KERESÉS search-close

földrengés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "földrengés"

Ez történt 2018 szeptemberében

Életfogytiglant kapott elsőfokon a körúti robbantó, elfogadta az Európai Parlament a Sargentini jelentést, tájfun és földrengés súlytotta Japánt, és díjat kapott a Velencei Filmfesztiválon Nemes-Jeles László új filmje. Ez történt szeptemberben.

Földrengések az Etna miatt

Legalább tízen megsérültek Szicíliában az Etna miatt keletkezett földrengésekben. A tűzhányó működése az elmúlt napokban erősödött föl. Vagy ezer kisebb földmozgást észleltek már a környéken, ezek egyike viszont jóval nagyobb volt.

Földrengés Alaszkában - eltűnt az autópálya

Hatalmas pusztítást okozott a pénteki földrengés Alaszka déli részén. A Richter skála szerinti 7-es erősségű földmozgás miatt több út eltűnt, más pedig járhatatlan annyira összetöredezett. Több épület súlyosan megrongálódott, a térségben továbbra is akadozik az áramellátás. A partmenti területekre cunami figyelmeztetést is kiadtak.

DURVA!: Ilyen, amikor reng alattunk a föld

Mutatjuk azt a videót, ami egy alaszkai tárgyalóteremben készült, mikor megmozdult a föld. Jól látszik rajta, ahogy mozognak a bútorok. Az Alaszka déli részén pusztított földrengés a Richter skála szerinti 7-es erősséget is elérte, és több autópálya-szakaszt megrongált. Nézze meg a Híradó riportját ITT!

Tájfun után földrengés Japánban

Tájfun után újabb természeti csapás. Nagy erejű földrengés rázta meg Japán északi részét. Nyolcan meghaltak, 300-an megsérültek és vagy 40 embernek nyoma veszett. Egy erőmű leállása miatt vagy hárommillió ember maradt áram nélkül.

Sorra csapnak le Japánra a természeti katasztrófák

Az évszázad hőhulláma, aztán az elmúlt negyedszázad legpusztítóbb vihara, a Jebi tájfun, és most 7-es erősségű földrengés Hokkaidon. Japánnak az elmúlt hetekben és hónapokban bőven kijutott a természeti katasztrófákból és szélsőségekből. Egy Hokkaidon élő magyar kutatót, Nagy Szilviát hívtunk fel Sapporoban.

ROMOKBAN: friss videó a japán földrengés puszításairól

A japánt sújtó földrengés miatt több helyen is járhatatlanná váltak a sárral borított utak, az aszfalt néhány helyen be is szakadt. Teljesen leállt a tömegközlekedés és az iskolák is zárva tartják kapuikat.

BRUTÁLIS: Földrengés Japánban


szerző:
2018.09.06. 14:23
BRUTÁLIS: Földrengés Japánban

6,7-es erősségű földrengés rázta meg Japán legészakibb szigetét, Hokkaidót hajnalban. Több, mint harmincan eltűntek. Sok embert keresnek.

 

FÖLDRENGÉS-VIDEÓ: újra természeti katasztrófa Japánban

Nagy erősségű földrengés rázta meg Japán legészakibb szigetét, Hokkaidót hajnalban. Több, mint harmincan eltűntek. Az eddigi hírek szerint nyolcan életüket vesztették, további százhúszan megsérültek, 3 millió háztartásban megszűnt az áramellátás. Mutatjuk, mi maradt a házakból!

 

Földrengés Gyékényesen


szerző:
2018.08.30. 18:05
Földrengés Gyékényesen

Földrengés volt Gyékényesen tegnap délután. A Richter-skálán 3,1-es erősségű földmozgás volt idén eddig a legerősebb Magyarországon.

Földrengés, tájfun, árvíz

Három ország, három természeti csapás. Kínában óriási károkat okozott a Rumbia nevű tájfun, amely ebben a szezonban már a 18. vihar, amely elérte az országot. Az indiai Kerala államban már több mint 350 halálos áldozata van a rengeteg monszunesőnek. Az indonéziai Lombokon pedig újra megmozdult a föld.

Földrengés  Indonéziában: Több mint 140 halott

Több mint 140 halálos áldozattal és több száz sérülttel járó földrengés rázta meg Indonéziát. A 6,9-es erősségű rengés a kedvelt turistaparadicsom, Bali és Lombok közelében történt. Házak ezrei rongálódtak meg és omlottak le, a szigeten több helyen áram és telefonszolgáltatás nélkül maradtak az emberek.

Rengeteg áldozat a földrengés miatt

Már 140 fölé emelkedett a vasárnapi földrengés halálos áldozatainak a száma az indonéziai Lombok szigetén. Egy héten belül ez már a második földmozgás a térségben. A hetes erősségű rengés rengeteg épületet ledöntött, legalább tízezer embert kellett kitelepíteni.

Rengés a turistaparadicsomban

Erős földrengés rázta meg Indonézia egyik közkedvelt helyét. A legfrissebb hírek szerint 14 halálos áldozata van a természeti csapásnak. Egy külföldi van köztük: egy maláj turista. A sérültek száma meghaladja a 160-at. Lombok szigetének egyes területei megközelíthetetlenné váltak. Nincs hírünk magyar érintettekről.

Tarolt a földrengés


szerző:
2018.07.29. 16:46
Tarolt a földrengés

A turisták által kedvelt Indonéz szigeten épületek ezrei dőltek össze vagy rongálódtak meg a mintegy 20 másodpercig tartó hajnali rengésben. A legtöbb sérülést a leeső törmelékek, tárgyak okozták.

Durva földrengés a turistaparadicsomban

A legfrissebb hírek szerint 14 halálos áldozata van a természeti csapásnak Indonéziában. Egy külföldi van köztük: egy maláj turista. A sérültek száma meghaladja a 160-at. Lombok szigetének egyes területei megközelíthetetlenné váltak. Nincs hírünk magyar érintettekről.

Három halott az oszakai földrengésben

Hárman meghaltak és több százan megsérültek, amikor hétfő reggel erős földrengés rázta meg Japánban Oszaka városát és környékét. Az áldozatok között van egy kilenc éves kislány is, akire egy uszoda fala omlott rá. A rengés épületeket döntött össze, utakat rongált meg és több tűzesetet is okozott.

 

Centiken múlt az autós élete

Óriási szerencséjük volt azoknak a tajvani autósoknak, akik közé egy jókora szikla vágódott egy úton. A rémisztő jelenetet rögzítették az egyik kocsi fedélzeti kamerái. Senki nem sérült meg a balesetben. Pár hete egy földrengés miatt kerültek veszélybe az ottani autósok.

A földrengést még túlélték, de a helikopterbalesetet nem

A földrengésben senki nem halt meg Mexikóban, viszont a károkat felmérő miniszter helikopterbalesete miatt 14-en vesztették életüket. Az ország belügyminiszterét szállító katonai gép a túlélőkre zuhant. Egy csecsemő is meghalt, a miniszter viszont megúszta.

 

Tízre nőtt a tajvani földrengés áldozatainak száma

Tíz embert még mindig keresnek az összedőlt épületek romjai között. Egyre kevesebb a remény, hogy élve találják meg őket, de a kutatóalakulatok nem adják fel. Az első földrengést azóta több mint 100 kisebb-nagyobb utórezgés követte.

 

Nagy erejű földrengés Tajvanon

Heten meghaltak, több mint 200-an megsérültek, miután földrengés rázta meg Tajvan szigetét. A Richter-skála szerinti 6,4 erősségű földmozgás után 90 embert még nem találnak a mentőalakulatok.

 

Mi a teendő földrengés esetén?


szerző:
2018.01.25. 08:22
Mi a teendő földrengés esetén?

Kupi László, geológus érkezett a stúdióba, hiszen újabb természeti csapás sújtott le Alaszkára. A szakértő szerint további rengésekre is számíthatnak az ott élők, ráadásul azt is elárulta, hogy mit kell tenni ilyen esetben. Tedd Kelley pedig élőben jelentkezett be a az óceánról túlról, aki saját bőrén tapasztalta meg a földrengést.

Erős földrengés pusztított

Több mint 400-an meghaltak, hétezren megsebesültek és 70 ezer ember maradt fedél nélkül Irán és Irak északi határvidékén, amelyet a Richter skála szerinti 7.3-as erősségű földrengés rázott meg az este. Az áldozatok többsége iráni, számuk még emelkedhet, mert rengeteg épület összedőlt.

A Fókusz egy szörnyű tragédia helyszínén forgatott!

Hat és fél évvel ezelőtt az eddigi egyik legszörnyűbb katasztrófát élte meg Japán. Az ország a mai napig megszenvedi a 2011. március 11-én történteket. A Fókusz riportere azért utazott Japánba, mert szerette volna megtudni, mi történt azóta.

Mexikó: még találnak túlélőket

Még mindig találnak túlélőket a keddi, 7.1-es erősségű földrengés után Mexikóban. Egy összedőlt iskolánál befejezték a mentést: összesen 36 ember, köztük 19 gyerek halt meg. A hivatalos adatok szerint a földmozgás halálos áldozatainak száma 273-ra nőtt, több mint kétezer sérültet kezelnek még kórházban.

Magyarok is segítenek a mexikói földrengésnél

Miközben a világ megrendülten követi a Mexikóvárosból és Puerto Ricóból érkező felvételeket, egy magyar nő, Zsuzsa saját közösségi oldalán kér segítséget. Zsuzsa húsz éve él Mexikóvárosban, az elmúlt hetekben nem tud felébredni az őket sújtó rémálomból: „Segítsetek! Mentünk. Nem aludtunk 36 órája. 21 halottat és négy élőt szedtünk ki egy suli alól.” És senki sem tudja, hogy hány gyerek, és felnőtt lehet még a romok alatt.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Legalább 220-an meghaltak a földrengésben

Pusztító földrengés Mexikóban. Legalább 220-an meghaltak és rengetegen megsérültek, amikor a Richter-skála szerinti 7,1-es erősségű földmozgás rázta meg a térséget. Sokan eltűntek. Egy iskola romjai alatt elkeseredetten ásnak a mentőalakulatok, hogy megtaláljanak 30 gyermeket. Döbbenetes felvételek videók a földrengés pillanatairól.

 

7.2-es erősségű földrengés rázta meg Mexikót

Napra pontosan 32 évvel az ötezer életet követelő mexikói földrengés után újabb földmozgás sújtotta a közép-amerikai országot. Jelenleg 248 halottról tudni, de sok összedőlt épületben sajnos lehetnek még áldozatok. Az ott élő magyarokat is felkavarták az eseménynek, hiszen akár az ismerőseik is lehetnek a leomlott falak alatt. Felkavaró képeket is láthatnak!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-09-20


szerző:
2017.09.20. 17:20
MEXIKÓI FÖLDRENGÉS: 200-nál is több halott

Döbbenetes felvételek készültek a mexikói természeti katasztrófáról. Helyi idő szerint kedden délután 7.2 erejű földrengés rázta meg az országot, pont a 32 évvel ezelőtti, több mint ötezer halálos áldozatot követelő tragédia után. A rengés epicentruma alig 120 kilométerre volt Mexikóvárostól.

A teljes adást ITT nézheti meg!

100 éve nem volt ilyen földrengés Mexikóban

Az elmúlt 100 év legnagyobb földrengése pusztított Mexikóban. A 8,2-es erősségű földmozgás epicentruma a Csendes-óceánon volt, és a közép-amerikai ország legszegényebb államait sújtotta. Az eddigi hírek szerint 27 halott van. Ráadásul keletről a Katia hurrikán robog az ország felé.

RENGÉS: Így mozogtak a bútorok Mexikóban

Helyszíni felvételek a pusztító, 8,1-es földrengésről, Mexikóvárosból! Videók, amiket olyan helyiek készítettek, akik menekülés helyett inkább filmezték mozgó bútoraikat.
 

Élve sikerült kimenteni romok alól három testvért

Élve sikerült kimenteni romok alól három testvért az olaszországi Ischia szigetén, ahol komoly pusztítást végzett egy földrengés hétfőn este. A 11 éves Ciro, akit utoljára hoztak ki, a mentők szerint megmentette testvérei életét, amikor a földrengés kezdetén belökte őket egy ágy alá. A Richter-skála szerinti 4-es erősségű földmozgásban ketten haltak meg.

Egyre több a halott Szecsuánban

Húszra emelkedett a kínai Szecsuán tartományt sújtó földrengés halálos áldozatainak száma. A földmozgás néhány területet teljesen elzárt a külvilágtól. Az epicentrum olyan helyen volt, amely népszerű célpont a kínai turisták körében. A mentésben a hadsereg is részt vesz.

Fukusima: sugárzó láva a reaktormagban

Olvadt, majd megkövesedett fűtőanyagot találtak Fukusimánál. Ez az első alkalom, hogy a 6 évvel ezelőtti földrengésben megsérült japán atomerőmű átvizsgálásakor ilyet találtak. A felfedezés azért fontos, mert a környezet sugármentesítéséhez az összes sérült fűtőelemet meg kell találni és el kell szállítani.

Megdöbbentő felvételek a földrengés sújtotta Kos szigetéről

A görögországi Kos szigetén, pontosabban Kos városában és az innen néhány kilométerre, de már a török tengerparton lévő Bodrum környékén 6.3-as erősségű rengést mértek. Sokan a tengerparton töltötték az éjszakát, mert csak itt érezték magukat biztonságban. A földrengésnek két halálos áldozata van, egy török és egy svéd turista. Itt nézhet még több drónfelvételt az alaposan megrongálódott Kosz városáról.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-07-21


szerző:
2017.07.21. 19:00
FÖLDRENGÉS: Sokáig fog tartani a helyreállítás

Drónfelvételek az alaposan megrongálódott Kos városáról. Nem dőltek össze százával a házak, nem váltak ezrek hajléktalanná, de a pusztítás most jelentősen visszaveti az ide irányuló turizmust. Sokáig fog tartani a helyreállítás.

Rengett a föld az Égei-tengernél

Két turista meghalt, 500 ember pedig megsérült, amikor nagy erejű földrengés volt az Égei-tengeren. A 6,7-es erősségű földmozgás epicentruma a görögországi Kos szigeténél volt. Súlyos károk vannak az oda közel eső Törökországban is. A mentésbe bevonták a hadsereget. Ezrek töltötték az éjszakát a szabad ég alatt. A Külügyminisztérium szerint magyar áldozata nincs a természeti csapásnak. A földrengés után készült felvételeket továbbnézheti itt.

ROMOK: 6,7-es erősségű földrengés volt az Égei-tengeren

A földrengés miatt Kos szigetén kisebb szökőár is volt. Néhány épületet elöntött a víz, de nagyobb pusztítást az már nem okozott. A földrengésben két turista halt meg: egy svéd és egy török állampolgár. Mindketten Görögországban vesztették életüket a leomló törmelékek miatt.

Törésvonalra épült a paksi atomerőmű

A Greenpeace szerint nem felel meg a nemzetközi és magyar földrengésvédelmi követelményeknek Paks 2, de a már működő erőmű sem. Az Átlátszó mutatta be azokat a földtani kutatásokat, amelyek szerint egy törésvonal húzódik a paksi blokkok jelenlegi és leendő helye alatt. A nemzetközi környezetvédő szervezet a munkálatok leállítását és független vizsgálatokat követel. Az LMP szerint népszavazást kellene kiírni. A kormány elismeri, hogy van törésvonal Paks alatt, de szerintük szó sincs veszélyről.

 

Lady Los Angeles Párizsba repíti a Reggeli nézőit!

Ildy Lee ismét beavatott minket, hogy mi minden történt az elmúlt napokban Los Angeles-ben, majd megmutatta édes kiskutyáját, és egy francia dalt is eljátszott nekünk.

Lady Los Angeles :

A hollywood-i tudósító beszámolt a nagy mexikói ünnepről, a Cinco de Mayo-ról, beszélt a neve eredetéről és azt is bevallotta, hogy a szíve mélyén magyarnak érzi magát. Ahogyan mesélt kevésbé vidám történésekről is, mint például a nemrég kaliforniára lesújtó tornádóról, valamint a szerencsére nem túl nagy károkat okozó földrengésről is. Persze végül az ének és a sombrero sem maradhatott el!

Sokan érezték a földrengést

Mozgott a föld Bábolnán! A bútorok megremegtek és puffanásszerű hangot hallottak a helyiek. A 2 egész 4 tizedes erősségű földmozgás károkat nem okozott. Hasonlóan, kicsi rengés Magyarországon évente körülbelül tíz történik. Nagyobb földmozgások ebben a térségben sokkal ritkábbak.

Földrengés rombolta le a várost


szerző:
2017.02.11. 18:20
Földrengés rombolta le a várost

Földrengés a Fülöp-szigetek déli részén. Legalább négyen meghaltak és százan megsérültek. Szökőártól tartottak az ott élők, de végül nem voltak nagy hullámok. A földrengés után rengetegen az utcákon töltöték az éjszakát.

Földrengés Chílében

Nincs sérültje annak az óriási földrengésnek, amely a dél-amerikai Chilét rázta meg vasárnap. A földmozgás ereje 7,7-tizedes erősségű volt, és egy viszonylag ritkán lakott területet sújtott. A hatóságok a rengés után rögtön szökőárriadót rendeltek el.

Pusztító földrengés Indonéziában

Hatalmas pusztítást végzett Indonéziában a hajnali földrengés. A 6,5 erősségű földmozgásokban eddig csaknem százan vesztették életüket. A mentőalakulatok szerint félő, hogy az összeomlott házak, mecsetek alól újabb holttestek kerülnek elő. 12 évvel ezelőtt ugyanezen a vidéken volt földrengés: az akkori 9,5 erősségű földmozgásban, és az azt követő cunamiban 230 ezren vesztek oda.

Pánik Fukushimában


2016.11.22. 18:20
Pánik Fukushimában

Nagy erejű földrengés rázta meg Japánt. A természeti csapás ugyanabban a térségben volt, ahol öt évvel ezelőtt egy tenger alatti földmozgás hatalmas szökőárat idézett elő, aminek következtében 18 ezer ember meghalt, és felrobbant a fukushimai atomerőmű több reaktora. Most is volt szökőár, de jóval kisebb, és hírek szerint nincsenek komoly károk. De sokan megsérültek.

Újabb földrengés Új-Zélandon

A vasárnapi, két halálos áldozattal járó földrengés után erős utórengés rázta meg Új-Zélandot. Újabb áldozatokról nem érkezett jelentés, de sok épület megrongálódott, ablakok, kirakatok törtek be, a földcsuszamlások pedig több helyen is járhatatlanná tették az utakat. A károk kijavítása legkevesebb kétmilliárd dollárba kerülhet, de sokáig tart, amíg az élet visszatérhet a rendes kerékvágásba.

FÖLDRENGÉS: Eltűnt a legelő egy része

Az új-zélandi rengések által kiváltott földcsuszamlások az ország több részén is a felismerhetetlenségig átalakították a tájat. Nemcsak a csapdába esett teheneknek okoz gondot a hazajutás. Az utak is több helyen járhatatlanná váltak. Volt, ahol a lezúduló föld temette maga alá az autópályát, volt ahol a rengés ereje kilométer hosszan felszaggatta az úttestet.

Földrengés, szökőár Új-Zélandon

Földrengés és szökőár pusztított Új-Zélandon. Az eddigi hírek szerint a 7 egész 8 tizedes erősségű földmozgás emberéletet nem követelt. A rengés után nem sokkal több mint két méteres hullámok érték a partot. Még órákig fenntartják a riasztást. Sokan most is az utcákon vannak, mert az utórengések miatt nem mernek hazamenni.

Megint rengett a föld Itáliában

Ismét rengett a föld Olaszországban. Ezúttal is azon a vidéken voltak a mozgások, ahol az elmúlt hetekben többször is erős földrengés pusztított. A jelentések szerint csütörtök reggel 5-ös erősségű volt a földmozgás. Olaszország középső részét legutóbb vasárnap rázta meg egy 6,6 erősségű rengés. 22 ezer ember maradt otthon nélkül. Teljes hegyi falvak váltak lakhatatlanná.

Újabb földrengés Olaszországban

Két erős földrengés rázta meg Olaszországot szerda este. A földmozgás ugyanazt a közép-olaszországi térséget érintette, amelyet az augusztusi nagy földrengés romba döntött. Ezúttal azonban jóval kisebb a kár, és halálos áldozatról sem tudni. Ennek ellenére a rengések nagy riadalmat okoztak, több ezer ember töltötte az éjszakát a szabadban.

Tivy szerint Magyarországra nem ér el Nostradamus jóslata

Nostradamus megjósolta, hogy eljön a harmadik világháború, de Tivy nem aggódik, hisz szerinte a Kárpát-medencében semmi bajunk nem eshet.

Élve mentették ki a kutyát

Kilenc nappal a földrengés után sikerült kimenteni egy kutyát a romok alól Olaszországban. Gyenge, de semmi baja nem lett. Egy mentőkutyát pedig a Vatikánban megáldott Ferenc pápa. Ezt azzal érdemelte ki, hogy a romok alatt rátalált egy négyéves kislányra.

MEGHATÓ: Így rohant gazdájához a 9 nap után megtalált kutya

Tapssal fogadják a helyiek a romok alól kiemelt kutyát Amatricében. A golden retriever 9 napot töltött a földrengés miatt összedőlt ház alatt. Rögtön vízzel itatják és óvatosan hozzák le a magasból, a mentőalakulat egyik tagja még fel is kapja. Gazdája és több helybéli is megsimogatja, megnézik, hogy nincs-e sérülése. Szerencsére épségben úszta meg a természeti katasztrófát, igaz, kicsit megilletődötten sétált fel-alá, majd ismét a gazdájához rohant.

Bontják az életveszélyes házakat

Összefogás az olasz földrengésben romba dőlt települések újjáépítésére. Az olasz állami múzeumok a teljes mai bevételüket felajánlották a jótékony célra. A földmozgásoktól legjobban sújtott Amatricében már bontják az életveszélyes épületeket. A károsult településeken élő gazdák közben arra panaszkodnak: nem kapnak segítséget ahhoz, hogy biztonságba helyezzék állataikat.

Gyásznap Olaszországban

Eltemették a földrengés 35 halálos áldozatát Olaszországban, ahol szombaton nemzeti gyásznap van. A ceremónián részt vett az olasz miniszterelnök és az államfő is. A mentőcsapatok még nem adták fel a reményt, hogy túlélőket találjanak. A halálos áldozatok száma 290-re emelkedett. Közben már nyomozás is indult, mert olyan középületek is összedőltek, amelyeket elvileg földrengésbiztossá építettek át.

Eddig 900 utórengés volt


szerző:
2016.08.26. 18:25
Eddig 900 utórengés volt

Szükségállapotot és nemzeti gyásznapot hirdettek Olaszországban a szerdai földrengés miatt. A legfrissebb jelentések szerint már 270-hez közelít a halottak száma, és csaknem 390-en vannak kórházban. A mentőalakulatok tovább kutatnak túlélők után, de egyre kevesebb az esély arra, hogy bárkit is élve találjanak. Közben folyamatosak az utórengések, eddig mintegy 900-at regisztráltak.

Több, mint 240 áldozat


szerző:
2016.08.25. 18:18
Több, mint 240 áldozat

240 fölé emelkedett az olaszországi földrengés halálos áldozatainak száma. Még több tucat ember lehet a romok alatt a legnagyobb károkat szenvedett hegyi településeken. Amatriceben - amely egy a hétvégére tervezett fesztivál miatt turistákkal volt tele az épületek háromnegyede összeomlott. Miközben folyamatosak az utórezgések, 4300-an dolgoznak a mentésben. Szerda este sikerült egy 10 éves kislányt élve kihozni a romok alól.

Megható mentőakció!


szerző:
2016.08.25. 13:15
Megható mentőakció!

10 éves kislányt szabadítottak ki élve a romok közül 17 órával az olaszországi földrengés után. A kutatók először a kislány lábait látták meg, néhány perc múlva épségben kiszabadították a törmelékek közül.

Katasztrofális földrengés Olaszországban

Természeti katasztrófa Olaszországban. Nagy erejű földrengés rázta meg az ország középső részét. A mentőcsapatok eddig 73 holttestet találtak a romok alatt. A hatóságok mintegy 150 embert tartanak eltűntként nyilván. Sokan még mindig az összedőlt házak romjai között várják a segítséget. Hét évvel ezelőtti l'Aquilai földrengés óta nem érte ilyen súlyos csapás Olaszországot. Magyar áldozata nincs a földrengésnek.

FÖLDRENGÉS: Közép-Olaszország romokban

Romokban áll Közép-Olaszország, hajnalban 6,2-es erősségű földrengés volt, amelyet több utórengés követett. A halálos áldozatok száma 30 fölött van, de folyamatosan emelkedik, több száz embert keresnek a romok alatt. Részletek 18 órakor az RTL Híradóban.

10 napig kutattak a túlélők után

Hazatért Ecuadorból a 6 tagú miskolci speciális mentőcsoport. Három speciálisan kiképzett kutyával indultak el, hogy a romok alatt rekedt áldozatokat és túlélőket kiszabadítsák.

Magyar mentőcsapatok Ecuadorban

Exkluzív interjút adott az RTL Híradónak az ecuadori földrengés áldozatainak felkutatásában segédkező magyar mentőcsapat. A hattagú magyar kontingens több város speciális mentőalakulatából verbuválódott és három keresőkutya segíti munkáját. Mivel az idő múltával egyre fogy az esélye a romok alatt rekedteknek, a csoport azonnal megkezdte a kutatást a túlélők után.

Már 350 halott Ecuadorban

Puszta kézzel kutatnak a túlélők után sokfelé Ecuadorban, ahol óriási földrengés pusztított szombat este. A hivatalos adatok szerint 272-re emelkedett a halottak száma, több mint kétezren pedig megsérültek. Vannak olyan térségek, ahol egyetlen ház sem maradt épen. Több ország is elindította segélyszállítmányait.

Fókusz 2016-04-18


szerző:
2016.04.18. 17:25
RÉMÁLOM: Így néz ki Ecuador a földrengés után

A szombat esti, 7,8-tizedes erősségű földmozgás, óriási pusztítást végzett Ecaudorban. Főként az ország északi és a tengerparti területeit sújtotta leginkább a katasztrófa. Van olyan település, ahol egyetlen ház sem maradt épen. Szegény vidék ez. A rozoga házak kártyavárként dőltek össze. Portoviejoban egy börtön is leomlott. 100 rab megszökött. Legtöbbjüket még nem tudták elfogni.

Nagy földrengés rázta meg Ecuadort

Hatalmas földrengés után szükségállapotot hirdettek Ecuadorban. A 7,8 tizedes erősségű földmozgás miatt legalább 80-an meghaltak. A dél-amerikai országban óriásiak a károk. Pánik tört ki, néhol fosztogatás kezdődött.

Még erősebb földrengés jött


szerző:
2016.04.16. 18:17
Még erősebb földrengés jött

Újabb földrengés rázta meg Japánt, erősebb, mint csütörtökön. A 7,3 tizedes erősségű fölmozgásnak legalább 20 halottja van. Sokan rekedtek az összedőlt épületek romjai alatt. Volt, ahol egy teljes települést ki kellett üríteni egy megsérült gát miatt. Sok helyen földcsuszamlások voltak, és kitört egy vulkán is.

Manchester szurkolók okozták a földrengést

Állítólag a szurkolók annyira belelkesültek, hogy örömük kihatással volt bolygónk mozgására is. Gálvölgyi János azonban megnyugtatta társait és a nézőket, ugyanis szerinte Magyarországon erre nem lesz példa.

Nagyerejű földrengés rázta meg Tajvant

A kínai sziget déli részén volt igazán nagy a pusztítás. Az eddigi hírek szerint 12-en meghaltak, és legalább 30 az eltűntek száma. A legtöbb embert egy összedőlt lakóház romjai között keresik.

Kell-e tartanunk nukleáris fenyegetettségtől?

Világszerte tiltakozást és felháborodást váltott ki, hogy Észak-Koreában hidrogénbombát robbantottak, a földalatti kísérlet közelében földrengés volt és még a magyarországi műszerek is érezték a robbanást.

Robbant a bomba Észak-Koreában

Világszerte tiltakozást és felháborodást váltott ki, hogy Észak-Koreában hidrogénbombát robbantottak. A földalatti kísérlet közelében földrengés volt és még a magyarországi műszerek is érezték a robbanást, de kell-e tartanunk egy esetleg nukleáris fenyegetéstől?

Emelkedik az áldozatok száma


szerző:
2015.10.27. 18:25
Emelkedik az áldozatok száma

360 fölé emelkedett a hétfői földrengés halálos áldozatainak száma Afganisztánban és Pakisztánban. Legalább kétezren megsérültek. A hegyvidék számos településére még el sem jutottak a mentőcsapatok, így a halottak száma több lehet. Még a tálib vezetők is a földengés áldozatainak megsegítésére szólították fel harcosaikat.

Egy török lány története, aki élete végéig hálás lesz megmentőinek

A gyermeket 5 óra alatt sikerült kiszabadítani a romok közül. Csak kisebb sérülései voltak. Mindenki csodáról beszélt, hogy 3 és fél napig víz nélkül kibírta a romok alatt. Hatira ma már 19 éves nagylány, Miskolcon találkoztunk vele, amikor Mancs szobrát is meglátogatta.

Fókusz 2015-09-18


szerző:
2015.09.18. 17:20
Fókusz 2015-09-18

Megrendítő látogatás - Mancs találta meg, 82 órát volt a romok alatt. A török kislány most eljött megmentőihez. Így látnak minket - Mit szólnak a nálunk turistáskodó külföldiek ahhoz, hogyan bánunk a menekültekkel? Mit gondolnak ők Magyarországról? Korai elköteleződés? - Fiatalon házasodtak és már huszonévesen el is váltak. Mikor érdemes oltár elé állni?

16 éve túlélte a lehetetlent, most pedig találkozott megmentőivel

1999-ben az akkor 3 éves Hatira, a romok alatt töltött 82 óra után sértetlenül került elő. Ha nem Mancsot küldik a felkutatására, talán nem menekült volna meg. Már minden reményt feladtak, a bulldózerek is indultak volna, amikor Mancs jelzett. Édesanyja még mindig sírva emlékszik vissza.

16 ezer ház dőlt romba


szerző:
2015.07.04. 18:40
16 ezer ház dőlt romba

Már 6 halottja és legalább 70 sérültje van a pénteki kínai földrengésnek. A helyszíni jelentések szerint a károk óriásiak: 16 ezer lakóház dőlt romba, vagy rongálódott meg. A 6,5 tizedes erősségű rengés pillanatait több biztonsági kamera is felvette.

FÖLDRENGÉS: Mozgó csillárok, romba dőlt áruház, menekülő emberek

A kínai földmozgásnak hat halottja van és több mint hetvenen sérültek meg a hivatalos közlés szerint. Az anyagi károk súlyosak annak ellenére is, hogy ritkán lakott térséget ért a természeti csapás. Több tízezren maradtak otthon nélkül.

KARMATRONIC: Buddhista szerzetesnek állt

Achilles Filippo Sparta, alias DJ Karmatronic buddhista szerzetesnek állt Nepálban, ahol éppen hogy túlélte a földrengést. A legrosszabb a tehetetlenség érzése volt számára és elfogadni azt, hogy bármennyire is szeretne, nem tud mindenkin segíteni.

EXKLUZÍV - Lesd meg nálunk a Törésvonal legújabb szinkronos trailerét!

Gyertek csak gyertek, exkluzív jóság csak most, csak nálunk, csak Nektek!

Exkluzív Törésvonal szinkronos trailer

Kalifornia lakói fel vannak készülve a földrengésekre. Azt hitték. De ilyen méretű katasztrófára senki sem számított: San Franciscót és környékét egy 9-es fokozatú rengés teszi a földdel egyenlővé. Egy helikopterpilóta (Dwayne Johnson) és rég elhidegült felesége (Carla Gugino) Los Angelesből észak felé indul, hogy megkísérelje a lehetetlent: fel akarják kutatni, és meg akarják menteni a romok között ragadt lányukat. De amikor azt hiszik, már minden bajon túl vannak, akkor kezdődnek az igazi kalandok...

Mégsem utalt pénzt Nepálnak Ronaldo

Mégsem utalt pénzt a nepáli földrengés áldozatainak Cristiano Ronaldo. A Real Madrid sztárcsatáráról még a múlt héten írta meg egy brit lap, hogy éves fizetésének a felét, 7 millió eurót, azaz csaknem 2 milliárd forintot adományozott egy gyerekalapítványon keresztül a természeti katasztrófa túlélőinek. A jótékonysági szervezet azonban most cáfolta a hírt, de megköszönték Ronaldónak, hogy közösségi oldalán felhívta rajongói figyelmét az adományozásra.

Halálos földcsuszamlások Tibetben

Már 80 fölé emelkedett a keddi 7,3-es erősségű nepáli földrengés halálos áldozatainak száma. Tibetben az áldozatok főleg a rengést követő földcsuszamlások miatt vesztették életüket. A mentés nehezen halad, mert a három héttel ezelőtti rengés után érkezett nemzetközi mentőalakulatok többsége már elhagyta az országot, a földcsuszamlások pedig elzárták a legfontosabb közlekedési útvonalakat.

Újabb földrengés pusztított Nepálban

A Richter-skála szerinti 7,3-es erősségű mozgásokat Indiában és Bangladesben is érezni lehetett. Legkevesebb négyen életüket vesztették, sokan megsebesültek. Hatalmas volt a pánik, hiszen két és fél hete egy 7,8-es erősségű földrengés döntötte romba az országot. Akkor több mint nyolcezren vesztették életüket.

Hogyan lehet segíteni a nepáli földrengés túlélőinek?

Riporterünket túlélők vezették a katasztrófa sújtotta településeken, azt mondja mindenhol fojtogató szag és por nehezítette a mentést és újrakezdést. Dörmer Csaba arra volt kiváncsi, kik és hogyan tudnak segíteni az élet, egy romba dőlt ország újraszervezésében, hogyan dől el, hogy kik és hol kapnak például a Magyarországon összedőlt adományokból. Képes-e összefogni a világ, hogy elkerülje a még borzalmasabb tragédiát, hamarosan ugyanis beköszönt a heves esőkkel és földcsuszamlásokkal járó monszun.

Hogyan építik újjá a romba dőlt Nepált?

Riporterünket túlélők vezették a katasztrófa sújtotta településeken, azt mondja mindenhol fojtogató szag és por nehezítette a mentést és újrakezdést. Dörmer Csaba arra volt kíváncsi, kik és hogyan tudnak segíteni az élet, egy romba dőlt ország újraszervezésében, hogyan dől el, hogy kik és hol kapnak például a Magyarországon összedőlt adományokból. Képes-e összefogni a világ, hogy elkerülje a még borzalmasabb tragédiát, hamarosan ugyanis beköszönt a heves esőkkel és földcsuszamlásokkal járó monszun.

Fókusz Plusz 15-05-09


szerző:
2015.05.09. 19:10
Fókusz Plusz 15-05-09

Fókusz Plusz: Összeomlott az életük - Hogyan lehet segíteni a nepáli földrengés túlélőinek? Magyarok, akik a helyszínen küzdenek a kilátástalanság ellen. Rossz szokások - Körömrágás, hajcsavarás, lábrázás - mindez csak a stressz ellen szól? Vajon le lehet-e szokni ezekről?

FÖLDRENGÉS: Testközelből élte át a nepáli földrengést

Perényi Pálma egykori modell áprilisban érkezett Nepálba, hogy egy meditációs kurzuson vegyen részt. A szőke lány épp egy kávézóban volt, amikor megindult a föld. Nagyon rémisztő volt az élmény, sok épület összeomlott vagy egymásra dőlt. Pálma most úgy döntött, az országban marad és önkéntesekkel együtt próbál meg segíteni a helyieknek.

Nepálban járt a Fókusz riportere

A Fókusz riportere, Dörmer Csaba a napokban tért haza a földrengés sújtottal Nepálból. Reggel a tapasztalatairól kérdeztük.

Lefilmezték, ahogy megindult a hegyoldal

Még két héttel a nepáli földrengés után is több ezren várnak műtétre vagy egyéb orvosi ellátásra a földrengés-sújtotta országban. Sokan egyszerűen letáboroztak az orvosi rendelők elé, abban bízva, hogy valaki segít rajtuk. Eközben egy újabb felvétel látott napvilágot a katasztrófáról, egy túrázó csoport a rengés utáni egyik földcsuszamlást rögzítette kamerájával.

Hazatért a mentőcsapat a földrengés sújtotta Nepálból

Hazaérkezett Nepálból hétfőn a Baptista Szeretetszolgálat Rescue 24 nevű mentőcsapata, amelynek tagjai csaknem egy héten keresztül segítettek a földrengés áldozatainak orvosi ellátásában. Pavelcze László, vészhelyzet kezelési igazgatótól megtudtuk, hogy milyen állapotok uralkodnak most kint, és mi a helyzet a kinti magyarokkal.

Csecsemő is van a túlélők között

Öt nappal a nepáli földrengés után élve találtak a romok között egy 25 éves nőt. A szívverését hallotta meg egy speciális műszer. Az a 15 éves fiú, akit szintén 5 nap után húztak ki a romok közül, azt mondta: még mindig hallja a többiek kiabálását. Most derült ki, hogy egy négy hónapos csecsemőt is kimentettek.

Túlélőt találtak


szerző:
2015.04.30. 18:25
Túlélőt találtak

Újabb videót hoztak nyilvánosságra a nepáli földrengés első perceiről. A biztonsági kamerás felvételen látszik az is, ahogy az egyik építmény emberekre dől. Közben újabb túlélőt találtak a romok alatt: ezúttal egy fiatal fiút sikerült kiemelni a törmelék alól. A katasztrófa halálos áldozatainak száma mostanra elérte az 5500-at. Megrázó történet!

VV Seherezádé is Nepálban volt a földrengés idején

Csaknem 11ezer sérült és közel 5500 halott. A 7,9 erősségű földrengés múlt szombaton rázta meg Nepált. A Dél-Ázsiai államban több magyar csoport is volt a természeti katasztrófa idején. Köztük Gaál Miklós fényképész, aki pár napja érkezett haza Magyarországra.

Fókusz 15-04-30


szerző:
2015.04.30. 17:55
Fókusz 15-04-30

Fókusz: Anyuka-teszt - A világ legédesebb kísérlete. Vajon szaglással és tapintással felismerik híres anyukájukat a gyerekek? Cumizó trónörökösök - Kibo és Assurka még kézből esznek. Meglátogattuk a felsőlajosi oroszlánkölyköket. Megmenekültek - Egy magyar fotós megrendítő története és felvételei Nepálból. Kiderült, Seherezádé is nemrég tért vissza az országból.

A nepáli földrengés testközelből

Csaknem 11 ezer sérült és közel 5500 halott. A 7,9 erősségű földrengés múlt szombaton rázta meg Nepált. A dél-ázsiai államban több magyar csoport is volt a természeti katasztrófa idején. Köztük Gaál Miklós fényképész, aki pár napja érkezett haza Magyarországra. Polyák Alexandra riportja.

Tóth Andi bomba formára hajt

Telefonon kapcsoltuk Katmanduból a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet kezelési igazgatóját, majd megtudhattuk, mit tegyünk, ha már megkaptuk a devizahiteles elszámolásról szóló levelünket. Később pedig Tóth Andi, valamint Domokos László és felesége érkezett hozzánk. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül.

Katmandut méterekkel eltolhatta a földrengés

 A katmandui földrengés kapcsán telefonon kapcsoltuk a helyszínről a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet kezelési igazgatóját, Pavelcze Lászlót, majd Timár Gábort, az ELTE, Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének vezetőjét kérdeztük a földrengésről.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való