KERESÉS search-close

állatorvos

59 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "állatorvos"

Nem indult eljárás a disznójával fajtalankodó férfi ellen

Nem követett el bűncselekményt, így nem indít eljárást a rendőrség a disznójával fajtalankodó férfival szemben. Az esetről múlt héten számoltunk be. A helyi állatmentők szerint az állatorvos megállapította, hogy többször is inzultálták a disznót. A férfitól elvették az állatait, mert nem megfelelő körülmények között tartotta azokat.

ÁLLATORVOS: A kutya gyomrából szedték ki a szöget

Az állatorvost kérdeztük, miért veszélyes, ha a kutya gombostűt vagy szöget nyel le és hogyan tudtak segíteni a szerencsétlenül járt állaton.

Állatorvosok kezdeményeznek etikai vizsgálatot Hadházy Ákos ellen

Etikai vizsgálatot kezdeményez Hadházy Ákos ellen két állatorvos. Szerintük a független képviselő, aki civilben állatorvos, vétett a szakmai etikai szabályok ellen, amikor hétfőn éjjel behatolt az állami televízió székházába. Hadházy Ákos azt mondja: politikai alapon támadják. Az Állatorvosi Kamara pedig azt közölte: a területileg illetékes etikai bizottság dönti el, hogy indul-e eljárás.

Magánrepülővel ment állatorvoshoz Vajna Tímea

Ellenzéki politikusok kritizálják Vajna Tímeát, amiért magánrepülővel vitte állatorvoshoz a cicáját az Egyesült Államokba. A filmügyi kormánybiztos felesége Instagram-oldalán számolt be az útról, de a bejegyzés szövegét később törölte. Az MSZP szerint a magánrepülővel utaztatott macska esete megmutatja, milyen luxusban él a kormányközeli elit. A független Hadházy Ákos szerint, aki egyébként civilben állatorvos, a macska itthon is jó kezelést kaphatott volna. Vajna Tímeát hiába kerestük. 

 Lebukott az állatkínzó állatorvos

Jogerősen elítéltek egy budapesti állatorvost állatkínzásért - írta meg először az Nők Lapja Cafe. A vád szerint több tíz és százezer forintos vizsgálatokat számlázott ki, úgy, hogy valójában sosem végezte el azokat. Egy magyar vizsla le is bénult, miután hamis diagnózist kapott. Rejtett kamerás felvétel buktatta le, amit az egyik macska gazdája készített.

Milyen veszélyek leselkednek kedvenceinkre nyáron?

Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutónk elárulja, hogy hogyan tudja összeegyeztetni az állatok gyógyítását a sporttal, és azt is megtudhatják tőle, hogy milyen veszélyek leselkednek kis kedvenceinkre a nyáron.

Szarvasmarha-tetemek nyomában

Nógrád megyében több ilyet is találtak, ráadásul úgy, hogy ami hús volt rajtuk, azt levágták, nyilván azért, hogy valaki megegye. Az állatorvosok figyelmeztettek, hogy a hús veszélyes, akár fertőzhet is.

A támadó kutya állatorvosa mesélt a tragédia részleteiről...

A múlt héten körbejárta a tragédia az országot. Saját kutyájuk támadta meg a 1,5 éves kislányt, aki belehalt sérüléseibe. Korom Gábor, a Tükör módszer megalapítója mesélt saját tapasztalatairól a témával kapcsolatban, majd Dr. Rácz Elemérrel, a staffordshire terrier állatorvosával is beszélgettek a műsorvezetők.

A polgármesternek még a lumbágója is elmúlt az új postásnő láttán

Miután a postásnő magához tért, a falu állatorvosa vette kezelésbe. Amint híre ment a csinos hölgynek, Pajkaszeg összes férfije a csodájára járt, Károlynak pedig még a derékfájása is elmúlt, amint megpillantotta őt.

C-vitamint javasolt a rák ellen

Bekiabált és hazugságnak nevezte az egész tárgyalást az egyik érdeklődő - ezért kiküldték a tárgyalásról. Jogerősen másfél év börtönre ítélték, 3 évre felfüggesztve kuruzslás miatt azt az állatorvost, aki évekig rákkutató professzornak adtak ki magát. A bekiabáló férfi nem értett egyet a vádakkal. Az állatorvos a hozzá forduló daganatos betegeknek nagy dózisú C-vitamin intravénás beadását és saját gyógyteáját javasolta.

Balul sült el Károly és Janó páros randija

Pajkaszeg polgármestere és állatorvosa úgy döntöttek, hogy becsajoznak, azonban egy félreértés miatt dugába dőlt tervük... Pedig ha tudnák, hogy milyen csinos lányok vártak rájuk a találkozó helyszínén!

Nem tudták kimenteni a gödörből

Beomlott a föld és maga alá temette - csatornaépítés közben halt meg egy férfi csütörtök délután a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányban. Az áldozat egy középkorú férfi, Csongrád megyéből érkezett kollégáival. A helyiek elmondták, hogy a közelben lakó állatorvos a történtek után rögtön megkezdte az újraélesztést, de sem ő, sem a mentők nem tudtak már rajta segíteni. Azt, hogy miért történt a baleset, a rendőrség még vizsgálja.

Kutya ne egyen az ünnepi menüből

Rengeteg kutya kerül be az állatorvosi rendelőkbe ilyenkor, mivel az ünnepi asztalról kapnak enni. A töméntelen fogás miatt aztán a kutyusokat hasmenés vagy hányás miatt kell kezelni, de olyan is előfordul, hogy a sok megevett csont miatt műteni kell őket.

 

Baji Balázs a világ leggyorsabb állatorvosa

Első magyar futóként érmet nyert a londoni atlétikai világbajnokságon. Utána aranyérmes lett az univerziádén. Év elején kézhez vette állatorvosi diplomáját. Ezért ragadt rá a világ leggyorsabb állatorvosa elnevezés. Az Év Sportolójának és az Év Emberének jelölt 28 éves Baji Balázs azt mondja: a 2017-es évet nehéz lesz túlszárnyalni. Ha szavazni szeretne, ITT megteheti.

JAGUÁRKÖLYKÖK: hát, nem két tojás…

Megmutatjuk, hogyan vizsgálják a Nyíregyházi Állatpark kisjaguárjait. Az első komolyabb állatorvosi vizitet viszonylag nyugodtan tűrik a teljesen különböző kinézetű kölykök.

Égő ház emeletéről ugrott ki

Kiugrott az első emeletről, így menekült a tűz elől egy idős állatorvos Budán. Hajnalban csaptak fel a lángok a háromszintes családi házban, ahol a férfi albérlőként lakott. A bokája eltört és füstmérgezést is kapott, kórházba vitték. A kutyája megszökött, az állatot még keresik.

Szilviék megfogadják, hogy felhagynak a bulizással

Bécy Rolandékra bízta Rockyt, de ők ahelyett, hogy a kutyával foglalkoztak volna, folytatták a bulizást. Mikor Evelin hazament, látta, hogy Andorék alszanak, a kutya pedig egy piás üveg mellett gubbaszt, és gyorsan elvitték állatorvoshoz.

Élő nyuszit ajándékba: tedd, vagy ne tedd?

Megérkezett a stúdióba Dr. Koleszár István, aki elmondta, hogy egyáltalán nem ért egyet azzal, hogy Húsvétkor élő nyuszit ajándékoznak. A kisállatokért felelősséggel tartozunk, így a doktor úr azt tanácsolja, hogy örökbefogadás helyett inkább menjünk menhelyre, és simogassuk meg őket ott.
 

A mi kis falunk öt legviccesebb jelenete Reviczky Gáborral

Március 28-án ünnepli 68. születésnapját A mi kis falunk állatorvosát alakító Reviczky Gábor, ezért összegyűjtöttük a Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművész legütősebb jeleneteit a sorozatból.

Gyuri ott lesz Erika esküvőjén!

A halotti toron Gyuri rálép Erika lábára, amikor szóbakerül az esküvőjük, Teca végre megteszi az első lépést, hogy közelebb kerüljön a Paphoz, Kati pedig felkeresi Janót. Nézd meg, hogyan ünnepelnek a Pajkaszegiek!

Mindenét elvesztette a pap és állatorvos apja

A pap először a Bibliáját, majd a karóráját, végül az apja házát is elkártyázta. Vajon sikerül az állatorvosnak visszaszereznie azt, amit fia elvesztett? A kulcsszó a csalás!

Bakik a hetedik részből!


szerző:
2017.03.16. 22:35
Bakik a hetedik részből!

Bakikból A mi kis falunk forgatásán sem volt hiány! Mutatjuk a hetedik epizód legjobbjait!

Mit keresett a söröskupak a Pap zsebében?

A pajkaszegiek bármikor számíthatnak egymásra, azonban a pap valószínűleg már megbánta, hogy másra bízta a szennyesek kimosását...

Nem hatotta meg a bíróságot a kuruzsló

Elsőfokon 1 év börtönre ítélték 2 évre felfüggesztve azt a kuruzsló állatorvost, aki rákkutató professzornak adta ki magát. A bíróság szerint éveken keresztül megtévesztette a betegeket, azzal hogy orvosként tevékenykedett, egy kínai egyetemen humán orvosi diplomát szerzett, itthon azonban ezt nem fogadtatta el, így csupán állatorvosi végzettsége van. Daganatos betegeknek tanácsadást tartott, volt, akinek nagy dózisú C-vitamin kúrát írt elő.

Erika fájdalmát csak súlyosbítja a Doktor beszólása

Erika megpróbálja felvenni a tempót Tecával, azonban futás közben hatalamasat esik. A fájdalmon – ami sokkal inkább lelki eredetű, mintsem fizikai – a Doktor sem tud segíteni, sőt...

Már a hattyúk is hullanak

Pusztulnak a hattyúk a Duna mentén, állatmentő aktivisták szerint a madárinfluenza tizedeli az állományt. Videóra is vették egy haldokló hattyú vergődését. A hatósági állatorvos látta a felvételt, szerinte idegrendszeri tüneteket látni a madáron, ez pedig a madárinfluenza egyik jellegzetessége. A bejelentők szerint volt olyan tetem, amit másfél napig nem vittek el hatóságok.

Ismerd meg Pajkaszeg doktorát!

Reviczky Gábor mesélt nekünk A mi kis falunkban alakított karakteréről a sorozat keddi sajtóvetítésén. Nézd meg a videót!

CUKI: Bátrak voltak a kisoroszlánok a dokinál

A 3 lány és 1 fiú oroszlán fogai egy hete bújtak ki, még csak anyatejen élnek. Az állatorvos megvizsgálta őket. Megkapták első védőoltásaikat, és a  féreghajtót, valamint ellátták őket az azonosításukra szolgáló chippel. Az állatorvos meg volt elégedve velük. A 3 lány és 1 fiú oroszlán fogai egy hete bújtak ki, még csak anyatejen élnek. Az állatorvos megvizsgálta őket. Megkapták első védőoltásaikat és a  féreghajtót, valamint ellátták őket az azonosításukra szolgáló chippel. Az állatorvos meg volt elégedve velük.

A szívféreg a kutyák egyik legkomolyabb ellensége

A műsor nemcsak az emberek, hanem négylábú kedvencek egészségével is foglalkozik. Lássuk, mit tehetünk az állatokért!

Patkányméreggel védte a kutyáját

Csirkehúsba rejtett patkányméreggel próbálta megvédeni tüzelő szukáját egy komlói férfi - ezt állítja egy másik gazda, akinek kutyája séta közben evett a csalétekből. A rémült asszony egyből állatorvost hívott, ez volt az eb szerencséje. A helyi állatvédők szerint egyértelmű kínzásról van szó. A mérgezett kutya gazdája nem tesz feljelentést, mert az állat jobban van.

Amíg a többiek bent buliztak a házban, az istállóban megható dolog történt: elkezdett vajúdni a Tinának elkeresztelt vemhes tehén, úgyhogy a Farmereknek cselekedniük kellett. Dia és Norbi azonban hideg fejjel és fáradtságot nem kímélve virrasztották végig az éjszakát, hogy világra segítsék a kis jövevényt. Olyan profin csinálták, hogy még az állatorvos is megdicsérte őket.

Az állatorvossal a hátán szökött meg egy kutya a dokitól

Az érthető, hogy a háziállatok nem szívlelik, ha állatorvoshoz kell menni, de az már kevésbé, hogy akkor ez a rémült jószág miért úgy oldott kereket a rá váró műtét elől, hogy magával vitte az egyik doktort is, méghozzá a HÁTÁN!

Fókusz 2016-01-14


szerző:
2016.01.14. 18:55
Mit tegyünk, ha bolhás a kis kedvenc?

Háztartástól függetlenül, bárhol megeshet, hogy a lakásban, vagy udvaron tartott kis kedvenc, legyen az akár cica vagy kutya, bolhás lesz és ilyenkor bizony nem csak az állatot kell kezelésbe venni, hanem a lakás azon helyeit is, ahol megfordult, mert bizony a bolhák ilyenkor elszaporodnak a bútorokban, szőnyegben, de még a padló rései között is, mindamellett, hogy kellemetlenséget okoznak kedvencünknek is. Mit tehetünk, ha bolhás a kiskedvencünk? Erre kaptunk választ Dr. Juhász Tamás, állatorvostól.

Kezdődik a szúnyogszezon

A tavaszi meleggel és a csapadékosabb időjárás beköszöntével kezdetét vette a szúnyogszezon, ami számos állatbetegség kórokozójának terjedésével jár. Hogyan védjük meg állatainkat és mekkora veszélyt jelent rájuk egy-egy szúnyogcsípés? Dr. Kukla Miklós állatorvos mondta el.

Rettegő háziállatok: tudják vajon, mi vár rájuk?

Megérzik-e kedvenceink, ha éppen állatorvoshoz igyekszünk velük? Ha megnézzük az interneten terjedő videókat és képeket, rajta az állatok rémült arckifejezésével, nagyon úgy fest, hogy ahogyan mi emberek nem szeretünk orvoshoz járni, a kutyusok és a cicák is óckodnak tőle. De vajon melyikük a bátrabb?

Megérzik-e kedvenceink, mi vár rájuk az állatorvosnál?

Ha megnézzük az interneten terjedő videókat és képeket, rajta az állatok rémült arckifejezésével, nagyon úgy fest, hogy ahogyan mi emberek nem szeretünk orvoshoz járni, a kutyusok és a cicák is óckodnak tőle. De vajon melyikük a bátrabb? És tényleg megérzik, ha az orvosi rendelőbe igyekeznek? Hollósi Szandra riportja.

Csőbe húzott cápa Nyíregyházán?

2 búvár merült le a cápákkal teli medencébe, és egy zsákot húztak a hatalmas állatra. Aki meglepően nyugodtan tűrte a procedúrát. Mindezt azért, hogy a felszínen az állatorvos megvizsgálhassa, nincs-e bőrbetegsége. A nem mindennapi orvosi vizsgálatot a kamerák kereszttűzében végezték el.

Fókusz 15-04-10


szerző:
2015.04.10. 19:20
Fókusz 15-04-10

Fókusz: Mint a mesében! - Gazdái hónapokon át keresték eltűnt kiskutyájukat! Zsebi végül másfél év után került elő! A nagy egymásra találás! Hatodik érzék - Gyerekek, akik szellemeket látnak, beszélgetnek velük. Mi a képzelet és mi a valóság? Mit tegyenek a szülők? Átverik a világot? - Az egész klímaváltozás egy nagy kamu? A magyar atomfizikust kirúgták a NASA-ból, amikor levezette az elméletét!

Kutyacsempészek: megtaláltuk a nemzetközi botrány magyar szereplőit

Az angol állategészségügyi hatóság egy angol civil szervezettel és brit nemzeti televízió társasággal karöltve tavaly novemberben fejezte be azt a kutyakereskedelemmel kapcsolatos leleplező dokumentumfilmet, amelyről a benne szereplő, igaz kitakart állatorvos, későbbi látogatásunkkor nekünk már azt állította: „igen, tud a filmről, össze-vissza hazudoznak benne”.

Magyar állatorvosok kutyaszorítóban

Az angol állategészségügyi hatóság egy angol civil szervezettel és brit nemzeti televízió társasággal karöltve tavaly novemberben fejezte be azt a kutyakereskedelemmel kapcsolatos leleplező dokumentumfilmet, amelyről a benne szereplő, igaz kitakart állatorvos, későbbi látogatásunkkor nekünk már azt állította: „igen, tud a filmről, össze-vissza hazudoznak benne”.

Viadalon sérülhetett meg a kutya


szerző:
2015.01.13. 18:20
Viadalon sérülhetett meg a kutya

Kutyaviadalon szerezhette sérüléseit az a pitbull, amelyet félholtra marcangolva találtak Nyíregyházán. A kutyát állatorvos vizsgálta meg, szerinte a sérüléseiből és a viselkedéséből lehet arra következtetni, hogy gazdái viadalokon indíthatták. Az állatot egy testvérpár dobta ki egy kocsiból a város határában. Egy környéken lakó ezt végignézte, felírta a rendszámukat, így került az ügy a rendőrségre.

Előzetes: Félholtra marcangolva találták meg a kutyát

Kutyaviadalon szerezhette sérüléseit az a pitbull, amelyet félholtra marcangolva találtak Nyíregyházán. A kutyát állatorvos vizsgálta meg, szerinte a sérüléseiből és a viselkedéséből lehet arra következtetni, hogy gazdái viadalokon indíthatták. Az állatot egy testvérpár dobta ki egy kocsiból a város határában. Egy környéken lakó ezt végignézte, felírta a rendszámukat, így került az ügy rendőrségre. Hogy mivel magyarázták kutyájuk sérüléseit a testvérek, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Karácsonyra kutyát?


szerző:
2014.11.20. 10:00
Karácsonyra kutyát?

Sokak régi álma válik valóra szenteste, amikor ajándékbontáskor a dobozból egy négylábú bújik elő! Karácsonykor sokan gondolják úgy, hogy kutyával ajándékozzák meg szeretteiket. Mielőtt azonban meghozzuk a végleges döntést, figyelembe kell vennünk néhány fontos tényezőt!

Kutyát karácsonyra?


szerző:
2014.11.20. 10:00
Hogyan óvjuk kutyáink egészségét télen?

Kedvenceinknek is folytonos törődésre és gondoskodásra van szükségük. Amellett azonban, hogy rendszeresen levisszük őket sétálni, szeretgetjük és játszunk velük, felelős kutyatartóként ismerni kell azokat a veszélyeket is, amik fenyegethetik őket!

Nem ellenőrzik az állatútlevél valódiságát

A Magyar Állatorvosi Kamara szerint szinte lehetetlen lebuktatni azokat a magyar tenyésztőket és állatorvosokat, akik kölyökkutyák külföldre csempészésében segítenek. Horváth László főtitkár azt mondja: senki nem ellenőrzi, mit ír az állatorvos az állatútlevélbe vagy az oltási könyvbe.
 

Aknában landolt egy ló


szerző:
2011.09.19. 16:21
Aknában landolt egy ló

A szomszédok szerint egy csődör elől menekülve került az olajos vízzel teli aknába Pécelen. A lovat daruval mentették ki a tűzoltók.

Viadalokon sérült kutyákat koboztak el

Valószínűleg kutyaviadalokat tartott az a sajóvárkonyi férfi, akitől hét állatot hozott el a sintér.

Hiány van a „kivégző” injekcióból

Először használt csütörtökön állatoknak való altatószert egy kivégzéshez az amerikai Alabama állam.

Bérelhető nyuszik húsvétra Fehérváron

Az akciót az állatkórház egy díszállat kereskedéssel indította. A felelős állattartást akarják így propagálni.

Horváth Éva állatorvos akart lenni

A szépség gyerekkora óta rajong az állatokért, nagy kedvencei a rovarok és hüllők.

Csak csajok 10-06-16


szerző:
2010.06.16. 10:02
Csak csajok 10-06-16

Minden iskolában és óvodában vannak verekedős gyerekek, de sajnos sokszor sem a szülők, sem a pedagógusok nem tudják, mihez kezdjenek velük. Szakértőnk most megtudhatják.

Pityókás papagájokat találtak


szerző:
2010.06.04. 18:41
Pityókás papagájokat találtak

Százával találtak papagájokat tántorogva, vagy a földön fekve egy ausztrál városban.

Bevizsgálják, mi kerül a húsvéti menübe

A razzián állattelepeket, vágóhidakat, raktárakat, kamionokat, és boltokat vizsgálnak a szakemberek.

Szülinapi bulinak álcázták a kutyaviadalt

A helyszínen sérült, vérző, teljesen legyengült kutyákat találtak a rendőrök és készpénzt, ami valószínűleg a fogadásból származott.

Csomagszállítón utazik a pandakölyök

Kínába viszik az amerikai születésű állatot. Tiszteletére egy hatalmas pandaképet festettek a repülőre.

Szétmarcangolta a kislányt a német dog

A német dog barátnője udvarán támadt a kislányra a jobb oldalát tépte szét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való