KERESÉS search-close

Orbán Viktor

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Orbán Viktor"

 Részben a Fidesz miatt lépnek ki az Európai Néppártból

Nem akarnak Orbán Viktorral és a Fidesszel egy pártcsaládba tartozni, egyebek mellett ezért is lép ki az Európai Néppártból a Horvát Parasztpárt. A horvát politikai tömörülés elítélte a magyar kormánypropagandát is. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációs államtitkár szerint mivel a horvát párt az Európai Parlament zöldpárti frakciójába menne, ezért inkább az a kérdés, mit kerestek eddig a Néppártban.

Juncker szerint hazugságok vannak a magyar plakátkampányban

Hazugságok ellen nem sokat tehetünk - így reagált Jean-Claude Juncker a magyar kormány plakátkampányára, amelyben őt és Soros Györgyöt a bevándorlás támogatóiként mutatják be. Juncker szerint Orbán Viktor helye nem az Európai Néppártban van. Az Európai Bizottság szóvivője ma már azt mondta, hogy nincs nyílt konfliktus a kormány és a bizottság között. A Fidesz szerint ők a plakátokon nem az európai intézményeket támadják. 

Újabb jobbikos hangfelvétel

A Fidesz fél az Orbán Viktor leváltását célzó ellenzéki összefogástól, a Jobbik szerint ez az oka a párt politikusait ért támadásoknak. A Hírtv kedden hozott nyilvánosságra egy újabb felvételt, ezen Jakab Péter, a Jobbik képviselője egy 2010-es kampányrendezvényen aberráltnak nevezte a Budapest Pride-on felvonulókat. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint annak ellenére, hogy korábban többször is együttműködtek a Jobbikkal, nem változott meg a viszonyuk a párttal, a baloldalnak viszont igen.

Weber kiállt Orbán mellett

Megvédte a Fideszt és a magyar kormányt az újabb bírálatoktól Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. A politikus, aki a Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, egy konferencián példának hozta fel a Brexitet, amely azután történt, hogy a brit konzervatívok kiléptek a néppártból. A Fidesz egyik uniós képviselője szerint Webert csak politikai okokból támadják ilyen kérdésekkel, a DK-nál viszont azt mondják: Orbán Viktor készen állna akár arra is, hogy kivezesse az országot az unióból.

 7 PONT A CSALÁDOKÉRT: összefoglaltuk a legfontosabbakat

Novák Katalin, családügyi államtitkár ismertette a részleteket a kormány vasárnap bejelentett intézkedéscsomagjáról. A sajtótájékoztatón például az is kiderült, hogy csak a következő 3 évben igényelhető majd a 40 év alatti nőknek a szabad felhasználású kölcsön, legkorábban idén július elsejétől.

Reggel óta több helyszínen tüntettek Budapesten

Reggel óta Budapest több pontján voltak tüntetések. A Lánchidat reggel óta zárva tartják a tiltakozók. Orbán Viktor évértékelője után pedig a Várban kezdődött tüntetés, amit az ellenzék közösen szervezett.

Új családi támogatásokat jelentett be évértékelőjén Orbán Viktor

Négy gyerek után SZJA mentesség, bővülő CSOK, autóvásárlási támogatás a nagycsaládosoknak. Mindez része az új családtámogatási csomagnak, amit Orbán Viktor jelentett be. A miniszterelnök évértékelő beszédében azt mondta: a tavalyi nemzeti konzultációból egyértelmű, hogy emberek azt akarják: a kormány folytassa a megkezdett családpolitikát. Az évértékelő helyszíne, a Várkert Bazár körül már reggel fekete kordonokat állítottak fel.

 

Közös program menekültügyben

Visszautasította Orbán Viktor, hogy fejlesztési pénzeket vonhassanak el Magyarországtól a következő uniós költségvetésben. A miniszterelnök erről Pozsonyban beszélt, a német kancellár és a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján. Korábban több uniós tagország is felvetette, hogy a jogállamiságot megsértő kormányok kevesebb támogatást kapjanak. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Európai Uniót érintő nagy döntésekkel meg kell várni az európai parlamenti választást. Pozsonyból Losonczi Gergely tudósít.

Ők Felcsút legnagyobb támogatói

Részben állami tulajdonú, és közbeszerzéseken jól szereplő cégek fizették a legtöbb TAO-támogatást a Felcsúti Akadémiának. A 444.hu írta meg, hogy az Orbán Viktor által alapított akadémiát a MOL, Mészáros Lőrinc bankja, és a közbeszerzéseken jól szereplő Magyar Építő Zrt. is segítette a sportberuházások megvalósításában. A Demokratikus Koalació szerint a kormányfőhöz közeli vállalkozók kétszeres hasznot húznak az akadémia támogatásával.

Váratlanul lemondott a kormánypárti sajtót tömörítő alapítvány elnöke

Váratlanul lemondott a kormánypárti sajtót tömörítő alapítvány elnöke. Előzőleg Varga István, egykori fideszes képviselő egy interjúban úgy fogalmazott: "igényes, jó tollú újságírókat a másik oldalon lát." Arról is beszélt, hogy előbb olvas Indexet és Népszavát, majd utána a többit. Néhány órával azután, hogy az országos sajtó is közölte az interjút, távozott posztjáról.

A Trump-kormány több magyar intézkedés miatt is elégedetlen

Orbán Viktor kora reggel fogadta az amerikai nagykövetet - erősítette meg az RTL Híradónak a Külügyminisztérium. A találkozó témájáról nem árultak el részleteket. A Direkt36 oknyomozó portál részleteket közölt egy diplomáciai táviratból, amely szerint a Trump-kormány több magyar intézkedés miatt is elégedetlen, és ezt decemberben jelezték a Washingtonban tárgyaló külügyminiszter-helyettesnek.

 

Frissültek a politikusok vagyonnyilatkozatai

Egymillió forint fölé nőtt Orbán Viktor megtakarítása, ez derül ki a legfrissebb vagyon-nyilatkozatából. Lejárt a határidő, a Parlament honlapján közzé tették a képviselők által kitöltött dokumentumokat. Kiderült, Lázár János újabb lakást vásárolt, Rogán Antal negyvenmilliót kapott a találmányáért, az országgyűlés egyik legvagyonosabb tagja a bevallás alapján pedig most is Gyurcsány Ferenc. Pártja, a DK radikálisan szigorítaná a vagyonnyilatkozatok rendszerét.

 

Hány perc alatt lehet átírni?

Szakértők vizsgálják, hogy hogyan lehetett alig négy perc alatt átírni a meghekkelt Orbán interjút. 2016 év végén a Fejér Megyei Hírlapban olyan kiegészítésekkel jelent meg a miniszterelnöki interjú, amelyeket nem Orbán Viktor mondott. Hétfőn folytatódott az ügyben indított per, a vád szerint a felelős szerkesztő hibázott. Kollégái azonban azt mondják, néhány perc nem elég arra, hogy feltűnés nélkül módosítsák az interjút.

Orbán megint Sorosról beszélt

Soros György az európai intézmények elfoglalására készül Brüsszelben, ahol most hajtják végre tervének hatodik, a civil szervezetek támogatásáról szóló pontját - állította mai rádióinterjújában Orbán Viktor. A kormány szerint az ellenzéki pártok is a terv végrehajtásán dolgoznak, mert igennel szavaztak az Európai Parlamentben. A DK ma azt próbálta megtudni a Miniszterelnökségen, hogy valóban az amerikai Arthur Finkelstein és csapata találta ki a Soros György elleni kampányt.

505 millió forint szír kórházaknak a magyar kormánytól

Egy éven keresztül a magyar állam pénzéből működik majd három kórház Szíriában. Erről Orbán Viktor miniszterelnök állapodott meg a pápa szíriai követével Budapesten. A kormányfő szerint a rászorulóknak helyben kell segíteni, nem pedig - ahogy mondta - a "bajt" kell idehozni Európába. A DK törvénymódosítást nyújt be, hogy amíg a magyar egészségügyi intézményeknek adósságai vannak, ne lehessen közpénzt költeni külföldi kórházakra és templomokra.

Sokakat felbosszantottak az árak a Miniszterelnökség új menzáján

Orbán Viktor és kollégái új, budai várbeli munkahelyét milliárdokból újították fel. A karmelita kolostor nagyon szép épület, és az átlaghoz képest jól fizetett alkalmazottak dolgoznak benne. De nem csak dolgoznak, esznek is: a múlt héten derült ki, hogy a menzán egy elegáns étterem, a Gundel főz, és az árak meglehetősen alacsonyak. A somlói rekordolcsó, csak 260 forint, és a menü sem drága, 900 forint a két fogás. De hogy jöttek ki ezek az árak? És miért bosszantottak fel rengeteg embert?

„Az emberek ki lesznek fizetve”

A tüntetések ellenére nincs napirenden a túlóratörvény módosítása - ezt mondta az RTL Híradó kérdésére a miniszterelnök. Orbán Viktor megismételte azt a korábbi kijelentését is, hogy hó végén vagy következő hó elején mindenki megkapja a túlórákért járó pénzt. Az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Liga elnöke szerint a következő fizetésnél csak rendkívüli túlórákat kell kifizetni, például a beteg kollégák helyettesítését.

Orbán: Többségbe kell kerülni!

Orbán Viktor szerint az EP-választásokon az a cél, hogy a bevándorlásellenes erők kerüljenek hatalomra az európai intézményekben. Az MSZP szerint viszont az lesz a tét, hogy az unió tagja marad-e az ország.

Újságírók kérdezhették Orbánt

Orbán Viktortól rendhagyó kormányinfón kérdezhettek újságírók, és nem csak a kormánypárti médiumok képviselői. Igaz, nem mindenki, helyhiányra hivatkozva több szerkesztőség, például a Klubrádió nem kapott meghívást. Az ellenzék szerint a miniszterelnök nem a valóságról beszélt a tájékoztatóján.

ORBÁN VIKTOR: „A liberálisok a szabadság ellenségei”

Rosszindulatú újságíróknak nem ad interjút, és továbbra sem foglalkozik a környezetében élők meggazdagodásával a miniszterelnök. Orbán Viktortól csütörtökön a rendhagyó kormányinfón kérdezhettek újságírók, nem csak a kormánypárti médiumok képviselői.

A hóban üzennek Orbánnak Debrecenből

Egymás után rajzolják a hóba Debrecenben a kormányellenes tüntetések jelképét. Az Orbán Viktort becsmérlő felirat először szombaton tűnt fel a városban az egyetem előtt, ez egy webkamera képén is látszott. A közvetítést azonban megszakították. Egy helyi Facebook csoport szerint ez a módszer maradt arra, hogy üzenhessenek a kormányfőnek azok, akik nem értenek egyet vele.

Orbán Viktort kérdezhetik az újságírók

A választások óta először tart sajtótájékoztatót Magyarországon, csütörtökön Orbán Viktor. A miniszterelnököt ritkán van alkalmuk kérdezni az újságíróknak, interjút csak a kormányhoz közel álló médiának ad évek óta, nyilvános rendezvényeire sem mindig hívják meg a kritikus sajtót. Orbán Viktor még tavaly nyáron ígérte meg, hogy majd decemberben egy nagyszabású sajtótájékoztatón válaszol a kérdésekre, de tavaly végül nem tartotta meg.

Orbán Viktor a kormányinfón


szerző:
2019.01.08. 19:41
Orbán Viktor a kormányinfón

Orbán Viktor tartja meg a szokásos kormányzati sajtótájékoztatót csütörtökön. Ezt a miniszterelnök sajtófőnöke közölte.

 

Letette a hivatali esküt Brazília új elnöke

A szélsőjobboldali politikus, Jair Bolsonaro beiktatásán arra tett esküt, hogy országában megszűnteti a korrupciót és megálltíja az erőszakot. A magát a trópusok Trumpjának nevező elnök beiktatásán 12 ország vezetője vett részt, köztük Orbán Viktor, az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu és Evo Morales, Bolívia elnöke.

 

Hiába ígérte, mégsem tartott nagyszabású sajtótájékoztatót év végén Orbán Viktor

Hiába ígérte, mégsem tartott nagyszabású sajtótájékoztatót év végén a miniszterelnök. Pedig Orbán Viktor még tavaly júliusban azzal hárította el az újságírók kérdéseit, hogy decemberben mindegyikre válaszol majd. Az RTL Híradó megkeresésére a kormányfő sajtófőnöke azt közölte: a sajtótájékoztatót megtartják majd, de az időpontját nem árulta el. A DK szerint az év végi sajtótájékoztatóhoz Putyin orosz elnök adta az ihletet, aki minden évben tart egy ilyet.

 

Tiltakozó megmozdulás Orbán Viktor új munkahelyénél

Tiltakozó megmozdulást tartott az ellenzék délelőtt a Budai Várban, Orbán Viktor új munkahelyénél. A Párbeszéd szervezte az összellenzékinek hirdetett flashmobot: szerintük a kormány a Horthy-rendszert másolva urizál a Várba költözéssel. A rendezvényen alig tucatnyian vettek részt, óriási rendőri készültség mellett. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint az ellenzéki megmozdulásokat Soros György fizeti.

 

Orbán Brazíliába utazott

Majdnem a levegőben köszöntötte az újévet Orbán Viktor. A miniszterelnök az új brazil elnök mai beiktatására utazott el már tegnap és csak nem sokkal magyar idő szerint éjfél előtt szállt le Brazíliavárosban. Az MSZP szerint jelképes, hogy a szélsőséges, rasszista, homofób és nőgyűlölő kijelentéseiről hírhedt Jair Bolsonaro beiktatásán kezdi az évet Orbán Viktor. A kormányfő a honvédség gépével utazott Dél-Amerikába.

EP választási kampányára gyűjt a Fidesz

Hamarosan újabb levelet kapnak Orbán Viktortól azok, akik korábban felhatalmazták arra, hogy írhat nekik. Ezúttal csekk is lesz a borítékban.

Tizennégyen némák a parlamentben

A legtöbbet felszólaló államtitkár csaknem fél napot beszélt, 14 kormánypárti képviselő azonban fel sem szólalt az Országgyűlésben a választások óta - derül ki a hvg.hu összesítéséből. Van olyan fideszes képviselő, aki 8 éve tagja az Országgyűlésnek, de eddig csak véletlenül kért szót. Orbán Viktor csaknem 60 alkalommal, több mint 2 órán át beszélt a törvényhozásban. Az ellenzéki képviselők közül mindenki felszólalt már a ciklusban.

Egyen Orbán-interjú a lapokban

Ugyanazt az Orbán Viktorral készült interjút közölte december 24-ei számában az összes, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz tartozó megyei napilap. Urbán Ágnes médiakutató szerint a kormányközeli médiaholdinghoz tartozó 476 sajtótermékben a jövőben egyre gyakrabban olvashatják ugyanazt az olvasók. A New York Times az Orbán-kormányról szóló karácsonyi cikkében azt írta: a miniszterelnök irányítása alatt működő média hamis valóságot teremt. A miniszterelnök kabinetfőnöke szerint ezt a cikket Soros György pénzén írták.

Így karácsonyoztak a politikusok

Orbán Viktor az unokáival fotózkodott, Gyurcsány Ferenc és Lázár János karácsonyi menüt főzött, Kunhalmi Ágnes pedig ajándékdobozra támaszkodva kívánt boldog karácsonyt. A legtöbb politikus ma már közzétesz valamilyen fotót a közösségi médiában az ünnepi készülődésről. Más videóban üzent, például a Jobbik elnöke karácsonyfát díszített, majd arról beszélt, hogy figyeljünk másokra is.

 

Kész Orbán Viktor új hivatala

Új hivatalában, a Budai Várban kezdi a munkát az újévben Orbán Viktor. A miniszterelnök és stábja a több mint 20 milliárd forintért felújított Karmelita kolostorba költözik a Parlament épületéből. Dolgozószobáját műkincsek díszítik majd, bár a festmények közül még nem mindegyik került fel a falra. Ez derül ki egy fotón, ami a hétfői sajtóbejáráson készült. Erre az RTL Híradót nem hívták meg. A Párbeszéd szerint ez is egy presztizsberuházás, ezért tüntetésre készülnek.
Ide kattinta megnézheti a hivatalos fotókat a felújított Karmelita kolostorról.

 

Orbán Viktor 2030-ig tervez


szerző:
2018.12.24. 18:35
Orbán Viktor 2030-ig tervez

A miniszterelnök a kormánypárti Magyar Időknek adott karácsonyi interjújában azt mondta: a kormány a nyugodt erő, és az elmúlt nyolc év közös munkája akkorra érhet be teljesen. Szerinte az ellenzék az agressziót, az erőszakot képviseli. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő viszont azt mondja: az elmúlt hetek tüntetéssorozatával elkezdődött az Orbán-rezsim összeomlása.

 

Orbán Viktornak is üzentek a szerb kormány ellen tüntetők

A szombati belgrádi tiltakozáson az egyik hatalmas transzparensen azt szerepelt, hogy a korrupt szerb politikusok nem menekülhetnek majd Magyarországra, mint a volt macedón miniszterelnök. A tüntetéssorozat három hete kezdődött Szerbiában, mert szerintük tekintélyuralmi rendszert épít az ottani kormányfő. Szombaton a szerb állami tévénél független közmédiát követeltek.

 

Orbán Viktor szerint az ellenzéki tiltakozás „hisztérikus sikongatás”

Hisztérikus sikongatás - ezt mondta a túlóratörvény elleni ellenzéki tiltakozásról Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök szerint a véleményét tüntetés formájában bárki elmondhatja, erőszakot azonban senki sem alkalmazhat. Az MSZP és a Párbeszéd szerint Orbán Viktornak inkább azt kellett volna elítélnie, hogy az állami média biztonsági őrei leteperték az MTVA épületében tiltakozó képviselőket.

Juncker keveri a műfajokat

Az isiásza miatt összekeveri az álhírt a véleménnyel. Ezt Kovács Zoltán államtitkár mondta az Európai Bizottság elnökéről, aki tegnap Orbán Viktort is megvádolta azzal, hogy álhíreket terjeszt. Orbán Viktor szóvivője szerint meglátszik Brüsszel bevándorláspolitikáján, hogy álhírnek tartja a bevándorlás veszélyességét.

MEGKÉRDEZTÉK: Orbán Viktort is!


szerző:
2018.12.12. 16:11
MEGKÉRDEZTÉK: Orbán Viktort is!

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnökhöz lépett oda, és tőle kérdezte, hogy mi a véleménye a törvényről? Mindezt Tordai Bence képviselő élőben közvetítette a Facebookon.

Botrányos ülésen szavazta meg a Parlament az új túlóraszabályokat

Az ellenzéki képviselők a Parlament szerdai ülésén megpróbálták megakadályozni, hogy a kormánypárti képviselők megszavazzák a munka törvénykönyvének módosítását. Az ülésen megjelentek Orbán Viktor testőrei majd délután egy óra után Áder János köztársasági elnök is. Az ellenzéki pártok a Parlamenthez hívják tüntetni az embereket.

Trágárul beszélt Kövér László?

Nem vonja vissza a kormány a túlórák emelését lehetővé tevő törvényt, mert az a munkásokat védi - ezt mondta Orbán Viktor. Szerinte a tervezetet támadó szakszervezetek tévednek, a kabinet pedig a munkavállalók oldalán áll. Közben nem csillapodnak a kedélyek az Országgyűlésben sem. A DK szerint Kövér László hétfőn, a jogszabályról szóló vitában trágár kifejezéssel illette az egyik ellenzéki képviselőt, ezért a Házelnöknek meg kellene büntetnie saját magát. Kövér Lászlót hiába kerestük, nem reagált.

Mi lesz Orbán Viktor ígéretével?

Nem árulja el a kormány, megtartja-e Orbán Viktor azt a nagyszabású sajtótájékoztatót decemberben, amit korábban ő maga ígért meg az újságíróknak. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: decemberben minden kérdésre válaszolni fog. Egyelőre azonban nem tudni, hogy Orbán Viktor betartja-e az ígéretét. A miniszterelnök az utóbbi években csak kormányközeli médiumnak ad interjút, kérdezni pedig szinte csak külföldön lehet tőle.

Katonai géppel repül Orbán Viktor

Gyakran Magyarország kormánya jelzéssel repült és olyankor ugyanabban a városban landolt, ahol Orbán Viktornak is programja volt. Az átlátszó.hu szerint az elmúlt egy évben tucatszor repülhetett az OTP egyik cégének luxusrepülőjével a miniszterelnök. Orbán Viktor sajtófőnöke Híradónknak megerősítette, hogy korábban többször utazott magántulajdonú repülőgéppel a miniszterelnök, de azóta, hogy a honvédség új gépeket vett, már azokkal repül.

Trump-Orbán találkozó: nincs napirenden

Nincsen napirenden Donald Trump és Orbán Viktor találkozója - erősítette meg az RTL Híradónak az amerikai nagykövet. David Cornstein szerint akkor veti fel egy találkozó lehetőségét az amerikai elnöknél, ha előrelépést látnak például a katonai együttműködésben vagy az ukrajnai helyzet megoldásában. Orbán Viktort a 2010-es megválasztása óta egyszer sem hívták meg hivatalos útra Washingtonba. A nagykövettel készült exkluzív interjút megnézheti: ITT.

Lókupecnek nevezte Orbán Viktort a jobbikos képviselő

Lókupecnek nevezte Orbán Viktort, ezért azonnal megvonták a szót tegnap az Országgyűlésben a Jobbik képviselőjétől. Jakab Péter a miniszterelnöknek tett fel azonnali kérdést, amiben közéleti botrányokat emlegetve arról is beszélt, hogy Orbán Viktor királynak képzeli magát és nem törődik az emberekkel. Az elmúlt hetekben több ellenzéki képviselőt is megbüntettek már, volt, aki 500 ezer forintos bírság kapott.

Gruevszki-ügy: nincs válasz

A menekültügyi döntések mentesek a politikai befolyástól, ezt mondta hétfőn Orbán Viktor a parlamentben, amikor kérdést kapott a Nikola Gruevszki ügyről. Az ellenzék hiába próbálta megtudni, ki utasította a magyar diplomatákat, hogy segítsenek a volt macedón miniszterelnöknek az országba jutni.

 

Hol van most Gruevszki?


szerző:
2018.11.24. 18:30
Hol van most Gruevszki?

Az elmúlt 5 hónapban mindössze négyen kaptak menekültstátuszt Magyarországtól - tudta meg Szél Bernadett független képviselő a Bevándorlási Hivataltól. Közülük az egyik a börtönbüntetése elől menekülő volt macedón miniszterelnök. Ezzel Nikola Gruevszki csaknem ugyanolyan jogokat kapott, mint egy magyar állampolgár. A schengeni övezethez tartozó európai országokban például szabadon utazhat. Azt, hogy most éppen hol van, állítólag Orbán Viktor sem tudja. Legalábbis a miniszterelnök sajtófőnöke ezt közölte Híradónkkal.

Bannon segíti majd a Fideszt

Többször is találkozott Orbán Viktorral és az EP-kampányban is együttműködik majd a Fidesszel Steve Bannon - ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjújában Donald Trump korábbi főtanácsadója. A populista pártok segítését célul kitűző tanácsadó szerint saját mozgalma részt vesz majd a magyar közvélemény-kutatások készítésében is. Arról is beszélt, nem tudott róla és nem ért vele egyet, hogy a független sajtót kitiltották korábbi budapesti előadásáról.
Az exkluzív interjút teljes hosszában ide kattintva nézheti meg.

 

Ellen kampány kamion Felcsúton

Felcsútra, Orbán Viktor házához vitte a Momentum elnöke Brüsszelből az Európai Liberálisok kamionját. A teherautón lévő plakáton Orbán Viktor fényképe mellett az áll: Kezdetben csak a pénzükre utazott, most Európa egysége a tét. Fekete-Győr András Felcsúton azt mondta: azért hozták ide a kamiont, hogy emlékeztessék Orbán Viktort a korrupcióra. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Soros György és Guy Verhofstadt bosszújáról van szó.

 

Újabb néppárti politikus bírálja a Fideszt

Ezúttal a volt finn miniszterelnök, aki szerint Orbán Viktornak hitet kell tennie az Európai Néppárt által képviselt értékek mellett, vagy el kell hagynia a pártot. Alexander Stubb a Néppárt csúcsjelöltségéért indul a Fidesz által is támogatott Manfred Weberrel szemben. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint éppen ezért támadja Magyarországot.

Az űrkutatás, a székelyföldi jeges sportok és a hungarológiai képzés is miniszteri biztost kapott

Szerdától saját miniszteri biztosa van Magyarországon az űrkutatásnak, a székelyföldi jeges sportokhoz kapcsolódó beruházásoknak, sőt a külföldi egyetemeken zajló hungarológiai képzéseknek is. Szijjártó Péter külügyminiszter egy fideszes önkormányzati képviselőt, egy fideszes országgyűlési képviselőt és Orbán Viktor volt sajtófőnökét nevezte ki ezekre a tisztségekre. Munkájukért egyenként majdnem havi egymillió forintot kapnak.

Bírálták a dohányzás betiltását célzó javaslatát, Lázár válaszolt

Videóüzenetben válaszolt Lázár János Orbán Viktornak és Gulyás Gergelynek is, miután egyikük sem támogatta a dohányzás betiltását célzó javaslatát. Orbán Viktor szabadság kérdésnek nevezte az ügyet, amire Lázár János azt vetette fel, hogy a kábítószer is be van tiltva, miközben a dohányzás miatt sokkal többen halnak meg.

Orbán Viktor visszautasította, hogy urizálna

Nem költözik a várba, továbbra is a Czinege utcában fog lakni - ezt válaszolta Orbán Viktor az Országgyűlésben egy szocialista képviselő kérdésére, hogy miért megy januártól a Budai Várba. Bangóné Borbély Ildikó szerint a fideszes urizálás újabb jelképe, hogy az Országgyűlés helyett a várban lesz jövőre a miniszterelnök irodája. Erre Orbán Viktor azt mondta: nem őt kell urizálással vádolni, amikor az utolsó három szocialista miniszterelnök multimilliomos volt.

A Momentumosok nem buszozhattak

Hiába szerette volna a Momentum helyi szervezete is elkérni, nekik nem adta oda a Békés megyei Almáskamarás polgármestere a település uniós pénzből vásárolt kisbuszát. Kedden az ottani alpolgármester és társai azzal utaztak a fővárosba, hogy meghallgassák Orbán Viktor beszédét.

Orbán: A nemzetállamok Európája

Szándékosan nem védte meg az Európa Unió a bevándorlástól a tágállamokat, mert Brüsszelben nemzetállamok helyett európai birodalmat akarnak építeni, erről is beszélt Orbán Viktor a Terror Háza előtt Budapesten, a központi állami ünnepségen. Azt is mondta, hogy jövő májusban a kontinens jövőjéről kell dönteni az Európai Parlamenti választáson.

Január 1-jén költözik Orbán Viktor a Várba

Január elsején költözik be a Várba Orbán Viktor hivatala. Ezt Gulyás Gergely jelentette be. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor közölte azt is, hogy ő és a stábja a helyén marad. A miniszterelnökkel tart viszont Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Bíró Marcell, a Miniszterelnöki Kormányirodát irányító államtitkár.

Mészárosék építik, drágábban

A kiírásban szereplő összegnél félmilliárd forinttal drágábban, 3,6 milliárd forintért építhet Mészáros Lőrinc cége konzorciumban új, földrengésbiztos tartalék vezérlőközpontot a paksi atomerőműhöz. A Párbeszéd szerint Orbán Viktor barátja azért kapta meg a munkát, hogy így szerezhessen referenciát ahhoz, hogy később az erőmű bővítésben is részt vehessen.

Orbán Garancsi cégét díjazta

A miniszterelnököt luxus magánrepülővel fuvarozó Garancsi István cégét választották az év vállalatának a Figyelő Top200 gálán. A díjat Orbán Viktor adta át a Market Zrt. vezérigazgatójának csütörtökön este a Várkert Bazárban. A kormányfő sajtófőnöke szerint a miniszterelnök már azelőtt elfogadta a felkérést, hogy tudta volna: a Market Zrt. lett az év vállalata a szakmai zsűri döntése alapján.

 

Erdogan első napja: tárgyalás és tiltakozás

Katonai együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Budapesten. Megállapodtak arról is, hogy növelik a két ország közötti gazdasági forgalmat, például energetikai, vízügyi és hadiipari beruházásokkal.

Bővülhet Orbán Győző bányája

Bővülhet Orbán Viktor édesapjának többségi tulajdonában lévő dolomitbányája Gánton. A helyi kormányhivatal döntése alapján 2,7 hektárt vonhatnak be a bányatelekbe.

Nem árulják el, ki fizetett

Senki nem árulja el, ki fizette a két luxusrepülő londoni útját. Csütörtök este a MOL-Vidi focicsapata játszott a brit fővárosban, Orbán Viktor a helyszínen nézte a meccset. Hogy mivel utazott oda, nem árulják el. Aznap két olyan magánrepülő is Londonba repült, amelyen korábban már ült a miniszterelnök. Az egyik Csányi Sándor MLSZ elnök érdekeltségébe tartozik. Egyedül a labdarúgó szövetség válaszolt kérdésünkre. Állítják, nem ők fizették az utat.

Csányi Sándor gépével utazhatott Orbán

Csányi Sándor MLSZ-elnökkel, Schmidt Máriával, a Terror Háza főigazgatójával és Adnan Polat török üzletemberrel együtt nézte végig Orbán Viktor miniszterelnök a Mol Vidi tegnap esti Európa-liga meccsét Londonban. Ma szinte egyszerre érkezett meg Budapestre Csányi Sándor magánrepülője és az a luxusgép, ami korábban Orbán Viktort szállította a Vidi egy másik meccsére.

Csányi gépe is Londonba repült

Két olyan magángép is Londonba repült, amelyen korábban már utazott Orbán Viktor. Az egyik az a luxusgép, aminek a fedélzetén nyáron vendégeskedett a milliárdos vállalkozó, Garancsi István meghívására. A másik a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségében lévő repülő. Londonban este kezdődik a MOL-Vidi - Chelsea Európa-liga meccs, amit a miniszterelnök tervei szerint a helyszínen akart megnézni. Sajtófőnöke ma nem árulta el, hogy Orbán Viktor elutazott-e, és ha igen, mivel.

Orbán utazása a bizottság előtt

A mentelmi bizottsághoz fordul a Párbeszéd Orbán Viktor magánrepülős utazásai miatt. Az ellenzéki párt szerint ugyanis továbbra sincs megnyugtató válasz arra, hogy miért fogad el a miniszterelnök ajándékot egy milliárdos közbeszerzéseket nyerő vállalkozótól.

Mit keresett Orbán Viktor egy luxusrepülőn?

A gép egy 17 milliárdot érő magángép, amelynek egy olyan üzletemberhez van köze, aki állami megrendelésekből lett multimilliárdos. Orbán pedig egy focimeccsről repült haza Bulgáriából, és a jelek szerint se ő, se a stábja nem szerette volna, ha ez a magánút a luxusgépen nyilvánosságra kerül.

Lemondásra szólította fel Orbán Viktort a Jobbik

Lemondásra szólította fel Orbán Viktort a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben elismerte, hogy korrupcióba keveredett, ezért kell távoznia. Orbán Viktort arról kérdezték többen a törvényhozásban, hogy nem tartja-e aggályosnak, hogy egy közbeszerzéseket elnyerő milliárdos luxus magánrepülőgépén utazik focimeccsre. A miniszterelnök azt mondta: őt nem lehet lekötelezni, de azt nem árulta el, hányszor utazott idén a luxus magánrepülővel.

RTL II: Orbán: Nem lehet lekötelezni!

Szeretné látni Orbán Viktor azt az embert, aki képes lekötelezni. Ezt válaszolta a parlamentben ellenzéki képviselőknek, akik arról kérdezték, nem tartja-e aggályosnak, hogy közbeszerzéseket sorra nyerő, milliárdos üzletember luxus magánrepülőgépén utazik focimeccsre. Arra a kérdésre azonban egyáltalán nem válaszolt, hányszor utazott a luxusgépen.

 

Egymilliárd megy el tanácsadókra

153 miniszteri biztos és politikai tanácsadó segíti a kormány munkáját. A számokról a  szocialista Mesterházy Attila kérdezte meg a minisztériumokat, erről a hvg.hu számolt be. A képviselő szerint a kabinet úgy akar megszorításokat végrehajtani a közigazgatásban, hogy közben évente milliárdos összeget költ tanácsokra.

„Megfelelő súlyú lesz a válasz”

Nem árulja el a kormány, milyen géppel utazott a foci vb moszkvai döntőjére a miniszterelnök. Az atlatszo.hu adatai szerint az esemény idején az orosz fővárosban járt az a luxus repülő, amelyen Orbán Viktor Garancsi István milliárdos üzletember meghívására Bulgáriába ment, szintén focimeccsre. A miniszterelnök az állami rádióban az ügy kapcsán arról beszélt, a támadásokra a megfelelő súllyal fognak válaszolni. A DK szerint ezzel a független sajtót fenyegette meg.

Orbán: ”Ez még csak a kezdet!”

Ez még csak a kezdet, ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a vajdasági Topolyán, a 3 milliárd forint magyar közpénzből épült TSC Labdarúgó Akadémia átadóján. A magyar állam 2 év alatt majdnem 20 milliárd forintot költött a határon túli foci támogatására. 

Gulyás Gergely: “Belefér a polgári jó ízlésbe!”

Nem jogszerűtlen és belefér a polgári jó ízlésbe, hogy a miniszterelnök milliárdos nagyvállalkozó pénzén repült a MOL Vidi meccsére Bulgáriába a nyáron - erről beszélt híradónk kérdésére Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta: semmilyen szabálytalanságot nem követett el Orbán Viktor, amikor elfogadta a milliárdos állami megrendeléseket elnyerő Garancsi István meghívását. 

Gulyás Gergely szerint Orbán Viktor elfogadhat repülőutat a Videoton meccseire

Az Átlátszó néhány napja bemutatott egy fotót, amin Orbán Viktor egy magánrepülőgépről száll le a Videoton egyik külföldi mérkőzése után. A miniszterelnök sajtósa korábban azt mondta, hogy Orbán Viktor a Videoton tulajdonosának, tehát Garancsi Istvánnak a vendége volt az úton.

GULYÁS GERGELY: Orbán Viktor magánrepülős útjáról

A csütörtöki Kormányinfón az RTL megkérdezte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy nem tartják-e összeférhetetlennek, hogy a miniszterelnök ilyen nagy ajándékokat fogad el egy olyan vállalkozótól, akinek a cége milliárdokat nyert el állami közbeszerzéseken. Gulyás szerint nem jogszerűtlen az, hogy a miniszterelnök részt vett az úton, azt hangsúlyozta, hogy ezt a „juttatást” nem képviselői minőségében kapta.

Feljelentés Orbán útjai miatt

Feljelentést tesz a Párbeszéd, amiért Orbán Viktor Garancsi István üzletember vendégeként egy 17 milliárd forintba kerülő luxusrepülőn utazott egy MOL-Vidi-meccsre Bulgáriába. Az atlatszo.hu fotózta le a miniszterelnököt még nyáron, amint leszáll a gépről. Egy korrupcióellenes szervezet szerint aggályos, hogy a miniszterelnök ilyen értékű ajándékokat fogad el egy olyan vállalkozótól, akinek a cége milliárdokat nyer el állami közbeszerzéseken.

Luxusrepülővel ment Orbán Viktor

Garancsi István bérelte azt a 17 milliárd forint értékű luxus magánrepülőgépet, amellyel a kormányfő nyáron a Videoton bulgáriai meccsére utazott. Az átlátszó.hu nevű oknyomozó portál közölt hétfőn cikket arról, hogy a kormányfő július 25-én luxus magánrepülővel utazott Várnába. Kérdésünkre a miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte: az utat nem közpénzből fizették, a költségeket a Videoton tulajdonosa állta.

Uniós zászló Orbán házánál

Uniós zászlót vitt Orbán Viktor felcsúti házához a DK. Az ellenzéki párt ezzel azt üzente a miniszterelnöknek, hogy Magyarországnak az unióban a helye, miközben ő gyakran az unió ellen beszél. Szijjártó Péter külügyminiszter a Híradó kérdésére úgy reagált: a kormány nem akarja kiléptetni az országot.

Korruptnak tartják a kormányt

Két és fél perces videóban mutatja be az európai liberálisok európai parlamenti frakciója, hogy szerintük Orbán Viktor hogyan épített ki oligarcha-rendszert Magyarországon, főként uniós források felhasználásával. Az animáció végén azt mondják, nem így kellene elkölteni a támogatásokat.

Így reagált a magyar kormány a korrupciós vádakra

A magyar kormányt bírálta az európai liberálisok frakciója. Két és fél perces videójukban azt állítják, hogy Orbán Viktor azért, hogy megerősítse hatalmát, korrupt oligarcha rendszert hozott létre Magyarországon. Halász János, a a Fidesz frakció-szóvívője szerint a videó célja, hogy a bevándorlást támogató pártok lejárassák a magyar kormányt.

Korrupcióval vádolják a magyar kormányt

„Orbán korrupt oligarchiát épít Magyarországon, és hagyja, hogy mindebből a családja és a barátai húzzanak hasznot” – hangzik el az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) legújabb animált kisfilmjében, amelyben név szerint említik Orbán Viktor mellett Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Simicska Lajost.

Putyin: Magyarország kulcsfontosságú

Oroszul üdvözölte Orbán Viktor Vlagyimir Putyint Moszkvában, ahol az orosz elnök kulcsfontosságú európai partnernek nevezte Magyarországot. Putyin idén már másodjára fogadta a magyar miniszterelnököt a Kremlben.

Orbán nem akar uniós határőröket

A népesedéspolitika és az uniós viták határozzák meg a kormányzat következő időszakát - erről beszélt Orbán Viktor az Országgyűlés első őszi ülésén. A miniszterelnök megerősítette: meg akarja akadályozni, hogy az unió határőröket küldjön Magyarországra, a Sargentini-jelentésről pedig újra kijelentette: nem a kormányt, hanem az országot ítélték el.

Orbán: „Megbízhatalan labanc!”

Megbízhatatlan labancnak nevezte az osztrák kancellárt Orbán Viktor - a Die Presse című lap szerint. Bár Sebastian Kurzot a kormánypártok eddig a miniszterelnök szövetségesének tartották, az ő pártjának képviselői is megszavazták a magyar kormány intézkedéseit elítélő Sargentini-jelentést.

Salvini Orbánnal kormányozna

Orbán Viktorral közösen kormányozná Európát az olasz szélsőjobboldali miniszterelnök-helyettes, Matteo Salvini. Orbán Viktor a héten azt mondta, egyelőre nincs pártpolitikai kapcsolata Salvinivel és az Európai Néppárttal szeretnének indulni a jövő májusi uniós választáson.

 Orbán a közös határőrség ellen

A következő csata arról szól, hogyan vegyék el a bevándorlásnak ellenálló országoktól a határőrizet jogát - erről beszélt az állami rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az Európai Parlamentben azért fogadták el a Sargentini-jelentést, hogy gyengítsék Magyarország pozícióit. A DK-nál azt mondják, Orbán Viktor direkt félreértelmezi a jelentést. A Fidesz közben bevándorláspolitikai kabinet felállításáról döntött, amelyet Németh Szilárd vezet majd.

Mi lehet az eljárás vége?

Nemcsak a magyar kormány szavazati jogának, hanem akár az uniós támogatások felfüggesztésével is járhat a hetes cikkely alkalmazása - ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó külpolitikai szakértő. Feledy Botond szerint az uniós alapszerződés nem részletezi a büntetéseket. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint már egyeztettek a lengyel kormánnyal, akik meg fogják vétózni a szankciók bevezetését.

Megosztja a pártokat a jelentés

A Fidesz szerint Soros György bosszúja a Sargentini-jelentés elfogadása. Kocsis Máté frakcióvezető azt mondta, nem engednek a milliárdos zsarolásának. Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a kormánynak le kellene mondania

Megszavazták a jelentést

Elfogadta az Európai Parlament a magyarországi jogállamiságot bíráló Sargentini-jelentést, ezzel újabb szakaszába lép a magyar kormány elleni vizsgálat az európai alapjogok veszélyeztetése miatt.

PILLANAT: így fogadták el a Sargentini-jelentést

Szerdán elfogadta az Európai Parlament a Sargentini-jelentést. A jelentés elfogadásához legalább 376 szavazatra volt szükség. Végül 448 igen, 197 nem és 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot, ami szerint Magyarországon sérülhetnek az uniós értékek. A döntés után a zöldpári Judith Sargentini örömmel fogadta a gratulációkat.

448 igen – elfogadták a Sargentini-jelentést

Megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést szerdán az Európai Parlament (EP), több mint kétharmados többséggel.

EP: vita Magyarországról

Megsérti-e a magyar kormány az uniós alapértékeket? A jelentés szerint igen, a magyar kormány szerint a jelentés tele van hazugságokkal, és az országot támadja, mert nem fogadunk bevándorlókat. A Magyarul Balóval összeállításában, a keddi Sargentini-jelentés majd 3 órás vitáját, hivatalos magyar tolmács hanggal, rövidített változatban nézhetik meg.

Vita Magyarország helyzetéről

Ki akarnak rekeszteni egy népet az európai döntésekből, politikai alapon meg akarnak bélyegezni egy országot. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az úgynevezett Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlamentben. . A vita tétje, hogy először az Unió történetében elindítják-e Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást, amelynek végén akár a szavazati jogát is elveszítheti az ország.

Magyarországról vitáznak kedden

Holnap vitázik az Európai Parlament a magyarországi jogállamiságról és a demokrácia helyzetéről szóló úgynevezett Sargentini-jelentésről. A magyar álláspontot Orbán Viktor képviseli majd, ő egyetlen egyszer, 7 percben szólalhat fel. A Fidesz szerint a jelentés csak ürügy, hogy az Európai Parlament támadhassa Magyarországot bevándorlásellenes politikája miatt.

Pártok az EP-választás tétjéről

Még több mint fél év van hátra, a kormánypártok máris elkezdték a felkészülést a jövő májusi Európai Parlamenti választásra. Orbán Viktor szombaton Kötcsén kijelölte a választás tétjét: a Fidesz célja, hogy ne - ahogy mondják - a bevándorláspárti erők legyen többségben Európában. A Jobbik szerint legalább ekkora figyelmet érdemelne a kivándorlás.

Vizsgálják, hogy rasszisták-e

Vizsgálat indult Belgiumban az ellen a flamand ifjúsági mozgalom ellen, melynek vezetője és néhány tagja részt vett a legutóbbi Bálványosi Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn. Erről a 444.hu írt. A mozgalomról kiderült, hogy nemcsak bevándorlásellenes, hanem tagjai szélsőségesen rasszista és antiszemita nézeteket vallanak. A fiatalok személyesen Orbán Viktorral is találkoztak Erdélyben.

Több komoly bírálatot kapott a magyar kormány az Európai Unióból

Günther Oettinger, költségvetésért felelős uniós biztos szerint például, Magyarországnak és több tagállamnak az Európai Unió gyengítése vagy lerombolása a célja. A német kereszténydemokrata politikus mellett a francia külügyminiszter pedig arról beszélt, országa nem akarja a populista Európát támogatni, és Lengyelországtól és Magyarországtól el kell vonni az úniós támogatásokat. A Fidesz szerint csak a kormány bevándorláspolitikája miatt támadják az országot.

Megdicsérte a kirgizeket Orbán Viktor

Nemcsak a Nomád Világjátékok miatt utazott a hétvégén Kirgizisztánba Orbán Viktor. Mint kiderült, részt vett a közép-ázsiai országok együttműködési tanácsának ülésén is, ahol dicsérte a türk országok gazdasági sikereit és politikai fejlődését. A Híradónk által megkérdezett külpolitikai szakértő szerint Kirgizisztánnak valóban egyre jobb a kapcsolata az Európai Unióval, de a régió többi államában kifejezetten alacsony szintű a demokrácia.

Gulyás szerint is hős Salvini

Azért hős Matteo Salvini, mert nem engedi be a menekülteket Olaszországba – ezt válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésünkre, hogy miért nevezte Orbán Viktor a hősének az olasz belügyminisztert. Matteo Salvinit korábban rasszista, idegenellenes nyilatkozatai miatt rengeteg kritika érte. Az egyik legnagyobb példányszámú katolikus hetilap például a sátánhoz hasonlította. 

Macron üzent Orbánéknak


szerző:
2018.08.29. 18:32
Macron üzent Orbánéknak

Migránspártinak nevezte, és az Európai Néppárt meggyengítésével vádolta a francia elnököt Orbán Viktor, miután kedden a szélsőséges olasz miniszterelnök-helyettessel, Matteo Salvinivel tárgyalt Milánóban. A francia elnök szerdán válaszolt, azt üzente: jól teszik, ha ellenségnek tartják.

 

Orbán-Salvini találkozó


szerző:
2018.08.28. 18:34
Orbán-Salvini találkozó

Európa határainak védelméről tárgyal Milánóban Orbán Viktor a szélsőséges menekültellenes kijelentéseiről ismert Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel. Az új olasz kormány nem engedi kikötni a menekülteket szállító hajókat, ugyanakkor támogatja a kvóták szerinti elosztásukat az európai országok között.

Titkolják, ki állta Orbán útját

Magángéppel utazott Orbán Viktor a MOL Vidi bulgáriai meccsére Várnába - írta meg a K-Monitor blog. A portál úgy tudja, hogy a júliusi BL-selejtezőre a miniszterelnök egy olyan géppel ment, amelynek üzemeltetőjétől Mészáros Lőrinc is többször bérelt már repülőt. A Jobbik szerint, ha Orbán saját pénzéből finanszírozta az utat, akkor hazudott a vagyonnyilatkozatában.

 

Dohányzásellenes miniszterelnöki biztos lesz Lázár János

A volt miniszter feladata lesz egyebek mellett a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok összehangolása. Lázár János a második Orbán-kormány idején részt vett a trafiktörvény előkészítésében. A dohányboltok megnyitását akkor azzal indokolta, céljuk hogy minél nehezebben lehessen cigarettához jutni. A trafik pályázatokkal kapcsolatban pedig azt mondta, nem volt semmilyen mutyi.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való