KERESÉS search-close

hit

44 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hit"

Hogyan válhat valaki szentté a modern világban?

Hogyan válhat igazi szentté egy számítógépzseni tinédzser fiú? A Vatikán jelenleg kb. tízezer szentet ismer el, akiknek csodatételek fűződnek az életükhöz. De mégis kik és hogyan döntenek arról, hogy valakit boldoggá vagy szentté avassanak? Milyen csodálatos esemény a feltétele ennek és hogyan működik ez a mai modern világban?

Ortodox hitre tért át Gerard Depardieu

Gerard Depardieu ortodox hitre tért. A francia színész múlt héten a Párizs 8. kerületében lévő Szent Alekszander Nyevszkij-székesegyházban szűkkörű szertartáson vett részt, ahova mindössze 30 embert hívtak meg. Egy résztvevő szerint Depardieu-nek először fújással és köpéssel kiegészítve kellett megtagadnia a Sátánt, majd az énekkar himnuszai és a jelenlévők imái közben megkeresztelték és szenteltvizet szórtak a fejére és a testére.

Meghökkentő vallási szertartások a koronavírus-járvány idején

Több milliárd embert érint a kijárási tilalom, köztük rengeteg vallásos hívőt. Hogyan lehet ilyenkor rendesen gyakorolni a vallást és milyen meglepő módszerekkel próbálnak a különböző egyházak például keresztelni, esketni, áldozni, misézni vagy gyónni?

A koronavírus-járvány miatt az interneten közvetítik az imádságokat

Nincsenek nyilvános misék, istentiszteletek, valamennyi történelmi egyház megszüntette ezeket. A koronavírus-járvány miatt az interneten közvetítik az imádságokat. A reformátusok arra kérték idősebb híveiket, hogy varrjanak maszkokat az egészégügyi dolgozóknak. A zsidó hitközség ebédet hord a nyugdíjasoknak. És vannak olyan katolikusok, akik a hajléktalanoknak osztanak ételt ezentúl is.

Ferenc pápa 10 pontban foglalta össze a boldogság titkát!

Mindannyian boldog életre vágyunk, de sokan nem találják a boldogsághoz vezető útat. Néhány éve Ferenc pápa egy interjúban tíz pontban sorolta fel a tanácsait, amelyeket bizony azoknak is érdemes meghallani, akik nem vallásosak.

MÁGUS: „Tégy azt, amit akarsz, csak ne árts senkinek!”

Mi a boszorkányhit alapja? Kik az igazi boszorkányok? És miért vonzódnak jobban a nők a mágikus világhoz? A Fókusz riportere egy igazi mágust kérdezett hitekről és tévhitekről!

Kőhalmi Zoltán megalapította a hangya egyházat

Részlet Kőhalmi Zoltán önálló estjéből:

Mi is az a hit? Hogyan keletkezett a világ? Miért vagyunk? Kőhalmi Zoltán nemcsak ezekre adta meg a válaszokat, de felfedte a hangyák valódi létezésének titkát.

Nézd vissza itt a teljes adást!

Hallgatunk a megérzéseinkre?


szerző:
2018.06.04. 09:05
Hallgatunk a megérzéseinkre?

Az intuíció izgalmas kutatási terület, ráadásul egyre többen foglalkoznak vele tudományos alapon. Fodor Zsóka, Nagy Sándor és Németh Kristóf meséltek arról, hogy velük előfordult-e már az, hogy a megérzéseik segítségével hoztatok jó döntést.

Kispapok a hétköznapokban

Sokan nem értik, miért választja egy fiatal a papi hivatást annak minden szépségével és nehézségével együtt. A Fókusz stábja is kíváncsi volt erre, a Központi Papnevelő Intézetben forgattunk...

Tóbiás úgy dönt, szakít a szerelemmel, és a múltjával!

A fiatal apukában véglegesen összetört a bizalom és a hit, és az egyik nap némi habozás után, a kukába dobja múltjának egy darabját. 

A tánc orvosság a depresszióra

András a reggeli csúcsforgalomban szenvedett motorbaleset, majd egy műtéti hiba miatt kerekesszékbe került. A mai napig bízik benne, hogy egyszer még talpra fog tudni állni, ráadásul táncórákat is tart lelkes fiataloknak. András és Gabriella fiát, Sebestyént egy autóbusz gázolta el, aki Andrásnál vesz táncórákat. A szülők a tánctanárnak köszönhetik, hogy fiuk kigyógyult a depresszióból, és örökké hálásak lesznek neki.

Fókusz Plusz 2017-04-15


szerző:
2017.04.15. 18:50
Mindenét elveszítette, csak a hite maradt! – RIPORT!

Két évvel ezelőtt a Fókusz Plusz egyik riportjában ismerhettük meg Józsefet, akinek története igencsak szívfacsaró. Kiderült, hogy akik már ismerték az akkor  52 éves pilótát, tudták róla, hogy hadnagyként szerelt le a seregből. Később elhunyt szülei devizahitele miatt mindenét elvesztette. Kertész és gyógymasszőr a szakmája, de ha úgy adódott, elvégzett szobafestő, burkoló munkát is. Igazából bármit, mert például a riport napján sem evett semmit.

A pápa alapjaiban változtatná meg a cölibátus intézményét?

Napra pontosan négy évvel ezelőtt választották meg az argentin bíborost a katolikus egyház fejévé. Ferenc pápa azóta többször is meglepően nyilatkozott. Legutóbb pénteken a német Die Zeit című napilapnak azt mondta, hogy el kellene gondolkodni azon, hogyan lehetne megoldani a világméretű paphiányt. Ferenc pápa nyitott rá, hogy esetleg nős, családos férfiak pappá szentelése jelentené a megoldást. A pápa az úgynevezett kipróbált férfiakra célzott, akikről a ’70-es években már felvetődött, hogy esetleg pappá szentelhetnék.   

„Na, most békében halok meg, köszönöm” – Egy gyönyörű történet véget ért!

A Keresem a családom egyik legmeghatóbb forgatását sosem fogjuk elfelejteni, mikor is a 105 éves Erzsi néni utolsó kívánságát teljesítette a stáb. A történet szomorú fordulatot vett, az idős hölgy elhunyt. 

 Összefogás: azért küzdenek, hogy a kislány kimehessen a levegőre

Hétfőn ünnepli születésnapját az a kilencéves kislány, akit három évvel ezelőtt anyja kilökött az emeletről, majd ő is utána ugrott. Johanna csodával határos módon túlélte a zuhanást, édesapja neveli, a nagymama állandó segítségével. Egy pocakos férfiakból álló rocker baráti kör állt nemrég melléjük, látva a család hatalmas kitartását és hitét. A hat jótevő most azért küzd, hogy a kislánynak rámpát építsen a nagymamája házába, hogy kerekesszékkel is ki tudjon menni a levegőre.

Az énekesnő valóban angyalokkal értekezik?

Pont egy évvel ezelőtt a Story Extra stábja kérdezte meg Szűcs Juditot arról, hogy valóban hallja-e az angyalokat. Kiderült, az énekesnő már számos visszajelzést kapott a mennyei lények létezéséről. Sőt, azt állította, neki két őrangyala van. A Story Extra nézőinek azt is elmondta, mit kell csinálnunk, ha mi is szeretnénk segítséget kapni vágyaink megvalósulásában.

Csodával határos módon felálltak a kerekesszékből

Az orvosok már lemondtak róluk, de a két nő mégis felépült a véglegesnek hitt bénultságból. Mindehhez a fitnesz és a testépítés adta nekik a testi-lelki erőt. Hogy, hogyan csinálták? Ennek járt utána a Fókusz stábja!

Ő az az édesanya, aki sosem adta fel! – Az Év embere!

Ezen a napon, egy évvel ezelőtt mutattuk be Lendvai Andreáék történetét, egy édesanya történetét, aki a padlóra került, de sikerült felállnia és egyben tartania a családját. Történetük ott kezdődik, hogy az asszony agytumorban szenved, férje is súlyos beteg, két gyerekükkel kilakoltatták őket józsefvárosi, szociális bérlakásukból. Négyen, négyfelé szakadtak. Az asszony sugárkezelésekre jár, és pihenés helyett is dolgozik. Az mondja: nincs olyan, hogy fáradtság. Olyan elszánt, hogy új otthont is talált maguknak. Lendvai Andrea az RTL Híradó Év embere díjának egyik jelöltje.

Vivien ufó-élményeiről mesélt!

Ti kérdeztetek: Íme a villalakó válasza!

Fókusz Plusz 2016-10-08


szerző:
2016.10.08. 18:50
DAMU ROLAND: Az én életemet Isten változtatta meg

Visszafordult a pokol tornácáról, Damu Rolandot élni akaró koraszülött kislánya menti meg? A színész szerint Maja isten ajándéka, aki miatt tényleg új életet kell kezdenie. Azt mondja megtért, éppen ezért egy csepp alkoholt sem iszik és húst sem eszik már hetek óta.

Damu Roland visszafordult a pokol tornácáról

A színész szerint kislánya, Maja Isten ajándéka, aki miatt tényleg új életet kell kezdenie. Azt mondja, megtért. Hogy feleségével elválnak-e, hogyan képzeli-tervezi a kislány nevelését a Fókuszban elmesélte.

Prince halálos beteg volt?


szerző:
2016.04.28. 17:00
Prince halálos beteg volt?

Ha igazak a hírek, az énekes a halála előtt fél évvel tudta meg, hogy AIDS beteg. A leghihetetlenebb az egészben, hogy nem tett semmit sem saját maga gyógyulásáért.

Érzékeny témákról vallanak a világvallások képviselői

Használhatnak a katolikusok gumióvszert? Öltözködhetnek a muszlimok kihívóan? Alkalmazhatják a buddhisták az eutanáziát és elfogadják a reformátusok a homoszexualitást? A különböző vallások a legtöbb társadalmilag érzékeny témáról teljesen eltérően gondolkodnak. A hívők tehát gyökeresen eltérő válaszokat kapnak, a társadalmat, illetve saját boldogságukat érintő legfontosabb kérdéseikről attól függően, hogy hova tartoznak. Pedig ezekre a kényes témákra mindenki kíváncsi legyen az keresztény, mohamedán, zsidó, krisnás vagy éppen ateista.

Isteni gondviselés vagy elképesztő mázli?

Valaki vigyázna ránk? Életveszélyes helyzetekből miféle isteni sugallatra tudunk kimaradni, ki fogja a kezünket akkor, amikor megússzuk a megúszhatatlannak tűnő helyzetet?
 

Miért pont ő lett a Messiás?

A Biblia szerint Jézus, pénteki keresztre feszítése után három nappal később, vasárnap támadt fel. Ezt a keresztény hívők a világon mindenhol elfogadják. Abban viszont már nem értenek egyet, hogy ki is volt, és hogyan is élt. Ahogy abban sem, hogyan kellene ábrázolni. Isten fia az évezredek alatt volt már fekete, fehér, kisportolt és vékony is. Az ő személyében mégis a hit és a tanítások a fontosak, amelyek utána maradtak.

Peet Project: „Nem véletlen, hogy ideszülettünk!”

A fiúk mosolygósak, kedvesek, és tombol bennünk az energia. A legfontosabb, hogy hisznek magukban, és abban, hogy az általuk képviselt műfajnak itthon is lehet nagyközönsége.

Helyek, ahol súlyos betegek kapnak reményt a gyógyulásra

A püspökladányi mező, az Attila-domb, Dobogókő. Egy a közös bennük. Olyan misztikus energiákat tulajdonítanak nekik, melyek segítségével szellemi, de akár fizikai megújulást is nyerhet az odalátogató. Magyarország néhány különleges helyét jártuk végig, ahol emberek csodás gyógyulásainak történetét ismerhettük meg.

Gyógyító helyek: csoda vagy csak hit?

A püspökladányi mező, az Attila-domb, Dobogókő. Egy a közös bennük. Olyan misztikus energiákat tulajdonítanak nekik, melyek segítségével szellemi, de akár fizikai megújulást is nyerhet az odalátogató. Magyarország néhány különleges helyét jártuk végig, ahol emberek csodás gyógyulásainak történetét ismerhettük meg.

Bárszekrényen jelent meg Jézus Nagy-Britanniában

Robert Burgess-Moon azt hitte, mezei bárszekrényt vásárolt a pénzéért cserébe, de jóval többet kapott annál. Ön szerint valóban a Megváltó képe látszódik a bútordarabon? Szavazzon!

Fókusz Plusz 15-06-20


szerző:
2015.06.20. 19:10
Fókusz Plusz 15-06-20

Fókusz Plusz: Mennyei dalok - Rap, metál és technostílusban szólítják meg a fiatalokat. Jézus, ha élne, ma rapper lenne? Világcsavargók - Két kerékkel vagy stoppal járják be a Földet. Van, aki évek óta bicikli nyergében tölti a mézesheteit.

SZENCZY SÁNDOR:

Szenczy Sándor baptista lelkész szerint a mai, telefon- és Facebook-függő generációt nagyon nehezen lehet megszólítani. Pont ezért fontos a modern zene, hiszen annak szívmegnyitó szerepen van. Simán el tudná képzelni, hogy Jézus péládul rapperként adná elő az evangéliumot.

A foci ad erőt és hitet nekik

Remény a reménytelenségben. Focicsapatot alakítottak Olaszország déli részén afrikai menekültek, akik túlélték az utóbbi évek tömegtragédiáit a Földközi-tengeren. Azt mondják: a foci erőt és hitet ad nekik. Ez olyan jól sikerült, hogy csapatuk elindulhat a Reggio Calabriai területi bajnokságban.

CZEIZEL ENDRE: „Egy bizonyos ponton az ember elkezd hinni a csodákban”

Czeizel Endre már lemondott az életéről, amikor csodával határos módon meggyógyult. Betegségéről, gyógyulásáról és arról mesél, hogy miért ad minden egyes nap hálát a Mindenhatónak.

ÉLET A HALÁL UTÁN: „Nem a semmiben fogunk lebegni”

Wilheim Péter, római katolikus paptól mindenki azt kérdezi ilyenkor, hogy milyen az élet a mennyországban.

COOKY: „Mindenki akar hinni valamiben”

A „csodapáfrány” energiáiról, kedvenc foteljéről és uralkodói mivoltáról is mesélt a műsorvezető, és emellett még a hit kérdése is előkerült.

Nagy Sanyi szembenézett félelmével

A színész nem bírja a magányt, a nyáron mégis úgy döntött, hogy teljesen egyedül vág neki az egyik legembertpróbálóbb zarándokútnak, az El Caminonak, hogy végiggondolhassa az életét, és kipróbálja, fizikailag mire képes.

Nálunk is hódít Bruno Gröning „hite”

Már nálunk is úgy kétezer híve van, pedig a csodadoktorként, de sarlatánként is emlegetett Bruno Gröninget. Halála óta csak mostanában kezdik újra felfedezni. Követői azt mondják nincs gyógyíthatatlan ember, de gyógyíthatatlan betegség van.

Romák erősítették meg hitüket

24 cigánygyermek elsőáldozását és bérmálkozását rendezték a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhelyen.

A lélekvándorlás legfőbb hívei a magyarok

Egy nemzetközi piackutató felmérése szerint itthon hisznek a legtöbben az újjászületésben.

Ismét nálunk dalol a Harlem Gospel Choir

December 1-jén este a Budapest Kongresszusi Központban adnak koncertet.

Miért hagyjuk magunkat átverni?

Delhusa Gjon, Karda Beáta vagy legutóbb Rippel Feri is áldozatul esett a misztikus szemfényvesztésnek. Miért nem vették észre, hogy mi történik körülöttük?

Újságírói babérokra tör Madonna

Egy izraeli lapba írt arról, hogyan találta meg spirituális útját a zsidó miszticizmusban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való