KERESÉS search-close

adomány

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "adomány"

Adakoztak a kutyatámadás áldozatának

Adakoztak a kutyatámadás áldozatának - többszázezer forintot, ruhákat és játékokat is vitt egy várpalotai pár Ötvöskónyiba a Mester családnak, ahol egy 13 éves fiút két hete súlyosan megsebesített három pitbull. A gyerek éppen az óvodába kísérte húgát, amikor rájuk rontottak a kutyák. A fiút azóta is a pécsi kórház intenzív osztályán ápolják, heteken belül plasztikai műtét vár rá.

Háromezer higiéniai táska gyűlt össze a rászorulóknak

Már több mint háromezer táska gyűlt össze a nemluxustáska kampányban. Ebben olyan nőknek gyűjtenek adományokat, akik nem áll módjukban rendszeresen női higiéniai termékeket vásárolni. A csomagokba ezeken kívül mindent beletesznek az adományozók, amire szükség lehet a személyes higiénéhez. Az adományokat hónap végéig gyűjtik, majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálat osztja szét a rászorulóknak.

Az iskola, ahol 107 tanulóból 92 hátrányos helyzetű

A paszabi általános iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a számítástechnikára. Saját számítástechnikai eszközökről viszont álmodni sem mernek, szüleiknek ugyanis nem telik laptopra vagy tabletre. Ezért a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány fontosnak tartja, hogy ezek a diákok ebben se maradjanak le tehetősebb társaiktól, ezért eszközökkel lepték meg őket.

Hálából gyűjtenek a kórháznak

Futótűzként terjed a közösségi oldalon a hálás szülők felhívása: popsitörlőt és tusfürdőt gyűjtenek a veszprémi kórház koraszülött részlegének. Az egyik koraszülött baba családja azt mondja, az osztályon olyan gondoskodást kapnak, amit így szeretnének meghálálni. A gyerekcentrum vezetője szerint az ilyen adományoknak is köszönhetik, hogy több millió forintos fejlesztésekre is tudnak félretenni. Ha valaki szeretne adományozni azt a családnak, eljuttathatja postán, további információért keresse fel az édesanyát: ITT.

ÚJRAKEZDÉS: 9 hónapos terhesen menekült az anya az égő házból

Adományokat gyűjtenek annak a sülysápi családnak, amelynek karácsony előtt égett le a háza. A 9 hónapos terhes anya a kislányával menekült a tűzből. Még időben kijutottak, de mindenük odaveszett, a ház lakhatatlanná vált. A helyiek még aznap segíteni kezdtek: gyerekruhákat és konyhai eszközöket gyűjtöttek a családnak. Ha Ön is segíteni szeretne, adományát Molnárné Nyúzó Tímea 65100053-15654564 számú bankszámlájára juttathatja el. A teljes riportot nézze meg: ITT.

Évente 40 ezer segélykérés érkezik az Ökumenikusokhoz

Irma néni évtizedeken keresztül bábaként segített az édesanyáknak. Azt mondja, most rászorulóként ő kapja vissza azt a szeretetet, amelyet ő adott annak idején az anyukáknak. Az Ökumenikus Segélyszervezet egy halom fával ajándékozta meg az asszonyt, az akcióban Nagy Ervin kislányával, Lolával segédkezett.

Így segíti a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház a hátrányos helyzetű gyerekeket

Lehangolóan sok gyermek él szegénységben ma Magyarországon. Sokan ülik körbe hideg szobában szenteste a karácsonyfát. A kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház segít a hátrányos helyzetű szülőkön és gyerekeken egyaránt.

Megrázó a Nyugati pályaudvarnál lufikat áruló vak férfi története

Embertelen körülmények között él a nem látó Dávid és súlyosan beteg felesége: őrbottyáni házukon mindenütt mállik a vakolat, a páratartalom pedig szinte elviselhetetlen. A Fókusz kamerája ott volt, amikor az Ökumenikus Segélyszervezet meglepte a párt.

Cserpes Laura és Arany Timi tanította meg a nélkülöző gyerekeknek, hogy milyen jó adni

A nélkülöző gyerekeknél nem természetes a karácsonyi készülődés, van olyan hat éves, aki elsírja magát, ha meglát egy karácsonyfát, mert előtte még nem találkozott közelről hasonlóval. Az Ökumenikus Segélyszervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a nélkülöző gyerekeket is meg kell tanítani arra, hogy milyen jó adni!

Adománykabátok az oszlopokon

Gyerekkabát adomány a kandelábereken. Villanyoszlopra lógattak fel meleg holmikat szegedi önkéntesek a város egyik terén. A nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak akartak segíteni, hogy az egyre hidegebb napokon is jó melegen fel tudják öltöztetni gyerekeiket. Másnap reggelre csaknem 40 kiskabátnak lett új gazdája. 

 

1353 darab mézeskalácsszív

1353 darab mézeskalácsszívvel hívja fel a figyelmet most induló adománygyűjtésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A mézeskalács szívek sütéséhez ismert énekesek, sportolók, színészek és az RTL több műsorvezetője is csatlakozott.

Hős lett a bátor hajléktalanból

Délutánig már több mint 130 ezer dollárt, csaknem 30 millió forintnyi adományt gyűjtöttek össze Ausztráliában annak a hajléktalannak, aki pénteken segített a rendőröknek ártalmatlanná tenni a Melbourne-i késes ámokfutót. A 46 éves férfi egy bevásárlókocsival rontott neki az őrjöngőnek, miután az egy embert halálra szurkált, kettőt pedig megsebesített. Michael Rogers később azt mondta: csupán ösztönösen cselekedett. 

Önkéntes taxis viszi házhoz az adományokat Debrecenben

Hetente 6-7 csomagot juttat el a rászorulóknak ingyen az alkalmi taxisofőr. Ez azért is nagy segítség, mert az adományozással kapcsolatban sokszor épp az az egyik legnagyobb probléma, hogy miként juttassák el a csomagokat a rászorulókhoz.

 

Exkluzív: ezek voltak Hosszú Katinka rendkívüli pillanatai

Hosszú Katinka, háromszoros olimpia bajnokunk ritkán ad interjút, egy évvel ezelőtt viszont sikerült őt elcsípnünk egy több milliós adomány átadásakor, és az elmúlt hónapok sikereiről és nyári pihenőjéről kérdeztük.

Használt tűzoltóautó adományból

Adományokból vette meg új tűzoltóautóját a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület. Az önkéntes tűzoltók tavasszal határozták el, hogy lecserélik régi és lassú kocsijukat egy újabbra. Mivel nem volt elég pénzük, támogató jegyeket árusítottak. Nemrég jött össze annyi pénz, hogy megvásárolhattak egy jobb, de használt autót.

Visszaadta a pénzadományt az őcsényi panziós, akinek tavaly rongálták meg az autóit

Visszaadta a pénzadományt az őcsényi panziós, akinek tavaly rongálták meg az autóit, mert néhány napig Magyarországra befogadott menekülteket nyaraltatott volna a házában. Akkor civilek segítették ki a bajból: gyűjtöttek neki, hogy új gumikat vehessen a kocsikra. A rongálót megtalálta a rendőrség és nemrég kártérítésre kötelezte a bíróság. A panziós azt mondta Híradónknak, hogy szerinte a világ legtermészetesebb dolga, hogy ezek után visszaadta az adományt.

Segítők pénzét lopták el

Adománygyűjtő dobozból lopták el egy pécsi alapítvány pénzét a hétvégén egy fesztiválon. A kórházban ápolt gyermekek felvidításával foglalkozó, önkéntesekkel dolgozó alapítványtól néhány tízezer forintot vettek el, amiből új játékokat szerettek volna venni. A tolvajnak felajánlották, hogy jóvá teheti bűnét, ha önkéntesként beáll hozzájuk dolgozni.

Tanszercsomagok rászorulóknak

Félidejénél tart az Ökumenikus Segélyszervezet tanszercsomag-adományozása. Az első dobozokat ismert emberek pakolták tele, köztük az RTL-es Szabados Ágnes, és van olyan rászoruló család, ahol már kaptak is a csomagokból. A szervezet összesen 1000 nehéz sorsú gyereken szeretne segíteni.

Adományt árulnak, majd adakoznak

Zokni 25 forintért, alkalmi ruha egy ezresért. Egyre többen keresik fel a miskolci Adományboltot. A működés lényege, hogy az árukészletet felajánlásokból töltik fel, a befolyt összegből pedig rászoruló családokat támogatnak.

 

Gyűjtést szerveznek a meggyilkolt inárcsi asszony családjának

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete az alapítványi számlájára várja az adományokat. A háromgyermekes asszonyt, aki a helyi családsegítőben dolgozott, múlt héten gyilkolta meg egy férfi, aki kilakoltatástól tartott. A szakszervezet szerint más családsegítő szolgálatoknál is előfordul, hogy fenyegetik a dolgozókat.

 

MKKP: útépítés adományokból

Esnek-kelnek, döcögnek a kerékpárosok a XIV. kerület egyik utcájában. Évek óta hiába szeretnék az arra járók, hogy legyen jó minőségű kerékpárút Rákosrendezőnél, egyelőre csak macskaköveken járhatnak. Az érintett útszakasz a MÁV-é, a vasúttársaság azonban nem tervezi a felújítást. Most a Kétfarkú Kutya Párt úgy döntött, gyűjtést szerveznek és megépítik maguk a kerékpárutat.

 

Óvodás adományozott a kutyáknak

Árva és sérült kutyáknak segít a hat éves kislány. A Vigyél Haza Alapítvány legfiatalabb adományozója, Bori, néhány napja ünnepelte a születésnapját. Azt kérte a családjától és barátaitól, hogy ajándék helyett adományozzanak a négylábúaknak.

Nehéz sorsú családoknak segítenek

Zokni 20 forintért. Szinte fillérekért tudnak használt ruhákat, játékokat és háztartási eszközöket vásárolni a tiszadobiak a helyi adományboltban. Az árukészletet felajánlásokból töltik fel. Az RTL dolgozói is több zsáknyi adományt küldtek. A bevételből pedig nehéz sorsú családoknak segítenek.

Virág helyett adományt kérnek

Virágcsokor helyett adományt kért több mint ezer diák a ballagására. A Kézenfogva Alapítványnak segítenek az akcióval, amely a pénzből fogyatékkal élő embereknek segít munkába állni. Van olyan iskola, ahol még a ballagási díszítés árát is erre a célra fordítják.

Életmentő készülék adományból

Tüdőt helyettesítő, életmentő készüléket kapott adományból a budapesti Heim Pál Kórház. A 17 és fél millió forintos műtüdő lényege, hogy olyan gyereknél, akinek roncsolódott a tüdeje, a szerkezet tudja helyettesíteni a szervet, amíg a szövetek meggyógyulnak. Évente 10-15 gyereken tudnak majd segíteni az új eszközzel.

 

Józan Laci adományokkal tért vissza szülőfalujába

Több mint 400 ezer forintot sikerült összegyűjtenie Józan Lacinak a közösségi oldalán keresztül, amit szombaton adott át szülőfalujában, Mezőváriban a rászorulóknak.

Józan Laci szülőfaluján szeretne segíteni

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1998 óta van jelen Kárpátalján: segítik a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, segélyprogramokkal. Józan Laci ismét csatlakozott hozzájuk, hiszen Kárpátalján született, most 2 tárgyat is elárverez a Facebookon, hogy segíthesse szülőfaluját.

Meleg ruhák rászorulóknak


szerző:
2018.01.28. 18:27
Meleg ruhák rászorulóknak

Meleg ruhákat gyűjt rászorulóknak a Budapest Park nevű szórakozóhely és a Heti Betevő Egyesület. A civil szervezet ötödik éve oszt ételt nélkülözőknek, akiknek az ennivalón kívül alapvető holmikra is szükségük van.

Pumped Gabo adta át a Budapest-Bamako rali legnagyobb adományát

A Budapest-Bamako ralin hagyomány, hogy minden évben adományt adnak a legszegényebbeknek. Idén egy nyomókutat kapott egy gambiai falu, amit Pumped Gabo adott át a helyieknek.

RTLII Híradó 2018-01-05


szerző:
2018.01.05. 21:30
Simicskától is kér pénzt Orbán

„Mindig apámhoz fordul a Fidesz, amikor nagy bajban van” – ezzel a megjegyzéssel osztotta meg közösségi oldalán Simicska Ádám a Fidesz adománykérő levelét, melyet Simicska Lajos kapott Orbán Viktortól. A Fidesz több tízezer levelet tervez kiküldeni a következő hónapokban is azoknak, akik korábban ehhez hozzájárultak, illetve anyagilag támogatták a pártot. A párt kommunikációs igazgatója azt mondta: az adatbázis nem frissül automatikusan, kérni kell, ha valaki már nem szeretne levelet kapni tőlük.

RTLII Híradó 2018-01-04


szerző:
2018.01.04. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-03


szerző:
2018.01.03. 21:30
Tehetősként is könnyű az utcára kerülni

A szakemberek szerint harmincezer hajléktalan él Budapest utcáin. A Fókusz riportere –többek között- Antal Attilával is beszélgetett, aki élvonalbeli labdarúgó volt hamrinc évvel ezelőtt, most két társával húzza meg magát az egyik élelmiszerbolt mögött.

Így védik a bántalmazott édesanyákat és gyermekeiket

Az ökumenikusok évente közel 300 krízishelyzetbe került nőt tudnak befogadni titkos menedékházukba. Az intézmény célja, hogy gyors, lehetőleg azonnali komplex segítséget nyújtson a bántalmazott édesanyáknak és gyermekeiknek. Megható történetek az újrakezdésről a riportban!

A „kapaszkodó” jelenti nekik az utolsó esélyt

Hallottál már a kapaszkodóról? Így hívják azokat a foglalkozásokat, amiket hátrányos gyermekek fejlesztésére alkalmaznak azért, hogy nekik is legyen jövőjük, tudjanak mibe kapaszkodni. Nagyon fontos ez egy olyan környezetben, ahol nemhogy karácsonyfára, de meleg vízre se telik.

Csaknem 100 segítségkiáltás jut naponta

Évente harmincezer segélykérő levél érkezik a szervezethez, vagyis naponta csaknem száz segélykiáltás jut. Idén több mint harmincezer bajbajutottnak segítettek az ökumenikusok, többek között abból a 75 millió forintból, amelyet tavaly a Fókusz gyűjtött a segélyszervezetnek.

Élménynappal segítettek a rászoruló gyerekeken

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is varázslatos élménynapot szervezett rászoruló gyerekeknek. A mézeskalács-sütés minden csínját-bínját megismerhették, sőt még a korcsolyapályát is meghódíthatták. A jó hangulathoz pedig ismert emberek is hozzájárultak.

Elindult az ország legnagyobb ünnepi összefogása

Két évvel ezelőtt 20. alkalommal rendezte meg az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi Pénzadománygyűjtését, melyhez akkor, is mint minden évben az RTL Klub is csatlakozott.

A finomságok újrahasznosítása

Szemét helyett adomány. Ne dobjuk ki a karácsonyi asztalról megmaradt finomságokat, azokból ugyanis még sokan jól lakhatnak – erre hívja fel a figyelmet több – rászorultak ellátásával foglalkozó civil szervezet. Azt javasolják: a megmaradt karácsonyi ételeket lezárt dobozokban tegyük egy közeli ételládába.

 

A kutyusoknak is boldogan telik a karácsony?

Két évvel ezelőtt két kamionnyi állateledelt ajánlott fel egy cég menhelyeknek. Ez 2700 kutya ellátását biztosította egy időre, amiből a Pomázi Kutyamenhely is kapott, aminek nagyon örültek. A menhely dolgozói karácsonyfát állítottak és jutalomfalattal is kedveskedtek a négylábú lakóknak.

Ajándék vacsorát főztek

Komplett karácsonyi vacsorát: halászlét, töltött káposztát, bejglit adományozott egy szegedi vállakozói közösség 50 olyan családnak, akik súlyosan sérült gyerekeket nevelnek.

Rekordot vár a Mikulásgyár


szerző:
2017.12.22. 18:31
Rekordot vár a Mikulásgyár

Több mint három hete gyűjtötték a Magyar Vöröskereszt manói az adományokat, hogy 4-5 kilós csomagok formájában minél hamarabb, ha lehet, még karácsony előtt eljuttassák a rászoruló családoknak. A szervezők abban reménykednek, hogy idén rekordot döntenek.

 

Van, akinek csak ez az ajándék

A hét végéig negyvenezer ajándékkal megtöltött cipősdoboz gyűlt össze a baptista szeretetszolgálat adománygyűjtő helyein. 14 éve szereznek így meglepetést nélkülöző gyerekeknek.

100 forintot kért kétmillió jött

Több mint kétmillió forintot gyűjtött össze a Miskolci Nemzeti Színház egyik színésze. Osváth Tibor novemberben döntötte el, hogy ismerőseitől fejenként száz forintot kér jótékony célra. Maga is meglepődött, mekkora sikere volt a kezdeményezésnek. Az adományból játékokat, orvosi eszközöket, és tíz darab nagy képernyős tévét vásárolt a miskolci gyermekkórháznak.

 

Fiatalok ajándékoztak karácsonyfát hajléktalanoknak

Egy miskolci ifjúsági iroda tagjai lepték meg a hajléktalanszálló lakóit. A majdnem 3 méteres fát együtt díszítették fel. Alá pedig ajándékokat is tettek a fedél nélkül élőknek. Na de hogy mit rejtenek a dobozok, csak karácsonykor derül ki.

Kivizsgáltatnák az adományozást

Továbbra sem lehet tudni, honnan származik az a négy tonna burgonya, amit Rétvári Bence államtitkár osztott szét a hétvégén rászorulók között Vácon. Az államtitkár a Hír Tv-nek azt mondta, adományként kapták, és azt osztották tovább. Azt, hogy mennyi a burgonya értéke, és kik voltak az adományozók, ma nem árulta el.

Mesejátékot adtak elő rabok

Otthonban élő, fogyatékos gyerekeket ajándékoztak meg a rabok a váci börtönben. Minden évben karácsony előtt adományokat gyűjtenek, ajándékokat készítenek, és vendégül látják őket. Idén egy mesejátékot is bemutattak a szátoki gyermekotthon lakóinak.

 

JÓTÉKONYSÁG: naptárral segítenek a beteg kislányon a tűzoltók

A dunaújvárosi tűzoltók idén azért álltak kamera elé, hogy Letícián segítsenek, aki születésekor agyvérzés miatt bénult le. A naptárból befolyt összeget a kislány gyógykezelésére fogják fordítani. Az RTL Híradójának Orosz Csaba, tűzoltó alezredes nyilatkozott a kezdeményezésről.

Megajándékozták a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis betegeit

Ma Magyarországon minden második daganatos gyermeket a Tűzoltó utcában kezelnek. Igaz, hogy a sugárterápia, és a kezelés valamennyi része térítésmentes, mégis bőven akad költsége a betegséggel küzdő családoknak.

 

Egy kiló cukor is segíthet


szerző:
2017.11.25. 18:35
Egy kiló cukor is segíthet

Egy kiló cukor, vagy egy üveg olaj is nagy segítség lehet az ünnepek előtt a rászorulóknak. Ezért indított karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Ezen a hétvégén országszerte 120 település nagyáruházaiban várják a felajánlásokat.

Betegfigyelő rendszert kaptak ajándékba

Életmentő betegfigyelő rendszert kapott ajándékba a budapesti Tűzoltó utcai gyerekklinika. Az összesen 30 milliót érő eszközöket a Gyermekleukémia Alapítvány adományozta. Az eszköz méri a kórházban fekvő daganatos gyerekek életfunkcióit az ágy mellett, a monitor össze van kapcsolva egy központi géppel és az orvosok akár a mobiltelefonjukon is nyomon tudják követni, hogy minden rendben van-e gyerekekkel.

Koncert után adakozik Marcellina


szerző:
2017.11.13. 09:09
Koncert után adakozik Marcellina

A Vakok Intézetében adott jótékonysági koncertet október 28-án Marcellina, aki a teljes bevételt az intézetnek ajánlja fel.

Segítséget kapnak az új élethez

Egykor állami gondozott szülőknek segítenek új életet kezdeni egy most nyíló adománybolttal Kecskeméten. Az adományboltból beérkezett összeget a családok mentorálására is fordítják.

 

Meggyógyult a külföldi beteg, adományozott a magyar kórháznak

Több tízmilliós adomány a kórháznak: egy volt betegük intézett ágyakat a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak. A német férfit ott műtötték 2015-ben, akkor ígérte meg, ha felépül a betegségéből, ő is segít majd az intézménynek.

Sokan összefogtak a bajba jutott családért

Fia mentette ki a ház romjai közül azt a férfit, aki mellett szerdán két gázpalack is felrobbant Tokodon. Az RTL Híradónak beszélt először a tragédiáról. Az 5 lakásos társasház lakhatatlanná vált, kirobbant az egyik szoba fala, a ruhák es a bútorok elégtek. Rengetegen összefogtak a családért. Vasárnap délelőtt Tatabányáról 4 adományokkal teli autóval érkeztek a településre.

Abban bízik, újra korcsolyázhat

Összefogás egy pécsi szinkronkorcsolyásért! Khín Veronikának tíz évvel ezelőtt egy autóbaleset miatt kellett feladni karrierjét. A karambolban három helyen eltört a medencecsontja. Több műtéten is átesett, de öt éve mégsem tud lábra állni. Egy németországi orvos tudna megoldást. A beavatkozás 21 millió forintba kerülne, de a családnak nincs ennyi pénze. Egy pécsi iskola gálaestet szervez, a teljes bevételt az egykori sportoló kapja.

Még adakoztak is az adományból

Nagy ház berendezésére is elég bútort ajándékozott egy házaspár az ország egyik legszegényebb településén élő családnak. Annyi bútor került Gilvánfára, hogy a faluban másoknak is jutott. Egy segítő szervezet szerint nincs az az adománymennyiség, aminek ne találnának új gazdát.

 

Kisautóval gurulnak a műtőig a beteg gyerekek

Elektromos kisautóval közlekedhetnek a folyosón az Országos Kardiológiai Intézetben a beteg gyerekek. A tűzpiros játék-kabriót egy férfi adományozta, akinek a lányát 10 éve ott operálták. Az apa az interneten látta az Amerikában elterjedt szokást, hogy a gyerekek kisautóval gurulnak a műtőig, és így kevésbé félnek a beavatkozástól.

Hívd a 1353-as adományvonalat, és támogasd a nehéz sorsú iskolásokat!

Az Iskolakezdés együtt! országos felhívással az Ökomenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására gyűjt pénzadományokat. Wolf Kati, Berki Krisztián, Vastag Csaba, Vastag Tomi és Gyurta Dani is csatlakozott a segélyakcióhoz, ami egész héten tart! Ha te is szeretnéd támogatni a nehéz sorsú gyerekeket, nem kell mást tenned, csak tárcsázni a 1353-as adományvonalat, melyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni!

Csak segítséggel lehet otthonuk

Alig 9 négyzetméteres épülethez hiányzik a tégla és a beton. Ettől függ egy súlyos beteg gyereket nevelő család otthona. A kisfiú születése óta beteg, állandóan mellette kell lenniük. Most bérlik a lakást, amit állami támogatással megvennének. Ehhez 9 négyzetméternyit hozzá kellene építeniük, különben hiába pályáznak. Az építkezésre viszont nincs pénzük.

Bankkártyával is lehet adakozni a katedrálisban

Bankkártyával és mobillal is lehet adakozni ezentúl Európa egyik leghíresebb katedrálisában. Az antwerpeni Miasszonyunk Székesegyházban egy terminált helyeztek el, amivel bárki pénzt utalhat a gyülekezetnek. Azért építették be a digitális újítást, mert a fiatalok már nem használnak készpénzt.

Beteg kislánynak adta a haját

Nyolc évig növesztette a haját egy nagykanizsai asszony azért, hogy egy rászoruló gyereknek adja azt. A tizennégy éves pécsi lánynak egy ritka betegség miatt születése óta csak foltokban nő a haja, emiatt csak szégyenkezve megy ki az utcára. A lány az RTL Híradó kamerája előtt tudta meg, hogy parókát kaphat, erre viszont csak akkor kerülhet sor, ha sikerül összegyűjteniük nagyjából 200 ezer forintot. Ennyibe kerül ugyanis az adomány-hajból a paróka elkészítése.

 

Daganatos beteg fiúnak gyűjtöttek, hogy segítsenek

Több mint egymillió hétszázezer forintot gyűjtött össze egy Baranya megyei műszerész egy daganatos beteg kisfiúnak és családjának. A műszerész egyik szenvedélye, hogy Star Wars droidokat készít. Nemrég egy rohamosztagos sisakot ajánlott fel az interneten, tombolát lehetett venni rá, az így befolyt pénzt pedig a család kapta. A beteg kisfiú édesapja szerint ez a megélhetésüket és a kórházi utaztatásukat segíti.

A beteg ikreknek gyűjtöttek Mátraterenyén

Az egész falu összefogott a mátraterenyei beteg ikerpáért. Két hónapja mutattuk be Híradónkban a hat hónapos ikereket Alizt és Zoét, akik súlyos izomsorvadásos betegséggel, SMA-val küzdenek. Itthon nincs gyógymód a betegségükre. Olaszországi gyógykezelésre gyűjtöttek, azóta már kint vannak Rómában, és kapják a kezeléshez szükséges, több mint 200 millió forintos injekciókat. Most a mátraterenyei palacsintafesztiválon a  a helyiek a palacsinták és a tombolajegyek árát ajánlották fel a családnak, hogy ezzel is támogassák a kinttartózkodásulat.

 

Milán szívszorító története

Milán és családja már két és fél éve küzd azért, hogy lélegeztető géppel iskolába engedjék a ritka izomsorvadással küzdő tizenhárom éves fiút. Ha továbbra sem lesz változás a fiú ügyében, akkor a család Németországba kényszerül költözni, ahol lehetőségük lesz egy olyan életet kialakítani Milánnak, hogy végre ő is teljes emberként élhesse életét. Ha Ön is segíteni szeretne a családnak, azt itt teheti meg.

 

Gary Sinise a veteránok megmentője!

A CSI: New York-i helyszínelők sztárja 2011-ben hozta létre veteránokat segítő alapítványát, most pedig azt is elárulta, hogy miért! Ha ez nem lenne elég, akkor még egy fontos bejelentést is tett a színész!

Utcára kerülhet a beteg lány

Utcára kerülhet egy fiatal magatehetetlen lány, mert egyetlen kórház vagy ápolási otthon sem akarja fogadni. A 26 éves lány két éve beteg, sokáig nem tudták, mi baja. Később kiderült, hogy szervezete képtelen lebontani a rezet, ami súlyos idegrendszeri károkat okozott. Barátai adományokból egy magán ápolási intézményben helyezték el. A pénz azonban elfogyott. Nemcsak az elhelyezése kérdéses, hanem orvost sem találnak, aki megoperálná. Műtéttel esélye lenne, hogy legalább ellássa magát.

A tévéket adományozó szerelő nem segíthet tovább?

Ellenbacher Attila tévészerelő azzal vált ismertté itthon, hogy kidobásra ítélt tévéket javított, majd kórházak számára adományozta azokat. Hétvégén megtörtént az 1000. televízió átadása, Zalaapátiban, a Pszichiátriai Betegek Otthonában. Sajnos, azonban jelen körülmények között nem tudja tovább folytatni a tevékenységét, mert elfogytak a forrásai.

Nagylelkű ajánlat John Travoltától

John Travolta több mint 20 év után megválik szeretett repülőgépétől, hogy azt egy múzeumnak adományozhassa. Nem egy egyszerű sétarepülőről van szól. Travolta egy Boeing 707est birtokol – igaz, egyelőre repülésképtelen a masina. A 90-es években jutott hozzá, mikor egy ausztrál légitársaság nyugdíjazta – a színész maga is tudná vezetni, hiszen van képesítése hasonlóan nagy gépekhez. Ha sikerül rendbe hozni a repülőt, 145 kilométert kell megtenni vele a levegőben – Travolta ragaszkodott hozzá, hogy ő is a pilóták között lehessen az utolsó úton.

Fókusz Plusz 2017-05-27


szerző:
2017.05.27. 18:50
Olimpikon segít a családnak

Elárverezi az olimpián viselt szabadidőruháját Kenderesi Tamás. A Rióban bronzérmet szerző úszó annak a családnak adja az aukció bevételét, akinek otthona március elején porig égett a Tolna megyei Decsen. A licit 50 ezer forintról indul. Az aukció június 13-ig tart.

Virág helyett adományt kérnek

Virágcsokor helyett adományt kért többszáz diák a ballagására. A Kézenfogva Alapítványnak segítenek az akcióval, amely a pénzből fogyatékkal élő embereknek segít munkába állni. Tavaly összesen 70, idén eddig már 750 diák csatlakozott a kezdeményezéshez.

Story Extra 2017-04-25


szerző:
2017.04.25. 16:55
Afrikába viszik a már nem használt szemüvegeket

Szemüveggyűjtésbe kezdett egy kecskeméti háziorvos. A legszegényebb afrikai országokban élő embereknek akar segíteni azzal, hogy a családoknál már nem használt szemüvegeket összegyűjti és elviszi magával a következő misszióba. Az adományokból segítenek állami gondozásban élő, rosszul látó magyar gyerekeknek is. A gyűjtés három hete indult, már csaknem kétezer szemüveg gyűlt össze.

Veronai buszbaleset: Jégkorong Emléktornával dolgozzák fel a tragédiát

Napok, hetek, hónapok teltek már el január 20-a óta, de a sebek rettentő nehezen gyógyulnak. A tragikus veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói még mindig csak ébredeznek a rémálomból, de megpróbálják közösen feldolgozni a tragédiát. A Fókusz stábjának nyilatkozott az a testnevelés tanár is, aki rengeteg gyerek életét mentette meg a tragédia során.

Elkészült a mozgássérült soproni fiú liftje

Az RTL Híradó nézői is sokat segítettek. Levente és édesanyja történetét többször is bemutattuk. Speciális lift hiányában fiát nap mint nap a hátán cipelte le a lépcsőn az anyukája. Ő volt az a kamasz, akit kézről kézre adott a tömeg két éve a VOLT fesztiválon, a színpadig jutatták, ahol a zenészek is könnyekig hatódtak. Nézőink segítségével 2 millió gyűlt össze.

Hatalmas sikerrel zárult az Ökumenikus Segélyszervezet összefogása

Pénteken egy sajtótájékoztatón mondott köszönetet a szervezet minden támogatójának az Ökumenikus Segélyszervezet képviselője. A jótékonysági akcióban segített a Fókusz Plusz is, melynek rendkívüli különkiadása alatt rengetegen tárcsázták az 1353-as adományvonalat.
Közel kétszázhúsz millió forint gyűlt össze az adományokból, amelyből a Fókusz Plusz különkiadása hetvenötmillió forinttal járult hozzá a sikerhez.

 

Fókusz 2017-01-10


szerző:
2017.01.10. 18:55
500 ezret ért a mézeskalács

500 ezer forintért árverezték el azt a mézeskalács-kastélyt, amit a Bethesda Gyermekkórház javára készített egy egyetemista. Karácsony előtt mutattuk be Híradónkban a történetet és ezután épp az RTL Híradó nézői közül jelentkezett valaki és vette meg a mézeskalács építményt fél millió forintért. A kórház az akcióban még több százezer forint készpénzt is kapott, így végre meg tudják venni azt a műszert, amire már régóta gyűjtöttek.

Köszönet a nézőknek


szerző:
2016.12.29. 19:00
Köszönet a nézőknek

Nagyon hálásak vagyunk mindazok nevében, akiknek a következő évben az Ökumenikus Segélyszervezet főként az Önök jóvoltából 80 millió forinttal tud majd segíteni.

Fókusz 2016-12-29


szerző:
2016.12.29. 18:45
75 millió forint gyűlt össze a Fókusz adománygyűjtő műsorában

Ismét sikeresen zárult az RTL Klub és az Ökumenikus Segélyszervezet közös, év végi adománygyűjtése. A piacvezető csatorna Fókusz című műsorának december 28-ai élő különkiadásában a 1353-as adományvonalra több mint 70 millió forint értékű pénzadomány és felajánlás érkezett, melyet az RTL Magyarország idén is 10 millió forintos támogatással egészített ki.

„Nagyon félünk, hogy megfagyunk!”

Évente harmincezer segélykérő levél érkezik a szervezethez, vagyis minden napra majdnem száz segélykiáltás jut! Senki sem kívánságlistát ír, sokan végső elkeseredésükben azt remélik, hogy valaki végre meghallja a hangjukat.

Tóth Andi angyalkává változott

Az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci átmeneti otthona 2000 óta működik, tavaly újították fel az RTL nézőinek adományaiból. Olyan családok jöhetnek ide, akik valamiért elvesztették otthonukat, az itt lakó egyik családot Tóth Andi, a 2014-es X-Faktor győztes lepte meg.

 

Segítettek rajta, most ő segít másokon

Elég egy váratlan betegség, vagy a biztos munkahely elvesztése, hogy az ember lába alól kicsússzon a talaj. István az Ökumenikus Segélyszervezetnek köszöni ma is, hogy amikor úgy érezte nincs tovább, akkor felkarolták. Gyulán saját példájával ma már ő bátorít másokat. A szervezet munkatársai szerint Debrecen környékén is egyre többen kerülnek perifériára.

Bántalmazott édesanyáknak is menedéket adnak

Orosházán a Családok Átmeneti Otthonának kapuja mindig nyitva, mindazok az édesanyák előtt, akik menedéket keresnek gyermekeikkel vagy pénzhiányban szenvednek.

Oláh Gergő lepte meg a nélkülöző családot

A Varga családban a nagyapa gondoskodik beteg lányáról és két unokájáról, a kénytelen ötszáz forintot beosztani naponta, ráadásul ezen a csekély összegen is négyüknek kell osztozniuk. A kicsik az ünnepek előtt rántott húsról és sült krumpliról meg karácsonyfáról álmodoztak, arra gondolni sem mertek, hogy mindezt- a nélkülözést igencsak ismerő- Oláh Gergő viszi el nekik.

Segítségnyújtás sokgyermekes családoknak

Meglátogattuk azt a csepeli épületet, amely az RTL nézőinek kétszázötven forintos adományaiból újult meg. Nemrég még egy üresen álló, elhagyatott iskola volt, mostanra sikerült teljesen felújítani, ez lett a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet új központja.

Családok életét mentette meg a szolnoki átmeneti otthon

A szolnoki Családok Átmeneti Otthona nem csak a kicsikre gondol. Szeretnék a szülőket is segíteni abban, hogy a kezdeti nehézségek után vissza tudjanak térni a munka világába: ezért egy varrodát hoztak létre. Itt csak virtuális fizetőeszköz van, az úgynevezett tallér, amit élelmiszerekre, tisztítószerekre válthatnak be az édesanyák.

Híres műsorvezetők és sportolók álltak bogrács mögé a rászorulókért

A meleg ételre várók már személyes ismerősként köszöntik Kokót, aki mellett idén egy másik olimpiai bajnok, Gyurta Dániel is a bogrács mögé állt.  Kolléganőink, Szabados Ági és Iszak Eszti is megfogta a munka két végét, hogy a szeretetvendégség tényleg ünnep is legyen.

Segítség a Kárpátalján élő családoknak

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet majdnem húsz éve nyújt támaszt a Kárpátalján élő magyar családoknak. A Fókusz stábja sokféle szenvedéssel találkozott már, de olyan tehetetlen fájdalommal, mint most az ukrajnai Beregszászon, még soha.

Egész évben szükség van a segítségre

Ma Magyarországon száztízezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs fürdőszoba, százötvenezer olyanban, ahol nincs WC, kétszázezer pedig olyanban, ahol nincs elektromos áram. Vannak olyan gyerekek, akik soha életükben nem ettek még narancsot vagy banánt. És ez csak egy kicsiny része a rászorulóknak.

Sokan segítettek a családnak

Segítség nélkül nem lett volna ilyen szép karácsonyuk – ezt mondta Híradónknak az az egyedülálló édesanya, akinek otthona két nappal az ünnep előtt gyulladt ki Ácson. A 28 éves nő két gyerekkel maradt fedél nélkül. Az önkormányzat azonnal lakást biztosított nekik. Miután pedig a család tragédiájáról Híradónkban beszámoltunk, sokan ajánlották fel segítségüket.

BARABÁS ÉVI:

Barabás Évi is meglátogatta a felújított csepeli szociális központot, ahol hátrányos helyzetű gyerekekkel találkozott. A műsorvezető szerint a gyerekek arcán egyáltalán nem lehet észrevenni a szomorúságot, sőt a központban csakis örömteli arcok vannak, akik boldogan vetik bele magukat az adventi programokba, a mézeskalácssütésbe és a kézműveskedésbe.

RÚZSA MAGDI:

Rúzsa Magdi már gyerekkora óta szeretne segíteni másokon. A fiatal énekesnő, így az első adandó alkalommal -már középiskolás korában- segítette, azokat az árva gyerekeket, akikhez kijárt gyakorlatra. Azóta sok év eltelt, az énekesnőnek már van egy alapítványa is, ahol a hátrányos helyzetű diákokat segíti, de a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetben is önkénteskedik, amikor csak teheti.

Egy falat gondoskodás


szerző:
2016.12.23. 19:20
Egy falat gondoskodás

Rendkívüli adománygyűjtő adással jelentkezik a Muzsika TV. A csatorna Egy falat gondoskodás címmel ételadományokat juttat el a rászoruló családoknak. Az idei felajánlásból az adjkirály! non-profit szervezet közreműködésével 30 család asztalára kerülhet meleg étel az ünnepekkor. A műsor december 27-én, kedden 19 órától látható a Muzsika TV műsorán.

Adjkirály: Segítőktől a segítségre szorulókig

A Házon kívülben látott történeteknek van egy közös pontja: a segítséget kérők és a segítséget adók egy internetes oldalon, az adjkirály.hu-n találtak egymásra. Az oldalt a Híradó szerkesztője Kollár Róbert és társa Pintér Pál alapította. Azt tapasztalták, hogy sokan vannak olyanok, akik segítenének a rászorulókon. De sokszor azt sem tudják, hogy egyáltalán hol találják őket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való