KERESÉS search-close

Európai Néppárt

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Európai Néppárt"

 Részben a Fidesz miatt lépnek ki az Európai Néppártból

Nem akarnak Orbán Viktorral és a Fidesszel egy pártcsaládba tartozni, egyebek mellett ezért is lép ki az Európai Néppártból a Horvát Parasztpárt. A horvát politikai tömörülés elítélte a magyar kormánypropagandát is. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációs államtitkár szerint mivel a horvát párt az Európai Parlament zöldpárti frakciójába menne, ezért inkább az a kérdés, mit kerestek eddig a Néppártban.

Juncker szerint hazugságok vannak a magyar plakátkampányban

Hazugságok ellen nem sokat tehetünk - így reagált Jean-Claude Juncker a magyar kormány plakátkampányára, amelyben őt és Soros Györgyöt a bevándorlás támogatóiként mutatják be. Juncker szerint Orbán Viktor helye nem az Európai Néppártban van. Az Európai Bizottság szóvivője ma már azt mondta, hogy nincs nyílt konfliktus a kormány és a bizottság között. A Fidesz szerint ők a plakátokon nem az európai intézményeket támadják. 

Weber kiállt Orbán mellett

Megvédte a Fideszt és a magyar kormányt az újabb bírálatoktól Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. A politikus, aki a Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, egy konferencián példának hozta fel a Brexitet, amely azután történt, hogy a brit konzervatívok kiléptek a néppártból. A Fidesz egyik uniós képviselője szerint Webert csak politikai okokból támadják ilyen kérdésekkel, a DK-nál viszont azt mondják: Orbán Viktor készen állna akár arra is, hogy kivezesse az országot az unióból.

A Fidesz kizárása nem került szóba az Európai Néppárt kongresszusán

A Fidesz kizárása nem került szóba, de több kritikát is kapott az Európai Néppárt Helsinkiben tartott kongresszusán. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint például nem lehet valaki kereszténydemokrata, ha nem tartja tiszteletben a jogállamiságot, a szabad sajtót és a civileket. A néppárt egy határozati javaslatot is elfogadott, hogy melyek a demokrácia alapértékei, amit a pártcsalád minden tagjának el kell fogadnia. Ezt a Fidesz is megszavazta.

Újabb néppárti politikus bírálja a Fideszt

Ezúttal a volt finn miniszterelnök, aki szerint Orbán Viktornak hitet kell tennie az Európai Néppárt által képviselt értékek mellett, vagy el kell hagynia a pártot. Alexander Stubb a Néppárt csúcsjelöltségéért indul a Fidesz által is támogatott Manfred Weberrel szemben. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint éppen ezért támadja Magyarországot.

Informális EU-csúcs


szerző:
2018.09.20. 18:41
Informális EU-csúcs

Egyelőre az Európai Néppárt tagja marad a Fidesz. Ezt a salzburgi uniós csúcstalálkozó előestéjén jelentették be a kormánypárt uniós pártcsaládjának vezetői. A néppárt elnöke szerint a Fideszt addig semmiképp sem zárják ki, amíg tart a magyar jogállamiság helyzete miatt indított hetes cikk szerinti eljárás.

Címlapokon a magyar kormány

Európa és a világ vezető hírcsatornái címlapon számoltak be a Sargetnini-jelentés elfogadásáról. A külföldi lapok a magyar kormány megbüntetésének és a populizmus és az antidemokratikus értékek elleni küzdelemnek tartják a szavazás eredményét. A francia elnök pedig arról beszélt: az Európai Néppártnak választania kell Angela Merkel és Orbán Viktor között.

A kormány másként értelmezi

Egyelőre nincs hivatalos kormányzati reakció az Európai Néppárt frakcióvezetőjének Orbán Viktorral szemben megfogalmazott kritikájára. Manfred Weber egy holland lapinterjúban, arról beszélt, a néppárt számára alapvető érték a jogbiztonság, a demokrácia és a sajtószabadság.

Raportra hívták Orbán Viktort?

Brüsszelbe várják szerdán Orbán Viktort az Európai Néppárt vezetői. Míg a német sajtó szerint a pártvezetők tisztázó beszélgetésre hívták a miniszterelnököt, hogy megtudják, továbbra is az illiberális állam kiépítésének folytatásában gondolkozik-e, addig Orbán Viktor stábja szerint csak egy korábbi meghívást viszonoznak.

Pénzt adna a civileknek az unió

Az egész Európai Néppárt megszavazta, hogy az Unió adjon pénzt a civil szervezeteknek, csak a Fidesz képviselői nem támogatták. Az Európai Parlamentben elfogadott határozat több mint 400 milliárd forinttal segítené az alapvető uniós értékeket őrző civil szervezeteket.

Orbán: ostoba dolog Magyarországot pellengérre állítani

Ostoba dolognak nevezte Orbán Viktor, hogy az unió pellengérre állítja Magyarországot. A miniszterelnök szerint ez azért ostobaság, mert itt növekszik az egyik legnagyobb mértékben a gazdaság. Így reagált arra, hogy az Európai Parlament tegnap Magyarországot bíráló határozatot fogadott el. Az eljárás végén akár az ország uniós szavazati jogát is felfüggeszthetik. A határozatot a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt képviselőinek majdnem harmada is megszavazta. Lázár János erről azt mondta: Soros Györgynek mindenütt van érdekérvényesítő képessége.

Európai Néppárt: Elvárják Orbántól a módosítást

Elvárja a felsőoktatási törvény módosítását a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt. Szóvivőjük szerint elfogadhatatlan, ha korlátozzák a CEU működését. Azt is mondta, hogy a magyar kormánynak 30 napon belül válaszolnia kell az Európai Bizottságnak arra, hogyan módosítják a jogszabályt. Orbán Viktor szombat reggel találkozik az Európai Néppárt vezetőivel. A magyar miniszterelnök szerint a jogszabály nem ellentétes az uniós joggal.

EP-alelnök lesz Schmitt Pál?


szerző:
2009.07.08. 18:09
EP-alelnök lesz Schmitt Pál?

Az Európai Néppárt egy belső szavazáson úgy döntött, hogy őt jelöli erre a posztra.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való