KERESÉS search-close

belföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "belföld"

A metró pótlásának minőségén javítanának

A 3-as metró pótlásának minőségén javítana egy civil egyesület: megállókat helyeznének át és a gyalogátkelőket is könnyebben elérhetővé tennék. A metró északi szakaszának felújítása ugyan márciusban befejeződik, ám a középső és déli szakaszon még 2022-ig pótlóbuszokkal lehet majd utazni.

Elegük lett a sok porból

Belepi a por a falu főutcáját – erre panaszkodnak Vasszentmihályon. Az M8-as autóút építése miatt csaknem duplájára nőtt a falun áthaladó teherforgalom. A helyiek szerint a súlyos teherautók nem csak a port kavarják fel, az általuk keltett rezgések a házakat is tönkre teszik. A kivitelező azt ígéri, hogy a károkat megtérítik.

Jogtalanul bocsátott el a MÁV-Start egy kalauzt, aki megtagadta a munkát

Jogtalanul bocsátott el a MÁV-Start egy kalauzt, aki megtagadta a munkát – ezt állapította meg a bíróság. 2016 nyarán mutattuk be a történetét. A férfi nem vállalta a munkát egymaga egy 6 kocsiból álló vonaton, amelyre a szabályzat szerint két jegyvizsgáló kellett volna. A vasúttársaság emiatt felmondott a kalauznak, aki beperelte a céget, most jogerősen neki adtak igazat.

Háztűzben halt meg egy öt éves kisfiú

Egy öt éves kisfiú meghalt vasárnap éjszaka Miskolcon, amikor kigyulladt egy ház. Az épületben hárman voltak, amikor a lángok felcsaptak. A nagymama és az édesanya időben kimenekült az épületből, de a kisfiút nem tudták kimenteni. A háznál hétfőn egész délelőtt helyszíneltek a rendőrök. A szomszédok szerint a család néhány éve költözött oda, nem nagyon barátkoztak senkivel. Azt, hogy mi okozta a tüzet egyelőre nem tudni. A rendőrök gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

RTL Híradó 2019-02-25


szerző:
2019.02.25. 18:00
Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került az összes egykori Simicska-cég

Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került az összes egykori Simicska-cég. Ezt a Válasz Online írta a Gazdasági Versenyhivatal pénteki döntése után.

 

Marad a válsághelyzet


szerző:
2019.02.23. 19:32
Marad a válsághelyzet

Újabb fél évvel meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartását a kormány.

Két épület marad kivilágítva éjfél után

Csak Áder János és Orbán Viktor hivatalának díszkivilágítása marad égve éjfél után Budapesten. A többi látványosság, például a Lánchíd vagy a Budai Vár fényeit minden nap éjfélkor lekapcsolják, de a Karmelita kolostor, illetve a Sándor-palota világítását nem. A kormányszóvivő szerint ez nem a kormány kérésére van így, az ügyben a díszkivilágításért felelős fővárosi cég az illetékes. Onnan egyelőre nem kaptunk választ.

Bomba miatt nem temethetik el

Világháborús bombát rejt a miskolci temető egyik sírja, ez már 15 éve kiderült, de akkor nem történt semmi. Egy miskolci nő az édesanyját szerette volna eltemetni néhány hete. A sírásók azonban szóltak neki, hogy a sír belsejében egy jelölés van, ami szerint robbanószerkezetet rejt a föld. Az esetről először a Blikk írt. Az asszony egy hónapja várja, hogy elvigyék a bombát a családi sírból és végre eltemethesse édesanyját.

 

Észak-keleten tombolt a vihar

Kicsavart fákat, leszakadt ágdarabokat és megrongált épületeket hagyott maga után a pénteki szélvihar. Az északkeleti országrészben tombolt a legerősebben. Csak Hajdú-Bihar megyében egy nap alatt több mint ötvenszer riasztották a katasztrófavédőket. Vasárnapra várhatóan lecsillapodik a szél, de kedden ismét viharossá fokozódhat.

Kutyákat, tyúkokat gyilkoló ebektől félnek Szeremlén

Kutyákat, tyúkokat gyilkoló ebektől félnek a Bács-Kiskun megyei Szeremlén, a helyiek attól tartanak, a házaktól kiszökő állatok előbb-utóbb emberre is rátámadnak. Azt állítják, az elmúlt hetekben több állat is áldozatul esett. A polgármester tud a problémáról, de azt mondja, az önkormányzat tehetetlen.

Enyhének tartják a késsel fenyegetőző trafikrabló büntetését

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a pápai trafikrabló nőt. Tavaly decemberben a dohánybolt kamerája rögzítette, ahogy késsel fenyegetőzve, maszkban követelte a bevételt az eladótól, majd megijedt és üres kézzel távozott. Hetekig keresték, de végül a 35 éves helyi nő önként adta fel magát a rendőrségen.

Börtön lett a menekültszállóból

Börtön lett a menekültszállóból: 472 új helyet alakítottak ki 1,7 milliárd forintból Kiskunhalason. 2017 óta tervezi a kormány új börtönök építését a túlzsúfoltság miatt, Kiskunhalason a korábban menekültszállóként működő épületeket alakították át börtönné. A börtönépítésre érkezett közbeszerzésekre ugyanis túl drága ajánlatok érkeztek. Ennek ellenére öt új börtönt tervez a kormány és életpályamodellt a börtönőröknek – ezekről beszélt a pénteki átadón Pintér Sándor belügyminiszter.

Van, ahol egy nap alatt 10 fokot csökkent a hőmérséklet

Viharos széllel erős lehűlés érkezett az országba. Van, ahol egy nap alatt 10 fokot csökkent a hőmérséklet. Szombaton, több helyen mindössze plusz 1-2 fok lesz a maximum hőmérséklet a meteorológus szerint. A hirtelen időjárás változás az általunk kérdezett szakértő szerint növeli a koraszülés és a szívinfarktus esélyét.

Több méter mély kútból mentettek ki egy kutyát

Több méter mély kútból mentettek ki egy kutyát egy speciális berendezés segítségével a tűzoltók a Somogy megyei Kürtöspusztán. Az állat éjszaka feltehetően nem vette észre a méteres száraz gazban a fedetlen nyílást, így eshetett bele. Az utcán járók figyeltek fel reggel a nyöszörgésére, majd riasztották a tűzoltókat.

Pórul járt a telefonrabló


szerző:
2019.02.22. 18:19
Pórul járt a telefonrabló

Rablót fogtak a rendőrök, a 28 éves férfi egy utas kezéből akarta kitépni a telefont a villamoson, ám a nő nem engedte el a készüléket, inkább hagyta, hogy a férfi lerángassa őt a megállóba. A támadót felvette a térfigyelő kamera, ez alapján azonosították a rendőrök, akik azóta elfogták és őrizetbe vették. Kiderült, korábban is próbálkozott már hasonló módszerrel.

Lánya még kimenekült, de a nyugdíjas nő már nem tudott

Tragikus tűz Gyürén – lánya még kimenekült égő otthonukból, a nyugdíjas nő azonban az épületben rekedt. A szomszédok próbálták kiszabadítani, de a hatalmas lángoktól nem tudtak bemenni érte. Végül a tűzoltók hozták ki, de olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A család háza hajnalban gyulladt ki. Híradónk információi szerint a kályhából pattanhatott ki egy szikra.

Három autó rohant egymásba, egy ember meghalt

Egy ember meghalt, amikor három autó rohant egymásba reggel Verőcénél. Abban az autóban utazott, amelyik szabályosan ment a sávjában. Egy szemből érkező furgon sodródott át az út túloldalára, így ütköztek frontálisan. A roncsokba nem sokkal később belerohant egy harmadik autó is. További két ember sérült meg.

Hibáztak: a mentők a riasztás után fél órával értek a helyszínre

Úgy tudjuk, meghalt az a fiatal fiú, aki még kedd délután esett össze Budapesten, a Nyugati téri metróaluljáróban. Görcsös rohama volt, a járókelők azonnal próbáltak segíteni rajta. Mentőt hívtak, az viszont csak fél óra múlva érkezett meg, miközben a közelben is van mentőállomás. Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot rendelt el. Közleményben azt írták, munkatársaik hibáztak, mert lett volna olyan esetkocsi, ami hamarabb a helyszínre érhetett volna. A mentésirányító és a mentésvezető a vizsgálat lezárásáig nem dolgozhat.

Második világháborús aknák miatt kellett kiüríteni két óvodát

Második világháborús harckocsi aknák miatt kellett kiüríteni két óvodát, a környező házakat és a kormányhivatalt is Kiskunmajsán. Az önkormányzati óvoda udvarán, építkezés közben fordított ki öt robbanószerkezetet a földből egy munkagép. A tűzszerészek még többet is találtak, összesen 11-et.

Nem tudott róluk gondoskodni, kidobta felesleges kutyáit

Családi házak udvarára dobálta be kiskutyáit egy lakiteleki férfi. Az állatvédők a kutyák szőrmintázata alapján találták meg az anyát, és így a gazdát. Az is kiderült, hogy tavaly is utcára tette a számára felesleges almot. A férfit feljelentették. Az idős gazda azt mondta stábunknak: sajnálja, amit tett, de beteg és nem tudott az állatokról gondoskodni.

Ütötte diákját: felmentették a nyíregyházi tanárt

Felmentették a pedagógust, aki ütötte a diákjait az egyik nyíregyházi szakgimnáziumban. Az esetről elsőként az RTL Híradó számolt be még 2017-ben. A tanárt most jogerősen is felmentette a bíróság, mert a diákok és szüleik nem kérték a tanár megbüntetését. Így bár súlyosan megsértette a gyerekek méltóságát, emiatt nem vonhatták felelősségre.

Jobbról, leállósávban előzött a száguldozó sofőr

Száguldozó sofőr az M1-M7-es autópálya kivezetőjén. Autóba szerelt kamera vette fel, ahogy a leállósávban, jobbról előzi a többi kocsit egy autós Budaörsnél. Ráadásul jóval gyorsabban megy a megengedettnél. A statisztikák szerint tavaly 19 baleset történt az autópályák leállósávjában. Volt, amelyik súlyos sérüléssel végződött.

Későn vette észre a gyalogost, megpördült a zebrán

Későn vette észre a szaladó gyalogost, megpördült a zebrán - különös jelenetet rögzített egy autós fedélzeti kamerája Kazincbarcikán. Egy négysávos úton, a zebrán átkelő gyalogost csapott el majdnem egy autó, végül megpördült, amikor elrántotta a kormányt. Az utóbbi időben több olyan felvétel is készült, ahol a zebrán a gyalogosokat veszélybe sodorták autósok.

KISKUTYÁK: 13 kiskutyát dobtak be családi házakhoz

Családi házak udvarára dobálta be kiskutyáit egy lakiteleki férfi. Az állatvédők a kutyák szőrmintázata alapján találták meg az anyát, és így a gazdát. Az is kiderült, hogy tavaly is utcára tette a számára felesleges almot. A férfit feljelentették. Az idős gazda azt mondta stábunknak: sajnálja, amit tett, de beteg és nem tudott az állatokról gondoskodni. A kiskutyák most is várják örökbefogadújat, az Argos Állatvédelmi Egyesületnél.

PÁSZTOR ANNA: Ha kiengedik, akkor felkészülök bármire

A bíró szerint azt is meg kell vizsgálni, hogy nem emberölésre készült-e Pásztor Anna zaklatója. Az énekesnőt szerelmével üldöző férfi szerdán azt mondta a bíróságon, hogy játéknak gondolta az egészet. Az Anna and the Barbies énekesnőjét fenyegő férfit tavaly egy koncerten fogták el, a cipőjében kést találtak.

HAJMERESZTŐ MANŐVEREK: Másodpercekre a tragédiától

Összegyűjtöttük az utóbbi hónapok legelképesztőbb autós manővereit. A legtöbb esetben csak pár másodpercen vagy centin múlott, hogy sikerült elkerülni az ütközést. Kezdjük a legfrissebbekkel… 

Házon kívül 2019-02-19


szerző:
2019.02.19. 22:10
Stuart Mária esküvői portréjával bővült a Szépművészeti

Stuart Mária esküvői portréjával bővült a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye. Van Dyck 1641-ben készült festményét 2,1 milliárd forintért vásárolta a múzeum a Magyar Állam támogatásával. A múzeum igazgatója, Baán László szerint az alkotás a múzeum utóbbi száz évének legértékesebb műtárgyvásárlása.

Egészségtelen a levegő Miskolcon

Olyan rossz a levegő Miskolcon, hogy az egyik legsúlyosabb intézkedést kellett bevezetni: a polgármester kedd hajnalban elrendelte a füstköd-riadó riasztási fokozatát. Mindenkit arra kértek, ha lehet, a tömegközlekedést válasszák, és gázzal fűtsenek. Mindenkit óvnak attól, hogy a szabad levegőn legyen. A városban napok óta romlik a levegő minősége, most már veszélyes is.

 

Akár az állását is veszélyezteti az a kalauz, aki elnéző egy-egy utassal

Akár az állását is veszélyezteti az a kalauz, aki elnéző egy-egy utassal a szakszervezet szerint. Két hete történt, hogy egy jegyvizsgáló leszállított egy idős asszonyt a vonatról, mert nem volt nála érvényes igazolvány. A VDSZSZ szerint a kalauzoknak a szabályzat alapján nincs lehetőségük a mérlegelésre. Az előírások betartását pedig ellenőrökkel vizsgálja a MÁV. A szakszervezet ezért kezdeményezte a szabályzat módosítását.

Traktorja alá szorult és életveszélyesen megsérült egy férfi

Traktorja alá szorult, életveszélyesen megsérült egy férfi Ózdon. A traktor egy domboldalon állt, amikor süllyedni kezdett a sárban. Felborult, a vezetője már nem tudott kiugrani belőle. Nem ez volt az egyetlen traktorbaleset a napokban. Szombaton, Tiszaszentimrén sérült meg egy traktoros, amikor járműve kereke kitört. Ő agyrázkódással megúszta.

Kis híján egy gyerekeket szállító buszba rohant a szabálytalan autós

Életveszélyes előzés a 6-os úton. Kis híján egy gyerekeket szállító buszba rohant szemből egy szabálytalanul, a záróvonalon előző furgonos Adony és Ercsi között. A kézilabdás lányok éppen meccsre tartottak, amikor hirtelen feltűnt előttük az autóalkatrészeket szállító kisbusz. A furgon sofőrje az utolsó pillanatban visszarántotta a kormányt a sávjába, a busz vezetője pedig fékezett – ezért nem történt súlyos baleset. A szabálytalan sofőrt elbocsájtották a cégtől, a rendőrség pedig eljárást indított ellene.

Oscar-jelölt sztárok Budapesten

 A színész és a rendező munkamegbeszélésen járt a fővárosban, ugyanis hamarosan itt forgatják a 80-as évek egyik közismert sci-fijének, a Dűnének a feldolgozását. Csatlakozik majd hozzájuk többek közt Javier Bardem, Josh Brolin és Jason Momoa is. Egy mozis internetes oldal főszerkesztője fotózta és videózta le vasárnap délután az Andrássy úton Timothee Chalamet-t és Dennis Villeneuve-öt, aki élményéről hosszabban mesél ITT

Hóvirág: szép, de tilos leszedni

Náhány meleg nap után már ki is nyíltak az első hóvirágok a Mecsekben. A tavasz hírnökének is nevezett növény 2005 óta védett az Európai Unióban, így Magyarországon sem szabad leszedni. Aki mégis megteszi, szálanként akár 10 ezer forintos bírságra számíthat.

Kamerával az illegális szemetelők ellen

Jóval több a feljelentés, amióta kamerák figyelik a hulladékgyűjtő szigeteket Szegeden. Az illegális szemetelők ellen szerelték fel a készülékeket, ott, ahol a tapasztalatok szerint a legtöbben szabálytalankodnak. A városban egy hónapja működik a zöldkommandó, amelynek emberei ha kell, civil autókból is fotóznak.

Nem mindenki örül a körforgalomnak

A gyorsabb haladás miatt építették, az itt közlekedők többsége szerint viszont lassítja a forgalmat a decemberben elkészült két körforgalom Veszprém belvárosában. A korábbi lámpás kereszteződések helyére került duplasávos körforgalmak több mint 460 millió forintos uniós támogatásból épültek.

Tűzoltók mentettek meg egy macskát Budapesten

Az állat egy több mint 10 méter mély gödörbe esett. Alpinista technikával sikerült felhozni a felszínre, ahol már állatvédők várták a szerencsétlenül macskát. Az állatnak az ijedtségen kívül nem lett baja. A mentésről készült teljes felvételt megnézhetik ITT.

Áthajtott a zebrán átkelő, babakocsit toló pár előtt

Nem törődött a gyalogosokkal a sofőr. Néhány méterre egy babakocsit toló pár előtt hajtott át a zebrán Nyíregyházán. Az esetet felvette egy másik sofőr fedélzeti kamerája, amin látszik, hogy bár ő szabályosan megáll, a szemből érkező fékezés nélkül hajt a zebrára a család elé. A helyiek szerint ebben a kereszteződésben gyakran előforul ilyesmi.

 

Két hónapja szenvednek a zajtól Budatétényben

Kis kertvárosi utcákon át kerülnek az autók és a buszok Budatétényben. Egy forgalmas utat ugyanis csőtörés miatt le kellett zárni. A lakók szerint a kerülőútvonalként használt utcákban sok helyen már a burkolat is megsüllyedt, a buszok késő estig közlekednek. A Fővárosi Vízműveknél egyelőre nem tudták megmondani, mikor javíthatják ki a csőtörést.

SZTÁROK: Oscar-díjra jelölt filmesek kávéztak Budapesten

Egy mozis internetes oldal főszerkesztője fotózta és videózta le vasárnap délután az Andrássy úton Timothee Chalamet-t és Dennis Villeneuve-öt. Munkamegbeszélésen járt a fiatal filmszínész és a rendező a fővárosban, ugyanis hamarosan itt forgatják a 80-as évek egyik közismert sci-fijének, a Dűnének a feldolgozását.

CICAMENTÉS: Árokba zuhant macskát mentettek a tűzoltók

Több, mint tíz méter mély gödörbe esett egy macska vasárnap Budapesten. A tűzoltók alpinista technikával mentették ki a szerencsétlenül járt állatot. A cicának az ijedtségen kívül nem esett baja, a felszínen már állatvédők várták.

Ötvenen keresték a Budai-hegységben eltűnt fiút

Órákig bolyongott az erdőben egy 12 éves fiú, mire az önkéntes tűzoltók rátaláltak. A gyerek szombat délután 4 óra körül veszett el egy kilátónál, a Budai-hegység legmagasabb pontján, több mint ötvenen siettek a segítségére. Kiderült, a fiú rossz irányba indult el, letért a turistaútvonalról.

Élőhalottakkal riogat a rendőrség legújabb kampányában

Élőhalottakkal riogat a rendőrség legújabb balesetmegelőzési kampányában. A filmen zombiként telefonjukat nyomkodó emberek sétálnak az utcán, akik egyáltalán nem figyelnek a forgalomra. A rendőrség nem titkoltan sokkolni akar a videóval.

Kigyulladt a háza, füstmérgezésben vesztette életét

Halálos lakástűz a Somogy megyei Nagyszakácsiban. Egy 45 éves férfi háza égett, egy gázpalack is felrobbant. A tulajdonosra oltás közben, a füsttel teli konyhában találtak rá, akkor még élt, nem sokkal később viszont leállt a légzése, és már nem lehetett megmenteni az életét.

Tűz ütött ki a szegedi vakok intézetében

120 embert menekítettek ki szombat este a lángoló épületből. Hárman sérültek meg, egyikük életveszélyesen. Az otthonban vakok, és más fogyatékossággal élők is laknak, őket az elsőként odaérő mentők hozták ki. Úgy tudjuk, hogy gyertya okozta a tüzet az egyik szobában.

ÁLLATI SZÜLINAP: 25 éves lett Bálint, a pécsi víziló

Bálint 25. születésnapjára igazi bulit rendeztek vasárnap a mecseki vadasparkban: rajzokkal, lufikkal és hatalmas tortával köszöntötték. A víziló tavaly nyáron majdnem elpusztult, akkor egy vízbe esett pénztárcát nézett ételnek, ami kishíján elzárta a bélcsatornáját. A teljes riport ITT nézhető vissza!

Ugyanazok a jogok illetnek meg, mint bárki mást!

Több szórakozóhelyről is elküldték őket roma származásuk miatt - ezt állítja Milák Valentina, aki pénteken a budapesti bulinegyedben akart egy társasággal beülni valahová. Egyik helyen sem indokolták meg, hogy miért nem mehetnek be. A teljes riport ITT nézhető vissza!

RTLII Híradó 2019-02-15


szerző:
2019.02.15. 21:30

Tigrise lett Sandokannak


szerző:
2019.02.15. 18:52
Tigrise lett Sandokannak

Örökbefogadta a Fővárosi Állatkert egyik tigrisét Sandokan, azaz Kabir Bedi! A nyolcvanas évek népszerű tévésorozatának főszereplője 35 év elteltével látogatott el újra Magyarországra. A maláj tigrisként ismertté vált indiai származású színész ezalatt nemcsak több tucatnyi filmben szerepelt, hanem jótékony célokat is támogatott: a veszélyeztetett állatfajok - mint például a tigrisek - megmentése mellett is kampányol.

Átadták a Nemzeti Táncszínházat

Több előadóterem, próbatermek, ultramodern hangstúdió - ezek is vannak már a ma megnyíló Nemzeti Táncszínház új épületében. Az intézménynek négy éve azért kellett elköltöznie a Várból, mert a miniszterelnök hivatalával együtt az egykori karmelita kolostor épületét vette birtokba. A táncszínház mostantól a volt Millenáris Teátrumban kap helyet, az átalakítás több mint négy és fél milliárd forintba került. A közönség holnaptól mehet be az épületbe, akkor kezdődik a Budapest Táncfesztivál.

Bűnösnek találták a vak férfit, aki átesett egy parkoló autón

Bűnösnek talált a bíróság egy vak férfit, aki azt állítja, átesett egy autón. Az ítélet szerint megrongálta azt, ezért ki kell fizetnie a 60 ezer forintos kárt. Erről a Blikk írt először. A férfi Mezőkövesden sétált kisfiával és vakvezető kutyájával, amikor nekiment a szerinte szabálytalanul parkoló luxuskocsinak. Azt mondja, nem igaz, hogy megrugdosta a kocsit, ami a bíróság szerint szabályosan parkolt.

Tűzoltók mentették meg a kerítésbe szorult őzet

Kerítésbe szorult egy őz Pécsen. A teljesen kimerült állatot a tűzoltók szabadították ki a rácsok közül, majd a közeli erdő szélén szabadon engedték. Csak kisebb sérüléseket szenvedett, miközben megpróbált menekülni szorult helyzetéből.

Családi tragédia történt Vésztőnél

Vésztőnél családi tragédia történt: egy 61 éves férfi, 25 éves fia és sógora halt meg, miután kisteherautójukkal fékezés nélkül fának ütköztek csütörtökön este. Nagybajom közelében egy 14 éves fiú és egy 44 éves férfi vesztette életét, amikor frontálisan ütköztek egy kisbusszal. Ma délelőtt még két halálos baleset történt, Zala megyében és Tolna megyében is egy-egy fiatal sofőr halt meg.

 

Kilencen haltak meg alig több mint egy nap alatt az utakon

Tragikus autóbalesetek sorozata - összesen kilencen haltak meg alig több mint egy nap alatt. Az egyik tragikus baleset az M1-es autópályán történt, Mosonmagyaróvárnál. Két nő halt meg, miután az őket szállító autó szalagkorlátnak csapódott. Az egyik utas azt mondta Híradónknak, hogy Ausztriába vittek barátjával három nőt, akik beteggondozóként dolgoznak kint. Miután a korlátnak csapódtak, többen beléjük hajtottak. Összesen 4 autó és egy kamion tört össze.

Túszejtés, autós üldözés és utcai lövöldözés Budapesten

Egy rab a bíróságon megszerezte az egyik őr fegyverét, amivel túszt ejtett. Őt az épület előtt elengedte, majd egy autósra szegezte a pisztolyt, így vele menekült tovább. Újpalotáig tartott a hajsza utánuk. Közben a rendőrök rálőttek a kocsira, ezután a rab megpróbált másik autót szerezni. Annak sofőrje azonban dulakodni kezdett vele. A rabot végül meglőtték a rendőrök. A fegyveres szökevénnyel dulakodó sofőr Híradónknak elmesélte, mi történt.

RTLII Híradó 2019-02-14


szerző:
2019.02.14. 21:30
A budapesti autósok évente egy hetet ülnek dugóban

Egy egész hetet elvesztegetnek a budapesti autósok évente azzal, hogy a dugóban ülnek. Ez derült ki egy közlekedéskutató vállalat vizsgálatából, amelyben 38 országot, köztük Magyarországot vizsgálták – írja a Pénzcentrum. Az RTL Híradónak nyilatkozó autósok szerint, lassan már nincsenek menekülő útvonalak sem a fővárosban, annyira sok a jármű. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a közösségi közlekedés fejlesztése az egyetlen megoldás a dugók csökkentésére.

Zaj és bűz a vonatpótló buszok miatt

Panaszkodnak a Verseny utca lakói Budapesten: egy hete az ablakaik alól indulnak a hatvani Intercity pótlóbuszok, erről elsőként az Index írt. A MÁV ugyanis ezt, a Keleti pályaudvar melletti kis utcát jelölte ki ideiglenes buszpályaudvarnak decemberig. Addig tart a Budapest-Hatvan-vasútvonal felújítása.

BALATON: Már most elkezdődött a munkaerő toborzása

Már toborozzák a balatoni munkaerőt nyárra. Annyira kevés az alkalmazott, hogy a szállodák és éttermek már a szezon előtt négy hónappal igyekeznek feltölteni a létszámot. A Balaton Job ügyvezetője szerint azonban még korai a toborzás.

RTLII Híradó 2019-02-13


szerző:
2019.02.13. 21:30

Házon kívül 2019-02-12


szerző:
2019.02.12. 22:30

RTLII Híradó 2019-02-12


szerző:
2019.02.12. 21:30
Rossz budapesti utakkal reklámozza kocsija kényelmét az egyik legnagyobb autógyártó

A kátyús, rossz budapesti utakkal reklámozza kocsija kényelmét az egyik legnagyobb autógyártó cég. A társaság Budapest belvárosában készítette el a filmet, amelyet Európa más országaiban is vetítenek. Az RTL Híradónak nyilatkozó autósok szerint igaz, ami a reklámban látható. Az MSZP szerint nem az autómárka marketingesei a hibásak a budapesti utak állapotáért. A Fővárosi Önkormányzatot hiába kerestük a témában.

 

Részsiker a bangladesi sziámi ikrek magyarországi műtétje

Részsiker a bangladesi sziámi ikrek magyarországi műtétje, a nyári szétválasztó műtét még nagyon rizikós lesz, de a szövettágító beültetése jól sikerült. Erről beszélt ma az RTL Híradónak a műtétet végző magyar orvos. Az agysebész, aki a végleges szétválasztást végzi majd, azt mondta, egy ilyen műtétnél a halálozási arány nagyon magas, de arra számítanak, hogy a több lépéses beavatkozás sorozat miatt nagyobb az esély a sikerre.
Az egyedülálló műtétsorozatról ide kattintva tudhat meg többet.

 

Nem tudta feldolgozni, hogy saját kollégáját gázolta halálra

Évekig is eltarthat, amíg egy mozdonyvezető lelkileg fel tud dolgozni egy halálos balesetet - ezt mondta az RTL Híradó által megkérdezett pszichológus. Néhány napja holtan találták azt a masinisztát, akit januárban eltűntként kerestek. Kiderült, a nagykanizsai férfi öngyilkos lett, mert képtelen volt feldolgozni egy októberi balesetet, amikor saját kollégáját gázolta halálra.

Szívbetegsége miatt kiengedték a börtönből M. Richárdot

Szívbillentyű elégtelensége van, ezért engedték szabadon – ezt mondta a Dózsa György úti halálos baleset egyik vádlottja az RTL Híradónak. A bíróság elfogadta az orvosszakértői véleményt, amely szerint a férfit hamarosan meg kell műteni, az előzetes vizsgálatokat a nyomkövető akadályozná, ezért azt sem kell viselnie. A férfi a vád szerint 2017-ben száguldott sportkocsijával a fővárosban, egy szabálytalanul kanyarodó autóval ütközött, ketten meghaltak.

RTLII Híradó 2019-02-11


szerző:
2019.02.11. 21:30
Sárga pöttyök a járdán, gyengénlátóknak

Sárga pöttyökkel festették végig civilek a budapesti Corvin negyed metrómegállótól a Szemészeti Klinikáig vezető utat. Az akcióval a gyengénlátók tájékozódásában akarnak segíteni, a speciális sárga graffity festéket szürkületben is látni. A Segítség Közvetítő nevű csoport 30 önkéntese, 15 perc alatt festette végig a 300 méteres útszakaszt. 

Nem engedte az autós, hogy megelőzzék

Videón a veszélyes viaskodás! Szándékosan tartotta fel a mögötte érkezőt egy autós az M1-es, M7-es autópálya kivezetőjén, a belső sávban. Fékezett, majd amikor a mögötte haladó ki akarta kerülni, ő is sávot váltott. A nagy forgalomban cikázó autókat egy másik sofőr vette fel.

Lakástüzek országszerte, három ember életét vesztette

Hárman is meghaltak lakástüzekben az országban. A Fejér megyei Sárosdon egy asszonyt a szomszédai még a tűzoltók érkezése előtt kihoztak az épületből. De hiába vitték orvoshoz és érkezett mentőhelikopter, már nem lehetett megmenteni az életét. A Pest megyei Gyömrőn is egy családi ház lángolt. Az ott élő asszonyt a tűzoltók hozták ki, de ő sem élte túl. 

Hat cukrász dolgozott az ehető Nagytemplomon

Több mázsát nyom és minden darabja ehető - csokoládéból és grillázslapokból készült óriásmakett a debreceni Nagytemplomról. Ehhez 350 kiló grillázst és 100 kiló belga étcsokoládét használtak fel. Hat cukrász dolgozott rajta napokon keresztül. Ma törtek kóstolót belőle a készítők.

Állandó fájdalommal él a fiatal putnoki nő

Állandó fájdalom, izomgörcsök és láz – ilyen panaszokkal él már 5 éve egy fiatal putnoki nő. Először Lyme-kórt diagnosztizáltak nála, egy későbbi zárójelentése szerint viszont egy ritka idegsérüléses betegségben szenved. Egyetlen reménye a gyógyulásra egy speciális, infúziós kezelés maradt, de azt eddig nem kapta meg. A zárójelentésben azt írták azért, mert a készítmény belátható időn belül nem érkezik meg. Ha szeretné támogatni Helga kezelését, ide utalhat: Somodi Helga: 55400163-16950595 IBAN: HU65 5540 0163 1695 0595 0000 0000 BIC: TAKBHUHB  Korona Takarék.

 

A vétlen sofőr halt meg a frontális karambolban

A vétlen sofőr halt meg egy frontális karambolban reggel, Szombathely belvárosában. A Híradó információi szerint egy nyári gumikkal közlekedő autó csúszott meg a jeges úton.  A kocsi 24 éves vezetője már nem tudott korrigálni, nekiütközött a szemből érkezőnek.

Halálos baleset az M1-esen: kirepültek az utasok az autóból

Kirepültek az autóból, ketten meghaltak az M1-es autópályán, Győr közelében. Egy kisteherautó és egy kocsi ütközött össze, majd mindkét autó a szalagkorlátnak csapódott. Az autóban ülő két utas valószínűleg nem használta a biztonsági övet, az úttestre zuhantak, és a helyszínen meghaltak. A sofőrök könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet.

Tüntetnek a TEVA dolgozói


szerző:
2019.02.10. 17:47
Tüntetnek a TEVA dolgozói

Tüntetnek holnap a debreceni TEVA gyógyszergyár dolgozói - tudta meg az Index a Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetségétől.

CSOKICSODA: 350 kiló grillázsból és 100 kiló belga csokiból készült el az óriásmakett

Több mázsát nyom és minden darabja ehető - csokoládéból és grillázslapokból készült óriásmakett a debreceni Nagytemplomról. Hat cukrász dolgozott rajta napokon keresztül. Ma törtek kóstolót belőle a készítők.

HALÁLOS: Nem voltak bekötve, kirepültek a kocsiból

Az Audi tetejét levágták, bal oldala teljesen összeroncsolódott. A légzsákok is kinyíltak, az autó belseje több helyen is véres. Az egyik kereke kiszakadt, méterekkel odébb hever a szalagkorlátnál. Egy kisteherautóba rohant bele hátulról, ami az ütközés miatt az oldalára borult. A felvételek reggel készültek az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győrtől nem messze.

Radioaktív szonda veszett el

Radioaktív anyagot tartalmazó szonda zuhant a mélybe egy kutatófúrás során, Pécsen. Mindez még január végén történt, a mérőeszközt pedig szerdán tudták kiemelni az 1800 méter mély kútból. Kiderült, hogy a szerkezet borítása nem sérült meg, így a radioaktív anyag sem jutott ki a belsejéből. Az ügyben az Országos Atomenergia Hivatal is vizsgálatot indított.

A zárt sorompót kikerülve hajtott a sínekre a kisbusz

Videón egy szabálytalankodó kisbusz. A zárt sorompót kikerülve hajtott át a síneken Győr-Moson-Sopron megyében. A videót egy közösségi csoportban tették közzé, a készítője szerint a fényjelző nem működött, egy tehervonat azonban dudálással jelezte, hogy jön. Sopronban tegnap a piros jelzés ellenére akart átmenni egy autós a síneken, neki nem volt szerencséje összeütközött a személyvonattal.

Gyerekkel menekült az égő házból, mindene odalett a családnak

Mindenét elvesztette egy háromgyermekes család, miután leégett a házuk pénteken a Vas megyei Ostffyasszonyfán. A lángokat az anya vette észre, aki a három hónapos kisfiával volt otthon, még időben ki tudtak menekülni. Az épület teljesen lakhatatlanná vált, most egy ideig a falu üres orvosi szolgálati lakásában rendezkedhet be a család. A tüzet feltehetően elektromos hiba okozta. A házon nem volt biztosítás. Aki segíteni szeretne a családon, erre a számlaszámra utalhat: Tóth Márk 10403947-86766648-48511006.

Autó nélkül maradhat a mozgássérült lányát egyedül nevelő nyugdíjas asszony

Bozó Pálné történetét először a Hírös.hu írta meg. Az asszony devizahitel miatt vesztette el a kocsiját, és bár pályázott a kormányhivatalnál autótámogatásra, de az ott kapott pénzzel nem tud mit kezdeni. A 600 ezer forint ugyanis a vételár legfeljebb 60 százaléka lehet, és a kocsi 5 évnél nem lehet idősebb. Ilyen feltételekkel nem talál eladó autót. Kocsi nélkül viszont nem tudja ellátni a lányát. Aki szeretne adománnyal hozzájárulni a Bozó család kocsi vásárlásához, az megteheti a következő számlaszámon: Bozó Pálné: 11773322-01088900.

RTLII Híradó 2019-02-08


szerző:
2019.02.08. 21:30

RTLII Híradó 2019-02-07


szerző:
2019.02.07. 21:30
Az InterCityk késtek a legtöbbet

Összesen 3,8 évet késtek a vonatok tavaly Magyarországon – írta meg az mfor. A MÁV szerint ez az érték nem rossz, mert adataik alapján hasonlóak az eredményei az angol és a belga vasútnak. A legpontatlanabbul például az InterCity járatok közlekedtek, de az elővárosi vonatok sem tudták maradéktalanul tartani a menetrendet. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok egy része elégedett a pontossággal, de akad, aki inkább korábbi vonattal utazik, hogy biztosan időre célba érjen.

Éjfélkor elhallgat a Music FM


szerző:
2019.02.07. 18:51
Éjfélkor elhallgat a Music FM

Örökre elhallgat ma éjfélkor a Music Fm, miután a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nem hosszabbította meg a műsorszolgáltatási szerződésüket.

 

Óra közben omlott le a vakolat a gödi iskolában

Leomlott a vakolat óra közben az egyik gödi iskolában - erről az index írt először. A szerencse az volt, hogy a diákok az első padokban ültek, a vakolat pedig a hátsó részen esett le, így senki nem sérült meg. Az iskola igazgatója az RTL híradónak azt mondta: sikerült gyorsan kijavítani a hibát. Az egyik önkormányzati képviselő azonnali vizsgálatot kért a KLIK-től. Azt írták Híradónknak, az iskolát rossz állapotban vették át az önkormányzattól, de sokat költöttek már rá, és semmi előjele nem volt a bajnak.

Újabb lángoló kukák Pécsen

Két nap alatt két kuka gyulladt ki Pécsen, ahol évek óta sorozatosan gyújtogatják a szemeteseket. Tavaly kétszer annyi kapott lángra és semmisült meg, mint egy évvel korábban. Volt, hogy a tűz a közelben parkoló autókra, vagy épületekre is átterjedt. 

Életveszélyes manőver a ferihegyi gyorsforgalmin

Újabb életveszélyes manővert rögzített egy autós fedélzeti kamerája, ezúttal a ferihegyi gyorsforgalmi úton. Egy kocsi vezetője szabálytalanul, gyorsítva, jobbról előzött meg egy másik autót – úgy, hogy áttért a kanyarodósávba. Az utolsó pillanatban tudta befejezni az előzést, így éppen elkerülte, hogy a szalagkorlátnak csapódjon.

Szabálytalan előzésből frontális balest

Két autó karambolozott tegnap a 82-es főúton Nyúlnál. A balesetet okozó sofőr több kocsit próbált megelőzni, de valószínűleg nem jól mérte fel a szemből jövő távolságát és összeütköztek. Ő és a másik autó sofőrje is súlyosan megsérült.

Összefogott a falu a családért, akinek mindene odaveszett

Egy élet munkáját kell újraépítenie annak az öt fős szarvaskői családnak, amelyiknek háza tegnap porig égett. Mindenük odaveszett, csak néhány tányér és pohár maradt meg épségben, ma ezeket hozták ki a házból. A családnak a falubeliek próbálnak segíteni, ez azonban valószínűleg kevés lesz ahhoz, hogy talpra álljanak. A szülők három fiút nevelnek, egyikük súlyosan fogyatékos. A polgármester gyűjtést hirdetett, mindenkit arra kér, első sorban anyagiakkal vagy építési anyaggal segítsen a családnak, hogy újra legyen tető a fejük felett.  Ha segíteni szeretne a családnak, ide utalhat: Bíró Miklós, 10404247-90402860-01600000.

RTLII Híradó 2019-02-06


szerző:
2019.02.06. 21:30
Ingyenes utcakönyvtárat nyitott egy szombathelyi boltos

Ha egyet elviszel, hozz helyette egy másikat - ezzel a mottóval nyitott ingyenes utcakönyvtárat egy szombathelyi boltos. Az alkalmi könyvtáros az olvasást szeretné népszerűsíteni. Az olvasótábor pedig egyre szélesebb. A kezdeményezésnek csupán egyetlen szabálya van, ha elviszel egy könyvet, tegyél a polcra egy másikat.

 

Újraindul az azbeszt per

A Kúria hatályon kívül helyezte a jogerős ítéletet annak az azóta elhunyt férfinak az ügyében, aki a Heves megyei Lőrinci és Zagyvaszántó határában található eternit gyár mellett élt, és a belélegzett azbeszt miatt lett rákos. Az indoklás szerint az első és másodfokú bíróság is hibázott. A pert még a férfi indította, 100 millió forintos kártérítést kért.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való