KERESÉS search-close

élsport

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "élsport"

Kedvezményes adó - nettó 35 millió a focistáknak

Havi nettó 35 millió forintot kereshet kedvezményes adózással a jövőben egy focista, ha a parlament elfogadja a kormány módosító javaslatát. Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis azt javasolja, hogy emeljék évi félmilliárd forintra azt a keretet, ami után egy élsportolónak csak ekhót, azaz csökkentett mértékű adót kell fizetnie. Ezzel a kormány másfél év alatt négyszeresére emelné a focisták kedvezményes fizetési keretét. Az MSZP szerint felháborító a kedvezmény, miközben a dolgozók millióit kizsigereli a kormány.

Azt állítja, magyar vízilabdázókkal létesített szexuális kapcsolatot 11 évesen

Vízilabdázó élsportolókról állítja egy tizenhárom éves lány, hogy szexuális együttlétre vették rá még 11 éves korában. A kislányt képviselő ügyvéd szerint igaznak tűnik a gyerek állítása.  A rendőrség szexuális erőszak gyanúja miatt nyomoz. A lányt hétfőn vizsgálja meg pszichológus és nőgyógyász. A rendőrség hivatalosan még nem gyanúsította meg a két férfit.

BOTRÁNY: „A szexuális erőszak az egyik legaljasabb formája a gyermekbántalmazásnak!”

Mit okozhat egy ember életében a gyermekkori szexuális erőszak? Vajon az a most 13 éves kislány, aki azt állítja, hogy tizenegy évesen létesített szexuális kapcsolatot két vízilabdás élsportólval, hogyan fog ezután teljes életet élni? Gyurkó Szilvia, gyermekvédelmi szakembert kérdeztük az esetről!

Ahol az élsport kezdődik, ott véget ér az egészség?!

Azt sok sportoló elismeri, hogy egy-egy sérülés után nem mindig várják meg a tökéletes regenerálódást. Nincs rá mód, hiszen úgy felkészülést, versenyeket hagynának ki, és mindig ott van a következő dobogó esélye, ami kárpótol minden szenvedésért.  Arra pedig, hogy mi lesz, 40-50 éves korában az élsportoló nem gondol- csak utólag.

Fókusz Plusz 2018-01-27


szerző:
2018.01.27. 18:50
A focisták akár havi nettó 21 millió forintot is hazavihetnek

Az eddigi 125 helyett már 250 millió forintot kereshetnek az élsportolók és edzőik úgy, hogy kedvezményesen adóznak utána - így döntött az Országgyűlés. A javaslatot, amely alapján például a focisták akár havi nettó 21 millió forintot is hazavihetnek, éppen az Andorra elleni vereség napján nyújtották be. Kósa Lajos szerint az új szabályt nem a focistákra, hanem az élsportolókra szabták, akiknek körülbelül 35 éves korukig tart a karrierjük, ezért segítenék őket. A DK visszavonná a döntést.

Anyák napjára készülünk a szombati Fókusz Pluszban

Anyák napjára készülünk a szombati Fókusz Pluszban Wossala Rozinával és édesanyjával. De, Aurélió is elmondja hogyan bírta és értékelte édesanyja irányítását és szeretetét. Mitől jó igazán egy anya? 

Fókusz Plusz 2017-05-06


szerző:
2017.05.06. 18:50
Milyen hatással van az élsport a női szervezetre?

Dr. Gullai Nóra nőgyógyász és Nagy-Bújdosó Nóra kosárlabdázó arról beszélgettek Annáékkal, hogy a rendszeres sport milyen hatással van a női testre, illetve mennyire nehezíti, vagy könnyíti meg a szülést a kötöttebb izomzat.

Mi lett élsportolóinkkal az olimpia óta?

Amíg az olimpia tart és jönnek az érmek és a szép eredmények, addig sokat és sokszor hallunk az élsportolókról. Aztán, ahogy vége a játékoknak, eltűnnek. Most megtudtuk, hogy ez nem véletlenül van így. Ugyanis az olimpiát megelőző egy év akkora fizikai és szellemi terhelést jelent, hogy a világ elől elbújva pihennek ki mindent. Most, hogy kezdenek újra előbújni, megkerestük őket!
 

Szexi fotózáson lestük meg Jakabos Zsuzsát

Ez a nap most teljesen más, mint a többi – a délelőtti úszás ezúttal, ha nem is érdeklődés – de egy divatfotózás miatt elmaradt. Jakabos Zsuzsának van egy szusszanásnyi ideje, hogy kiélje magát a smink, a haj, a divat világában. Hogy az élsportoló egy kicsit halandó emberré változzon át, akit nem a hosszok, az iram, a szintidő, a tempószám, vagyis a teljesítménye foglalkoztat. Hanem egész egyszerűen a saját külseje.

Uszodai erőszak: verés, lelki terror, hatalmaskodó edzők, megalázott versenyzők

A Kiss László-ügy kapcsán sok minden feltárult az uszodák belső világáról. Ahol ott volt a szexuális erőszak, de volt más jellegű kínzás is. Gyerekek elleni erőszak, akár fizikai, akár lelki, amit sokszor a sikerekkel takartak el, vagy igazoltak. Hogy olimpiai arany. Aztán még egy arany. Világcsúcs. És még folytathatnánk. Erről még mindig kevesen mernek beszélni, pedig több sportológeneráció nőtt így fel, és edzők is ezt látták példának. Valami azonban talán változik, és néhányan már mernek beszélni. De vajon hol húzódik a határ a gyerekek motiválása és az erőszak, a kínzás között? Riport az uszodák belső világáról.

Újabb élsportoló keveredett doppingbotrányba

A világbajnok kajakos, Dudás Miklós még a tavalyi bakui Európa játékokon adott pozitív mintát, de ennek eredménye csak a mostani újravizsgáláskor derült ki.

Fókusz Plusz 2016-03-26


szerző:
2016.03.26. 18:50
Megéri ma Magyarországon élsportolónak lenni?

Meg lehet élni abból, ha jégkorongozunk, vízilabdázunk, vagy kenuzunk? Mennyit ér egy világcsúcs, hol fizetnek hétszámjegyű prémiumot? Utánajártunk a legtöbbször nem publikus fizetéseknek! Döbbenetes bérek kerültek napvilágra.

Magyar lány Nagy-Britannia első számú teniszcsillaga

Bár Konta Johanna Ausztráliában született, szülei mindketten magyarok. Már a gyerekkori videókon is szenvedéllyel üti a labdát, tizenhét évesen már tízezer dollárt nyert egy versenyen. Tudása ma már a többszázmilliós nagyságrendig és a ranglista élvonaláig repítette. Johannát angliai lakásában, családját pedig Debrecenben értük utol.

Tíz évig lappangó dopping?

Annyira átjárja a dopping az élsportot, hogy az idei olimpián már aranyérmet sem fognak átadni? Válaszol Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője.

Élsport: Botrány után botrány

Tudják, hogy a futballtól 8 évre eltiltott Sepp Blatter, a nemzetközi szövetség lemondott, de máig nem távozott elnöke továbbra is kapja évi több millió dolláros fizetését? És fizetést kap Michel Platini, az európai szövetség ugyancsak eltiltott elnöke is. Tudják, hogy még mindig nem lehet tudni, hogy orosz atléták egyáltalán részt vehetnek-e a nyári riói olimpián, mert Oroszországot állami szinten támogatott doppingolással vádolják. Mi történik az egész világot szórakoztató élsporttal?

Élsport: van esély a rendrakásra?

Ki hisz még az élsport és a világversenyek helyszíneiről döntő nemzetközi szövetségek tisztaságában? Botrány botrányt követ. Korrupció, csalás, dopping. Kerékpár, futball, atlétika, újabban tenisz. Elcsalt pályázatok és az ezekben résztvevő vagy ezeket elhallgató világszövetségek.  Háborgó szponzorok. Van esély a rendrakásra?

Mit hozna és mibe kerülne egy Budapesti Olimpia?

Soha nem látott mennyiségű pénz van a magyar élsportban, mégis az elmúlt fél évszázad legkisebb magyar küldöttsége utazhat majd Rióba. Rosszul csinálunk valamit vagy ennyire élesedik a verseny? És: már csak 2 versenytársa van Budapestnek a 2024-es olimpiáért. Mit hozna és mibe kerülne egy Budapesti Olimpia? Kérdezzük Borkai Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét.

Kevesebb olimpiai éremre számíthatunk Rióban, mint eddig?

Jósolni próbálunk 272 nappal az olimpia előtt a magyar esélyekről és az akadályokról, amelyek nehezítik az élsportolók útját. Mi lesz és miért lesz úgy Rióban? Úgy tűnik, hogy a húsz évvel ezelőtti csapathoz képest, amikor ugye Kokó, meg Egerszegi Krisztina olimpiai aranyának is örülhettünk, csak kétharmad annyian képviselik majd Magyarországot. Mi történhetett?

Ahol az élsport kezdődik, ott ér véget az egészség?

Valamit valamiért. Nemcsak a rendszeres versenyek de az edzések is nyomot hagynak a profi sportolók szervezetében: vannak, akik életük végéig nyögik az élsport terhelésének maradandó következményeit. De vajon mekkora árat fizetnek a versenysportolók a sikerért? Igaz, hogy ahol az élsport kezdődik, ott ér véget az egészség? Vendégünk volt Dr. Téglásy György főorvos, a Sportkórház Válogatott Kereteket Ellátó Szolgálata igazgatója és Medvés Tímea a megafit.hu szakértője, életmód- tanácsadója.

Fókusz Plusz 12-11-03


szerző:
2012.11.03. 19:24
Fókusz Plusz 12-11-03

Fókusz Plusz: A csillogás árnyoldalai - Megéri-e élsportolónak lenni Magyarországon? Mit élt át Berki Krisztián és miért akar elmenni Janics Natasa és Paksy Tímea? Érthetetlen - Miért kellett meghalnia a 20 éves autista fiúnak? A szülők mellett a szomszédok is botrányt emlegetnek!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való