KERESÉS search-close

8:08 - Minden reggel

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "8:08 - Minden reggel"

Itt az új VV álompár?


szerző:
2016.07.29. 07:11
Itt az új VV álompár?

Két éve történt, hogy az RTL reggeli műsorában a 8:08-ban adott interjút a ValóVilág egykori szerelmespárja. Iza gondolt egyet, és felvarratatta csuklójára a fiú születési dátumát. Kiderült, Krisztián egyáltalán nem úgy vette a romantikus kísérletet, mint ahogy Iza ezt gondolta.

Kínzó kérdés: zuhany vagy fürdés?

Két éve ezen a napon a 8:08 adásában került pont az ősi ellentét végére. Végre kiderül, hogy inkább csapassuk vagy áztassuk magunkat!

Hogyan nézzen ki az ünnepi asztal?

Sokszor rohanunk, ritkán adjuk meg igazán a módját annak, hogy egy rendesen megterített asztalhoz üljünk le ebédelni vagy vacsorázni. Karácsonykor azonban szinte mindenhol előkerül a legszebb étkészlet, abrosz és a nászajándékba kapott evőeszközök. De vajon tudjuk-e pontosan, hogy minek, hol kell lennie egy tökéletesen megterített asztalon? Stroh Péter, éttermi mester mutatta meg nekünk a szakszerű terítést.

Karácsonyfatrend 2015


szerző:
2015.12.23. 09:31
Karácsonyfatrend 2015

A karácsony egyik legszebb pillanata, amikor a család, a barátok körbeállják a feldíszített fát, és a szokásoktól függően elénekelnek egy karácsonyi dalt, vagy koccintanak a szeretet ünnepére. Nem mindegy hát, hogyan van feldíszítve a fánk. Ahogy az sem mindegy milyen maga a fa, amit kiválasztunk! Erről beszélgettünk Móri Imre, virágkötő mesterrel.

Mi a férfi dolga a karácsonyi készülődés során?

Fafaragás, halászléfőzés, takarítás, rendrakás, díszítés. Sok-sok feladat, amit a karácsonyi készülődés során el kell végezni a családban. Na de kinek? Vajon vannak-e tipikusan férfias és nőies feladatok? Hogyan osztják meg a munkálatokat sztárjaink otthon? Dombovári Vanda, Kautzky Armand és Puskás Peti foglalt állást a kérdésben!

Saját készítésű Karácsonyi sütikkel érkeznek hozzánk a Konyhafőnök Junior kis séfjei

Sokak számára meglepő lehetett, hogy a Konyhafőnök Junior kis séfjelöltjei milyen ügyesen tüsténkedtek a konyhában hétről hétre. Adódik tehát a kérdés: Vajon otthon, most Karácsonykor ők készítik-e a menüt a családnak? Meghívtunk a Konyhafőönk Juniorból már ismert négy kis szakácsjelöltet: Vörös Lilit, Erdélyi Kristófot, Ács Csabit és Bereczky Balázst, akik nem érkeztek üres kézzel, a mi legnagyobb örömünkre, mindenki elkészített egy igazi karácsonyi sütit, amit végig is kóstoltunk!

Napi Dokor: útmutató a karácsonyi balesetekhez

A Karácsonyi időszak sajnos nem csak a felhőtlen ünneplésről, ajándéknyitogatásról és finom vacsorákról szól, hanem ilyenkor bizony az ügyeleti várók is megtelnek. Talán az ünnepi mámor lehet az oka, hogy ilyenkor figyelmetlenebbek, óvatlanabbak vagyunk és ebben az állapotban egy pillanat alatt megtörténik a baj: megcsúszik a kés a kezünkben, összeakad a lábunk a széken állva díszítés közben, vagy megakad egy halszálka a torkunkon. Mit tehetünk ilyenkor, erről kérdeztük Győrfi Pált az Országos Mentőszolgálattól.

Czutor Zoliéknál hangos a Karácsony

Czutor Zoli már számtalanszor mesélt nálunk a családjáról, most viszont el is hozta magával őket, azonban legnagyobb fia, Levente igazoltan van távol, megtudtuk, hogy pontosan miért, ahogy azt is, hogy idén miért is lesz igazán különleges karácsonya a Czutor famíliának!

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt - jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője szombaton, Budapesten. Eddig ezeket a műtéteket Bécsben végezték magyar orvosok közreműködésével. A műtét pontos részleteiről és a beteg állapotáról most Dr. Czebe Krisztina, tüdőgyógyász főorvost, valamint Dr. Elek Jenő, osztályvezető főorvot kérdeztük.

Biztonsági tanácsok a téli sportokhoz

Már javában tart a síszezon, egyre többen hódolnak valamilyen téli sportnak. Éppen ezért szeretnénk most felhívni a figyelmet a veszélyekre, vészhelyzetekre, amelyek bizony előfordulhatnak. A jó hír, hogy vannak óvintézkedések, amelyeket, ha megteszünk, akkor elkerülhetjük, hogy nagyobb baj történjen. Biztonsági tanácsokkal látott el bennünket Kovács István, síoktató! 

Látogatóban a Mikulás és két rénszarvasa

Messzi földről érkeztek, mindannyiunk nagy örömére. Bár még sok dolguk van, útba ejtették a 8.08 stúdióját: Köszöntjük Rudolfot és Csillag Juniort, akik szélsebesen repítették ide a Mikulást a és manóit. De mit kell tudni ezekről a jábor jószágokról? Kuli Bálint segített picit jobban megismerkedni a gyerekek nagy kedvencével, Rudolffal és Juniorral!

Ünnepi körömdivat


szerző:
2015.12.22. 09:54
Ünnepi körömdivat

Az ünnepek közeledtével nem  csak a lakásunkat kell feldíszíteni, hanem bizony időt kell fordítani magunkra is. Ki kell találni, hogy mit viseljünk, hogy milyen legyen a hajunka, a sminkünk és természetesen a körmeinkről sem szabad megfeledkezni. Maninűrösünk, Kudomrák Gréta mutatta meg, milyen körmökkel lehetünk az ünnepek alatt igazán divatosak.

Élő állat karácsonyra?!

A Karácsony közeledtével sokakban felmerül a gondolat, hogy kutyát, cicát vagy más kisállatot ajándékozzanak szeretteiknek. A legtöbb esetben azonban, az örömből üröm lesz, hiszen egy nem várt jövevény hatalmas terhet róhat arra, aki kapja. A felelős állattartásra szerettük volna felhívni a figyelmet Schneider Kingával.

Sztárok legemlékezetesebb karácsonyi pillanatai

Mint mindenkinek természetesen a sztároknak is vannak olyan vidám, meglepő, vagy éppen szomorú karácsonyi történetei, ami valami miatt még évek múltán is emlékezetesek maradtak. Hogy milyen emlékei vannak Zoltán Erikának, Roby D-nek, Nyertes Zsuzsának és lányának, illetve ők hogyan töltik az ünnepeket, erről faggattuk.

Varnus Xavér 39 fokos lázzal jár fellépni?

Varnus Xavér jobban szeret adni, mint kapni. És ez nem csak karácsonykor jellemző rá. Az elmúlt 2 hónapban például az sem zavarta, hogy közel 40 fokos lázzal koncertezett azért, hogy ne okozzon szomorúságot rajongóinak. Erről és a jövő évi terveiről mesélt nekünk.

Napi Doktor: intsünk búcsút a menstruációs fájdalomnak

Minden hónapban visszatérő alhasi fájdalom, éles vagy tompa görcs. Sokan nem tudnak tőle aludni, koncentrálni, programot szervezni. Bár a menstruáció természetes dolog, a vele járó fájdalom nem. Annak jártunk utána Dr. Kisfalvi István, szülész- nőgyógyásszal, hogyan intsünk búcsút a kínzó fájdalmaknak. 

Kinél legyünk Karácsonykor? Párkapcsolati stressz az ünnepek alatt

A Karácsonyt a szeretet ünnepeként emlegetjük, ám a legtöbb konfliktus és stressz ilyenkor éri az embert, legyen szó a családi viszonyokról, vagy a párkapcsolatról. Sok párnál okoz problémát, hogy ilyenkor hol töltsék a karácsonyt, melyik nap kinek a családjához menjenek, vegyenek-e ajándékot, vagy ne. Hogyan kell ezt a helyzetet helyesen kezelni? Párkapcsolati tanácsadónk, Orbán Nóra segített a megoldásban, Lola pedig arról mesélt, idén ők hogyan ünneplik a karácsonyt.

 Biciklizés közben szúrta át egy belógó faág a 10 éves kislány arcát

Egy szülő legnagyobb rémálma, ha gyermekét baleset éri játszás vagy biciklizés közben.  Egy miskolci anyuka azonban legrosszabb álmaiban sem gondolta volna, hogy egy ártatlannak indult biciklizés majdnem kislánya életébe került. Egy, az útra belógó faág ugyanis szó szerint felnyársalta kislányát. A kétségbeesett anyuka 2010 óta keresi a felelősöket. A család ügyvédje, Dr. Lichy József a vendégünk.  

Filmes feladatok a KRESZ-vizsgán?

Filmes feladatok a KRESZ vizsgán 2016-tól.  A közlekedési szituációk élethűbb megjelenítése érdekében mozgóképes kérdésekkel bővül januárjától minden kategóriában a KRESZ-vizsga. Az eddig alkalmazott korszerű ábrák, grafikák, fényképek mellett megjelenő kisfilmek egy konkrét forgalmi szituációt és nem egy kiragadott pillanatot ábrázolnak majd. A változásokról egy vezetéstechnikai instruktorral, Székely Gyulával beszélgettünk.   

Nem tetszik a karácsonyi ajándék?  Így cserélhetjük vissza!

Karácsony előtti jellemző képek ezek, hanem két ünnep között is ugyan ezt tapasztalhatjuk. Ilyenkor ugyanis megindul a roham, hogy a vásárlók visszacseréljék a nekik nem tetsző, nem megfelelő méretű vagy hibás ajándékokat. A Nemzeti Fogyasztó Hatóság szóvivője, Vermes Bella árulta el a részleteket.

Szilveszteri szettek


szerző:
2015.12.21. 09:51
Szilveszteri szettek

Az évvége közeledtével lassan mindenki kitalálja, hol és kikkel tölti majd az év utolsó napját. Rigó Ági, stylist segítségével abban voltunk az Önök segítségére, hogy milyen viseletben lehetünk igazán trendik a bulizás születésnapján, Szilveszterkor.

Ezt ígérik a csillagok 2016-ra

Lassan véget ér az év és kit ne foglalkoztatna, hogy mit tartogat számunkra 2016?! Imolai Judit, asztrológus segítségével most kiderítjük, hogy melyik jegy szülöttei milyen évre számíthatnak 2016-ban.

Judy őrzi a karácsonyi hagyományokat

A Groovehouse két tagja közül Judy az, aki egy picivel jobban készül a karácsonyra, hiszen minden régi hagyományt szeretne úgy átadni neki, ahogy arra kislánykorából emlékszik. Persze ez nem jelenti azt, hogy Zsolt kevésbé várná az ünnepeket. Erről beszélgettünk velük.
 

Napi Doktor: mindent a szőrtüsző gyulladásról

Elsőre komolytalan problémának tűnik a szőrtüsző gyulladás, pedig nem csak kellemetlen tüneteket okoz és esztétikailag is zavaró lehet, de még komolyabb szövődményeket is okozhat. Hogy mitől alakul ki, mennyire hajlam kérdése és hogyan előzhetjük meg, annak jártunk utána Dr. Boros-Gyevi Márta bőrgyógyásszal.

Genetikai vizsgálatok magzati korban

A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy a magzati kórban elvégzett genetikai vizsgálatok manapság már rengeteg súlyos betegséget ki tudnak szűrni, de hogy pontosan mely vizsgálatokat kell, vagy ajánlott elvégezni, arról Merhala Zoltánt, magzati diagnosztika szakértőt kérdezzük illetve vendégünk Sevcsik M. Anna, aki saját tapasztalatin felbuzdulva segíti a várandós nőket.

Előzzük meg a karácsonyi lakástüzeket!

Az adventi és karácsonyi időszakban majdnem minden háztartásban különleges szerephez jutnak a gyertyák, csillagszorók és egyéb égő hangulatelemek, amelyek sokszor vezetnek tragédiához, hiszen egy égve felejtett gyertya, akár az egész házat lángba boríthatja. Hogy mire figyeljünk, hogy megelőzzük a karácsonyi lakástüzeket, arról Hajdu Mártont, a katasztrófavédelem szóvivőjét kérdeztük.

Alultápláltság: kiket fenyeget és mit jelent pontosan?

Azt gondoljuk, pontosan tudjuk mit jelent az alultáplált kifejezés, és kik tartozhatnak ebbe bele, de az alultápláltságnak két fajtája van: az egyik, amikor valaki szegénység, vagy éhínség miatt nem jut hozzá a megfelelő táplálékhoz, de olyan eset is van, amikor megfelelő táplálkozás mellett a szervezet nem képes megemészteni vagy felvenni az elfogyasztott táplálékot. Vendégünk volt Molnár Andrea dietetikus, aki pontosan tisztázza a fogalmakat.

Nálunk kezdi a reggelt a Hungary’s Got Talent győztese

Szombaton hatalmas izgalmak közepette kiderült, hogy ki lett az első Hungary’s Got talent győztese, aki elsőként itt nálunk mesélt arról, milyen érzés volt, amikor meghallotta, hogy ő a győztes, mire fordítja majd a nyereményt és milyen terveket szövöget a tehetségkutató győzteseként a jövőre nézve. Vendégünk volt Horváth Zoltán ésVacskó Andrea.

„Egy klasszikus zenész már több műfjat is befogad”

Világhírű jazz-zongorista, a magyar jazzélet meghatározó alakja. 9 éves korában kezdett zongorázni, olyan álmokat kergetve, hogy egyszer híres zeneszerzővé váljon.  Hazánk első Kossuth-díjas dzsesszzenészét 2010 egyik magyar kulturális követének választották. Vendégünk volt a népszerű zongoraművész Szakcsi Lakatos Béla.

A cukorbetegek a cukormentes süteményekből sem ehetnek egy-két szeletnél többet

Sajnos ma már civilizációs betegségnek számít a cukorbetegség, ami hazánkban több mint másfél millió embert érint. Emellett egyre többen szenvednek laktóz- és/vagy a gluténérzékenységtől is, ami sokszor speciális étrendet követel. Hogy az ünnepek alatt mennyire csábulhatnak el az étel intoleranciában szenvedők, illetve milyen alternatívák kínálkoznak az ő számukra, hogy ne érezzék kirekesztve magukat az ünnepi asztalnál. Ezekről bezélgettünk Antal Emese dietetikussal.

Napi Doktor: fura, de normális elváltozások a babákon

Amikor az újdonsült szülő gyakorlatilag kap egy gyereket, rengeteg furcsasággal találkozhat, ami elsőre talán ijesztő lehet és a friss anyuka-apuka első gondolata az: Biztos valami baj van! Miért horkol? Mik azok a piros foltok a bőrén? Miért bandzsít? Többek között ezekről szerettünk volna többet megtudni Dr. Tausz István házi gyermekorvostól.

Kreatív ajándékcsomagolási technikákat mutatunk az Éjjel-Nappal Budapest sztárjaival!

Mostmár tényleg megindult a nagy visszaszámlálás, már csak párat kell aludni és végre átadhatjuk az ajándékainkat a szeretteinknek. Van, aki már hónapokkal előre kitalálta, megvette, becsomagolta, azonban akadnak olyanok is, akik az utolsó pillanatra hagyták, de pánikra semmi ok: még ebben a pár napban is igazán kitehet magáért mindenki, és nem csak az ajándékot illetően, de egy különleges, egyedi, saját készítésű csomagolás tekintetében is. Oszlánszki Marcsi Ünnepi dekor kreatív bloggere segít most ebben, valamint hívtunk segítséget is, ÉNB Maja és Alexa személyében, valamint arra is kíváncsiak voltunk, ők hol tartanak az ajándékok beszerzésével?
 

Hogyan készül Geszti Péter a Karácsonyra?

Visszatért a tehetségkutatóba Geszti Péter, ám ezúttal nem X-Faktor, hanem Hugary’s Got Talent és nem, mint mentor, vagy zsűri, hanem mint előadó, ugyanis a szombat esti utolsó elődöntőben debütált vadiúj zenekarával. Keddre vártuk, ám egy kisebb baleset sajnos áthúzta a terveinket, ám szerencsére úgy tűnik, nincs komolyabb baj, a stúdióban Geszti Pétert köszöntöttük!

Egyedül pokol a karácsony?

A karácsony a Valentin nap mellett a másik olyan időszak, amikor azokra, akik éppen egyedülállóak, sokszor rátör a kétségbeesés: ők márpedig egyedül fognak meghalni, biztos bennük van a hiba, hogy körülöttük mindenki megtalálta már az igazit, kivéve ő, és persze ehhez hozzájön még a családtagok kínos kérdése is: „Mi a helyzet? Mikor lesz már valakid? Mikor állapodsz végre meg?” Nem könnyű elfogadni a helyzetet, de miért? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk Somával.

Zsaklin 18%-os tüdőkapacitással él

Nyolc hónapja van várólistán Cserepes Zsaklin: a tüdőátültetés az egyetlen esélye, mivel jelenleg mindössze 18% a tüdőkapacitása, betegsége következtében... Orvosi csoda, hogy még életben van, az pedig különösen, hogy otthonában töltheti a mindennapokat, de ennek ellenére kifejezetten pozitívan áll a helyzetéhez, és próbálja figyelmen kívül hagyni a korlátait, amennyire csak lehetséges. Őt köszöntöttük a stúdióban, valamint elkísérte édesanyja, Cserepes Erika, és kezelőorvosa, Dr. Kelemen Krisztina tüdőgyógyász is!

Meddig érvényesek az autópálya-matricák?

Az autósok számára lassan fontos határidő közeleg, ugyanis azoknak, akiknek éves autópálya, vagy megyei matricájuk van, nem szabad megfeledkezniük róla, hogy hamarosan lejár! Aggodalomra azonban semmi ok, még senki nem késett le semmiről. A legfontosabb tudnivalókat viszont most Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. Szóvivője mondta el.

Sok egyetemista nem tudja: diploma után saját magának kell fiztenie a TB-t

Sok egyetemista és főiskolás nem gondol rá, pedig nagyon fontos: a diploma megszerzésével, és ezáltal a hallgatói jogviszony megszűnésével, addig, amíg nem talál valaki bejelentett munkahelyet, saját maga után kell fizetnie a társadalombiztosítási hozzájárulást, hogy jogosult legyen alapellátásra. A hivatali útvesztőben szerettünk volna kiigazodni ez ügyben, ebben pedig Ráski Péter segít nekünk.

Forró csokit főzünk!

A hideg téli estéken nincs, ami jobban esne az édesszájúaknak, mint egy bögre forró csoki tejszínhabbal vagy anélkül. Nem is gondolnánk, de éppolyan egyszerűen készíthetünk házi forró csokit, akár egy bögre teát, és gyakorlatilag csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy hányféle fűszerrel, ízzel dobhatjuk fel. Erre mutattunk alternatívákat Paksi Ágnes baristával.

Mozgástippek az ünnepi kajakóma utánra

Az ünnepek alatt mindenkinek az ínycsiklandó falatokra gondol, ilyenkor persze nincs diéta, mindent szabad, de legalábbis megengedőbb magával az ember, aztán persze nem könnyű nekiállni mozogni, elindulni futni, vagy az elvetemültebbek akár a konditerembe is lemennek. Na mi azoknak szerettünk volna tippeket adni, akik nem szeretnének kimozdulni a lakásból: otthon is elvégezhető lustaságűző gyakorlatok, Czanik Balázs és Ada tolmácsolásában!

Balsai Móni megküzdött a Válótársakban alakított karakterével

Balsai Móninak saját bevallása szerint bizony meggyűlt a baja Jakab Tamara Karakterével, akit a csütörtökönként, az RTL-en futó, Válótársak c. sorozatban láthatnak. Szerettünk volna egy pár kulisszatitkot megtudni a forgatásokról és persze a Móni által alakított karakterről!

Boldog születésnapot, Szinetár Dóra!

Születésnapost köszönthetünk ezen a napon a stúdióban, Szinetár Dóra személyében. A tv-nézők szeme láttára cseperedett kislányból érett nővé, és lopta be magát pillanatok alatt kislányos, mosolygós bájával mindenki szívébe. Mivel Hölgyről van szó, így nem firtatjuk, hogy hányadik, de mindenesetre szerettük volna egy picit közösen szemezgetni a szülinapi emlékeiből

Lezárult a vizsgálat: nem a kórház hibázott

Lezárult a kórház belső vizsgálata azzal a pár héttel ezelőtti esettel kapcsolatban, amikor egy, a pszichiátriai osztályon fekvő beteg egy ágyráccsal bántalmazta betegtársát, aki aztán belehalt a sérüléseibe. A vizsgálat eredménye szerint a kórház nem hibázott, minden biztonsági előírásnak megfelel a kórház. Az áldozat családja azonban nem így látja így bírósághoz fordulnak. A részletekről most maga az áldozat unokáját és jogi képviselőjét, Dr. Krizsa Lajost kérdeztük.

Napi Doktor: csak a baj van a bölcsességfoggal!

Sokunk álmatlan éjszakáiért és keserves nappalaiért felelős, mert ha ez fáj, akkor az nem csak ímmel-ámmal teszi, hanem pokollá teszi az életünket. Néha nő, néha nem, de be is gyullad: a bölcsességfog minden baj okozója? Erről kérdeztük Dr. Szilágyi Emese parodontológus fogszakorvost.

Nádai Anikóék első karácsonya a babával

Nádai Anikóék számára igazán különleges lesz az idei karácsony, ugyanis ez lesz az első, amit már igazi családként, hármasban, a kis Patrikkal kiegészülve. Mennyivel lesz ez másabb, mint a többi és hogyan készülnek a karácsonyra? Ezekről beszélgettünk.

Fehérneműre vetkőztették az orvosnőt egy sportáruházban

Nagy port kavart a neten annak a szegedi orvosnőnek a története, akit még a nyáron, egy sportszeráruházban állított meg a biztonsági őr és rutinellenőrzés címén, bekísérte a biztonsági szobába, hogy átvizsgálhassa a csomagjait, valamint a ruháját is. A nő nagyanyjának beszámolója szerint bugyira és melltartóra kellett vetkőznie és pluszban sértő megjegyzéseket is kapott a külsejére vonatkozóan. Mikor a panaszkönyvet kérte, nem adták oda, állítása szerint, majd később, mikor visszatért az üzletbe, egy üres kockás füzetet kapott, hogy abba írja bele a kifogásait. Az esetről mi a véleménye egy jogi szakértőnek, Dr. Borai Ákosnak? Valamint milyen jogosítványai vannak a biztonsági őröknek?
 

Édesanyjától kapott vesét a kis Levente

A kis Csuák Levente, fiatal kora ellenére már túl van egy nagy harcon, amit ráadásul az életéért vívott. Pár hetesen derült ki, hogy veseelégtelenségben szenved és szüksége lenne új vesére az életben maradáshoz. Szülei számára nem volt kérdés, hogy odaadják gyermeküknek az egyik szervüket, de ez sem zajlott teljesen zökkenőmentesen. Az ő történetüket ismertük meg.
 
 

Ünnepi sminkötletek


szerző:
2015.12.16. 09:54
Ünnepi sminkötletek

Az ünnepek közeledtével természetes, ha nem csak a lakást és a karácsonyfát szeretnénk kicsit ünnepi díszbe öltöztetni, de saját magunkat is. Egy karácsonyi buli, vagy éppen szilveszteri mulatság máris okot ad a kiöltözésre, amihez persze egy jó smink is dukál. Az ünnepi smink elkészítéséhez szerettünk volna tippeket adni Hovorka-Miskolczi Kinga, sminkmesterrel.

Mikortól számít kórosnak a gyűjtögetés?

Egy egészséges ember számára elképzelhetetlen, hogy otthonában a padlótól a mennyezetig érjenek a kacatok, és hogy a felhalmozott limlomtól lépni, élni se lehessen. A kényszeres gyűjtögetők számára viszont ez a természetes, és éppen ezért olyan nehéz a gyógykezelés elkezdése, mert nem látják be, hogy betegek. De melyek lehetnek az intő jelek? Mi magunkról képesek vagyunk megállapítani, ha ebben a betegségben szenvedünk? Erről beszélgettünk Dr. Lakatos László pszichiáterrel.

Karácsonyi időbeosztás okosan

A karácsonyt megelőző pár nap, vagy adott eetben hét, sokaknak valódi rémálommá változtatja az ünnepi készülődést, a ráhangolódást, ugyanis azok a bizonyos előkészületek, mint a bevásárlás, főzés, a fa beszerzése, befaragása, feldíszítése komoly terheket ró a családtagokra, és akkor még nem beszéltünk a háromnapos instant rokonlátogatásokról, ami sokszor komoly logisztikázással és nem kevés feszültséggel jár… Arra voltunk kíváncsiak, hogy sztárvendégeink, Györgyi Anna és Hajdu Steve mennyire tudatosak ebben, valamint, szakértőt is hívtunk, Hamar Domonkost, akitől azt szeretnénk megtudni, hogyan is kell ezt jól csinálni, vagyis karácsonyi időbeosztás okosan!

Szabó Patrícia kislánya nem fér a bőrébe

Mikor utoljára nálunk járt Szabó Patrícia és kislánya, Rozi, még picike volt, azóta viszont már egy kétéves nagylányt köszönthetünk a stúdióban, akinek már kibontakozóban van a személyisége, nagyon aktív, rengeteg energiája van és azt csicseregték a madarak, hogy igazi rosszcsont, sőt még anyukája kiskori énjén is túltesz…Hogy ez valóban így van-e arról Szabó Patríciát kérdeztük, akit elkísért Rozi is!

Napi Doktor:  gyógyszerszedés a várandósság alatt

Gyakran feltett kérdés, hogy vajon milyen gyógyszereket lehet szedni a várandósság alatt, hiszen a legtöbb gyógyszer tájékoztatójában azt olvashatjuk, hogy terhesség alatt nem ajánlott szedni, vagy csak orvosi felügyelettel. Mire kell odafigyelni? Kiválthatóak-e a gyógyszerek homeopátiás szerekkel?  A következő percekben erről beszélgettünk Pucsok Bernadette, homeopátiás szakértővel valamint Kőhalmi Ákossal a Kulcs Patikák országos hálózatának vezetőjével.

Négy éve rabolta el édesanyja a kis Ildikót apukájától

Szeptemberben már járt nálunk az a kétségbeesett édesapa, Andrea Tonello és ügyvédje, akitől már lassan 4 éve elvitte édesanyja kislányát, azóta is minden erejével azon van, hogy újra láthassa. Az ügy azóta több fordulatot is vett, az édesanya irreális elvárásokkal állt elő és nem hajlandó biztosítani a kis Ildikó láthatását az édesapa számára. Az ügyben, tegnap Olaszországban is zajlott egy tárgyalás, ahol a láthatásról döntött a bíróság. A legfrissebb eredményekről most Győrbiró Dorottyát, Andra ügyvédjét kérdeztük, a vonalban pedig itt volt velünk Andrea Tonello!

Változnak a bankolás szabályai

Január 1-jétől indul a globális, automatikus adóügyi információcsere második szakasza, melynek keretében a bankok elkezdik gyűjteni az ügyfeleik adatait, hogy azokat majd 2017-től továbbíthassák a nemzeti adóhivatalok felé. Mit kell tudni erről a mechanizmusról és mi lehet a teendője, ha van külföldi bankszámlája? Dr. Kalocsai Zsolt adószakértő volt a vendégünk.

Vigyázat! karácsony előtt sok a betörés!

A legtöbb betörés a nyári és a karácsonyi időszakban történik, amikor a családok hosszabb időre elutaznak és őrizetlenül hagyják az otthonaikat és ezt persze kihasználják a besurranó tolvajok. Fontos tisztában lenni azzal, hogy mire kell ilyen esetben figyelni. Ebben segített nekünk egy biztonsági szakember, Német Ferenc.

Jövőre szigorodnak a jogosítványszerzés szabályai

Az alvás közbeni légzészavar is akadálya lehet a jogosítvány megszerzésének vagy meghosszabbításának egy új jogszabály szerint. Az intézkedés több százezer embert érinthet. Ez azt jelenti, hogy szigorúbb orvosi alkalmassági vizsgán kell megfelelnie annak, aki jogosítványt szeretne kapni, vagy meg akarja hosszabbítani a már meglévő engedélyét. Hogy pontosan mire terjed ki a változtatás és mire számítsanak az autósok arról Dr. Hantos Ádám, orvos-ügyvédet kérdeztük.

Karácsonyi ajándékok saját kezűleg

Sokan szembesülünk a szorongással minden évben, hogy már megint itt a karácsony és újabb ajándékokat kell kitalálni a szeretteinknek. A bien kreatív bloggerével, Baer Anikóval ma olyan könnyen, és gyorsan, akár gyerekekkel együtt is elkészíthető ajándékötleteket adtunk, amivel garantáltan örömet szerzünk a családtagjainknak, barátainknak.

Behumi Dóri kislány kora óta az énekes pályára készült

 A Budapest Bár csinos énekesnője szerencsésnek mondhatja magát, hiszen beteljesült gyerekkori álma és énekesnő lett. A génjeibe a művészi pálya szinte kódolva volt, hiszen édesapja balett táncos volt édesanyja pedig tánctörténész, így könnyű volt a művészi pálya felé keveredni. Sokaknak a Jazz+ Az-ból ismerős Behumi Dóri, aki azonban most már a kiváló Budapest Bár csapatát erősíti. Vengégünk volt Behumi Dóri énekesnő és Farkas Róbert.

Mikor szabad kimondani, hogy szeretlek?

Minden párkapcsolatban eljön az a pont, amikor egy, vagy másik – ideális esetben mindkét – fél úgy érzi: ki kell mondani a bűvös szertlek szót. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mikor és milyen körülmények között hangzik el először ez a szó. Páli Patrícia, párkapcsolati szakértőt kérdeztük, illetve Gyurcsík Tibi mesélt a saját tapasztalatairól.

Kozsó újra a régi


szerző:
2015.12.15. 08:56
Kozsó újra a régi

Kozsó több mint egy éve újjászületett, az énekes agyában ugyanis egy aneurizmát találtak és megműtötték, ám csodával határos módon felépül és semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett. Sőt, azóta száz százalékos belevetette magát az életbe és persze a munkába. Vendégünk volt az énekes és párja, Kiera.

Napi Doktor:  hideg időben súlyosbodhatnak az ekcémás tünetek

A téli hónapok különösen megterhelik a bőrt, melynek felhámja kiszárad, berepedezik, lehámlik. Ilyenkor könnyebben alakulnak ki különböző ekcémás elváltozások is. Télen sokkal kevesebbet tartózkodunk a szabadban, friss levegőn és kevesebb természetes fény ér minket, és ez legtöbbször meg is látszik rajtunk. Az arra hajlamosaknál fellobbannak a nyáron alig látható ekcémás bőrelváltozások. Az ekcémás tünetek kezeléséről  Dr. Kaszab Csilla, bőrgyógyászt kérdeztük.

Hogyan kerüljük el a karácsonyi vitákat

Sokszor hajlamosan vagyunk elfelejteni, hogy a karácsony valóban a szeretetről szól, bár valljuk be, hogy az ajándékok beszerzése, a nagybevásárlás és az egész napos sütés-főzés nem kevés stresszel jár. Ilyenkor mindenkinek ismerősek lehetnek a tipikus karácsonyi viták arról, ki faragja bele a fát a tartóba, miért nem segítenek a gyerekek a konyhában és sorolhatnánk. Gönczi Dorka mediátor segítségével most kiderítettük, hogyan kerülhetjük el a tipikus karácsonyi vitákat. 

Golden Globera jelölték a Saul fiát

Reggel a Saul fia című film producereivel Rajna Gáborra és Sipos Gáborral beszélgettünk arról, hogy Arany Glóbuszra jelölték a magyar alkotást.

Ügyeleti kisokos


szerző:
2015.12.15. 08:16
Ügyeleti kisokos

Sokszor nem egyértelmű még egy felnőtt esetében sem, hogy milyen problémával melyik ügyeletre kell fordulni, ez egy kétségbeesett édesanya esetében pedig még bonyolultabb lehet. A Barátok közt egykori szereplője, aki már nálunk is mesélt arról, hogy ápolónőként találta meg igazi hivatását, létrehozott egy weboldalt, ahol egyértelműen fel van sorolva, mikor melyik hova kell fordulni, ami igazán hasznos lehet, különösen az ünnepek alatt. Vendégünk volt az ötlet két kitalálója Kovács Barbara, Németh Franciska.

Németország csökkenti a menedékkérők számát

Németország elfogadott egy új javaslatot a menekültválsággal kapcsolatban, Angela Merkel elmondta, hogy az emberek aggodalmára való tekintettel a Németországba érkező menedékkérők számát érezhetően csökkenteni kell. Hogy ez pontosan mit jelent, illetve ez milyen hatással lehet Európa menekültpolitikájára és milyen következményeket róhat Magyarországra, arról Feledy Botond, külpolitikai szakértőt kérdeztük.

Ehető karácsonyi díszek

Egyre nagyobb teret hódítanak Magyarországon is a gasztroajándékok,  ami nem túl meglepő, hiszen a hasát mindenki szereti. Ha nem pusztán a szépség kedvéért készítünk díszeket, hanem a hasunkra is gondolunk akkor most figyeljenek. Huszár Zsuzsa táplálkozási szakértő megnutatta, hogyan készíthetünk gyorsan mutatós, egészséges és finom ehető díszeket.

Hogyan védhetjük növényeinket a hidegtől?

A hideg időjárás nem csak az emberek szervezetét viseli meg, hanem kedvenc növényeinkre is hatással van. Ahhoz, hogy tavasszal ismét gyönyörködhessünk pompás virágainkban, védelmet kell nekik nyújtanunk az őszi-téli hónapokra. Boross Dávid, kertészmérnöktől kaptunk tippeket.

Eszenyi Enikő bízik a feltörekvő színészgenerációban

Eszenyi Enikő egyedülálló karriert tudhat maga mögött. A színház és filmművészet világában mindet kipróbált, ám a színpadhoz mindig hű maradt. Színházigazgatóként küldetésének érzi, hogy segítse a feltörekvő színészgenerációt, mert úgy hiszi,hogy bennük rejlik az igazi alkotóerő.

Mikor és miben kérjük ki a gyerek véleményét?

Sok szülő általában kímélni szeretné gyermekét és jó pár esetben nem is osztják meg velük a felnőttek ügyes-bajos dolgait. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor már igenis számít egy gyermek véleménye, pláne ha szókimondó kamaszról beszélünk, aki nem rejti véka alá véleményét. Hogy mikortól kérdezzük meg, hogy gyermekeink mit is gondolnak, és mindezt milyen témák esetén, Zoltán Erikával, Dévényi Tiborral és Böhönyey Márta, pszichológussal beszélgettünk.

Napi Doktor: Megérzik a hideget a beteg ízületek?

Visszavonhatatlanul beköszöntött a hideg idő. A hőmérő higanyszála nem nagyon kúszik 5 fok fölé, ami a sajnos egy egészséges szervezetet is megvisel, a beteg ízületekre pedig még rosszabb hatással van. Dr. Szekeres László, a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság elnöke tippeket adott arra, hogyan óvjuk ízületeinket a hidegben.

Tényleg hétfőn érdemes belevágni céljaink megvalósításába?

Most már tényleg elkezdek edzeni. Összerendezem az otthoni irataimat. Rendbe rakom a pénzügyeimet. Egészségesen fogok enni. Nincs olyan ember a földön, aki ne ejtett volna ki a száján hasonló mondatokat. Ezeket elhatározni, egyszerű, de megvalósítani sokkal nehezebb. Nem is olyan régen készült egy kutatás, amiből az derült ki, hogy hétfőn érdemes belevágni céljaink megvalósításba. Na de miért? Erről Haimann Éva, életvezetési tanácsadót kérdeztük.

Európai elfogatóparancsot adtak ki a francia férfi ellen

Súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt európai elfogató parancsot adott ki pénteken a bíróság egy francia férfi ellen, aki Szombathelyen bántalmazta gyereke anyját, majd fiával ismeretlen helyre távozott. Az apa a kisfiúval feltehetően már külföldön van, az egyik közösségi oldalon olyan fotót posztolt, amelyen a gyerekkel együtt látható. Vendégünk Dr. Magyar György az anyja ügyvédje.

Így előzzük meg a kuponos átverést

Az ünnepek közeledtével egyre népszerűbbek a különböző kuponos oldalak, ahol jelentős kedvezményekkel juthatunk hozzá szolgáltatásokat nyújtó bónokhoz, Ha körültekintőek vagyunk sokat spórolhatunk, de ne árt tisztában lenni a buktatókkal. A fogyasztóvédelem szóvivője Vermes Bella volt a vendégünk.

A Hungary’s Got Talent újabb továbbjutói

Szombaton este a harmadik élő show-val véget ért a Hungary’s got Talent elődöntője. A tíz produkcióból most is csak hárman juthattak be a döntőbe, a két legtöbb szavazatot kapott produkció, Molnár Nikolett és az Acro Maniacs automatikusan, a másik kettő közül pedig, miután a zsűri 2-2 szavazatot adott a Fricskának és Bangó Adriennek, a nézők döntése alapján a Fricska lett . Az igazin megmérettetés azonban csak most következik, ugyanis szombaton végre kiderül ki nyeri meg az első Hungary’s got Talentet. A stúdióban Molnár Nikolettel beszélgettünk.

Karácsonyi jótékonysági játékgyűjtés a rászorullóknak

Az ünnepi időszak minden évben kiemelt szerepet tölt be a családok életében. Sajnos vannak olyan szülők, akik nélkülözni kényszerülnek, és nem tudnak megadni mindent gyermekeik számára. A legtöbb multi A Campona Bevásárló- és Élményközpont jótékonysági játékgyűjtést szervez a XXII. kerületi rászoruló családok számára. Vendégünk volt Dr. Daróczi Csilla a XXII. kerületi Önkormányzat Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat intézményvezetője és Bernád Judit Campona Bevásárló- és Élményközpont igazgatója.

Agyserkentő ételek a vizsgaidőszak idejére

Már javában tart a vizsgaidőszak, a főiskolások-egyetemisták élete ilyenkor a jegyzetek, könyvek és a magolás körü forog és gyakorlatilag bármire képesek, hogy a lehető legtöbb tanagyagot a lehető legrövidebb idő alatt elsajátítsák. Most abban szeretnénk egy picit segíteni, kedves magoló egyetemisták, hogyan lehet serkenteni az agyműködést, teljesen természetes és egészséges finomságok segítségével.Abonyi Orsolya, dietetikus volt segítségünkre.

Létezik ideális kor a házasságra?

Úgy tűnik, hogy az ideális életkor az első házasság elkezdéséhez a 25, állítja a Társadalmi és Személyes Kapcsolatok folyóiratában közzétett friss tanulmány. Persze, azt nem állítjuk, hogy az ilyen fontos kérdéseket néhány kutatás alapján kéne eldönteni. De akkor mi alapján? Létezik-e meghatározható kor? Erről beszélgettünk Kállai-Kiss Zsófival.

Mit tegyünk, ha felesel a gyerek?

Mindannyian látunk és hallunk olyan szülőket az utcán és játszótéren, hogy egyebet se tesznek, mint parancsolnak. Azonban a gyermek sem tűri ezt a végtelenségig, és ahogy cseperedik és öntudatásra ébred, egy idő után jogos ellenállásba fognak a szülők ütközni, ami ha nem vesszük elejét, könnyen elfajulhat. Mit tegyünk, ha felesel a gyerek? Erről kérdeztük Kéri-Kovács Zsuzsanna, gyermekpszichológust és Rókusfalvy Pált.
 

Napi Doktor: magzati kromoszóma-rendellenességek

Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően, a vizsgálati módszerek is egyre kevesebb fájdalommal járnak és egyre gyorsabban kiderülnek a vizsgálati eredmények is, ezáltal pedig sokkal hamarabb tudnak reagálni az orvosok is az esetleges problémákra, rendellenességekre. A kismamák, illetve a magzati vizsgálatoknál pedig a fájdalomnak és az időnek kulcsszerepe van. Ezt hivatott megkönnyíteni egy olyan vizsgálati módszer, ami a kismama véréből is megállapíthatóvá tesz bizonyos magzati kromoszóma-rendellenességeket. Erről beszélgettünk Dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyásszal.
 

Felfedték a fényes kisbolygó titkát

Kevés dolog tartotta annyira izgalomban az embereket, mint a Ceres törpebolygó rejtélye. Az égitest fényes képződményeiről a legkülönbözőbb elméletek láttak napvilágot, a józanabbak jégnek, vagy valamilyenfajta sónak vélték a foltokat, mások idegen civilizáció jelzéseit látták bennük. Nagyjából egy évvel azután, hogy a Dawn űrszonda megkezdte a Ceres törpebolygó megközelítését, illetve hogy megjöttek az első képek a furcsa fényes foltokról, végre nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy a kutatók kiderítették, hogy mik is azok a furcsa fények. Vendégünk a témában Kiss László, csillagász volt.

Még most érdemes oltatni influenza ellen

Egyelőre nincs influenzajárvány az országban, azonban a betegség elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni, mivel így biztosan van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig. Erre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Mit kell tudni magáról a betegségről és az oltásról? Vendégünk volt, dr. Dánielisz Ágnes, az ÁNTSz, Járványügyi főosztályvezetője.

Kapkodnak a kis lakásokért az ingatlanpiacon

Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy dübörög az ingatlanpiac, jelentősen megnőtt a lakásvásárlási kedv és a szakértők szerint most a kislakásos tulajok örülhetnek, ezek most a legkelendőbbel. Most szerettünk volna egy kis körképet kapni Mhrli Pétertől ezügyben, egyrészt, hogy valóban így van-e, másrészt most milyen a piaci helyzet.

Sok hallgató nem tudja teljesíteni a diplomamentő program feltételeit

A diplomamentő program sajnos úgy tűnik nem hozta meg a hozzáfűzött reményeket, sok hallgató arra kényszerülhet, hogy visszafizesse az államilag finanszírozott nyelvtanfolyamok árát. Az eddigi eredmények alapján a tanfolyamot végzett 7200 személyből csak 2200-an tették le a komplex középfokú nyelvvizsgát. Bár sokan reménykedtek, hogy kapnak haladékot, A végzősök nagy részének december végéig meg kell szereznie a nyelvvizsga-bizonyítványt. Az esetről Rozgonyi Zoltánt, a Nyelvtudásért Egyesület elnökét kérdeztük.

 Egyedi ajándékötlet: selyemfestés házilag

Talán a legjobb ajándék, amit mi magunk, saját kezűleg, egyedileg készítünk el. Erre lehet nagyszerű alternatíva a saját festésű selyemsál… Ebben segítettünk Sul Regina, selyemfestővel, hogyan fogjunk hozzá!

Sütő Enikő bőrfiatalító szépségtippjei

Az idő vas fogait megállítani sajnos nem lehet és bizony ennek jeleit a bőrünk viseli, vannak viszont olyan természetese házi praktikák, amelyekkel, ha visszafordítani nem is, de lassítani tudjuk a bőröregedést. Sütő Enikővel beszélgettünk.

Imposztor-szindróma: miért nem hiszünk a sikereinkben?

Vannak olyan emberek, akikben valamilyen okból nincs meg a kellő mértékű önbizalom és saját magukba vetett hit ahhoz, hogy elismerjék saját magukat, a testüket, a munkájukat és az azzal járó sikereiket. Született egy tudományos megfogalmazás is a jelenségre, ez pedig az imposztor-szindróma. Erről beszélgettünk most Dienes Angéla coach-al, valamint sztárvendégeinkkel, Erdőhegyi Brigitta énekesnővel és Józan László színésszel.

Eljegyezte szerelme Tóth Andit?

Most akkor eljegyezték Tóth Andit vagy nem? Ugyanis ezt pletykálják, mivel gyűrűváltás is történt a szerelmesek között, ám könnyen lehet, hogy a látszat csal. Mi az igazság? Tóth Andi maga tesz pontot a találgatások végére!

Napi Doktor: mik a vashiány tünetei?

A vashiány világszerte az egyik leggyakoribb, a táplálkozásra visszavezethető hiányállapot. Magyarországon is igen gyakori, különösen a csecsemők, kisgyermekek, a serdülők és a terhes nők veszélyeztetettek, a gyors növekedés korszakában ugyanis fokozott a vasszükséglet. Tünetei szerteágazóak, nem is gondolnánk, mi minden írható a vashiány számlájára. Erről beszélgettünk Dr. Szántó Renáta, belgyógyásszal.
 

Kislányból nagylány: hogyan kezelje a szülő?

Egy gyerek felnőtté válásához hosszú és rögös út vezet. Nem könnyű időszak ez sem gyereknek, sem szülőnek. A helyzet talán egy fokkal bonyolultabb az anya-lánya kapcsolatokban, ahol rengeteg olyan sebet szerezhet mindkét fél, ami meghatározó lehet a későbbi, már valódi felnőtt gyerek-felnőtt szülő kapcsolatban. Hogyan is kell ezt jól átvészelni? Orvos Tóth Noémi, klinikai szakpszichológussal próbáltuk megfejteni.

Kiszivárgott az iszlám állam egyik titkos kézikönyve!

Kiszivárgott az Iszlám Állam belső kézikönyve. Egy az Iszlám Állam egyik üzletembere juttatta el Aymenn al-Tamimi kutatónak, aki az elmúlt évben azon dolgozott, hogy az eddig nyilvánosságra hozott dokumentumok segítségével a lehető legátfogóbb jelentést írja meg a terrorszervezetről. A dokumentumból kiderül, hogyan fektette le az állam alapjait a terrorcsoport Irakban és Szíriában, megismerhető belőle a komplett kormányzati szervek kialakítását, és egy önellátásra alapuló gazdasági program kidolgozását. A 24 oldalas dokumentumban kitérnek a külföldi kapcsolatokra, a propaganda működésére, a szabadidő szabályozására, és az olaj, a gáz, valamint a többi létfontosságú gazdasági ágazat központi felügyeletére. Erről kérjük most ki Dr. Dezső Tamás, régész-asszíriológus, ELTE BTK.
 

Ingyen biztosítás jár most a véradóknak

Az ünnepek közeledtével többeket hatalmába kerít az érzés, hogy ilyenkor valami jót cselekednének. Ennek persze számos módja van, az egyik ilyen a véradás, ami ráadásul nem jár együtt pénzbeni adományozással, és a szó szoros értelmében életeket mentünk meg vele. Azt viszont kevesen tudják, hogy, aki még idén él a véradás lehetőségével, annak plusz ajándék jár, egy biztosítás formájában. A részletekről az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatóját, Dr. Jákó Kingát kérdeztük.

Migránsosat játszottak a gyerekek az iskolában

Egy fővárosi általános iskolában már migránsosat játszanak a gyerekek. Az alig 9 éves gyerekek gyakorlatilag eljátsszák, ami a szemünk előtt történt az utóbbi néhány hétben, valaki rendőr lesz, aki a bevándorlók országba özönlésének megfékezéséért felelős, valaki pedig migráns, aki be szeretne jutni az országba, közben persze röpködnek a szitokszavak, legalábbis erről tájékoztatták a szülőket az iskola tanárai. Mit tegyenek a szülők? Be kell-e avatkozniuk a pedagógusoknak? Hogyan hat hosszú távon a gyerekek személyiségére, ha az ilyen és ehhez hasonló események beszivárognak a gyerek gyerekkorába? Erről beszélgettünk Salamon Eszterrel és Bodor Péterrel.

Szabó Zsófi ragyog a boldogságtól!

Szabó Zsófi az utóbbi időben talán kissé visszavonult a nyilvánosságtól, ugyanis azt csicseregték a madarak, hogy ideje egy jelentős hányadát nem a fővárosban, nem a partykon és a különböző bevásárlóközpontokban, hanem vidéken tölti. Hogy a sugárzó boldogság oka-e a vidéki levegő,a szerelem, a lovaglás, vagy esetleg valami más, arról most a színésznőt faggattuk!

Napi Doktor: létezik a csoki allergia!

Zoli, most neked lehet megrázó lesz a következő pár perc, de bármilyen hihetetlen, létezik a csoki allergia! Ebben az időszakban, amikor azért valljuk be többször elcsábulunk az édességek terén, nagyon fontos, hogy felhívjuk rá a figyelmet! Erről kérdeztük Dr. Nékám Kristóf, allergológus professzort.
 

Tea kisokos


szerző:
2015.12.09. 08:44
Tea kisokos

Egy hűvös téli estén, vagy reggelen, nincs is jobb annál, mint egy forró teát kortyolgatva nyitni, vagy épp zárni egy nehéz napot. Az ázsiai országokban külön szertartások léteznek a teázással kapcsolatban, ugyanis plusz élvezeti értéke lehet, ha megadjuk a módját  tea elkészítésének és nem csak egy csésze forró vízbe beletesszük a filtert, lehet ezt másképp is, sőt vannak szabályok, amiket jó, ha betartunk! Erről beszélgettünk Nagyné Szili Zsuzsanna, természetgyógyásszal.

A férfiak agya gyorsabban öregszik?

Szegedi neurológusok kutatása nyomán kiderült, hogy a férfiak agya gyorsabban öregszik. Nem ez azonban az egyetlen különbség a két nem között, illetve maga az agy is rendkívül kedvelt kutatási terület, ugyanis a szerveink közül talán erről tudunk a legkevesebbet, rengeteg feltáratlan területe van még, ugyanakkor számos érdekes adat és tévhit már a birtokunkban van az agyunkkal kapcsolatban. Ezek közül szemezgettünk, Dr. Donauer Nándor neuropszichológus segítségével!

Megkötözte az óvónő a hároméves ovist

Megkötöztek egy három és fél éves kisfiút a Bács-Kiskun megyei köz­ség óvodájában, mert rossz­ volt. A szülők állítják, Józsikának másfél órán keresztül kellett így ülnie és ennie. A család feljelentést tett kiskorú veszélyeztetése miatt. A vezető óvónő elismerte, hogy összekötötte a gyerek kezét, de szerinte csak két percre egy vékony fonállal. A történteket pedig rögtön megbánta. A kisfiú szülei azt mondják, a gyereket és őket is megviselték a történtek. Az ügy kapcsán meghívtuk Dr. Gőbel Orsolya, óvodapszichológust.

Három és fél tonna húst foglalt le a NÉBIH

Egy budapesti húsnagykereskedést ellenőrzött november végén a NÉBIH. Az egység takarítatlan, a termékek jelentős része jelöletlen volt, az eljárás során több mint 3,5 tonna húst kellett a szakembereknek lefoglalni és megsemmisíttetni. A tulajdonos nagy összegű bírságra számíthat. Az eset kapcsán vendégünk volt, Dr. Helik Ferenc NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal) Kiemelt Ügyek igazgatóságának vezetője!

Tizennyolcmilliós bírságot szabott ki az MNB az NN biztosítóra

18 millió forintos felügyeleti és fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az Magyar Nemzeti Bank az NN Biztosító Zrt.-re. A jegybank az életbiztosítási szerződések kezelése során tapasztalt hiányos tartalmi elemeket, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt szabott ki bírságot a biztosítótársaságra. Az ügy részleteiről most Binder Istvánt, az MNB felügyeleti szóvivőjét kérdeztük!

Segtítsünk együtt a rászorulóknak

Teljesüljön idén is minél több nélkülöző gyermek karácsonyi kívánsága! Az idén 11 éves Mikulásgyár ismét gyűjtést szervez, hiszen az ünnepek közeledtével még inkább oda kell figyelnünk azokra, akiknek segítségre van szükségük, hiszen ez az időszak minden évben, amikor megnövekszik az adományt kérők száma. Vendégeink voltak Hercsik István és Zsolnai Endre a Mikulásgyár főszervezője, akikkel a kezdeményezésről és a társadalmi felelősségvállalás fontosságáról beszélgettünk.

Karácsonyi láz: mi kerüljön az ünnepi asztalra?

2 hét múlva karácsony. Nem csoda, hogy mindenki lázasan készülődik már. Nem lehet elég korán elkezdeni megtervezni, hogy mi legyen a karácsonyi menü, hogy milyen édességek és finomságok kerüljenek az ünnepi asztalra. Ebben segítségünkre volt az Ízesélet.hu 2 szerkesztője Müllner Dóra és Kálmán Emese.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való