KERESÉS search-close

határvédelem

12 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "határvédelem"

 Orbán a közös határőrség ellen

A következő csata arról szól, hogyan vegyék el a bevándorlásnak ellenálló országoktól a határőrizet jogát - erről beszélt az állami rádióban Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az Európai Parlamentben azért fogadták el a Sargentini-jelentést, hogy gyengítsék Magyarország pozícióit. A DK-nál azt mondják, Orbán Viktor direkt félreértelmezi a jelentést. A Fidesz közben bevándorláspolitikai kabinet felállításáról döntött, amelyet Németh Szilárd vezet majd.

Háromszoros pénz határvédelemre

Megháromszorozná a határvédelemre fordított összeget az Európai Bizottság a következő uniós költségvetésben. Az erről szóló javaslatról a 444.hu írt. Frans Timmermans, a brüsszeli testület alelnöke az egyik legfontosabb feladatuknak nevezte az uniós határok megerősítését.

EU-költségvetés: kevesebbet kapunk?

Az Unió a brit kiválás és az így kieső vagy 100 milliárd euró ellenére valamivel többet költene, mint eddig. A Bizottság javasol néhány, részben Magyarországot is érzékenyen érintő lényeges változtatást: eddig minden 100 euróból vagy 40-et agrártámogatásokra, másik vagy 30-at regionális alapokra költöttek. Mindkettőt csökkentenék, de növelnék például a határvédelemre és a kutatás-fejlesztésre fordítandó összegeket.

 

Nem kapnak enni a rendőrtanulók?

Előzetes értesítés nélkül 300 rendészeti szakközépiskolást vezényeltek a napokban Szegedre, hogy részt vegyenek a déli határ védelmében. A diákok - a Független Rendőrszakszervezet szerint - sem ellátást, sem utazási költségtérítést nem kapnak, maguknak kell vásárolni az élelmiszert. A körülményekre is sokan panaszkodnak: van, ahol csak lavórban tudnak mosni, máshol az udvaron, tűz fölött főzik a zacskós levest. A szakszervezet az országos rendőrkapitányhoz fordult az ügyben. A DK szerint a Fidesz statisztának használja a diákokat a menekültellenes kampányban.

Fidesz: nagyvonalú gesztus

Nagyvonalú gesztus Magyarország részéről, hogy a déli határ védelmére fordított pénznek csak a felét kéri az Európai Uniótól. Ezt válaszolta Híradónk kérdésére a Fidesz szóvivője. Az Európai Bizottság azonban nem fizet. Azt mondják, határvédelemre adnak pénzt, kerítésre nem.

Tartalékosok is védik a határt

50-60 éves rendőröket, katonákat, sőt tűzoltókat is vezényletek a déli határ védelmére, tudta meg Híradónk. Ők mindannyian vállalták, hogy önkéntes műveleti tartalékosok lesznek, így ugyanis megspórolhattak havi 30-40 ezer forint adót. Most azonban napi 12 órát kell talpalniuk, családjaiktól több száz kilométerre - írta Híradónknak egyikük.

Határvadászokat toboroztak: Kismamát is behívtak

Kőkemény férfiak állnak a magyar határ és a kerítés mellett. Erősek, határozottak, kisportoltak, ahogy az egy, nevezzük így, határvadásztól elvárható. Ezt a képet mutatja a rendőrség toborzó filmje, amivel a határ védelmére keresnek embereket. Serdült Szilvia riportjának szereplői azonban nem igazán felelnek meg ezeknek a kritériumoknak. Sőt. Mert, ahogy kiderült, a kormányhivatalok nagyon sokféle embert behívtak a toborzásra. Csabát például, aki járni és beszélni is nehezen tud a betegsége miatt. Vagy egy 8 hónapos terhes kismamát. Lássuk, ők hogy boldogulnának, ha nekik kéne védeniük a határt.

Házon kívül 2016-11-02


szerző:
2016.11.02. 23:50

Nem védhetik közösen a határt


szerző:
2015.10.12. 18:47
Nem védhetik közösen a határt

Teherautót, kotrógépet és tábori konyhát hoznak magukkal azok a cseh katonák, akik kedden indulnak Magyarországra. A külügyminiszter korábban azt mondta: megállapodtak, hogy a cseh, a szlovák, és a lengyel katonák együtt védik majd a déli határt. A Honvédelmi Minisztérium ma viszont azt írta kérdésünkre: a katonák gyakorlatra jönnek, és nem a határt őrizni. A szocialisták szerint a kormány megint átvert mindenkit.

Vita arról, mit tehetnek a V4-ek katonái nálunk

Nem védhetik a magyar határt a visegrádi országok katonái a szocialisták szerint. Bár a V4-ek balatoni találkozóján abban állapodtak meg, hogy a cseh, szlovák és lengyel katonák is segítenek a magyar hadseregnek a déli határszakaszon, a héten egy kormányrendelet kimondta: a külföldi erők közvetlenül nem vehetnek részt a határőrizetbe.

A kormány elégedett magával


szerző:
2015.09.05. 18:50
A kormány elégedett magával

Akik valóban emberségre vágytak a menekültek közül, azok megkapták. Ezt mondta a 14. kötcsei polgári pikniken Balog Zoltán, emberi erőforrás miniszter. A jobboldali holdudvar zártkőrű tanácskozása előtt Orbán Viktor arról beszélt, ők is sajnálják az országba érkező menekülteket, de csak a határok védelme jelenthet megoldást a menekültválságra. A vendégek többsége azt mondta, a kormány alapvetően jól kezeli a helyzetet és a lehetőségekhez képest emberségesen bánik a menekültekkel.

Nem szűnik a menekültek rohama


szerző:
2015.06.25. 18:35
Nem szűnik a menekültek rohama

Fokozza határai védelmét Nagy-Britannia, hogy megakadályozza az illegális bevándorlók bejutását a szigetországba. Azt mondják, minden egyes kamiont átvizsgálnak, hőkamerákat is bevetnek és még több rendőrt küldenek a határra. A menekülteket azonban ez sem rettenti el. Továbbra is naponta százával kapaszkodnak fel a kamionokra, a jobb élet reményében.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való