KERESÉS search-close

internet

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "internet"

Betiltanák céges telefonokon, számítógépeken a közösségi média használatát

Betiltaná céges telefonokon, számítógépeken a közösségi média használatát, a magán célú internetezést és levelezést is egy készülő jogszabály-módosítás. Eszerint tilos lesz a céges eszközöket, de még a vállalati wifi hálózatot is magáncélra használni a dolgozóknak. Ez a tiltás ráadásul nem csak munkaidőben, hanem azon kívül is érvényes lenne. Ha elfogadják a módosítást, akkor az, minden magyarországi munkahelyen érvényes lesz és csak akkor lehet eltérni tőle, ha a cégek úgy döntenek.

Híres lett az egyik izraeli állomás macskája

Már több millió rajongója van az interneten egy izraeli pályaudvar macskájának, amely önkéntes ellenőrként fogadja az utasokat a bejáratnál. A Mici névre hallgató cica kedvenc tartózkodási helye ugyanis az elektronikus beléptető kapu, ahol a jegyeket kell érvényesíteni.

Meztelen képet is kérnek a tiniktől

Idegenek írnak rájuk és meztelen képet is gyakran kérnek tőlük a neten - ez derül ki abból a felmérésből, amelyben 9000 tinédzsert kérdezett meg egy közösségi médiával foglalkozó cég. De olyan is előfordul, hogy kamuprofilt csinálnak a nevükben.

Így lehet biztonságos a netezés

Internetes zaklatás, megalázó videók, pornográf tartalmak és internetes csalók. A legtöbb 10-12 éves gyerek ilyen veszélyekkel is találkozik, amikor használni kezdi az internetet. Február 5-én a biztonságos internethasználat világnapján a szakértők arról beszéltek, hogy a szülőknek és a tanároknak érdemes figyelmeztetniük a gyerekeket, például arra, hogy a személyes adataik megadására nem kötelezheti őket egyik oldal sem.
A szakértők még több jótanáccsal látják el, ha ide kattint.

„Ma már a fiatalok életében minden köthető az internethasználathoz”

Erőszakos tartalmak, adathalász oldalak. Sok fiatalnak ezek a fogalmak teljesen ismeretlenek. Kedden, a biztonságos internethasználat napján többek között arról beszéltek a szakemberek, hogy hogyan segíthetnek ezek megértésében a szülők.
A biztonságos internethasználatról készült riportot, ide kattintva nézheti meg.

Tisztogatók: az Internet rendőrei

Több évnyi oknyomozó munka után született meg az a megdöbbentő film, amelyben azokat az embereket mutatják be, akiknek köszönhetően, nem látjuk azt a rengeteg bűnt és szörnyűséget a közösségi oldalakon, amit az emberek szerte a világban feltöltenek. Ők az internet rendőrségének tartják magukat. Ők a tisztogatók, akik még a családjuknak sem mondhatják el, hogy mi a munkájuk.

A csaló vevői is bűnhődhetnek

Interneten hirdette termékeit az a férfi, akire a napokban csaptak le az adóhatóság nyomozói. Lakásában rengeteg készpénzt, hamis szoftvereket, és olyan eszközt is találtak, amellyel be lehet csapni a kamionok károsanyag kibocsátó rendszerét. A készüléket árusító férfi 5 évet kaphat, de a vásárlók is büntetésre számíthatnak.

Ember a digitalizációs cunamiban

Életünket, szokásainkat és szellemünket is ostromolja az internet, a közösségi média és az okostelefon is. Egyes kutatókat egyre inkább foglalkoztat a kérdés, mit tesz velünk ez a továbbra is gyorsulva fejlődő digitális technológia. Szerves fejlődés? Új kor? Mi történik az evolúcióval? Kiderítjük.

Internetes sztárok, akik veszélyt jelenthetnek a gyerekekre

Az otthonról videókat készítő tizen- és huszonévesek pont akkora sztárok, mint akik a tévéből lettek ismertek. És ha már népszerűek, akkor a befolyásuk is nagy! Sajnos van, aki ezt kihasználja, és kislányoktól kér olyan dolgokat, amiket normális ember nem tenne. Egy ilyen ügyet mutatunk be Serdült Szilvia riportjában!

Új szerzői jog, új internet?

Ha valaki előad egy dalt vagy ír egy cikket, s ezek ingyenesen elérhetőek az internetes keresőprogramokon, kapjon-e pénzt érte – mert eddig nem kapott. Az Európai Unió először 2001-ben igyekezett szabályozni az internettel kapcsolatos szerzői jogokat. 2013-ban újra nekiálltak és 5 év után az Európai Parlament most szeptemberben elfogadott egy szabályozási javaslatot, ami nem holnaptól lesz kötelező, de a folyamat elindult. Egyelőre az alkotóknak áll a zászló.

Ők a legveszélyesebb celebek az interneten!

Készült ugyanis egy lista a „legveszélyesebb” sztárokról, akikre rákeresve könnyen vírusokba futhatunk!

Mi volt a legdühítőbb dolog, amit láttál magadról az interneten?

Ma arra próbáljuk megtalálni a választ, hogy ki mire pöccent be legjobban, mikor olvasott magáról valamit az interneten?

Ott voltunk Dorina szülinapi partiján

Buli Dorina videói és a róla készült riportok, paródiák is letarolják a magyar internetet. Fellépései vannak, rajongók követik, a születésnapi partiján pedig ezúttal a Fókusz stábja is ott volt.

Báró már majdnem megérkezett

Már majdnem a telelőhelyére ért az ország egyik legismertebb gólyája! Báró már csak 150 kilométerre van a céltól a jeladó szerint.

„A gyermekért bármit megtennék!”

Miután Ricsi meglátta, hogy a párja, Anita egy Józsi nevezetű férfivel csetel, teljesen összetört. Ráadásul attól retteg, ha Anita elhagyja őt, közös gyermeküket is magával viszi majd.   

Az a fránya Facebook!


szerző:
2018.07.24. 18:00
Az a fránya Facebook!

Eszternek elege van a férje, Gergő kicsapongó életviteléből, hiszen a fiú lányokkal flörtöl a neten. Eszter egy utolsó esélyt szeretne adni párjának, és egyetlen kikötése van: szüntesse meg a Facebook profilját!

A párom eltitkolta a gyerekét előlem?

Ilona egy este meglátta a párja levelezését egy ismeretlen hölggyel, és egy mondat nem hagyja nyugodni: „Mi legyen a három éves gyerekkel?” A nő teljesen összeomlott, hiszen már nyolc éve együtt él szerelmével.

Beszélgessünk, mint fiú és lány…

Péter a Facebookon pillantotta meg Líviát, és egyből megdobbant a szíve. A fiatalok rengeteget csetelnek egymással, így a fiú szeretné, ha személyesen folytatódna a beszélgetés közöttük…

Anikó: „Nincs is ennél romantikusabb, mint az első randin szétverni egymást”

Juli hónapok óta ismerkedik az interneten egy ökölvívó fiúval, ám sosem találkoztak még személyesen. Anikónál azonban élőben is megismerhette Renátót, aki beavatta a lányt a box rejtelmeibe…

Henrik a stúdióban tudta meg, hogy apuka lesz!

Henrik a neten több nővel is flörtölgetett, ráadásul intim képeket is küldözgetett kiszemeltjeinek. A bökkenő csak az, hogy a fiúnak barátnője van, akinek most bevallotta bűneit. Ám azt ő sem gondolta volna, hogy szerelme már áldott állapotban van.

 „Én mindig itt leszek veled!”

Krisztián az interneten ismerkedett meg Gáborral, és mivel komoly érzelmeket táplál iránta, egy szerelmes verssel készült neki. Ám nem ő az egyetlen, akivel rendezni szeretné kapcsolatát, hiszen mostohaanyjához is lenne egy-két kérdése.

Mi van Rajmund kosarában?


szerző:
2018.07.03. 18:00
Mi van Rajmund kosarában?

Rajmund a stúdióban találkozott először az internetes kiszemeltjével, Ritával. A férfi egy kosarat is hozott magával, hiszen egy romantikus piknikre szeretné meginvitálni a hőn áhított hölgyet.

„Izmos vagyok és szexi…”


szerző:
2018.06.28. 18:00
„Izmos vagyok és szexi…”

Krisztián az interneten ismerkedett meg Marcsival, akivel most találkozik először személyesen. Sőt, egy nem mindennapi verssel is készült kiszemeltjének.

A férfi, aki sosem találkozott még szerelmével...

Istvánra az interneten talált rá a szerelem, ráadásul már csetelés közben elkezdett komoly érzéseket táplálni Ági iránt. A távolság miatt azonban még sosem találkoztak egymással. Most viszont igen..

Tanulj Nagy Alexandra vagy éppen Zimány Linda hibájából!

Rengeteg diéta vagy éppen praktika, tipp terjed az interneten, amibe sokszor a sztárok is beleszaladnak. Most összegyűjtöttük azokat a haszontalan trendeket, amiket már Linda, Alexandra vagy éppen Léda is megbánt már.

Spanokból szerelmesek? Egy rappelés eldöntheti!

Dávid pár hónapja belevetette magát az internetes csajozásba, és nagyon megtetszett neki az egyik lány, akivel összehaverkodtak. Eldöntötte: egy rap számmal megpróbálja meghódítani Renit.

Zsófi, az internet királynője

Zsófi a live-videóinak köszönhetően rengeteg rajongóval büszkélkedhet a világhálón, azonban úgy gondolja, hogy a testvére lenyúlta a produkcióját. Most egy nagyszabású táncversenyen összemérhették tehetségüket.

Mindennapos a zaklatás a neten

Hiába kezdődik a vakáció - nyáron sem ér véget az iskolai bántalmazás az online térben. Az ENSZ gyermekjogi szervezete, az UNICEF ezért kampányt indított, személyre szabott segítséget ígérnek azoknak, akiket akár saját kortársai bántanak az interneten, de nem mernek kiállni magukért.

Szerintem a páromnak szeretője van

Kinga és János már 10 éve vannak együtt, ám a lány egyre inkább féltékeny. Nem véletlen, hiszen Jani az interneten flörtöl, és Kinga szerint az is lehet, hogy szeretője is van.

Dukai Regina és Puskás Peti az internet veszélyeire hívták fel a figyelmet

Rengeteg gyereket zaklatnak az interneten - az UNICEF kampánya nekik nyújt segítséget. Dukai Regina és Puskás Peti is beszállt az akcióba.

 

A szurikáta-ügy: mikor elszabadulnak az indulatok

Napok óta forrong az internet a hétfőn elpusztult szurikáta halála körül. A hét elején a Kecskeméti Vadaskertben egy 11 éves fiú benyúlt az állatok közé, a vemhes szurikáta pedig megharapta őt. A gyermek ijedtében elrántotta a kezét, az állat ettől a földre esett és elpusztult. Az eset valóságos lincshangulatot váltott ki az interneten.

Egy randi és ennyi?


szerző:
2018.05.16. 18:00
Egy randi és ennyi?

Mihály és Irén az interneten ismerkedtek meg, azonban az első találkozásuk után Irén minden kapcsolatot megszakított a férfivel. Mihály viszont a mai napig sem érti a nő hirtelen jött döntését…

A sosem látott barátnő


szerző:
2018.05.04. 18:00
A sosem látott barátnő

Dávid az interneten ismerkedett meg Veronikával, és bár sosem találkoztak egymással, a fiú már kész párkapcsolatként kezeli a viszonyukat. Most eljött a találkozás nagy pillanata, ráadásul Dávid rögvest össze is költözne szerelmével.

Nem fogod elhinni, mi az új netes őrület!

Pont egy évvel ezelőtt derült ki, hogy egy új őrület hódít a világhálón: popsi villantás nyilvános helyeken. Az új trendet „Cheeky Exploits” – nak, azaz „huncut tettnek” nevezték el.

Válassz: a kisfiad vagy a nők!

Beatrix és István 5 éve vannak együtt, de a lány már véget szeretne vetni a párkapcsolatnak. Közös fiuk születése után ugyanis István megcsalta a párját, és a mai napig flörtöl az interneten. Beatrix most komoly ultimátummal érkezett a stúdióba…

Viki: „Ez már sok!”


szerző:
2018.04.20. 18:00
Viki: „Ez már sok!”

Viki „érdekes beszélgetésen” kapta rajta barátját az interneten, aki amellett, hogy más lányokkal flörtöl, még azt is letagadja, hogy barátnője van. Anikó felteszi a nagy kérdést: vajon ezek mindössze ártatlan csetelések, vagy a fiú már a tett útjára lépett?  

A pasim biszexuális?


szerző:
2018.04.20. 18:00
A pasim biszexuális?

Norbinál végleg betelt a pohár, hiszen párját, Tibit többször is azon kapta, hogy másokkal flörtölget az interneten.  Ráadásul szerelme fiúknak és lányoknak is egyaránt küldözget intim képeket…

Ez volt Varga Viktor eddigi legnagyobb botránya!

Varga Viktor megcsókolta a Mona Lisát – erről számoltunk be 2015-ben. Az énekes rendkívül büszke volt magára, de az interneten népe viszont beteg, őrült, feltűnési viszketegségben szenvedő embernek nevezte a történtek után.

Veszélyes az interneten ismerkedni?

Krisztián teherautóval érkezett Anikóhoz, ugyanis el szeretné költöztetni magához azt a hölgyet, akivel a Facebookon ismerkedett meg. A férfi szerint olyan ez, mint egy mese, hiszen sosem találkoztak még személyesen. Azonban nem minden történet végződik heppi enddel…

VV Dávid: „Ezt minden pasi csinálja”

VV Dávid és Brigi már az esküvő előtt állnak, viszont a lány sehogy sem tudja elviselni a volt villalakó internetes flörtölgetéseit. A lány ultimátummal érkezett: Dávid vagy felhagy rossz szokásával, vagy különben felbontja az eljegyzésüket.

Így még sosem láthattad Cristiano Ronaldót!

Egy éve, ezen a napon számoltunk be arról, hogy egy nap alatt világhírűvé lett a Ronaldóról elnevezett reptér, meg a művész is, aki a szobortestű világsztár mellszobrát formázta. Az aranylábú labdarúgó nem először szembesül önmagával, de most mindannyian kíváncsiak lennénk, mi járhat a fejében. Az internet népe ízekre szedte a műalkotást, mém-lavinát indítottak be.

Hamis propaganda kering az interneten

Elöntötték a közösségi oldalakat az állítólagos terrorról, utcai verekedésekről szóló videók - a kéretlenül is megjelenő felvételeken legtöbbször afrikai, közel-keleti férfiak láthatóak, a felirat pedig szinte mindegyiknél a bevándorlás veszélyeivel riogat. Egy részükről kiderült, valójában nem is ott és nem is akkor készültek, mint ahogy feltöltőik állítják. A Momentum szóvivője szerint ezek nem csak gyűlöletkeltőek, hanem propagandacélúak, melyek megtévesztik az embereket. Lázár János viszont úgy látja, ezekkel a videókkal semmi gond: mindenki saját tapasztalatai alapján dönt, nem a hírek alapján.

Egyből bele a lecsóba!


szerző:
2018.03.23. 18:00
Egyből bele a lecsóba!

Csaba egészen addig nem hitt a netes társkeresésben, míg meg nem ismerte Esztit. Bár sosem találkoztak még személyesen, a fiú már össze is költözne a lánnyal. Épp ezért egy hatalmas bőrönddel érkezett a stúdióba.

Létezik virtuális megcsalás?


szerző:
2018.03.21. 18:00
Létezik virtuális megcsalás?

Daninak elege van párja folyamatos féltékenykedéséből. Bár a fiatalember elismeri, hogy szokott beszélgetni a neten más lányokkal, de szerinte ez komolytalan, és soha sem csalta meg Máriát. A nő azonban más állásponton van, és még a kémkedéstől sem riad vissza…

Ki tudnak-e törni a celebek a skatulyákból?

Az internet, soha de soha nem felejt.Amióta fölénk szállt az a bizonyos digitális felhő, nincs menekvése szinte senkinek, még a celebeknek sem. Főleg, ha valakit például egy ezeréves videó alapján még be is skatulyáznak. Nagy kérdés, hogy ki tudnak-e ezekből törni, már ha egyáltalán ki akarnak törni...

Robi: „Ne kínozz tovább, kérlek!”

Robi 4 éve az interneten ismerkedett meg Klaudiával, de a távolság miatt még sohasem találkoztak személyesen. A szerelmes fiú nem érkezett üres kézzel, hiszen nem csak egy plüssállattal, de egy saját dallal is készült.

Karda Bea: „Repülj még velem!”

Karda Bea nyolc éve talált rá szerelmére, Lacira, akivel az interneten ismerkedett meg. A művésznő viszont álnéven, parókában és napszemüvegben kereste az igazit, és csak később fedte fel valódi énjét Laci előtt. Most ismét felöltötte „álruháját”, és egy Piramis dallal kedveskedett párjának.

Karda Bea: „Nagyon kellemes volt”

A művésznő az interneten álnéven, parókában és napszemüvegben kereste az igazit, és csak később fedte fel valódi énjét Laci előtt. Már több mint nyolc éve boldogok együtt, ráadásul Bea most alig várta, hogy meglephesse szerelmét a stúdióban.

Az internetről a valóságba


szerző:
2018.03.01. 18:00
Az internetről a valóságba

Attila az interneten bukkant rá élete szerelmére, Andreára, de a távolság miatt sosem került sor a személyes találkozóra. Egészen mostanáig…

Kölcsönös a fiúk szerelme?


szerző:
2018.03.01. 18:00
Kölcsönös a fiúk szerelme?

Olivér azért érkezett, hogy végre személyesen is találkozhasson Viktorral, akivel az Instagramon ismerkedett meg. A fiatal fiú szeretné, ha komolyabbra fordulna a dolog közöttük, hiszen kiszemeltje teljesen megtestesíti az ideálját. Vajon Viktorban is hasonló érzések kavarognak?

Endzsina, a férfiak réme


szerző:
2018.03.01. 18:00
Endzsina, a férfiak réme

Endzsinának fogalma sincs, hogy mit akar tőle az a fiú, akit egy buliban látott meg először. A fiatalok azóta a Facebookon flörtölnek, de a lány többet is el tudna képzelni Jeffersonnal, viszont attól tart, hogy mivel túl jó csaj, a férfiak tartanak tőle. Vajon Jefferson is menekülőre fogja a dolgot?

Lali csúnyán kihúzta a gyufát Joe-nál

Joe szomorúan állapította meg, hogy twerk ügyben nem számíthat külső segítségre. Mikor megnézte a tervezett helyszínt, Lali rábeszélte, hogy csináljon egy kis reklámvideót, amin nőkkel twerkel, és posztolja a facebookra. Joe belement, de aztán döbbenten látta, milyen hülyén néz ki a felvételen. Lalinak ráadásul esze ágában sem volt törölni a videót, ami kikészítette Joey-t.

Hogyan tehetjük biztonságosabbá az internetet?

A Biztonságos Internet Napot az Európai Unió akciótervének keretein belül már a világon közel 130 országban, minden év februárjának második keddjén rendezik meg. A kampány fő célja, hogy az online technológiák és mobil eszközök felelős és biztonságosabb használatára ösztönözzenek.

Vigyázat! Életveszélyes kihívások az interneten!

Bizonyára már ti is hallottatok a „Tide Pod” kihívásról, amiben a fiatalok mosószer kapszulát nyelnek le. Viszont nem csak ez az egyetlen veszélyes "megmérettetés" kering a világhálón. Forgács Mariann, social média szakértő felhívta a figyelmet a kockázatokra.
 

Magyar hírességek és egy szakértő a digitális kor gyermekeiről

Nemrégiben megjelent egy hír, miszerint egy kisfiú első szava a Google volt. Ez a szülők szerint is ijesztő, de a történteket azzal magyarázzák, hogy a család a Google segítségével hallgat időnként állathangokat. Sőt egy korábbi amerikai kutatás szerint minden tizedik gyermek első kimondott szava a táblagép vagy a tablet. A Reggeliben Jakupcsek Gabriella, Dobó Ági és Lakatos Márk is elmesélte a tapasztalatait, illetve a digitális kor gyermekeinek megfejtésében egy generációkutató is segítségünkre volt.

Ők az internet sztárjai: zenélő állatok!

A szomszédokat kiborította az állandó zongorázás, de így derült ki, hogy a család kutyája unalmában veri a billentyűket és lelkesen vonyít hozzá. Tucker azóta az internetezők kedvence lett, a Fókusz stábja pedig más zenélő állatok nyomába eredt. Talán nem is hinnék, de macskák, tyúkok, papagájok dobolnak és gitároznak. Már csak az a kérdés, hogy miért?

Egy kérése volt, egyszer láthassa az édesapját, erre összefogott érte a világ!

Jette Collins talán álmában sem gondolta volna, hogy a története bejárja majd az egész világot, és emberek milliói lesznek azon, hogy segítsenek megtalálni sosem látott édesapját.

Olcsóbb lesz internetezni


szerző:
2018.01.02. 18:42
Olcsóbb lesz internetezni

Évente nagyjából 6-7 ezer forintot spórolhat egy átlagcsalád az interneten, miután a kormány január elsejével 5 százalékra csökkentette az internet-szolgáltatás ÁFÁ-ját. Az adócsökkentés a kormány szerint garantáltan megjelenik a fogyasztói árakban, mert azt ellenőrzi majd a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.

Ők az internet sztárjai!


szerző:
2017.12.16. 06:00
Ők az internet sztárjai!

Három évvel ezelőtt a ValóVilág 6 mindent vitt. A legnagyobb internetes keresőoldal szokásos év végi listáján egy év eleji RTL II-es műsor bizonyult a legtrendibbnek – az esztendő folyamán ez a kifejezés volt a legkeresettebb, figyelembe véve az összes kategóriát.

Nem csak a 20 éveseké a szerelem

Imre 67 évesen sem tántorodik vissza attól, hogy az interneten bukkanjon rá a szerelemre. Addig-addig bogarászott, amíg egy „aranyhalra” nem bukkant Klári személyében, akihez most egy lakásbejelentő nyilatkozattal és egy jegygyűrűvel érkezett.

Rájuk klikkeltek a legtöbben: Fluor, Puzsér, VV Vera

Legalábbis öt évvel ezelőtt, derült ki egy felmérésből, hogy abban az évben kinek a nevére kattintottak a legtöbben. Az is kiderült, hogy Vastag Csaba, VV Gigi és Gyurta Dani is az élmezőnyben végzett, de a Gangnam Style világcsúcsát senki sem tudta beérni.

Szabad maradhat az internet?

Ön netezik? Szereti? Használja minden nap? Hiszi vagy sem, szakértők szerint a ma ismert, ön által is használt, szabad internet végveszélyben van.

Igaz lenne: a nagytestvér mindent lát?

Borzasztó belegondolni, hogy az interneten, térfigyelő kamerákkal, mobillal vagy drónok segítségével bárki akár több ezer kilométer távolságból is könnyedén megfigyelhető. Két évvel ezelőtt, ezen a napon a Fókusz egyik riportja ennek járt utána.

Magyarországon a 4. legmagányosabbak a fiatalok!

A kutatási eredmények alapján a 18 és 34 év közötti korosztály gyakrabban érzi magát magányosnak, mint az 55 év felettiek. Sz. Látó Judit, mentálhigiéniás szakember mesél az okokról és a lehetséges megoldásokról.

Érdemes most rendelni a netről

Már most érdemes megrendelni az ajándékot azoknak, akik kínai vagy amerikai webáruházból szeretnének vásárolni karácsonyra. Csak így van esélye annak, hogy az ünnepre tényleg megérkezik a csomag.

 

Szabó Győző online életet kezdett

A színész miután felkerült a Forbes magazinnál a legkeresettebb hazai hírességek listájára, augusztusban úgy döntött, változtat. De, hogy pontosan miről is van szó, azt Győző mesélte el Annának és Mikinek a Reggeliben.

Cukiság a tetőfokon - Támadnak az „instamamik

Az „instamamik” felrobbantották az internetet! A boldog családi képeket megosztó anyukák rengeteg követővel büszkélkedhetnek, és bizony több híres kismama is beállhat a sorba!

A nagy sztár visszaül az iskolapadba?

Heninek elege van 15 éves fia, Dávid hobbijából. A fiú ugyanis vloggerkedik, és több ezer követője is van, viszont az édesanya szerint a fiú rengeteg időt tölt el a számítógép előtt. Előző évi tanulmányi eredményei nem voltak valami fényesek, így Heni abban bízik, hogy rá tudja venni Dávidot, hogy az új tanévben sokkal nagyobb figyelmet fordítson a tanulásra.

Vigyázzunk, ha Avril Lavigne és Bruno Mars nevére kattintunk

Avril Lavigne és Bruno Mars azok a sztárok, akik nevére kattintva akaratlanul veszélyes oldalakra juthatunk a neten. Egy kutatás jutott erre a felismerésre. 5-ből egy alkalommal, ha a két énekes zenéit keresik az elővigyázatlan rajongók, rosszindulatú, sőt kifejezetten káros tartalmak érkezhetnek a gépükre.

Fókusz 2017-09-06


szerző:
2017.09.06. 17:20
Egy új univerzális nyelv: az emoji

Manapság már szinte nem is írunk le egy olyan mondatot, amiben legalább egy emoji úgy nevezett hangulat jel ne szerepelne. De vajon jó ez nekünk? Dr. Zelena András, egyetemi adjunktus válaszol.

Zsuzsi igent mondott András összeköltözési ajánlatára

András és Zsuzsi egy internetes társkeresőn ismerték meg egymást, és lassan egy hónapja alkotnak egy párt. A srác azért jött el az Anikó Show-ba, hogy komolyabbra fordítsa Zsuzsával a kapcsolatát, ugyanis a távolság miatt nagyon kevés időt töltenek együtt.

Adok-veszek az interneten az adózás szempontjából

Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre népszerűbb az interneten keresztül bonyolított használtcikk kereskedelem. Egyre többen adnak-vesznek használt ingóságokat a világhálón. Hogy mik a szabályai, azt kevesen tudják! Most mindenre fény derül!

Futótűzként terjednek az álhírek!

Múlt héten megjelent egy álhír a Facebookon, ami futótűzként kezdett el terjedni: augusztus 4-e munkaszüneti nap lesz. Azonban nap mint nap találhatunk kamu cikkeket a világhálón. Hogyan ismerhetjükfel őket és mit tehetünk ellenük? Dr. Zelena András válaszol!

Van olyan, amire még az internet sem tudja a választ?

Tudta, hogy Magyarország lakosságának húsz százaléka egyáltalán nem használ internetet? Legyen nagymama, vagy unoka, Gayer Zoltán médiakutató elmondja, mikre és hol találhat választ a világhálón.

Emlékeztek még Pumped Gabo első táncára?

Két évvel ezelőtt egyik reggel arra ébredt Pumped Gabo, hogy az internet az ő fura táncával van tele. A Fókusz riportere nem is késlekedett, másnap elcsípte a furcsa fiatalembert, aki elmondta, mi a célja az életben. Emlékeztek még Pumped Gabo első táncára?

Fókusz 2017-07-04


szerző:
2017.07.04. 18:55
Esküvő táblagépen keresztül

Távol az esküvőtől, egy táblagépen keresztül mondta ki az igent egy házasuló férfi Amerikában. Kórházba került néhány nappal a szombatra tervezett esküvője előtt, a fontos eseményt azonban nem akarták lemondani. Biztos, ami biztos, azért a kórház előtt is volt egy szertartás.

Életveszélyes gyógymódok

Életveszélyesek lehetnek a világhálón javasolt alternatív gyógymódok, így a hajszárítós fájdalomcsillapítás is - ezt mondta az RTL Híradónak egy orvos. Pár napja intenzív osztályra került az az alig két hetes csecsemő, akinek így próbálta meg a hasfájását elmulasztani az édesapja. A közösségi portálokon akadnak olyan javaslatok is, melyek fulladást okozhatnak, vagy épp komoly hámsérüléseket.

TÉVHITEK: Felejtsük el a lájkvadász oldalakat!

Életveszélyesek lehetnek a világhálón javasolt alternatív gyógymódok, így a hajszárítós fájdalomcsillapítás is! Dr. Novák Hunor orvos honlapján évek óta küzd a tévhitek ellen. Az olyanok ellen, mint például a fényevés, a kalcium csodaszerként adagolása vagy a borostyánnyaklánc.

Hajszárítóval akarta enyhíteni a csecsemő hasfájását

Életveszélyes állapotban van egy 13 napos csecsemő, ugyanis apja úgy akarta enyhíteni a hasfájását, hogy hajszárítóval fújta. A baba súlyos égési sérüléseket szenvedett, jelenleg is intenzív osztályon kezelik Budapesten. Az RTL Híradónak nyilatkozott az a gyermekmentős, aki ellátta a kisfiút. Elmesélte, hogy a szülők azt mondták neki, az interneten láttak egy videót, ami szerint a hasfájást enyhíti a forró levegő.

2. rész (előzetes) - Kattintásból szerelem!

Július 3-tól minden hétköznap 17:00-tól Anikó #show az RTL Goldon! Nádai Anikó civil vendégekkel beszélget majd hétköznapi témákról, a klasszikus talkshow műfaji sajátosságaiból adódóan ugyanakkor itt sem hiányzik majd a dráma, az érzelem és persze az intrika sem. A műsorba folyamatosan várják a jelentkezőket a www.rtlgold.hu oldalon keresztül.

Egyre többen vásárolnak inkább online!

Az elmúlt években egyre több 18 év feletti internetező kóstolt bele az online vásárlás világába. Ma már a magyar felnőttek 84%-a vásárol legalább egyszer egy évben online. Igaz, eközben egyre többen, jelenleg 2,2 millióan vásárolnak a külföldi site-okon is.

Óvatosan az intim fotókkal!


szerző:
2017.06.19. 18:37
Óvatosan az intim fotókkal!

Intim fotókból zsarolás- nemzetközi kampány indult a fiatalok netes zaklatása ellen. A rendőrség szerint egyre többször fordul elő, hogy csalók először elnyerik a fiatalok bizalmát, majd intim fotókat kérnek, amivel aztán visszaélnek. A szakemberek szerint a vakáció alatt még inkább érdemes odafigyelni, mit csinál szabadidejében a gyerek.

Cicauralom a neten: miért akkora sztár Erzsi?

Rengeteg követő és rajongó, Híradós szereplések, könyvek. Miben rejlik Erzsi és gazdája, Homonnay Gergő sikere? Nemcsak ez derült ki, de meglestük a világ egyik legnagyobb cicáját is!

Rászáll az internetre Nagy-Britannia és Franciaország

A két ország kormányfője és elnöke terrorizmus elleni akciótervről tárgyalt Párizsban, és ennek egyik legfontosabb eleme lenne, hogy megszüntessék a gyűlöletre uszítást a világhálón. Theresa May és Emmanuel Macron aztán együtt nézte meg a Franciaország-Anglia focimeccset.

Korlátlan adatforgalom és újabb versenytársak a telekommunikációban!

Sokak szerint még csak most kezdődik az igazi verseny a telekommunikációs cégek piacán, akik sorra jelentik be újításaikat. Ezek közül elsősorban az olcsóbb és korlátlan internetelérések, valamint a fapadosabb csomagok lendíthetnek a piacon.

Kattints, nagyi! - Internetező tanfolyam nyugdíjasoknak

A Nemzetközi Távközlési Egyesület 2002-ben kezdeményezte, hogy május 18. legyen az Internet Világnapja. Ez alkalomból meghívtunk egy nyugdíjas nagyit, aki részt vett egy képzésen, ahol megtanult internetezni!

Veszélyben van minden adatunk?

Megismételhetetlen nyaralási fotók és féltve őrzött emlékek. Ezek a számítógépen tárolt pótolhatatlan adatok vannak egyre nagyobb veszélyben miután egy zsarolóvírus söpört végig a világhálón. Több mint 150 országban több százezer számítógépet fertőzött meg a pénzt követelő wannacry elnevezésű csaló szoftver. Gyárak, kórházak, iskolák és mobilszolgáltatók hálózata bénult le. Az online bűnözés és az internetes csalások több milliárdos üzletággá fejlődtek, de alapos odafigyeléssel megvédhetjük adatainkat.

Újabb botrány az úszók körül, tini szexvideó került a netre

Újabb úszóbotrány! Ezúttal tinédzserek készítettek egymásról szexvideót, ami valahogy az internetre is felkerült. Állítólag a debreceni országos úszóbajnokságon készült, szereplői pedig ismert, fiatal úszók, 18 éven aluliak. A videón látható lánynak ráadásul fogalma sem volt róla, hogy felveszik. És bár olyan felületre tették fel a felvételt, ahonnan elvileg azonnal törlődik, az mégis megmaradt. Az ügyben valaki feljelentést tett, az érintett klubok pedig egyelőre nem nyilatkoznak.

Költségvetés 2018: Ön nyer?

Demokráciákban a költségvetés vitájában egy ország szembenéz magával és jövőjével és eldönti, mire költse a kormány azt a pénzt, amiért ki-ki megdolgozott. Esetünkben a most benyújtott jövő évi költségvetés szerint a kormány 1500 milliárd forinttal költ többet jövőre, mint az idén. Másképpen: mindannyiunkra fejenként 150 ezer forinttal többet. De mire? Ki és mi nyer, ki és mi veszít a 2018-as költségvetéssel?

Megtaláltuk Magyarország forrónaciját!

Négy évvel ezelőtt egy szegedi férfi robbantott fel az internetet. Az ismeretlen férfi piros forrónacija pár nap alatt több mint 10 ezer lájkot hozott neki a közösségi oldalán. Egyszerűen felejthetetlen látványban volt részünk.

Elkapták a kábeltolvajokat

Negyven településen - iskolákban, hivatalokban és 5000 háztartásban nem volt internet, telefon és kábeltévé március végén, miután valakik elloptak 80 méter kábelt Hernádkakon. A tolvajok az úgynevezett optikai kábellel semmit nem tudtak kezdeni, mert az nem tartalmaz rezet, vagy más fémet, amit el lehetett volna adni. A rendőrség a napokban négy helyi férfit fogott el, őket gyanúsítják a lopással.

Következő rész (2017. április 03.)

Barbi áldását adja Ramóna kapcsolatára Fecével. Sári magyarázkodni kényszerül, amikor Liza reggel rajta kapja őt Patrikkal. Emma Maja nyomására az interneten keresni kezdi Lindát.

Vemhes kecskét rendelt ÉNB Lali az interneten?

Sebestyén Balázs azt állítja, hogy az Éjjel-Nappal Budapest szereplője állatot rendelt az interneten. Dombi kérdéseire Lali azt is elárulta, miért volt szüksége a vemhes négylábúra...

Gyuri és Károly dühbe gurult az interneten eladott répa miatt

Gyuri az internetnek hála könnyedén megszabadult a szöges répáktól, azonban a polgármester irodájában felvett jelenet nem volt ennyire zökkenőmentes...

Mindenórás zsiráf az internet sztárja

Internetes szenzációvá vált egy mindenórás zsiráf. Az Április névre keresztelt állatot százezrek figyelik a világhálón azóta, hogy február végén meg kellett volna szülnie kicsinyét. A pillanat azonban még mindig nem jött el. A várakozás miatt egyre többen viccelődnek a zsiráffal, köztük egy amerikai nő is, aki videójával maga is a világháló sztárja lett.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való