KERESÉS search-close

anorexia

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "anorexia"

Az anorexia nem csak az ételhez, az élethez való viszonyt is megváltoztatja

Anorexia. Egy torz kép a tükörben mindent meghatároz. Nem csak az ételhez, hanem az élethez való viszonyt is megváltoztatja. Sok-sok tényező kell hozzá, hogy kialakuljon, ha pedig már megtörtént, nehéz tőle szabadulni.

A leghalálosabb mentális kór: sok minden kell a kialakulásához és nehéz tőle szabadulni

Egy torz kép a tükörben mindent meghatároz. Megváltoztatja az élethez és az ételhez, a családhoz és a szerelemhez, az örömhöz és a bánathoz való viszonyt. Sok minden kell hozzá, hogy kialakuljon, és ha már megtörtént, nehéz tőle szabadulni. Az anorexia betegség, méghozzá a leghalálosabb mentális kór: kialakulás után 10 évvel az anorexiás lányok 8 százaléka, 20 évvel pedig 20 százaléka hal meg. Három fiatal nő tanulságos és megdöbbentő vallomása arról, hogyan váltak a fogyókúrázás rabjává.

ANOREXIA: Hogyan lehet felismerni és hogyan lehet kigyógyulni belőle?

Az anorexiáról sokan azt gondolják, hogy „csak” egy túlzásba vitt fogyókúra. Az anorexia azonban ennél sokkal több, egy olyan mentális eredetű evészavar, ami leginkább a függőséghez hasonlítható. Egykor anorexiában szenvedő fiatal lányok meséltek nekünk a legnehezebb időszakról, a betegségtudat kialakulásáról, és arról, ők mit fogtak fel a betegségükből akkor, amikor a tükörbe néztek.

Vivi alig több, mint harminc kiló

Zita a lányáért aggódik, aki az evészavarai miatt anorexiában szenved. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Anorexiás lány A Tanár legújabb főhőse

A Tanár legújabb részében az Oltári Csajok egyik főszereplője, a Pirost játszó Michl Juli hívja fel magára a figyelmet. Az általa alakított okos, értelmes lány nem képes elfogadni a saját testét olyannak, amilyen. Másnak látja magát a tükörben annyira, hogy az anorexia néven ismert betegség alakul ki nála.

A TANÁR: Michl Juli anorexiás lányt játszik

Az Oltári Csajok Pirosa után Juli most A Tanár című sorozatban is szerepet kapott. Virágot, az evészavarral küzdő fiatal lányt alakítja. Elmesélte, hogyan készült a szerepre.

ANOREXIA: Daisy nyíltan mesélt kálváriájáról

Daisy 14 volt, amikor először megpróbált felhagyni az evéssel. Napi egyszer evett, és amikor csak tehette, kiköpte vagy elrejtette az ételt…Ma már két gyerek anyukája és tudatosan odafigyel arra, mit, hogyan és mennyit eszik. Azért mesélt, hogy mások tanuljanak az ő hibáiból.

A szuper alakú Köllő Babett gyógyult anorexiás

Hogyan lett anorexiás, rosszul öltözött tiniből divatdiktátor celeb? A megjelenésével, luxus kiegészítőivel azonnal beszédtémává lett Köllő Babett szinte berobbant a celeb világba. A hibátlan alakú színésznőt elkísértük ruhatervező barátnőjéhez, akivel éppen Babett hétköznapi kollekcióit frissítik fel. A szexi anyuka soha nem látott tinédzser-kori fotóit is megmutatta. És tabukat nem ismerve beszélt arról is, mikor és miért lett anorexiás, és hogyan tudott kigyógyulni belőle.

Beszóltak Lucy Hale-nek: „Egyél már valamit!”

A Hazug csajok társaságának színésznője látványosan megváltozott a sorozat amerikai fináléja óta: rövidebb haj és ledobott kilók. Miközben úgy tűnik, Lucy jól érzi magát így, a követői aggódnak érte.

Ferenc támogatja Melinda önállósodását, amennyiben...

Melinda hat évig élt Pesten, de a folyamatos betegeskedések miatt hazaköltözött. A lány szülei nagyon aggódnak érte, és ahogy ő fogalmaz, rövid pórázon tartják. Melinda szeretne a saját lábára állni, de édesapja, Ferenc, ezt csak akkor engedélyezi, ha lánya valóban felépül betegségeiből.

Story Extra 2016-07-04


szerző:
2016.07.04. 17:25
Végre! Fény derült Gáspár Evelin nagy fogyásának titkára

A sajtóban időről-időre előkerül Gáspár Evelin durva fogyása, sőt mi több, olykor a világ egyik legsúlyosabb pszichés betegségétől, az anorexiától is féltik.  Bár az RTLII Hagyjál Főzni! műsorában a lány egyáltalán nem spórolt a kalóriákkal, a mindennapokban kőkemény diétákat alkalmaz.

Sokkoló képek az anorexiás Angelina Jolie-ról – csak erős idegzetűeknek!

Közhely ide, vagy oda, az anorexiáról beszélnünk kell. A szavak helyett most viszont meséljenek a fotók, melyek olyan durvára sikeredtek, hogy hatásuk alól nem fogsz szabadulni egykönnyen. Garantáljuk!

Daisy Ridley nem lenne igazi nő?

A Star Wars: Az ébredő Erő csillaga Daisy Ridley, egyesek szerint rossz példát mutat azzal, hogy túl sovány. A színésznő szerencsére, nem hagyta szó nélkül az őt ért vádakat.

Napi Doktor: mit kell tudni az orthorexiaról?

A bulimia és az anorexia után itt egy kevésbé ismert kórkép, az orthorexia, amikor is a beteg az egészséges táplálkozás megszállottjává válik. Bármennyire is paradoxonnak tűnik, de előfordulhat, hogy az egészséges táplálkozásba betegszik bele az ember. Erről beszélgettünk Abonyi Orsolya dietetikussal.

Az anorexia veszélyei


szerző:
2015.03.09. 18:00
Az anorexia veszélyei

Dr. Tóth Flóra segítségével, aki anorexiával küzd és egy pszichológus, Dr. Molnár Andrea közbenjárásával beszélgettek a betegségről.

Alkoholfüggőség a nőknél


szerző:
2015.03.09. 18:00
Alkoholfüggőség a nőknél

Az alkohol kis mértékben orvosság, nagy mértékben, méreg. Dr. Tóth bemutatja az alkoholizmust, valamint körüljárja annak kialakulását és következményeit fizikai és lelki szempontból is. Megtudhatják, mit tesz az alkohol a szerveinkkel valamint azt is, hova érdemes fordulnunk, ha ilyesmivel szembesülünk.
 

Fél kettő 11-10-17


szerző:
2011.10.17. 14:15
Fél kettő 11-10-17

Fél kettő: Kigyógyult az anorexiából - Egy év alatt 100 kilót fogyott, de ma már ideális a fiatal lány testsúlya. Árulkodó jelek - Hogyan ismerhetjük fel, hogy a partnerünk hazudik? Egy csók és más semmi - A háború előtt sikerfilm volt, most színdarab, vendégünk volt Hegedűs D. Géza.

Fél Kettő 11-08-04


szerző:
2011.08.04. 14:45
Fél Kettő 11-08-04

Fél Kettő: Féltékenység - Milyen módszerekkel kémkednek párjuk után a bizonytalan házastársak? Anorexiás? - A brit lapok szerint Kate Middleton soványsága miatt nem esett még teherbe. Egzotikus ételek - Miért csak nyaraláskor fogyasztunk különlegességeket? Vendégünk volt Kovács Lázár.

A fiúkat sem kíméli a bulimia

Az étkezési zavar mára jóval elterjedtebbé vált a kamaszkor küszöbén álló fiúk, mint a lányok körében.

A teltkarcsú nő lehet az új ideál

Egy olasz professzor kutatása szerint a nőknek elegük lett a betegesen vékony manökenekből. Nem árt azonban vigyázni a kerekedő formákkal.

Fél Kettő 11-01-07


szerző:
2011.01.07. 14:20
Fél Kettő 11-01-07

Fél Kettő: Halálos karcsúság - Elhunyt az anorexia elleni kampány arca. Mici néni két élete - Idősödő szerelmest alakít Bodrogi Gyula, vendégünk a Nemzet Színésze. Tragédia - Sportbalesetben elhunyt az egyik legtapasztaltabb magyar bázisugró.

Fél Kettő 10-09-20


szerző:
2010.09.20. 14:25
Fél Kettő 10-09-20

Fél Kettő: A Habsburg család - Alapítványával gyermekeken segít, a Fél Kettő vendége Habsburg Eilika. Táplálkozászavarok - Anorexiás tinédzsrek, minden 10. lány érintett. Tehetségek mentora - Gyakran foglalkoztat fiatalokat. Szirtes Tamás volt a vendégünk.

Életükkel játszanak a koplaló tinik

Egyre komolyabb probléma Magyarországon is a fiatalkori anorexia a szakértők szerint.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való