KERESÉS search-close

embercsempészek

28 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "embercsempészek"

Három bűnbandát is irányíthatott

Három embercsempész bűnbandát irányított egy félig libanoni származású férfi. Szír, iraki, pakisztáni embereknek - átlagosan kétezer euróért, azaz több mint hatszázezer forintért azt ajánlotta, hogy Bécsbe csempészi őket. A rendőrök több menekülőt és az őket szállító autók, kisbuszok vezetőit elkapták, de a most elkészült vádirat szerint még így is több mint százötvenen elérték a céljukat. A hálózat vezetőit a terrorelhárítók kapták el, akár húsz évre is börtönbe kerülhet.

Tényleges életfogytiglant kérnek az embercsempészekre

Az ügyészség szerint megakadályozható lett volna a 71 ember halála, de az embercsempészek hagyták a menekülteket megfulladni…

Kisrepülő: a DK vizsgálatot kezdeményez

Máskor is berepülhettek embercsempészek észrevétlenül az országba a DK szerint. Vadai Ágnes országgyűlési képviselő ezért kezdeményezi, hogy hívják össze a honvédelmi és rendészeti bizottságot. Még hétfőn lépett az ország légterébe engedély nélkül egy ukrán kisrepülő, fedélzetén 11 menekülttel. A gép több tíz kilométert tett meg észrevétlenül, majd Kállósemjénben landolt.

Halálos baleset menekülés közben

Menekültek tragikus balesete Csongrádban. Ketten meghaltak, 18-an megsérültek, köztük öt gyerek, amikor embercsempészek kisbusza menekülés közben lesodródott az útról Apátfalva közelében hajnalban. Rendőrök üldözték őket a román határtól Szeged felé, amikor a baleset történt. A 9 személyes kisbuszba 19 menekültet zsúfoltak az embercsempészek. A sofőr és az egyik utas halt meg. Valószínűleg Nyugat-Európába tartottak.

Mentők vagy embercsempészek?

Embercsempészettel vádolnak egy német civil szervezetet, amely hivatalosan bajba jutott menekültek mentésével foglalkozik a Földközi-tengeren. Az olasz hatóságok azt állítják, bizonyítékot találtak arra, hogy a szervezet nem a vízből menti ki az embereket, hanem közvetlenül a csempészektől veszik át őket Líbia partjainál. A civilek tagadják a vádakat.

Fókusz 2017-06-21


szerző:
2017.06.21. 18:55
RTLII Híradó: Megakadályozható lett volna a 71 menekült halála

Megakadályozható lett volna a 71 menekült halála, ha a magyar hatóságok időben lefordítják a bolgár embercsempészek lehallgatott telefonbeszélgetését. Ezt állítja több német rádió és újság, amely megszerezte a vádiratot.

Életük végéig börtönbe mehetnek

Akár életük végéig is börtönbe kerülhetnek a halálfurgon ügy vádlottjai. A rendőrség 9 ember ellen javasol vádemelést, mert szerintük ők a felelősek 71 menekült, köztük gyerekek haláláért. 2015 augusztusában az osztrák autópályán egy holttestekkel teli teherautót találtak. A nyomozás kiderítette, hogy az embercsempészek összesen több mint ezer menekültet juttattak pénzért nyugatra, ezzel négy és fél milliárd forintot kereshettek.

RAJTAÜTÉS: Embercsempész bandát fogtak el

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást több magyar állampolgárságú taxisofőr ellen. A férfiak 2016 márciusa és májusa között 12 alkalommal szállítottak különböző magyar befogadó állomásokról illegális bevándorlókat egy budapesti hotelbe, hogy onnan később más sofőrök Nyugat-Európába vigyék őket.

Már Magyarországon meghalt a 71 ember

Már Magyarországon meghalt az a 71 menekült, akiket egy hűtőkocsi rakterébe zsúfoltak az embercsempészek, még tavaly augusztusban. A rendőrség befejezte a nyomozást, 11 gyanúsítottból 8 előzetes letartóztatásban van, hármat még keresnek. A rendőrség szerint a csempészek gátlástalanul dolgoztak, a tragédia másnapján is útnak indítottak egy zsúfolt furgont. A bandát egy Budapesten élő afgán férfi vezette, a rendőrség szerint az embercsempészetből milliárdos bevételük volt. Megrázó történet!

8 évet is kaphatnak az embercsempészek

Akár 8 évet is kaphatnak azok az embercsempészek, akik másfél évvel ezelőtt felborultak furgonjukkal az M5-ös autópályán. A balesetben két afgán halt meg, akiket a kisbusz duplafalú ajtajában rejtettek el. Heten súlyosan megsérültek.

Embercsempészeknek adták az útlevelüket

Most, hogy börtön várhat rájuk, biztosan sokan bánják, hogy embercsempészeknek adták el az útlevelüket. Rossz anyagi körülmények között élő magyarokat vittek Törökországba a csempészbanda tagjai. Ott aztán 1000 euróért, nagyjából 300 ezer forintért megvették tőlük az okmányukat. Ezt filmbe illő módszerekkel meghamisították és tovább értékesítették szír menekülteknek.

Előzetes: Előzetesben a vesztegetők

30 napra előzetes letartóztatásba került az a két férfi, akiket pénteken fogtak el, miután a gyanú szerint megpróbáltak megvesztegetni egy tolmácsot. Rokonaikat embercsempészettel gyanúsítják, és azzal, hogy fegyverrel raboltak ki szír menekülteket. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Bárkit megmotozhatnak a rendőrök

Október 31-ig bárkinek átvizsgálhatják a rendőrök a ruháját vagy a kocsiját, ugyanis fokozott rendőri ellenőrzést rendelt el az országos rendőrfőkapitány. Az ellenőrzés szeptember elején kezdődött, ezt hosszabbították most meg. A rendőrség szóvivője szerint csak a gyanús esetekre vonatkozik az fokozott figyelem. Úgy tudjuk, azért rendelték el az ellenőrzést, hogy az embercsempészeket és a menekülteket hamarabb elfogják.

Mindenki profitálni akar a menekültekből

Több mint kétmillió menekült van jelenleg Törökországban, így hatalmas iparággá nőtte ki magát az embercsempészet. A menekülteknek nincs más választásuk, ezt használják ki a bandák. Jól ismert találkozópontok vannak a török városban, a közösségi oldalakon terjednek az indulási időpontok, olyanok mint például, hogy éjfélkor az olajfák alatt. Minden bandának kódneve van, a menekülteket ez alapján osztják el.

Előzetes: A rossz időjárás sem állítja meg a menekülteket

Sárban csúszkálva, átázott ruhában, szélben és hidegben özönlenek a zöldhatáron a menekültek Horvátországból. Sokkal rosszabb az időjárás, mint az elmúlt napokban, de ez nem állítja meg az embereket. Sok felnőtt mezítláb gyalogol, és vannak gyerekek is, aki szandálban tapossák a sarat kilométereken keresztül. Azt mondták, váltóruhákkal indultak el, de Törökországban az embercsempészek eldobatták velük csomagjaikat, hogy még több embert zsúfolhassanak a csónakokba. Tudósítás a zöldhatárról hat órakor az RTL-Híradóban.

Már Magyarországon meghalhattak


szerző:
2015.09.04. 18:25
Már Magyarországon meghalhattak

Már Magyarországon meghalhatott az a 71 menekült, akiket egy hűtőautó rakterében találtak meg múlt héten, erről a burgerlandi rendőrfőnök beszélt pénteken. Negyven telefont találtak, az is kiderült nem csak szír, hanem afgán és iraki menekültek is voltak a halottak között. Ráadásul aznap ugyanaz a csoport még 81 menekültet csempészett hasonlóan életveszélyes körülmények között, de ők kiszabadultak a raktérből.

30 kilométeres torlódás az M1-esen

30-50 kilométeres óriásdugó alakult ki az M1-es autópálya magyar oldalán, miután az osztrák rendőrök embercsempészek utáni razziába kezdtek, és Ausztriában minden olyan autót megállítottak, amelyikbe menekültek rejtőzhettek el.

Előzetes: Hosszú órákra megbénult az M1-es

Az osztrák rendőrök embercsempészekre vadásztak. Hegyeshalom felé 30 km-es kocsisor torlódott fel, mert minden olyan autót megállítottak, amelyben menekültek is lehetnek. 18:00-kor láthatják, a sofőrök hogyan viselték a reménytelen araszolást a hőségben.

Négy ember őrizetben a halálfurgon ügyében

Négy embert vettek őrizetbe a rendőrök csütörtök éjjel a halott menekültekkel teli teherautó ügyében. A rendőrség tájékoztatása szerint három bolgár és egy afgán állampolgárt vettek őrizetbe. Kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Előzetes: Őrizetben az embercsempészek

Négy embert fogtak el a magyar rendőrök csütörtök éjjel, ők lehetnek a felelősek a magyar határ közelében megtalált 71 menekült haláláért. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Embercsempészeket segítettek a rendőrök?

A három rendőr a gyanú szerint minden ellenőrzésről értesítette az embercsempészeket, így azok kerülőutakon könnyen ki tudták játszani a rendőröket.

A halál elől menekülnek


szerző:
2015.06.29. 18:37
A halál elől menekülnek

A Fidesz alelnöke szerint, az biztosan gazdasági menekült, aki embercsempészeken keresztül érkezik Magyarországra. Kósa Lajos az állami rádióban nyilatkozott. Úgy véli, hogy akinek van annyi pénze, hogy megfizessen egy emberkereskedőt, az első osztályon repülhetne akár Hawaii-ra is. Szakértők szerint viszont a menekülteknek iratok nélkül esélyük sincs legálisan elhagyni országukat. Az embercsempészek pedig sokszor brutálisan bánnak velük, családokat szakítanak szét, éheztetik őket.

Nap, mint nap verik a menekülteket

Döntött az unió: elindul a tengeri művelet az embercsempészek ellen. A Földközi-tengerre vezényelt hadihajók első lépésben információt gyűjtenének, feltérképeznék a csempészek útvonalait, és mentenék a bajbajutottakat. Katonai erőt csak az ENSZ Biztonsági Tanácsának jóváhagyása után alkalmaznának. Közben a brit Sky hírtelevízió arról számolt be, hogy több líbiai táborban nap, mint nap megverik azokat, akik épp a kínzás, üldözés, halál elől menekülnek el otthonukból.

Zsúfolt a menekült gyerekeket ellátó központ

34 gyermekre tervezték, mégis 200-nál is többet lát el a fóti gyermekközpont. A fiatalok mind bevándorlók, akikről az államnak kell gondoskodni. Ez óriási nyomás alá helyezi a magyar gyermekvédelmet, mondta a parlamenti államtitkár. Rétvári Bence szerint az embercsempészek miatt alakult ki tumultus az intézményben.

Menekülttragédia az Indiai-óceánon

Több mint nyolcezer menekült hánykolódik embercsempészek hajóin Indonézia, Thaiföld és Malajzia partjainál, ám egyik ország sem akarja befogadni az éhhalál küszöbén lévő embereket, köztük sok nő és gyerek is van.

Magyar rendőrök fogták el az embercsempész bűnszervezet vezetőjét

A bűnbanda tagjait Európa-szerte keresték, kedden egy nemzetközi akcióban hat országban összesen 46 embert fogtak el. Többségük koszovói állampolgár. A rendőrség szerint a szerbiai Szabadkán keresztül Franciaországba, vagy Svájcba vitték az illegális bevándorlókat, fejenként 1500-2000 euróért.

Irénke, az önkéntes Rambo


szerző:
2013.01.24. 20:13
Irénke, az önkéntes Rambo

Irénke embercsempészek és illegális határsértők útját állja. A röszkeiek tanyáin és házaiban élő civilek a maguk módján csípik el a betolakodókat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való