KERESÉS search-close

demonstráció

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "demonstráció"

Sötétség borult a tiltakozókra a 6-os főút egy szakaszán

Sötétség borult a szakszervezetek által szervezett pécsi forgalomlassító demonstráció résztvevőire hétfőn és kedden reggel. A 6-os főút egy forgalmas szakaszának egyik sávját foglalták el hajnalban a tüntetők, egy idő után azonban mindkét nap lekapcsolódott a közvilágítás éppen azon a néhány méteren, ahol a félpályás útlezárást tartották.

A Kétfarkú Kutya Párt nem kapott engedélyt a tüntetésre

Nem kapott engedélyt a rendőrségtől a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy tüntetést és aláírásgyűjtést tartson szombaton Cegléden. A hatóság arra hivatkozik, hogy nem illetékes az ügyben, azaz nem hozzájuk kell bejelenteni a rendezvényt, a párt viszont állítja, máshol nem lehet. Fellebbeztek a döntés ellen, ha a bíróság szombatig nem dönt, elhalasztják az akciót.

„2019 az ellenállás éve lesz”

Országszerte több ezres tüntetésekkel és forgalomlassító demonstrációkkal folytatódott a túlóratörvény elleni tiltakozás. Csütörtök este Szegeden volt demonstráció. A felszólalók szerint 2019 az ellenállás éve lesz, mert az embereknek elegük van a korrupcióból és a kizsákmányolásból.

Szombati demonstráció: a tüntetők 4 követelése

Már 15 szakszervezet, civil szervezetek, parlamenti és parlamenten kívüli pártok csatlakoztak a szombati, budapesti demonstrációhoz. Nem csak a túlóratörvény visszavonásáért tüntetnek, összesen négy pontban foglalták össze követeléseiket. A kormány szerint a tüntetéseket Soros György pénzén szervezik, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak.

Visszavonta a kormány a demonstrációk korlátozásáról szóló törvényjavaslatot

Eredetileg bizonyos ünnepnapokon tiltották volna be a tüntetéseket például Budapest belvárosának nagy részén.

BESZÉDEK A TÜNTETÉSEN: „Januárban folytatjuk”

A pénteki összellenzéki tüntetésen szakszervezetk és ellenzéki pártok képviselői is beszédet mondtak. Hadházy Ákos azt ígérte, hogy nem csak be fogják olvasni az ellenzék 5 pontos követelését, de meg is fogják valósítani. A Momentum Mozgalom alelnöke pedig 2019-et kikiáltotta az ellenállás évének.  

Varju László újra bemenne az MTVA székházába

Újra be kell menni az MTVA-székházba - ezt mondta a DK-s Varju László az RTL Híradónak. Ő volt az, akit tegnap biztonságiak tepertek le, miután megpróbált bejutni az állami tévé egyik stúdiójába. Több ellenzéki képviselőt is biztonságiak dobtak ki az épületből, ezért a Demokratikus Koalíció feljelentést tett az ügyészségén. Az MTVA szerint azonban a képviselők követtek el jogsértést azzal, hogy üzemi területre próbáltak bemenni.

Vidéken is demonstrálnának

Az éjjel is folytatódott a tüntetéssorozat, a demonstrálók több kormányközeli médium épületénél felolvasták követeléseiket. A tüntetés még kora este kezdődött az MTVA székházánál, azt Hadházy Ákos hívta össze, az ellenzéki pártok képviselői is részt vettek rajta. A tüntetők egy része a hivatalos rész után indult el a szerintük kormánypropagandát folytató médiumokhoz. A tömeg tegnap békésebb volt, mint a korábbi napokon.

A tüntetők a köztévé székházához vonultak, hogy követeléseiket beolvassák

Országszerte tüntettek a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály és a különbíróságok ellen. 

Pénteken is használtak könnygázt a rendőrök!

Hat embert állítottak elő, de senkit sem tartottak bent. Már harmadik este gyűltek össze a tiltakozók, hogy az évi 400 túlóra bevezetése ellen tüntessenek. A kormányszóvivő szerint agresszív politikai aktivisták tüntetnek. Vasárnap délután a szakszervezetek készülnek újabb demonstrációra. Szeged szocialista polgármestere pedig a túlóratörvény bojkottjára szólít fel.

Komjáthi Imre: „Polgári engedetlenség volt”

Nem akarta, hogy a tegnapi tüntetés is eredmény nélkül záruljon - ezzel indokolta az MSZP alelnök Komjáthi Imre, hogy miért hívta a tömeget a lezárt Kossuth térre. A tervezett évi 400 túlóra ellen tüntetők a tegnapi demonstráció után fél órán át dulakodtak a rendőrökkel, mielőtt beengedték őket a térre. Közben a szocialista politikus is megsérült, de mint mondja: nem haragszik a rendőrökre. Polgári engedetlenségnek gondolja tettét.

Útlezárást, sztrájkot ígérnek

Demonstráció, útlezárás, sztrájk. Ezt ígérik a szakszervezetek, ha a parlament elfogadja az általuk rabszolgatörvénynek nevezett módosítást. Az MSZP és a Párbeszéd népszavazást kezdeményezne az ügyben, és azt követelik, hogy a parlament újra vegye napirendjére a Munka Törvénykönyve módosításáról szóló vitát. A Fidesz kitart amellett, hogy a Kósa Lajos által kidolgozott új jogszabály a munkavállalók érdekeit szolgálja.

Tiltakozásul szabadságra mennek

Közszolgálati dolgozók is csatlakoznak a szakszervezeti szövetség december 8-ai országos demonstrációjához. Egy törvényjavaslat szerint a közszférában dolgozók alapszabadsága 25-ről 20 napra csökkenne, az ebédszünet nem számítana bele a munkaidőbe, és a legalacsonyabb fizetések sem emelkednének.

 

Dühében halálra verte a saját kutyáját

Dühében halálra vert egy kiskutyát. Az állatkínzás ellen és a felelős kutyatartásért demonstráltak Szombathelyen tegnap. Több százan vettek részt a megmozduláson, amit állatvédők szerveztek egy brutálisan megölt tacskókölyök miatt. A kiskutyát múlt vasárnap verte agyon egy férfi, miután összeveszett családjával.

Rendőrök oszlattak a tüntetőket Chemnitzben

11 sérült, több száz letartóztatott - ez volt számokban a szombati tüntetések mérlege Chemnitzben. A nagy erőkkel felvonuló rendőrségnek sikerült megakadályoznia, hogy a összecsapjon a szélsőjobboldali és az antifasiszta tábor. A német városba viszont továbbra sem tért vissza a béke – vasárnapra és hétfőre is újabb demonstrációkat jelentettek be.

 

Óriási készültség Chemnitzben

Tüntetők és rendőrök ezrei érkeztek Németország minden részéből Chemnitzbe, ahol újabb tömegdemonstrációkat tartanak. A keletnémet városban egy hete törtek ki zavargások, miután a gyanú szerint egy iraki és egy szíriai menekült halálra késelt egy német állampolgárt. A hatóságok hatalmas készültséggel próbálják elválasztani egymástól a menekültellenes és az antifasiszta tüntetőket.

Letáborozott Orbán irodája elé

A miniszterelnök parlamenti dolgozószobája előtt várakozik péntek délután óta egy jobbikos képviselő. Varga-Damm Andrea egy hete küldött levelet az otthonápolással és a kilakoltatásokkal kapcsolatban Orbán Viktornak, de nem kapott választ. Sajátos demonstrációjával azt akarja elérni, hogy a miniszterelnök reagáljon felvetéseire.

Dulakodtak a rendőrökkel

Többszáz tüntető nézett farkasszemet a rendőrsorfallal, miután váratlanul beengedték őket az addig lezárt Kossuth térre délelőtt. A demonstrálók kormányellenes rigmusokat skandáltak és kifütyültek mindenkit, aki kijött az épületből. A tervezett kordonbontás viszont - kordon híján - elmaradt.

Újabb kormány ellenes tüntetés Budapesten

A résztvevők a Parlament előtt gyülekeztek 6 órakor, majd a Szabad sajtó útjára vonultak. A békés menetben ott volt több ellenzéki politikus is, voltak, akik lufikat, mások árpádsávos zászlót lobogtattak. Vonulás közben kormányellenes jelszavakat skandáltak, többször is felhangzott, hogy: „Orbán takarodj”!

A sajtószabadságról beszéltek


szerző:
2018.04.21. 21:02
A sajtószabadságról beszéltek

A kormányellenes demonstráción felszólalók között volt Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány igazgatója, Gulyás Balázs, a netadós demonstrációk szervezője, Gyetvai Viktor, aki a diáktüntetések szervezésében vett részt és Márki-Zay Péter is, Hódmezővásárhely polgármestere. A Március 15-e térről jelentkezett tudósítónk.

Újra a kormány ellen tüntetnek Budapesten

A tiltakozók a parlamenttől a Szabad Sajtó útjára vonulnak, pont az egy héttel ezelőtti tömegdemonstráció után.

Tüntetnének is a felújításért

Akár demonstrációt is szerveznének annak a Facebook-csoportnak a tagjai, akik az M1-es autópálya felújításáért küzdenek. Az M1-esen hétfőn kezdődtek az útjavítások, így az úthibák mellett már torlódásokra is kell számítani.

 

Lejárt az ultimátum! Tovább demonstrálnak a diákok?

Már a kezdetektől követjük a „Ne menj suliba” demonstrációt. A demonstrálók január 31-ig adtak határidőt az oktatási döntéshozóknak, hogy teljesítsék a 12+1 pontban megfogalmazott követeléseiket, illetve arra, hogy egyeztetést kezdeményezzenek a diákokkal.

RTLII Híradó 2018-01-19


szerző:
2018.01.19. 21:30
„Ne menj suliba!” demonstráció a Parlament előtt

A diákok kezdeményezésére online szerveződött ez a tiltakozás, amellyel a gyenge oktatási rendszerre akarják felhívni a figyelmet. A szervezők több ezer résztvevőre számítanak január 19-én.

Milliókat érinthet ma a lakhatási válság

Milliókat érint ma a lakhatási válság Magyarországon, ezt mondták a 7. Lakásmenet szervezői, akik Budapest belvárosába szerveztek demonstrációt. A lakhatáshoz való jogot, szociális bérlakásokat követelő menet több minisztérium érintésével a Parlament elé vonult.

 

Születésnapján tüntettek Putyin ellen

Putyin-ellenes tüntetésekkel ünnepelték az orosz elnök 65. születésnapját ellenzékiek Oroszország több városában. Azt követelték, hogy a 20 napos börtönbüntetését töltő Alekszej Navalnij, az ellenzék vezetője jövőre indulhasson az elnökválasztásokon. A törvények ezt nem teszik lehetővé. A demonstrációkat nem engedélyezték a hatóságok, ezért több száz aktivistát őrizetbe vettek.

Kiborultak a mentősök, hogy a miniszter a fizetésükkel viccelődött

A mentősök még sosem demonstáltak, kivéve most. Odáig jutottak, hogy elegük lett az alacsony fizetésből és a rossz munkakörülményekből, pedig a kormány azt ígérte, hogy nagy béremelés vár rájuk…

Piknikezve tüntetnek


szerző:
2017.05.29. 18:55
Piknikezve tüntetnek

Híradónkkal egy időben is tart a Kossuth téren a Hősök vétója elnevezésű civil piknik, amellyel a civil törvény ellen demonstrálnak. A szervezők szerint megbélyegző az a törvényjavaslat, amely kötelezné a külföldről támogatott civil szervezeteket a támogatás feltüntetésére. A pikniken 40 szervezet mutatja be, hogy kik azok, akiknek az életét nap mint nap jobbá teszik a civil szervezetek. A Fidesz közleményben reagált a tüntetésre, azt írták: a mai demonstráció a Soros-szervezetek újabb nyomásgyakorlása, amelynek végső célja, hogy Magyarország változtassa meg bevándorláspolitikáját, bontsa le a kerítést és a tranzitzónákat.

RTLII: Tüntetés az orosz követségnél

Újra tüntetés volt Budapest belvárosában. A tiltakozók szerint egyre nő az orosz befolyás Magyarországon, többször is azt skandálták, hogy az ország Európához tartozik. Hatalmas volt a rendőri készültség. A demonstrációt eredetileg a budapesti orosz nagykövetség elé tervezték, de az épület előtti területet a rendőrség lezárta, így a tüntetést a külképviselettől nem messze tartották meg.

ODALÁNCOLTÁK MAGUKAT: a Várban demonstrált a Párbeszéd

„Nyomorog a nép, nem kell palota, de kell egy börtön, és Orbán oda!” – ilyen és hasonló rigmusokkal demonstráltak pénteken a várban a Párbeszéd aktivistái a miniszterelnök itt épülő hivatala előtt. Az aktivisták füstgránátokat is gyújtottak, és molinót feszítettek ki.

Festékkel, plakáttal is tiltakoztak

A Képviselői Irodaházat is összefestékezték. A demonstráció után emiatt négy tüntetőt jelentettek fel a rendőrök. A Demokratikus Koalíció politikusa pedig a miniszterelnök házának kerítésére ragasztott ki plakátokat, és egy uniós zászlót is kitűzött. A miniszterelnök sajtófőnöke érdemben nem reagált az akcióra. 

VÁLOGATOTT RIGMUSOK: ilyen volt a tiltakozás az esti tüntetésen

Azonnal spontán tiltakozás kezdődött a köztársasági hivatal előtt hétfő este, miután kiderült, hogy Áder János aláírta a CEU-t hátrányosan érintő törvénymódosítást. Az RTL Híradó összeállításában megnézhetik a tüntetésen skandált rigmusokat.

Késő éjszakáig tüntettek


szerző:
2017.04.10. 18:22
Késő éjszakáig tüntettek

Békésen ért véget a vasárnap esti demonstráció, amelyet az Oktatási Szabadságért csoport rendezett a CEU-t is érintő törvénymódosítás ellen. A hivatalos program után a tüntetők rövid időre megbénították a belváros forgalmát, amikor a rohamrendőrök által védett Fidesz székházhoz vonultak. A demonstrálók a miniszterelnököt bíráló és kormányellenes jelszavakat is skandáltak. A körúton hajnali háromnegyed kettőkor indulhatott meg a forgalom.

Civilek bírálják a gyermekvédelmi rendszert

Szülők és civil szervezetek demonstráltak az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A gyermekvédelmi rendszer hibái ellen tiltakoztak és petíciót adtak át a minisztérium képviselőjének. Szerintük Magyarországon a legtöbb gyerek azért kerül állami gondozásba, mert a szülei szegények. Pedig törvény is tiltja, hogy kizárólag anyagi okok miatt gyerekeket szakítsanak el a családjuktól. A minisztériumot hiába kerestük.

Ha kell, fához láncolják magukat

Ha kell, odaláncolják magukat a fákhoz. Ezt mondták azok a szigetvári tiltakozók, akik a várban lévő fák kiirtása ellen demonstráltak. A Zrínyi Miklós várban felújítás kezdődött. Az egyik tervrajz szerint 27 száz évnél idősebb fát és fél tucat cserjét vágnak ki. A Zrínyi emlékév bizottság elnöke úgy reagált, nem irtják ki az egész parkot, csak az oda nem illő vörösfenyőket tüntetik el.

12 órás tiltakozásba kezdenek

Több ezer embert várnak holnap Sándor Máriáék a Kossuth térre, ahol 12 órás demonstrációt tartanak az egészségügy helyzete miatt. A fekete ruhás nővérként ismert ápoló szerint kevés az ígért béremelés, de nem csak több fizetésért, hanem a kórházak bezárása ellen és a betegek biztonságáért is tüntetnek majd pénteken. Rétvári Bence államtitkár szerint a kormány sokat tett az egészségügyért, emeli a béreket és fejlesztették a kórházakat is.

Újabb demonstrációt tervez Sándor Mária

Beteg az ország, gyógyítsuk meg! Ez a címe annak a demonstrációnak, amit a fekete ruhás nővérként ismertté vált Sándor Mária szervez július elsejére. Jövő hét pénteken este hattól, másnap reggel hatig fognak tüntetni a fővárosi Kossuth téren. Sándor Mária szervezete, a "Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság" a pedagógusokkal és a szociális dolgozókkal összefogva virraszt majd a Parlament előtt. Művészek, írók, zenészek is csatlakoztak a tiltakozáshoz.

Mini-demonstráció a nyitottságért

Zenés demonstráció a nyitottságért! Egy népszerű zenész és egy képzőművész Budapest belvárosában tiltakozott így a miniszterelnök egyik nyilatkozata ellen. Orbán Viktor több mint két hete egy portugál lapnak azt mondta: csak egy férfi és egy nő házasságát hívják családnak. A két művész szerint viszont a házasság intézményén kívül élők is családnak számítanak.

DEMONSTRÁCIÓ:

Linczényi Márkó, a Kolin énekese  és képzőművész barátja, Weiler Péter a miniszterelnök nyilatkozatának apropóján szerveztek zenés demonstrációt a belvárosban. Így fejezték ki, hogy nem értenek egyet Orbán Viktor kijelentésével  ami szerint csak egy férfi és egy nő házasságát hívják családnak. A zenés demonstráció szimbóluma az országkörte lett. Mindez az elfogadást jelképezi mások iránt, hiszen nem vagyunk egyformák.

Lezárták a reptéri utat a taxisok

Hatalmas dugót okoztak a taxisok, akik ezúttal a ferihegyi gyorsforgalmi utat zárták le délután,  hogy így tiltakozzanak az Uber alkalmazást használó sofőrök ellen. A legnagyobb forgalmi káoszt a vecsési kereszteződésben okozták a tüntetők. A Magyar Taxisok Szakszervezete közben arra kérte a budapesti taxisokat, hogy hagyjanak fel a heti rendszerességű akcióikkal, mert szerintük ezzel csak maguk ellen hangolják a közvéleményt. A taxis szakszervezet szerint inkább tárgyalni kellene.

Taxis demonstráció bénítja meg a forgalmat Budapesten

A taxisok ismét az Uber és a többi közösségi személyszállító alkalmazás ellen tiltakoznak, mivel szerintük semmilyen változás nem történt a januári tüntetésük óta. A sofőrök reggel nyolckor a Hősök terén gyülekeztek, majd innen a Széchenyi térre hajtanak a Belügyminisztérium épülete elé. Az akció délután 2-3 óra között ér véget, petíciót ezúttal senkinek sem adnak át, csak megállnak a minisztérium épülete előtt.

Szolidaritás: forgalomlassító akciót tartottak

Reggel óta sztrájkolnak a pedagógusok országszerte, így tiltakoznak a kormány oktatáspolitikája ellen. Vannak intézmények, amelyek szinte teljesen kihaltak, mert a szülők a sztrájk miatt, nem vitték iskolába a gyerekeket. Budapesten szerda reggel forgalomlassító akciót is tartottak a szakszervezetek, hogy így fejezzék ki szolidaritásukat a tanárokkal. Az autók 8 órakor indultak a Dózsa György úttól, és a Kerepesi út–Rákóczi út útvonalon az Erzsébet hídig haladtak.

Reggel óta sztrájkolnak a pedagógusok

Több száz iskolában sztrájkolnak reggel óta a pedagógusok. Azt nem tudni, pontosan hányan csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, de Pécsen például szinte minden iskolában tiltakoznak a kormány oktatáspolitikája ellen.

A diákok is demonstrációkat szerveznek

A szociális ágazat dolgozóin kívül több szakszervezet is csatlakozott a holnapi tanársztrájkhoz. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke múlt héten azt kérte, álljon le az élet öt percre az országban. Aki nem tud csatlakozni az 5 perces munkabeszüntetéshez, attól azt kérte, tűzzenek kék szalagot. A diákok saját sztrájkot szerveznek, hogy így támogassák a tanáraikat.

SÁNDOR MÁRIA:

Sándor Mária azt mondja, addig nem tudnak semmit sem elérni, amíg az orvosok, a kórházigazgatók, az érdekképviseletek nem állnak melléjük és nem harcolnak velük.  A fekete ruhás nővér arra szólítja fel a kórházigazgatókat, hogy hirdessenek sztrájkot. Szerinte már ez az egyetlen eszköz, amivel még el lehetne érni, hogy bármi változzon a magyar egészségügyben.

Kirúgatná az államtitkár, visszaszólt a tanár

Sokkal jobban fájna nekik, mint nekem, ha kirúgnának - ezt mondta Híradónknak az a budapesti informatika tanár, aki bejelentette, március 15-e után vagy nem oszt jegyeket, vagy mindenkinek ötöst ad, mert nincsenek meg a diákok értékelésének feltételei. A pedagógus bejelentésére az oktatási államtitkár úgy reagált: az ilyen tanárt ki kellene rúgni, Az MSZP felháborítónak tartja a kormányzati reakciót.

Látványos drónfelvétel: így állnak ki tanáraik mellett a Puskás diákjai

A Puskás Technikum diákjai is csatlakoztak a kockásokhoz, hogy kiálljanak a tanárok és diákok érdekei mellett.

Így töltötték meg a tiltakozó pedagógusok a Kossuth teret

Az eső, és a szokatlanul korai időpont ellenére is több ezren gyűltek össze a Kossuth téren, hogy a kormány oktatáspolitikája ellen tüntessenek. A főként pedagógusokból és gyermekeik jövőjéért aggódó szülőkből álló tömeg szerint a központosító törekvések lassan teljesen ellehetetlenítik a tanítást Magyarországon. Mutatunk egy csomó képet az eseményről!

A tüntetés idejére szervez fórumot a KLIK

A szerdai tanártüntetés napjára is tankerületi fórumokat szervezett a KLIK, a tanárok azt mondják azért, hogy távol tartsák őket a demonstrációktól. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint szó sincs keresztbe-szervezésről, fórumokat ugyanis a hét minden napján tartanak. Az MSZP úgy látja, cinikus, hogy a kormány a fórumok időpontjáról sem egyeztetett a tanárokkal.

Így tüntetett Bokros Lajos és pártja

A Modern Magyarország Mozgalom Bokros Lajos vezetésével tüntetést szervezett a Fidesz újabb alaptörvény-módosítási terve ellen, mely lehetővé tenné, hogy a kormány rendkívüli felhatalmazást adjon magának terrorveszély esetén. Bokros Lajos mellett beszédet mondott Pusztai Erzsébet, a Moma alelnöke, Magyar György ügyvéd, Glázer Attilla fotóművész és Katona Andrea a KARD egyesület alelnöke és az Országos Széchenyi Könyvtár volt igazgatója.

Megbénított főváros, kommentháború az interneten

A Deák téren hétfőn könnyű volt taxit fogni, de az autók nem mentek sehová. A taxisok nem jókedvükben jöttek ki fagyoskodni, ők ugyanis a megélhetésükért küzdenek. Az év két utolsó hónapja a legerősebb szokott lenni, de most drámai volt a forgalomcsökkenés az előző évekhez képest.

ELEGÜK LETT: Az Uber miatt vonultak utcára a taxisok

Elveszik a fuvarjaik legalább 50 százalékát, és ezzel már a megélhetésük is veszélybe került. Ez a baja a taxisoknak az olcsó internetes személyfuvarozó cégekkel, legfőképp az Uberrel. Az általunk megkérdezett taxisofőrök azt mondták, hogy míg nekik és gépjárműveiknek is szigorú vizsgákon kell megfelelniük, addig az Uber sofőrökre semmilyen szabályok nem vonatkoznak, illetve nem tartják be őket. Terveik szerint addig maradnak az utakon, amíg az Ubert- a hatóságok engedik Budapesten dolgozni.

ZAVARGÁS: „Mindannyian Tahir Elcsik vagyunk”

Ezzel a szlogennel vonultak utcára a kurd kisebbség tagjai Isztambulban, Törökországban. A demonstráción megjelentek a rohamrendőrök is, és az összecsapás nem sokáig váratott magára. A rendfenntartók könnygázzal árasztották el a környéket, és vízágyúkat vetettek be a tiltakozók ellen.

November 15-én kezdődhetnek a földárverések

Kedden jelentek meg a részletes szabályok a Magyar Közlönyben. Az ellenzék már hetek óta tiltakozik az állami földek eladása ellen, hétfőn országos demonstrációt is tartottak. Kedden a mezőgazdasági bizottságban folyt a vita, a kormány szerint a nyilvános árverés garanciát jelent a visszaélések ellen. Az ellenzék szerint a földbérleti pályázatoknál is a fideszes pályázók jártak jól - ettől tartanak most is.

Erdő Péter: Nem akarunk embercsempészek lenni

Tömény embertelenség - ezt mondta a Migration Aid szóvivője szerda este a menekültekkel kapcsolatos törvénycsomagról. A menekülteket segítő szervezet „Not in my name”, azaz „Ne az én nevemben” címmel szervezett tüntetésén több ezren vonultak a Nyugati pályaudvarról a Kossuth térre. Tiltakoztak egyebek között az ellen is, hogy vendégként sem lehet fogadni a menedékkérőket. Megkérdeztük az esztergom-budapesti érseket, ők tervezik-e menekültek befogadását - Erdő Péter azt mondta, a jogi helyzet tisztázásáig nem, különben ők embercsempészek lennének.

Nem bűncselekmény az illegális határátlépés

Hullazsákokban feküdtek az Amnesty International emberi jogi szervezet aktivistái a Parlament előtt. Így tiltakoztak a kormány szerintük idegengyűlöletet szító bevándorlás-ellenes politikája ellen. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a migránsok nem bűnözők. Két napja Orbán Viktor miniszterelnök bűncselekménynek nevezte az illegális bevándorlást.

Megint tüntetnek a taxisok

Ismét demonstrációt tartanak a taxisok, az akció célja, hogy megsürgessék a rendeletet, ami szabályozza a közösség fuvarszervezőket. Hogy pontosan mit szeretnének elérni, arról Metál Zoltánt, az Országos Taxis Szövetség elnökét kérdeztük.

Mise és tüntetés a kormányfő születésnapjára

Hálaadó szentmisét tartottak Budapesten Orbán Viktor születésnapja alkalmából. A miniszterelnök nem ment el a szentmisére, de közösségi oldalán megköszönte az érte elmondott imákat. A mise alatt a kápolnával szemben demonstrációt is tartottak, ahol hajléktalanoknak osztottak ételt.

A fizetős kórházi parkoló ellen tüntettek

Tüntettek Kistarcsán, hogy újból ingyenes legyen a kórház parkolója. A demonstrációt a helyi MSZP szervezte. A Flór Ferenc Kórházban áprilistól vezették be, hogy fél óra után fizetni kell a parkolásért, a kórház vezetője akkor azt mondta híradónknak, azért, mert csak így tudják fenntartani a parkolót.

Tüntetés: Nővérek, ápolók, mentősök vonultak utcára

Tüntetnek Budapesten az egészségügyi dolgozók. Nővérek, ápolók, mentősök vonultak utcára, béremelést követelnek. A demonstrálók egy része fekete ruhában érkezett, mások fehérbe öltöztek. A két menet a belvároson keresztül vonul a Kossuth térnél találkoznak.

A körülményektől függ, hol lehet tüntetni

A körülményektől függ, hogy a rendőrség betilt-e egy politikai demonstrációt a politikusok házánál vagy sem. Ezt a választ kapta az RTL Híradó arra a kérdésre, hogy miért nem lehet Orbán Viktor házánál tüntetni, ha fél évvel ezelőtt Trócsányi László igazságügyi miniszter ugyanabban a kerületben lévő házánál még lehetett. Juhász Péter az Együtt alelnöke a hét elején akart bejelentett tüntetést tartani Orbán Viktor budai házánál, de azt betiltotta a rendőrség.

Munkaidőben nem tiltakozhattak a mentőszolgálatnál

Nem tiltakozhattak a mentősök a többi egészségügyi dolgozóval együtt szombaton-ezt állítja a független egészségügyi szakszervezet. Azt mondják, sok mentős jelezte nekik, hogy jelenteniük kellett, ha valaki fekete ruhában dolgozik, vagy részt vesz a demonstrációban.Nagyjából félezer egészségügyi dolgozó demonstrált a hétvégén a Normafánál, béremelésért és jobb munkakörülményekért. A mentőknél azt mondták, a dolgozók szabadidőben tüntethetnek, de munkaidőben kötelesek a munkaruhát viselni.

Nem lehet tüntetni Orbán Viktor házánál

Mégsem tarthat demonstrációt Juhász Péter, az Együtt képviselője a miniszterelnök házánál, a rendőrség tiltotta meg. Egyebek mellett azzal az indokkal, hogy a tüntetők beláthatnának a kertekbe, és a tüntetés félelmet kelthet a közeli iskolában tanuló gyerekekben. Juhász most a saját lakása elé szervez demonstrációt, hogy kiderüljön, a miniszterelnök házára más szabályok vonatkoznak-e. Az RTL Híradónak nyilatkozó jogvédő szerint a rendőrség jogellenesen tiltotta meg a tüntetést.

Betiltották a tüntetést Orbán Viktor házánál

Mégsem tarthat demonstrációt Juhász Péter, az Együtt képviselője a miniszterelnök házánál, a rendőrség tiltotta meg. Egyebek mellett azzal az indokkal, hogy a tüntetők beláthatnának a kertekbe, és a tüntetés félelmet kelthet a közeli iskolában tanuló gyerekekben. Juhász most a saját lakása elé szervez demonstrációt, hogy kiderüljön, a miniszterelnök házára más szabályok vonatkoznak-e. Az RTL Híradónak nyilatkozó jogvédő szerint a rendőrség jogellenesen tiltotta meg a tüntetést.

Újra tüntetnek a diákok


szerző:
2015.04.22. 18:30
Újra tüntetnek a diákok

Ma is tüntetnek diákok a felsőoktatás tervezett átalakítása ellen.

A korrupció ellen tüntettek több városban is

Kormányellenes tüntetést tartottak délután az ország több településén. A civilek által szervezett demonstráción, amit ellenzéki pártok is támogattak, a "kormányzati szinten jelentkező korrupció ellen" tüntettek. A szervezők között volt az Együtt is. A párt képviselői Orbán Viktor felcsúti és Szijjártó Péter külügyminiszter dunakeszi háza előtt is tüntettek. A Fidesz szerint éppen azok szerveztek a megmozdulást, akik korábban "szétlopták" a nemzeti vagyont.

Az óvodaösszevonások ellen tiltakoztak

Demonstráció Újbudán és Csepelen az óvodaösszevonások ellen. Sok szülő aggódik, hogy az átalakítást a gyerekek fogják bánni. És nem értik, hogy miért van szükség az új rendszerre. A tervezet szerint Újbudán hármasával vonják majd össze az intézményeket. A szülők úgy tudják anyagi okok miatt, az alpolgármester azt mondja csak azért, hogy hatékonyabban végezhessék a munkájukat az óvodapedagógusok.

Az utolsó segélykiáltás Fruzsináért

Liszt Ferenc repülőtér. A malmöi járat 20 perccel korábban érkezik, nem is baj ez, hiszen Ruff Ágnesnek rengeteg dolga van Budapesten. Utolsó segélykiáltás ez a mostani út, mert unokahúgát, a 21 éves értelmi fogyatékos Fruzsinát hamarosan kiutasítják Svédországból.

Segélykiáltás: demonstráció Fruzsináért

Liszt Ferenc repülőtér. A malmöi járat 20 perccel korábban érkezik, nem is baj ez, hiszen Ruff Ágnesnek rengeteg dolga van Budapesten. Utolsó segélykiáltás ez a mostani út, mert unokahúgát, a 21 éves értelmi fogyatékos Fruzsinát hamarosan kiutasítják Svédországból. Czakó József riportja.

Benyújtották kérdéseiket a civilek

Benyújtották a Nemzeti Választási Bizottságnak azt a 19 népszavazási kezdeményezést, amelyet vasárnap olvastak fel az ellenzéki demonstráció civil szervezői. Egyebek mellett az útdíj és a kötelező kamarai tagdíj eltörlését, valamint a dohánytörvény visszavonását követelik.
 

RTL II: A kormány ellen demonstráltak az Operánál

Esőben tüntettek több ezren a kormány politikája ellen Budapesten az Operánál. A demonstrációt a Most Mi! elnevezésű Facebook csoport szervezte, a 2012-es tüntetés évfordulóján. Akkor a kormány a frissen hatályba lépett Alaptörvényt ünnepelte az Operaházban, azért vonultak oda a tüntetők. Most azt mondják azért mentek utcára, mert szabad és szolidáris országban szeretnének élni.

Paprikaspray-t is használtak a rendőrök

Nincs hova hátrálnunk - ezzel a mottóval hirdettek tüntetést kedden civil szervezetek - így több ezren demonstráltak újra Budapesten és 20 vidéki városban, de Párizsban és Londonban is, a korrupció, a kormány gazdasági- és szociális politikája ellen tiltakozva.


 

Országszerte gigadugó lehet hétfőn

Totális közlekedési káosz várható hétfőn egész nap Budapesten, és az ország szinte valamennyi nagyvárosában. A legforgalmasabb szakaszokon félpályás útlezárással tiltakozik a LIGA, és a hozzá csatlakozott több mint 20 dolgozói érdekképviselet. A kormány munkavállalókat sújtó intézkedései ellen demonstrálnak.
 

„Tele van a puttonyunk”


szerző:
2014.12.06. 18:50
„Tele van a puttonyunk”

Tele a puttony! - ezzel a mottóval hívta tüntetni a Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete mindazokat, akiknek - ahogy írták - tele van a puttonya a kormány egyre elviselhetetlenebb ajándékaival.

Kerekesszékekkel demonstráltak


szerző:
2014.12.03. 18:25
Kerekesszékekkel demonstráltak

Kerekesszékekkel demonstráltak Budapesten és Zalaegerszegen is a fogyatékkal elők világnapján. Budapesten Kis Adrienn, az egyetlen kerekesszékes rallyversenyző egymaga mutatta meg, hogy mennyire nehéz, ha elfoglalják a mozgáskorlátozottaknak fenntartott parkolóhelyeket, Zalaegerszegen pedig bárki kipóbálhatta, hogy milyen az, ha egy bevásárláshoz is segítséget kell kérnie.


 

Lali feladja a demonstrációt

Miután Lali reggel az albérletben ébred, Gábor segít neki kisurranni, hogy a többiek ne jöjjenek rá arra,  hogy valójában egy éjszakát sem bírt ki a szabadban.  Lalit azonban egy szemfüles járókelő rajtakapja, és lefotózza, amint próbál felmászni a fára. Bár lefizeti a férfit, nem marad sokáig titokban, hogy Lali megszegte ígéretét, és végül a közterületesek viszik el a helyszínről. Vajon ezek után hogy harcol Zsófiért?

A nőket hibáztató videók ellen tüntettek

Ne kelljen zsákot húznunk magunkra, hogy elkerüljük az erőszakot – mondta az egyik tüntető vasárnap a Deák Ferenc téren. A baranya megyei rendőrség nemi erőszak ellenes kampányvideói miatt demonstráltak a fővárosban.

Újabb tiltakozó demonstrációk


szerző:
2014.11.19. 18:21
Újabb tiltakozó demonstrációk

A Pedagógusok Szakszervezete szombaton az utcára vonul, az oktatók és a szülők pedig aláírásokat gyűjtenek a közoktatás átalakítása ellen.

RTL II: Többen tüntettek az internetadó ellen, mint vasárnap

A nemzetgazdasági minisztérium előtt a szónokok nem csak a tervezett adó miatt tiltakoztak, arról is beszéltek: nem szabad megengedni, hogy egy maroknyi ember irányítsa a közéletet. A demonstrálók később a Clark Ádám téri 0-s kilométerkőhöz vonultak, jelezve, hogy csak a 0 forintos internetadó az elfogadható.
 

A tüntetések napja volt a csütörtök is

Több nagyvárosban is folytatódtak csütörtökön a felsőoktatás átalakítása elleni demonstrációk, a tiltakozáshoz középiskolások is csatlakoztak.

Máshogy, de tüntethetnek a szakszervezetek

Szeptember 29-én a demonstrálók ülősztrájkba kezdenek Budapesten a Clark Ádám téren.

Több száz taxis demonstrált a fővárosban

Délután két órára az 56-osok tere megtelt az akcióhoz csatlakozó autókkal.

Nincs tiltakozás jegy nélkül!


szerző:
2011.08.09. 15:08
Nincs tiltakozás jegy nélkül!

Nem engedte be a budapesti Sziget fesztiválra a HVIM nevében demonstrációt bejelentő férfit a biztonsági szolgálat.

Mégsem lesz tüntetés a Szigeten


szerző:
2011.08.03. 19:00
Mégsem lesz tüntetés a Szigeten

Nem tarthat demonstrációt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a fesztivál alatt a Hajógyári-szigeten.

Közel 200 tiltakozót vettek őrizetbe Moszkvában

Gyülekezési-, és szólásszabadságot követelve tartottak demonstrációt Moszkvában és Szentpétervárott.

Gyöngyöspata védelme 100 millióba került

Már meghaladta a 100 millió forintot a Gyöngyöspatán és környékén március eleje óta fennálló fokozott rendőri ellenőrzés költsége.

Késő estig tüntettek a Sándor-palotánál

A bohócnak maszkírozott demonstrálók a köztársasági elnökhöz vitték a bohócforradalomnak nevezett megmozdulás szavazólapjait.

Demonstráltak az egyetemisták


szerző:
2011.06.17. 11:45
Demonstráltak az egyetemisták

Azt szeretnék elérni, hogy a kormány a felsőoktatásban érintetteket is vonja be a készülő átalakítások kidolgozásába.

Megint az utcára vonulnak a rendvédelmisek

Újabb demonstrációkra készülnek a rendvédelmi dolgozók, miután kedden is eredménytelen volt a tárgyalás.

Athéni tüntetők: „Tolvaj politikusok”

50 ezer ember tüntetett a megszorítások ellen a görög fővárosban.

Hókotrók a fülledt betonon


szerző:
2011.05.24. 15:24
Hókotrók a fülledt betonon

Hókotrók lassították a forgalmat reggel Pécsett, egy vállalkozó küldte az utakra a járműveket.

Újabb demonstráció a szolgálati nyugdíjért

Már gyülekeznek a rendőrök Budapesten, a Kossuth téren, ahová a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete szervezett demonstrációt.

Tömegek tüntettek Prágában


szerző:
2011.05.22. 12:15
Tömegek tüntettek Prágában

A nyugdíjrendszer, az egészségügy és az adórendszer tervezett reformjai ellen tiltakoztak.

Megegyeztek a miniszterrel a tűzoltók

Megkapják az elmaradt túlórapénzüket a tűzoltók.

Előkészítetlen és megalapozatlan döntések?

Szülők, pedagógusok és gyerekek tiltakoztak szombat délután az iskolabezárások és összevonások ellen.

Utcára vonultak a fegyveres- és rendvédelmi dolgozók

Füstgránátokat robbantottak a Parlamentnél és több minisztériumnál is, és síppal, dobbal, szirénázó autókkal vonultak fel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való