KERESÉS search-close

Jobbik

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Jobbik"

Újabb jobbikos hangfelvétel

A Fidesz fél az Orbán Viktor leváltását célzó ellenzéki összefogástól, a Jobbik szerint ez az oka a párt politikusait ért támadásoknak. A Hírtv kedden hozott nyilvánosságra egy újabb felvételt, ezen Jakab Péter, a Jobbik képviselője egy 2010-es kampányrendezvényen aberráltnak nevezte a Budapest Pride-on felvonulókat. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint annak ellenére, hogy korábban többször is együttműködtek a Jobbikkal, nem változott meg a viszonyuk a párttal, a baloldalnak viszont igen.

Vita a „farhátkommandóról”

Egymásra mutogat a Jobbik és a Fidesz a Magyar Nemzethez került hangfelvétel miatt, amelyen a Jobbik média-tanácsadója farhát kommandónak nevezi azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak. A Jobbik szerint viszont a felvétel erősen manipulált és éppen arról esik rajta szó, hogy a fideszesek hívják így a fideszes nyugdíjasokat. A nagyobbik kormánypárt úgy reagált: a Jobbik lenézi az időseket.

 

A végsőkig harcolnak a Jobbikért

Harc nélkül nem adják fel, és azt is el tudja képzelni, hogy börtönbe kell mennie - erről is beszélt a Jobbik elnöke a párt évadnyitó rendezvényén, Budapesten. Sneider Tamás szerint a kormány be akarja tiltani őket. Az ellenzéki párt szóvivője Híradónknak azt mondta: a mostani helyzetben akár meg is szűnhet a Jobbik, ezért is hívtak össze rendkívüli kongresszust. Az Állami Számvevőszék visszautasítja, hogy politikai megrendelést hajtanának végre, szerintük a pártnak vállalnia kell a felelősséget a szabálytalanságokért.

Újabb százmilliós tiltott támogatást talált az Állami Számvevőszék a Jobbiknál

Az ellenzéki párt összesen 273 millió forinttól eshet el: az összeg felét büntetésként kell befizetniük, a másik felével az állami támogatásukat csökkentik. A Jobbik szerint ez veszélybe sodorja az európai parlamenti kampányukat, és azt mondják, az Állami Számvevőszék a kormány megrendeléseit teljesíti. A szervezet szerint az ellenőrzéseket szigorú, nemzetközi szabályok alapján végzik.

Ez történt 2018 júniusában

Kettészakadt a Jobbik, a köztársasági elnök pedig aláírta a hetedik Alaptörvény módosítást. A törökök gyakorlatilag korlátlan jogkörökkel ruházták fel Erdogan elnököt. Mutatjuk mi történt júniusban.

Az utcán is tiltakoznak a túlóratörvény miatt

A túlmunkát szabályozó törvény ellen a főváros több pontján is tiltakoztak. A Jobbik reggel elfoglalta a Pénzügyminisztérium bejáratát, majd a szavazás után egy időre a Lánchidat is lezárták miattuk. Néhány száz ember ugyanis a Sándor palota elé vonult, hogy felszólítsák az államfőt, ne írja alá a törvényt. A Momentum pedig késő délutánra tüntetést hívott össze a Parlament elé. 

ÁDER: A Sándor-palotához vonult a Jobbik

Miután a fideszes többség az ellenzék hangos tiltakozása ellenére is megszavazta a túlóratörvényt, a Jobbik a Kossuth térről a Sándor-palotához vonult, hogy Áder Jánosnak petíciót adjanak át. Ebben azt követelik, hogy küldje vissza a törvényt a parlamentnek vagy az Alkotmánybíróságnak.

A Jobbik szerint több közpénzből készülő beruházás korrupciógyanús

Erősen korrupciógyanús a Jobbik szerint, hogy több olyan közpénzből készülő beruházás is drágul a kezdeti tervekhez képest, amelyet a Market épít. A cég tulajdonosa az a Garancsi István, aki szívességből utaztatta a miniszterelnököt bérelt magángépen egy bulgáriai focimeccsre. Az a héten derült ki, hogy 6 milliárd forinttal fog többe kerülni a székesfehérvári hokicsarnok, mint ahogy tervezték. Orbán Viktor korábban azt mondta, őt nem lehet lekötelezni.

Mandátumáról is lemondott Szávay István

Lemondott parlamenti mandátumáról a zsidó nő megverésével hencegő jobbikos képviselő, Szávay István. A politikus a párt májusi kongresszusán dicsekedett azzal, hogy egy őt sértegető nőt megütött, bár később tagadta, hogy ez valóban megtörtént. A Jobbik szerint politikusaik vállalják tetteik következményeit, a Fidesz viszont úgy látja, hogy a Jobbik újra megmutatta a valódi arcát.

Minősíthetetlen stílusban beszélt egy nővel Szávay István

Megvert egy zsidó nőt, aki nácinak nevezte - ezzel henceg egy hangfelvételen Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője. A felvételt a Hír Tv hozta nyilvánosságra. A politikus tagadta, hogy bárkit bántalmazott, de azt mondja, tavasszal valóban szóváltásba keveredett egy nővel és elismerte, hogy a felvételen minősíthetetlen stílusban beszélt. Szávay István lemondott a frakcióvezető-helyettesi posztjáról, de a mandátumát megtartja.

 

Sneider Tamás: Ez bolsevik rendszer

A Jobbik elnöke szerint ma ugyanolyan bolsevik, hazaáruló rendszerrel kell küzdeni, mint 1956-ban. Sneider Tamás pártja ünnepi rendezvényén arról beszélt, ma már szinte mindenki el akar menni az országból, ugyanaz történik, mint a bolsevik rendszer alatt. Szerinte a Jobbiknak nincs más választása, mint hogy a végsőkig küzdjön a rendszer ellen.

Ellenzéki politikus a címlapokon: Mit akar Volner János?

Volner János a Jobbik alelnökeként és frakcióvezetőjeként levelet írt a pártvezetésnek, hogy legyen új kongresszus és tisztújítás annak elkerülésére, hogy a Jobbik, úgymond, balra tolódjon és összeálljon a baloldallal – már ha például az elsőszámú gyanúsított LMP-t baloldalinak lehet nevezni. A levél nyilvánosságra került, Volner Jánost sebesen kizárták az általa vezetett parlamenti frakcióból, de most is a párt alelnöke s ha igaz, indulna az elnöki címért.

Kizárták Volner Jánost

Hiába kérik, nem mond le mandátumáról Volner János - ezt mondta az RTL Híradónak a Jobbik alelnöke azután, hogy kizárták a párt frakciójából. Arról is beszélt, nem tud azonosulni azzal, hogy szerinte a párt közeledik az LMP-hez. Ez utóbbit a párt szóvivője tagadta.

Volner János átvenné a Jobbik vezetésést

Rendkívüli tisztújítást kezdeményez és átvenné a Jobbik vezetését Volner János. A Figyelő közölte először, hogy az ellenzéki párt alelnöke a párt tisztségviselőinek írt levélben tett erre javaslatot, élesen bírálva Sneider Tamás jelenlegi elnököt és Gyöngyösi Márton frakcióvezetőt. Szerinte a Jobbiknak a nemzeti oldalon van a helye, nem közelíthet a saját magát liberális-balközép pártként meghatározó LMP-hez.

Terroristának álltak volna


szerző:
2018.10.04. 18:15
Terroristának álltak volna

Jogerősen is elítélték a két magyar fiatalt, akik az Iszlám Állam terrorszervezethez akartak csatlakozni. Egyikük 4 év fegyházat, a másik 2 év börtönt kapott. Az, akire a súlyosabb büntetést szabták ki, el is jutott a török-szír határhoz, de onnan hazatoloncolták.

Lemondásra szólította fel Orbán Viktort a Jobbik

Lemondásra szólította fel Orbán Viktort a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben elismerte, hogy korrupcióba keveredett, ezért kell távoznia. Orbán Viktort arról kérdezték többen a törvényhozásban, hogy nem tartja-e aggályosnak, hogy egy közbeszerzéseket elnyerő milliárdos luxus magánrepülőgépén utazik focimeccsre. A miniszterelnök azt mondta: őt nem lehet lekötelezni, de azt nem árulta el, hányszor utazott idén a luxus magánrepülővel.

Pártok az EP-választás tétjéről

Még több mint fél év van hátra, a kormánypártok máris elkezdték a felkészülést a jövő májusi Európai Parlamenti választásra. Orbán Viktor szombaton Kötcsén kijelölte a választás tétjét: a Fidesz célja, hogy ne - ahogy mondják - a bevándorláspárti erők legyen többségben Európában. A Jobbik szerint legalább ekkora figyelmet érdemelne a kivándorlás.

Együttműködnének a Jobbikkal

Óriási lehetőséget lát egy LMP-Jobbik együttműködésben a zöldpárt társelnöke, aki arról beszélt az indexnek, hogy akár közös jelölteket is indíthatnak a jövő évi önkormányzati választásokon.

EXKLUZÍV: A teljes interjú Vona Gáborral

Nem akar pártpolitikával foglalkozni - vlogger, vagyis videóblogger lesz Vona Gábor. A Jobbik volt elnöke Híradónkank adott exluzív interjúban azt mondta: nem bánta meg, hogy a néppártosodás útjára vitte a pártot. A jövőben sem kell szerinte minden baloldali párttal együttműködni, de az LMP-vel igen. Azt mondta: a Jobbik vezetőinek tiszta a keze, azt viszont szégyelli, és vállalhatatlan hibának tartja hogy az ÁSZ bírság törlesztésére gyűjtött pénzt a kampányra költötték.

Letáborozott Orbán irodája elé

A miniszterelnök parlamenti dolgozószobája előtt várakozik péntek délután óta egy jobbikos képviselő. Varga-Damm Andrea egy hete küldött levelet az otthonápolással és a kilakoltatásokkal kapcsolatban Orbán Viktornak, de nem kapott választ. Sajátos demonstrációjával azt akarja elérni, hogy a miniszterelnök reagáljon felvetéseire.

Bíróság előtt a volt jobbikos

Megkezdődött a kémkedéssel vádolt Kovács Béla volt jobbikos politikus pere a Budapest Környéki Törvényszéken. Az európai parlamenti képviselőt, aki tavaly decemberben lépett ki a pártból, azzal vádolják, hogy négy éven át kapcsolatban állt az orosz titkosszolgálattal és információkat osztott meg uniós és magyar ügyekről.

 

604 ezer forintja maradt januárig a Jobbiknak

Sneider Tamás pártelnök szerint lehet, hogy egyetlen vagyontárgyukat, a Villányi úti székházat is el kell adniuk. A szimpatizánsoktól százmillió forintot gyűjtöttek a büntetésre, de az egészet elköltötték a kampányban.

604 ezer forintja van a Jobbiknak

604 ezer forint van a Jobbik bankszámláján, januárig nem kapnak egyetlen fillér állami támogatást sem az Állami Számvevőszék és a NAV bírsága miatt, de nem fognak csődbe menni – mondta Híradónknak adott interjújában az ellenzéki párt elnöke. Sneider Tamás bízik abban, hogy kapnak részletfizetést az adóhatóságtól. A Jobbik elnöke szerint a következő négy évben az egyéni szabadságjogokért küzdenek majd, bár elismerte, hogy a korábbi romákkal, vagy melegekkel szembeni fellépésüket el lehet ítélni.

SNEIDER TAMÁS: 604 ezer forintja maradt a Jobbiknak

Interjút adott az RTL Híradónak Sneider Tamás, a Jobbik elnöke. A párt az Állami Számvevőszéktől kapott büntetés miatt januárig már biztosan nem kap állami támogatást. Sneider szerint összesen 604 ezer forintjuk maradt, így a párt három alkalmazottját sem biztos, hogy fogják tudni fizetni. Sneider szerint a párt képviselőitől és a támogatóktól kapott adományokból azért túl fogják élni ezt a fél évet.

Megszorítások a Jobbiknál

Megszorításokat vezetnek be a Jobbikban az állami támogatásuk átmeneti megvonása miatt. A párt egészen addig nem kap közpénzt, amíg a levonás nem fedezi az Állami Számvevőszék által a plakátügyben kiszabott büntetést - ezt tegnap közölte az Államkincstár.

Behajtják a bírságot a Jobbikon

Először fordulhat elő, hogy az Állami Számvevőszék felfüggeszti egy párt költségvetési támogatásainak kifizetését. A Jobbiknak néhány napja van, hogy megelőzze ezt.

Jobbik: ez nem pártszakadás

Nincs pártszakadás, ezt állítja a Jobbik szóvivője arról, hogy az elmúlt napokban több jobbikos politikus is bejelentette a kilépését. Otthagyja a pártot Dúró Dóra, Novák Előd és Devecser polgármestere, Ferenczi Gábor is. Mindannyian Toroczkai László csütörtöki kizárása miatt döntöttek így.

 

Csak Toroczkainak engedné át mandátumát Dúró

Csak akkor adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát Dúró Dóra, ha azt Toroczkai László vagy az őt támogatók valamelyike kapja meg - ezt Facebook oldalán közölte a Jobbikos politikus.

Toroczkai-ügy a Jobbikban

Ma döntött a Jobbik elnöksége arról, hogy Toroczkai László korábbi alelnök önálló platform létrehozását kezdeményezte a párton belül. Az elnökség ma hosszasan tárgyalt az ügyről, de döntésük még nem ismert. Gyöngyösi Márton frakcióvezető-helyettes az ATV-nek azt mondta: Toroczkai László bomlasztja a pártot és kérdés, hogy emiatt van-e helye a közösségben.

Nem szakadt ketté a Jobbik

Önálló platformot hozna létre, de egyelőre nem szakítana a Jobbikkal Toroczkai László.

Kettészakadt a Jobbik?


szerző:
2018.05.13. 18:21
Kettészakadt a Jobbik?

Azt sem tartja kizártnak, hogy új pártot alapít Toroczkai László. A szombati elnökválasztáson szoros eredménnyel alulmaradt politikus az RTL Híradónak azt mondta: a pártban nem a radikális és a mérsékelt oldal, hanem a megélhetési és az elhivatott politikusok között van feszültség.

Sneider Tamás a Jobbik elnöke

Sneider Tamás lett a Jobbik új elnöke. A párt eddigi alelnöke szoros választáson győzte le Toroczkai Lászlót és lett Vona Gábor utódja.

 

Visszavonul a politikától Vona Gábor

A Jobbik elnöke vasárnap jelentette be, hogy lemond a pártelnöki posztról, mert nem ők nyerték a választást. Mostanra viszont kiderült: parlamenti képviselő sem lesz.

„A tüzet a vízzel összebékíteni nem biztos, hogy sikerül”

„A Jobbik szavazói ... a baloldali politikusokat, a baloldal pártjait jobban utálják, mint a Fideszt” – mondta a visszalépésekről Volner János (Jobbik).

Vona Gábor holnap benyújtja lemondását

„A Jobbik stabilan a legerősebb ellenzéki párt. Tudtuk növelni a támogatottságunkat, az üzenet az, hogy egy párt maradt állva az ellenzéki oldalon" - mondta Vona Gábor.

JOBBIK: Jó a magas részvétel


szerző:
2018.04.08. 18:19
JOBBIK: Jó a magas részvétel

A Jobbik nem tart eredményváró eseményt, vagyis az eredmények közzététele nem találkoznak a szimpatizánsaikkal. Horváth Nándor jelentkezik!

Vona Gábor: „Ennek a választásnak az a tétje, hogy kivándorló-ország leszünk-e”

Összesen 19 választási vitát szerveztünk, a kormánypártok egyiket sem vállalták, de azért így is sok mindent megtudtunk az országról és az ellenzéki pártok terveiről. Ez a huszadik vita. Miért szavazzunk az adott pártra, mit várhatunk tőle?

Bíztatják-e a szavazóikat arra, hogy egy másik párt jelöltjére átszavazzanak?

Bíztatják-e a választóikat arra, hogy esetlegesen átszavazzanak egy másik párt esélyesebbnek tartott jelöltjére?

Sokan tartanak a Jobbiktól, joggal?

Sokan tartanak a Jobbiktól. Mi a garancia arra, hogyha a hatalom részesei lesznek, akkor nem térnek vissza régi politikájukhoz? Karácsony Gergely azt mondta, a Jobbik olyan, mint egy kaparós sorsjegy, nem lehet tudni, hogy melyik Vona Gábor az igazi. Vona szerint viszont az MSZP-s kaparós sorsjegyet már lekapartuk háromszor is és egyszer sem nyert.

Migránsválság: mit kezdene vele az ellenzék?

A kormánypártok tizenkilencedszerre sem jöttek el. A kérdés az, hogy a hatalom részeseként mit kezdene a migránsválsággal a Jobbik, az MSZP és az LMP?

Élő adásban szóltak be

Két egymást követő estén is kritizálták az állami televíziót élő adásban. A Jobbik szóvivője azt mondta, felháborító, hogy csak kormánypropaganda hangzik el a 80 milliárdból működő közszolgálati adókon, a Momentum szóvivője pedig kérdéseket is feltett Orbán Viktornak.

Választási csalást sejt a Jobbik

Több ezer honosítással magyar állampolgárságot kapott külföldi vehet részt a választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Jobbik szerint. Az ellenzéki párt választási csalással vádolja a Fideszt, miután kiderült: a térségben a legtöbb településen 20-30 százalékkal több szavazó van most, mint korábban.

Vona: Orbán bukni fog!


2018.03.15. 18:28
Vona: Orbán bukni fog!

Orbán bukni fog - erről beszélt a nemzeti ünnepen a Jobbik elnöke Budapesten a Batthyány örökmécsesnél. Vona Gábor azt mondta, egyetlen magyar emberrel sem akar harcolni. Meghirdette saját 12 pontját, ebben egyebek mellett szigorú elszámoltatást, önálló egészségügyi-, valamint oktatási minisztériumot ígért.

Több esély nyílt a kormányváltásra?

A hódmezővásárhelyi polgármester-választáson egy ellenzéki jelölt legyőzte a fideszes alpolgármestert vasárnap. Ennek nyomán a Fidesz mozgósít, közben az ellenzéki oldalon nem kevesen azt hiszik, nőttek az esélyek az áprilisi választásokra. Van-e újratervezés vasárnap óta?

 

Jobbikos plakátokat rongáltak

Azonos módszerrel festettek le több tucat Jobbikos választási óriásplakátot a fővárosban. A párt szerint szervezett akcióval próbálják eltüntetni az alig néhány napja kihelyezett választási hirdetéseik legfőbb üzeneteit. A Fidesz szerint belefér a politikai vélemény-nyilvánításba, hogy lefestik a választási plakátokat, de a kormánypárt kommunikációs igazgatója szerint ők senkit sem bátorítanak erre.

Jobbik: megsemmisítik a pártot

15 napon belül be kell fizetnie a Jobbiknak 331 millió forintot a központi költségvetésbe, ezt ma közölte az Állami Számvevőszék. Egyben elutasították a Jobbik érveit, amelyekkel cáfolni próbálták, hogy a plakátkampányuknál tiltott pártfinanszírozás történt.

Jobbik – tüntetés: fordulópont?

„Ti dolgoztok, ők lopnak”  - a Jobbik tavaszi plakátkampányára csattanós válasz érkezett az Állami Számvevőszéktől. 330 millió forintos büntetés és ugyanennyi elvonás jövőre a párt finanszírozásából. Az indok: a számvevőszéki vizsgálat szerint a Jobbik áron alul jutott plakáthelyekhez, és ez tiltott pártfinanszírozásnak minősül.  Az ellenzék egy része kiállt a párt mellett. Pénteken közös, fáklyás tüntetést tartottak, ahol ott volt az LMP, és nem volt ott az MSZP. Most mindkét párt itt van.

Csak a jobbikos nem támogatta

Egyedül a Jobbik képviselője nem támogatta egy információink szerint roma származású, hátrányos helyzetű fiatal továbbtanulását Debrecenben. A politikus inkább azt javasolta, a gyereknek hozzanak létre Rostás Winnetou néven egy felzárkóztató programot.

 

Előnyös szerződést kötöttek

Megvette, de már vissza is adta a plakáthelyeket a Jobbik Simicska Lajos cégeinek. Ez az az 1100 hely, amelyen plakátkampányt folytatott a Jobbik. Korábban ugyanezeket bérelték, az ÁSZ szerint piaci ár alatt, emiatt több mint 660 millió forintot kell fizetniük.

 

RTLII: Politikai leszámolásnak tartja Vona számvevőszéki vizsgálatot

A Jobbik elnöke erről a Fidesz Lendvai utcai székházánál rendezett tüntetésen beszélt. A fáklyás tiltakozást azért hirdették meg, mert az Állami Számvevőszék 662 millió forintos büntetést szabott ki az ellenzéki pártra. Az ÁSZ szerint ugyanis korábbi kampányukkal megsértették a párttörvényt, mert a piaci árnál olcsóbban béreltek plakáthelyeket Simicska Lajos cégeitől. A tiltakozáson más ellenzéki pártok képviselői is részt vettek.

PUZSÉR: „Szürreális ez a koalíció!”

„Ránézek ennek a tüntetésnek a résztvevőire és az a vicc jut eszembe, amiben összeáll a szkinhead, a cigány meg a rabbi, hogy megmentsék a jogállamot” – így kezdte felszólalását Puzsér Róbert a Jobbik tüntetésén.

A Jobbik mellett tüntetett több párt is

A Jobbik az Állami Számvevőszék több mint 660 millió forintos büntetése miatt tiltakozott. Több ellenzéki párt is támogatta a megmozdulást és részt vett a demonstráción.

Ha nem fizetnek, a NAV behajtja

Nincs jogorvoslati lehetősége a pártnak, így ki kell fizetniük azt a 660 millió forintot, amit az Állami Számvevőszék szabott ki, mert piaci ár alatt béreltek plakáthelyeket Simicska Lajos cégeitől.

 

Tévéadásban üzent Vona Orbánnak

Korrupt zsarnoknak nevezte a miniszterelnököt Vona Gábor, miután az Állami Számvevőszék tiltott párttámogatás miatt 660 milliós büntetést szabott ki a Jobbikra. Az ellenzéki párt szerint a vizsgálatot a miniszterelnök rendelte meg. Ha fizetniük kell, lehetetlenné válhat az indulásuk a 2018-as választáson, jogorvoslati lehetőségük pedig nincs a döntés ellen

Állami Számvevőszék: van bizonyíték

Szerződések és számlák bizonyítják a tiltott pártfinanszírozást a Jobbiknál, ezt állítja az Állami Számvevőszék. A Jobbikot összesen 660 millió forintra büntették, amiért áron alul vett plakáthelyeket. A párt szerint egyáltalán nem marad pénzük a kampányra. Az Együtt közben a Fidesz ellen is feljelentést tett, a párt 2014-es plakátvásárlásai miatt.

 

Kérdéses, hogy a Jobbik indulni tud-e a válsztásokon

330 millió forint tiltott támogatást fogadott el a Jobbik - állapította meg az Állami Számvevőszék vizsgálata. Mindez a párt plakátkampányához kötődik. A számvevők szerint ugyanis a Jobbik jelentősen listaár alatt jutott plakáthelyekhez, döntően Simicska Lajos cégeitől.

Pénzt nem ad, plakáthelyet elad

Simicska Lajos pénzt nem ad, de plakáthelyeket elad a Jobbiknak. A milliárdos üzletember tegnap adott interjút a Híradónak, és a Jobbikhoz fűződő kapcsolatáról is kérdeztük. Orbán Viktor korábban arról beszélt, hogy „a nagyvállalkozó csicskapárttá tette a Jobbikot”.

Jobbikhoz fűződő viszonyáról beszélt Simicska

Simicska Lajos a Jobbikhoz fűződő viszonyáról is beszélt az RTL Híradónak. Egy részletet mutatunk a beszélgetésből, hogy mit mondott még, kiderült 18:00-kor az RTL Híradóból!

Kém-ügy: befejezték a nyomozást

Befejeződött a nyomozás Kovács Béla, a Jobbik politikusa ellen. Az Európai Parlamenti képviselőt költségvetési csalással gyanúsítják, és azzal, hogy Oroszországnak kémkedett.

„Orbán hatalmon akar maradni!”

Az ellenzéki pártok kritizálták a miniszterelnök beszédét. Hogy, mi volt a kritika? Kiderül a riportból!

A Jobbik nem szövetkezne

A Jobbik szavazóinak majdnem fele támogatná, ha a párt szövetségre lépne a baloldallal, hogy leváltsák a kormányt, ez egy most megjelent felmérésből derült ki. Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök pedig az Indexnek beszélt arról, hogy szerinte csak a Jobbikkal együttműködve lehetséges a kormányváltás.

Házon kívül 2017-10-11


szerző:
2017.10.11. 23:40
Nyomozás és rendeletmódosítás

Rendkívüli Magyar Közlöny jelent meg, benne egyetlen új szabállyal, ami arról szól, hogy ezentúl csökkenthetik a szabálytalankodó pártok állami támogatását. A rendelet ugyanaznap jelent meg, amikor nyomozást rendelt el az ügyészség a Jobbik gazdálkodásával kapcsolatban. Az Állami Számvevőszék szerint ugyanis a párt nem működik együtt az ellenőreivel. A Jobbiknál viszont azt mondják, a számvevőszék egyetlen éjszakát hagyott arra, hogy az idei plakátkampányuk adatait összekészítsék.

Szavazás csak nyolc általánossal?

Azt mondja a Jobbik, eredetileg Dúró Dóra, hogy akinek nincs meg legalább az általános iskolai végzettsége, ne szavazhasson. Nagyjából 400 ezer emberről van szó. Ám a párt elnöke azt mondja, hogy a választójog megvonása csak az 1990 után születettekre vonatkozna. Ők úgy 40 ezren vannak. Nagyjából a szavazásra jogosultak nem egészen fél százaléka. De hát itt elvekről és alapvető emberi jogokról van szó. Mit akar a Jobbik és mit mond a Fidesz? Volner János, a Jobbik frakcióvezetője és Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke.

Vona-ellenes Fidesz kampány


szerző:
2017.08.22. 18:29
Vona-ellenes Fidesz kampány

Már a választást emlegeti a nyugdíjasoknak a Fidesz. A kormánypárt telefonos kampányt indított, mert szerintük a Jobbik elnöke megsértette a nyugdíjasokat, és ezt el akarják mondani nekik. Vona Gábor korábban a Facebookon írt arról, hogy egy fórumon, szerinte a kormánypropagandát felmondó idősek zavarták meg. A Jobbiknál azt mondják, a Fidesz hazugságokkal zaklatja a nyugdíjasokat.

„Lépjenek hátra a politikusok”

Lépjenek hátra a politikusok a sport világából - ezt szeretné elérni a Jobbik a szombaton benyújtott törvényjavaslatával. A párt szerint ugyanis már nem szakmai alapon hoznak döntéseket, hanem a fideszes politikusok kedve szerint. Jelenleg mások mellett a fidesz pártigazgatója és alelnöke is érintett. A kormánypárti Hollik István szerint a Jobbikos javaslat komolytalan.

Megvonná a választójogot az írni-olvasni nem tudóktól a Jobbik

Alapfokú végzettséghez kötnék a részvételt a választásokon - közölte közösségi oldalán Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője. 2012-ben is benyújtott egy hasonló javaslatot a Jobbik, de a többi párt akkor nem támogatta. Most a választási programjukba vették bele ezt az ötletet. Dúró Dóra szerint erre azért van szükség, hogy visszaszorítsák a szavazatvásárlásokat.

Kagylóba lépett, ezért nem ment el kihallgatására Kovács Béla

Abháziában kagylóba lépett, és vérmérgezést kapott. Állítása szerint ezért nem jelent meg néhány héttel ezelőtt ügyészségi kihallgatásán Kovács Béla, a Jobbik Európai Parlamenti képviselője. Ma viszont elment és az újságírók kérdéseire is válaszolt. A politikust kémkedéssel és költségvetési csalással gyanúsítják. Azt mondta, nem követett el semmilyen bűncselekményt, legfeljebb adminisztrációs hibát vétett.

Elsőbbségi lett Orbán üzenete

Elsőbbségiként vitték ki Orbán Viktor köszönőlevelét a postások, pedig azokat normál küldeményként adta fel a kormány. A Jobbik birtokába került dokumentum szerint egy belső utasítást kaptak a postahivatalok, amelyben az állami cég egyik vezetője arra utasítja őket: a köszönőleveleket a postára érkezés napján azonnal ki kell vinni. Az ellenzéki párt szerint ez hivatali visszaélés, és feljelentést tettek az ügyben.

24.hu: A Fidesz is olcsón kapta a plakáthelyeket

A 24.hu a birtokába jutott dokumentumokra hivatkozva azt állítja, jóval kedvezőbb áron jutott plakáthelyhez a Fidesz Simicska Lajos cégétől még 2010-ben, mint most a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint lebukott a Fidesz, és arra kérik Orbán Viktort, hogy hozzon nyilvánosságra minden korábbi adatot. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke híradónk kérdésére azt mondta: a Jobbiknak nyújtott kedvezmény bűncselekmény, ők viszont listaáron vásárolták a plakátjaikat. Majd hozzátette: ha mégsem, az akkor is törvényes volt. Simicska Lajos és cége nem nyilatkozott.

ÁLLÓHÁBORÚ

Amióta összeveszett Orbán Viktorral, Simicska Lajos cégei sorban veszítik el az állami megrendeléseiket. A Fidesz azzal támadja, hogy a Jobbikot segíti, ő viszont Orbán Viktor rendszerének lett a kritikusa.

 

Házkutatás Simicska cégénél

Házkutatást tartottak az adónyomozók Simicska Lajos plakátcégénél költségvetési csalás gyanúja miatt. A Magyar Idők már a múlt héten megírta, hogy nyomoznak a cég ellen a Jobbik plakátkampánya miatt. Az adónyomozók viszont adminisztrációs hiba miatt épp ennek a kampánynak az anyagát nem tudták elvinni. A plakátok miatt a Fidesz már törvénymódosítást is kezdeményezett és tudni szeretné, hogy mennyit fizetett értük a Jobbik. Az ellenzéki párt válaszul nyilvánosságra hozta, hogy pontosan hány plakátot helyeztettek ki. 

Pártok közötti beszélgetés: ki, kit támogat?

Volner János a Jobbik frakcióvezetője azt állítja, hogy különböző MSZP és Fidesz közeli oligarcháknak közös vállalkozásuk, állami beruházásuk volt. Azért nem számoltatták el őket, mert ugyanabban a hajóban ültek. Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője erre azt a választ adta, hogy Simicska Lajos pedig a Jobbik támogatója. Volner ezután hozzátette, hogy szerinte Simicskának közös cége van Puch Lászlóval, volt MSZP-s pénztárnokkal. Most akkor, ki kit támogat?

Se felirat, se pártlogó


szerző:
2017.05.09. 15:36
Se felirat, se pártlogó

Se felirat, se pártlogó, csak bezártnak tűnő üzletek egymás után egy budai utcában. Pedig valahol itt kell lennie a jobbikos Lukács László irodájának. Aki még azt sem tudja pontosan, mennyit fizet érte havonta az Országgyűlés Hivatala.

Meghekkelték a plakátokat

Országszerte meghekkelte a kormány plakátjait a Momentum Mozgalom. Ahogy ők mondják, kijavították a kormánypropagandát. Így lett az Állítsuk meg Brüsszelt jelmondatból, Állítsuk meg Orbánt vagy Állítsuk meg Moszkvát! A kormány szerint azok nyúltak a plakátokhoz, akik nem értenek egyet a menekültellenes kampányukkal. Közben a Jobbik kormányellenes plakátkampányát is meghekkelték. Valakik azt a kormánypárti vádat írták többre is, hogy a Jobbik Simicska Lajos pártja lett. A plakátháborúba nemsokára a Kétfarkú Kutyapárt is beszáll.

Kampányolnak a pártok

Újra politikai plakátok lepték el az utcákat, kampányba kezdett a kormány és a Jobbik is. Az ellenzéki párt a korrupcióra, a kormány a nemzeti konzultációra hívja fel a figyelmet. A szocialisták plakátjai már több mint két hete az utak mentén vannak, most pedig országjárásra indulnak. És így tesz az olimpiaellenes aláírásgyűjtéskor megismert Momentum Mozgalom is, ezen a hétvégén két vidéki városban tartottak fórumot.

Vona Gábor: A Jobbik akkor sem köt koalíciót, ha csak így kerülhetne kormányra

Egyetlen párttal sem köt szövetséget a Jobbik, és visszalépésekkel sem hajlandó más pártok jelöltjét támogatni 2018-ban. Erről Vona Gábor beszélt Baló György műsorában. A Jobbik elnöke úgy fogalmazott: ha pártja győz, Magyarország a mostaninál demokratikusabb lesz. Vona Gábor beszélt arról is, hogy külföldről senki sem pénzeli a pártját, a hogy miért elképesztően népszerű a Jobbik a fiatalok körében és, hogy engedélyezné-e a mecsetépítést.

Ki pénzeli a Jobbikot külföldről?

Vona Gábor azt mondta, semmilyen külföldi pénz sincs a Jobbikban, és nem is lesz.

Vona: Egy nemzeti néppártban a radikalizmus is egy szín

Milyen párt a Jobbik? Baloldali, jobboldali, vagy néppárt?

A Jobbik inkább hű maradna magához

Ha olyan választási eredmény alakul, hogy a Jobbik csak akkor kerülhet kormányra, ha koalícióra lép a Fidesszel, vagy a baloldallal, akkor mit választana?

Vona Gábor: A gárdától a néppártig

Nem is olyan régen még Magyarország egy részét és Európa egy részét is ijesztgette és fenyegette a Jobbik, mostanában inkább azon igyekszik, hogy mindkettőt magához édesgesse. A Jobbik támogatottsága négy közvélemény kutató cég átlaga alapján  a teljes népességben 2015 áprilisában volt a legmagasabb, majdnem 17 %, jelenleg 12 % körül lehet és ezzel az ország második legerősebb pártja, amelynek céljait időközben a Fidesz jórészt megvalósította. Akkor – mi és ki, mármint milyen szavazók maradtak a néppártosodni igyekvő Jobbiknak és hogyan számol el- és hogyan számol le múltjával? A Jobbik elnöke Vona Gábor.

Nem alapít új pártot Novák Előd

Nem teregeti ki a szennyest és nem alapít új pártot Novák Előd, miután a kizárták a Jobbik-frakcióból. A radikális párt politikusa szerint a Jobbikban is vannak emberi gyarlóságok, de nem kíván revansot venni a pártvezetésen. Vona Gábor elnök azután kért bizalmi szavazást Novák Előd frakciótagságáról, hogy a tisztújítás előtt egy nyilvánosságra került levélben élesen bírálta a Jobbik vezetését.

Andy Vajna milliárdjairól kérdeztek

Andy Vajna - a Jobbik számításai szerint - percenként 11500 forintot keres, ami 16 és fél millió forintot jelent naponta. Az ellenzéki párt a Parlamentben kérte számon a kormányt, hogy miért hozták olyan helyzetbe a filmügyi kormánybiztost, hogy szinte egyeduralkodó legyen a kaszinópiacon. A Miniszterelnökség államtitkára azt mondta: Andy Vajnának már a szocialista kormányok alatt is voltak magyar üzletei. Vajna két évvel ezelőtt öt fővárosi kaszinó koncessziót nyert, ez csak tavaly 6 milliárdot hozott neki.

Kém-üggyel támadja a Fidesz a Jobbikot

Kémkedéssel gyanúsítják, és őrizetbe vették azt az oroszbarát lengyel politikust, aki korábban együtt dolgozott Kovács Bélával, a Jobbik szintén kémkedéssel gyanúsított EP képviselőjével - értesült az Index. A Fidesz azt követeli a Jobbik elnökétől: árulja el, mennyi pénzért, milyen idegen hatalmakat szolgál a pártja. A Jobbiknál nem tagadták, hogy képviselői ismerték a lengyel politikust, de állítják: a pártnak hivatalos kapcsolata nem volt vele.

Parlamenti vita Mészáros Lőrincről

A miniszterelnök strómanja-e Mészáros Lőrinc? Erről vitázott a parlamentben Orbán Viktor, és Vona Gábor. A Jobbik elnöke vizsgálóbizottságot állítana fel, amely kivizsgálná a kormányfő környezetének gazdagodását. Orbán Viktor visszautasította, hogy strómanja lenne, és szerinte a Jobbik elnökének saját háza táján kellene körülnéznie.
 

Fazekas: „Mészáros Lőrinc nem nagygazdálkodó”

A földművelésügyi miniszter szerint Mészáros Lőrinc nem nagygazdálkodó. Hiába nyert a felcsúti polgármester és családja az állami földárveréseken 1400 hektár földet, Fazekas Sándor Híradónknak azt mondta: a családtagok vagyonát nem kell összeszámolni. A miniszter arról is beszélt: Mészáros Lőrinctől kell megkérdezni, hogy mit csinál azokkal a földekkel, amelyeket a megengedett 300 hektáros limit fölött nyert el az árveréseken. Mészáros Lőrinc azt állítja: kevesebb földet vett 300 hektárnál. A Jobbik feljelentést tesz a gyanús földvásárlások ügyében.

Filmet forgattak az „érpataki modellről”

Német-holland dokumentumfilm készült egy magyar faluról, Érpatakról, és jobbikos polgármesteréről, Orosz Mihály Zoltánról. Készítői azt akarták megmutatni, hogy Magyarország rossz irányba tart. A településen több büntetést is bevezettek, például a közmunka megvonást, és az is, hogy elszakítják a szülőktől a gyerekeket. A filmet a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál versenyprogramjában mutatták be szerda este, a díjakat vasárnap este osztják ki.

Menekültekbe lövetett volna


szerző:
2015.09.14. 18:45
Menekültekbe lövetett volna

Nem László Petra az egyetlen a Jobbik közeli N1 Tv-ben, aki nem rejtette véka alá menekültellenes érzelmeit. A tv egyik riporterének Facebook posztja szerint a menekültekbe kellett volna lőni a Keleti pályaudvaron, és több fényképet posztolt migránsvadászat címmel. A férfi korábban a Jobbik szervezési igazgatója volt. Bár az N1 Tv főszerkesztője korábban cáfolta, hogy pénzügyi támogatást kapnának a Jobbiktól, az internetes televízió domain címe a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona, amelyet közvetlenül a pártalapítványtól kapja a támogatását.

Nem tudták megszerezni a szükséges támogatást

Elkezdődött a parlamentben annak a törvényjavaslatnak a vitája, amely lehetővé teszi, hogy a kormány válsághelyzetet rendeljen el a menekültek miatt. A tervek szerint már a határon létrehozzák a tranzitzónákat, ott regisztrálják a menekülteket, és a határ mellett lesznek a táborok is. Erről pénteken már szavaznak is. Elkezdődik annak a törvényjavaslatnak is a vitája, amely válsághelyzet esetén lehetővé teszi a honvédség bevetését is, de erről csak hetek múlva szavazhatnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való