KERESÉS search-close

Germanwings

43 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Germanwings"

Fókusz 2016-03-24


szerző:
2016.03.24. 17:25

Ez történt márciusban


szerző:
2015.12.23. 19:00
Ez történt márciusban

Ez volt az a hónap, amikor utoljára nyitottak ki az üzletek vasárnap, március 15-én életbe lépett a boltzárról szóló törvény, és még ebben a hónapban kirobbant az év brókerbotránya. A Quaestor 150 milliárd forintnyi kárt okozott az ügyfeleinek. Tóásó Előd majdnem 6 év után kiszabadult a bolíviai börtönből. Meggyilkolták Moszkvában az orosz ellenzék egyik legfontosabb vezéralakját, Borisz Nyemcovot, és a hónap végén történt a Germanwings tragédia. Az idei március legfontosabb hírei.

Germanwings után: ellenőrzés itthon

Nem csak pilóták felelnek adott esetben egyedül sok ember életéért, hanem például mindazok, akik villamost, autóbuszt vagy éppen vonatot vezetnek – világszerte és persze Magyarországon is. Őket ki és hogyan ellenőrzi, s ha például lelki traumákkal vagy pszichiátriai betegségekkel küszködnek, erről hogyan értesül az, aki foglalkoztatja őket?

Hogyan ellenőrizzék a sofőröket, pilótákat?

149 embert rántott magával a halálba egy pilóta, amikor szándékosan hegynek vezette a Germanwings légitársaság gépét, ma egy hónapja. Kiderült, hogy nem is repülhetett volna, de ezt eltitkolta. Világszerte téma lett, hogyan ellenőrizzék azokat, akik sok ember életéért felelnek. Magyarországon ki vezethet repülőgépet, villamost, csuklós buszt, vagy vonatot?

Megelőzhették volna a tragédiát?

Mit tehetnek a pilóták és mit az utas, ha gond van a repülővel? Süle László riporterünk tisztázza a félreértéseket!

Túl lehet élni egy légikatasztrófát?

Nincs olyan utas, aki ne gondolkodna ezen, miután helyet foglalt valahol a fedélzeten. Vajon biztonságos helyre kapott jegyet? Számít, hogy hol van a vészkijárat? Vagy tényleg végig kell néznie az oxigénmaszk használatát, vagy már régen rossz, ha azt használnia kell? A Germanwings esetében természetesen esélye sem volt senkinek, de láttunk már olyat, hogy néhányan életben maradtak, miután lezuhant velük egy repülőgép. Süle László riportja.

Tragédiák a hozzátartozók szemével

Két hete zuhant le a Germanwings légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járata. De vajon mi játszódhat a rokonok, családtagok lelkében? Mi segít nekik feldolgozni a tragédiát? Hubai Antal riportja.

Kártérítés - mikor, mi jár a légi utasoknak?

A Lufthansa légitársaság közleménye szerint 275 millió eurót, mintegy 80 milliárd forintot különített el a múlt heti légi katasztrófában elhunytak családjainak. A légitársaság előzetesen már felajánlott a károsultaknak ötvenezer eurót, mintegy 15 millió forintot kártérítési előlegként. Hogy mennyire számít magasnak ez az összeg, milyen esetekben bújhat ki a légitársaság a kártérítési igény alól, és egyébként még milyen esetekben kaphatunk kártérítést, ha repülővel utazunk, annak most utánajártunk.

Fókusz 15-04-01


szerző:
2015.04.01. 19:20
Fókusz 15-04-01

Fókusz: Feszült megemlékezés - A Fókusz riportere ott volt, amikor a légitársaság elnöke megérkezett az Alpokba. A látogatáson vita alakult ki. Csodakő? - Az interneten tízezer forintért hirdetik, és mindent gyógyít. Mi az a zeolit? Vagy átverés az egész? Bombázó negyvenesek - A bizonyíték, hogy mindig érdemes életmódot váltani. Tökéletes alak negyven felett.

Vita és feszültség a megemlékezésen

Beismerte a Lufthansa, hogy a tömeggyilkos másodpilóta 2009-ben e-mailben tájékoztatta a pilótaiskoláját az ingatag lelki állapotáról. Ekkor szüneteltette is a képzést, amelyben részt vett. Ennek tükrében teljesen érthetetlen, hogy nem tiltották el attól, hogy valaha is utasszállítót irányítson.

Tudtak a másodpilóta depressziójáról

Mégis értesítette depressziójáról pilótaiskoláját az Airbust vélhetően szándékosan a Francia-Alpoknak vezető német másodpilóta - ezt ismerte el a Lufthansa. Ezek után Andreas Lubitz mégis kapott pilótaengedélyt. Eközben egy francia és egy német lap is arról számolt be: van videofelvételük a gép lezuhanása előtti utolsó pillanatokról. Ezt a francia ügyészség cáfolta. A helyszínről, Franciaországból tudósít Hubai Antal.

Kínos kérdések és feszült hangulat a megemlékezésen

Beismerte a Lufthansa, hogy a tömeggyilkos másodpilóta 2009-ben e-mailben tájékoztatta a pilótaiskoláját az ingatag lelki állapotáról. Ekkor szüneteltette is a képzést, amelyben részt vett. Ennek tükrében teljesen érthetetlen, hogy nem tiltották el attól, hogy valaha is utasszállítót irányítson. Hubai Antal riportja.

Fókusz 15-03-31


szerző:
2015.03.31. 19:20
Fókusz 15-03-31

Fókusz: Áldozatból vádlott? - Kirabolták, mégis ő került a vádlottak padjára. Egy asszony, akinek rémálommá vált az élete. Zarándokhely lett - Riporterünk ott van a Germanwings katasztrófa helyszínén, és előkerült egy videó a tragédiát okozó pilóta egyik repülőútjáról. Bikinis bombázók - Ki lett Miss Alpok Adria? Jönnek az év első szépségversenyének hölgyei.

Exkluzív beszámoló a tragédia helyszínéről

Amióta 150 utassal a fedélzetén lezuhant a német légitársaság utasszállítója, minden egyes nappal többet tudunk a tragédiáért felelős másodpilótáról. Ma egy videó is nyilvánosságra került róla, amelyen épp kisrepülőt vezet. A Fókusz riportere közben megérkezett a katasztrófa helyszínére, Hubai Antal a francia Alpokból tudósít bennünket.
 

300 millió dollárt tettek félre kártérítésre

300 millió dollárt tett félre a Germanwings-katasztrófa miatti kártérítésekre az anyavállalat, a Lufthansa biztosítója. Az áldozatok hozzátartozóinak már múlt héten felajánlottak utasonként 50 ezer eurót, vagyis körülbelül 15 millió forintot, ám a német cégcsoportnak várhatóan ennél jóval nagyobb összeget kell majd kifizetnie a kártérítési perek után. Közben elkészült az a hegyi út, amely az egy héttel ezelőtt lezuhant repülőgép roncsaihoz vezet. A helyszínről, Franciaországból tudósít Hubai Antal.

Újabb hírek a tragédiát okozó másodpilótáról

Eddig közel 80 utast tudtak azonosítani abból a 150-ből, akik a múlt héten zuhantak le a Germanwings légitársaság utasszállítójával. A német sajtó szerint köztük van a másodpilóta holtteste is, aki szándékosan vezette hegynek a repülőt. Andreas Lubitzról folyamatosan érkeznek a hírek: most már az is biztos, hogy évekkel ezelőtt öngyilkossági hajlama miatt gyógykezelték.

Öngyilkossági hajlama miatt kezelték

Néhány éve öngyilkossági hajlama miatt kezelték a múlt héten lezuhant repülőgép másodpilótáját, aki a nyomozás eddigi állása szerint szándékosan irányította egy hegyoldalnak a Germanwings légitársaság utasszállítóját. A gépen rajta kívül 149-en vesztették életüket. Közülük 80 áldozat maradványait találták meg eddig, azonosításuk akár 1-2 hónapig is eltarthat.

Állapotos Andreas Lubitz barátnője?

Óvári Helga a múlt heti Germanwings tragédia után két nappal utazott a légitársasággal. Csütörtökön érkezett Budapestre, azt mondja, érezhető volt, hogy nem csak az utasokat, de a pilótákat is megrázta a tragédia.
 

Hogyan vizsgálják a pilóták pszichés állapotát?

A legújabb értesülések szerint a keddi repülőszerencsétlenség másodpilótája hat évvel ezelőtt súlyos depresszióban szenvedett, és pszichiátriai kezelésben is részesült, eltiltották, de azt is eltitkolta. Lubitzot, mint kiderült közben többször visszaminősítették. Vajon egy egykori depresszióst miért engedtek a botkormány mögé, és mikor vizsgálhatták utoljára? A válaszokról és a pilóták általános vizsgálatairól egy szakpszichológust kérdeztünk.

A kapitány az utolsó pillanatig küzdött

„Nyisd ki azt a rohadt ajtót” - ezek voltak a francia Alpokban lezuhant gép pilótájának utolsó szavai a feketedoboz tanulsága szerint. Német lapok szerint depressziója mellett látászavarral is küszködött a gépet a hegynek vezető másodpilóta. Eközben repülésbiztonsági szervezetek új szabályok bevezetésére készülnek.

„Azt akarta, hogy megismerjék a nevét”

Olyat tesz egy nap, ami miatt mindenki ismerni fogja a nevét - ezt mondta volt barátnőjének a Germanwings düsseldorfi járatának másodpilótája, aki az eddig vizsgálatok szerint szándékosan vezette hegynek az Airbust. Andreas Lubitz ex-barátnője a Bild napilapnak adott interjút. Ebben az is elmondta, hogy volt párjának gyakran voltak repüléssel kapcsolatos rémálmai is.

Fókusz 15-03-27


szerző:
2015.03.27. 19:20
Fókusz 15-03-27

Fókusz: Eltitkolta! - orvosi papírjai szerint depressziós volt és nem is repülhetett volna a német utasszállító másodpilótája! Félelmek nélkül - Felszabadultan buliztak a fiatalok Tuinéziában, ahol nemrég terrorcselekmény történt. Mi lett velük? - Összeáll a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb fiúcsapata! A Shy Guys tagjai régen és ma!

Germanwings: újabb sokkoló fejlemény!

Még a főnökei előtt is titokban tartotta depresszióját a tragikus sorsú német utasszállító másodpilótája. Andreas Lubitz lakásán megtalálták azokat az orvosi papírokat, amelyek gyakorlatilag eltiltották őt a repüléstől. A történtek hírére a légitársaságok nagy része azonnal szigorította a szabályait.

Eltitkolta, hogy orvosa betegszabadságra küldte

Betegszabadságra küldte orvosa a három nappal ezelőtt lezuhant Germanwings másodpilótáját. A tragédia napjára szóló orvosi igazolást Lubitz lakásában találta meg a német rendőrség. A súlyos depresszióval küzdő férfi munkáltatója és közvetlen kollégái előtt is eltitkolta betegségét. A gép fekete dobozában talált hanganyag alapján ő irányította a hegyoldalnak a repülőt.

Előzetes: Nem is repülhetett volna

A Germanwings gép másodpilótáját, aki szándékosan a hegyoldalnak vezette a repülőt, orvosa kiírta arra a napra, csakhogy ő összetépte a papírt és egy szót sem szólt a légitársaságnak. A nyomozás legfrissebb részleteiről beszámolunk este hat órakor az RTL Híradóban.

Gyógykezelés alatt állt és nem is repülhetett volna!

Még a főnökei előtt is titokban tartotta depresszióját a tragikus sorsú német utasszállító másodpilótája. Andreas Lubitz lakásán megtalálták azokat az orvosi papírokat, amelyek gyakorlatilag eltiltották őt a repüléstől. A történtek hírére a légitársaságok nagy része azonnal szigorította a szabályait. Hubai Antal és Fodor Bianka riportja.

Újabb részletek a Germanwings járatáról: szándékosság állhat a háttérben?

Az eddig ismeretlen okokról és legfrissebb hírekről, valamint arról, hogy milyen gyakran szükséges pszichológiai vizsgálaton átesnie a pilótáknak Márványi Péter szakújságíróval beszélgettünk. 

Minden, amit a Germanwings másodpilótájáról tudni lehet

„A másodpilóta maga vezette a repülőt az Alpoknak.” A világsajtó képviselői letaglózva figyelték a francia ügyész bejelentését, amely szerint a Germanwings járat tragédiája nem baleset, hanem szándékos emberölés volt.

Szándékosan zuhanhatott le a géppel

Megdöbbentő fordulat: a másodpilóta szándékosan irányította az Alpok hegyeinek a Germanwings repülőgépét kedden. Erre a megtalált feketedoboz hanganyaga alapján következtettek a francia nyomozók. Kiderült: a 28 éves Andreas Lubitz azután vette át a gép irányítását, hogy a kapitány kiment a vécére. A másodpilóta ezután nyomta meg azt a gombot, amitől a gép ereszkedni kezdett, majd kizárta a visszatérő kapitányt, aki hiába próbált meg bejutni.

GERMANWINGS:

A legfrisseb hírek szerint a Germanwings gépének keddi katasztrófáját a másodpilóta szándékosan okozta. A kapitány kiment a mosdóba, kollégája pedig nem engedte vissza a pilótafülkébe. Háy György repülésbiztonsági szakértő elmagyarázta, hogyan működik a pilótafülke ajtaja, és hogyan történhetett meg az, hogy a másodpilóta egyedül maradt a fülkében.

Sokkolta a világot a Germanwings tragédiájának legújabb fejleménye

„A másodpilóta maga vezette a repülőt az Alpoknak.” A világsajtó képviselői letaglózva figyelték a francia ügyész bejelentését, amely szerint a Germanwings járat tragédiája nem baleset, hanem szándékos emberölés volt.
 

Előzetes: Másfél éve jelentkezett pilótának a Germanwingshez

Andreas Lubitz a feketedoboz adatai alapján szándékosan irányította a hegyeknek a német légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járatát. Hogy mit mondanak ismerősei a 28 éves másodpilótáról, kiderül hat órakor az RTL Híradóból.

Előzetes: A másodpilóta szándékosan zuhanhatott le

Erre a feketedoboz által rögzített hangfelvételből következtet a francia ügyészség. Miután a kapitány kiment a vécére, Andreas Lubitz átvette az irányítást, és megnyomta azt a gombot, amitől a gép nagy sebességgel ereszkedni kezdett. Hogy mi hallatszik még a felvételen, elmondjuk hat órakor az RTL Híradóban.

Mi történhetett a Germanwings gépével?

Egyre több a találgatás a Germanwings szerdán lezuhant gépe körül. Az egyik fekete dobozt már megtalálták és elemzik, de még mindig nem tudni semmi biztosat arról, miért zuhant le a légitársaság járata a francia Alpokban. Légügyi szakértővel kerestük a válaszokat a legfrissebb hírek alapján.

Az utolsó pillanatok a becsapódás előtt

Németország gyászol. A világ megrendülten figyeli a mentést, emberi maradványok és a gép darabjai után kutatnak, a munka hetekig is eltarthat. A Dél-Franciaországban kedden lezuhant utasszállító tragédiája egyelőre megmagyarázhatatlan. Megmutatjuk, mi történhetett az utolsó percekben, amikor a gép az Alpok fölé ért.

Berepültünk a francia Alpok hegycsúcsai közé

Mit láthattak a repülőgép becsapódása előtt az utasok? Hubai Antal kollégánk szimulátorral berepült a francia Alpok hegycsúcsai közé, megmutatjuk, mi történhetett a Barcelonából Düsseldorfba tartó járattal az utolsó percben.

Elmaradtak az órák, mécseseket gyújtották

A problémát legtöbbször nem a gépek műszaki állapota, hanem emberi mulasztás okozza, és a gépeket minden felszállás előtt szigorúan ellenőrzik - állítják a szakértők. A Germanwings keddi katasztrófája óta vannak, akik félnek felszállni a társaság gépeire, pedig a statisztikák szerint az Airbus A320-as az egyik legnépszerűbb és legbiztonságosabb típus, ezekből jelenleg is 6000 darab van forgalomban.

Rossz a megtalált feketedoboz


szerző:
2015.03.25. 18:02
Gyászol a világ: 150 ember vesztette életét

Kezükbe temetkeznek a sírástól a rokonok a barcelonai El Prat repülőtéren. Düsseldorfban is sokkolta a családtagokat a hír. Nyugat Európában 15 éve nem volt ilyen tragikus repülőbaleset. Hubai Antal riportja.

Fókusz 15-03-24


szerző:
2015.03.24. 19:20
Fókusz 15-03-24

Fókusz: Légikatasztrófa - 150 emberrel a fedélzetén lezuhant egy német utasszállító Dél-Franciaországban. Még nem tudni, mi történt, Európa értetlenül áll a tragédia előtt. A halál árnyékában - Exkluzív interjú a magyar anyukával, akinek fiát lelőtték az ukrán háborúba, és egy magyar katonával, aki túlélte a golyózáport. Betolakodók - Kutya, kakas és kismalac. Állatok, akik berohantak a pályára és ezzel egy csapásra híresek lettek.

Senki nem élte túl a katasztrófát

144 utassal és 6 fős személyzettel a fedélzetén lezuhant egy utasszállító repülőgép a francia Alpokban. A Germanwings légitársaság Airbus A320-asa Barcelonából Düsseldorfba tartott, amikor délelőtt nem sokkal háromnegyed 11 után eltűnt a radarokról. A roncsokat körülbelül 2000 méteres magasságban szóródtak szét a hegyekben. Csak helikopterrel tudják megközelyteni őket. A tragédiát valószínűleg senki sem élte túl. Az áldozatok között két csecsemő és meg nem erősített hírek szerint egy német iskoláscsoport is van. A magyar külügyminsztérium nem tud magyar áldozatokról. Azt, hogy mi okozhatta a tragédiát, még vizsgálják a hatóságok.

150 ember vesztette életét a franciaországi légibalesetben

Kezükbe temetkeznek a sírástól a rokonok a barcelonai El Prat repülőtéren. Düsseldorfban is sokkolta a családtagokat a hír. Nyugat Európában 15 éve nem volt ilyen tragikus repülőbaleset. Hubai Antal riportja.

Előzetes: Lezuhant egy német utasszállító

Lezuhant egy német utasszállító repülő a francia Alpokban. A Germanwings légitársaság Airbus A320-asán 144 en utaztak és a 6 fős személyzet - valószínűleg senki nem élte túl a katasztrófát. Többségében német és spanyol állampolgárok voltak a gépen, köztük német gimnazisták is. Magyar áldozatokról nem tudni. A repülő Barcelonából Düsseldorfba tartott, amikor délelőtt nem sokkal háromnegyed 11 után eltűnt a radarokról. A légikatasztrófa részleteiről este hatkor számolunk be az RTL Híradóban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való