KERESÉS search-close

főváros

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "főváros"

Magán spórol a főváros

Csökkentik a fővárosi önkormányzati bizottságok számát, cégeket vonnak össze és eggyel kevesebb főpolgármester-helyettes lesz január 1-től - ezt pénteken videóüzenetben jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester. A átszervezéseket a koronavírus-járvány miatt, takarékossági okból vezényli le a főváros, amivel várakozásaik szerint több milliárd forintot spórolnak évente.

Az antigén gyorstesztek nem alkalmasak a koronavírus kiszűrésére

Az antigén gyorstesztek nem alkalmasak a koronavírus kiszűrésére - ezt üzente a Nemzeti Népegészségügyi Központ Karácsony Gergelynek azután, hogy a Fővárosi Önkormányzatnál nemrég bejelentették: november végétől az összes tanárt és oktatási dolgozót gyorstesztekkel szűrik majd, amely 15 perc alatt kimutatja a vírust. A Népegészségügyi központ szerint ezeket a teszteket csak a súlyos vagy középsúlyos tüneteket produkáló betegeknél érdemes használni, mert náluk már elég vírus van a légúti váladékban ahhoz, hogy pontos legyen a teszt eredménye. A főváros szerint ez még mindig hatékonyabb annál, mintha egyáltalán nem tesztelnék a tanárokat.

November végén tesztelik a fővárosi tanárokat és az iskolai dolgozókat

November végén tesztelik a fővárosi tanárokat és az iskolai dolgozókat koronavírusra - ezt a 24.hu írta meg először. Hiába derül ki azonban egy adott iskoláról, hogy sok tanár fertőzött, a főváros nem tehet semmit, hiszen nem ő a fenntartó. A Pedagógusok Szakszervezete azt sürgeti, hogy az iskolaigazgató maga is dönthessen rendkívüli szünet elrendeléséről. Az egyik háziorvos viszont azonnal bezáratná az összes iskolát. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta: a téli szünetig kellene kibírni iskolabezárás nélkül.

Megtalálhatták a régóta keresett kazár fővárost

Orosz régészek szerint megtalálhatták a hajdani kazár birodalom régóta keresett fővárosát a Kaszpi-tenger partján. Az egykori sztyeppei birodalom a honfoglalás előtti magyar történelemben is fontos szerepet játszott, ezért a felfedezés őstörténetünk szempontjából is érdekes lehet.

 Vendéglátósoknak és taxisoknak készít mentőcsomagot a Fővárosi Önkormányzat

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátósoknak és taxisoknak készít mentőcsomagot a Fővárosi Önkormányzat - erről elsőként a Népszava számolt be. Az ingatlanok és a teraszok bérleti díjából, illetve a taxisok drosztdíjából szeptember 1-től jövő márciusig kapnának jelentős kedvezményeket a vállalkozások. A fővárosi Fidesz kevesli ezt. A szakmai szervezetek szerint pedig a turizmus visszaesése miatt a létükért küzdenek azok is, akiknek sikerült eddig talpon maradniuk.

Hozzányúl a megtakarításához a főváros

Hozzányúl a megtakarításához a főváros - az állampapírvagyonból fedezné a 12 milliárd forintos plusz költséget, ami a szolidaritási hozzájárulás emelése miatt idén jelentkezik. Erről jövő héten dönthet a Fővárosi Közgyűlés. A kormány a járványhelyzetre hivatkozva emelte négyszeresére a leggazdagabb önkormányzatok által fizetendő hozzájárulást. A közgyűlés arról is szavaz majd, hogy kérjék a kormányt ennek a többlettehernek az elengedésére.

Karácsony: Felcsúton dőlhet el, ki újíthatja fel a Lánchidat

Könnyen lehet, hogy Felcsúton dől el, ki újíthatja fel a Lánchidat - így reagált Karácsony Gergely arra, hogy a Közbeszerzési Hatóság nem fogadta el a munkára kiírt fővárosi tendert. A hatóság elnöke az RTL Híradó kérdésére visszautasította, hogy a kormánynak kedves cégek érdekében szűkítenék a versenyt. Kovács László azt mondta: azért kellett visszaküldeniük a kiírást, mert az nem felelt meg a vonatkozó kormányrendeletnek.

A főváros szerint kormányközeli civilek hekkelték meg a Liget-rojektről indított felmérést

A főváros szerint kormányközeli civilek hekkelték meg a Liget-projektről indított online lakossági egyeztetést. A Liget-projekt vezetője szerint viszont csupán a fővárosnak nem tetszik a végeredmény, amely alapján az emberek többsége az eredeti terveket támogatja. Baán László azt mondta: a főváros ezt nem akarja figyelembe venni és továbbra is befagyasztaná a projektet. A Városliget jövőjéről két hétig lehetett üzenni Budapest vezetésének.

Fidesz-KNDP: A kormány vegye át a Lánchíd felújítását és ezzel a tulajdonjogát is

A kormány vegye át a Lánchíd felújítását és ezzel a tulajdonjogát is a fővárostól. Ezt fogja kérni a Fidesz-KNDP frakció a kormánytól, ha rövid időn belül nem kezdődik el a felújítás. Azt egyelőre nem árulták el, hogy mit értenek rövid idő alatt. A főváros szerint ebben a hónapban ki fogják írni a közbeszerzést a felújításra.

A főváros vezetése megtiltotta a Lánchíd használatát az augusztus 20-ai állami ünnepségeken

Heteken belül kiírják a Lánchíd felújítására a közbeszerzési eljárást - ezt a Fővárosi Közgyűlés ülésén jelentette be Tüttő Kata főpolgármester-helyettes.

Politikai ügy lett a vasárnapi fővárosi viharban kidőlt platánból

Mindenki a másikra mutogat - politikai ügy lett a vasárnapi fővárosi viharban kidőlt platánból. Budapest tájépítésze szerint azért nem távolították el a már korábban is megdőlt fát, mert Tarlós István fakivágási moratóriumot hirdetett. A volt főpolgármester szerint a Főkertnek kellett volna lépnie. A Főkert szerint a belvárosi önkormányzat tiltotta a vágást, az V. kerületből viszont azt írták, a főváros nem járult ehhez hozzá.

Ingyen kellene odaadni az augusztus 20-ai ünnepségekhez használt közterületeket

Ingyen kellene odaadnia a fővárosnak és a kerületeknek az augusztus 20-ai ünnepségekhez használt közterületeket a kormány által kiválasztott szervezőnek. Az erről szóló törvénymódosító javaslatról az mfor.hu írt először. A kormány szerint idén többnapos lesz az állami ünnepségsorozat, és a közterületek a zavartalan lebonyolításhoz kellenek. Az ellenzéki vezetésű Budavári Önkormányzat szerint ez kisajátítás.

Pesten is lesz fonódó villamos

Szombaton elkezdődik a pesti fonódó villamoshálózat építése, először a 24-es és a 2-es villamosok vonalait kötik majd össze. Így novembertől egy új járattal átszállás nélkül is el lehet majd jutni Ferencvárosból a Jászai Mari térre. A villamosvonalak összekötése 1,8 milliárd forintba kerül, a költségeket a főváros állja. 

Nem döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozások enyhítéséről

Nem döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozások enyhítéséről, ezt további egyeztetésekkel magyarázzák. A kormányülésre nem hívták meg a főpolgármestert, aki pontos újranyitási tervet készített, és a javaslatcsomagot elküldte a kormánynak. Karácsony Gergely a játszótereket és a teraszos éttermeket is hamarosan újranyitná.

KARÁCSONY GERGELY: A tömegközlekedésben és az üzlethelyiségekben továbbra is maszkot kell hordanunk

Nem döntött a kormány a budapesti kijárási korlátozások enyhítéséről, ezt további egyeztetésekkel magyarázzák. A kormányülésre nem hívták meg a főpolgármestert, aki pontos újranyitási tervet készített, és a javaslatcsomagot elküldte a kormánynak. Karácsony Gergely a játszótereket és a teraszos éttermeket is hamarosan újranyitná.

Nem várt helyről támadják a litván főváros karantén-ellenőrző drónjait

Nem várt helyről támadják a litván főváros karantén-ellenőrző drónjait. A szerkezetekkel a kijárási tilalmat felügyelik a hatóságok, de van, ahol nem tudják bevetni. Egyes madarak ugyanis nem nézik jó szemmel a röpködő drónokat, főként, ha azok megközelítik a fészküket.

Újraindult az élet vidéken

A kávézók teraszán már üldögéltek az emberek, mások sportolni mentek. Budapestet és Pest megyét leszámítva mindenhol lazítottak a kijárási korlátozásokon. Csak néhány szabály maradt érvényben: az időseknek fenntartott idősávot és a másfél méteres távolságot továbbra is be kell tartani. Az üzletekben és a tömegközlekedésen kötelező maszkot viselni.

Hétfőtől ingyenes a parkolás, sokan élnek vele

Hétfőtől ingyenes a parkolás az országban. Az általunk kérdezett autósok örülnek a döntésnek, az önkormányzatok azonban kevésbé. A parkolási díjak kiesése ugyanis például több fővárosi kerület vezetését is újratervezésre kényszeríti. Az önkormányzatoknak a növekvő forgalmon kívül a munkahelyek megőrzésére és az előre kifizetett, éves parkolási díjakra is megoldásokat kell találniuk.

Hidegháború kezdődhet a kormány és a főváros között?

Hidegháború kezdődhet a kormány és a főváros között, ha csökkentik az iparűzési adót, ezt mondta az ATV-ben Karácsony Gergely főpolgármester. A Nemzeti Versenyképességi tanács javaslatát ellenzi Székesfehérvár fideszes polgármestere is. A kormány azt írta, még nem döntöttek a javaslatról, a döntés előtt pedig mindenképp egyeztetnek a városvezetőkkel.

Állóháború alakult ki a Liget-projekttel kapcsolatban

Állóháború alakult ki a Liget-projekttel kapcsolatban. A fővárosi közgyűlés szerdán változtatási tilalmat fogadott el, ami szerint nem lehet a Ligetben új épületeket építeni, sem a régieket megváltoztatni. Csakhogy a kormány szerint ettől még a korábban engedélyt kapott beruházások megépíthetők lennének.

Mi lesz a közös kormányzati-fővárosi nagyberuházások sorsa?

Számolni se lehet azokat az óriásberuházásokat, ahol meglehetősen elszálltak a költségek az eredeti tervekhez képest. Budapesttel kapcsolatban viszont, amióta ellenzéki lett a városvezetés, a kormányzat elkezdett nagyon is figyelni a közpénzekre. Nem adnának több pénzt a Lánchíd felújítására vagy az Állatkertben épülő Biodóm építésére, és még kérdés, végül mi épül meg a Városligetben.

A kormány nem ad több pénzt a Lánchíd felújítására

Bizonytalanná vált a Lánchíd sorsa. A kormány ugyanis nem adja meg a felújításhoz hiányzó 20 milliárd forintot, a főváros így csak a korábban megígért hatmilliárd forinttal számolhat. A miniszterelnök szerint azért, mert nincs több pénz. Ez viszont a főpolgármester szerint kevés. Karácsony Gergely a budapestiekkel közösen döntene arról, gyalogoshíddá alakítsák-e a Lánchidat. A Miniszterelnökség az ATV-vel azt közölte: ez a főváros ügye.

Megépülhet az atlétikai stadion Budapesten

Végleg eldőlt: lesz atlétikai stadion Budapesten. Rendeletbe foglalják ugyanis, hogy a kormány elfogadja a főváros feltételeit, amelyekért cserébe a Fővárosi Közgyűlés támogatja az új atlétikai stadion megépítését. Erről állapodott meg Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Karácsony Gergely, főpolgármester.

Ellenzéki ül fideszesek helyére több fővárosi cégnél

A BKV Vasúti Járműjavító Kft. felügyelőbizottságának tagja lesz Vágó István. Az egykori televízióst pártja, a Demokratikus Koalíció jelölte a posztra. Rajta kívül is tucatnyi fővárosi cégnél váltják a fideszes tagokat az ellenzék emberei. Elsősorban a cégek törvényes működése fellett kell majd őrködniük. Cserébe a minimálbér és annak háromszorosa közti fizetést vehetnek fel.

Nincs döntés a szuperkórházról

Nem döntött a fővárosi közgyűlés a tervezett szuperkórház építésének elutasításáról - mondta a Híradó kérdésére a főpolgármester. Csütörtökön Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta: a budapesti közgyűlés nem támogatja a centrumkórház felépítését. A testület valóban elutasított egy fideszes javaslatot, ebben azonban a szuperkórház támogatása mellett az is szerepelt, hogy kormány mellett a főváros is 50 milliárd forinttal járuljon hozzá a budapesti egészségügyi fejlesztésekhez.

Mennyi a nyugdíj vidéken és mennyi Budapesten?

Még 95 évesen is dolgozni kényszerül Teri néni, mert annyira kevés a nyugdíja, hogy nem tud megélni belőle. Mire elég a nyugdíj, és miért lehetnek óriási különbségek a vidéki és a fővárosi havi járadékok között?

VILLÁMÁRVÍZ: Vízesés a washingtoni metróban

Rengeteg eső zúdult Washingtonra hétfő este. A heves széllökésekkel érkező vihar tetemes mennyiségű csapadékot szállított. Az áradás nemcsak az amerikai fővárost, hanem a környező településeket is sújtotta.

Bérek: Nagyobb lett a különbség

Majdnem csak felét viszik haza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a budapesti átlagfizetésnek - a KSH szerint. Egy év alatt több mint tizedével emelkedett a különbség a legmagasabb és a legalacsonyabb keresetű régió között. A fővároson kívül csak Győr-Moson-Sopronban haladják meg a fizetések az országos átlagot.

600 dolgozó hiányzik a budapesti kormányablakokból

A budapesti kormányablakoknál átlagosan 45 percet kell várni ügyintézésre a közszolgáltatásért felelős államtitkár szerint. Tuzson Bence az RTL Híradó kérdésére azt mondta, hogy hétfő óta vidékről 35 dolgozót irányítottak át Budapestre, holott a kormány elismerte, hogy nagyjából 600-an hiányoznak a rendszerből a fővárosban. Híradónk korábban beszámolt róla, hogy elsősorban a munkaerőhiány miatt bizonyos helyeken és bizonyos ügytípusokra akár egy hónapos határidővel lehet csak időpontot foglalni.

 

Tűzvész egy bangladesi toronyházban

Tűz ütött ki egy toronyházban a bangladesi főváros központjában. A tragédiának legalább hét halálos áldozata van. Sokan az épületben rekedtek, néhányan az ablakon kiugorva menekültek a lángok elől.

Budapesten költötték a legtöbbet

Több mint kétszer annyit hagytak a boltokban a budapestiek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők tavaly. Egy átlagos fővárosi majdnem 120 ezret, egy észak-alföldi viszont alig több mint 50 ezret költött havonta - ezt a Blokkk.com számolta ki a KSH adataiból. Ott vásároltak kevesebbet, ahol kevesebb jutott rá a GKI Gazdaságkutató szerint. Az átlagbérek közötti különbség is fokozódott.

 

Te is vagy olyan jó földrajzból, mint Zsuzsu?

Íme a Föld, ahol élünk – a villalakók egymást leckéztették, vagyis leginkább Zsuzsut, hogy tudja-e az országok fővárosait. Míg Roland rendkívüli magabiztossággal adott helytelen választ, addig a lány kizökkenthetetlenül sorolta a helyes megoldásokat. Most rajtad a sor, hogy megmutasd, te mennyit tudsz! Az esetleges „becsapós” válaszlehetőségekre magyarázatul szolgál a videó: KATTINTS IDE!

Újabb melegrekord dőlt meg!


szerző:
2018.10.29. 17:58
Újabb melegrekord dőlt meg!

Még mindig tart a vénasszonyok nyara! Az országos és a fővárosi napi melegrekord is megdőlt hétfőn.

Egyetemisták versenyfutása az albérletekért

Akár 150.000 forintot is kérhetnek havonta egy egyszobás lakásért a fővárosban. Hol és mennyiért lakhat egy fiatal, ha tanulni akar?

Megbénította a várost az özönvíz

Egész Budapestet megbénította az özönvíz pontosan egy évvel ezelőtt. Hihetetlen felvételek készültek a vízben elakadt autókról, buszokról.

Budapest: dugófőváros lett?

Az M0-ás befejező része Budán sehol. Sorozatban késnek fontos közlekedési beruházások. S persze sokan egyre idegesebbek a forgalomban. Még szerencse, hogy a kormány 10 évre szóló Budapest-stratégiát tervez. Addigra talán már emlékezni sem fogunk a nagyon hasznos Déli pályaudvarra, amit viszont meg akarnak szűntetni. Mi van itt? Mi lesz? Minek kellene lennie?

Budapesten fölényben az ellenzék

106 egyéni választókerületből 91-ben a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást. Vidéken csak három helyen tudott győzni ellenzéki jelölt, Budapesten viszont kétszer annyi mandátumot szereztek, mint a Fidesz.

Hátrányban vannak a vidékiek a továbbtanulásban?

Többnyire hatalmas anyagi előnnyel indulnak a budapesti egyetemisták azokkal szemben, akik vidékről érkeznek a fővárosba tanulni. Körülbelül mennyiből tud megélni Budapesten egy egyetemista? Illetve az egyetemek mennyiben tudják segíteni a megélhetésüket?

Minden budapesti megkapja a főváros 24 oldalas kiadványát, amelyben az elmúlt 8 év eredményeit népszerűsíti a főváros vezetése. Tarlós István szerint a füzet nem politikai tartalmú összegzés, bár rajta kívül a 3 főpolgármester-helyettes és Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke is egy-egy oldalon írt üzenetet a budapestieknek. Az LMP szerint kampánykiadvány készült közpénzből.

30 ezren maradtak áram nélkül

Reggelre 30 ezer ember maradt áram nélkül Nógrád megyében a hó miatt. Volt olyan település, ahol még délután sem volt áram. Több helyen kiolvadt a hűtőszekrény, nem tudtak ételt melegíteni, világítani sem. Máshol a távolsági buszok sem jártak.

Nem változnak a bérkülönbségek

Majdnem kétszer akkora fizetést visznek haza a budapestiek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők, több mint 100 ezer forint különbséget mért a KSH a nettó átlagbérek között. A kormány szerint elindult az elmaradt régiók felzárkózása.

150 ezer forintos bérkülönbség

Több mint másfélszer annyi keresnek a budapestiek, mint a békés megyében élők. Az átlagfizetések közötti különbség meghaladja a 150 ezer forintot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavalyi évről szóló összesítése szerint. 19 megyéből mindössze 2-ben és a fővárosban keresnek jobban az országos átlagnál. A Pénzcentrumnál azt mondják, a munkaerőhiány miatt ekkorák az eltérések. A kormány szerint az elmúlt félévben már mérséklődött a megyék közötti bérkülönbség.

Világsztár villantott Budapesten!

Ám a fiatal színésznő, ezúttal nem dolgozni, hanem sokkal inkább kikapcsolódni tért vissza fővárosunkba, ahova a barátnői is elkísérték! Kíváncsi vagy, kiről, illetve miről is van szó pontosan? Megmutatjuk!

BUDAPEST ELESETT: Özönvíz - Főváros 1-0

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Budapesten több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, az utcákon térdig állt a víz. Pincék, házak, közintézmények áztak be.

A budapesti közlekedés jövőjéről

A digitális forradalom jelentősen átalakíthatja a városi életformát a jövőben. Nagy kérdés, Budapest milyen utat választ. A Smart 2017 konferencián erre kerestük a választ a Brandmániával.

Tudtátok? A Barátok közt színésze imád főzni!

Két évvel ezelőtt a Reflektor stábja meglátogatta a Mátyás király tér egyik igen kedvelt színészét, akiről igen sok dolog derült ki. A Barátok közt Nagy Tóbiását alakító Józan László a kárpátaljai Mezőváriban született, de már több mint tíz éve a családjától távol, Budapesten él. Az önálló életnek köszönhetően többek között főzni is megtanult, és ahogy azt láthatták a nézők, nem is akárhogy.

Tarlós: Jogtalan a büntetés

A főpolgármester után a fővárosi közterület-felügyelet igazgatója is állítja, kizárólag a térfigyelő-kamerák felvételei alapján senkit nem büntethetnek meg a közterület-felügyelők. Budapesten 2000 közterület-felügyelő dolgozik, több kerületnek saját hatósága van, amelyek saját térfigyelő rendszert működtetnek. Arra azonban sehol sem válaszoltak, mit szólnak a főpolgármester javaslatához, hogy ne fizessék be a büntetést a megbírságolt autósok.

Megnyitották a lezárt utcákat

A szerdai sokkoló események után minden visszatérni látszik a normális kerékvágásba Londonban. Délelőtt még helyszíneltek, de délután megnyitották a kormányzati negyed lezárt utcáit, ahol újra turisták sétálnak. Habár az itt élők és a turisták félnek, és sokak szerint a mostani támadás csak a kezdet, a legtöbben próbálnak ugyanúgy élni és viselkedni, mint a támadás előtt.

A FŐVÁROS LEGRÉGEBBI VÍZTÁROLÓJA: 150 éve tárolja a tisztavizet

Hosszú, keskeny lépcsősoron kellett lejönniük a gyerekeknek a Kőbányai Víztárolóba. A Víz Világnapján majd 3000 iskolás nézhette meg belülről is a főváros egyik legrégebbi ilyen épületét. Lenyűgöző látvány fogadta őket. Hatalmas oszlopok és boltívek. A templomra emlékeztető térben minden szó és zörej felerősödve visszhangzott. A medencét egy angol mérnök tervezte, olasz mesterek építették, magyar téglából.

Évente egy napot töltünk dugóban

Csaknem egy napot töltöttek a budapesti autósok tavaly azzal, hogy a dugóban ülnek. Az amerikai Inrix felmérését a HVG gyűjtötte össze. Eszerint a fővárosban 22 és fél órát várakoztak az autók a forgalomban. Debrecenben azonban még a budapestinél is rosszabb volt a helyzet tavaly. Ott több, mint 25 órát vesztegeltek a sofőrök. A felmérés szerint Magyarországon egyébként átlagban nincsenek nagy dugók, a vizsgált 38 országból, a 32-dik helyen végeztünk.

Hol élnek a legboldogabb magyarok?

Önök el tudják képzelni, hogy nálunk néhány éven belül a Boldogság Minisztérium vezetője mondjuk sajtótájékoztatón ismerteti a legújabb magyarországi boldogsághelyzetet? Az első hivatalos felmérés után mi elmentük a jelen pillanatban legboldogabb és legboldogtalanabb magyar településre is, és arról is forgattunk, hogy a boldogságérzés fejleszthető.

Tarlós: Lázár hülyeségeket beszél

Lázár János nettó hülyeséget beszél, ezt mondta Tarlós István főpolgármester azután, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, a főváros nem írta ki a 3-as metró felújításának közbeszerzéseit és ezért jövő nyár előtt nem kezdődik el a munka. A főpolgármester a miniszterelnöktől kér találkozót a 3-as metró miatt, az LMP mutyizással vádolja a kormányt.

Lehetetlen cirkuszjegyet szerezni

Hiába az ajándék cirkuszjegy az iskolákat fenntartó központtól, nem jut be a kitűnő diákok egy része az előadásokra. Erről a szülők panaszkodnak. Azt mondják, napokig, vagy hetekig kell telefonálni, mire helyet tudnak foglalni a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira. Rétvári Bence államtitkár azt mondta, mindenkinek jut hely, legfeljebb vidéki előadásokon.

A ValóVilág ex-játékosát szétszedték a rajongók

Pontosan öt éve történt, hogy a volt villalakó körbekalauzolta a Fókusz stábját Budapest gyönyörű utcáin. Jerzyből feltörtek a gyerekkori emlékek, amit el is árult a tévénézőknek. Miközben zajlott a forgatás hirtelen egy kisebb tömeg fogta közre a szépfiút.

Eljárás a volt MDF-székház bontása miatt

Felügyeleti eljárást indított a hatóság a budapesti Bem József téren álló volt MDF székház, egykori Radetzky laktanya átépítése miatt - tudta meg az RTL Híradó. Azt, hogy az eljárás pontosan miért indult, nem közölte a fővárosi kormányhivatal. A befektető kérdésünkre elismerte, valóban indult eljárás, bár többet erről ők sem tudnak. Az építkezés ellen a környéken élők és egy civil szervezet is tiltakozik.

Tarlós Vitézyről: Sértődött, mert kirúgták

Mindenhonnan elcsapott, sértődött közgazdásznak nevezte Vitézy Dávidot Tarlós István. A főpolgármester arra reagált, hogy a BKK volt vezérigazgatója a kerékpár-közlekedés korlátozásával kapcsolatos fővárosi terveket bírálta. Tarlós szerint a néhány napja kiszivárgott dokumentumot ellopták a városházáról.
 

Banderas Budapesten!


szerző:
2016.04.05. 17:07
Banderas Budapesten!

A latin szívtipró a budai Várból jelentkezett be Instagramján kedvesével. Nem ez az első alkalom, hogy a fővárosunkban jár a Desperado sztárja: tavaly egy reklámforgatás idején helikopterről mutatták meg neki a belvárost.

Fókusz Plusz 2016-02-06


szerző:
2016.02.06. 18:50
Megbénított főváros, kommentháború az interneten

A Deák téren hétfőn könnyű volt taxit fogni, de az autók nem mentek sehová. A taxisok nem jókedvükben jöttek ki fagyoskodni, ők ugyanis a megélhetésükért küzdenek. Az év két utolsó hónapja a legerősebb szokott lenni, de most drámai volt a forgalomcsökkenés az előző évekhez képest.

Megverte egy utas, még a munkahelyéről is kirúgták

Vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy a BKV ingyen jár nekik. És egyre többen vannak olyanok is, akiknek a havi bérlet ára, 9500 forint kifizethetetlen. De az, hogy egy jogos büntetés miatt emberek verekedni kezdenek megdöbbentő, ahogy az a cinizmus is, amellyel egyes vállalatok olykor kiszolgáltatott alkalmazottaikkal bánnak.

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-08

Marci lelkes, mert délután az egyik törzsvendégét kell tetoválnia. Még Evelin segítségét is elfogadja, aki rátukmálja magát a fiúra. Amikor megérkeznek a tetoválószalonba, mindenki számára gyorsan kiderül, hogy Marci a jelenlegi fizikai állapotában nem képes tetoválni. Krisztián nyíltan meg is mondja neki, hogy egyelőre nem dolgozhat.

Karola csak üzletből randizik Drexszel

Karola nagyon meglepődik, amikor kiderül, hogy Drex az „ügyfele”, de elvállalja, és együtt bulizik Kareszékkal a Kamu Los Angeles partyn.

Pont Evelin lesz az, aki Marcit ápolja

Dávid és Lali elhatározzák, hogy valahogy kibillentik Marcit az állítólagos depressziójából,de amikor magára hagyják a klubban, épp Evelin menti ki egy kellemetlen helyzetből.

Kristóf elmenekül, amikor megtudja Petra titkát

Kristóf elmegy Petra lakására, ahol kibékülnek, és lefekszenek egymással, de nem sokkal később Petra kisfia meglepi őket.

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-07

Drex szentül elhatározta, hogy lefekteti Karolát, és bejelentkezik hozzá. A lány nagyon meglepődik, amikor kiderül, hogy Drex az „ügyfele”, de elvállalja. Drex szerint remekül megértik egymást, és meg is hívja a lányt a Kamu Los Angeles partyjára. A srácok legnagyobb meglepetésére Karola el is megy. Drex már azt hiszi, célba ér nála.

Evelin elgázolja Marcit

Evelin annyira féltékeny Marcira, hogy el akarja lopni az autóját, de rossz menetet választ, és véletlenül elüti.

Ildikó udvarlója ráhajt Barbira

Ildikó udvarlója, Kálmán folyamatosan pesztrálja Barbit, de a férfi lebukik Ildikó előtt.

Drex a randi ügynökségen keresztül szerzi meg Karolát

Drex tudomást szerez Karola másodállásáról, és úgy dönt, hogy a randiügynökségen keresztül szedi fel a lányt.

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-06

Drex egy véletlen folytán megtudja, hogy Karola Dávidnál lakik. Egyből akcióba lendül, és Milán és Karesz gúnyolódásai közepette eldönti, hogy többet fog megtud Karoláról azért, hogy meghódíthassa. Drex egy ürüggyel visszamegy Dávid lakásába, titokban beoson Karola szobájába, és felfedezi, hogy a lánynak este randija van, de Karola rajtakapja őt.

Barbi és Paula kolléganők lesznek?

Marci elintézi, hogy Paula felvegye Barbit a szalonba, de hamar kiderül, hogy az ő ízlése a szöges ellentéte Pauláénak.

Karola újra lepattintja Drexet

Amikor Drex visszatér L. A.-ből, ismét önbizalomtól duzzad, de Karolánál még mindig nincs esélye.

Gazsó foglyul ejti Franciskát

Miután Franciska nem tér vissza az albérletbe a reggeli bevásárlásból, Lali és Gábor a keresésére indulnak. 

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-05

Amikor Drex visszatér L. A.-ből, ismét tele van önbizalommal. Azt állítja, hogy Amerikában tucatjával döntötte meg a nőket. Azonnal elő is akarja adni a tudományát, és Milánnal fölszednek két lányt, ám Karesz – aki még mindig dühös rá, amiért ágyba bújt Sárival – elrontja a műsorát.

Gazsó nem kíméli Lalit

Gazsó és Endre megverik Lalit, később pedig Gábort és Franciskát is megfenyegetik.

Ádám Emesével megy a világkörüli útra

Ádám szerelmet vall Emesének és elhatározza, hogy elkíséri a világ körüli útra, amit egyébként is együtt szerettek volna megvalósítani.

Drex táncoslányt küld Milán születésnapjára

Milán már azt hiszi nem kap semmit szülinapjára, de végül egy ipari parkba a barátai várják és meglepik egy óriás születésnapi bulival.

Éjjel-Nappal Budapest 2016-01-04

Franciska és Gábor egy kölcsönkapott lakásban húzták meg magukat, miközben Gazsó és Endre megtámadják és megverik Lalit. Amikor Gábor és Franciska elmennek a lány holmijáért Gábor anyjához, Marika végleg kitagadja a fiát. Később Gazsó és Endre őket is megfenyegetik, mire Gábor elhatározza, hogy négyszemközt beszél az unokatestvérével.

A héten kiderül, mit titkolt Petra Kristóf elől...

Megint eltelt egy év, de az ÉNB újabb izgalmakkal folytatódik. Ha alig várod, hogy újra hétfő este legyen, és kezdődjön az Éjjel-Nappal Budapest, ha érdekel, hogy mi történik a kedvenceiddel ne habozz! Görgess lejjebb, és olvasd el a következő részek tartalmát! 

Karácsonykor még Bécy is elérzékenyül

Bécy karácsonyára Milla és Dávid is beesik, és együtt ünneplik a sikeresen zárt évet, ráadásul mindenkit meglep egy egyedi ajándékkal.

Gábor megszökteti a menyasszonyt

Bár Gábor családja minden eszközt bevet, hogy Gábor ne rontsa el Franciskáék esküvőjét, végül megjelenik a templomban és megszökteti szerelmét.

Karácsonykor is fontos a megbocsátás

Sári a veszekedésük után Kareszt a hajóra hívja, és bocsánatkérés képpen átadja neki és Milánnak a hivatalos keresztapa oklevelet.

Joe nélkül nem teljes a karácsony

Míg Gábor és Franciska édes kettesben ünneplik a karácsonyt, Lali és a többiek az albérletben karácsonyoznak.

Gazsó Gáborékra tör az albérletben

Miután Gábor elrabolja Franciskát a saját esküvőjéről, Gazsó nem hagyja annyiban, és rájuk tör az albérletben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való