasúttörténeti parkban is jóval több kisvonatot kellett üzembe állítani, mert olyan sokan voltak.

Ugrándoztak a kisbölények


szerző:
2018.03.24. 18:25
Ugrándoztak a kisbölények

Minden bizonnyal a világ legboldogabb bölény-kölykeit sikerült lencsevégre kapnia egy amerikai állatkert egyik gondozójának. A kisbölények a tavasz beköszöntével először vehették birtokba tágas kifutójukat, és láthatóan nem tudtak betelni a nagy mozgástérrel a kellemes napsütésben.

Jót tesz a felmelegített kapcsolat?

Dávid és Nóri régebben már közelebb kerültek egymáshoz, azonban kiderült, hogy a fiú más lánynak is csapta a szelet. Dávid azóta nagyon megbánta a dolgot, és most elhatározta, hogy visszahódítja Nórit. Sőt, már az első randi helyszínét is kitalálta!

Ed Sheeran állatokat bűvöl


szerző:
2018.03.22. 16:50
Ed Sheeran állatokat bűvöl

Ed Sheeran az Ausztráliai Sydney-ben és Brisbane-ben varázsolta el rajongóit. De szerencsére volt egy kis ideje feltöltődni is a koncertek között.  De nem a hotelben pihente ki a fáradalmakat az angol énekes. A napos időben a helyi állatkertbe látogatott el.

 

Kutya anyáskodik a leopárd bébi felett

Különleges anya-gyermek páros él az egyik orosz állatkertben. A magára hagyott leopárd bébit az intézmény golden retrievere fogadta örökbe. Elválaszthatatlanok és tökéletesen kommunikálnak egymással.

Dohányzott az orángután


szerző:
2018.03.08. 18:51
Dohányzott az orángután

Felháborodtak az állatvédők. Dohányzó orángutánról készült videofelvétel az indonéziai Bandung parkjában. A félig elszívott cigarettát egy látogató dobta be az állatnak. Ugyanott ősszel csontsovány medvéket filmeztek, ahogy a látogatóktól kunyerálnak élelmet. A park bezárását azóta követelik, a petíciót már csaknem egy millióan írták alá.

 

Társakat kapott a farkas


szerző:
2018.03.01. 18:52
Társakat kapott a farkas

Három év után társakat kapott a Miskolci Állatkert tizenkét éves nőstény farkasa. Évekig élt egyedül az állatkertben. A korábbi falka tagjai az elmúlt években elpusztultak vagy másik állatkertbe kerültek. Januárban egy hatéves testvérpár érkezett hozzá Pécsről. Először csak rácson keresztül ismerkedtek, a napokban engedték őket össze.

5 éves lett a Valentin-napi elefánt

Zabból készült torta, gyümölcs és zöldség díszítéssel – így köszöntötték 5. születésnapján Ashát, a Fővárosi Állatkert elefántját. Asha 2013-ban éppen Valentin-napon született alig 70 kilósan, most pedig majdnem akkora, mint az anyja.  A különleges tortát a legkisebb elefánt, a tavaly novemberben született Aurun is megkóstolta.

Vannak, akik élvezik a telet

Fürdőzéssel töltik idejüket a Nyíregyházi Állatpark jegesmedvéi. A pingvinek is kaptak az alkalmon és kihasználva a telet, csobbantak egyet a jeges vízben.

TÉLI ÁLLATKERT: A majmok nem nagyon szeretik a telet

A nyíregyházi állatkertben jártunk – a hóesésben. Egyes lakók kifejezetten örültek a hidegnek, a majmok viszont egyáltalán nem bírják a mínuszokat. Ők melegben vannak ilyenkor is, a trópusi házban vészelik át a telet. A kellemes melegben Maja, az orángután komfortosan érzi magát, kifejezetten örült az ismerősnek és kommunikált is vele...

Kiderült, mit esznek az állatok

Csak mazsolából majd 600 kiló fogyott tavaly a Budapesti Állatkertben. Ezt mind az állatok ették meg. A dolgozók összesítették, hogy pontosan miből mennyit adtak a náluk élő 8000 különböző állatnak. Az etetésükre 265 millió forintot költöttek.

Három kis pingvin a hóban

Már a látogatók között totyoghatnak a nemrég született kispingvinek a kínai Harbin állatkertjében. A három pelyhes állatot szüleikkel együtt engedték ki a hóra, ahol a látogatók akár meg is simogathatják őket.

 

Elefánt született a Fővárosi Állatkertben

Elefánt született hajnalban, a Fővárosi Állatkertben! Egyelőre csak kevesen mehetnek be hozzá, csak egy monitorról lehet figyelni. Azt még nem tudják, hogy hím, vagy nőstény.

CUKI: így bántak el a tökkel Halloweenkor az állatkert lakók

Tököket kaptak a dallasi állatkert lakói Halloween alkalmából. Bahati, az oroszlánkölyök, Adzsabu, az elefánt éppúgy élvezte a narancssárga zöldséget, mint a szurikáták, a galapagosi óriásteknősök, vagy a vízilovak.

Kijutott a ketrecéből egy oroszlán a pécsi állatkertben

Az intézmény vezetése szerint csak néhány lépést tett meg, és a látogatók nem voltak veszélyben. Híradónknak küldött válaszukban azt írták, az eset még szeptemberben történt. Az oroszlánt perceken belül visszajuttatták a helyére, a ketrecajtót nyitva felejtő munkatársukat pedig elbocsájtották.

 

Ilyen az, amikor zebrák vágtatnak Sopron utcáin

Akik hétfőn Sopronban jártak, azok igazi filmben illő jelenetre lehettek figyelmesek, amikor hat zebra söpört végig a város utcáin. Nem ez az első eset, hogy cirkuszi vadállatok szabadulnak el. A rendőrség szabálysértés miatt eljárást indított a Magyar Nemzeti Cirkusz ellen.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-10-03


szerző:
2017.10.03. 17:20

Fókusz Plusz 2017-09-02


szerző:
2017.09.02. 18:50
151 éves a Fővárosi Állat- és Növénykert

Ma ünnepli 151. születésnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az intézmény 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, és azóta is évről-évre töretlen sikert arat kicsik és nagyok között. Vendégünk Hanga Zoltán volt, az állatkert szóvivője, aki nem
egyedül érkezett!

Állati pandaszülinap


szerző:
2017.08.08. 19:30
Állati pandaszülinap

Zsúrt rendeztek egy ausztriai állatkertben, mert egy évesek lettek a pandaikrek. A foltos macik ajándékokat is kaptak, és jókedvűen hancúroztak az arcképeikkel díszített meglepetések között.

A teljes adást itt nézheti meg! 

Jégkockán hűsölnek az állatok

Jégkockák, hűs görögdinnye, párakapu, locsolók, medence és vízpart. Az állatok is csak így tudják elviselni a hőséget. A sarkvidéki állatok, mint a jegesmedve és a pingvin igazán fejedelmi körülménynek között töltötték a mai negyven fokos hőséget a fővárosi állatkertben. A gazdik egy része pedig autóba ülteti, és kutyás strandra viszi kedvencét, hogy az hűsöljön egy kicsit.

VIDEÓ: Így pózoltak a leopárd kölykök a fotósoknak!

A Nyíregyházi Állatpark párduc ikrei átestek életük első orvosi vizsgálatán. Az egészséges kölyköket most még anyjuk nevelik, a tervek szerint azonban, egy fajmentő programhoz csatlakozva, néhány év múlva szabadon engednék őket a természetes élőhelyükön. Ehhez azonban sokat kell még tanulniuk. További részletek 18:00-kor az RTL Híradóban. 

CUKISÁG: Így örülnek a jegesmedvék a hónak

Önfeledten játszanak és csúszkálnak a lappföldi állatkert jegesmedvéi. Az állatkertbe most érkezett a friss hó-szállítmány, aminek a mackók szemmel láthatóan nagyon örültek. A lappföldi állatpark nemcsak a jegesmedvéknek ad otthont, hanem 50 más sarkvidéki fajnak, köztük vidráknak, baglyoknak és sarki rókáknak.

LE LETTEK JEGELVE: Hűsítő wellness szállodává változott egy sanghaji állatkert

Hűsítő wellness szállodává változott egy sanghaji állatkert. Persze nem az emberek számára, hanem az állatok élvezhetik az extra szolgáltatásokat. A 35 fokot meghaladó hőség miatt ventilátorok, árnyékolók és párafújó berendezések hűtik az állatokat, akik szemmel láthatóan élvezik a különleges bánásmódot.

Kismarák születtek a győri állatkertben

Kölyök marák vagy más néven pampanyulak születtek a győri állatkertben. A kölyköket alig lehet látni napközben, nagyon félénk állatok, üregekbe bújnak. A két kölyök nyár elején látta meg a napvilágot. További részletek a kismarákról 18 órakor az RTL Híradóban.

Fókusz 2017-07-12


szerző:
2017.07.12. 19:00
Az év eddigi legmelegebb napja volt szerdán

Adonyban volt a legmelegebb, ott 36,1 fokot mértek, de az ország több területén is 34-35 fok volt. Hiába volt extrém hőség, mivel nem volt hőségriadó, így Budapesten például nem osztottak vizet. Bár a Főkertnél azt írták, hogy intenzíven figyelik az ivókutakat a hőségben, találtunk olyat, amely forgalmas helyen van, mégsem működik.

Az állatokat folyamatosan locsolták, amiről itt talál további felvételeket!

Veszélybe sodorták a krokodilt

Kis híján a vesztét okozták a látogatók a pécsi állatkert rombuszkrokodiljának. A napokban egy üres üdítős palackot dobtak a medencéjébe. Az állat élelemnek hitte és egyből ráharapott. A gondozók szinte azonnal elkezdték kipiszkálni a műanyagot. A látogatók felelőtlensége miatt rombuszkrokodil már pusztult el Pécsen, mert aprópénzt nyelt le.

A bébi víziló az állatkert sztárja!

Bemutatkozott Fiona, a bébi víziló a Cincinnati-i állatkertkertben. A fiatal négylábú kamerák előtt próbálhatta ki az állatkert medencéjét, amelybe rögtön alámerült és odaúszott ahhoz az üvegablakhoz, ahol a látogatók is megcsodálhatják. Az erről készült videót néhány nap alatt több millióan nézték meg az állatkert honlapján.

SZUPERCUKI: Játékos pandák


szerző:
2017.05.08. 15:36
SZUPERCUKI: Játékos pandák

Úgy játszanak a kispandák, mint a kiskutyák gondozóikkal, akik cserében úgy rakosgatják őket jobbra-balra, mint a kisgyerekeket.

Pandáskodás! A nap cuki videója!

Négy évvel ezelőtt a Fókusz egyik riportját nem lehet megunni! A pandákat egy kosárba pakolva, háton cipelték át egy másik kínai rezervátumba. A Tao tao névre keresztelt óriáspanda-kölyköt anyja hangjának segítségével csalogatták legújabb otthonába.

Szeret hancúrozni a zebracsikó

Nagyokat szaladgál és hancúrozik a kifutóban a Fővárosi Állatkert legifjabb zebrája. A csikó április 15-én született, és szép időben már a kifutóba is kiengedik a gondozók. Közben kiderült, hogy nőstény, a Tisha nevet kapta.

ELEFÁNTPANCSI


szerző:
2017.04.27. 15:23
ELEFÁNTPANCSI

Így élvezte a hűsítő vizet a Fővárosi Állat- és Növénykert fiatal elefántbikája, Assam.

Napi jó hír: Törpeviziló született a Nyíregyházi Állatparkban

A nyíregyházi állatperk legújabb büszkesége az egynapos törpevíziló-borjú, akit Anna gyorsan el is nevezett.

Elaltatták Nur-Nuru Bint

Elaltatták a budapesti állatkert koaláját - egy hete derült ki, hogy Nur-Nuru-Bin szervezetét daganatos betegség támadta meg. Azóta hiába próbálták gyógyszerekkel kezelni, az orvosok döntöttek úgy, hogy ne szenvedjen tovább. Az állatkert másik koalája, Vobara januárban pusztult el bélgyulladásban.

MACIPUSZI: Így szeretgetik egymást a jegesmedvék

Belij és Szerij órákat képes azzal tölteni, hogy új lakóhelyükön a medencébe ugrálnak. Az alig másfél éves hím jegesmedvék ajándékként érkeztek Moszkvából a budapesti állatkert 150. születésnapjára. A kamasz mackók nem csak ezzel hívták fel magukra a látogatók figyelmét, hanem egy különleges baráti gesztussal is.

CUKI: hét kisvidra


szerző:
2017.03.16. 18:22
CUKI: hét kisvidra

Most mutatták be a prágai állatkertben januárban született 7 vidrakölyköt a nagyközönségnek. A kis örökmozgók remekül feltalálták magukat...
 

KISOROSZLÁNOK: Ismerkedés a kifutóval

Először engedték ki a Nyíregyházi Állatpark kisoroszlánjait a kifutóba. A fehér kölykök még bátortalanok voltak, de azért minden érdekelte őket. Különösen a fáramászás, amit kis is próbáltak több-kevesebb sikerrel.

CUKI MAJOMBABA: Kiscsimpánz született

Békésen szundikál a csimpánzkölyök anyja karjaiban. A dolgozók Zahirának nevezték el, a kismajom karácsony másnapján született, de eddig nem nagyon lehetett látni, olyan aprócska volt. Öt hónapos koráig anyján csüng. Szinte csak eszik és alszik, akár egy gyerek.

Vigyázat! Jegesmaci veszély!


szerző:
2017.02.22. 15:00
Vigyázat! Jegesmaci veszély!

Ezt értsd úgy, veszélyes, de csak a cukiságuk miatt, vagyis nem lehet úgy végignézni ezt a videót anélkül, hogy fel ne sikítanál. Hogy mi is történik pontosan? A rheneni állatpark jegesmedve ikrei első sétájukat tették a füves kifutón. Az anyaállat még féltve követette kölykei minden lépését. A kicsik hat évvel ezelőtt, novemberben születtek, de akkor még nem volt nevük, és a látogatók szavazhattak a „neves” sorsukról.

 

Tapírbébi Debrecenben!


szerző:
2017.02.03. 15:20
Tapírbébi Debrecenben!

Kistapír született a debreceni állatkertben szombaton. A bébilány már látható fűtött lakhelyén. Neve még nincs, várják az ötleteket!

Cuki majom, de nincs hüvelykujja


szerző:
2017.01.19. 19:15
Cuki majom, de nincs hüvelykujja

Az apró majmocska a Cincinnati állatkert első csemetéje 2017-ben. A hófehér újszülött egy pici, zászlós farkú Kolobusz, vagy röviden Gereza majom. Ennek a fajtának nincsenek hüvelykujjai, helyükön csupán egy-egy csökevény található. A majmocska múlt héten született. A teljesen egészséges és erős állatkának még nem sikerült megtudni a nemét, így még nevet sem kapott.

Jéghideg vízben úszkálnak

Ki sem szállnak a két fokos vízből, egész nap a jégtáblák között úszkálnak. A Nyíregyházi Állatpark borjúfókái nem fáznak a hidegben. Ha nulla fok alá esik a hőmérséklet, csak akkor vannak igazán elemükben.

VOBARA: Elpusztult a nagy kedvenc


szerző:
2017.01.12. 17:11
VOBARA: Elpusztult a nagy kedvenc

A fővárosi állatkert egyik koalája néhány napja rosszul lett, napokon át küzdöttek az életéért. Több európai és ausztrál intézménnyel is egyeztettek, de nem sikerült megmenteni, szerda reggelre elpusztult. Bélgyulladás okozta a halálát. Mi lesz ezután?

Lopják az állatkert tujáit

Figyelik a tolvajt a győri állatkert dolgozói. Valaki két-három naponta visszajár a vadasparkhoz és ellopja a kerítés mellé ültetett tujákat - erről a Kisalföld számolt be. Már több mint egy tucatot vitt el, az állatkert vezetői nem tűrhették ezt tovább. Vadkamerát szereltek fel, ami rögtön az első nap fel is vett valakit. Az állatkert feljelentést tett.

Panda oktatta a hencegő kínait

Elképesztő jelenetek egy kínai állatkertben. Egy látogató bemászott az állatok kifutójába, hogy felidegesítse az egyik szunyókáló pandát. Ezzel akart felvágni a barátnői előtt. Csakhogy a panda nem díjazta az ötletet, és látványos birkózás lett a hencegés vége.

Élvezték a felhajtást a lemúrok

A Híradó kameráját is megkóstolta a miskolci állatkert egyik gyűrűsfarkú makija. A vadasparkban lemúr napot tartottak, hogy így hívják fel a figyelmet a veszélyeztetett fajra. A makik a látogatók kedvencei Miskolcon, szombaton annyian voltak kíváncsiak rájuk, hogy alig lehetett beférni a nekik otthont adó trópusi házba.

Hivatalosan elkezdődött a fűtési szezon

Október 15-én hivatalosan is elkezdődött a fűtési szezon. Azokban a távfűtéses lakásokban, ahol eddig nem igényelték, szombattól kérés nélkül is bekapcsolják a rendszert. Budapesten csaknem negyedmillió ügyfele van a Távhőnek, köztük a Fővárosi Állatkert. Ott gyerekek segítségével indították a fűtési szezont.

Állati programok


szerző:
2016.10.04. 12:57
Állati programok

Október 4-e az Állatok Világnapja, országszerte arra hívják fel a figyelmet, hogy bánjunk humánusan a környezetünkben élő állatokkal. Különféle programok várják az érdeklődőket, a Fővárosi Állat- és Növénykert Állatszeretet Fesztivált hirdetett meg.

Tóth Vera mini állatkertje


szerző:
2016.09.22. 17:25
Tóth Vera mini állatkertje

Tóth Vera annyi háziállattal lakik együtt, hogy otthonában egyértelműen átvették az irányítást. Négyen vannak: három kutya és egy macska, akik láthatóan jól kijönnek egymással - az Instagram-posztok alapján nem egyszer együtt is alszanak. Ha  pedig szükség van rá, akkor csapatba verődve gyakorolnak nyomást Verára - erre leginkább akkor van szükség, ha éhesek.

CUKI: Bátrak voltak a kisoroszlánok a dokinál

A 3 lány és 1 fiú oroszlán fogai egy hete bújtak ki, még csak anyatejen élnek. Az állatorvos megvizsgálta őket. Megkapták első védőoltásaikat, és a  féreghajtót, valamint ellátták őket az azonosításukra szolgáló chippel. Az állatorvos meg volt elégedve velük. A 3 lány és 1 fiú oroszlán fogai egy hete bújtak ki, még csak anyatejen élnek. Az állatorvos megvizsgálta őket. Megkapták első védőoltásaikat és a  féreghajtót, valamint ellátták őket az azonosításukra szolgáló chippel. Az állatorvos meg volt elégedve velük.

A Kicsi Óriások ellátogattak az állatkertbe!

A tehetségmutató kis sztárjai rengeteg időt töltenek együtt, hiszen az adásokat megelőzően folyamatosan gyakorolnak a műsor Akadémiáján. A felkészülés mellett persze a szórakozásra is marad idő, így esett, hogy minden csapat kirándulni ment.

CUKISÁG: Három kispanda is született a napokban

Kicsik, nagyon játékosak, de még nem fekete-fehérek, hanem rózsaszínek. Három kispanda is született a napokban, egy ikerpár az atlantai állatkertben, egy pedig Madridban. A panda hivatalosan már nem veszélyeztetett faj, de a WWF óvatosságra int, hiszen az ember rombolása miatt újra a kihalás szélére kerülhet az óriáspanda.

Hopp egy pingvin itt, hopp egy kismajom ott

És persze némi jutalomfalat, hogy ott is maradjanak a mérlegen a londoni állatkert lakói, ugyanis mindegyiküket –azaz 17 ezer állatot- mértek le tetőtől talpig, az éves mérés keretében. Az oroszlánokat és tigriseket is kicselezték a finom falatokkal a gondozók, amikor a magasságukat vették szemügyre.  

Macska lett a kismajom dadája


szerző:
2016.08.24. 19:00
Macska lett a kismajom dadája

Nem mindennapi dadája lett egy szibériai állatkert kismajmának. Fedort magára hagyták a szülei, félő volt, hogy elpusztul, így az állatkert vezetője gondolt egy merészet és hazavitte magához, hátha 16 éves macskája elvállalja a pótmama szerepét. Roszinka és Fedor azonnal összebarátkoztak. A kis mókusmajom az idős macska bundájába csimpaszkodva tölti a napját. Csak akkor száll le dadájáról, amikor cumisüvegből megetetik.

 

Edd azt, amit a majmaid, és egészséges leszel!

Gordon egy állatkerti gondozó segítségére sietett, aki a majmai ápolása és etetése mellett teljesen elfeledkezett magáról, és az egészséges kajákról. De Ramsay még időben közbelépett!

Zeneszerző orángután


szerző:
2016.08.20. 18:50
Zeneszerző orángután

Nem mindennapi jazz-kislemezzel igyekszik pénzt gyűjteni egy ausztrál állatkert. Adelaide városában ugyanis egy szumátrai orangután művét dobták piacra. A 21 éves állat egy okostelefonon komponálta meg a művet gondozója segítségével. A férfi szerint nagyon jó kis kortárs jazz-alkotás született.

LÁTVÁNYOSSÁG: Indul a tengerimalac vonat!

Különönleges látványban lehet részük azoknak, akik ellátogatnak a győri Xantus János állatkertbe. 30-40 tengerimalac, mint vasúti kocsik egymást követve járják be kifutójukat. A tengerimalac vonat minden nap délelőtt 10:30-kor indul, azért futnak olyan lelkesen, mert a reggelijük kint várja őket. Tavasszal kezdték a gondozók betanítani az állatokat, hogy szépen sorban fussanak. Nagy munka volt, de megérte. A masírozó malacok mostanra az állatkert egyik  fő látványossága lett.

Állatkerti mesék a 150 éves budapesti állatkertről

Budapest egyik nevezetessége ezen a héten ünnepelte 150. születésnapját. Rengeteg legendás történet fűződik a helyhez.  Elkóborolt, troli megállóban várakozó pingvinről, kiszabadult oroszlánról, vagy egy szakállas nőről, akinek a csodájára jártak annak idején.

Még csak 50 kiló az antilop-csöppség

Jávorantilop született a Debreceni Állatkertben. A kicsi még csak 11 napos, de már 50 kiló. Felnőtt korára akár 400 kiló is lehet. A kis borjú már birtokba is vette a kifutóját, így a látogatók már láthatják a szépen cseperedő állatot.

Hiúzkölykök születtek Veszprémben

Játékosak, virgoncok, de anyjuk mindig vigyáz rájuk. Három hiúzkölyök - két fiú, egy lány - született a veszprémi állatkertben. A kicsik szinte egész nap követik anyjukat. A hőségben legszívesebben elbújnak a bokrok közé, ezért időnkét alig lehet észrevenni a kölyköket. 

Gepárd és labrador két jó barát

A kutya nem csak az ember legjobb társa lehet. Bár kedvenc négylábúink általában nem jönnek ki túl jól a macskákkal, úgy tűnik, a nagyobb példányokkal akár tökéletes összhangba kerülhetnek. Egy San Diegó-i állatkertben ez a labrador a gepárdok között érzi igazán jól magát, és a különös barátság akár még a kihalástól is megmentheti a vadmacskákat, hiszen a kutyus még a kicsinyeket is örömmel gondozza.

A Mátyás király tér egyik lakója szorult helyzetbe került

Az eset már régebben történt, öt éve, mikor Gizi az állatkertben véletlenül rossza ajtón ment be. Ha épp nincs az egyik gondozó, borzasztó nagy bajba került volna a nő. A medve barlangja nem játék.

Európa legnagyobb édesvizi akváriuma

A Tisza-tó mellett található a Tisza-tavi Ökocentrum, ahol a Kárpát-medencére jellemző szinte összes állatfajt megcsodálhatjuk. A hely felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt kikapcsolódást nyújthat.

Kerekeken gurulhat egy sérült teknős

A kétéves indiai páncélost egy közeli erdőből elkószáló mongúz támadta meg, a sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy elveszítette jobb első lábát. Az állatorvosok sokáig küzdöttek a teknőcért, és azt is kitalálták, hogyan adják vissza neki a mozgás szabadságát. Ezeknek a kerekeknek hála a teknős nem csak újra mozoghat, de állítólag jóval gyorsabb is, mint állatkerti társai.

Erre már a gigacukiság sem elég kifejező szó

Kibújt anyja erszényéből a San Diego-i állatkert legújabb kedvence. A Cambee nevű koalamama még novemberben hozta világra kicsinyét, akit azóta sem lehetett látni. Most viszont már áttelepedett anyja hátára, így a gondozók is szemügyre vehették közelebbről. A kis nősténykoala teljesen egészséges, és jól fejlődik. Már lejött az anyatejről és átszokott az eukaliptusz-levélre. A koalák Ausztráliában őshonosak. A kontinensen kívül a San Diego-i állatkert szaporítja a legnagyobb sikerrel a fajt.

Az oroszlán felkenődött az üvegfalra

Ijedtükben elfelejtették egy japán állatkert látogatói, hogy vastag, törhetetlen üvegfal választja el őket az oroszlánoktól. Egy hatalmas hím rohant egy kisgyerek felé. Annyira valóságosnak tűnt a veszély, hogy mindenkiben meghűlt a vér. Az oroszlán végül felkenődött az üvegfalra, a kisfiú pedig megriadt. Azt nem tudni, hogy a hím csupán szabadjára engedte támadó ösztöneit unalmában, vagy esetleg dühítette a gyerek sárga kabátja. Szerencsére senkinek nem lett baja, az oroszlánnak sem.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való