KERESÉS search-close

dohányzás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "dohányzás"

Dohányzásra buzdították a balett-táncosokat

10 és 18 év közötti balett táncos növendékeket bíztattak dohányzásra, hogy kevésbé érezzék magukat éhesnek, és így ne hízzanak el.

Dohányzás, helytelen táplálkozás: 2017-ben 76 ezren haltak meg itthon a helytelen életmód miatt

Dohányoznak, isznak, helytelenül táplálkoznak és nem sportolnak magyarok. 2017-ben 76 ezren haltak meg itthon a helytelen életmód miatt. Ezt állapította meg az Európai Bizottság jelentése. A híradónk által megkérdezett házirovos azt mondta: a legtöbben csak akkor hajlandóak életmódot váltani, amikor egy leletből kiderül, hogy baj van.

1500 szombathelyi lakásban tilos a dohányzás az erkélyen

Megtiltotta a dohányzást az erkélyeken az egyik szombathelyi lakásszövetkezet, a tilalom 1500 lakást érint. Az indoklás szerint azért, mert a lakók megelégelték, hogy a közös biztosításból kell kifizetni a dohányosok okozta kárt. Tavaly két társasházi erkélytűz is volt a dohányosok miatt Szombathelyen.

AMPUTÁLÁS: Kik vannak veszélyben?

Kiket érint a lábamputáció és miért vagyunk mi magyarok az élen Európában az elvégzett beavatkozások terén. Mire kell mindenkinek, különösen a veszélyeztetett dohányosoknak, cukorbetegeknek odafigyelni a megelőzés érdekében - erről kérdeztük a szakembert.

60 év felett jönnek a betegségek

A legtöbb magyar már nem egészséges a hatvanadik szülinapja után, az egészségesen eltöltött évek száma kevesebb az uniós átlagnál. Ez derül ki az Eurostat legfrissebb felmérésből, ami 31 európai országot hasonlított össze. A Híradónk által megkérdezett háziorvos szerint ennek főleg a stressz, az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, és a túlzott alkoholfogyasztás az oka.

 

Dohányzás ellenes kampány kamaszoknak

Minden negyedik 13 és 15 év közötti kamasz rendszeresen vagy alkalmanként dohányzik Magyarországon. Ez derül ki egy 2016-os felmérésből. A Nemzeti Népegészségügyi Központ most óvodákban és iskolákban indított dohányzás ellenes kampányt. Élethű, sokkoló bábukat kaphatnak az intézmények, melyeken a dohányzás okozta betegségeket mutatják be.

Bírálták a dohányzás betiltását célzó javaslatát, Lázár válaszolt

Videóüzenetben válaszolt Lázár János Orbán Viktornak és Gulyás Gergelynek is, miután egyikük sem támogatta a dohányzás betiltását célzó javaslatát. Orbán Viktor szabadság kérdésnek nevezte az ügyet, amire Lázár János azt vetette fel, hogy a kábítószer is be van tiltva, miközben a dohányzás miatt sokkal többen halnak meg.

„Lázár ötlete komolytalan”

Komolytalan ötletnek tartja Lázár János javaslatát a dohányzás visszaszorítására a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta, nem támogatja, hogy a 2020 után születettek 18 éves koruk után se vásárolhassanak cigarettát.

Lázár drasztikus ötletei

Megtiltaná a dohányzást a 2020 után születetteknek Lázár János, ők már akkor se vehetnének cigarettát, ha elmúltak 18 évesek. A nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos csökkentené a trafikok számát, megtiltaná az autóban dohányzást és jogot adna a társasházaknak, hogy betiltsák az erkélyen cigarettázást.

Új pozíciót kapott Lázár János

A Miniszterelnökséget korábban vezető politikust a nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki Orbán Viktor. A Kormányzati Tájékoztatási Központ Lázár kiválasztását azzal indokolta, hogy miniszterként is az ő feladata volt a dohányzás elleni küzdelem. Az MSZP viszont úgy látja, Lázár Jánosnak és baráti körének az az érdeke, hogy minél többen dohányozzanak.

Dohányzásellenes miniszterelnöki biztos lesz Lázár János

A volt miniszter feladata lesz egyebek mellett a dohánypiac szabályozására irányuló kormányzati feladatok összehangolása. Lázár János a második Orbán-kormány idején részt vett a trafiktörvény előkészítésében. A dohányboltok megnyitását akkor azzal indokolta, céljuk hogy minél nehezebben lehessen cigarettához jutni. A trafik pályázatokkal kapcsolatban pedig azt mondta, nem volt semmilyen mutyi.

Ma van a Dohányzásmentes Világnap!

Világszerte május 31-én tartják a Dohányzásmentes Világnapot - erről beszélgettünk Esztergályos Cecíliával, Bodrogi Gyulával és Beleznay Endrével!

Bizarr hangok szűrődnek át a szomszédból…

Dani egy hátitáskával érkezett a stúdióba, hiszen a lakótársát, Gergőt „tervezi kipaterolni”. A fiú ugyanis teljesen megváltozott, mióta belépett egy gyülekezetbe, ráadásul újdonsült barátaival gyülekezeti dalokat énekelnek a lakásban, a szomszédok nem kis bosszúságára…

Hogyan tegyük le a cigit? Dobrády Ákosék kibeszélték!

Évente egy szabadnapot kapnak Szentesen az önkormányzati intézményeknél vagy gazdasági társaságnál dolgozók, akik soha nem gyújtanak rá. Ezt a hírt tárgyalták ki Ákosék, sőt a saját leszokási élményeiket is felelevenítették.

Így szokott le Kefir a dohányzásról!

A magyarok Európa legerősebb dohányosai. Hogyan juthattunk idáig, és min kellene változtatnunk, hogy javítsunk az egészségünkön? Erről beszélgettünk dr. Babai László életmód orvossal. Másik vendégünk pedig Kecskés Tibor (Kefir) volt, aki 15 éve tette le a cigit, és a dohányzásról való leszokás nehézségeiről mesélt.

Ajajj! Gary Oldman nikotinmérgezést kapott?

A világhírű színész vérkomolyan vette a Legsötétebb óra forgatását, ami kis híján az életébe került. Mutatjuk!

Minden cigisdoboz fekete lesz

Megjelentek az első olyan cigaretták a dohányboltokban, amelyek már az új, egységes rendszer szerint készültek. Se szín, se grafika nem lehet rajtuk. Fekete a doboz, és egészen kis betűkkel van rajta a márkanév. Az új egységes dobozokra 2019. májusig kell átállnia minden forgalmazónak. A minisztérium szerint erre azért van szükség, hogy ne legyen vonzó a cigaretta, ne lehessen reklámozni.

Cigiző ovisok? Sajnos igen!

Megdöbbentő számokat hallhatnak arról, mikor kezdenek dohányozni a gyerekek. Szinte felfoghatatlan, de 100 magyar óvoda közül 12-ben találtak olyat, ahol a kicsik már legalább egyszer kipróbálták a cigarettázást.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Fókusz 2017-07-05


szerző:
2017.07.05. 18:55

Nem hagyta szó nélkül!


szerző:
2017.01.05. 17:25
Nem hagyta szó nélkül!

Robbie Williams szilveszteri fellépésén előbb a rajongóinak kézfogásait fogadta, majd azonnal a kézfertőtlenítőért nyúlt. Még grimaszolt is hozzá, ezzel sokakat megbántott. A rajongók úgy gondolták, lehet, hogy kényszeres tisztálkodási mániája van, de ez sértő cselekedet volt. Williams az Instagramon reagált: épp újévi fogadalmát mondta a kamerába, miszerint leteszi a cigarettát, amikor gratulált neki felesége. Az énekes ezt követően ismét kézfertőtlenítővel kente be a kezét. Ebből a humoros jelenetből arra következtethetünk, hogy talán már fellépése közben is csak viccelni próbált.

 

Sebestyén Balázst utolérte a végzet! – Mutatjuk!

Pontosan egy évvel ezelőtt, a híres műsorvezető fogadást kötött kedves kollégájával, Rákóczi Ferivel. A tét nem volt kevesebb csak annyi, ha Feri abba tudja hagyni a dohányzást, akkor Balázs szépen levágatja a gyönyörű szép haját. A fogadást elbukta a két gyerekes apuka, és onnan már nem volt megállás.

Gizi véletlenül majdnem Juli vesztét okozza

Négy éve annak, hogy az akkor még igen iszákos Gizella a padláson, elbújva próbált hódolni az élvezeteknek, csakhogy részegségében nem vette észre, hogy az égő cigaretta beleesett egy papírokkal teli kosárba. Közben Julit bezárta.

Törvények, amiket nem tartunk be

Csendháborítás, alkoholfogyasztás közterületen, dohányzás aluljárókban és buszmegállókban vagy éppen a kutyák láncon tartása. Ezek mind-mind olyan törvények, amiket nem tartunk be. Szabályszegők vagyunk, vagy nem ellenőriznek? Ha pedig nem ellenőriznek, miért vannak ilyen törvények?

Egyformák lesznek a cigisdobozok

Jövő májustól minden cigisdoboz egységegesen sötét színű lesz, semmilyen logó vagy más megkülönböztetés nem lehet rajta, ami csökkentheti a dohányosok számát. A világon minden hatodik percben meghal valaki valamilyen cigarettázás okozta betegségben.

Péntektől e-cigizni sem lehet bárhol

Vége a szabad elektromos cigarettázásnak, péntektől tilos használni a készülékeket ott, ahol dohányozni sem lehet. Az elektromos cigarettázókat az ÁNTSZ ellenőrzi majd, és akár 50 ezer forintos bírság is járhat annak, aki tiltott helyen használja az eszközt. Az RTL Híradónak nyilatkozó elektromos cigarettát használók felháborodtak a döntésen, szerintük a döntéssel cigifüstbe kényszerítik őket.

E-cigi: ötvenezer forintos bírság lehet

Jövő hét péntektől nem lehet majd elektromos cigarettát szívni a közlekedési eszközökön, munkahelyeken, buszmegállókban. Vagyis minden olyan helyen, ahol a hagyományos dohányzás is tilos. Ráadásul kizárólag trafikokban lehet majd e-cigit vásárolni. A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet szakértője azt mondta Híradónknak: minderre azért van szükség, mert az elektromos cigarettában is van káros, rákkeltő anyag.

A zsebében robbant fel az e-cigi

A lábát is elveszíthette volna az a férfi, akinek a zsebében robbant fel egy elektromos cigaretta a minap.

500 eurós bírság egy eldobott csikkért

Jó lesz, ha odafigyelnek a magyar turisták arra, mit tesznek, amikor rágyújtanak Olaszországban. Mostantól ugyanis többszáz eurós büntetés kaphatnak azok, akik eldobnak egy cigit, vagy olyan kocsiban füstölnek, amelyben gyerek vagy terhes nő is ül.

Cigizett, elaludt, meghalt a tűzben

Nem tudták kimenteni a tűzből azt a 37 éves férfit, aki valószínűleg dohányzott és elaludt a foteljében a Pest megyei Monoron.

Minden tizedik terhes nő dohányzik

Még egy öt éves gyerek véréből is kimutatható, hogy az anyja dohányzott a terhesség alatt. Ezt az amerikai Johns Hopkins Egyetem kutatói állapították meg. A vérben bizonyos molekulák elrendeződése mutatja a méreganyagok jelenlétét. Az RTL Híradó által megkérdezett szülész-nőgyógyász azt mondja: Magyarországon minden tízedik terhes nő napi szinten dohányzik.

Napi doktor: egyre több gyerek füstölög!

Sajnos egyre gyakoribb látvány, hogy 11-12 éves gyerekek dohányoznak az iskolák előtt, sőt a világhálón olyan esetekről olvashatunk, ahol a mindössze pár éves gyerekek naponta több mint egy doboz cigarettát elszív, nikotinfüggősége okán. Erről beszélgettünk Dr. Kelemen Krisztina tüdőgyógyásszal.

Az e-cigit sem lehetne mindenhol szívni

Szigorítanák az elektromos cigizést is, egy törvénytervezet szerint a jövőben csak ott lehetne szívni, ahol a hagyományosat. Vagyis nem lehetne például aluljárókban, éttermekben, munkahelyen e-cigizni.

Nem lesz logó a cigisdobozokon

Jön az egységes cigarettásdoboz! A tervek szerint jövő májustól ugyanolyan méretűek lesznek a dobozok, a csomagolásokon pedig az eddigieknél nagyobb méretű, elrettentő figyelmeztetések lesznek. Logó sem lehet rajtuk, csak a márkanevek a mostaninál kisebb betűkkel. Ausztráliában már három éve egységesek a cigisdobozok, egyes kimutatások szerint ott kevesebben dohányoznak emiatt.

A dohányzás majomszokás!


szerző:
2015.08.25. 13:57
A dohányzás majomszokás!

Egy kínai vadasparkban cigarettára gyújtott egy csimpánz. A furcsa esetet egy turista örökítette meg telefonjával.

Hagyd már abba!


szerző:
2015.07.17. 18:25
Hagyd már abba!

Ezzel a szlogennel indított kampányt a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet. Kiszámolták: az összes magyar évente egymillió 700 ezer egészséges évet veszít el a helytelen táplálkozás, a dohányzás, és a kevés mozgás miatt.

A nikotin fogságában


szerző:
2015.06.07. 13:33
A nikotin fogságában

Van, akinek sikerül, van, akinek nem – mármint legyőzni a nikotinéhséget. Ki, milyen módszerekkel próbált leszokni? Ki, hogyan és mennyi ideig tudta megállni, hogy ne gyújtson rá?

Fókusz 15-06-01


szerző:
2015.06.01. 19:25
Fókusz 15-06-01

Fókusz: Lesújtó állapotok - Pécsen eltemették a focit, a Pápának 12-en drukkoltak. Ott voltunk a bajnokságból kizárt csapatok utolsó mérkőzésein. Mr. Konyhafőnök - Hogyan szembesült a család a tízmilliós nyereménnyel? Riporterünk együtt utazott haza a Konyhafőnök győztesével. Cigiző óvodások - Gyerekek, akik már iskolás koruk előtt kipróbálták a cigarettát vagy a tömény szeszt. Tíz magyar óvodából kettő is megbukott.

Kínában is szigorítanak


szerző:
2015.06.01. 18:20
Kínában is szigorítanak

Szigorú dohányzásellenes törvényt vezettek be Kínában. Ezentúl nem lehet zárt, nyilvános helyeken cigarettázni, még kijelölt helyeken sem. Jóval többet kell ezentúl fizetnie annak, aki tiltott helyen gyújt rá.

Cigiző és alkoholizáló ovisok: Mi a helyzet nálunk?

Ez a 8 éves indonéz kisfiú óvodás kora óta cigizik, most minden nap 2 dobozzal szív el. Ez a Kazahsztánban élő 5 éves kisfiú egy éve szokott rá a bagózásra. Neki 1 doboz a napi adagja. Ilyen sokkoló felvételek akár Magyarországon is készülhettek volna. A szakemberek szerint ugyanis nálunk is vannak olyan kisgyerekek, akik már kipróbálták a dohányzást ovis korban. Jász Zoltán riportja.
 

A káros szenvedély káros hatásai

Naponta mintegy hetven ember hal meg a dohányzás miatt. Az Egészségkalauz a Dohányzásmentes Világnapon részletesen összefoglalta a legriasztóbb adatokat, és a kezelési módszereket.

Évi 35 ezer halál dohányzás miatt

Magyarországon évente 35 ezren halnak meg a dohányzással összefüggő betegségekben - közülük csaknem 2500-an passzív dohányosok, vagyis mások cigarettafüstje öli meg őket. A Dohányzásmentes Világnapon a Magyar Kardiológusok Társaság arra biztatta a dohányosokat, hogy legalább ma ne gyújtsanak rá.

Napi Doktor: Minden második dohányos a cigi miatt hal meg

Vasárnap nem csak a gyereknap lesz, hanem a Nemdohányzó Világnap is. Jelenleg a világon mintegy 1,3 milliárd ember cigarettázik, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint közülük minden második e káros szenvedélyével összefüggő betegségben fog meghalni. Erről beszélgettünk Dr. Kiss Róbert Gáborral, a Magyar Kardiológusok Társaságának elnökével.

Lakástűzben halt meg egy 66 éves, kerekesszékes férfi Tiszanánán

A faluban azt beszélik, az ágyban dohányzott, elaludt, a cigarettája pedig meggyújtotta a takarót – így történhetett a tragédia. A férfit egy család gondozta, ők mentették ki a lángok közül. Többször is megpróbálták újraéleszteni, de hiába. Úgy tudjuk, füstmérgezést kapott.

Betiltják a mentolos cigarettákat

Kutatások szerint a mentolos cigaretta nagyobb fokú függőséget okoz. Egy európai uniós szabályozás szerint 2020 májusától Magyarországon is tilos lesz mentolos cigarettát, illetve dohányt árulni. Egy addiktológust kérdeztünk arról, hogy miért károsabb és veszélyesebb a normál cigarettáknál a mentolos.

Napi Doktor: Ezt teszi a dohányzás a magzattal...

Drámai fotók láttak napvilágot pár nappal ezelőtt. A képeken egy olyan magzat ultrahangfelvétele látszik, akinek édesanyja dohányzott a várandóssága alatt, ezáltal súlyosan károsítva a fejlődő gyermekét. Éppen ezért, mivel ma van a Füstmentes Világnap, mindenképpen helyénvaló, hogy foglalkozzunk a témával és minél több kismama figyelmét felhívjuk arra, hogy miért fontos, hogy a várandósság ideje alatt letegye a cigarettát, mert így akár két életet is megmenthet: a sajátját és gyermekéét is.

Napi Doktor: Életveszélyes a fogamzásgátlás plusz dohányzás?

A dohányzás önmagában is rengeteg egészségügyi kockázatot rejt, a hormonális fogamzásgátló módszerek és a dohányzás pedig együtt életveszélyes lehet!

Ezt csinálja a magzat, ha cigizik az anya

Megdöbbentő felvételeket készítettek orvosok, dohányzó kismamák magzatairól. A képeken az látszik, hogy miközben az anyuka cigarettázik, a magzat fintorog és eltakarja az arcát. A szakértők szerint a dohányzás akár vese és szívbetegségeket is okozhat a magzatnál, de a koraszülések jelentős részéért is a cigaretta a felelős. A terhes nők több mint negyede dohányzik Magyarországon.

Ezt műveli a dohányzás a testünkkel!

Addig nem hisszük el, amíg a saját szemünkkel meg nem győződünk róla: a dohányzás tönkreteszi a testünket és évről-évre egyre több áldozatot szed. Hogy pontosan mit művel a füstölgés a létfontosságú szerveinkkel, ehhez egy életnagyságú babát hívtunk segítségül, aki már a létező összes, a dohányzás következtében fellépő szervi problémát elszenvedte.

Elaludt dohányzás közben, meghalt

Valószínűleg dohányzás közben aludt el az a férfi, aki vasárnap meghalt egy lakástűzben, Debrecenben. Az égő cigaretta az ágyneműt gyújtotta lángra, a férfi feltehetően az így keletkezett füsttől fulladt meg. A kiérkező mentősök már nem tudtak rajta segíteni.

Fluor szerint is ciki a cigi

Fluor Tomi a saját környezetében megpróbál mindenkit lebeszélni a dohányzásról, és ha már ez mindennapos téma nála, miért ne tehetné egy jó ügy miatt is? Akár a saját népszerű eszközével, rímekkel, dalban.

XXI. század 13-10-08


szerző:
2013.10.09. 00:10
XXI. század 13-10-08

XXI. század: Cigaretta, totószelvény, újság és édesség – ezt jelentette mindenkinek a trafik. Amikor még szabad volt reklámozni a cigarettát, hadirokkantak és árvák megélhetése volt. Meggazdagodni nem lehetett belőle, de legalább biztos jövedelmet jelentett.

Reggeli - Csak csajok 12-09-03

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Fókusz 12-07-12


szerző:
2012.07.12. 20:05
Fókusz 12-07-12

Fókusz: Gyász és döbbenet - Soha nem látott felháborodás az interneten. Az ország a meggyilkolt pécsi lányt siratja. Leszakadt az ég - Ott voltunk, amikor Ákos koncertjét félbeszakították. Rajongók ezrei menekültek a vihar elől. Dráma a kamerák előtt - Pákót megcibálták, amikor látni akarta kisfiát. Riportunk autós üldözésbe és rendőrségi akcióba torkollt!

Tiltott élvezetek: Cigis rajtaütés a pályaudvaron

Szúrópróbaszerűen a Déli pályaudvaron figyeltük, ki hol gyújt rá, bár január óta törvény tiltja a füstölgést. Voltak, akik pánikba estek, amikor megkérdeztük őket miért bagóznak ahol tilos, azt hitték meg is büntetjük őket.

Reggeli - Csak csajok 12-05-21

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-05-07

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-04-05

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 12-02-13

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reflektor 11-11-28


szerző:
2011.11.29. 00:05
Reflektor 11-11-28

Reflektor: Akikért az X-ek is rajonganak. Muri Enikő újra szerelmes? Gianni a nők között domborít.

Szigorúbban bánnának a betegekkel

Leszoktató programra köteleznék azokat a krónikus tüdőbetegeket, akik cigiznek. Ha ekkor sem szoknak le, akkor többe kerülne nekik gyógyszer.

Agyunk a jó dolgokat kutatja


szerző:
2011.10.10. 13:29
Agyunk a jó dolgokat kutatja

Az emberi agy igen hatékony a jövőre vonatkozó jó hírek feldolgozásában - állapították meg brit kutatók.

Megfizetnek a füstölésért a belga dolgozók

Belgiumban a dohányzó közalkalmazottak béréből levonják a munka alatt cigarettázással töltött percekért járó fizetésrészt.

Fia miatt tette le a cigit, most ő kampányol

Egy 25 éves debreceni apukát választottak az Európai Unió dohányzás ellenes kampányának magyar arcává.

Kétszer is fizethet, aki rágyújt a vonaton

Rendszeresen ellenőrizi a tisztiorvosi szolgálat, hogy betartják-e a dohányzási tilalmat a vonatokon.

Perelnek a riasztó üzenetek miatt

Beperelték az amerikai dohánygyártók a szövetségi, washingtoni kormányzatot.

„Dobd ki a hamutartódat!”


szerző:
2011.07.29. 18:21
„Dobd ki a hamutartódat!”

Naponta hetvenen halnak meg Magyarországon a dohányzással összefüggésbe hozható betegségek miatt.

„Kérjük, fáradjon át cigijével a túloldalra!”

Betiltották a dohányzást az ausztráliai Sydney egyik utcájának egyik felén.

A cigiszigor jó a gazdaságnak is

A dohányzást gátló törvény bevezetése óta kevesebb ember kerül kórházba és sokkal kevesebbet kell költeni az egészségügyre.

Elvörösödött Jézus


szerző:
2011.06.01. 13:23
Elvörösödött Jézus

Vörösbe öltöztették a riói Jézus-szobrot:egy dohányzás-ellenes kampány részeként világították meg.

A füst elszáll, a rák megmarad

Kedden tartják a Nemdohányzók Világnapját, melyet a WHO 1987-ben hívott életre.

Megéri letenni a cigit


szerző:
2011.05.18. 15:07
Megéri letenni a cigit

A Duke Egyetem orvosai szerint az erős dohányzás növeli az agresszív veserák kialakulásának kockázatát.

Házon kívül 11-05-12


szerző:
2011.05.12. 22:50
Házon kívül 11-05-12

Házon kívül: Lassú mérgezéstől fél a család. Vajon mi van a falban és honnan jön? 15 éve tart a háború a hivatalokkal. - Pikkelnek rá a vonaton, amióta szerepelt a Házon kívülben. Megígérte a MÁV, hogy rendet tesz, de a riport óta sem szűnnek a fenyegetések. - 19 évet élt az erdőben, most árvízkárosultak otthonát építi. Hogyan mászik ki az ivásból és hogyan kap jó munkát két hajléktalan férfi?

Ütötték, ő meg dokumentált

Péter egy hónapja szerepelt a Házon kívülben: ő az, akinek a MÁV illetései a kamerák előtt ígérték meg, hogy véget vetnek a dohányzásnak a vonaton, ahol Péter közlekedik. Most újra írt nekünk, és újabb problémákról beszélt.

A nikotin és a rózsaszín elefánt kapcsolata

Nikotinéhséget okoznak a dohányzást tiltó táblák egy új pszichológiai tanulmány szerint.

50 ezren halnak meg passzív dohányzástól évente

Csecsemőhalált, légzőszervi betegségeket okozhat a gyerekeknél, felnőtteknél pedig szívbetegséget és tüdőrákot.

Miért kap rá agyunk a nikotinra?

Egy folyóiratban megjelent tanulmány szerint a nikotin és a kokain azonos nyomokat hagy az agyban.

Kitiltották a cigit a strandról

Májustól tilos a dohányzás a Balaton-parton Zamárdiban.

A balkonra szorulnak ki a füstölgő honatyák

A Vadászterem erkélye az egyetlen hely a Parlament épületében, amely megfelel az új törvényi előírásoknak.

Megszavazták a cigiszigort


szerző:
2011.04.26. 18:21
Megszavazták a cigiszigort

Nem dohányzó lesz az összes munkahely, és csak a bejárattól 5 méterre, kint a szabadban lehet majd rágyújtani a legtöbb étteremben, vagy bárban.

Cigitilalom miatt háborognak

Vendéglátósok és vendégeik tüntettek Brüsszelben a dohányzást tiltó törvény ellen.

Enyhébb lesz a dohányzásellenes törvény

A munkahelyeken ugyan tilos lesz rágyújtani, de az éttermek, bárok esetében lesz kiskapu.

Az új dohánytörvény miatt füstölögnek

Attól tartanak, hogy a jogszabály nem lesz hatékony a passzív dohányzás visszaszorításában.

Házon kívül 11-04-14


szerző:
2011.04.14. 22:50
Házon kívül 11-04-14

Házon kívül: Két kislány története, akik őssejtet adtak a testvérüknek, és ezzel megmentették az életüket. - Rá mert szólni a tilosban cigiző vasutasokra, erre megverték. A füstre allergiás férfi az összes vitáját felvette a telefonjával, panaszt tett, de a MÁV-nál süket fülekre talált. - Brigitta elmenekült otthonról, mert a gyermeke apja folyamatosan bántalmazta. Azóta talpra állt, és erőt akar adni azoknak, akik hasonló helyzetben vannak.

Nem lesz alkoholmámor a foci Eb-n

A 2012-es labdarúgó EB során a stadionokban csakis alkoholmentes sört fognak árulni.

A szolnokiak sem cigizhetnek a buszra várva

Május elsejétől tilos cigarettázni a szolnoki buszmegállókban és azok környékén.

Csikkmentes Balaton-part Zamárdiban?

Májustól tilos a dohányzás a Balaton-parton, Zamárdiban.

Fél Kettő 11-03-11


szerző:
2011.03.11. 14:20
Fél Kettő 11-03-11

Fél Kettő: Katasztrófa Japánban - A 8,9-es földrengést cunami követte 10 méteres hullámokkal. Kultúrák találkozása - Mitől izgalmas és miért nehéz, ha külföldi a partner? Vendégünk Jáksó László. Teltház - Vígjátékok és felolvasóestek, egyszerre több darabban is játszik Rékasi Károly.

Dísztelen dobozokkal szoktatnának le

Eltüntetnék a márkajelzéseket és színeket a cigarettásdobozokról Nagy-Britanniában.

A gyilkos függőség rabságában


szerző:
2011.03.09. 19:36
A gyilkos függőség rabságában

A cigaretta okozta függőség annyira erős, hogy hiába az elrettentő példák, a szörnyűséges fotók, sokszor az sem tud megszabadulni tőle, aki nagyon szeretne.

Tilosban cigizett, de a nevét szégyellte?

A fideszes képviselő álnéven mutatkozott be egy újságírónak, miután kiderült: tilosban dohányzott.

A zöldombudsman is kiűzné a füstölgőket

Fülöp Sándor szerint rendszeres hatósági ellenőrzésekre van szükség a nemdohányzók védelméről szóló szigorítás betartásához.

Dohányzás vagy gyógyszertámogatás?

Elveszíthetné a gyógyszere TB támogatását az, aki nem tartja be az orvosi utasításokat.

Viszlát, dohányfüst?


szerző:
2011.02.27. 18:05
Viszlát, dohányfüst?

Európa legszigorúbb dohányzási törvénye lesz a magyar – ezt mondta az RTL Híradónak a Füstölgők Társaságának elnöke.

Cigi nélkül is szórakoznának

A dohányosok többsége ugyanúgy eljárna a szórakozóhelyekre, ha ezentúl nem tudnának rágyújtani ott - ez áll egy most nyilvánosságra hozott kutatásban.

Vasszigor a dohányosokkal szemben

Éttermekben, bárokban, munkahelyeken, sőt még a Parlamentben is tilos lehet a dohányzás július 1-től.

Tilosban is füstölögnek a pécsiek

Havonta 150 dohányost büntetnek meg a városban, mert egy közintézmény közelében gyújtott rá. Közülük minden második diák.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való