KERESÉS search-close

depresszió

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "depresszió"

Cinthya Dictator a pszichiátrián forgatott magáról szelfifilmet

A tehetséges influenszer élete egyik legnehezebb időszakáról mesélt őszintén a Fókusz stábjának.

Tabudöntögetés: Cinthya Dictator őszintén beszélt depressziójáról

Félt kimenni az utcára, az állandó szorongás szinte megbénította, Cinthya Dictator azt mondja elhatalmasodott rajta a depresszió, a pszichiátrián kötött ki. Ott tanára tanácsára szelfifilmet forgatott magáról, hozzátartozói és orvosai segítségével újra önmagára talált. A külsejét kaméleonként változtató lány szerint rengeteg fiatal szenved hasonló tünetektől, viszont tapasztalata szerint a szorongást és a depressziót senki sem veszi komolyan, a családtagok nem érzik súlyát, nem tudják, hogyan segíthetnének. Az interjút hosszabban is megtalálod: ITT.

CINTHYA DICTATOR: „Sok családban nem veszik komolyan a depressziót”

Cinthya számára a tavalyi év nagyon nehéz volt, szorongása és depressziója egyre inkább elhatalmasodott rajta, emiatt előbb egy pszichiátert keresett fel, majd kórházba került. Az ott töltött időről szelfi filmet készített, nem csak azért, hogy dokumentálja az állapotát, hanem, hogy segítsen megdöntetni a mentális betegségeket övező tabukat. A teljes riportot megnézheted: ITT

Bemutatkozik Győző, a szerelemdoktor

"Ha engem hívtok, főnyeremény. Ha engem nem hívtok, depresszió"

Arany Timi: „Teljesen össze voltam törve”

Timi könnyek között öntötte ki bánatát a mentorának, aki alig győzte nyugtatgatni a lányt. Vajon sikerrel járt?

Teó a lakásában esett neki Szilárdnak

Szofi vissza akarta adni a kiskutyájukat. Lili új terápiás módszert próbált ki. Szilárd és Teó összetalálkoztak.

Gábor elcsábította a főbérlője feleségét

Lilinek terápiára kellett mennie. Tamás kieszelt egy tervet, Szofi anyai ösztönének a felébresztésére. Lali garázsvásárt tartott Gábornál.

Lilinél szülés utáni depressziót diagnosztizáltak

Lilit pszichológiai vizsgálatnak kellett alávetni, ahol kiderült, hogy súlyos szülés utáni depresszióban szenved…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Lili: „A világ legrosszabb anyja vagyok, gyűlölöm magam…”

A védőnő látogatása után Karesz és Lili őszintén elbeszélgettek a lány félelmeiről…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Selena Gomez után Justin Bieber került a padlóra?

Úgy tűnik, nemcsak a rajongók aggódnak a híres énekesnő állapota miatt, hanem a volt barátja is.

Gwyneth Paltrow az alkoholról is lemondott kisfiáért!

A színésznő hihetetlenül intim dolgot osztott meg kismama korszakából, amiről eddig még sosem beszélt.

Emlékezzünk együtt a Linkin Park énekesére!

A zenekar frontemberére, Chesterre emlékeztek a bandatagok az egy évvel ezelőtti videójukban, a One more light-ban. Koncert alatti és turnézás közbeni, soha nem látott felvételek is előkerültek a tragikus hirtelenségben elhunyt énekesről. A dal éppen arról szól, hogy valakit elveszítünk, és hogyan tudjuk mindezt feldolgozni, a világsztár halálával pedig új értelmet nyert az egész dal.

Depresszió gyötri VV Lesliet?

A villafiú kedélyingadozásai eddig sem voltak szokatlanok, ám most az egyik pillanatról a másikra szó nélkül kivonult az udvarra. Nóri sietett a segítségére, de nem igazán sikerült jobb kedvre derítenie Lesliet…

Bence: „Soha nem éreztem magam ilyen tehetetlennek és szomorúnak…”

Marci újabb mélypontra jutott, miután megtudta, hogy Bence és Orsi között már akkor is volt valami, amikor még Ő járt Orsival…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Nem bírta tovább a Destiny’s Child énekesnője!

Michelle Williams pár hónappal ezelőtt még nagyon boldognak tűnt. Most azonban egy kórházban ápolják...

A Destiny's Child énekese nem bírta tovább!

Elhatalmasodó depressziója és öngyilkos gondolatai miatt kórházban ápolják a Destiny's Child énekesnőjét, Michelle Williamset. A sztár korábban sosem titkolta, hogy éveken át küzdött depresszióval, sőt, rengeteget segített hasonló problémával küzdő embereken is.

Gigi: „Egyedül szeretnék elutazni Barbadosra!”

Úgy tűnt, a pár végre egyenesbe jött, mikor Gigi egy furcsa kéréssel állt elő.

Megölte gyerekét, majd magát is

Családi tragédia Lengyeltótiban. Megölte hat hónapos kisbabáját aztán magával is végzett egy nő.  A helyiek szerint korábban depressziós volt, és bár úgy tűnt felépült belőle, nem tartják kizártnak, hogy ez vezetett a tragédiához.

 

Sokakat érint az alvászavar

Elhízást, cukorbetegséget és depressziót is okozhat az alvászavar. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó alváskutató. Magyarországon bizonyítottan az emberek 9 százaléka küzd krónikus alvásbetegséggel, de becslések szerint a magyar társadalom 30 százalékának van valamilyen alvásproblémája. 

Roland nem bírta tovább, és felmondott

Előző napi dühkitörése után Roland azt hitte sikerült elsikálnia a dolgot, azonban Balu beköpte Bécynél. Roli nem várta meg, hogy Bécy kirúgja, hanem a saját elhatározásából bedobta a törölközőt. Miután a fiú teljesen magába roskadt, Bori egy szexis szerepjátékkal elérte, hogy visszanyerje korábbi önbizalmát. Ráadásul estére Bécy is meggondolta magát, és mégiscsak megbocsátott Rolandnak.

Gigi egyik álma válhat valóra?

A fiatal lány szinte már lemondott élete legnagyobb vágyáról, mikor egy váratlan dolog történt.

Story Extra 2018-01-24


szerző:
2018.01.24. 16:15
Egyre több a mentális beteg

Már gyermekkorban vannak intő tünetei a mentális betegségeknek. A Magyar Pszichiátriai Társaság szerdán kezdődő kongresszusán ez lesz az egyik fő téma. A mentális betegséggel küzdők száma világszerte drasztikusan nő.

 

Idén kétszer jöhet a depresszió

Az átlagosnál akár négyszer több szívinfarktus is előfordulhat a melegfront miatt. Csak délig annyi beteg került vasárnap a Városmajori Szívklinikára, mint máskor egész nap. A tartós front az egészségeseket is megviselheti, sokan panaszkodnak migrénre vagy fáradékonyságra.

 

Lelki egészség - luxus vagy alapjog?

Világjárványként terjed a depresszió és a szorongás. Magyarországon is többszázezer regisztrált beteg él. De közülük csak minden ötödik jut hozzá a leghatékonyabb gyógymódhoz, a pszichoterápiás kezeléshez. De mi történik a többiekkel?

Felejthetetlen emlékesttel búcsúzott a Linkin Park Chester Benningtontól

A több mint háromórás koncerten az elhunyt énekes barátai, kollégái és szerettei léptek fel.

A tánc orvosság a depresszióra

András a reggeli csúcsforgalomban szenvedett motorbaleset, majd egy műtéti hiba miatt kerekesszékbe került. A mai napig bízik benne, hogy egyszer még talpra fog tudni állni, ráadásul táncórákat is tart lelkes fiataloknak. András és Gabriella fiát, Sebestyént egy autóbusz gázolta el, aki Andrásnál vesz táncórákat. A szülők a tánctanárnak köszönhetik, hogy fiuk kigyógyult a depresszióból, és örökké hálásak lesznek neki.

Festéssel az előítéletek ellen

Egy napon át közösen festettek művészek és pszichiátriai betegséggel küzdők Budapesten és Szegeden. Ezzel a szervező Moravcsik Alapítványnak az volt a célja, hogy megszüntessék az előítéleteket a mániás depressziósok, skizofrének vagy más személyiségzavarral küzdő emberekkel szemben. A Híradónknak nyilatkozó pszichiáter szerint még mindig sokan félnek azoktól, akik pszichiátriai kezelés alatt állnak.

Dani TJ-nek: „Nem vagyok őrült…”

Daninak kétségei akadtak a Hawaii úttal kapcsolatban, és mikor Roland ismét felidegesíti őt, TJ-vel inkább úgy döntenek együtt kapcsolódnak ki egy kicsit. A nap végére azonban vele is összeveszett Dani, mivel tudatosan veszélybe akarta sodorni a saját életét siklóernyőzés közben, így még az is lehet, hogy le kell mondania Hawaii-i terveiről.

VIDEÓ: halála előtti utolsó felvételen még mosolyog a Linkin Park énekese

Chester Benningtonról készült videót az özvegye tette közzé…

Szofi felhívta magához Tamást az első randi után

Szofi és Tamás első randija boldogan végződik. András úgy dönt, ideje kirángatni Danit a depressziójából. Evelin és Szilvi elmenekülnek az erőszakos Robi elől.

 A depresszió felismerhető a profilunkból?

Megosztásaink, érdeklődési körünk, posztjaink, képeink rengeteg dologról árulkodnak közösségi oldalunkon. Egyes kutatások szerint még a mentális betegségekre is találhatunk árulkodó nyomokat!

Az iskolakezdés kutyáinkra is hatással lehet!

Az iskolakezdéssel bizony kiürül a ház és ezt kutyusunk is nehezen viseli. Korom Gábor szakértő azonban tud néhány biztos módszert, mellyel megelőzhető a kutyadepresszió.

Joe: „Ebbe beleőrülök”

Joe még mindig nem dolgozta fel a Barbival való szakítását, ezért legjobb barátja megpróbálta kizökkenteni őt a depresszióból.

A depresszió a lélek tumora

A depresszió jellemzői lehet a hangulat ingadozása, a lehangoltság, egyfajta érdektelenség, aktivitás csökkenése, fáradékonyság. A depresszió kezelhető. Figyeljünk egymásra, és ne legyintsünk, ha valakin a betegség jeleit észleljük. Hiszen a lélek fájdalma ugyanolyan hatalmas, mint a testé.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Sinead O'Connor:

Nem voltam magamnál! - Ezt Sinead O'Connor írta személyes hangú facebook – posztjában, melyben bocsánatot kért családjától tetteiért. Tavaly egy vita hevében nagyon csúnya dolgokat mondott azoknak, akiket szeret. Egy, az ír énekesnő által birtokolt ingatlanon vesztek össze, és nagyon megbántott többeket is.

Őszintén írt a depressziójáról

A bántalmazott gyerekkorról, a tabunak számító szexuális zavarról vagy a sokadik bukás utáni felállásról is vallottak azok a nők, akik az idei Terézanyu pályázatra küldték be írásaikat. A pályázat idei témája a bátorság volt. A fődíjat Tóth-Zsiga Borbála nyerte, aki gyermekkora óta tartó depressziójáról írt megrendítő őszinteséggel.

Depresszió! – Megszólalt a színésznő!

Szerencsésnek mondhatja magát az az illető, aki nem tapasztalta meg ezt a szörnyű betegséget. Sajnos ezt nem mondhatja el magáról a Catherine Zeta-Jones, akiről kiderült négy évvel ezelőtt ezelőtt, hogy egyszer már orvosi segítségre szorult a súlyos depressziója miatt. 

Depresszió: terjedő népbetegség?

Egy most publikált felmérés szerint Európában a magyarok mondták a legtöbben, minden tízedik, hogy depressziós tüneteket észlel magán. Nem vagyunk egyedül a depresszióval: a világon vagy 300 millió ember lehet depressziós, mondja az Egészségügyi Világszervezet – de mondják azt is, az egészségügyi kiadások mindössze talán 3 százalékát költik a betegség kezelésére, és ez évente legalább ezer milliárd dollárjába kerül a családoknak, a cégeknek és az államoknak.

Elhoztuk a Barátok közt egyik legdrámaibb jelenetét! – VIDEÓ!

Egy évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon a híres sorozat egyik legszomorúbb eseménye történt. Egyik napról a másikra Szentmihályi Zsófi szülési utáni depresszióba zuhant. Akkor annyira összeomlott a fiatal anyuka, hogy úgy érezte, már nem tudja ellátni kisfiát, és egy levelet hátrahagyva kilépett Tóbiás, az apa és Bence baba életéből. 

SZAKPSZICHOLÓGUS VÁLASZOL: Így előzhetjük meg a tavaszi fáradtságot

Ön is kimerültnek, fáradékonynak, rossz kedvűnek érzi magát mostanában? Az RTL Híradó által megkérdezett Balogh Kamilla, klinikai szakszpichológus szerint ezek a tavaszi fáradékonyság tünetei lehetnek, amit egyáltalán nem szabad fél vállról venni, hiszen hosszú távon depressziót is okozhat.

Fókusz 2017-01-19


szerző:
2017.01.19. 19:00

Story Extra 2017-01-17


szerző:
2017.01.17. 17:25
Figyeljünk a depressziósokra

A karácsony közeledtével egyre rosszabbul lehetnek, ezért mindenképp figyeljünk jobban rájuk – ezt mondják a szakemberek azokról a depressziós betegekről, akiknél télen jelentkeznek a tünetek. Az ünnepek felerősíthetik a negatív gondolatokat, a magányos emberek ilyenkor jobban szoronganak. A depresszió népbetegség, de sokan nem mennek orvoshoz, mert szégyellik az állapotukat.

Karesz rádöbben, képtelen Sári barátja lenni

A fiatalok albérletében nagyon rossz hangulat uralkodik. Erre rátesz még egy lapáttal, hogy a fiú megkéri Sárit, Zsófikával együtt költözzön el és kitesz a lakásból mindent, ami a lányra emlékeztetné.

Lali siklóernyőzéssel próbálja elfeledni Lunát

Alexáék a fejükbe veszik, hogy siklóernyőzéssel vidítja fel Lalit. A fiút egy idő után tényleg fellelkesíti a dolog és egy darabig hagyja magát lenyűgözni, azonban Luna búcsú emailje miatt újra depis lesz.

Már csak 2 Celsius fok választja el a Földet a katasztrófától?!

A világ 200 legelismertebb klímakutatója depressziós, mert nap, mint nap látják, hogy az emberiség a pusztulás felé rohan. Ez nem kamu, nem mondvacsoinált információ, hanem tény. Egy friss elemzés szerint, már csak kettő Celsius fok választja el a Föld hőmérsékletét attól, hogy katasztrófa induljon el. Talán a komáromiak nem is gondolták, hogy a klímaváltozás miatt kell menteniük, ami menthető.

Itt egy igazi sikertörténet – Szembenézett a lehetetlennel

Péter hihetetlen történetével három évvel ezelőtt ismerkedhettek meg a Fókusz nézői. A fiú nemcsak kijött a depresszióból aztán a pánikbetegségből, hanem mackós alkatát is teljesen eltűntette. A sport lett a mindene. A kérdés pedig, hogyan sikerült neki mindez?

Zsófi elmeséli, miért hagyta el Bence babát

Zsófi nagyon dühös és haragos. Nem tudja megbeszélni Tóbiással a problémákat, így Nórához siet tanácsért. Az ügyvédnő kérdezi meg elsőként a fiatal anyukától, hogy miért hagyta el Bencét. 

Zsófi: „Féltem a babától”

Tóbiás és a fiatal anyuka sosem volt még ennyire rossz viszonyban, egyszerűen nem hallgatják meg egymást. Pedig ha a magára maradt apuka megtudná Zsófi titkát, biztos megenyhülne a szíve.

Zsófi találkozik Bencével

Zsófi már sokkal jobban van lelkileg, és felkészültnek érzi magát, hogy találkozzon kisfiával. A randi össze is jön, csakhogy Bence nem Ádámmal érkezik, hanem Kristóffal. 

Családon belüli erőszak: három nő megrázó vallomása

A családon belüli erőszak áldozataira jellemző az alacsony önértékelés, a negatív énkép, a bizalmatlanság, és az intim kapcsolatok megteremtésének nehézsége. Vannak olyanok is, akik teljesen elszigetelődnek. Ráadásul a bántalmazottak sokszor maguk is bántalmazóvá válnak.

Kern András depressziós lenne?

A 68 éves Kossuth-díjas művész igazán elemében van, és mi el is csíptük egy mozgalmas napját. Kiderült, megannyi feladata közepette, 40. házassági évfordulójára készül és most azt is elárulja, hogy szerinte a hosszú házasság titka a sok veszekedés.

Story Extra 2016-06-08


szerző:
2016.06.08. 17:25
Sok depressziós nem megy orvoshoz

Többszázezer ember szenved a depressziótól Magyarországon, mégis sokan azért nem mennek orvoshoz, mert szégyellik a betegségüket, és próbálják eltitkolni a környezetük elől is. Pedig a megfelelő kezeléssel már tízből kilenc beteget meg tudnak gyógyítani. Az, hogy kinél alakul ki a betegség, nem csak a hajlamtól és attól függ, hogy mi történik velünk. Az is befolyásolja, hogy például mennyit éjszakázunk vagy mit eszünk.

Bele is lehet halni az

Halálos bőrbetegséget, szívritmuszavart vagy súlyos depressziót is okozhat az egyre népszerűbb úgynevezett okosdrog. A szert eredetileg kóros aluszékonyságra fejlesztették ki, de a súlyos mellékhatások miatt már csak néhány beteg kaphatja több országban, így Magyarországon is. Ennek ellenére világszerte egyre többen szedik, főleg vizsgákhoz és munkához. Magyarországon az elmúlt hetekben több száz ilyen gyógyszerszállítmányt foglaltak le.

Kislányával együtt ugrott a mélybe

Kaphatott volna segítséget az a harmincöt éves nő, aki másfél éves kislányával együtt ugrott a mélybe szombaton. Vannak krízisközpontok és a telefonos lelkisegély szolgálat pont azért működik névtelenül, arctalanul, hogy ha valaki kilátástalannak érzi a helyzetét, nem tudja megoldani a problémáját, tudjon valakivel beszélni. A helybéliek gyászolják a fiatal nőt és kislányát.

Öngyilkos gondolatai voltak A szökés sztárjának

Wentworth Miller túlsúlyáról elterjedt egy mém a közösségi médiában. Ahelyett, hogy nagyon kiakadt volna, inkább vallott az elhízása hátteréről.  

Egy éve vezették hegynek a német utasszállítót

Már egy éve, hogy Andreas Lubitz másodpilóta hosszú tervezés után, súlyos depressziójának úgy vetett véget, hogy az Alpok hegycsúcsainak vezette az akkori Germanwings Düsszeldorfba tartó járatát. 150-en vesztek oda.
 

„Egy évig depressziós voltam” – vallomást tett Chris Martin

A Coldplay énekese most először beszélt őszintén a válásáról, és az azt követő borzasztó időszakról.

Zsófi nagyon kiborul


szerző:
2016.03.21. 21:50
Zsófi nagyon kiborul

Zsófiban egyre nő a szorongás, bizonytalan magában, bizonytalan Bencében. Sehogy sem sikerül megnyugtatnia a síró Bencét.

Előző rész (2016. március 18.)

Vajon Zsófi szülés utáni depresszióban szenved? Zsolt kimenőt kap Emíliától. Attila rájön, hogy neki kell megmentenie Nórát Miklóstól. Ágnes alibi-felvétele eltűnik.

Bözsi néni leszúrja Nórit

Nóránál óriási kupi van, persze, a mostani lelkiállapotában nincs sok ereje takarítani. Még az a szerencse, hogy ott van Bözsi néni, aki gyorsan ráncba szedi az ügyvédnőt, és a lakást.

Nóra kezd becsavarodni


szerző:
2016.02.25. 21:25
Nóra kezd becsavarodni

Nehéz időszakon megy keresztül az ügyvédnő. A gyász és a hirtelen jött veszteség súlya alatt kezd összeroppanni, például az egyik alkalommal Robinak szólította Miklóst. Ennyire nagy lenne a baj?

Magánéleti problémái lehettek a rendőrnőnek

Magánéleti problémák miatt végezhetett 11 éves kisfiával és magával a budapesti rendőrnő. Kedden délután a házukban történt a tragédia. Az RTL Híradó úgy tudja, hogy férjével – aki szintén rendőr – néhány hete megromlott a kapcsolatuk, ezért a férfi lányukkal külön költözött. Az asszony depressziós volt, valószínűleg nem bírta elviselni a szakítást, ezért gyilkolt.

Összeomlott a Grammy-díjas énekesnő

Összeomlott Sinead O'Connor. Az ír éneksnő közösségi oldalán ad segélykiáltásokat. Azt mondja, élete romokban hever, és soha sem akar énekelni többé. Vasárnap búcsúüzenetet is hagyott, amelyben azt írta: túladagolja magát kábítószerrel. A mentősök azonban időben megtalálták, most kórházban van. A Grammy-díjas O'Connor tavasszal Budapesten is fellépett, a koncert utáni sajtótájékoztatója botrányba fulladt.

Videóra vette szenvedését a drogos lány

Megrázó felvételt készített magáról egy heroinfüggő fiatal az Egyesült Államokban. A tinédzser lány négy túladagolás után döntött úgy, hogy egyszer és mindenkorra leszokik a szerről. Ezért intő példaként lefilmezte magát, amikor a drog hatása alatt a legmélyebb depresszióban sír és könyörög az életéért. Megrázó felvételek következnek.

Őszi lehangoltság, vagy depresszió?

Fáradtság, alvászavar, energiahiány, szorongás. Ezeket a tüneteket az ősz beköszöntével gyakrabban érezzük. Hogy miért vagyunk deprimáltabbak ebben az évszakban és mit tehetünk azért, hogy változtassunk ezen, abban Dr. Belső Nóra, pszichiáter volt a segítségünkre.
 

Fokozatosság és a mértékletesség

Sajnos véget ért a nyár. A borús őszi napokon a depresszió egyik remek ellenszere a szolárium így a csoki barna bőrszín sem tűnik tova. Nem utolsó sorban kikapcsolódásnak is nagyszerű, mely a kellemeset összeköti a hasznossal. A szolárium helyes használatával elkerülhetjük a kellemetlen bőrpírt és a leégést is, éppen ezért fontos, hogy tisztában legyünk a szabályokkal. Vendégünk volt Horváth András szolárium tanácsadó.

Egyetemkezdők depressziója

Érettségi után, de még a főiskola, vagy egyetem előtt, meg talán az első pár hónapban is gólyaként nem könnyű érvényesülni, hiszen ilyenkor az ember kicsit magát is keresi, valahol a gyerekkor és a felnőttkor határán. Ez az élethelyzet és a nagy kérdés: MI lesz veled, ha megvan a papír?, bizony komoly krízishez vezethet. Hogyan lehet ezt áthidalni és mi lehet a szülők szerepe ilyenkor? Kovács Zsuzsanna, gyerekpszichológus volt a vendégünk.

Bérczesi Robi élete legdepresszívebb időszakán van túl

A Szelfi című videonapló sorozat főhőse úgy érzi, a forgatásnak köszönhetően jobban megismerhette magát és rájött, milyen ember is valójában. Csakhogy miután véget ért a Szelfi forgatása és elbúcsúzott Mikinek nevezett kamerájától, egy ideig nem találta helyét, de mára sikerült újra talpra állnia.

Robi édesanyja végre rá tudta beszélni fiát, hogy a depresszióját kezeltetni kell, nem csak pszichológussal, hanem gyógyszerekkel. Robi belátta, hogy nincs más megoldás, és elhatározta, hogy mihamarabb belevág. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Robi letesztelte, hogy depressziós-e

Robi anyukája pár napra meglátogatta kisfiát, amitől a srác már előre rettegett. Az aggódó anya felkészülten érkezett, azonnal letesztelte fiát, hogy vajon az depressziós-e. Az eredmény mindenkit meglepett! Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Előző rész (2015. július 8.)

Hogyan tereli el a média figyelmét Mónika a terhességéről? Mit szól Attila ahhoz, hogy Liza depressziótól szenved? Hogyan viseli Péter a szakítást?

Robi úgy döntött, hogy unalmát egy üveg ginnel enyhíti. Az első ártatlan pohárnyi italt sok másik követte, majd Robi végső elkeseredésében segítséget hívott. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Következő rész (2015. július 8.)

Hogyan tereli el a média figyelmét Mónika a terhességéről? Mit szól Attila ahhoz, hogy Liza depressziótól szenved? Hogyan viseli Péter a szakítást?

A gyötrő magány ellen is van orvosság

Jelen esetben Edina személyében, aki a Pestre visszatérő Robi mélydepresszióján próbál segíteni társaságával. Végül is nincs abban semmi, ha az ember együtt tölt pár napot a legjobb lánybarátjával! Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Elérkezett a változtatás ideje


szerző:
2015.06.11. 23:00
Elérkezett a változtatás ideje

Robi maga mögött hagyja az anyai biztonságot, és visszatér pesti lakásába, hogy új életet kezdjen, vagy legalábbis változtasson az eddigin. Csak egy dologra tud gondolni: képes lesz legyőzni a magányt és ellenállni a kísértésnek? Kíváncsi vagy a folytatásra is? Ide kattints!

Hatból öt magyar munkavállaló kiégett

Ez derült ki az egyik hazai szervezetfejlesztő cég felméréséből. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértők szerint a kiégést elsősorban a túlhajszoltság, a megélhetés miatti teljesítménykényszer és a túlzott kötelességtudat okozza, és egyre gyakrabban fordul elő 30 év alatt. Arra is figyelmeztetnek: ha nem veszik időben észre a tüneteket és nem kezelik, a kiégés súlyos depresszióhoz és testi-lelki kimerültséghez vezethet.

Tudtak a másodpilóta depressziójáról

Mégis értesítette depressziójáról pilótaiskoláját az Airbust vélhetően szándékosan a Francia-Alpoknak vezető német másodpilóta - ezt ismerte el a Lufthansa. Ezek után Andreas Lubitz mégis kapott pilótaengedélyt. Eközben egy francia és egy német lap is arról számolt be: van videofelvételük a gép lezuhanása előtti utolsó pillanatokról. Ezt a francia ügyészség cáfolta. A helyszínről, Franciaországból tudósít Hubai Antal.

Hogyan vizsgálják a pilóták pszichés állapotát?

A legújabb értesülések szerint a keddi repülőszerencsétlenség másodpilótája hat évvel ezelőtt súlyos depresszióban szenvedett, és pszichiátriai kezelésben is részesült, eltiltották, de azt is eltitkolta. Lubitzot, mint kiderült közben többször visszaminősítették. Vajon egy egykori depresszióst miért engedtek a botkormány mögé, és mikor vizsgálhatták utoljára? A válaszokról és a pilóták általános vizsgálatairól egy szakpszichológust kérdeztünk.

A kapitány az utolsó pillanatig küzdött

„Nyisd ki azt a rohadt ajtót” - ezek voltak a francia Alpokban lezuhant gép pilótájának utolsó szavai a feketedoboz tanulsága szerint. Német lapok szerint depressziója mellett látászavarral is küszködött a gépet a hegynek vezető másodpilóta. Eközben repülésbiztonsági szervezetek új szabályok bevezetésére készülnek.

Fókusz 15-03-27


szerző:
2015.03.27. 19:20
Fókusz 15-03-27

Fókusz: Eltitkolta! - orvosi papírjai szerint depressziós volt és nem is repülhetett volna a német utasszállító másodpilótája! Félelmek nélkül - Felszabadultan buliztak a fiatalok Tuinéziában, ahol nemrég terrorcselekmény történt. Mi lett velük? - Összeáll a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb fiúcsapata! A Shy Guys tagjai régen és ma!

Gyógykezelés alatt állt és nem is repülhetett volna!

Még a főnökei előtt is titokban tartotta depresszióját a tragikus sorsú német utasszállító másodpilótája. Andreas Lubitz lakásán megtalálták azokat az orvosi papírokat, amelyek gyakorlatilag eltiltották őt a repüléstől. A történtek hírére a légitársaságok nagy része azonnal szigorította a szabályait. Hubai Antal és Fodor Bianka riportja.

Padalecki súlyos depresszióval küzdött

Az Odaát sztárjának múltjáról megdöbbentő információk láttak napvilágot! A mindig mosolygós színész egykor súlyos lelki problémákkal küzdött.

Depresszió? Csoki helyett a magvakhoz nyúljunk!

Amikor lehangoltak vagyunk, történt valami a munkahelyen, ha szerelmi bánat gyötör, vagy egyszerűen csak bal lábbal keltünk fel, egy kocka csokitól máris másképp látjuk a dolgokat. Ha már nassolnivaló után nyúlunk, választhatunk viszont egészségesebb alternatívák közül is!

Öt tünet, ami a depresszióra utalhat

A depresszió sokakat érintő probléma, azonban erről a lelki eredetű betegségről a legtöbben csak hallgatnak. Az emberek szégyellik, és csak elenyésző százalékuk megy szakemberhez. Dr. Tóth felfedi a betegség 5 leginkább árulkodó tünetét, melyekre mindenképp fokozott figyelmet kell fordítani.
 

A csendes ellenség: mindent a rejtett depresszióról

Manapság egyre több a depressziós, ráadásul sokszor ki sem derül, milyen problémákkal küzdenek, hiszen sokan minden erejükkel titokban tartják mások, de akár saját maguk előtt is. Melyek az intő jelek, amelyek segítenek kiszúrni, ha a környezetünkből valaki, vagy akár mi magunk is a rejtett depressziótól szenvedünk?

Napi Doktor: A kiegyensúlyozatlan lelkiállapot megbetegítheti az embert!

Vannak, akik pontosan tudják, hogy minden évben a tél közeledtével nehezebb hónapok elé néznek, de a legtöbb ember csak azt hangoztatja, hogy viszolyog a téltől. Ez pedig bizony a téli depresszió első tünete. Pánikra azonban semmi ok! Itt a megoldás!

Depressziós időszak jön


szerző:
2015.01.20. 18:34
Depressziós időszak jön

Ha január, akkor depresszió. Ilyenkor lesznek a legtöbben kedvetlenek, fáradtak és lehangoltak. Már túl vannak a karácsony és a szilveszter izgalmain, ráadásul az idő is lehangoló, hamar sötétedik, és nagyon messze még a tavasz.

Kat Dennings legyőzte a drogokat és a depressziót

Kat Denning egy “Party shirt” feliratú pólóban fekszik a földön új filmjének előzetesében, melyben egy lányt alakít, aki megküzdött a kábítószerrel és a depresszióval is.
 

Születési dátumunkból megjósolható, mikor leszünk depressziósak?

Sokszor már a csillagokban meg van írva, mikor jönnek el a mélypontok az életünkben. Hogyan számolhatjuk ki az erre vonatkozó képletünket és milyen módszerrel tudunk ezeken az időszakokon úrrá lenni? Antal Péter asztrológus segített a megoldásban.

Óraátállítás: a téi rosszkedv kezdete?

Rosszkedv, fáradtság, alvás- és evészavar. Az óraátállítással megérkezett a téli depresszió is, hiába alhatott ma mindenki egy órával többet. A pszichiáter szerint sokan ehhez a dátumhoz kötik a téli rosszkedvet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való