KERESÉS search-close

hajléktalan

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hajléktalan"

Miért van jobb dolga egy bécsi hajléktalannak, mint egy budapestinek?

Van olyan Bécsben élő magyar hajléktalan, aki jobban él most ott, mint itthon, mikor dolgozott. Rengetegen mennek ki és fura, de akkor is maradnak, ha ott nincstelenek.

Négy nőt is megtámadott a népligeti gyilkos

Négy nőt is megtámadott a népligeti gyilkossággal gyanúsított férfi miután gyilkolt. A nyomozók szerint még 2016 októberében egy 40 éves asszonnyal végzett, majd hónapokra eltűnt. Egy évvel később viszont többször is lecsapott, néhány nap alatt több egyedül sétáló nőt is megtámadott a X. kerületben, egyiküket brutálisan megverte. Ügyében a napokban zárták le a nyomozást. A hajléktalan férfi mindent bevallott.

Ez történt 2018 októberében

Rekordalacsony a vízállás a Dunán, életbe lépett az a rendelet, amely szerint nem lehet az utcán élni. És egy nap alatt megszavazták, hogy megszűnik a lakástakarékok 30 százalékos állami támogatása.

Több mint 30 ezer hajléktalan várja a segítséget Budapest környékén

Az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli nappali hajléktalan melegedőjében járt a Fókusz stábja, ahol 65 főt tudnak ellátni naponta, bár sokkal többre lenne igény. Csaknem 1000 rászorultat regisztráltak itt, akiknek a száma napról napra, hétről hétre és hónapról hónapra nő.

MINDENE LEÉGETT:

Két lakókocsi is leégett kedden reggel Tatabánya határában. Az egyikben két gázpalack is felrobbant. A bent lakó hajléktalanoknak szinte mindene a tűz martalékává vált. János egy lépcsőházban töltötte az éjszakát, a többiek barátoknál.
A Híradó riportjáért kattintson ide, ha segítene neki írjon az rtlhirek@rtl.hu mail címre.

Életfogytiglani börtönt kaphat a társát halálra kínzó hajléktalan

Életfogytiglant is kaphat - vádat emelt az ügyészség a hajléktalan ellen, aki még januárban halálra kínozhatta egy társát Debrecenben. A vádiratból most kiderült, hogy korábban többször volt már büntetve. Információink szerint lopás, rablás és súlyos testi sértés miatt is ült már börtönben. Ezúttal különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolják.

Hiába kért segítséget a hajléktalan

Meghalt egy hajléktalan férfi pénteken Budapesten. Rendszeresen egy parkban aludt. Egy közelben élő nő szerint pár napja eltűnt a férfi összes meleg holmija, és hiába kért segítséget a hajléktalan-ellátó szervezetektől. A Máltai Szeretetszolgálatnál azt mondták, ők három bejelentést kaptak a férfi eltűnésével kapcsolatban, de hiába keresték, nem találták.

Csaknem halálra késelte élettársát és annak anyját

12 és fél évet kapott, amiért csaknem halálra késelte élettársát és annak anyját egy férfi még tavaly februárban Debrecenben. A hajléktalan vádlott részegen, bedrogozva támadt a nőkre, akiket életveszélyesen megsebesített. Élettársát több mint egy tucatszor szúrta meg, majd elmenekült. A nőnek még volt annyi ereje, hogy kimászott az útra segítségért.

Jogerősen is felmentették a hajléktalan férfit

Másodszor mondták ki jogerősen egy pécsi férfiról, hogy nem sértette meg az október közepétől hatályos hajléktalanrendeletet. Most azért szüntették meg az eljárást, mert a törvényben előírt három helyett egyszer sem figyelmeztették a rendőrök, hogy ne tartózkodjon életvitelszerűen a közterületen. A 61 éves férfit pénteken köztisztasági szabálysértés vádja alól is felmentették.

Holtan találtak egy hajléktalant Szegeden

A férfi egy forgalmas helyen ült le szerdán este a padra, a hajnali hidegben így találtak rá járókelők. Egy közelben élő fiatal a mentők utasításai alapján próbálta újraéleszteni, sikertelenül. Híradónk információi szerint a 42 éves férfi nemrég került az utcára, halála előtt a közeli nappali melegedőben evett és pihent. A rendőrök szerint a férfi természetes halállal halt meg.

Világbajnoki bronzérmes a magyar hajléktalan labdarúgó-válogatott

Bronzérmet nyert a világbajnokságon a magyar hajléktalan labdarúgó-válogatott. A versenyt Mexikóvárosban rendeztek meg. A magyar csapat a bronzmérkőzésen Portugáliával mérkőzött, és 6-5-re nyert. A csapatban hajléktalan, és nehéz sorsú fiatalok is játszanak, köztük egy afgán menekült fiú is, aki már 9 éve él Magyarországon. Az egyesület elnöke azt mondta, ők maguk is meglepődtek a jó eredményen.

Hős lett a bátor hajléktalanból

Délutánig már több mint 130 ezer dollárt, csaknem 30 millió forintnyi adományt gyűjtöttek össze Ausztráliában annak a hajléktalannak, aki pénteken segített a rendőröknek ártalmatlanná tenni a Melbourne-i késes ámokfutót. A 46 éves férfi egy bevásárlókocsival rontott neki az őrjöngőnek, miután az egy embert halálra szurkált, kettőt pedig megsebesített. Michael Rogers később azt mondta: csupán ösztönösen cselekedett. 

Oszter Sándor hajléktalanként élt

A színész egészen hihetetlen részleteket osztott meg fiatalkoráról. Elmesélte, hogy egy családi vita miatt két éven át az erdőben lakott.

Szabadon engedték a hajléktalant

Egyelőre szabadon engedte a bíróság azt a hajléktalan férfit, akit pénteken állítottak elő a rendőrök a fővárosban. Ellene is azért indult eljárás, mert az utcán él. A bíró úgy döntött, bár megtehetné, nem gyorsított eljárásban tárgyalja az ügyet. Így két nap fogvatartás után kiengedték. Azt mondta: először takarót próbál szerezni, mert az övét valaki kidobta.

EMBERTELEN: Szabadon engedték a pénteken előállított hajléktalant

Háromszor figyelmeztették, de a törvény szerint továbbra is szabályt szegett a Móricz Zsigmond körtéren az 57 éves hajléktalan Hóbor Zoltán azzal, hogy az utcán él. Pénteken állították elő, a férfi két éjszakát töltött a fogdában, ma volt a tárgyalása. Hóbor Zoltánt az ilyen esetekre érvényes szabályok szerint videón kapcsolták, ügyvédje hiába kérte, hogy ne így tárgyalják az ügyet.

Hajléktalanok a bíróság előtt

Nem tartja magát bűnösnek, ezért nem fogadta el a bíróság döntését az a hajléktalan asszony, akit először állítottak bíróság elé Budapesten. Tárgyalásán azt mondta, igaz, hogy az utcán élt, de rendet tartott maga körül, mosta a ruháit és azt tervezte, hogy valahogy újra otthont talál magának.

Előállítás Budapesten is

Budapesten is előállították az első hajléktalant, amiért életvitelszerűen tartózkodott közterületen. Kedden egy gödöllői férfit vittek el az utcáról a rendőrök. Ügyében már döntött is a bíróság, ő figyelmeztetést kapott, de a 20 ezer forintos ügyvédi költséget is neki kellett volna kifizetnie.

HAJLÉKTALAN: „Annyi volt a bűnöm, hogy az utcán élek”

Budapesten is előállították az első hajléktalant, amiért életvitelszerűen tartózkodott közterületen. Kedden egy gödöllői férfit bilincsben vittek el az utcáról a rendőrök. Ügyében már döntött is a bíróság, ő figyelmeztetést kapott, de a 20 ezer forintos ügyvédi költséget is neki kellett volna kifizetnie.

Elhagyatott fekvőhelyek, aluljárókban cirkáló rendőrök

Hétfőtől tilos közterületen élni, hatályba lépett ugyanis a szabálysértési törvény módosítása, amely szerint akár börtönbe is kerülhetnek a hajléktalanok. Az RTL Híradó által megkérdezettek nem szívesen mennek szállóba, egyikük azt mondja azért, mert többször is kirabolták ott. Civil szervezetek a Magyar Alkotmánybírósághoz fordulnak a jogszabály módosítás miatt.

300 millió a hajléktalanokra

Hajléktalanok ellátását segítő tartalékalap létrehozásáról döntött a kormány. 300 millió forintot különítettek el, a pénzt a Belügyminisztérium használhatja fel. Hogy pontosan mire, még nem derült ki, de a hajléktalanokat segítő szervezetek információja szerint fertőtlenítő fürdőket alakíthatnak ki a pénzből. 

 Összevesztek: halálra verték társukat

Halálra vertek egy hajléktalant Budapesten. Támadói szombat éjjel vették körbe a Jászai Mari téren: ütni, verni kezdték. Amikor a férfi már nem mozdult, egy öngyújtóval meggyújtották a ruháját. Az áldozat olyan súlyosan megsérült, hogy már nem tudták megmenteni. A rendőrök fél órán belül elfogták a négy támadót, akik szintén hajléktalanok – már őrizetben vannak. Hogy min vesztek össze, még nem tudni.

Azt álltja, nem egyedül ölt

Tizenhárom és fél év börtönre ítélte a bíróság azt a 16 éves fiút, aki 2017 áprilisában agyonvert két hajléktalant Tatabányán. Aznap éjjel barátaival iszogatott, majd hazafelé menet rátámadt a két férfira.

Negyvenezer forintért kellett meghalnia

40.000 forint és egy telefon miatt kellett meghalnia egy hajléktalannak Tatabányán. Július végén rabolták ki a belvárosban, a gyanú szerint egy 19 éves helyi férfi és két társa támadta meg. A 67 éves áldozat menekülni próbált, de a fiatal úgy fejen ütötte, hogy néhány nappal később meghalt a kórházban.

Mától tiltják a hajléktalanságot

Közmunkára ítélhetik és börtönbe is zárhatják, azokat a hajléktalanokat, akiket a rendőrség 90 napon belül háromszor is rajtakap, hogy az utcán élnek - így döntött pénteken az Országgyűlés. A Fidesz korábban humánusnak nevezte a szabályozást, amelyet a hajléktalanokat segítő szervezetek viszont embertelennek tartanak, és elfogadása ellen az ellenzék is tiltakozott.

Agyba-főbe verték a hajléktalant

Agyba-főbe verték, megszurkálták majd sorsára hagyták az életveszélyes állapotban lévő hajléktalant a tinédzserek. A két fiatal ellen gyilkosság és súlyos testi sértés kísérlete, kifosztás valamint okirattal visszaélés miatt emeltek vádat. Egyikük még 16 éves se volt, amikor tavaly ősszel rátámadtak a hajléktalanra.

Nem élték túl a tüzet

Ketten is meghaltak lakástűzben az elmúlt éjszaka. Győrben egy hajléktalanok által lakott raktár gyulladt ki, ott egy ember már nem tudott időben kimenekülni, holttestét a tűzoltók az oltás után találták meg. Soltvadkerten hajnalban égett ki egy ház egyik szobája, a tulajdonos vesztette életét, valószínűleg füstmérgezésben.

 

Élete végéig rács mögött marad

Élete végéig rács mögött marad az a férfi, aki megölt egy hajléktalant, hogy az ne tanúskodhasson ellene a rendőrségi nyomozás alatt.

 

Te befogadnád hajléktalan barátodat?

Fruzsina nemrég elvesztette otthonát, és jelenleg senkije sincs, aki befogadná őt. A szorult helyzetben lévő hölgy most barátnőjéhez, Zsókához fordul segítségért. 

OTTHON NÉLKÜL: -14 fokban az utcán

Mínusz tizennégy fokban éjszakai őrjáratra indultunk Budapesten. Megmutatjuk hogyan próbálják túlélni a dermesztő hideget az otthontalanok, és kik hogyan segítik őket!

Két hajléktalant vert halálra

Megkezdődött annak a 16 éves fiúnak a pere, aki az ügyészség szerint tavaly áprilisban brutálisan agyonvert két hajléktalant, majd kifosztotta őket. Az egyik áldozatától a mobilját és a táskáját vette el, a másiktól pedig a cipőjét. Ha bűnösnek találják, fiatal kora miatt maximum 15 évet kaphat.

Minden ok nélkül támadtak rájuk

Nem kell javítóintézetbe mennie annak a fiatal lánynak, aki társaival 2015-ben brutálisan összevert három hajléktalant Debrecenben.  A támadás idején mindössze 12 éves volt. A Debreceni Ítélőtáblán tegnap úgy döntöttek, nem kell leülnie a büntetést, 2 év próbaidőt kapott.

Brutális: megkínozta majd hagyta meghalni

Felgyújtotta a haját, ecettel öntötte le és vascsővel ütötte hajléktalan társát a gyanú szerint egy 45 éves férfi. A ruháit elégette, majd kihúzta áldozatát az udvarra és magára hagyta. A kihűlt férfit a rendőrök találták meg. Hiába vitték kórházba, még aznap éjjel belehalt a kínzásba.

 Bosszúból gyújtotta fel

Felgyújtotta ismerősét, mert az elfoglalta közös matracukat. Vádat emelt az ügyészség az ellen a hajléktalan ellen, aki 2016 őszén egy öngyújtóval lángba borította barátját, majd magára hagyta. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, de sikerült megmenteni az életét.

 

Börtön a brutális fiataloknak

Letöltendő börtönre ítélte elsőfokon a bíróság azt a két tinédzsert, akik a vád szerint azért vertek meg egy hajléktalant Budapesten, az Örs vezér téri aluljáróban, mert roma származású. A fiatalok még 2016. szeptemberében támadtak rá a férfira, majd rugdosni kezdték. Áldozatuk zúzódásokat szenvedett. A két fiatalt elfogták, harmadik társukat azóta sem találják.

Bevallotta a gyilkosságot a hajléktalan

Részletesen elmondta, mit tett, az a férfi, akit a tavalyi népligeti gyilkossággal gyanúsítanak. A 29 éves hajléktalan egy hete ismét megtámadott és brutálisan megvert egy nőt. Most a térfigyelő kamerák buktatták le.

 

Fiatalok ajándékoztak karácsonyfát hajléktalanoknak

Egy miskolci ifjúsági iroda tagjai lepték meg a hajléktalanszálló lakóit. A majdnem 3 méteres fát együtt díszítették fel. Alá pedig ajándékokat is tettek a fedél nélkül élőknek. Na de hogy mit rejtenek a dobozok, csak karácsonykor derül ki.

Gyújtogatás egy takaró miatt

Emberölés kísérletével vádolnak egy hajléktalan férfit, mert tavaly novemberben felgyújtotta azt a bolt mögötti sarkot, ahol aludtak. Egyikük a helyszínen meghalt. A rendőrök még aznap éjjel elkapták, azóta előzetes letartóztatásban van. Úgy tudjuk, azért gyújtotta fel társait, mert azok lehúzták róla a takarót.

Ütötték-verték a tinédzserek

Tőle lopták a kést, amivel megkéselték. Megszólalt a hajléktalan, akit vasárnap brutálisan megvert és többször megszúrt két tinédzser Győrben. A férfi egy padon feküdt, amikor a 15 és a 16 éves fiúk rárontottak. Nem először támadták meg, egy héttel korábban kirabolták, akkor vették el a kését is. A férfi kórházi ágyán beszélt a történtekről.

Ollóval szúrta mellkason


szerző:
2017.10.08. 18:15
Ollóval szúrta mellkason

Ollóval szúrtak mellkason egy férfit Budapesten. A Margit híd pesti oldalán lévő parkba, péntek délután hívták a mentőt. Az egyik hajléktalant szúrta meg egy ősz hajú férfi, aki ezután elmenekült. A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei alapján keresik a szurkálót, aki a hajléktalanokkal angolul beszélt.

Szándékosan nem segítettek?

Lekezelő volt, és szándékosan húzta az időt a mentők diszpécsere, amikor egy rosszul lett hajléktalanhoz hívták őket Budapesten – erről beszélt a Borsnak egy nő. Híradónknak most azt mondta: lógott a katéter a férfiból, és fájdalmai voltak, ezért hívta a mentőket, de – mint mondja – fél óra múlva sem jöttek ki. A mentőknél vizsgálat indult, de szerintük az eddigi eredmények nem támasztják alá a nő állításait.

Nem segítettek a hajléktalannak

Hosszú percekig nem segített senki egy hajléktalan férfinak, aki Miskolc főutcáján, az egyik legforgalmasabb buszmegállóban lett rosszul tegnap délután. Rendőrök figyeltek fel a teljesen előredőlve ülő férfira. Mikor odamentek hozzá, már nem lélegzett és pulzusa sem volt. A mentők fél órán át küzdöttek, mire újra tudták éleszteni. Kórházba vitték, de reggelre meghalt.

Megrázó történet a Reggeliben


szerző:
2017.09.08. 07:56
Megrázó történet a Reggeliben

Csoszó Gabriella, a My Budapest Photo projektvezetője avatta be a nézőket a „Budapest Más Szemmel” fotókiállításba, ahol hajléktalanok alkotásait tekinthetik meg a látogatók. Gabriella fotókurzusokat is tart számukra: Tresó Kálmán egyike tanítványainak, aki megdöbbentő vallomással érkezett.

Semmire sem emlékezett a drogtól

Nem emlékszik semmire, annyi drog, alkohol és gyógyszer volt benne. Ezt mondta az a férfi a bíróságon, aki két hajléktalant támadott meg pár száz forintért tavaly májusban Budapesten. Egyik áldozatának a fogait ütötte ki, a másikat életveszélyesem megszúrta egy késsel. Az esetet térfigyelő kamerák rögzítették.

Kamera rögzítette a támadást

Videón a hajléktalant fejbe rúgó féri. Most emelt vádat ellene az ügyészség. Májusban támadott meg Budapest belvárosában egy kéregető hajléktalant. Több fogát kiütötte, kirúgta. A szerencsétlenül járt ember segítségére sietett egy társa, őt a támadó késsel mellkason szúrta. Az esetet a térfigyelő kamerák rögzítették, a támadót rövid idő alatt elfogták a rendőrök.

Életfogytiglant is kaphatnak, amiért halálra verték a hajléktalant

Életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat az a két férfi, akik még tavaly decemberben néhány szakadt ruhadarab és kopott tányér miatt halálra vertek egy hajléktalant Sopronban. Miközben lakókocsijában épp szatyrokba pakolták az értéktelen holmit, ismerősük betoppant és számon kérte őket. Ekkor estek neki: fadarabbal, raklappal és puszta kézzel ütötték és megrugdosták. A napokban emeltek vádat ellenük.

Látásból ismerte áldozatait a fiatal gyanúsított

Lehajtotta a fejét, sírt és azt mondta, látásból ismerte az áldozatokat. Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 15 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy két hajléktalant brutálisan agyonvert vasárnap hajnalban Tatabányán. Sikerült beszélnünk az anyjával, aki azt mondta, fia aznap csak hajnalban ért haza, nyugodt volt, semmi nem látszott rajta. Korábban több iskolából is eltanácsolták, nehéz természete miatt sehol nem tudott beilleszkedni.

Bevallotta a fiú, hogy ő ölt

Édesanyja egyedül neveli és gyakoriak voltak náluk a veszekedések- ezt mondták Híradónknak arról a 15 éves fiúról, akit a tatabányai kettős gyilkossággal gyanúsítanak. A tinédzser bevallotta, hogy ő ölte meg a hajléktalanokat tegnap, de hogy miért azt egyelőre nem tudni. Információink szerint egyikükkel összeszólalkozott mielőtt halálra verte.

Két hajléktalant öltek meg

Egymástól nem messze két hajléktalant öltek meg Tatabányán. A rendőrség még vizsgálja, hogy van-e összefüggés a két gyilkosság között.  Az egyik áldozatot reggel egy buszmegállóban találták meg, úgy tudni, hogy halálra verték. Ott még helyszíneltek, amikor három órával később, alig egy kilométerrel távolabb újabb holttestet találtak. A rendőrség szerint őt is megölhették.

Fókusz 2017-03-31


szerző:
2017.03.31. 17:25
Öt napig élt hajléktalanként

Öt napig élt hajléktalanként Szalay Kriszta színésznő, hogy megtudja, min mennek keresztül az utcán élő emberek. A kirekesztettség és a megalázás volt a legelszomorítóbb, amivel találkozott. Szalay Kriszta arról írt darabot, hogyan jutott el egy asszony a hajléktalanságig, és hogyan tudja megélni a mindennapokat egy városszéli kunyhóban.

Bennégett a kunyhóban

Egy ember meghalt, miután hajléktalanok kunyhója gyulladt ki hétfő este Budapesten.  Híradónknak nyilatkozott a szerencsétlenül járt ember társa. Azt mondta: hatalmas lángokkal égett a szomszédos kunyhó. Próbált segíteni, kihúzta az összeégett férfit, aki akkor már halott volt. 

A kórház szerint nem hibáztak

Nincs felelőse, hogy két napig feküdt egy holttest a fővárosi Jahn Ferenc Kórház egyik mosdójában. Ez derül ki a kórház válaszából, amit RTL Híradó megkeresésére küldtek. Eszerint a dolgozóknak nem volt tudomásuk arról, hogy a hajléktalan nő a kórházban tartózkodik. A vizsgálat szerint a kórház takarítási rendje megfelel az előírásoknak. Az intézmény elnézést kért mindenkitől a történtek miatt, a rosszhiszemű híreszteléseket viszont visszautasítják.

Karesz és a kölykök beköltöznek a lakóhajóra

Kareszék betörtek Bécy lakóhajójára, hogy pénzzé tegyék az onnan ellopott értékeket. Végül úgy döntöttek, hogy beköltöznek a lakatlan hajóra, így fedél alatt tértek nyugovóra.

Sári szexszel bírja maradásra Kareszt

Miután Sárinak sikerül rátalálnia Kareszre, mindent megpróbál, hogy maradásra bírja a barátját, még Joe-val is összetűzésbe kerül emiatt, sőt a lány még el is csábítja Kareszt, csak hogy a fiú ott maradjon az albérletben.

Szépségnap hajléktalanoknak

Új frizura, frissítő kozmetikai kezelés és manikűr. Idén negyedik alkalommal rendeztek szépségnapot az Üdvhadsereg 17. kerületi hajléktalanszállóján, ahol az önkéntesek nemcsak a téli időszakhoz szükséges alapellátásokat próbálják biztosítani, hanem egy kis extrával is kedveskednek a rászorulóknak. A téli krízisidőszak november 1-jén megkezdődött, és a főpolgármester pénteken azt mondta: Budapest felkészült az ellátásra. Több mint hétezer férőhely áll a hajléktalanok rendelkezésére.

Vizsgálnák a 200 ezer SIM-kártya ügyét

A titkosszolgálatok felelősségét is vizsgálnák a 200 ezer feltöltős mobiltelefon-kártya ügyében. A Magyar Idők írta meg, hogy egy hajléktalan nevére vettek ennyi SIM-kártyát. A Fidesz szerint ezekből akár terroristákhoz is juthatott, ezért kérik, hogy tárgyaljon az ügyről a Nemzetbiztonsági Kabinet és a parlament illetékes bizottsága is. A szolgáltatónál azt mondják, ők nem vizsgálhatják, ki hány kártyát vesz, erre ugyanis nincs jogszabály. A kormány azt mondja, kész változtatni.

Nem vitték, magától ment a hajléktalanszállóra

Nem elvitték a Teréz körútról, hanem maga ment szállóra - ezt állítja az a hajléktalan, aki hónapok óta a budapesti robbantás helyszínén él. A férfi a 24.hu-nak beszélt. Azt mondja, semmit nem tudott arról, hogy mi készül. A robbantással kapcsolatos nyomozásba a Terrorelhárítási Központ is bekapcsolódott. Eddig több mint 320 bejelentés érkezett, de egyelőre nem találják a támadót.

Szíven szúrta ismerősét a hajléktalan férfi

Halálra késelt egy 60 éves hajléktalan egy 35 éves férfit a miskolci Csanyik-völgyben. A szúrás az áldozat szívét érte. Hiába hívtak hozzá mentőt, azonnal meghalt. A késelő azt mondta, ő csak magát védte, amikor éjszaka, részegen támadt rá ismerőse. Emberölés miatt indult ellene nyomozás, akár évekre is börtönbe kerülhet.

A mindennapi túlélésért küzdenek

Orvosnak készül, de saját súlyos betegségei miatt egyelőre a mindennapi túlélésért küzd egy budapesti fiú. Édesanyjával él egy rossz állapotú, fűtés nélküli lakásban, de ott is csak szívességből maradhatnak - legfeljebb néhány hétig. Az asszony az egyik veséjét is odaadta a fiának, de a szerv négy év után kilökődött. A fiú most hetente háromszor dialízisre jár.

Öt év börtönt is kaphat

Akár 5 év börtönt is kaphat az a hajléktalan férfi, aki megütött egy szociális munkást a miskolci népkonyhán még februárban. Egy másik hajléktalanba kötött bele, a gondozó rászólt, ezért támadt rá. A férfi korábban is volt már büntetve garázdaságért, de a börtönt mindig megúszta.

Megmérgezték, hogy kirabolhassák

Első fokon 7 illetve 9 év börtönre ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a két hajléktalant, akik tavaly áprilisban megmérgezték egy társukat, hogy kirabolhassák. Eredetileg csak el akarták kábítani, de túladagolták az italába kevert gyógyszert és a nő meghalt.

Új otthon hajléktalan családoknak

Négy család költözhet átmeneti otthonból felújított önkormányzati bérlakásba még idén a Habitat for Humanity, hajléktalanokat segítő szervezet segítségével – a támogatást egy nemzetközi vállalattól kapták. A Habitat for Humanity most induló úgynevezett Második Esély programjában a rászorulók építőipari képzésben is részt vehetnek, amit később a munkaerőpiacon hasznosítani tudnak.

16 évesen öltek, sajnálják

7 év valamint 6 év 6 hónap börtönre ítélték azt a két fiatalt, akik 2014-ben szenteste megvertek egy hajléktalan apát a pécsi buszpályaudvaron. A 36 éves férfi belehalt sérüléseibe. A bíróságon mindketten azt mondták, sajnálják, ami történt, nem akarták megölni a hajléktalant. Az ítélet jogerős.

József munkáért koldult, most egy jobb életet kapott

Nemrég láthatták az utcán forgatott riportunkat, melynek főszereplője József volt. A férfi, aki munkáért koldult, hogy vissza tudjon kapaszkodni a normális életbe. Hogy aztán magához vehesse pici gyerekét. Hogy a szegénység és kilátástalanság miatt ne nevelőszülők neveljék fel a kislányt. József, akinek egyébként több szakmája is van elhunyt szülei devizahitele miatt veszítette el mindenét. Most megmutatjuk mi történt vele riportunk után.

Fókusz 2016-05-13


szerző:
2016.05.13. 17:25
Evett, ivott, aludt, de nem fizetett

Kivett egy szobát, evett-ivott, majd fizetés nélkül távozott. 11 tatai szállodát károsított meg így egy 37 éves hajléktalan oroszlányi férfi. A rendőrök a napokban fogták el, megint épp egy szobát akart foglalni, de a panzió tulajdonosa felismerte és hívta a rendőrséget. Átvizsgálták a ruháját, ahonnan egy másik panzió szobakulcsa is előkerült.

Lakásokat vesznek hajléktalanoknak

Évekig az utcán éltek, most viszont egy szépen felújított lakásba költözhetett egy hajléktalan pár Budapesten. Két segítő szervezet azt szeretné, ha nem csak ők, hanem minél több utcán élő ember költözhetne méltó körülmények közé, ezért Lakásügynökséget hoztak létre. Ennek lényege, hogy az általuk megvásárolt vagy magánemberek által felajánlott rossz állapotú lakásokat felújítják és a rászorulóknak méltányos áron bérbeadják.

Az utcán élő Kristóf eljátszotta Joe bizalmát

Emlékeznek még? Kristóf az utcára került, két évvel ezelőtt pedig néhány utcagyerek gyűrte le az egyébként jó kondiban lévő srácot.

József mindenét elvesztette, már csak a hite maradt

Minden ember egy aprócska sziget. József is. Ismeretlen az újonnan érkezőnek, de akik már ismerik, tudják, hogy 52 éves, pilóta hadnagyként szerelt le a seregből, elhunyt szülei devizahitele miatt mindenét elvesztette. Kertész és gyógymasszőr a szakmája. De elvégez szobafestő, burkoló munkát is, bármit. Mert ma sem evett még semmit.

Fókusz Plusz 2016-04-02


szerző:
2016.04.02. 18:55
Hajléktalanok, akiknek sikerült az újrakezdés

Hajléktalanok sikertörténeteiből nyílt fotókiállítás egy budai kávézóban. A "Mentés másként" című tárlat képein olyan emberek szerepelnek, akik közösségi adományokból kaptak segítséget életük újrakezdéséhez. Volt, aki láncfűrészt vagy laptopot kért, hogy ezek segítségével lábalhasson ki kilátástalannak tűnő helyzetéből. Mindennapjaikat hónapokon át fotósok követték.
 

Előző rész (2016. március 02.)

Sikerült-e Ágnesnek bemártani Ottót? Ki fontosabb Ádám számára: Hanna vagy Lili, a hajléktalan lány? Hogyan dolgozza fel Rudi és Aliz Krisztián eltűnését? Vajon Nóra Miklósnak vagy Róbertnek szánja a csókját?

Következő rész (2016. március 02.)

Sikerült-e Ágnesnek bemártani Ottót? Ki fontosabb Ádám számára: Hanna vagy Lili, a hajléktalan lány? Hogyan dolgozza fel Rudi és Aliz Krisztián eltűnését? Vajon Nóra Miklósnak vagy Róbertnek szánja a csókját?

Ádám örömlányt csinál Liliből?

Ádám lázasan készül a fotópályázatra, csak kiderül, a téma nem teljesen a hontalanság köré épül, amit Hanna is igen furcsáll.  

Következő rész (2016. február 22.)

Mit talál ki Vilmos és Bözsi, hogy kifizessék a tartozást? Hogy érez Tóbiás, amiért elszalasztotta a kisfia születését? Lehet-e egy hajléktalan lány egy nyertes fotó témája? Mit tesz Ágnes, amikor megtudja, hogy Lizát vádolják a gyilkossággal?

A pénzéért ölte meg a hajléktalant

A húsz éves férfit azzal gyanúsítják, hogy összevert, majd megkéselt egy hajléktalant Gyulán - a holttestet hajnalban fedezték fel a rendőrök a helyi buszpályaudvaron. A feltételezett késelőt pár órán belül az otthonában fogták el - elismerte, hogy együtt ittak, azután pedig megverte és összeszurkálta áldozatát.

Vidéken már nincs hely a hajléktalanszállókon

Megteltek a hajléktalan szállók. A hajnali fagyok és a tartós mínuszok miatt egyre többen kérnek segítséget. Bár a fővárosban még száz embernek biztosan jut hely, az ország északi és a déli régióiban már volt, ahol pótágyakat kellett betenni.

Fabódéban aludtak a kislányukkal

10 éves gyerekükkel egy összetákolt fabódéban, hajléktalanként él egy család Győrben. A házaspárt és lányukat pénteken a rendőrök egy kollégiumba vitték. Ott hétfőig maradhatnak, utána pedig az önkormányzat segíthet nekik.

Méltósággal küzdeni az utolsó pillanatig

Ezt mondta Híradónknak az a 42 éves szegedi asszony, aki öklömnyi daganattal a mellében éli mindennapjait hajléktalanként. A műtétre azért nem mer vállalkozni, mert attól tart, nem tud a gyógykezelésekre bejárni. A kemo- és a sugárterápia mellékhatásait pedig - az utcán élve - egyedül, segítség nélkül, nem bírná ki. Jelenleg alig több mint 20 ezer forintból él.

Szilveszter óta 75-en haltak meg kihűlésben

János, Ferenc és Tibor hajléktalanok. Koldulásból, gyüjtögetésből vagy kisebb munkákból élnek. Egész napjukat az utcán töltik és este kunyhókban, vagy egy aluljáróban kénytelenek álomra hajtani a fejüket. Mint mondják, kemény élet ez, de ilyenkor még nehezebb.

Fókusz 2016-01-14


szerző:
2016.01.14. 18:55
Bérleti díjat kérnek az életveszélyes lakásért

Önkényesen költözött egy üres önkormányzati lakásba egy pécsi család. Másfél évig voltak hajléktalanok, azt mondják, nem volt más választásuk. Azt, hogy beköltöztek, be is jelentették a hivatalban, erre kikapcsolták náluk a villanyt és a vizet. A lakás ráadásul életveszélyes. A lakbért ennek ellenére beszedik tőlük, és a kilakoltatás fenyegeti őket.

15 év után költözött újra lakásba

15 év hajléktalanság után ismét tetővel a feje fölött ünnepelhette a karácsonyt egy budapesti férfi. Beköltözött ugyanis abba az önkormányzati lakásba, amelyet a Habitat for Humanity szervezet önkénteseivel nyáron kezdtek felújítani. A munkát a Híradó is nyomon követte.

Majdnem tele vannak a hajléktalanszállók

Csak a fővárosban több mint 1600-an kértek segítséget a Menhely Alapítvány diszpécser szolgálatától a nagy hideg miatt. -5 fok alatt már a fagyhalál veszélye fenyeget.
 

Eddig neki segítettek, most ő vitt ajándékot

A meghatódottságtól szóhoz sem jutott, és sírva köszönte meg a hajléktalan férfi ajándékát Katalin. A nő és férje régóta segít a 20 éve utcán élő Ferencnek. Néha egy kis pénzzel, máskor étellel, itallal. A férfi szerette volna meghálálni ezt a sok jót, és összeállított egy ajándékcsomagot. A család most azért kampányol, hogy Ferencnek legyen egy hely, ahol mindig meghúzhatja magát.

Hiába dolgoznak, nincs pénzük ételre

Több ezer család éhezik és egyre több a hajléktalan Hajdú-Biharban. Ezt mondják az önkéntesek. A Debrecen Bike Maffia tagjai kéthetente visznek adományokat a hajléktalanoknak, akik többnyire csak ilyenkor tudnak főtt ételt enni. Egy társuk szegény családoknak is gyűjt. Szerinte a legtöbb helyen hiába dolgoznak, már hónap közepén nincs pénzük ételre.

Tizenévesek vertek meg hajléktalanokat

Ütötték és rúgták az alváshoz készülődő embereket, majd elvették az egyikük óráját és otthagyták őket vérbe fagyva. Két hajléktalant életveszélyes állapotban vittek kórházba. A támadással gyanúsított gyerekek nevelőotthonban élnek, a legfiatalabb közülük mindössze 12 éves. Egy 16 éves fiút őrizetbe vettek az ügyben.

Tűzfalon a hajléktalan férfi rajza

Bontsuk le az előítéletek falát – ezt a címet adta rajzának egy hajléktalan férfi, amelyet mostantól mindenki megnézhet Budapest belvárosában, ugyanis felfestették egy hatalmas tűzfalra. A pályázaton egy vers is első díjas lett, abban arra figyelmeztet a művész, hogy bárkiből lehet hajléktalan.

Ezek a gyerekek télikabátba öltöztették az oszlopokat, hogy ezzel segítsenek a hidegben rekedt hajléktalanokon

Az egyre közeledő zimankó az átlagembernek csupán kellemetlenséget jelent, a hajléktalanok számára azonban akár komoly veszélyforrás is lehet a fagypont körüli hőmérséklet. Pár kanadai kisiskolás sok felnőttet leiskolázva felismerte a probléma fontosságát, és úgy döntött, a kezébe veszi a dolgokat.

Az utolsó fillérjüket is kicsalta

Csaló vert át egy rokkantnyugdíjas párt Pécsen. Az utolsó fillérjüket adták oda az idegennek, mert szállást ígért nekik. A pár korábbi albérletét felmondták, nem volt elég pénzük egy másik lakás kauciójára, így péntek óta az utcán alszanak.

500 eljárás hajléktalanok ellen


szerző:
2015.09.28. 18:15
500 eljárás hajléktalanok ellen

Csaknem 500 eljárást indítottak hajléktalanok ellen az elmúlt két évben azért, mert az utcán élnek - az adatokat a Város Mindenkié csoport gyűjtötte össze. Minden tízedik hajléktalan pénzbüntetést kap, ez akár 150.000 forint is lehet.

Túszt mentett a hajléktalan férfi, de az életével fizetett érte

Egy fegyveres férfi foglyul ejtett egy nőt pénteken a brazíliai Sao Paulo katedrálisában. Az épületből kilépve egy hajléktalan férfi dulakodni kezdett vele, hogy kiszabadítsa az áldozatot, de a támadó fegyvert rántott, és végzett vele.

Bottal verte az óvodást


szerző:
2015.09.04. 18:15
Bottal verte az óvodást

Bottal vert arcon egy óvodást egy férfi Debrecenben. A 4 éves kislány édesanyjával sétált, amikor a botjával hadonászó férfi odalépett hozzájuk és ráütött a gyerek arcára. A gyermek anyja közbelépett, és azonnal értesítette a rendőröket. A hajléktalan beismerte, hogy megütötte a gyereket, de az RTL Híradónak azt mondta, véletlen volt.

Újra alkoholhoz nyúlt a hajléktalanból lett milliomos

Laci bácsi májusban magától ment be az elvonóra, mert érezte, hogy visszaesett. Azóta egyre jobban van, nem iszik és most feleségével azon fáradoznak, hogy helyre álljon a kapcsolatuk. Esélyük van rá, hisz a szerelem még megvan, akárcsak a milliók.

Ismét az alkohol rabja lett a lottómilliomos hajléktalan

Május óta egy vidéki rehabilitációs intézetben kezelik Andraschek Lászlót, a hajléktalanból lett lottómilliomost. A férfi saját maga vonult az elvonóra, mert érezte baj van, visszaesett.  Felesége, Anikó mindenben mellette áll, - azt mondja, hogy a hihetetlen nyeremény és az ezzel járó változás nagyon megviselték a férjét.

Üdülhettek egy napot a váci hajléktalanszálló lakói, igaz csak helyben. Civilek szerveztek nekik, ahogy ők nevezik - fapados wellnesst. Volt szépségszalon, ebéd, orvosi szűrések, a rászorulók ruhákat is kaptak. A gyerekeknek ügyességi játékokat szerveztek. A szervezők szerint egy ilyen nap igazi felüdülést nyújt a nehéz sorsú embereknek.

Az utcán él és ajándékfigurákat készít

Az utcán él és parafadugóból készít állatfigurákat. Gyetvai Sándor történetét több százan osztották meg az interneten, azóta a boltban is felismerik. A figurákat azért csinálja, hogy örömöt okozzon vele másoknak, nem kér értük pénzt, de elfogadja a felajánlott segítséget. Ráadásul nem tartja magát hajléktalannak, azt mondja, ő választotta ezt az életformát.

10 év után, a hajléktalanok között találta meg az apját a fotós

Diana Kim Maui szigetén nőtt fel, és még fényképész édesapjától tanult meg fotózni, akivel azonban, szülei válása után elvesztette a kapcsolatot. Felnőve a lányból is fotós lett, a társadalmi témákra fogékony fiatal művészként pedig hajléktalanokról kezdett sorozatot készíteni. Aztán, amit az egyik utcasarkon talált, felülmúlta minden várakozását. A Keresem a családomban hamarosan hasonló történeteket is megismerhetsz.

Édesanyák, akiknek újból fel kell építeni az életüket

Anyák, akiknek életet próbáló nehézségekkel kellett megküzdeniük. Más-más sorssal, mégis ugyanazért: a gyermekükért. Köztük van, akinek teljesen szétszakadt a családja, míg más tűzön-vízen át próbálja maga mellett tartani szülötteit. De még valami mindannyiukban közös: hajlékot keresnek, hogy végre nyugodtan élhessenek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való