KERESÉS search-close

bűnügy

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bűnügy"

Nem történt erőszak - a gyerek nem mondott igazat

Nem történt erőszak, megszüntették a nyomozást a férfi ellen, akit korábban azzal gyanúsítottak, hogy erőszakoskodni próbált egy 12 éves kislánnyal Budapesten. Kiderült, hogy a gyerek nem mondott igazat, vallomásaiban összezavarodott. A férfi a decemberi eset után egy nappal feladta magát a rendőrségen, az eljárás alatt végig szabadlábon védekezett.

 

Együtt ittak, összevesztek, majd megölte főbérlőjét

Együtt italoztak, majd összevesztek - albérlője végezhetett egy 50 éves férfival vasárnap éjjel Kecskeméten. A szomszédok szerint gyakran szólalkoztak össze. A főbérlőt a 64 éves férfi a gyanú szerint egyetlen ütéssel ölte meg. Ezután maga értesítette a rendőröket és beismerő vallomást is tett.

Kisbabája mellett ölhették meg a 27 éves nőt

Egy 27 éves nőt szúrtak halálra a Győr-Moson-Sopron megyei Kajárpécen. Úgy tudjuk az áldozat néhány hete költözött vissza a faluba, 10 hónapos kisbabájával. Információink szerint a gyereket halott anyja mellett találták meg, de őt nem bántotta a támadó. A rendőrség egy 29 éves férfit őrizetbe vett, úgy tudjuk, ő a nő volt élettársa.

 

Kényszergyógykezelés alatt áll a budaörsi gyújtogató

Hónapok óta kényszergyógykezelés alatt áll a budaörsi gyújtogató - tudta meg az RTL Híradó. Egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideig. A bíróság korábban felmentette. Betegsége miatt nem volt büntethető, ezért elrendelték a gyógykezelését. Tizenhat hétvégi ház és egy autó felgyújtásával vádolták.

Saját édesanyját rúgta hasba, mert nem adott neki vacsorát

A vád szerint a támadó részegen ért haza éjfélkor, majd üvöltve ételt követelt az anyjától. Ő azonban nem adott neki, ezért hasba rúgta. Az asszonynak eltört a bordája és ki kellett venni a lépét. Az eset tavaly augusztusban történt, az ügyészség most emelt vádat a férfi ellen.

Halálra verte apját, elásta a kertben, majd elment a kocsmába

A Nógrád megyei Ecsegen 2017 nyarán történt az eset.. A gyilkossággal vádolt 26 éves férfi a bíróságon egyszer sem tett vallomást, de az első kihallgatásán a rendőröknek elismerte, hogy megölte apját. Akár húsz évre is börtönbe kerülhet.

Elijesztette az 94 éves néni a rablót

Idős asszonyt akart kirabolni egy férfi pénteken Zamárdiban. Az ablakon keresztül jutott a házba, de szembe találta magát az áldozattal, aki azonnal sikoltozni kezdett. Késsel megfenyegette, de mivel nem hagyta abba a sikoltozást, a rabló inkább elmenekült. Végül a szomszédok fogták el, majd átadták a rendőröknek. A férfi akár 12 év börtönt is kaphat.

Enyhének tartják a késsel fenyegetőző trafikrabló büntetését

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a pápai trafikrabló nőt. Tavaly decemberben a dohánybolt kamerája rögzítette, ahogy késsel fenyegetőzve, maszkban követelte a bevételt az eladótól, majd megijedt és üres kézzel távozott. Hetekig keresték, de végül a 35 éves helyi nő önként adta fel magát a rendőrségen.

Nem szólt a rendőröknek az őr, hogy nincs lőszer a fegyverben

Információnk szerint tudta, hogy nincs lőszer a fegyverben, mégsem jelentette a rendőröknek az az őr, aki a múlt héten megszökött rabot kísérte. Úgy tudjuk, a tár a dulakodás közben kiesett a pisztolyból, de az őr ezt nem mondta senkinek, egyszerűen eltette a tárat. Így a rendőrök végig úgy tudták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, aki bárkire tüzet nyithat. A férfit végül 5 lövéssel ártalmatlanították.

 

Üres tárral ejtett túszokat a múlt héten megszökött rab

Mégsem lőhetett a rendőrökre a múlt pénteken pisztollyal menekülő és túszokat ejtő rab. A Blikk írta meg, hogy az utcán már nem volt lőszer abban a pisztolyban, amit az őrétől szerzett meg a bíróságon a 35 éves férfi.  A tár ugyanis valahogy és valahol kiesett a pisztolyból. Az, hogy pontosan hol - még kérdés. Károlyt végül a rendőrök lőtték le. Öt golyót kapott, de túlélte. Ha most elítélik, akár élete végig börtönben maradhat.

Álmukból verték fel a drogbanda tagjait a kommandósok

Egyszerre 5 településen razziázott a rendőrség, a Terrorelhárítási Központtal közösen. 10 emberre csaptak le, összesen 8 kiló drogot: kokaint, amfetamint és marihuánát foglaltak le. Domonyvölgyben pedig egy droglabort is felszámoltak, ahol speedet készítettek. A négy drogkereskedőt azóta letartóztatta a bíróság.

Pórul járt a telefonrabló


szerző:
2019.02.22. 18:19
Pórul járt a telefonrabló

Rablót fogtak a rendőrök, a 28 éves férfi egy utas kezéből akarta kitépni a telefont a villamoson, ám a nő nem engedte el a készüléket, inkább hagyta, hogy a férfi lerángassa őt a megállóba. A támadót felvette a térfigyelő kamera, ez alapján azonosították a rendőrök, akik azóta elfogták és őrizetbe vették. Kiderült, korábban is próbálkozott már hasonló módszerrel.

Mégsem lőhetett a rendőrökre a pisztollyal menekülő rab?

Mégsem lőhetett a rendőrökre a múlt héten pisztollyal menekülő és túszokat ejtő rab. A Blikk írta meg, hogy az utcán már nem volt lőszer abban a pisztolyban, amit az őrétől szerzett meg a bíróságon a 35 éves férfi. Az autóval menekülő foglyot fél órás üldözés után kapták el a rendőrök. Végül egy külvárosi kereszteződésben több lövéssel terítették le.

Három év börtön Mengyi Rolandnak

Három év börtönre ítélték Mengyi Roland volt fideszes országgyűlési képviselőt költségvetési csalás és korrupció miatt. Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a bűntársai által Voldemort nagyúrnak nevezett fideszes politikus azt ígérte, hogy segít ellopni 75 millió forintot egy uniós pályázaton. Ezért cserébe a saját, 25 milliós részén felül 10 millió forintot kért a többi vádlottól alkotmányos költség címen. Mengyi Roland szerint az egész ügy csak félreértés.

Régiségkereskedőt raboltak ki

Régiségkereskedőt rabolt ki egy társaság Zuglóban. A két férfi és egy nő azt hazudta, hogy hagyatékot szeretne eladni, de a megbeszélt találkozón rátámadtak a férfira. Több mint félmillió forintot vettek el tőle, majd elmenekültek. A zuglói nyomozók azonban azonosították autójukat, és elfogták a társaságot. A bíróság a két férfit letartóztatta.

Lányával fajtalankodhatott, akár 22 évet is kaphat

Saját lányával fajtalankodott a gyanú szerint egy 41 éves őcsényi férfi. Hetente többször is szexuális együttlétre kényszerítette lányát, 11 éves korától három éven át, amikor az anya külföldön dolgozott. De volt, hogy telefonon zaklatta vagy pornográf képek készítésére kényszerítette. Megfenyegette, ezért csak akkor derült ki az erőszak, amikor az apa telefonon küldött szexuális tartalmú üzeneteit meglátta a kislány bátyja. Ha bűnösnek találják, 22 évet is kaphat.

Emberölésre készülhetett Pásztor Anna zaklatója?

A bíró szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy nem emberölésre készült-e Pásztor Anna zaklatója. Az énekesnőt szerelmével üldöző férfi ma azt mondta a bíróságon, hogy játéknak gondolta az egészet. Az Anna and the Barbies énekesnőjét fenyegető férfit tavaly egy koncerten fogták el, a cipőjében kést találtak. A bíróságon ma folytatódott az ügy tárgyalása. A férfi bocsánatot kért Pásztor Annától, és azt mondta: az üzeneteket csak képletesen értette; nem akarta megijeszteni az énekesnőt. Az énekesnővel készült teljes interjút megnézheti: ITT.

Késsel támadt a járókelőkre, a rendőrök lőtték agyont

Agyonlőttek a francia rendőrök egy férfit, aki késsel támadt a járókelőkre Marseille belvárosában. A támadó négy embert megsebesített, majd pisztolyt rántott a rendőrökre, akik tüzet nyitottak rá. A támadó korábban 14 évig ült börtönben, mert agyonverte a saját apját.

Elítélték a parkolóőrre lövöldözőt

Két év négy hónap börtönre ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly márciusban lőtt rá három parkolóőrre Pécsen. A támadó nem vett jegyet a kocsijára, és azon dühödött föl, hogy meg akarták bírságolni. Előbb megütötte az egyik ellenőrt, majd a kocsijából elővett riasztófegyverrel közvetlen közelről rálőtt a parkolóőrökre, akik súlyosan megsérültek.

Lezuhant a menekülő bűnöző

Három emeletet zuhant, miközben a rendőrök elől menekült. Az ablakból esett ki egy férfi Győrben még vasárnap - számolt be róla a Kisalföld. Körözték, kerítés miatt ugyanis 2 év 8 hónapra ítélték jogerősen, de nem vonult be a börtönbe. A rendőrség bejelentésre ment a házhoz. Az ott lakók szerint a parabola antennán akart lejutni, de leesett.

Magát védte a férjét leszúró nő?

Ügyvédje szerint magát védhette az a 20 éves nő, aki a vád szerint tavaly húsvétkor leszúrta férjét a Borsod megyei Aszalón. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy néhány perc múlva meghalt. A bíróság most tartott előkészítő ülést, ahol a nő nem tett vallomást, ezért ítélet sem született.

Takarítók lopták a laptopokat

Szemeteszsákokban lopták ki a takarítók a laptopokat egy budapesti egyetemről. Egy házaspár a gyanú szerint tavaly december óta vitte haza a számítógépeket a lezárt irodákból, de nem sejtették, hogy azok be vannak kamerázva, így buktak le végül. Hamarosan bíróság elé állnak.

Kérlelte a szökött rabot a túsz, hogy ne lőjön

„Ha lelősz, nincs, aki tovább vigyen” - ezt mondta a szökött rabnak annak a terepjárónak a sofőrje, akit a szökevény a Fővárosi Törvényszékről távozva túszul ejtett, majd arra kényszerített, hogy elhajtson vele. A 63 éves sofőr fél órán át kocsikázott a rabbal, miközben túszejtője fegyverrel hadonászott mellette. A terepjárós a Ripostnak részletesen beszélt a történtekről.

Kútba dobta feleségét - 20 év után ítélték el

13 évet kapott nem jogerősen az a férfi, aki több mint 20 évvel ezelőtt kútba ölte feleségét Budakalászon. Odacsalta a kúthoz, majd beledobta. Az asszony hosszú szenvedés után fulladt meg. A gyilkosság több mint 18 évig ki sem derült, a hatóságok azt hitték, hogy baleset történt. Csaknem két éve azonban a férfi elszólta megát.

LOPÁS: Szemeteszsákokban lopták az egyetemről a laptopokat

Szemeteszsákokban lopták ki a takarítók a laptopokat egy budapesti egyetemről. Egy házaspár a gyanú szerint tavaly december óta vitte haza a számítógépeket a lezárt irodákból az ELTE Állam- és Jogtudományi karán, de nem sejtették, hogy azok be vannak kamerázva, így buktak le végül. 11 laptopot loptak el, a házkutatáson az V. kerületi rendőrök mindegyiket megtalálták náluk. Hamarosan bíróság elé állnak.

A rabló, akinek már második akcióját vették kamerák

Egészen elképesztő jelenetek játszódtak le múlt hét pénteken Budapesten, amikor egy rab túszul ejtett egy fegyőrt a bíróságon, megszökött, majd elrabolt egy autót a vezetőjével együtt, aztán verekedésbe keveredett egy másik autóssal, végül pedig a rendőrök golyóitól esett össze az utcán. A menekülő nem kezdő, és nem most először készültek felvételek róla akció közben.

Baltával gyilkolt, tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság

Tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság elsőfokon azt a pécsi férfit, aki dulakodás közben baltával többször is fejbe verte volt élettársa új párját 2016 szeptemberében. A férfi a kórházban belehalt a súlyos sérülésekbe. A nő ugyan bejelentetést tett a rendőrségen, de azt hazudta, hogy élettársát egy ismeretlen bántalmazta.

Nem szándékosan oltotta ki kisbabája életét, mégis bűnös

Megrázó történet!
Az, hogy gyilkosnak nevezik, maga a pokol. Ezt mondta az utolsó jogán az a nő, aki még 2016-ban úgy megrázta a csecsemőjét, hogy a kislány belehalt a bántalmazásba. Kedden jogerősen 7 év szabadságvesztésre ítélték. Mindvégig tagadta, hogy megütötte és megrázta volna a 7 hónapos csecsemőt. Az ügyész azt mondta, nincs mentség a bántalmazásra. A bíró szerint bár nem szándékosan oltotta ki kisbabája életét, mégis bűnös.
Az édesanya utolsó szó jogán mondott beszédét ide kattintva hallgathatja meg.

400 millió forint áfát csalt el egy 16 fős banda

Több, mint 400 millió forint áfát csalt el egy 16 fős észak-magyarországi banda az ügyészség szerint. Betonacéllal üzleteltek, de éveken át nem fizettek forgalmi adót. A nyomozók 50 millió forintnál is több készpénzt, három luxusautót és egy gázpisztolyt is lefoglaltak tőlük.

A mentőkkel is agresszív volt a késelő férfi

Vádat emelhetnek a nyugdíjas férfival szemben, aki tavaly májusban leszúrta feleségét Bükön. A 68 éves férfi saját otthonukban támadt az asszonyra, egy heves vita közben szúrta mellkason. A leszúrt nő életéért sokáig küzdöttek a mentők, végül sikerült megmenteni.

Zuglói gyilkosság: Kocsiban vágták el a torkát

Elfogták a tegnapi zuglói gyilkosság gyanúsítottját! Egy 26 éves esztergomi fiatalembert gyanúsítanak azzal, hogy megölt egy 60 éves férfit Budapesten, úgy tudjuk az áldozat keresztfia. A mentőket és rendőröket a környéken élők riasztották azzal, hogy a lakótelep parkolójában, egy piros autóban furcsán ül egy ember.

Megdöbbentő felvételek a szökött rab üldözéséről

Nyilvánosságra hozta a rendőrség, hogyan szökött meg túszával a bíróságról a férfi, akit pénteken ítéltek el. A Fővárosi Törvényszék biztonsági kamerája mindent rögzített. Később térfigyelő és rendőrségi kamerák azt is felvették, ahogy Újpalotán szembeszáll vele egy sofőr, akinek luxusautóját próbálta megszerezni. A felvételeken az is látszik, ahogy a rendőrök több lövéssel leterítik.

 SZÖKÖTT RAB: „Azonnal felém irányította a fegyverét!”

bíróságról megszökött rab pénteken legalább nyolc bűncselekményt követett el, alig negyven perc alatt. A férfit összesen öt lövés érte, végül Czégeni István adta le azt a találatot, ami leterítette a szökevényt. A rendőr a történtekről részletesen beszámolt kameránk előtt!

Életfogytiglant is kaphat a szökött rab

Akár életfogytig tartó büntetést is kaphat a rab, aki pénteken megszökött a Fővárosi Törvényszékről. A nyilatkozó ügyvéd szerint akciójával legalább 4-5 bűncselekményt követett el. A legsúlyosabb, hogy a rendőrökre lőtt. A férfi akkor szökött meg, amikor elítélték.

Miért nem volt az elszökött rab kezén bilincs?

Nem hibázott az őr, aki levette a kézbilincset a tárgyalóteremben a tegnap elszökött rabról. Ezt állítja a Büntésvégrehajtás Országos Parancsnoksága. Szerintük miután a bíró utasította felügyelőt, hogy tegye szabaddá a férfi kezeit, neki engedelmeskednie kellett. A bíróság szóvivője szerint azért engedték meg, hogy levegyék a bilincset, mert senki nem szólt, hogy gond lehet. Az őr, akitől a rab elvette a fegyvert, könnyebben megsérült a dulakodásban.

A kőbányai rabló a szökevény rab

A kőbányai bankrabló a túszejtő rab. A férfi tegnap azután szökött meg a bíróságról, hogy elvette egy őr fegyverét, 2017-ben pedig egy bankfiókot rabolt ki. Akkor hamar elkapták, mert menekülés közben elütötte egy autó. Azért a rablásért kilenc évet kapott. Tegnap egy még korábbi ügye miatt kapott újabb egy év egy hónap börtönt, ennek az ítéletnek a kihirdetésekor szökött meg. Egy autósra szegezte a pisztolyt, vele menekült. A hajsza végén a rendőrök öt lövéssel leterítették.

Az iskolában fenyegettek késsel

Késsel támadta meg az iskola udvarán játszó diákokat két általános iskolás Pécsen – ezt állítja az egyik megkergetett gyerek apja. Az alsósok épp a zeneórájukra vártak az udvaron, amikor a nagyobbak késsel fenyegették meg őket. A rendőrök kivonultak, de nem állapítottak meg jogsértést.

Akciófilmbe illő jelenet: lelőttek egy szökött rabot Budapest nyílt utcáján

Amerikai akciófilmbe illő jelenetnek lehettek sokan szemtanúi Budapest utcáin: üldözés, rendőrségi lezárások, lövöldözés. A Fővárosi Törvényszékről elszökött rab, Sz. Károly menekülésének és elfogásának videóit a Fókusz stábja Németh Zsolt kriminológussal elemezte ki.

Lerajzolta áldozatait a sorozatgyilkos

Amerika legkegyetlenebb sorozatgyilkosa lehet az a férfi, aki 90 gyilkosságot ismert be az FBI-nak. A 78 éves Samuel Little-t 2014-ben ítélték életfogytiglanra három rábizonyított emberölésért - a többi áldozatáról tavaly kezdett el beszélni a nyomozóknak a börtönben. Többről közülük rajzot is készített, hogy segítsen azonosítani őket.

Beindítani nem tudták, ezért tolni kezdték a lopott autót

Beindítani nem tudták, ezért tolni kezdték az autót, hogy el tudják lopni. Egy háromfős társaságnak Kazincbarcikán az volt terve, hogy az egyikük házához gurítják a kocsit, majd szétszerelik és hulladékfémnek eladják. Néhány száz méterig jutottak, egy helyi férfinak gyanúsak lettek és hívta az önkormányzati rendészetet. Ők pedig a rendőröket. Az autótolvajok ellen lopás miatt indult eljárás.

Tragédiával végződött a családi vita

A gyanú szerint halálra verte élettársát egy férfi a budapesti Alkotmány utcában. Letartóztatását már kezdeményezte az ügyészség. Híradónknak a helyszínen azt mondták, hogy a támadó és áldozata rendszeresen veszekedtek. A Magyarországon becslések szerint minden ötödik nőt bántalmazza a párja.

 

Túszejtés, autós üldözés és utcai lövöldözés Budapesten

Egy rab a bíróságon megszerezte az egyik őr fegyverét, amivel túszt ejtett. Őt az épület előtt elengedte, majd egy autósra szegezte a pisztolyt, így vele menekült tovább. Újpalotáig tartott a hajsza utánuk. Közben a rendőrök rálőttek a kocsira, ezután a rab megpróbált másik autót szerezni. Annak sofőrje azonban dulakodni kezdett vele. A rabot végül meglőtték a rendőrök. A fegyveres szökevénnyel dulakodó sofőr Híradónknak elmesélte, mi történt.

Malacával fajtalankodhatott az ólban az idős férfi

Figyelem, ez a téma többeket érzékenyen érinthet.
Elvették az állatait attól az idős férfitól, aki malacával fajtalankodhatott az ólban, Dunaharasztiban. Erről egyik szomszédja készített videót még a múlt héten. Az állatvédők és a rendőrök ma közösen mentek el a 75 éves gazdához, akinek kutyái, lovai és kecskéi is vannak. Eljárás indult ellene, mert a hatóság szerint nem megfelelően tartja az állatait. Milliós bírságot kaphat. A férfi mindent tagad.

Kokaint, amfetamint és marihuánát árultak - lebuktak

Kábítószer terjesztő bandára csaptak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az öt férfit még hétfőn kapták el, a gyanú szerint tavaly óta árultak kokaint, amfetamint és marihuánát a fővárosban. A nyomozók egyszerre több helyszínen tartottak házkutatást, a kábítószerek mellett csaknem 20 millió forintot és luxusautókat is lefoglaltak. A bíróság csütörtökön mind az öt gyanúsítottat letartóztatta.

Térfigyelő kamerák rögzítették a támadást

Nőnapon raboltak ki egy nőt tavaly Pécsen, a támadást térfigyelő kamerák rögzítették. Az asszony éppen munkába tartott, amikor kirabolták. Mivel nem engedte, hogy támadója elvegye a táskáját, a rabló métereken át vonszolta őt a járdán. A 28 éves férfi ellen rablás és súlyos testi sértés miatt most emelt vádat az ügyészség.

Örül a magát boszorkánynak valló magyar nő, hogy ismét önmaga lehet

Örül a magát boszorkánynak valló 43 éves magyar nő, hogy ismét önmaga lehet - ezt mondta osztrák ügyvédje az RTL Híradónak. Az asszony - aki egy 3 fős szekta tagja – ugyanis azt állítja, azért gyilkolt meg egy 73 éves nőt a dél-ausztriai Villachban, mert irányítójuk hipnotizálta és átvette felette a hatalmat. A börtönben azonban megszabadult befolyásától. A trió a gyanú szerint 2013 óta csalt ki idősektől pénzt okkult szolgáltatásokat ígértek nekik. Később azonban zsarolták és megfélemlítették áldozataikat.

Visszajárt volt munkahelyére lopni

Visszajárt volt munkahelyére lopni - mindent felvettek a biztonsági kamerák. Másfél millió forint értékű műszaki cikket lopott el egy férfi volt munkahelyéről, egy budapesti futárcégtől. Mobiltelefonokat, laptopokat és tableteket vitt el a 15. kerületi telephelyről. Mindig volt társa, kétszer a 16 éves fia tartott vele. Úgy buktak le, hogy észrevette őket a telephely egyik biztonsági őre és azonnal hívta a rendőröket.

Fél tonna marihuánát akart a határon átcsempészni – nem sikerült

Adóssága volt, pénzre volt szüksége – ezzel magyarázta tettét az az albán sofőr, aki fél tonna marihuánát akart a határon átcsempészni Magyarországra. Még 2017 decemberében próbált Röszkénél belépni az országba látszólag üres kamionjával, de a röntgennél kiderült, hogy a pótkocsi tetejét megduplázták, a ponyva mögötti rekeszek tele vannak droggal. A mintegy egymilliárd forint értékű kábítószert lefoglalták, a sofőrt ma első fokon 10 év börtönre ítélték.

Életfogytiglant is kaphat a férfi, aki megszurkált egy taxist

Ha elítélik, életfogytig tartó büntetés vár arra a férfira, aki tavaly életveszélyesen megszurkált egy taxit Pesterzsébeten. 20 ezer forintot rabolt tőle. Úgy tudjuk, azt mondta: nem akart ölni, csak fizetni nem akart a fuvarért. Az ügyészség most emelt vádat ellene.

 

Éhen halt a kislányuk, a szülők nem érzik magukat felelősnek

Nem érzik magukat felelősnek azok a szülők, akiknek másfél éves gyerekük éhen halt gyöngyösi otthonukban két évvel ezelőtt - erről beszéltek ma az utolsó szó jogán. A kislány kevesebb, mint 3 és fél kiló volt. Az apa azt mondta: nem akarta, hogy éhen haljon. Az édesanya pedig az állította, ő megfelelően etette. A vád szerint azonban a kicsi hónapokig szenvedhetett halála előtt. A szülők azzal védekeztek, hogy nagyobbik lányuk is sovány volt egy betegség miatt. Azt hitték, speciális diétával, idővel a kisebbik gyerek is megerősödik.
Hogy a férfi mit mondott még az utolsó szó jogán, ide kattinta megnézheti.

Az utolsó szó jogán: Nem érzik magukat felelősnek azok a szülők, akiknek másfél éves gyerekük éhenhalt

A gyöngyösi szülők csaknem 3 éve vannak letartóztatásban, amiért a vád szerint halálra éheztették kislányukat. Nem érzik magukat felelősnek - erről beszéltek ma az utolsó szó jogán. A felvétel rossz hangminősége miatt a videó alatt megtalálják a felvétel leiratát.

AZ UTOLSÓ SZÓ JOGÁN:

Nem érzik magukat felelősnek azok a szülők, akiknek másfél éves gyerekük éhenhalt gyöngyösi otthonukban két évvel ezelőtt - erről beszéltek ma az utolsó szó jogán. A kislány kevesebb mint 3 és fél kiló volt. Az apa azt mondta: nem akarta, hogy éhen haljon.

 Életfogytiglan várhat a köpcösre

Élete végéig rács mögött maradhat a világ egyik legnagyobb hatalmú gengszterfőnöke, a "Köpcös" - néven ismert mexikói drogbáró. A kalandos szökéseiről elhíresült bűnözőt New York-i perében az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta, a kábítószer-kereskedelmen kívül kegyetlen gyilkosságokban és kínzásokban is.

300 óvszer tele droggal


szerző:
2019.02.13. 18:33
300 óvszer tele droggal

Óvszerekbe rejtette a kokaint egy brazil drogfutár, a Liszt Ferenc Repülőtéren kapták el vasárnap. A 300 apró csomagot takarókba varrták bele. A 30 éves nő azt állította fogalma sem volt, hogy mit szállít Magyarországra. Anyagi problémai miatt vállalta, hogy egy bőröndöt Budapestre hoz.

300 ezres büntetés a rendőrnek

300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság azt a rendőrt, aki a vád szerint kétszer belerúgott egy sátorban alvó kislányba a Városligetben 2016-ban. A gyerek édesanyjával együtt a Ligetvédőkkel táborozott. A rendőr barátaival együtt részegen sétált át a Városligeten, majd szidni kezdték a Ligetvédőket. Ezután rúgott bele az egyik sátorba, amiben a gyerek aludt.

16 évre ítélték, mindent tagad

Nem is volt ott a gyilkosság helyszínén, ezért nem lehet bűnös, következetesen ezt vallotta a bíróságon a göncruszkai gyilkosság elsőrendű vádlottja. Mégis súlyos fegyházbüntetésre ítélte a bíróság emberölés miatt, két társával együtt. A vád szerint 2017 szeptemberében hárman megvertek és kiraboltak egy idős asszonyt a lakásában, aki később belehalt a sérüléseibe.

Hamburgerre és energiaitalra akarták költeni a rabolt pénzt

Hamburgerre és energiaitalra kellett nekik a pénz, a gyanú szerint ezért rabolt ki egy 13 és egy 14 éves fiú egy nyugdíjas asszonyt Nyíracsádon. Vasárnap otthonában támadtak rá. Több bordáját eltörték és elvették a pénzét, majd másnap még kétszer visszatértek. Újra bántalmazták az asszonyt, akinek már nem volt pénze, így a rablók üres kézzel menekültek el.

Terrorizálhatta élettársát a nő

Szomszédai szerint terrorizálta élettársát az a drégelypalánki nő, aki a gyanú szerint a hétvégén mellkason szúrta párját. A helyiek szerint sokszor veszekedtek, a férfi emiatt többször az autójában éjszakázott. Ismerőseik azt mondták, ezúttal is ez történt: miután az asszony késsel megfenyegette, ő a kocsijába menekült, de élettára utánament, kirángatta, majd megkéselte.

M. Richárdot kiengedték az előzetes letartóztatásból

Szívbillentyű elégtelensége van, ezért engedték szabadon és ezért nem kell a nyomkövetőt sem viselnie.  – ezt mondta a Dózsa György úti halálos baleset egyik vádlottja, M. Richárd. A bíróság elfogadta az orvosszakértői véleményt, amely szerint a férfit hamarosan meg kell műteni.

Börtönbe küldték a lopott kocsikkal karambolozó két férfit

Börtönbe küldték a lopott kocsikkal karambolozó két fiatalembert. Tavaly májusban, miután nyugtatót és biofüvet fogyasztottak, elloptak egy kocsit, de a Veszprém megyei Úrkútnál árokba hajtottak. Erről a veol.hu számolt be. Kihallgatásuk után elengedték őket, ekkor újabb kocsit fújtak meg és azzal is balesetet okoztak. Emiatt a sofőrt 1 év 10 hónapra, míg társát másfél év börtönbüntetésre ítélték jogerősen.

 

Befolyásolni próbálta a tanúkat a pilóta

Befolyásolni próbálta a tanúkat az a pilóta, aki 2014-ben egy diáklánynak okozott kisgépével maradandó sérüléseket Pusztaszeren. Az egykori vadászpilóta a baleset miatt korábban felfüggesztett börtönt kapott. Most hamis tanúzásra való felhívásért is jogerősen elítélték. Ugyanis a diákokra felügyelő tanárokat arra próbálta rávenni, vallják azt, hogy a lány hibájából történt a baleset.

Agresszivitás és szadizmus vezethetett a kínzáshoz

Agresszivitás és szadizmus, a pszichológus szerint ez vezethetett a szombathelyi börtönben elkövetett kegyetlen gyilkossághoz. A vád szerint 2017. májusában azért halt meg az egyik rab, mert cellatársai hetekig brutálisan kínozták. A férfi sérüléseit több mint fél órán át sorolta az orvosszakértő. A perben a tanúként meghallgatott börtönőrök azt vallották, semmit nem vettek észre.

Kamasz rabolt ki idős embereket Miskolcon

21 bűncselekmény 14 évesen, 3 hét alatt. Hamarosan vádat emelhetnek egy kamaszfiú ellen, aki a gyanú szerint idős embereket rabolt ki tavaly nyáron, Miskolcon. Többször azt használta ki, hogy nem mindenki zárja az ajtót, így több lakásba besurrant, másokat a bejárat előtt fosztott ki. Három hét alatt összesen legalább egymillió forintot zsákmányolt.

Megpróbált ellopni egy buszt, a bíróság hazaengedte

Soha többé nem akar buszra szállni, ezt mondta stábunknak az a férfi, aki szombat hajnalban megpróbált ellopni egy buszt Kecskeméten. Több járművet is feltört, egyet be is indított, de a kézifék kifogott rajta. Az ügyészség kérte, hogy tartóztassák le, de a bíróság hazaengedte. Annak ellenére, hogy férfi büntetett előéletű és csak feltételesen van szabadlábon.

Feladta magát a villamoson verekedő férfi

Feladta magát a rendőrségen a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombat délután megütött egy utast az 1-es villamoson, Budapesten. Társát, aki a gyanú szerint egy sörösüveggel betörte a szerelvény egyik ablakát, még keresik. A villamosban 300 ezer forintos kár keletkezett.

Nem vették észre, hogy cellatársai bántalmazták

Nem vették észre a bántalmazást, ezt állították börtönőrök a brutálisan megkínzott, majd meggyilkolt rab ügyében zajló tárgyaláson. A férfit a vád szerint cellatársai heteken át kínozták, végül 2017 májusában belehalt a bántalmazásba a szombathelyi börtönben. Három rabot vádolnak a gyilkossággal, a mai tárgyaláson a börtön alkalmazottai és az aznap riasztott mentők is felidézték, mire emlékeznek.

Nem ismerte a kéziféket a busztolvaj

Buszt próbált meg ellopni egy 24 éves férfi Kecskeméten. Csak azért nem tudott elindulni a busszal, mert meggyűlt a baja a kézifékkel. Egy biztonsági őrtől kért segítséget, aki gyorsan rájött, hogy nem valódi buszsofőr. Rendőrt hívott, a férfit elfogták.

Létrán másztak fel a rendőrök a tolvajért

Tűzoltólétrán másztak be a rendőrök egy tatabányai lakásba, így fogták el a tolvajt. Több, mint egy hete keresték, mert elemelt egy mobilt egy lakásból. Csengetésre, kopogásra nem nyitott ajtót a gyanúsított, de a nyomozók látták, hogy nyitva van a lakás ablaka. Ezért hívták a tűzoltókat, akik a létrával kisegítették őket.

Hatmillió forintot csaltak ki egy idős asszonytól az unokázós csalók

Hatmillió forintot csalt ki egy idős asszonytól egy társaság Budapesten. Azzal a mesével hívták fel, hogy lánya balesetet okozott, ezért pénzre van szüksége. Egyikük rendőrnek, egy ismeretlen nő pedig az asszony lányának adta ki magát. Társaikat küldték el a pénzért, de miután átvették, a nyomozók elfogták őket. A hatmillió forintot visszakapta az idős asszony.

25 millió forintot csalhattak ki az ál-webáruházzal

Sokak karácsonyát tönkretették, most elfogták a csaló párost. A rendőrség gyanúja szerint ál-webáruházzal csalt ki pénzt a vásárlóktól egy esztergomi nő és egy dorogi férfi. A páros az ünnepek előtt nagy akciókkal hirdetett a weboldalon műszaki cikkeket. A megrendelt, kifizetett árukat viszont sosem küldték el. Több mint 150 embertől összesen 25 millió forintot csaltak ki.

Kevesellte a pénzt, vascsővel verte meg az idős férfit a rabló

Késsel és vascsővel rabolt ki egy 76 éves férfit egy nagyecsedi fiatal. A gyanú szerint két napja sötétedés után jutott be az idős ember házába. A pénzét akarta. Az idős, egyedül élő férfi minden fillérét odaadta a rablónak, aki kevesellte a pénzt, ezért egy vascsővel többször fejbe ütötte. A 24 éves támadót őrizetbe vették.

Irodaházban árulták a drogot

Fél kiló kokaint találtak a rendőrök egy budapesti irodaházban. Hasisgyanta is előkerült, mindez több mint 10 millió forintot érhet. Négy férfit vettek őrizetbe, két magyart és két szír állampolgárt. A rendőrök szerint az egyik magyar volt a banda irányítója. Az ő irodájában lehetett kokaint venni. A kommandósok szerdán csaptak le a bandára, de az akcióról készült felvételeket csak ma hozták nyilvánosságra.

Nagytételben termesztettek füvet Csongrád megyében

Egyszerre négy marihuána ültetvényre csaptak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai Csongrád megyében. Öt férfit fogtak el, akik saját házukban nevelték az indiai kendert. A házkutatásokon tíz kiló, már leszüretelt marihuánát és csaknem 200 tő cannabist foglaltak le, de előkerült több mint hétmillió forint készpénz is.

3 háznál gyújtogatott bosszúból

Haragudott a tulajdonosokra, ezért gyújtogatott fél órán belül három háznál is hétfőre virradóra egy helyi férfi a Somogy megyei Öreglakon - legalább is ezt mondta a rendőrségen. A tűzben kazlak, melléképületek semmisültek meg, a kár többmillió forint. A gyújtogatót letartóztatták, rongálásért és közveszély-okozásért vonhatják felelősségre. Tizenkét évet is kaphat.

Felmentették a kettős gyilkosság vádlottját

Első fokon felmentették a mendei kettős gyilkosság vádlottját és társát. A bíró szerint a bizonyítékok nem támasztják alá, hogy a két férfinak köze lenne az emberöléshez. A vád szerint egyikük különös kegyetlenséggel végzett egy idős házaspárral három éve, hogy megszerezze pénzüket. Közben társa az utcán figyelt. Az ügyész fellebbezett az ítélet ellen.

Bárddal és késsel mentek trafikot rabolni

Bárddal és késsel próbált részegen trafikot rabolni, de elzavarta az eladó. Két szerb férfi próbált meg kirabolni egy trafikot Szegeden tegnap kora este. Egyikük az ajtó előtt figyelt, a másik pedig egy 27 centis késsel és egy ugyanakkora bárddal követelte a bevételt. Híradónk információi szerint a páros kora délután egy másik trafikból is próbált lopni, sikertelenül.

Brutálisan ölte meg csecsemőjét, most hazaengedték

Szomszédja szerint felháborító, hogy hazaengedték azt az asszonyt, aki megszülte majd megölte és megcsonkította egészséges gyermekét tavaly újévkor Pásztón. Az ügyészség most emelt vádat ellene. Korábban letartóztatták, de aztán hazaengedték, bűnügyi őrizetben van. Akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

Két embert megölt, most betegségre hivatkozik

Azért ölt, mert nem vette be a gyógyszereit - erre hivatkozott az a férfi, aki a vád szerint meggyilkolta élettársát és annak nővérét a Borsod megyei Kenézlőn tavaly februárban. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést kért a férfira az előkészítő tárgyaláson, Miskolcon. A gyilkosság vádlottja új vallomást tett, amiben azt hangsúlyozta, pszichés betegsége miatt nem volt beszámítható, amikor bottal agyonverte a két asszonyt.

Még keresik a cserbenhagyót

Félmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott a rendőrség annak, aki segít megtalálni azt az autóst, aki elgázolt, majd magára hagyott egy férfit a Borsod megyei Ragályon. A baleset még január elején történt, a gyalogos súlyosan megsérült.

Börtönbe küldené az ügyészség a rongálót

Vádat emeltek a férfi ellen, aki tavaly augusztusban dühében vascsővel és kalapáccsal verte szét Komáromban a Mindszenty szobrot. A vandál nem csak az emlékművet rongálta meg, hanem egy családi ház ablakát és egy lottózó ajtaját is betörte. Összesen csaknem 9 millió forintos kárt okozott.

Kóros alkoholos állapotban támadt az ultrafutónőre

Egy szakvélemény szerint kóros alkoholos állapotban volt az a férfi, aki tavaly októberben edzés közben támadt rá Makai Viktória ultrafutóra. Brutálisan megverte és megpróbálta megerőszakolni. Az ügyvéd szerint ez enyhítő körülmény lehet, ezért a letartóztatás megszüntetését kérte, de a bíróság ma sem engedte szabadon a támadót.

Négy nőt is megtámadott a népligeti gyilkos

Négy nőt is megtámadott a népligeti gyilkossággal gyanúsított férfi miután gyilkolt. A nyomozók szerint még 2016 októberében egy 40 éves asszonnyal végzett, majd hónapokra eltűnt. Egy évvel később viszont többször is lecsapott, néhány nap alatt több egyedül sétáló nőt is megtámadott a X. kerületben, egyiküket brutálisan megverte. Ügyében a napokban zárták le a nyomozást. A hajléktalan férfi mindent bevallott.

Társa is volt az óbudai ékszerrablónak

Újabb részletek derültek az egy évvel ezelőtti óbudai ékszerboltrablásról. A fegyveres rablónak társa is volt, aki az autóban várta, így menekültek el. A rendőrség már befejezte a nyomozást. A páros ellen hamarosan vádat emelhetnek.

Kínai lányok és ügyfelek budapesti bordélyházakban

Kínai prostituáltak kínai vendégeket fogadtak budapesti bordélyházakban, az örömlányok munkáját pedig egy kínai férfi szervezte. A rendőrök 2016 nyarán csaptak le rájuk. Az ügyben ma volt az első tárgyalás.

Vádat emeltek Czeglédy Csaba ellen

Felbujtó volt, 6 milliárd forint Áfát és SZJA-t csaltak el - vádat emelt az ügyészség Czeglédy Csaba ellen. Szerintük iskola szövetkezeteken keresztül csalták el az adókat. Az MSZP volt szombathelyi elnöke és önkormányzati képviselője irányította a bűnszervezetet az ügyészség szerint. Czeglédi Csaba azt mondta Híradónknak, hogy szerinte az ügyészség sok esetben törvénysértő módon járt el. Továbbra is ártatlannak vallja magát.

Sírva könyörgött a vádlottnak a meggyilkolt lány anyja

Összeomlott a tárgyalóteremben az az asszony, akinek 17 éves lányát 2017-ben gyilkolták meg Borsodnádasdon. Az asszony sírva kérte a gyilkosság 21 éves vádlottját, hogy nézzen a szemébe. Ő azonban rezzenéstelen arccal ült. Ma tartották az ügy előkészítő tárgyalását, az ügyészség 14 év fegyházbüntetést kért a vádlottra. Az anya korábban azt mondta, sajnálja a gyilkost is.

Életfogytig a rácsok között!

Rostás Henrik húsz évesen került a rácsok közé, az ítélet szerint apja sem szabadulhat élve. Az ároktői banda tagjaiként idős embereket bántottak kegyetlenül, akik közül kettő nem élte túl a kínzásokat. A tizenegy éves Szita Bence gyilkosainak ügyét is leghamarabb 40 év elteltével vizsgálhatnák felül. Magánzárkáikban beszélhettünk velük, nem adják fel a reményt. Miben bíznak? 

Fiaival ment rabolni az apa


szerző:
2019.02.02. 18:12
Fiaival ment rabolni az apa

Egy pécsi férfi és három fia rabolhatott ki egy házat Komlón. A rendőrség szerint csaknem 400 ezer forint értékben vittek el műszaki cikkeket és ékszereket a lakásból, a zsákmányt a gyerekek anyja segített eladni. A betörés még tavaly májusban történt, most zárták le a nyomozást.

 

Buszokat fosztottak ki, vittek mindent, ami mozdítható

Vittek mindent, ami mozdítható. Buszokat fosztogatott éjszakánként egy ötfős Pest megyei társaság az országban. Nem válogattak. Volt, hogy az egész műszerfalat kiszerelték a buszból. Loptak mindenféle műszaki berendezést, táblákat és még szervizkönyvet is. A napokban fogták el őket, több milliós kárt okoztak.

Illegális pénzváltók buktak le Nagykanizsán

Illegális pénzváltók buktak le Nagykanizsán, a rendőrségtől száz méterre dolgoztak. Több tízmillió forintnyi valuta volt a két férfinál, akiket a napokban fogtak el a rendőrök egy bevásárlóközpontnál. Nagykanizsán sokan ismerték őket. Évtizedek óta dolgoztak az egyik belvárosi áruház környékén.

Boszorkányvezér irányította, amikor gyilkolt - ezt mondta a gyanúsított

Nem volt ura saját testének, egy boszorkányvezér irányította, amikor gyilkolt - ezt mondta az a magyar nő, akit zsarolással, csalással, gyújtogatással és egy 72 éves asszony megölésével gyanúsítanak Ausztriában. Az osztrák rendőrök szerint az asszony egy szekta tagja volt, és azért végzett áldozatával, mert nem akart fizetni nekik.

Egy felgyújtott szivacs miatt égett le a Ráday utcai kollégium

A rendőrök három tizenéves fiatalt fogtak el, akik heccből gyújtották meg a körömlakklemosóval lelocsolt szivacsot az utcán, aztán elszaladtak. Csakhogy a tűz átterjedt egy odatámasztott ajtóra, aztán a lépcsőházon át a kollégiumi emeletre. Egy négygyerekes apa meghalt, az épület pedig lakhatatlanná vált. A fiatalok azt mondták, jó heccnek tűnt a gyújtogatás.

A csaló vevői is bűnhődhetnek

Interneten hirdette termékeit az a férfi, akire a napokban csaptak le az adóhatóság nyomozói. Lakásában rengeteg készpénzt, hamis szoftvereket, és olyan eszközt is találtak, amellyel be lehet csapni a kamionok károsanyag kibocsátó rendszerét. A készüléket árusító férfi 5 évet kaphat, de a vásárlók is büntetésre számíthatnak.

Egymás után buktak le az „unokázós” csalók

Egy hét alatt négy unokázós csalással gyanúsított férfit fogtak el a Pest megyei rendőrök. A gyanú szerint összesen több millió forintot csaltak ki idős emberektől azzal a mesével, hogy unokájuk, vagy valamelyik közeli rokonuk bajba került és pénzre van szüksége. Az elmúlt években megszaporodtak a hasonló csalások, ezért a rendőrök azt tanácsolják, hogy az idősek mindig legyenek bizalmatlanok, ha hasonló hívást kapnak.

Két nővel is erőszakoskodott

Két órán belül két nőt próbált megerőszakolni egy harminc éves férfi Miskolcon. A támadó vasárnap éjszaka először a belvárosban, tepert le egy gyanútlan nőt, aki segítségért kiáltott, ezért a férfi elmenekült. Néhány órával később újra próbálkozott egy miskolci lakótelepen. A férfi a kiszemelt nőt a bérházak közé húzta, de ő dulakodás közben megharapta, ezért a támadó végül otthagyta. A férfit a napokban a bíróság letartóztatta.

Vissza akar illeszkedni a társadalomba az életfogytiglant kapott gyilkos

Hasznos tagja akar lenni a társadalomnak - ezt mondta a jogerős ítélet kihirdetése előtt az utolsó szó jogán a brutális gyilkos. Életfogytiglant kapott, amiért egy 84 éves asszonyt több tucatnyi késszúrással megölt és kirabolt 2017 áprilisában Nyírturán. Többszörös visszaeső, jó magaviselet miatt is csak leghamarabb 30 év múlva engedhetik ki.

 Mindennap sír meggyilkolt szerelme és gyermeke elvesztése miatt

Egy perc sem telik el úgy, hogy ne gondolna rájuk, ne sírna értük. – ezt mondta ma Híradónknak telefonon a gyászoló apa. Négy hónappal szerelme és gyermeke elvesztése óta most először szólalt meg. Még szeptemberben, a gyanú szerint a nő korábbi párja ölte meg a két éves kisfiút és az anyát várpalotai házukban. A gyilkossággal gyanúsított férfi letartóztatását tegnap, két hónappal meghosszabbították. A gyászoló apával készült teljes interjú ITT érhető el!

Azt vallotta: az albérleti díj miatt gyilkolt

Nem tudta kifizetni a bérleti díjat, ezért gyilkolt. Információink szerint ezt vallotta az a férfi, aki a gyanú szerint leszúrta főbérlőjét, majd felgyújtotta annak lakását Budapesten. A bíróság letartóztatta. Az ügynek egyelőre egy gyanúsítottja van. Még vizsgálják, hogy a három társának van-e köze a gyilkossághoz.

Ők a legkeresettebb bűnözők!

Közzétette a rendőrség a legkeresettebb bűnözők 50-es listáját. Rablók, sikkasztók, kábítószerkereskedők és még egy bérgyilkos is szerepel rajta.

Halálra késelte a nőt, most sírt a bíróságon

Sírva kért bocsánatot, majd összeesett a bíróságon az az egykori rendőr, aki tavaly nyáron halálra késelte az inárcsi családsegítő munkatársát. Mentőt hívtak hozzá, a perét el kellett napolni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való