KERESÉS search-close

egészségügy

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "egészségügy"

Egér és kosz a nővérszállón

Egér esett a fejére egy fővárosi nővérszállón múlt kedd éjszaka, ezt állítja egy egészségügyi dolgozó. Másnap a szálló gondnoka állítólag azt mondta neki, hívjon rágcsálóirtót a saját pénzén. Az esetről elsőként a Blikk számolt be, miután az illető a Facebookon fotókat osztott meg a szálló állapotáról. A dolgozó telefonon szörnyű állapotokról beszélt az RTL Híradónak. A Dél-pesti Centrumkórház azt közölte, már tart a hozzájuk tartozó intézmények felújítása.

EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ: Arra kelt, hogy ráesett az arcára egy egér!

Szűk, nyolc négyzetméteres szoba, a wc helyiségben burkolat nincs, és a kép készítője szerint a csövek nem csak a rozsdától barnák. Egy fővárosi nővérszállón kellemetlen élmények érték az ott lakó egészségügyi dolgozót, aki telefonon nyilatkozott az RTL Híradónak, kérésére hangját eltorzítottuk.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Mik azok a ritka betegségek?

Ritka betegségeknek nevezik, mégis mintegy fél millióan szenvednek ezektől. Ma tartották a Ritka Betegségek Világnapját Szegeden. Újszülött kortól próbálják szűrni Magyarországon, mégis sokszor csak később derül ki, hogy baj van. Az Európa-bajnok magyar tőrvívó Mohamed Aida kislánya is egy ritka betegséggel született.

Teszt: mi történik, ha nem mosunk kezet?

Nem kis feltűnést keltett a Fox News egyik házigazdája, aki élő adásban mondta el, hogy szerinte kezet mosni felesleges időpocsékolás. Mondván nincsenek kórokozók, mert szabad szemmel nem látni azokat. A Fókusz tesztelte a furcsa elméletet!

Orvoshiány miatt nincs érsebészeti ügyelet a Péterfy utcai kórházban

Orvoshiány miatt megszüntették a budapesti Péterfy kórházban az érsebészeti ügyeletet. Erről Kunetz Zsombor, egészségügyi szakértő számolt be Facebook-oldalán. A szakértő azt mondta, az RTL híradónak, a kórháznak nincs elég embere, hogy biztonsággal ellássák az ügyeletet. Közben a 24.hu arról ír, hogy veszprémi kórházban a 6 érsebészből 3 felmondott.

Mindig új célokat tűz ki maga elé a végtagok nélkül élő Szabolcs

Szabolcsnak születése óta nincsenek végtagjai, a betegsége tetra-amélia, azaz négyvégtag hiány. A férfit mindez egyáltalán nem zavarja abban, hogy mozogjon. Mindent megold a maga módján.

Gondot okoz a gyógyszerkiváltás, mert drága

Tízből hat magyarnak gondot okoz kiváltani a havi gyógyszereit, 17 százaléknak pedig extrém súlyos terhet jelent a felírt készítmények megvásárlása. Ez derül ki az uniós statisztikai hivatal felméréséből, amiről elsőként a Pénzcentrum.hu írt. Magyarország ezzel az eredménnyel az uniós átlag alatt van. A Híradónknak nyilatkozó gyógyszerész sok hasonló esettel találkozik.

Rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg

Egy rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg a családja szerint egy 64 éves férfi két évvel ezelőtt az Országos Onkológiai Intézetben. A férfit fej-nyaki daganattal kezelték, és kanült ültettek a mellkasába, ami néhány nap után elgennyesedett - majd a férfi trombózist kapott és meghalt. A gyerekei hangfelvételt készítettek arról, ahogy az egyik orvos elismeri: az apjuknak még nem kellett volna meghalnia. A kórház szerint a hozzájuk nem érkezett hivatalos panasz. A Nemzeti Népegészségügyi Központtól azt írták, vizsgálják az ügyet.
Az elhunyt családjával készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

MŰHIBA? : „Nem pénzt akarunk, hanem, hogy a lelkünk megnyugodjon”

Egy rosszul beültetett orvosi kanül miatt halhatott meg családja szerint egy 64 éves férfi két évvel ezelőtt az Országos Onkológiai Intézetben. A férfit fej-nyaki daganattal kezelték és kemoterápia miatt ültettek egy portot a mellkasába, ami néhány nap után sebes és gennyes lett, majd a trombózist kapott és elhunyt. A férfi 2015-ben lett beteg, tüneteivel egy vidéki kórházba küldték először, ahol az egyik orvos azt mondta, a nyakán lévő duzzanat csupán esztétikai hiba. Az elhunyt fiában sok a kérdés, amire még mindig nem kaptak választ.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Kásler Miklós szerint elkerülték a krízist az egészségügyben

Nem valószínű, hogy a közeljövőben nyugat-európai bérek lesznek az egészségügyben, de a betegellátás biztosított - erről beszélt az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós szerint az utolsó pillanatban léptek, így elkerülték a krízishelyzetet.

Fiúknak is lesz HPV-oltás?

A tervek szerint a hetedikes fiúk is ingyen megkaphatják a HPV vírus elleni védőoltást - közölte az RTL Híradóval az EMMI. Azt azonban még nem tudni, hogy mikortól. Előzőleg az RTL híradónak nyilatkozó nőgyógyász onkológus azt mondta, ezt akár már szeptembertől bevezetik. Szerinte ez azért lenne fontos, mert a férfiaknál ugyanúgy okozhat daganatos betegséget a vírus egyik fajtája, főként fej-nyaki rákot. Néhány napja Grecsó Krisztián író beszélt arról, hogy nemrég maga is HPV okozta fej-nyaki rákkal küzdött. A HPV16-ról még többet megtudhat ITT!

HPV16: fej-nyaki daganatot is okozhat a férfiaknál!

Európa-szerte évente növekszik a HPV16-ban szenvedők száma. A vírus főleg férfiakra veszélyes; Grecsó Krisztián író is nemrég HPV okozta fej-nyaki rákkal küzdött. Koiss doktor szerint míg a nőknél 10-15 év alatt alakul ki méhnyakrák a vírusból, addig a férfiaknál rövidebb idő kell a fej-nyaki daganatok megjelenéséhez. A teljes riportot ITT nézheti vissza!

Nem kell majd fizetni a szülőknek a kórházi ágyakért

Nem kell majd fizetniük a szülőknek, akik beteg gyerekükkel éjszakára is bent akarnak maradni a kórházban - erre dolgoz ki szabályokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Székely László ombudsman decemberi jelentésében kérte erre a minisztert, miután súlyosan aggályosnak találta a helyzetet. A legtöbb kórházban többezer forintot is elkérnek a szülőktől éjszakánként. Sok helyen ágy sem volt, így a szülők a földön aludtak. Ezen pedig egy apuka segített, adományokból 350 tábori ágyat osztott szét a kórházaknak.

Részsiker a bangladesi sziámi ikrek magyarországi műtétje

Részsiker a bangladesi sziámi ikrek magyarországi műtétje, a nyári szétválasztó műtét még nagyon rizikós lesz, de a szövettágító beültetése jól sikerült. Erről beszélt ma az RTL Híradónak a műtétet végző magyar orvos. Az agysebész, aki a végleges szétválasztást végzi majd, azt mondta, egy ilyen műtétnél a halálozási arány nagyon magas, de arra számítanak, hogy a több lépéses beavatkozás sorozat miatt nagyobb az esély a sikerre.
Az egyedülálló műtétsorozatról ide kattintva tudhat meg többet.

 

Sztrájkra készülnek a fogorvosok

Sztrájkra készülnek az állami ellátást végző fogorvosok. Azt mondják, hiába kaptak plusztámogatást, ez továbbra is annyira kevés, hogy nem tudják fenntartani a rendelőket. Az Alapellátó Orvosok Szövetsége szerint több olyan kezelés van, aminél már ráfizetnek a fogorvosok, ha elvégzik. A minisztérium azt írta, intézkedési tervet dolgoznak ki, amelyben felülvizsgálják a fogorvosok finanszírozását is.

Két és fél hónapot várnak szövettani vizsgálatra

Két és fél hónapot kell várni az egyik pécsi szakrendelőben szövettani vizsgálatra. Egyik nézőnk küldte el erről szóló leletét, akit bőrdaganat gyanúja miatt operáltak. A Patológusok Szakmai Kollégiumának elnöke szerint elfogadhatatlan ez a hosszú várakozás. Szerinte ez nem egyedi eset és azért csúsznak a szövettani vizsgálatok, mert országszerte feleannyi patológus van, mint amennyi kellene.

Továbbra is terjed az influenza

Továbbra is emelkedik az influenzás betegek száma az országban, múlt héten már csaknem 78 ezren fordultak orvoshoz a betegség tüneteivel. Többségük gyerek és fiatal felnőtt. A híradónknak nyilatkozó háziorvos szerint fontos, hogyan aki beteg, ne menjen közösségbe, munkahelyre vagy iskolába, mert ilyenkor könnyebben alakulnak ki szövődmények, például tüdőgyulladás, ráadásul másokat is megfertőz.

Meddig leszünk egészségesek?


szerző:
2019.02.05. 19:30
Meddig leszünk egészségesek?

A férfiak 59 és fél évesen számíthatnak arra, hogy komolyabb egészségügyi problémáik lesznek, a nőknél ez a szám átlagosan 60,2 év. Szakértőkkel vizsgáltuk, hogy a mentalitásunk, a szűrésekhez való hozzáállásunk, az egészségügyi hálózat fejlettsége, a munkahelyünk, a genetikánk vagy éppen az anyagi helyzetünk határozza-e meg, hogy mennyi idős korunkig maradunk egészségesek?

ZENTE: 4 havonta szüksége van a drága kezelésre a kisfiúnak

Súlyos genetikai rendellenességgel született Zente: gerincvelő-izomsorvadással (SMA, Spinal Muscular Atrophy), mely akár nagyon korán halálos kimenetelű is lehet. A kisfiú már elmúlt féléves, mire kiderült, hogy az SMA-nak hívott betegség miatt nem fejlődik úgy, mint kortársai. A család most azért indított gyűjtést, hogy eljussanak külföldre, ahol speciális gyakorlatokat tanulhatnak, és fejlesztő eszközöket szerezhetnek be. Az RTL Híradónak a kisfiú édesanyja Tóth Krisztina nyilatkozott.

DÉMÉTÉR HÁZ: 1000 mosollyal segítenek a beteg gyerekeken

A Démétér házban jelenleg 14 apartman van, továbbá közösségi terek és tanuló szobák. Sedlák Gabriella, a program igazgatója szerint harmadszorra kellett bővíteni a házat, ahol gyermekcsontvelő transzplantált gyerekek szüleikkel lakhatnak egy fedél alatt, ezzel megkönnyítve a gyógyulás fázisait. A Démétér ház fenntartása költséges, de mindig akad néhány segítő kéz.

Több mint 30 kilónyi adományt gyűjtöttek a kórháznak

Több mint harminc kilónyi törlőkendőt, fürdetőt, pelenkát és babaruhát gyűjtött össze egy család a veszprémi kórház gyermek centrumának. Így szerették volna megköszönni a dolgozóknak, amit koraszülött kisfiukért tettek. Egy hónappal ezelőtt a Híradóban is beszámoltunk a kezdeményezésről, azóta szinte özönlenek a felajánlások. Az adományokat vasárnap adták át a koraszülött osztálynak.

Átmenetileg nem tudtak beteget fogadni

Megteltek a Nógrád megyei intenzív osztályok, így átmenetileg nem tudtak beteget fogadni a salgótarjáni és balassagyarmati kórház részlegeken. Erről a megyei tisztifőorvos írt levelet az országos tisztifőorvosnak még hétfőn. A kórházfenntartó szerint a balassagyarmati kórházban csupán másfél napig volt probléma, és már megoldódott.

 

Nem lehet kapni az egyik vérnyomáscsökkentő gyógyszert

Nem lehet kapni a patikákban az egyik vérnyomáscsökkentő gyógyszert, és azt se, amivel helyettesíteni lehetne. Egy magas vérnyomásban szenvedő férfi arról panaszkodott az RTL Híradónak, hogy kapott ugyan más hatóanyagú tablettát, az viszont nem használ, folyamatosan nagyon magas a vérnyomása. A gyógyszerészeti intézetnél azt írták: gyártási probléma okozza a hiányt, de hamarosan pótolják a készítményt.

EMMI: mindenki több pénzt kap otthonápolásra

Igazságtalan, hogy annak, aki magatehetetlen beteg gyermekét ápolja otthon, jóval nagyobb összegben emelkedik az állami támogatás, mint aki testvére gondozása miatt nem tud dolgozni. Ezt mondta híradónknak a Lépjünk, hogy léphessenek egyesület vezetője. A szociális ügyekért felelős államtitkár szerint a legfontosabb, hogy mindenki, aki otthon ápolja hozzátartozóját, magasabb összegű támogatást kap idén. Ez a gyermeket otthonápolók esetében bruttó 100 ezer forint, a más hozzátartozót ápolóknál 15 százalékos emelést jelent.

Azt állították, Cristiano Ronaldo segített a beteg gyereken…

Álhíroldalon terjesztik, hogy a hat éves izomsorvadásos Noémit, akit már többször láthattak Híradónkban, a focista Chrtistiano Ronaldo segíti. Egy internetes portál azt írja, a sztársportolóhoz eljutott a hír, hogy a gyerek nem kapja meg a több tíz millió forintos injekciót betegségére az egészségbiztosítótól, ezért felajánlotta, hogy az egészet kifizeti. Az édesanya szerint ebből egy szó sem igaz.

Sürgősségi-körkép: melyik eset a sürgősebb?

Volt, aki néhány percet, de volt, aki több órát várt, hogy megvizsgálják a sürgősségin. Ezt tapasztalta az RTL Híradó több sürgősségi osztályon. Jellemzően arról beszéltek betegek, hogy a legelső vizsgálat hamar megtörtént, de utána többen hosszú órákat ücsörögtek a váróban. A minisztérium szerint természetes, hogy előnyt élveznek a sürgős esetek.

Indulatok a kórházi csőtörés miatt

Eldugult kórházi szennyvízcső váltott ki hatalmas indulatokat, vitákat a magyar internetezők között. A budapesti Merényi Kórház sürgősségijét még szerdán este öntötte el a szennyvíz, mert eldugult egy cső. Erről az egyik ellenzéki politikus felesége rakott ki fotót a Facebookra. A posztot több mint tízezren megosztották, és szinte percenként érkeznek a durva, káromkodó kommentek mindkét oldalról azóta is. 

Működésképtelen volt tavaly a Honvédkórház sürgősségi osztálya

Működésképtelen volt tavaly szeptemberben a Honvédkórház sürgősségi osztálya, kevés orvossal és szakdolgozóval, elavult régi műszerekkel dolgoztak - ezt állítja egy levélben Burány Béla, az osztályt az elmúlt hónapokban vezető orvos. Ez alátámasztja elődje, Zacher Gábor állításait. A honvédelmi miniszter szerint azonban azóta a helyeket feltöltötték, és új, modern műszereket is kapnak.

Egér és ürülék a húsok között

Egértetemek és ürülék, penészes falak, és rozsdás berendezési tárgyak. A NÉBIH ellenőreit ez fogadta egy békés megyei vágóhídon egy hete. Az ellenőrzéskor több mint 8 tonna terméket vontak ki azonnal a forgalomból.

Felmondások a Honvédkórházban

Újra veszélybe kerülhet a Honvédkórház koraszülött intenzív osztálya – erről a hvg.hu írt. A lap szerint ugyanis az osztályvezető több kollégájával együtt nem írta alá új munkaszerződését, ami alapján – a kórház többi dolgozójával együtt – honvédelmi alkalmazotti státuszba kerülnének. A Honvédkórház az RTL Híradónak úgy reagált: a 3000 érintett dolgozó közül csak 54-en nem írták alá a szerződét, szerintük azok, akik már korábban is fel akartak mondani.

505 millió forint szír kórházaknak a magyar kormánytól

Egy éven keresztül a magyar állam pénzéből működik majd három kórház Szíriában. Erről Orbán Viktor miniszterelnök állapodott meg a pápa szíriai követével Budapesten. A kormányfő szerint a rászorulóknak helyben kell segíteni, nem pedig - ahogy mondta - a "bajt" kell idehozni Európába. A DK törvénymódosítást nyújt be, hogy amíg a magyar egészségügyi intézményeknek adósságai vannak, ne lehessen közpénzt költeni külföldi kórházakra és templomokra.

Nincs orvos, nincs vizsgálat


szerző:
2019.01.23. 17:17
Nincs orvos, nincs vizsgálat

Orvoshiány miatt nem tudnak időpontot adni hasi ultrahang vizsgálatra egy budapesti kórházban –ez derült ki a Házon kívül tegnapi adásából. A kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegfelvételi centrumában azt mondták, várólistára tudják felvenni a betegeket, de hogy mikor kerülhetnek sorra, azt nem tudták megmondani. Országszerte sem jobb a helyzet: Nyíregyházán júliusra, Nagykanizsán augusztusra tudtak időpontot adni.

Magán kontra állami egészségügy

Egyre több a magánegészségügyi intézmény és egyre több pénzt hagyunk náluk. Egy felmérés szerint tavaly fejenként átlagosan 200 ezer forintot. Pedig sokaknak nagyon jó tapasztalatai is vannak az állami egészségügyben, de tény, hogy az általános bizalom nem túl nagy. Nézzük, hol mit kapunk és hol mi mennyibe került.

Tombol az influenzajárvány: hogyan előzzük meg?

Magyarországon több mint 20 ezer ember fordult orvoshoz az elmúlt hetekben influenza tünetekkel. Emiatt több kórházban látogatási tilalmat vezettek be.

Kétségbeesett édesanya: „Élve temetik el őt!”

Élve temetik el őt és hozzá hasonló gyerekeket - ezt mondta az RTL híradónak az a kétegyházi édesanya, akit tegnap mutattunk be. A nő 6 éves kislánya gerincvelői izomsorvadással küzd. Egy éve már létezik egy több tíz millió forintos injekcó amit az ilyen betegek kaphatnak. Ehhez Magyarországon is hozzájuthatnak az érintettek, egyedi méltányosság alapján. Noémit viszont elutasította az egészségbiztosító.

Durvábbak az idei influenza tünetei

A szokásosnál durvább tünetekkel támadja a kisgyerekeket az influenza - erről Póta György a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke beszélt az RTL Híradónak. Az orvos szerint ugyan még csak most kezdődött az influenza szezon, de már látszik, hogy sok kisgyereknél okoz szokatlanul erős tüneteket, például napokig tartó 40 fokos lázat, elesettséget, gyengeséget.

Látogatási tilalom több fővárosi kórházban

Látgatási tilalom van több kórházban az influenza miatt a fővárosban és Pest megyében. A Semmelweis Egyetem belgyógyászatán és szívklinikáján zártak le néhány osztályt. Előbbire új betegeket sem vesznek fel. De tilos látogatni a Honvédkórház és Törökbálinti Tüdőgyógyintézet és Bethesda gyermekkórház bizonyos részeit is.

Nem vesznek fel több beteget egy budapesti pszichiátriára

Nem vesznek fel már beteget a budapesti Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriájára. Ezt mondták ma az RTL Híradónak, amikor telefonon érdeklődtünk az osztályon, hozzátartozóként. A Népszava arról ír, már elkezdték kiüríteni a kórtermeket és 5 kórház között osztják szét az új betegeket. Novemberben számoltunk be arról, hogy bezár a két éve felújított osztály, a riportot megnézhetik ITT.

Újabb betegek kapnak adókedvezményt

Januártól újabb súlyos betegségek után jár adókedvezmény. A többi között például mellrákban, a méhnyak- és petefészekrákban szenvedők havi 7450 forint adókedvezményt kapnak. A Női Liga tavasztól küzdött a támogatásért, azt mondják, ezek a betegségek rengeteg plusz költséggel járnak.

Köhögnek a rossz levegőtől


szerző:
2019.01.13. 18:10
Köhögnek a rossz levegőtől

Köhögést és szemirritációt okoz a légszennyezettség több településen. A Népegészségügyi Központ figyelmeztetést adott ki az északkeleti régióra. Például Miskolcon és Putnokon is rossz a levegő. A szakemberek szerint ezt az okozza, hogy sok helyen műanyaggal és gumival is tüzelnek a kályhákban. Jövő héten szeles idő lesz, így a levegő várhatóan tisztul.

Gyűjtenek a beteg kisfiúnak

Speciális, járást könnyítő eszközökre, és egy új lakásra gyűjt egy izomsorvadásos kisfiú családja Tatabányán. A két éves Dani nem tud járni, most tanul újra mászni. A különleges kerekesszék és a többi eszköz sok millió forintba kerül. Ráadásul olyan házban laknak, ahol nincs lift, így költöznének is. Egy jótékonysági rendezvényen ma is sokan segítettek.

SEGÍTETTEK: Összefogás az izomsorvadásos kisfiúért

A két éves Dani betegsége miatt nem tud járni, különleges, pici kerekesszékkel közlekedik. Szülei bíznak a legújabb gyógykezelésekben, de ehhez sok pénz kell. Most Tatabányán, egy jótékonysági rendezvényen gyűjtöttek neki.

Jó vagy rossz, ha kiveszik a gyerek manduláját?

Újra és újra fellángol a vita, hogy ki kell-e venni egy gyerek manduláját. Ha igen, mikor? Miért fontos a mandulánk és mégis miért jó, ha nincs?

Áttörést hozhat a cukorbetegeknek egy új felfedezés

Áttörést hozhat a cukorbetegség kezelésében egy norvég felfedezés. A kutatók arra jöttek rá, hogy a hasnyálmirigyben a szomszédos sejtek képesek átvenni az inzulint termelést azoktól sejtektől, amelyek nem működnek. Ez azt jelenti, hogy kezdeti segítséggel, de a szervezet képes lehet újra inzulint termelni. Az RTL Híradónak nyilatkozó diabetológus szerint, ez óriási eredmény lenne, de erre valószínűleg évtizedeket kell még várni.

Újraindul a Honvédkórház koraszülött intenzív osztálya

Hétfőn újranyit a Honvédkórház koraszülött intenzív részlege - erősítette meg az RTL Híradónak a Honvédelmi Minisztérium. Erről elsőként az Mfor.hu írt. December közepén szakemberhiány miatt kellett bezárni az osztályt. Akkor szülők ezrei írták alá a petíciót, amelyben arra kérték a kormányt, oldják meg a részlegen kialakult kritikus orvoshiányt.

Budapesten a sziámi ikerpár

Már Budapesten van az a bangladesi sziámi ikerpár, akiket magyar orvosok választanak szét. A kockázatos beavatkozást világszerte csak ők vállalták. Tavaly márciusban kezdték el a fejüknél összenőtt két éves kislányok elválasztását előkészíteni, és már több műtéten túl vannak. A Semmelweis Egyetem Klinikáin végzik el a szükséges vizsgálatokat és a bőrtágítást.

Bevásárolt a gyerekkórháznak az amerikai színésznő

Bevásárolt a Heim Pál kórháznak egy hollywoodi színésznő, erről az Index írt elsőként. Ruby Rose, akit Batwomanként ismerhetnek a nézők, több héten át forgatott Magyarországon, amikor egy kisebb baleset miatt kórházba került. Annyira szörnyűnek találta az állapotokat, hogy mindenképp segíteni akart. Akciója nyomán egy magyar lány is gyűjtésbe kezdett.

Gyerekeivel ünnepelhetett a szívátültetésre váró édesanya

A szívátültetésre váró édesanyát, Barna Hajnalkát két hete mutattunk be Híradónkban. A nő veseproblémákkal is küzd, egyelőre nem találtak neki megfelelő donort. Egy éve kezelik kórházban, azóta ritkán láthatja a családját. Az ünnep nagy részét is ott kellett töltenie a fertőzésveszély miatt, de rövid időre hazaengedték férjéhez és két gyerekéhez. Az édesanyával készült hosszabb interjút megnézhetik ITT.
A Tündérfátyol Alapítvány most gyűjtést indított a családnak. Aki segítene, ezen az e-mail címen érdeklődhet: tunderfatyolalapitvany@gmail.com

Bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya

Bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya, jelenleg egyetlen baba sincs a részlegen. Erről egy egészségüggyel foglalkozó alapítvány beszélt az RTL Híradónak. A csecsemőket a Semmelweis Egyetem és János Kórház vette át. Az alapítvány vezetője szerint így ezekben az intézményekben jóval több koraszülött jut egy nővérre, ami veszélyes lehet.

Ősi mechanizmust használnának a szuperbaktériumok ellen

Szegedi tudósok rájöttek: az emberi szervezet saját antibiotikumai lehetnek majd minták olyan új szerek fejlesztésében, amik felveszik a harcot az ellenálló szuperbaktériumokkal. A tudományos akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársainak eredményét a legrangosabb mikrobiológiai folyóirat is közölte. Világszerte probléma, hogy egyre kevésbé hatnak az antibiotikumok, mert a kórokozók egyre ellenállóbbak.

Ismét beteg gyerekeknek gyűjtött a miskolci színész

Több mint kétmillió forint gyűlt össze, hogy ajándékokat vegyenek a miskolci kórház gyermek-egészségügyi központjának és az ott ápolt gyerekeknek. A gyűjtést Osváth Tibor színész indította, már tavaly is volt egy hasonló kezdeményezése. A tavalyi akcióról készült riportot megnézhetik ITT.

A legkisebb mozdulattól is eltörhet a kisfiú csontja

Üvegcsontúságban szenved egy 3 és fél éves balatonfüredi kisfiú. Ezt azt jelenti, hogy a legkisebb rossz mozdulattól is könnyen eltörhet Lackó bármelyik csontja és így járni sem tud. Másfél éves kora óta 5 műtéten esett át, Budapestre jár a kezelésekre és gyógytornára. Családja szerény körülmények között él, de mindent megtesznek azért, hogy a gyerek egy nap járhasson.

Szlávik János: polihisztor akart lenni, fehér angyal lett

Dr. Szlávik János, infektológus 31 éve dolgozik trópusi fertőzéses és AIDS osztályon, de a világ bármely részén, akár a legveszélyesebb területeken is gyógyítja az embereket. Szlávik doktor börtönorvosként is funkcionál, és egy kicsit pszichológus is. Tabutémát feszegetünk a vasárnapi Portréban, hiszen a kezdetekben nemcsak az emberek, hanem az orvosok is nagyon féltek az AIDS-től, ma pedig hiába a legkorszerűbb felszerelések és gyógyszerek, a társadalom számára továbbra is félelmetes és misztikus betegségről van szó. A Portréban azt is megtudhatjuk, hogy Szlávik János félelmei valósak-e egy újabb világjárványtól, és, hogy Freddie Mercury tényleg még ma is köztünk élhetne?

Terápiás miniló a kórházban

Miniló terápiával gyógyítják a beteg gyerekeket a Bethesda Gyermekkórházban. Magyarországon elsőként itt alkalmaznak ilyen állatot terápiás célra. Az amerikai miniló akkora, mint egy nagyobb kutya, rendkívül békés, nyugodt természetű, 3 hónapos korától arra nevelték, hogy beteg gyerekek között legyen. Alkalmazzák kómában fekvő és mozgássérült gyerekek terápiájához is. Az állat érintése és illata megnyugtatja a gyerekeket a szakértő szerint.

Ruby Rose-t kiakasztotta a magyar egészségügy állapota!

Ruby Rose egy horrorfilm forgatási helyszínéhez hasonlította az Uzsoki utcai kórház mosdóját. Szerencséjére nem kellett befeküdnie, egy tetanusz oltással, és néhány rossz emlékekkel távozott Magyarország egyik felújított kórházából.

Hetekre bezárt a Honvédkórház koraszülött osztálya: mit szólnak hozzá a családok?

Már több mint 20 ezren írták alá azt a petíciót, ami a Honvédkórház koraszülött osztályának megmentéséért indult. Nemrég derült ki, hogy működési zavarok miatt hetekre bezár az osztály, és a babákat és szüleiket más kórházakba irányítják. A  bezárás szomorú tünete a magyar egészségügy helyzetének, és talán azért, mert kisbabákról van szó, nagy felháborodást keltett.

Miért olyan fontos a Honvédkórház koraszülött osztálya?

Ha nincs a honvédkórház koraszülött osztálya, nem nagyon lett volna esélye se a babának, se az anyának - ezt nyilatkozta a Házon kívül stábjának egy apuka, akinek a kisfia 26 hétre, alig egy kilóval született. A műsorban koraszülött babák szülei mesélik el, milyen segítséget kaptak koraszülött osztályok orvosaitól és nővéreitől. A budapesti honvéd koraszülött osztálya december közepén - az ígéret szerint - két hétre leáll, mert kevés az orvos.

Gyűjtést indítottak a szívelégtelenségben szenvedő anya családjának

Napról napra romlik az állapota annak a budapesti anyának, aki évek óta végstádiumú szívelégtelenségben szenved. Barna Hajnalka már pár lépéstől is kifárad. Egyetlen esélye a szívátültetés lenne, de eddig nem találtak neki megfelelő donort. A veseproblémákkal is küzdő nőt egy éve kórházban kezelik; férje és két kisgyereke várja haza. A műtét után egy steril szobára lenne szüksége a felépüléshez, ebben egy alapítvány segíti őket: gyűjtést indítottak az anyagi gondokkal küzdő családnak. Az édesanyával készült hosszabb interjút megnézhetik ITT.
A Tündérfátyol Alapítvány most gyűjtést indított a családnak. Aki segítene, ezen az e-mail címen érdeklődhet: tunderfatyolalapitvany@gmail.com

 

„Hőemelkedéssel és náthával nem kell azonnal szakorvoshoz rohanni”

Hőemelkedéssel és náthával nem kell azonnal szakorvoshoz rohanni, ezt javasolja a Magyar Gyerekorvosok Társasága. A gyermek fül-orr-gégész szerint első körben érdemes a háziorvoshoz elmenni, és csak utána a kórházba, ha a gyerek tünetei nem csillapodnak. Az ambulanciák így is rendkívül leterheltek, így előfordulhat, hogy a komoly betegekre nem jut elég idő.

„Ha hazaérek, nekem minden nap karácsony lesz”

Betegsége három éve kezdődött, ma már pár lépéstől kifárad. Barna Hajnalka végstádiumú szívelégtelenségben szenved, egyetlen esélye a szívátültetés lenne. Eddig azonban még nem találtak neki megfelelő donort. A veseproblémákkal is küzdő nő leghőbb vágya, hogy újra otthon lehessen gyermekeivel és férjével.
A Tündérfátyol Alapítvány most gyűjtést indított a családnak. Aki segítene, ezen az e-mail címen érdeklődhet: tunderfatyolalapitvany@gmail.com

GYERMEKBETEGSÉGEK: Mikor és milyen orvoshoz vigyük a gyereket?

Hőemelkedés és orrdugulás, vagy láz és ízületi fájdalom. A két leggyakoribb tünetegyüttes, amivel a gyerekek orvoshoz kerülnek. A gyermek fül-orr-gégész szerint első körben érdemes a háziorvoshoz elmenni, és csak utána a kórházba, ha a gyerek tünetei nem csillapodnak.

Központosítanák a háziorvosi ellátást

Központosítaná a kormány a háziorvosi ellátást - erről a Népszava írt egy birtokukba került kormányzati javaslat alapján. Eszerint egyetlen országos és több járási központ jönne létre. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint az orvosok egyelőre csak találgatnak, azt mondja, velük még nem egyeztetett a kormány. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma annyit közölt, a jövő az összevont alapellátásé, ennek a kialakítását vizsgálják.

Csoki nem, brokkoli igen!


szerző:
2018.12.09. 18:20
Csoki nem, brokkoli igen!

Már 34 millióan látták a pécsi brokkolievő kislány videóját. A két és fél éves Zoé elutasít minden édességet, a brokkolit viszont habzsolja. Édesanyja azt mondta az RTL híradónak, hogy gyereke sírva fakad, ha csokival kínálják. A ritka történetről már külföldi oldalak is írtak.

Vissza akar menni a Honvédkórházba Zacher Gábor

Visszamenne a Honvédkórházba Zacher Gábor - az orvos egyebek mellett ezt is mondta a Magyarul Balóval című műsorunkban, ahol elsőként beszélt arról, miért mondott le a Honvéd Kórház Sürgősségi Centrumának vezetéséről ősszel.

Törvényt sértett a Honvédkórház

Törvényt sért a budapesti Honvédkórház az RTL Híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint, mert nincs ultrahang vizsgálat az egyik telephelyén. Pénteken számoltunk be arról, hogy meghalt egy asszony, előtte órákon át hiába várt ultrahangra. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő azt mondja: mivel ott van sebészet, ultrahangnak is kellene lennie, de úgy tudja, nincs orvos, aki elvégezze a vizsgálatot. A kórházat hiába kerestük.

Élet a sürgősségin innen és túl

Valójában talán mindig is a sürgősségi ellátás érdekelte, hiszen 18 évig mentőtiszt volt. Utána mégis egy toxikológiai osztályt vezetett, gyógyszerfüggő, drogos és alkohol-betegeket kezeltek, főnökként akkora tekintélye lett, hogy ilyen ügyekben a teljes magyar média rendre elsőként hozzá fordult, majd 2014-ben a magyar csúcsintézmény, a Honvédkórház sürgősségi ellátási központjának vezetője lett. Zacher Gábor orvos-, eszköz- és pénzhiányra hivatkozva három hónapja felmondott. Most itt van.

Késlekedés miatt halt meg a 62 éves nő?

Másfél nap alatt háromszor küldözgettek oda-vissza egy beteget a Honvéd Kórház két telephelye között, mert nem tudták elvégezni az ultrahang-vizsgálatot. Aztán kiderült, hogy érszűkülete van, ami bélelhalást okozott. Végül másnap megműtötték, de a 62 éves nő meghalt. Minderről a lánya számolt be. Az általunk megkérdezett orvos szerint azonnali életmentő műtétre lett volna szükség. A kórháztól azt közölték, szakszerűen jártak el.
Az elhunyt lányával készült interjút ide kattintva hosszabban is megnézheti.

Agykutatás: kísérletek és világszenzációk

Mel Gibsonnak egyszerre volt teher és áldás, mikor hallotta a nők gondolatait a Mi kell a nőnek című filmben. Mindez fikció vagy ez már a jövő? Vagyis létezik gondolatátvitel?

Gerincműtét után már másnap felkelhet a beteg

Gerincműtét után már másnap felkelhet a beteg egy új eljárásnak köszönhetően. A műtét lényege, hogy egy beavatkozás alatt annyira kis metszéseket ejtenek, hogy nem sértik vele az izmokat, és így rögzítik a gerincet. Ilyen speciális műtétet Miskolcon most először végeztek a megyei kórházban. Egy középkorú asszonyt operáltak meg, aki évek óta küzdött gerincpanaszokkal. 

 

Légszennyezés: a néma gyilkos

Csendes, de globális vészhelyzetnek nevezi a légszennyezést az Egészségügyi Világszervezet, a WHO főigazgatója. A Chicago Egyetem tanulmánya azt állítja, hogy a világ egészét tekintve a légszennyezés inkább rövidíti az élettartamot, mint akár a dohányzás, vagy az alkohol- és a droghasználat. Világátlagról van szó, de akadnak országok, ahol az elvesztett életévek száma kétszámjegyű. Magyarország a legrosszabbak közé tartozik Európában.

Először sikerült egy halott donor szervét átoperálni!

Egy stroke-ban meghalt anya méhét ültették át egy harminckét éves nőbe, aki így kislányt hozott a világra! Először sikerült egy halott donor szervét átoperálni, és ez mérföldkő az orvostudományban. Eddig csak a páciens közeli barátai és rokonai adományozhatták el méhüket, most viszont már meg van az új technika arra, hogy ne egy élő személy szervét kelljen felhasználni.

Ritka betegsége miatt fél a gyerekvállalástól a 25 éves lány

Teodóra neurofibromatózisban szenved. A kór csomókat képez a bőrben, a szövetek között, nyomhat, és le is béníthat idegeket. A lánynak és párjának rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia, például azzal, hogy mivel a Teodóra betegsége örökölhető, vállaljanak-e kisbabát.

A felnőttkori fogszabályozás alattomos betegségeket is megakadályozhat!

Egyre többen viselik harminc-, negyven- vagy ötvenévesen a fogszabályzót. Ugyanis baj lehet, ha kuszák a fogaink és nem tudjuk jól mosni őket, ami hosszú távon olyan alattomos betegségekhez vezethet, mint például a fogágybetegség!

Aki még többet szeretne megtudni a fogszabályozásról és a fogágybetegségekről, az látogasson el IDE, a helyes fogmosásról pedig ITT tudhatsz meg többet!

Így moss fogat, ha azt szeretnéd, hogy haszna is legyen!

Te tudod, hogy kell helyesen fogat mosni? Mikor, mennyi ideig érdemes? És naponta hányszor? A Fókusz riporterének szakember magyarázta el a fogtisztítás helyes lépéseit, amiről nem árt mindenkinek tudni, hiszen a fogorvosok szakirodalma szerint évente kevesebb, mint egy tubus fogkrémet használnak el a magyarok! A teljes riportot ITT nézheted vissza!

Kórházi ágyakra gyűjt az édesapa

Összecsukható tábori ágyakat adományozna kórházaknak egy sárbogárdi édesapa azért, hogy így az egyik szülő is a beteg gyerek mellett maradhasson. A segítő a székesfehérvári kórházban tapasztalta, hogy sok szülő a földön vagy széken görnyedve tölti az éjszakát. A kórházfenntartótól azt írták, a székesfehérvári kórház vezetéséhez nem érkezett még panasz.

HIV: se kampány, se szűrés

Több ingyenes HIV szűrési lehetőség kellene az országban a szakértők szerint, és állami szűrőprogramra is szükség kellene. Erről beszéltek ma orvosok, a holnapi AIDS világnapja kapcsán, egy konferencián. Nagyjából 2500 ismert HIV fertőzött van Magyarországon, de csaknem négyezren lehetnek azok, akik bár elkapták vírust, nem tudnak róla, mert nem mennek el szűrésre.

ELŐÍTÉLET: „A fasizmus elől jöttem el Magyarországról!”

Őszintén és tabuk nélkül beszélt az RTL Híradónak Bereczky Tamás, hogyan lett HIV fertőzött 15 évvel ezelőtt. Az aktivistával videótelefonon beszéltünk. Tamás már egy ideje Berlinben él, de bőven vannak történetei az itthoni előítéletekről.

Nem csak mosógépet tudtak venni az adományból

Csupán egy mosógépre gyűjtöttek, végül összesen több, mint 700 ezer forint jött össze a Semmelweis Egyetem kettes számú nőgyógyászati klinikájának egy hét alatt. A Tündérpakk Alapítvány és a Babagenetika Egyesület így szoptatós foteleket, mikrót, hőmérőt, légzésfigyelőket is vitt az újszülött osztályra. Múlt héten számoltunk be arról, hogy elromlott a kórház újszülött osztályán a mosógép és nővérek viszik haza kimosni az újszülöttek ruháit.

2 hét türelmet kér a miniszter

Már 14 ezren tiltakoznak aláírásukkal a Honvédkórház koraszülött centrumának átmeneti bezárása ellen. A honvédelmi miniszter csütörtökön azzal magyarázta a helyzetet, hogy egyszerre öt dolgozójuk megy szülni, és azt ígérte, hogy december közepétől legfeljebb január elejéig tart a korlátozás. Közben Varga Mihály pénzügyminiszter a Szent Margit Kórház felújított rehabilitációs osztályának avatásán arról beszélt, hogy a kormány kiemelt ágazatnak tekinti az egészségügyet.

Beázik a sürgősségi épülete Szombathelyen

Beázik a szombathelyi kórház sürgősségi tömbje. Az újjáépített sürgősségi tömböt 11 éve, 2007-ben adták át. Most foltos a plafon és vödrök között várakoznak a betegek az ellátásra. A javításával kapcsolatban kerestük a kórház vezetését és az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, de nem válaszoltak.

Ezrek követelik a megoldást az orvoshiányra

Több ezren követelik az interneten, hogy a kormány oldja meg az orvoshiányt a Honvédkórház koraszülöttcentrumában. A hvg.hu írta meg először, hogy a részleg december 15-én két hétre bezár, mert az elmúlt fél évben összesen 7 szakember távozott az osztályról. Gulyás Gergely miniszter szerint az ellátás megszervezése nem a kormány hatásköre, hanem az egészségügyi államtitkárságé. A DK szerint koraszülöttek életét veszélyeztetik.

Kétszer küldték haza a kórházból miközben agyhártyagyulladása volt

Kétszer küldtek haza egy 19 éves lányt a Honvédkórház sürgősségi osztályáról egy héten belül, harmadik alkalommal már annyira rosszul volt, hogy intenzív osztályra került. Ekkor derült ki, hogy Lyme-kórja és agyhártyagyulladása van, rohammentő vitte át a Szent László kórház fertőző osztályára, életveszélyes állapotban. Az eset még nyáron történt. Arcának mindkét oldala lebénult, a jobb felén a mai napig nem működnek izmok. Az anya perelni akarja a Honvédkórházat. A Népegészségügyi Központ vizsgálja az esetet.

 

Egymillió forintot nyerhettek gyógyulások történetével

Egy pénzintézet már 15 éve támogatja a gyermekegészségügyet, a jubileumi alkalomra pedig egy különleges pályázattal készültek. A már felépült kicsik egymillió forintot nyerhettek csodás gyógyulásuk történetével annak a kórháznak, ahol visszanyerték az egészségüket.

Mi lesz a Honvédkórház koraszülött osztályával?

„Ne engedjük, hogy az ország egyik legjobb koraszülött centruma is az enyészeté legyen!”- ez áll abban a petícióban, amit kedd este indított útjára egy szülő. Gabriella koraszülött gyermekét is a Honvédkórházban ápolták két hétig. Amikor ők voltak bent az orvos létszám 20 körül volt, most úgy tudja, három orvos dolgozik az osztályon. Éppen ezért kell december közepétől egy időre bezárni a koraszülöttcentrumot.

Málló vakolat, beázott plafon koszos ablakok-ezt tapasztalta egy édesanya a Budai Gyermekkórházban. A fiatal nő majd egy éve szinte naponta jár az intézménybe, a kórház szerinte elkeserítő állapotáról fotókat is készített. A Budai Gyermekkórházról ősszel és tavasszal is készítettünk riportot, akkor is hasonló problémák miatt. Akkor az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál azt írták, a javításokra rendelkezésre áll a pénz, most nem válaszoltak kérdéseinkre.

A sürgősségieket ellenőrzi az ÁSZ

A kórházak sürgősségi ellátását vizsgálja az Állami Számvevőszék. Erről elsőként a Magyar Idők írt. Ellenőrzik a minisztériumot, a mentőszolgálatot és az egészségbiztosítót is. AZ RTL Híradóban többször beszámoltunk olyan esetekről, amikor súlyos, akár életveszélyes állapotú betegeknek kellett órákon át a folyosókon várakozni…

Bezárhat a pszichiátria a Merényi Gusztáv kórházban szakemberhiány

Bezárhatják a nemrég felújított pszichiátriát a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházban. Erről elsőként a Népszava írt. A lap szerint szakemberhiány miatt nem működhet tovább az osztály. A betegeket és a dolgozókat a Nyírő Gyula kórház venné át. Az pszichiátriát két éve 69 millió forintból újították fel.

Elromlott a mosógép, otthon mosták a nővérek az újszülöttek ruháit

A nővérek hordták haza az újszülöttek ruháit mosni, mert elromlott a mosógép a Semmelweis Egyetem Szülészetén - ezért indított felhívást egy édesanya. Pár nap alatt többszázezer forint gyűlt össze, alapítványok is besegítettek. Az egyetem úgy reagált, nem tudtak a gyűjtésről, és időközben már megrendelték az új mosógépet.

GYŰJTÉS: Kórházi mosógépre gyűjtenek anyukák

A Semmelweis Egyetem Szülészeti Klinikáján egy állandóan elromló, régi mosógépben mossák a kisbabák kórházi ruháit. Már, ha jó a gép, de ez nem mindig van így!

Türelem vagy pénz kell az orvosi vizsgálatokhoz

Vajon mennyire igazságos a magyar egészségügyi rendszer, ha az egyik beteg hosszú időt kénytelen várni, egy másik viszont, aki tud sokat fizetni, a magánorvosoknál gyorsan sorra kerül.

A szeme miatt csúfolják a kisfiút

Bámulják a gyerekek, ujjal mutogatnak rá, de volt olyan szülő, aki nem engedte, hogy kislánya játsszon a 4 éves Benivel. A paksi kisfiú szem és arcidegbénulást kapott négy hónaposan. Édesanyja a közösségi oldalon írta le történetüket, azt szeretné elérni, hogy a szülök, és pedagógusok beszélgessenek a gyerekekkel arról, hogy kell kezelni azt, aki különbözik tőlük.

Etikai vizsgálat a verekedő doktornő ellen

Etikai vizsgálatot kezdeményezett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az ellen a doktornő ellen, aki az ajkai kórházban egy véradáson bántalmazta egyik beosztottját még októberben. A szakdolgozói kamara elnöke azt nyilatkozta Híradónknak, a véradás az egészségügyi ellátás legbékésebb területe, el sem tudja képzelni, mi vezethetett az erőszakhoz. Az ajkai kórháztól azt írták, sem a bántalmazott ápoló, sem az orvos nem dolgozik már náluk.

Folytatódhat a felmondási hullám a kórházakban

Várhatóan folytatódik a felmondási hullám a kórházakban - így reagált a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője arra, hogy nemrég felmondott az orosházi kórház sürgősségi osztályvezetője és a főnővér is. A hvg szerint azért, mert nem fizették ki a túlóráikat. A kórház úgy reagált, ettől még zavartalan az ellátás az osztályon, és betöltik a megüresedő álláshelyeket. Legutóbb az ajkai és a budapesti Honvéd kórházban mondtak fel többen hasonló gondok miatt.

 

Dohányzás ellenes kampány kamaszoknak

Minden negyedik 13 és 15 év közötti kamasz rendszeresen vagy alkalmanként dohányzik Magyarországon. Ez derül ki egy 2016-os felmérésből. A Nemzeti Népegészségügyi Központ most óvodákban és iskolákban indított dohányzás ellenes kampányt. Élethű, sokkoló bábukat kaphatnak az intézmények, melyeken a dohányzás okozta betegségeket mutatják be.

25 ezer szakdolgozó hiányozhat a magyar kórházakból

Hiába törekszik a kormány a várólisták csökkentésére, ha kevés az ápoló, aki a betegeket gondozza - ezt mondta az RTL Híradónak a szakdolgozói kamara alelnöke. Friss felmérésük alapján legalább 25 ezer szakdolgozó hiányzik. Az alelnök szerint előre kellene hozni a jövő novemberi 8 százalékos béremelést.

Évente 40 ezer új cukorbeteget regisztrálnak

Még mindig csaknem 40 ezer új cukorbeteget regisztrálnak évente Magyarországon. Ma tartották az Egy Csepp Világnap nevű rendezvényt, a budapesti Millenárison. Egész nap ingyenes szűrővizsgálatokon, és tanácsadáson lehetett részt venni. A családi egészségnapot az idén 13 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezte.

EGY CSEPP FIGYELEM: Egyre többen ellenőriztetik vércukorszintjüket

Egy Csepp Világnap nevű rendezvényen ma a budapesti Millenárison egész nap ingyenes szűrővizsgálatokon, gyerekfoglalkozáson vagy tanácsadáson vehettek részt az érdeklődők. A családi egészségnapot az idén 13 éves Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezte: Erős Antónia szerint az nagy eredmény, hogy az évek során egyre többen ellenőriztetik vércukorszintjüket.

Egyedülálló, dobogó szíven végzett műtét Budapesten

Magyarországon egyedülálló szívműtétet végeztek a budapesti Honvédkórház orvosai német kollégáikkal közösen. A mellkas megnyitása nélkül, 3 dimenziós videó-endoszkóppal a dobogó szíven hajtottak végre egy olyan beavatkozást, amely megelőzi a stroke kialakulását a szívritmuszavarral küzdő betegeknél. Az operációt élőben közvetítették a kórházból a Szívsebészeti Társaság Kongresszusán.

FONTOSAK A SZŰRÉSEK! - Erős Antónia az Egy Csepp Világnapról

Az RTL népszerű híradósa több mint egy évtizede főszervezője az Egy Csepp Világnapnak alapítványa, az Egy Csepp Figyelem révén. Elmondta nekünk, miért tartja fontosnak, hogy minél több család részt vegyenek ezen a rendezvényen.

A temperamentumon is múlik a szívbetegség kialakulása

Nem csak az életmód és a genetika, hanem akár a temperamentum is befolyásolhatja, hogy kinek lesz szívbetegsége vagy magas vérnyomása. Ez derült ki a Semmelweis Egyetem legújabb kutatásából. Több száz embert vizsgáltak meg, és kiderült, hogy a hullámzó kedélyállapotú embereknél gyakoribb a magas vérnyomás. Míg az energikus, pörgős embereknél ritkább a koszorúérbetegség, mivel náluk magasabb egy olyan molekula szintje, ami védi az ereket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való