KERESÉS search-close

függőség

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "függőség"

Ahány ember, annyiféle szorongás - lelki zűrök okai a járvány miatt

Az elmúlt több mint fél év csoda, ha valakit egyáltalán nem viselt meg. A szerkesztőségben is állandó téma, kinek milyen stresszt, gondokat, megoldandó problémákat okoz a járvány, és ezeken hogyan sikerült túllendülni, ha egyáltalán sikerült. Ahány ember, ahány család, annyiféle traumát tud bárki felsorolni az utóbbi hónapokból. Merthogy a COVID nyomot hagy a lelkünkön is, az egész biztos. A rengeteg nehéz élethelyzetből Molnár Fruzsina négyet mutat most be: családokat, amelyeket így vagy úgy, de nagyon megviselt a járvány.

Október 22-től érkezik a mozikba a Toxikoma

Október 22-től érkezik a mozikba a Toxikoma című új magyar nagyjátékfilm, ami Herendi Gábornak, a Kincsem és a Valami Amerika filmek rendezőjének, a legújabb munkája.A film egy igazán megrendítő, jórészt igaz történetet mutat majd be a nézőknek, Szabó Győző életének legnehezebb időszakát, amikor 9 évig élt a drogok fogságában.

A Momentán Társulat interaktív előadással küzd az alkoholfüggőség ellen

A Szétcsúszva program tavasz végéig 3000 magyar középiskolással szeretné megismertetni a fiatalkori alkoholfogyasztás veszélyeit. A Momentán Társulat interaktív színházi edukációs előadása ezzel a céllal jött létre.  

SZABÓ ZSÓFI: „Mobilfüggő vagyok”

Hogy mikben nyilvánul meg Zsófi függősége, és milyen leszoktató praktikái vannak, elárulja extra videónkban.

 

Egy napig ne gyújtson rá senki

10-ből 4 dohányos szeretne leszokni, de önerőből csak keveseknek sikerül. Ez derül ki legfrissebb európai adatokból. Magyarországon az emberek 27 százaléka dohányzik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Egészségügyi Világszervezet és a Korányi Intézet most egy kihívást és egy ingyenes telefonos alkalmazást is indított, hogy segítsen a leszokni vágyóknak.

Guszti életét megkeserítik a tudatmódosító szerek

Zsolti az unokatestvérét szeretné jobb belátásra bírni, aki a kicsapongó életmódja miatt a családját is elveszítheti. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

ANOREXIA: Hogyan lehet felismerni és hogyan lehet kigyógyulni belőle?

Az anorexiáról sokan azt gondolják, hogy „csak” egy túlzásba vitt fogyókúra. Az anorexia azonban ennél sokkal több, egy olyan mentális eredetű evészavar, ami leginkább a függőséghez hasonlítható. Egykor anorexiában szenvedő fiatal lányok meséltek nekünk a legnehezebb időszakról, a betegségtudat kialakulásáról, és arról, ők mit fogtak fel a betegségükből akkor, amikor a tükörbe néztek.

Karcsi: „24 órából 23-at végig videójátékoznak”

Két testvére állandóan a virtuális világban lóg, még az ételt is édesanyjuk viszi be nekik, hogy ne álljanak fel. Karcsi most szeretné megbeszélni velük, hogy rá is szakítsanak időt. A teljes adásból kiderül, meg tudták-e beszélni!

Mit tegyek? Számítógép-függő a fiam

József a gyermekét szeretné változásra bírni, aki annyira bezárkózik a saját világába, hogy szinte szóba sem lehet vele állni. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Krisztián fél éve nem nyúlt kábítószerhez

A fiú most köszönetet szeretne mondani megmentőjének, Erzsike néninek, aki anno befogadta őt. Ámde akkor még sejtelme sem volt róla, hogy Krisztiánnak milyen függőségei vannak. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

A szerek nélkül nem teljes Kevin élete

Az elkeseredett édesanya és kisebbik fia mindent megtesznek, hogy segítsenek a szenvedélybeteg srácon. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

170 milliárd forintra büntették a gyógyszergyártót

170 milliárd forintos bírságot kapott Oklahomában a Johnson and Johnson. A bíróság szerint azzal, hogy évtizedeken keresztül agresszívan reklámozták az erős függőséget okozó fájdalom-csillapítóikat, amiknek túladagolása halálhoz is vezethet, közvetve több ezer ember haláláért felelősek csak Oklahoma államban.

Legendás zenészek, akiktől búcsút kellett vennünk

Csak kevesen tudják, hogy a színpadon dicsőített és kirobbanó erővel koncertező zenészek miken mehetnek keresztül, amikor épp nincsenek a reflektorfényben. Sokszor hosszú éveken át küzdenek betegségekkel, függőségekkel vagy épp lelki problémákkal, amik után már csak a dalok maradnak, és a rajongók emlékei.

Mi áll a like-függőség hátterében?

Rengeteg dolgot ad nekünk a korlátlan internet kora. De milyen veszélyeket rejthet az, ha nem tudjuk okosan használni? A like-függőség ma már egy nagyon gyakori szenvedélybetegség, ami bármelyik korosztályt érintheti. Ilyenkor extrém módon vágyunk arra, hogy az általunk megosztott tartalmakat az ismerőseink lájkolják. De vajon mi áll ennek a hátterében?

Anikó, segíts! Kaszinó-függő az apukám

Laci az édesapján szeretne segíteni, aki már a fizetése első napján elveszíti az összes pénzét… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Gizella „belebonyolódott az italozásba”

Roland az édesanyját szeretné jobb belátásra bírni, aki a férfi balesete óta rendszeresen a pohár fenekére néz. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Hunor elhatározta: jó útra tereli drogfüggő barátját

A fiú szerint Martin élete a középiskola után kezdett „döcögössé válni”, és szenvedélybetegsége is jócskán megnehezíti a helyzetét. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Ha tovább füvezel, elhagylak!


szerző:
2019.07.25. 18:00
Ha tovább füvezel, elhagylak!

Milán és a szerettei évek óta küzdenek a fiú függőségével. Barátnőjének most elege lett ebből és ultimátumot adott a fiúnak. Vajon Milán változtat Lizáért? A teljes adásból kiderül!

Gergő a kábítószerproblémák után is képes a változásra

A fiú az unokatestvérével, Alexandrával rendezné kapcsolatát, és be is szeretné bizonyítani: a sötét múltját már régen maga mögött hagyta. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Dani: „Minden pénzemet elittam”

A fiú élete szerelmét szeretné visszakapni, akivel sosem beszélték meg problémáikat. Sőt, Dani inkább az alkoholba fojtotta bánatát… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Mickey egér-függőség? Igen, létezik!

Szandi a falra mászik párja furcsa szenvedélyétől, aki él-hal a Disney figuráért. Sőt, a lány szerint a mesehős „berögződött Mercsu agyába”. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Sikerül leszoktatni Pétert a füves cigiről?

Sándor a barátjáért aggódik, akinek szerinte végleg le kell számolnia régi életével és káros szenvedélyével. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Te el tudod képzelni az életed telefon nélkül?

Mikor Anikó feltette a kérdést Bélának, a fiú nem is tagadta függőségét. A kétségbeesett édesanya most kezébe vette az irányítást és hatalmas lépésre szánta el magát. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

„Ha így folytatja, bele fog halni”

Jenő az unokatestvérét szeretné jó útra terelni, aki egy kicsit sem veti meg az alkoholt. A fiatal apuka elhatározta: ha sikerrel jár, keresztapának is felkéri Zsoltot. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Anikó: „Majd én jól lecseszem neked!”

Márkó az unokatestvérén szeretne segíteni, akit teljesen „beszívott a játék”. Vili ugyanis akár 12 órát is képes a számítógép előtt ülni. A háziasszony ígéretet tett: most helyrerázzák a fiú eszét. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Petinek „van egy kis pia a fejében”?

Bár a fiú azt állítja, nem iszik sűrűn egy héten, a barátja egészen másképp vélekedik a dologról. Tomi most egy szondát is hozott magával, hogy letesztelje haverját… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Anikó, segíts! A párom internetes játékfüggő…

Dorina párja napokig képes az interneten játszani, ráadásul ahogy hazatér a munkából, már egyből neki is veselkedik, egészen az éjszakába nyúlóan. Mi lehet a megoldás? Itt megnézheted a teljes beszélgetést!

Anikó: „Az asszony kiéli kicsit magát a stúdióban…”

Zsófi nem tudja tovább tétlenül nézni párja szenvedélyét, aki él-hal a „barbár, kaszabolós” játékért. A nő most a kezébe kapta a kalapácsot, és tört-zúzott Anikónál… Itt megnézheted a teljes beszélgetést!

Mit tegyek? Kaszinófüggő a barátom

Anno Balázs avatta be Kristófot a kaszinózás világába, aki azonban túlságosan is rákattant a játékra. Balázs most úgy érzi, közbe kell szólnia. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Pornófüggő a pasim?


szerző:
2019.06.10. 18:00
Pornófüggő a pasim?

Anita és párja több mint öt éve együtt vannak már, ám a lány úgy érzi, szerelme kezdi elhanyagolni őt. Sőt, rengeteg időt tölt a számítógép előtt, és Anita egyszer az előzményeket is megleste… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Három év alatt megháromszorozódott a szerencsejátékfüggők száma

Három év alatt megháromszorozódott a szerencsejátékfüggők száma Magyarországon – a Szerencsejáték Zrt. legfrissebb felmérése szerint, amit a Népszava közölt. Ugyan 18 év alatt tilos az online játék, mégis a 18 év alattiaknál a legdrámaibb a helyzet: a kutatás szerint a 15-17 éves korosztály csaknem harmada nemhogy játszik, hanem már függőnek is vallja magát. Az addiktológus szerint mindig családon belül kell keresni az okokat és a megoldást is.

Tényleg elvonóra megy Curtis?

Amikor nyár végén Majka a nyilvánosság előtt szakított zenésztársával, annak drogfüggősége miatt, Curtis még mindent tagadott. Négy hónap elteltével ezen a héten azonban a nyilvánosság előtt beismerte, hogy zenésztársának, barátjának mindenben igaza volt.

Csonka András még időben felismerte a bajt

A színész egy a mindennapokban egyre gyakoribb függőség jeleit vette észre magán, szerencsére még időben.

Csonka András felismerte, hogy baj van

Új mobilján van egy funkció, amely megmutatja, mennyi időt tölt a képernyő rabjaként. Kiderült, napi 7 órát is használja az eszközt, ami megrémítette és mindenképp változtatni rajta.

Molnár Tamás egy éve hagyott fel függőségeivel

Őszintén beszélt függőségi problémáiról Molnár Tamás. A Jetlag zenekar frontembere, a korábbi Anti Fitness Club tag egy éve már, hogy felhagyott a féktelen bulizással és most úgy érzi ismét visszatalált önmagához.

MOLNÁR TAMÁS: „Mióta letettem a poharat, visszataláltam önmagamhoz!”

Őszintén beszélt függőségi problémáiról Molnár Tamás, a Jetlag zenekar frontembere.

Miért lesz valaki a drog rabja, és hogyan lehet kigyógyulni belőle?

Mi a jó abban, hogy egy ember önkívületi állapotban éli az életét? Olyanoktól várunk választ, akik maguk is megjárták a poklok poklát. Bozóki Vilmos ex-drogos. 28 éves. Öt éve tiszta. 13 éves korában kezdett el kábítószerezni. (Ha kíváncsi rá, hogy Vilmos min ment keresztül kattintosn ide.)

FÜGGŐSÉG: „Akit kikerülsz az utcán, azzá az emberré váltam”

Amíg egy heroinista körülbelül húsz év alatt épül le, addig a dizájner drog használók úgy fél- egy év alatt. A leszokás nem csak fizikai fájdalommal jár. Hanem szorongással és paranoiával is. Vilmos 14 évesen már sok mindent kipróbált. És óriási küzdelemmel, de már 5 éve tiszta.

Kilátástalan sorsú embereknek segít a függősége után

A Fókusz Plusz riportere olyan emberi történeteket mutat be, akik kilábaltak a mélyből: volt, olyan, aki fedél nélkül, az utcán élt. Alkohol és gyógyszerfüggőségben, két deci borért vagy egy szem nyugtatóért pedig a zokniját is eladta.

Őszintén vallott függőségéről Ben Affleck

A színész nyíltan beszélt alkoholizmusáról és az elvonóról, melyen részt vett.

Dobogós helyen: mértéktelenül isznak a magyar tinik

Az Egészségügyi Világszervezet 36 országban készített kutatásából döbbenetes adatok derültek ki: a magyar 15 éves fiúk dobogós helyen állnak, míg a lányoknál csak Dániában, és Wales-ben isznak több alkoholt a kamaszok.

 

Évekig éltek a szerencsejátékok bűvöletében

Két szerencsejáték függő megdöbbentő interjút adott a Fókusznak. Tudták, hogy tönkretesznek mindenkit maguk körül, mégsem bírtak húsz évig leállni.

„Egy függőnek kell a mélypont!”

Egy függőnek kell a mélypont, és ez minél rosszabb, annál jobb. Ezt mondta az RTL Híradónak egy drogfüggőkkel foglalkozó szakértő. Szerinte érthető, hogy Majka nyilvánosan beszél korábbi zenésztársa drogproblémáiról, de nem biztos, hogy helyes döntés volt. Az egykori valóságshow-sztár egy koncerten rúgta ki közös bandájukból Curtis-t, annak kokainfüggősége miatt.

Demi Lovato jobban van, rajongóinak üzent!

Az énekesnő egy szívszorító bejegyzésben köszönte meg a rengeteg támogatást, amit az elmúlt napokban kapott.

Az alkoholista pék


szerző:
2018.06.29. 18:00
Az alkoholista pék

Mivel Kitti élettársa pékként dolgozik, az otthon lévő időt szinte csak alvással tölti. Ráadásul az alkoholt sem veti meg, ami újra és újra veszekedéshez vezet.

A telefonfüggő édesapa


szerző:
2018.06.15. 18:00
A telefonfüggő édesapa

Brigi egyre inkább úgy érzi, hogy a párja, Krisztián elhanyagolja őt. A fiú ugyanis túl sokat telefonozik otthon, amivel Brigi szerint a gyereküknek sem mutat jó példát. De vajon Krisztián lányokkal is csetel?

Válassz: a telefon vagy a család?

Alexa már nem tud szemet hunyni férje játékfüggősége felett, hiszen Robi szinte éjjel-nappal a telefonját bújja. A nő komoly ultimátummal érkezett, és választás elé állította párját.

Som Lajos őszintén vallott a függőségeiről

Őszintén vallott alkoholfüggőségéről és a drogokkal való kapcsolatáról Som Lajos, pontosan négy évvel ezelőtt. Az akkor 66 éves zenész már fél éve egy idősek otthonában élt és csak nagyon ritkán lehetett hallani felőle. 2014-ben megtörte a csendet, mert úgy gondolta, hogy sokan ideje korán eltemették őt.

„Három hete nem ittam”


szerző:
2018.05.17. 18:00
„Három hete nem ittam”

Miután Róbert elvesztette szerelmét, az alkohol fogságába esett, és egyszer az életének is véget próbált vetni. Nővére, Dorottya azonban mindenben támogatta őt, és munkát is próbált szerezni neki, ám szenvedélye mindig erősebbnek bizonyult. Most viszont nagy híre van Dorottyának, hiszen lassan egy teljes hónapja nem ivott egy kortyot sem!

A Google felelősséget vállal a mobilfüggőségért

A technológia, és azon belül különösen a mobilfüggőség forró téma az utóbbi pár évben. Egyre többen és egyre többeket elérve beszélnek arról, hogy napjaink népszerű online szolgáltatásai már a felépítésükkel és a beépített funkcióikkal olyan viselkedést ösztönöznek, amely kísértetiesen hasonlít a függőség klasszikus formáira. Természetesen vannak, akiket teljesen elkerül ez a jelenség. Gubík Ági nemcsak az alkalmazásokat, de a telefonhívásokat is ignorálja.

Te felfüggesztenéd a párodért a Facebook fiókodat?

Erika már nem boldog párja, Szilárd mellett, hiszen mostanában „elég hullámvölgyes” a kapcsolatuk. Szerinte a tűz már csak pislákol, és szeretné, ha még fellobbanna közöttük. A legnagyobb gond viszont Szilárd telefonfüggősége, így Erika rá szeretné venni párját, hogy hagyjon fel a közösségi oldallal.

Szabina családját teljesen tönkretette az alkohol!

A fiatal lány csak annyit szeretne, hogy az édesanyja változzon meg, és végre jó szülő és jó nagymama váljon belőle. Tünde viszont eddig nem a lányát, hanem az alkoholista párját, Imit választotta, aki többször megverte már a nőt - a veszekedések, a verekedések szinte mindennaposak náluk. Vajon Tünde most kit választ, a lányát, vagy a párját?

A játékkonzol rabságában


szerző:
2018.04.13. 18:00
A játékkonzol rabságában

Evelinnek elege van, hogy párja, Norbi állandóan a telefont és a játékkonzolt nyomkodja, miközben ő a házimunkával bajlódik. Szeretné, ha élettársa változtatna bosszantó szokásán. Vagy ez már gyógyíthatatlan függőség a fiúnál?

„Tedd már el a telefonod!”


szerző:
2018.04.09. 18:00
„Tedd már el a telefonod!”

Zolit nehezen lehet kihozni a sodrából, de barátnője bármikor képes rá. Szandi ugyanis állandóan nyomkodja a telefonját, ráadásul a fiú úgy érzi, hogy ez már a kapcsolatukra is rossz hatással van. Zoli legszívesebben a földhöz vágná barátnője készülékét…

Erzsi: „Megígérem, hogy változok”

Roxi egyre inkább attól tart, hogy barátnője, Erzsi lassan annyira az alkohol rabjává válik, hogy már nem képes ital nélkül elindítani a napját. Erzsi is tisztában van függőségével, de sajnos nem olyan egyszerű lerakni a piát egyik pillanatról a másikra.

Hogyan ismerhető fel egy függő?


szerző:
2018.03.13. 07:54
Hogyan ismerhető fel egy függő?

Dudits Dénes 14 évesen még csak dohányzott, mire 20 éves lett, a heroinra állt rá. Évekkel később segítséget kért, leszokott, és most függőknek segít megtenni ugyanezt. Egy igazi hollywoodi sikersztori, csak épp ez itt a kőkemény valóság. Dénes Magyarország első privát rehabilitációs intézetének megálmodója és létrehozója. Történetével először a wmn.hu oldalon lehetett találkozni, most pedig a Reggeliben Miki és Tibi beszélgetett vele.

Bia eltűnt, majd közölte végleges döntését...

Márk csak a hűlt helyét találta Biancának, Noéminek és Dundinak, amikor hazaért. De később a drogfüggő anyuka elárulta neki, hogy mit tervez, ami mindenki életére hatással lesz.

A teljes adásért kattints IDE!

A magyarok egyharmada ettől a függőségtől szenved?

Lassan mindenki tudja, mennyire el lehet merülni az okostelefonok adta lehetőségekben, azonban ez egyre nagyobb problémát jelent, főleg a gyerekeknél. Olyannyira, hogy állítólag már a magyarok egyharmadát érinti ez a probléma.

Fókusz 2018-02-01


szerző:
2018.02.01. 19:05
Bianca Szilvia asztaláról szívta fel a kokaint

A kényeztető kezelés után Bianca úgy érezte, kellene még valami, amivel feldobhatná a napját. Ehhez pedig megtalálta a megfelelő eszközt és helyszínt - legalábbis azt hitte...

A teljes adásért kattints IDE!

Telefonfüggőség miatt aggódnak

Aggódik az Apple két nagy befektetője, ezért nyílt levélben kérték a céget, hogy segítsen megfékezni a gyerekeknél könnyen kialakuló okostelefon-függőséget. Mióta az okostelefonok és a telefonos applikációk piacra kerültek, a szakértők szerint egyre gyakoribb, hogy a gyerekek számára kialakul egy alternatív valóság.

 

Hevesi Krisztával kitárgyaltuk a pornófüggőséget

Sokféle függőségről tudunk, alkohol, szerencsejáték, drog… és igen, pornófüggőség is létezik! Vannak azonban olyanok, akik túlzásba viszik, sőt nem bírnak ki egy napot sem anélkül, hogy ránézzenek egy ilyen filmre. Hogyan alakulhat ez ki? És milyen veszélyei lehetnek?

RTLII Híradó 2018-01-03


szerző:
2018.01.03. 21:30
Így működik az alkoholizmus mechanizmusa

Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb könyvsikere egy olyan női főszereplőről szól, aki súlyos alkoholizmussal küzd, és emiatt kis híján megölik. A lány a vonaton egy olyan krimi, amelyből nagyon sokat megtudhatunk az alkoholizmus mechanizmusából és arról, mennyire nehéz letenni az italt. Most olyanok mesélnek erről, akik nem egy könyv lapjain élik az életüket.

 

Betegség a közösségi média függőség?

Okozhat-e függőséget a közösségi média, ha igen, milyen fokozatai vannak? Demetrovics Zsolt pszichológust kérdezte Baló György. A teljes adást megnézhetik itt!

A „fain” lovag megküzd a szerelméért

Józsi egykori szerelmét, Bettit szeretné visszahódítani. A pár másfél évet volt együtt, de a fiú kicsapongó életmódja, és a kábítószer miatt véget ért a kapcsolat. Bár Józsi szakított a lánnyal – mert szerinte ő sokkal jobbat érdemelt nála – most mégis vissza szeretné kapni Bettit. Józsi most már teljesen tiszta, és olyan „fain ember”, hogy még Betti jelenlegi párjával, Ricsivel is szembeszáll.

Ilyen egy csúnya veszekedés a Mátyás király téren!

Hét éve, hogy Gizella karaktere titokban ugyan, de újra inni kezdett. A házból Vilmos és Kinga észrevették, hogy a nővel megint nincs minden rendben, és mikor Vili bá ezt szóvá teszi Gizinek, hatalmas botrány kerekedik ki belőle.

Újra kísértésbe esett a Barátok közt Bokros Gizellája!

Pontosan hét évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon egy olyan dolog történt a Mátyás király tér udvarában, ami nemcsak Gizi életét változtatta meg, hanem Vili bácsiét is. A mindig tréfás és jókedvű Gizi egy ideje úgy döntött, felhagy az itallal, hiszen csak a rosszat hozta ki belőle. Az egyik pillanatban azonban engedett a csábításnak, és belekortyolt a kint felejtett borba. A problémák itt kezdődtek…

Tomi visszatért a virtuális valóságból

Tomi volt párját, Vivit szeretné visszahódítani. A fiú a számítógép-függősége miatt rengeteget vitázott ex-barátnőjével, és emiatt szakításra került a sor. Bár többször próbálták helyrehozni ingatag kapcsolatukat, sosem jártak sikerrel. Tomi mégis reméli, hogy még nincs minden veszve…

Hogyan ejtik rabul az okostelefonok a gyerekeket?

Egy 16 éves kamaszlány, aki napi 12 órán keresztül vonalban van, folyamatosan beszél, csak akkor nem persze, amikor alszik. Vagy egy 8 éves kisfiú, aki munkásszállón él a szüleivel, de két mobilja is van. Ez csak két példa, de hosszan sorolhatnánk, hogy az okostelefonok hogyan ejtik rabul a gyerekeket.

Csabi: „Már nem érzem azt, hogy a barátom”

Csabi aggódik barátja kaszinófüggősége miatt: állítása szerint Zoli „az utolsó öt forintját is elkölti”. Úgy érzi, tönkrement a barátságuk, és mindent megtenne azért, hogy jó útra terelje őt.

Szilveszter: „Az életem a tánc!”

Szilveszter 9 éves kora óta táncol, és az elmúlt tíz évben nem telt el nap anélkül, hogy a srác nem perdült táncra. A 19 éves Szilveszter sokszor munkaidőben is táncol, és saját elmondása szerint a hip-hop a mindene!

Mit tegyünk, ha kütyüfüggő a gyermekünk?

Dr. Nuridsány Eszter gyermekpszichiáter beszélt arról, hogyan alakulhat ki a függőség, mikortól beszélhetünk betegségről és, hogyan tegyünk ellene. Sőt, azt is elárulta, hogyan lehet valaki jobb matematikából!

Tamás:

Tamás nagyon aggódik a barátjáért, aki képtelen abbahagyni a kábítószerezést. Bár Bendegúz tudja, hogy rossz úton jár, egyelőre úgy érzi, hogy szerre van szüksége ahhoz, hogy átvészelje a mindennapokat. Vajon Bendegúz elfogadja barátja segítségét?

Bendegúz tudja, hogy drogfüggő, de nem akar változtatni ezen

Tamás kilenc évnyi szerhasználat után másfél éve letette a kábítószert. A 24 éves fiú fejében korábban az öngyilkosság is megfordult, de szerencsére időben kapcsolt. Tomi az édesanyja segítségével eljutott a Ráckeresztúri Drogrehabilitációs Központba, és sikerült leállnia a szerekkel. Tamás itt ismerkedett meg Bendegúzzal, akivel barátok lettek, de egy incidens miatt Bendegúz idő előtt lelépett a házból, és visszacsúszott. Tamás azért jött, hogy tiszta életre bátorítsa Bendegúzt, de neki egyelőre eszébe sincs végleg letenni a szereket…

Noémi szerint szexi, hogy Roland pókfanatikus, és 77 pókot tart otthon

Roland már négy éves kora óta rajong a pókokért, otthon 77 pókot és 5 skorpiót tart. Ez a nem mindennapi hobbi megnehezíti a csajozást is, ugyanis Roland az egész lakását terráriummá alakította. A 26 éves srác úgy fogalmaz, hogy a pókok élete szerelmei, és bár ritka, hogy a lányok odáig vannak az ízeltlábúakért, Noémi - akárcsak Roland - fanatikusnak tartja magát.

 

 

Erika:

Erika azért jött az Anikó #show-ba, mert úgy érzi, hogy 25 éves fia, Péter túl sokat ül a számítógép előtt. Péter videó vloggerként tevékenykedik, és bár az anyukája örül, hogy fiának sok rajongója van és boldog, nagyon aggódik érte. Erika elmondása szerint Péter napi 18 órát ül a gép előtt, nappal alszik, éjjel ébren van, egészségtelenül táplálkozik, és ami még rosszabb, egyáltalán nem foglalkozik a családjával. Az anyuka szeretné, ha Péter gépezés helyett folytatná a tanulást és családot alapítana, de vajon mit szól ehhez fia, akit az internet népe csak OwnMcKendryként ismer és mára már több mint 200 ezer követője van?

4. rész (előzetes) - Szenvedélyed rabja lettél!

Július 3-tól minden hétköznap 17:00-tól Anikó #show az RTL Goldon! Nádai Anikó civil vendégekkel beszélget majd hétköznapi témákról, a klasszikus talkshow műfaji sajátosságaiból adódóan ugyanakkor itt sem hiányzik majd a dráma, az érzelem és persze az intrika sem. A műsorba folyamatosan várják a jelentkezőket a www.rtlgold.hu oldalon keresztül

Betegség-e a játékfüggőség?

Elveszítik a házukat, a vagyonukat, a munkájukat, végül a családjukat – ez a szerencsejáték-függők útja. Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. közös felméréséből mégis az derült ki, hogy a magyarok szerint ez a függőség nem betegség. Ha azonban érintettek lesznek, segítséget kérnének, csak nem tudják, kitől. Ezért most hét városban anonim információs pontot hoztak létre.

Drogfüggőség: Mindig van segítség!

„A sötét oldal pokol. Kín és szenvedés. Végül halál.” Ambrus Szilárd valóban megjárta a sötét oldalt és vele együtt a poklot is. 10 évig drog-alkohol, - és gyógyszerfüggőséggel küzdött, majd a halál torkából jött vissza. Az orvosok szerint, csoda, hogy életben maradt. 

Fókusz Plusz 2017-04-08


szerző:
2017.04.08. 18:50
Elvonási tüneteket produkáló netfüggők

Alkohol és drogfüggőkhöz hasonló tüneteket produkál, aki túl sokat lóg a közösségi oldalakon és szinte percenként nézi meg okostelefonját, hogy kapott-e választ üzeneteire, illetve lájkolták-e legutóbbi posztját. A Fókusz annak járt utána, hogyan kerülhetünk ki a hálózat csapdájából.

Fókusz 2017-01-19


szerző:
2017.01.19. 19:00
Zacher Gábornak is van függősége!

Ki az egyetemről, ki a tévéből, valaki pedig egy komoly hangvételű hajnali telefonhívásból ismeri meg Zacher Gábort. A csuklója tele van fesztiválbelépőkkel, imádja a koncerteket. A médiában sajátos, szókimondó stílusa miatt figyeltek fel rá egykor, mert nem kertel, akkor sem, ha nem olyan kellemes a fülnek az, amit mond.

Story Extra 2016-09-15


szerző:
2016.09.15. 16:55

Story Extra 2016-07-27


szerző:
2016.07.27. 17:25

Story Extra 2016-07-26


szerző:
2016.07.26. 17:25
MC Hawer lelépett az elvonóról

Négy éve tudtuk meg, hogy az énekes végleg meg akart szabadulni alkoholfüggőségétől. A férfi a Fókusz stábja előtt vonul be a pszichiátriára segítségért. Nem sokkal később viszont az a szomorú hír érkezett, hogy MC Hawer önként távozott az intézményből.

Ada: „Van valami a levegőben?”

A Szelfi sorozat egyik állandó főszereplője volt a csinos műsorvezető. Pont egy évvel ezelőtt Ada rádöbbent, többet érez Máté iránt, mint barátság. A sok agyalásnak az lett a vége, hogy a fiatal anyuka fogta magát és elment kicsit szórakozni. Hogy mi lett a vége? Nézd meg!

BIOFŰ: Minden, amit a kábítószerről tudni lehet

Hazánkban évről évre nő a nagyon veszélyesnek tűnő, de még mindig alig ismert úgynevezett „biofű” használóinak száma. A rehabilitációs központok tapasztalata és a felmérések alapján a szer használói főként mélyszegénységben élő fiatalok. Moskovics Judit Dávid Ferencet, a Kék Pont alapítvány biopolitikai szakértőjét kérdezte tapasztalatairól és a lehetséges megoldásokról.

Máté képtelen ellenállni Evelin csábításának

Evelin a közös jövő ígéretével magához csalogatja Mátét, és megkéri őt, hogy lépjenek le együtt, anélkül, hogy Bécynek elárulnák, a srác pedig képtelen ellenállni a kísértésnek.

Prince kokainfüggő lehetett

Súlyos kokainfüggő lehetett a nemrég elhunyt szupersztár, Prince. Egy rendőrségi jelentés szerint az elmúlt 5 évben mintegy 46 esetben hívták a rendőrséget a zenész otthonából. Valaki azzal hívta a hatóságokat, hogy aggódik a zenész kokainfogyasztása miatt. Állítólag Prince bízta meg, hogyha tarthatatlanná válik a helyzet, tájékoztassa a hatóságokat.

Evelin a drog miatt Mátét is eldobja magától?

Mikor hazaér Evelin és Máté, a veszekedés hevében a srác lehúzza a vécén az anyagot, mire Evelin annyira bedühödik, hogy szakít a fiúval, és elküldi.

Le tudták tenni a poharat és a kártyát is

Minden második ember leszokik az alkoholról és a szerencsejátékról, azok közül, akik elmennek az Országos Pszichiátriai Intézet speciális programjára. A pszichiáterek szerint ez az első igazán hatásos kezelés a függőségekre.

Kristóf rájön, hogy Evelin újra drogfüggő

Amikor Kristóf felkeresi Evelint a szobájában, a lány nadrág zsebéből kiesik egy fehér poros tasak, és Kristóf számára világossá válik minden.

Bocskor Bíborka és Czutor Zoltán is a mértékletesség hívei

Számos híresség és elismert ember támogatásával indult útjára „A DETOX nem buli!” kampány, mely a mértékletes alkoholfogyasztásra hívja fel a figyelmet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való