KERESÉS search-close

járvány

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "járvány"

INFLUENZA: Ezek a biztos tünetek!


szerző:
2019.02.07. 15:29
INFLUENZA: Ezek a biztos tünetek!

Mik a leggyakoribb tünetek és mire kell nagyon odafigyelni járvány idején gyermek és felnőtt beteg esetében. Orvosokat kérdeztünk!

Egyre több az influenzás beteg országszerte

Decemberben egy hét alatt 11 ezren fordultak orvoshoz influenzának tűnő megbetegedéssel - ezt az országos tisztifőorvos mondta. A szakember szerint mivel a járvány általában január végén kezdődik, most még időben van, aki be akarja oltatni magát. Az ingyenes oltások már a háziorvosoknál vannak.

Újra kitört az ebolajárvány

A kongói Demokratikus Köztársaságban már 17 halálesetet kötnek a vérzéses lázhoz. Az Egészségügyi Világszervezet attól tart, hogy megismétlődhet a két évvel ezelőtti járvány, amikor 11 ezren haltak meg, és a vírus Európába és Amerikába is eljutott.

 

Támadhat a spanyolnáthához hasonló pusztító vírus?

Tudósok most arra figyelmeztetnek, hogy bármikor kialakulhat a spanyolnáthához hasonló pusztító vírusfertőzés. Az Egészségügyi Világszervezet frissítette a potenciálisan világjárványt okozó betegségek listáját, amire egy bizonyos X-kór is felkerült. Hogy mi ez, miért kell tudnunk róla, arról a trópusi és egyéb halálos fertőzések specialistáját kérdeztük.   

 

Így

Erika a szerelemtől és a féltékenységtől vezérelve mindent elkövetett, hogy azokat a tüneteket produkálja, amit a vírussal fertőzöttek, csak azért, hogy Gyuri közelében lehessen.

Pánik tört ki Pajkaszegen!

A polgármester szavai rettegést váltottak ki a falu lakóiból, akik a fertőzésveszélytől tartva szaladtak amerre láttak.

Egyszerre négy férfi vizsgálja Dórit és az ő kebleit...

Annak érdekében, hogy a járvány további terjedését megakadályozzák, a falu összes lakója Pajkaszeg állatorvosa elé vonul, köztük a fitneszkirálynő Dóri is. A lenge öltözetű lány pedig mint mindig, most is megbabonázza a férfiakat... Vajon túléli a betegséget a bombázó? A mi kis falunk harmadik részéből kiderül! Kapcsolj szombaton 20 órakor az RTL Klubra!

Mit tegyünk influenza ellen?

Az orvos azt mondja, a védőoltáson kívül más praktikák is vannak, amivel megelőzhetjük a betegséget. Kerüljük a nagy tömeget, használjunk kesztyűt, fogyasszunk vitamindús ételeket és igyunk sok folyadékot. Ha pedig már elkaptuk az influenzát, inkább ne is menjünk emberek közé.

Tombol az influenzajárvány

Egy hét alatt majdnem megduplázódott az influenza-szerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A vírus főleg a kisgyermekek között tarol. A betegek 40 százalékát ők teszik ki. A múlt heti adatok szerint a szövődmények miatt 123-an kerültek kórházba.

 

Influenza: javában tart a járvány

Egy tüsszentéssel milliónyi vírus kerül a levegőbe, amivel több embert is meg lehet fertőzni. Ezt mondta a híradónknak nyilatkozó háziorvos. Éppen ezért a szakértő szerint, aki influenzás, ne menjen dolgozni. Magyarországon javában tart a járvány. Stábunk járt egy óvodában, ahol a középső csoport csaknem fele hiányzott. Egyre több kórházban van látogatási tilalom, de még mindig kevesebben betegedtek meg, mint tavaly ugyanekkor.

Tessék felkészülni: érkezik az influenza!

Miért van az, hogy minden évben bepánikolunk az influenzától? Milyen típusú járványra érdemes idén felkészülnünk? Dr. Szlávik Jánostól most megtudhatod!

Kitört az influenzajárvány

Kitört az influenzajárvány Magyarországon, a múlt héten csaknem 17 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, 22 embert pedig intenzíven kezelnek a szövődmények miatt. A legtöbb beteg a fővárosban, Pest és Fejér megyében van.

A dolgozók nem kaptak oltást

Nem kaptak védőoltásoltást a hódmezővásárhelyi kórház dolgozói, pedig Makóról hozzájuk irányítják most a betegeket, az ottani kanyarójárvány miatt. Erről a kórház egyik sebésze írt levelet. A járványügyi központ szerint a vásárhelyi kórházban nincs közvetlen járványveszély.

Oltás ellenére fertőződtek meg


szerző:
2017.03.10. 18:24
Oltás ellenére fertőződtek meg

Hat olyan egészségügyi dolgozó is megfertőződött kanyaróval, akik mindkét védőoltást megkapták korábban a betegség ellen.  Az Országos Epidemiológiai Központ főigazgatója azt most még nem tudta megmondani, ennek mi az oka. Eddig összesen 31 kanyarógyanús esetet jelentettek, 13-nál igazolódott a vírus, a többinél még tartanak a vizsgálatok. A mintákat 11 megyéből küldték. A főigazgató szerint nincs kanyaró-járvány veszély. Az már biztos, hogy a vírus Romániából érkezett, éppen ezért van, akinek nem ajánlják az odautazást.

Szegeden is felbukkant a kanyaró

A Szegedi Klinika egyik dolgozója is elkapta a kanyaró vírusát és egy korábban Makón ápolt beteget is Szegeden kezelnek. A makói kórházban továbbra is zárlat van és már Szegeden sem lehet látogatni a betegeket. A makói gyógyfürdőben, a Hagymatikumban is óvintézkedéseket vezettek be. Sűrűbben fertőtlenítenek. A makóiak nagy része nem fél a vírustól, a környék településein élő idősebbek azonban tartanak tőle.

Itt a kanyaró, veszélyben vagyunk?

Már tizennégy éve azt hihettük, hogy Magyarországon nem üti fel a fejét a kanyarójárvány. Makón kiderült, hogy mégis. Most már azt is tudjuk, hogy kitől indult. Egy román beteg hozhatta át a szomszédos, már korábban megfertőződött megyékből. A tünetekre érdemes odafigyelni, de sajnos, ahogy az influenza, ez a kór is majdnem két hétig lappang, mielőtt jelentkeznek a jelei.

Fókusz 2017-03-06


szerző:
2017.03.06. 19:00
Járvány a csecsemők között

7 baba került lélegeztető gépre a debreceni klinikán az elmúlt napokban hörgőgyulladás miatt. A csecsemők között járvány tört ki. Országszerte sok a beteg baba, a fővárosban már egyáltalán nincs hely a gyermek-intenzív osztályokon, emiatt az ország más részeiből is Debrecenbe vittek több csecsemőt.  A hörgőgyulladás súlyos légzési elégtelenséget okozhat.

VESZÉLYES!: járványos hörgőgyulladás gyerekeknél

Hogyan kaphatják el a gyerekek a hörgőgyulladást, és hogy milyen tünetekkel kell mindenképpen orvoshoz fordulni, erről kérdeztük Dr. Balla Györgyöt, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának igazgatóját és Dr. Kőműves Sándort, a budapesti ESZSZK Gyermek Intenzív Osztályának ügyeletes orvosát.

Bezárt az iskola – sok a beteg

Be kellett zárni egy iskolát Hajdú-Biharban, mert a diákok 70 százaléka megbetegedett. Rohamosan terjed az influenza, az utóbbi héten országszerte megduplázódott a betegek száma. A legutóbbi járványügyi jelentések szerint több mint 31 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel január második hetében, egyharmaduk gyermek.

Sok osztályon tilos a látogatás

Látogatási tilalmat vezettek be 20 kórházban az influenzajárvány miatt. Országszerte főként nőgyógyászati-, újszülött és sebészeti osztályokon rendelték el az óvintézkedést. Azok, akik már megbetegedtek, azt tanácsolják, maradjanak otthon és pihenjek.

Kerüljük a kézfogást!


szerző:
2017.01.13. 18:37
Kerüljük a kézfogást!

Kerüljük a kézfogást, a puszit és a zsúfolt helyeket az influenzaszezonban. Ezt tanácsolja az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa. A Híradónknak nyilatkozó dietetikus pedig azt mondta, a helyes táplálkozással is elkerülhető a betegség.  A szakértő szerint sok húst, tejterméket, magvakat, spenótot és fokhagymát kell enni. A héten közölte az Országos Epidemiológiai Központ hogy Magyarországon is kitört az influenza járvány.

Influenzajárvány van!


szerző:
2017.01.12. 18:25
Influenzajárvány van!

Kitört az influenzajárvány! Múlt héten több mint tizenhatezren mentek orvoshoz országszerte influenzaszerű tünetekkel, tíz megyében már azonosították is a vírust. A szakemberek erősebb járványra és több betegre számítanak a tavalyinál. Két éve ugyanez a vírus terjedt, akkor több mint fél millióan betegedtek meg. Az oltás most már csak a ritka kivételeknek segíthet.

Májgyulladás-járvány Gödöllőn

Fertőző májgyulladás járvány tört ki Gödöllőn, az elmúlt héten két tucat gyerek és fiatal felnőtt kapta meg a hepatitis A vírust. Többségüket kórházban kezelték, sokan már hazamehettek, a főorvos szerint viszont még jelentkezhetnek betegek. A gyerekek osztálytársait, családtagjait beoltották, az iskolákban pedig fertőtlenítettek. Egyelőre vizsgálják, hogy mi volt a fertőzés forrása.

Lépfene pusztít Szibériában

Tömegesen pusztulnak a rénszarvasok, és egy ember is meghalt a Szibériában pusztító lépfene-járványban. 75 éve nem volt ilyen súlyos járvány arrafelé. A betegség kórokozóját a globális felmelegedés szabadíthatta ki a fagyos talajból, mivel a szokatlan melegben több dögkút és temető is kiolvadt. A klímaváltozás máshol is érezteti hatását, Tatárföldön a folyók felmelegedett vize okoz tömeges halpusztulást.

Lépfene járvány Szibériában és Svédországban

Lépfene-járványban halt meg egy 12 éves kisfiú Szibériában. A kórt további nyolc embernél mutatták ki. Mindannyian rénszarvastenyésztéssel foglalkoztak. A nomád törzs faluját evakuálták, 90 embert közülük kórházba vittek megfigyelésre. A lépfene elsősorban a kérődző állatokat támadja meg, de az emberre is veszélyes. A betegség Svédországban is megjelent.

Támad az új vírus – Justin Timberlake a neve

Nem olyan rég debütált az énekes legújabb száma, mely hihetetlen gyorsasággal varázsolta el a zenerajongókat, no meg a táncoslábúakat. Az új őrület eszeveszett gyorsasággal terjed a világhálón.

Tetőzhet az influenzajárvány

Várhatóan a héten tetőzik az influenzajárvány. Ezt mondta Híradónknak az Országos Epidemiológiai Központ virulógusa. A szakértő szerint ilyenkor szoktak előfordulni súlyosabb esetek, mivel a járványos időszak második felében egyre fertőzőbb a vírus. A betegek fele 15 éven aluli gyerek.

Influenza-járvány: a betegek fele gyerek

Gyorsan terjed a vírus - egyre több az influenzás beteg. Már öt megyében és Budapesten is több kórházban van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom. Az elmúlt héten 73 százalékkal több beteg volt, mint egy héttel korábban. Az orvoshoz fordulók fele 15 éven aluli gyerek.

WHO: Fel kell készülni az európai zika-járványra

Minden olyan európai országban megjelenhet a Zika-vírus, ahol jelen van a kórt terjesztő egyiptomi csípőszúnyog - közölte az Egészségügyi világszervezet. Ezek között az országok között Magyarország nem szerepel. Közben az Egyesült Államok járványügyi hivatala arról számolt be, hogy egy amerikai állampolgár szexuális úton kapta el a vírust, amely a gyanú szerint kórós kisfejűséget okozhat a magzatoknál.

Kampány a karneválozókért


szerző:
2016.02.01. 18:25
Kampány a karneválozókért

Kampányt indítottak a brazil hatóságok a riói karnevál alkalmából a Zika-vírus ellen. Szeretnék felhívni mindenkinek a figyelmét, hogy vigyázzanak a szúnyogokkal. De azt nem akarják, hogy emiatt kevesebben menjenek el a világ leghíresebb jelmezes felvonulására.

Újra fertőzhet a H1N1 vírus


szerző:
2016.01.31. 18:19
Újra fertőzhet a H1N1 vírus

Fel kell készülni arra, hogy Magyarországon is újra fertőzhet a H1N1. 2009-ben nagy járvány volt, akkor 70 ember halt meg, de egyelőre nem lehet megjósolni, hogy ehhez hasonló méretű lesz-e idén is a fertőző betegség. Ugyanez a vírus fertőz most a szomszédos Ukrajnában, ahonnan eddig 155 halálos áldozatot jelentettek.

Már Ausztriában a veszélyes vírus

Akár már idén lehet oltás a Zika-vírus ellen. A főleg Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Ázsiában terjedő fertőzés leginkább az állapotos nőkre veszélyes, a vírustól a magzat feje és agya nem tud rendesen kifejlődni. A fertőzés egyre több európai országban is megjelenik, legutóbb Ausztriában.

Megjelent Európában a Zika vírus

Európában is megjelent a Dél-Amerikából terjedő Zika vírus, amelyet a napokban már Dániában és Nagy-Britanniában is kimutattak. A betegség, amely ellen jelenleg nincs ellenszer, a magzatokat támadja meg: ahol a vírus elterjedt, ugrásszerűen megnőtt a rendellenesen kicsi koponyával és agyi elváltozással született csecsemők száma.

Járvány még nincs, de több az influenzás

Járvány még nincs, de hétről hétre harmadával nő az influenzás megbetegedések száma. A háziorvosokhoz egyre többen mennek légúti panaszokkal, ami azt jelzi, hogy küszöbön a járvány, ami Európában már nyolc országot elért.

Még most érdemes oltatni influenza ellen

Egyelőre nincs influenzajárvány az országban, azonban a betegség elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni, mivel így biztosan van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig. Erre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Mit kell tudni magáról a betegségről és az oltásról? Vendégünk volt, dr. Dánielisz Ágnes, az ÁNTSz, Járványügyi főosztályvezetője.

Novemberben már lehet kérni a védőoltást

Novemberben már kárhető az influenza elleni védőoltás a háziorvosoktól. Tavaly nagy járvány volt: több mint háromszor annyian betegedtek meg mint az azt megelőző évben. Az oltás ingyen jár például a kismamáknak és a 60 év felettieknek, de idén azoknak sem kell fizetni a vakcináért, akik hivatásszerűen menekültekkel foglalkoznak: például rendőröknek, határőröknek civil és karitatív szervezetek önkénteseinek.

Parazitákkal riogat Kaczynski


szerző:
2015.10.17. 18:42
Parazitákkal riogat Kaczynski

Járványokat és parazitákat hurcolhatnak be a menekültek Európába – mondta Jaroslaw Kaczynski, Lengyelország korábbi miniszterelnöke. A kijelentés nagy vihart kavart a parlamenti választásokra készülő országban. Politikai ellenfelei fölösleges hisztériakeltéssel, sokan egyenesen náci retorika alkalmazásávál vádolják.

Kevesen tudják, hogyan kell kezet mosni

10-ből 9 ember nem tudja, hogyan kell jól kezet mosni, pedig mindössze 30 másodpercet vesz igénybe. Tiszta kézzel az ÁNTSZ szerint a légúti betegségek egy része is megelőzhető, különösen az őszi, járványos időszakban.

Egyre több az átutazó menekült


szerző:
2015.09.13. 18:35
Egyre több az átutazó menekült

Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből vasárnap is folyamatosan mehettek a menekültek Ausztriába. Ismét megtelt a Vámosszabadiban működő befogadó állomás. A falu polgármestere járványveszélytől tart, mert továbbra sem gondoskodik senki a menekültek ellátásáról a tábor környékén.

Tánccal ünnepelték az ebola legyőzését

Óriási ünnepséget csaptak a Sierra Leonei Ebola-központ orvosai és nővérei miután az ország utolsó Ebola-fertőzött betege is gyógyultan távozott a kórházból. Az eddigi járványok közül a tavalyi volt a legsúlyosabb, amelyben több mint 11 ezer ember halt meg. Most úgy tűnik, sikerült leküzdeni a kórt. A betegség ellen kifejlesztett egyik vakcina lényegében teljes védelmet nyújt.

Csaknem félmillió beteg


szerző:
2015.04.19. 18:15
Csaknem félmillió beteg

Már több mint 460 ezer ember betegedett meg a Dengi-láz miatt Brazíliában. A hatóságok szerint évek óta nem volt ilyen sok fertőzött, amiért a csapadékos időjárás miatt elszaporodott szúnyogokat teszik felelőssé. A szakemberek a lakosság segítségét is kérik, hogy útját állják a járványnak.

Ló-AIDS Magyarországon: kell-e félni?

Nemrég olyan fertőző betegséget kapott el egy ló, amely miatt le kellett ölni. A történtekről és a járványszerű vírus veszélyeiről a Lóklinika egyik vezetőjével beszélgettünk.

Felütötte a H1N1 a fejét Szegeden!

Súlyos-életveszélyes állapotban került kórházba az a szegedi férfi, akinél H1N1 fertőzést állapítottak meg orvosai.  Hogy tartanuk kell-e járványról és miért nem könnyű diagnosztizálni a betegséget, arról Dr. Szlávik János infektológust kérdeztük.

Influenza: nem biztos, hogy hat a védőoltás

Több mint másfél milliárd forintot költött az állam az ingyen adható influenza elleni védőoltásra idén. 1 millió 300 ezer ember kaphat ezekből. Bár kiderült, hogy az idei vakcina nem ad teljes védettséget a vírus ellen.

Kihathat az influenza a fizetésre?

Egyre durvul az influenzajárvány, amely a mindennapi munkát is meggátolja, ennélfogva pedig a fizetést is csökkenti. Az idei változásokról és a táppénzszabályokról beszélgettünk.

Egy hét alatt 47 ezer új influenzás

Az ÁNTSZ a szokásosnál erősebb járványra számít. A szolgálat járványügyi vezetője azt mondta az RTL Híradónak, hogy idén kevésbé hat az oltás. A szakember szerint nagyon fontos, hogy a betegek ne menjenek közösségbe.

Tarol a Hepatitis Borsodban!

Tömegessé vált a fertőző májgyulladás Borsodban, ugyanis egy év alatt hússzorosára nőtt a megbetegedések száma. Csak a tavalyi évben 1200 esetet regisztráltak az észak-magyarországi régióban.

A megfázás kezelése


szerző:
2015.01.25. 10:55
A megfázás kezelése

A januári hónapban szinte akárhová megyünk, tüsszögő betegekkel találkozunk. Mit tehetünk, hogy elkerüljük a náthát, és annak kellemetlen tüneteit?

Látogatási tilalom több kórházban

Kitört az influenzajárvány! Az elmúlt héten országszerte már több mint 16 ezren mentek orvoshoz influenzára utaló tünetekkel. A legtöbb beteg Fejér és Pest megyében van.

Bárányhimlő járvány van az országban

A kellemetlen, viszkető kiütésekkel járó betegségnek most van a szezonja. Évente 35 ezer gyerek esik át a sokszor súlyos szövődményekkel járó betegségen. Védőoltás van ellene, de nem kötelező, így nem is ingyenes.

Elkészült az ebola elleni védőoltás!

A hírt már egy hónapja kiszivárogtatta egy amerikai cég, ugyanis az elmúlt hetekben egyre jobban nőtt az elkülönített esetek és halottak száma, így félő volt a járvány kitörése egyes területeken. A friss hírekről és a vakcinákról egy infektológust kérdeztünk.

A spanyolnátha pusztítása

Egy gyilkos vírus, amely végigsöpört a világon. A háborús körülmények közt a védekezés hatástalan volt. A vírus, amely szörnyű kínok között ölte meg az embereket. A járvány, amelynek több áldozata volt, mint az első világháborúnak.

Elérte Magyarországot is a kéknyelv-járvány

Láz, erős nyáladzás, a nyelv bővérűség miatti kékes elszíneződése - erről a jellemző tünetről kapta a betegség a nevét is. Eddig 1400 mintavételből 73 esetben mutatta ki a referencia labor a vírus jelenlétét, ezeket az állatokat azonnal leölték.

Szinte kizárt, hogy Magyarországon ebolajárvány alakuljon ki

Annak is kicsi a valószínűsége, hogy valaki behurcolja a vírust hazánkba. Ha mégis lenne fertőzött beteg az országban, a hatóságok készen állnak rá, hogy megakadályozzák a vírus elterjedését.

Világméretű pánik az ebola miatt

Sztárok is megjelentek az ebola elleni küzdelemben. David Beckham és Bob Geldof világméretű összefogást sürgetnek korunk legnagyobb egészségügyi katasztrófájának megállítására. A pánik egyre nagyobb világszerte.
 

Vírus: Obama nyugtatja az embereket

A következő nagy amerikai pánikként emlegeti az ebolát a Washington Post nevű lap, miután kiderült, hogy a legújabb fertőzött 135 emberrel utazott együtt egy repülőgépen. Az ápolónő, aki a Dallasban elhunyt libériai ebolást kezelte, állítólag a repülőúton még nem fertőzhetett, mert tünetei csak egy nappal később jelentkeztek.

Európát is elérheti az ebola


szerző:
2014.10.06. 18:25
Európát is elérheti az ebola

Brit tudósok előrejelzései szerint, ha a legsúlyosabban érintett nyugat-afrikai területek illetve Európa között továbbra is teljes kapacitással megmarad a légiforgalom, akkor október végéig Franciaországban és Nagy-Britanniában is megjelenhet a betegség.

 

Újabb amerikai ebolabeteg


szerző:
2014.10.03. 18:22
Újabb amerikai ebolabeteg

Újabb ebolabeteg Németországban: egy ugandai orvost szállítottak egy frankfurti klinikára. A férfi maga is ebolásokat gyógyított Afrikában, így kapta el a kórt.
 

Óránként öt fertőzés Sierra Leonéban

Óránként öt ember fertőződik meg ebolával Sierra Leonéban - állítja egy segélyszervezet. A hivatalos adatok szerint lassul a járvány terjedése Nyugat-Afrikában, ám az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztet, hogy a számok valószínűleg alacsonyabbak a valósaknál, mert sok esetet eltitkolnak.
 

Egész Sierra Leonét lezárták


szerző:
2014.09.20. 18:45
Egész Sierra Leonét lezárták

Három napig senki nem mehet az utcákra. Így próbálják útját állni az ebolának, de sok szakember kételkedik benne, hogy ennek lesz eredménye.

Ebola: 700 diákot várnak fertőzött országokból

Csak egy kérdőívet kell kitölteniük a Debreceni Egyetemre érkező nigériai hallgatóknak, mielőtt megkezdik a tanulmányaikat. A szűrővizsgálat az egészségügyi világszervezet szerint felesleges lenne, mert az ebola a lappangási idő alatt nem mutatható ki.

Obama: globális fenyegetés az ebola

A világ biztonságát fenyegeti az Ebola járvány és globális együttműködésre van szükség annak megfékezésére - mondta az amerikai elnök.

Fókusz 14-08-11


szerző:
2014.08.11. 19:30
Fókusz 14-08-11

Fókusz: Közeleg a járvány? - Vaklárma volt a német és román eset, de mit kell tennünk, ha nálunk is megjelenik az ebola? Ököllel ütött! - Egy taxiban verte meg barátnőjét Curtis, a lány kitálalt az esetről, nem tud megbocsátani. Majdnem lemaradt - Király Lili az utolsó pillanatban jelentkezett, majd ő lett az első. Zimány Linda nyomdokaiba lépett.

Több mint ezer áldozatot követelt eddig az ebola

Az egészségügyi világszervezet összehangolt nemzetközi akciót sürget az elmúlt 40 év leghalálosabb járványának megállítására. Közben fertőzés gyanújával több beteg került kórházba Németországban, Görögországban és Romániában is.

Minket is utolérhet az ebola?


szerző:
2014.07.30. 18:00
Minket is utolérhet az ebola?

10 fertőzöttből 9 meghal. Kezdetben láz, hányás, hasmenés, majd elkezdenek leállni a belső szervek. Ez az ebola. A rettegett kór, amely az elmúlt 40 év legsúlyosabb járványát okozza.

Hazánkban is előfordulhat a krími-kongói vérzéses láz!

A veszélyes járványt egy ritka kullancsfajta terjeszti, mely már hazánkban is megtalálható, és a folyamatos melegedés csak kedvez neki.

Nem véd a szamárköhögéstől az erre kapott védőoltás?

Szamárköhögés járvány van Pest megyében. Ugyan sokan be vannak oltva, így nem kellene félnünk attól, hogy elterjed ez a betegség, de mégsem lehetünk maximálisan nyugodtak. Szakértőnk ugyanis elmondta, hogy nincs 100%-os védőoltás...

Mindenki oltassa be magát influenza ellen!

Az országos tiszti főorvos szerint különösen a krónikus betegek, a várandós nők és a 65 éven felüliek számára fontos az oltás.

Katasztrofális az oltóanyaghiány Kárpátalján

Kárpátalján katasztrofális hiány van kanyaró, rubeola és tébécé elleni oltóanyagokból.

Emberre is veszélyes a madarakat pusztító vírus

Tömegesen pusztulnak a fekete rigók Németországban. A német hatóságok szerint egyelőre nincs járványveszély.

Poliovírus bénítja a kínai gyerekeket

Járványos gyermekbénulást okozó poliovírus terjedt el Kínában.

Terjed a madárinfluenza


szerző:
2011.08.30. 11:57
Terjed a madárinfluenza

Az eddig vírusmentes területeken is megjelent a madárinfluenza.

Megkapták a kártérítést a magyar gazdák

A zöldségtermelők nehéz helyzetbe kerültek a németországi halálos áldozatokkal is járó hasmenésjárvány miatt.

Járvány: Franciaországban 10 új fertőzött van

A németországi járványéhoz hasonló súlyos hasmenéses tünetekkel tíz felnőtt betegedett meg a dél-franciaországi Bordeaux környékén.

Nem természetes a járványt okozó baktérium?

A hasmenésjárvány már 37 ember életét oltotta ki, és Németországban mintegy 100 fővel növelte a veseátültetésre várók számát.

Kisgyerek a járvány 36. halálos áldozata

Először halt meg gyermek a németországi hasmenésjárvány miatt.

Végéhez közelít a járvány Németországban

Remények szerint visszaszorulóban van Németországban a hasmenésjárvány.

Járvány: A lengyeleknél már 3 fertőzött van

Megerősítették a harmadik hasmenéssel járó járványos megbetegedést Lengyelországban.

ÁNTSZ: Nem kell aggódni


szerző:
2011.06.10. 11:11
ÁNTSZ: Nem kell aggódni

Nincs ok aggodalomra, Magyarországon továbbra sem mutatták ki a németországi hasmenésjárványt okozó kórokozót.

Járvány: Továbbra is a csíra a „gyanúsított”

A német hatóságok kitartanak amellett, hogy a járvány legvalószínűbb okozói a Hamburg közeli biofarm csíraféléi.

Uborkát, zöldséget vegyenek!


szerző:
2011.06.07. 11:49
Uborkát, zöldséget vegyenek!

Vásárolják fel a jó minőségű, biztonságos hazai uborkát, zöldséget - kérte a vidékfejlesztési miniszter.

Járvány: A babcsíra az „ellenség”?

Hétfő délig nem sikerült egyértelműen bizonyítani, hogy növényi csírafajták terjeszthetik a 21 halálos áldozatot követelő németországi hasmenésjárványt.

E. coli: A nyomok Hamburgba vezetnek?

Egy német magazin szerint a hamburgi kikötőből terjedhetett el a bakteriális hasmenésjárvány.

Egy kismama embert próbáló küzdelme

A hasmenésjárvány egyik áldozata életveszélyes állapotban fekszik a lübecki klinikán.

Vérhiányt okozhat a hasmenéses járvány

Németországban a hasmenésjárvány miatt fogyóban vannak a kórházak vérkészletei.

Szinte kizárt, hogy elérjen minket a járvány

Az emberek nem mernek zöldséget, gyümölcsöt venni panaszkodnak a termelők

Mutáns baktérium felelős a járványért

Egy új törzs okozza a németországi baktériumjárványt.

E. coli: Magyarországon nincs fertőzött

Egyelőre nem fertőz Magyarországon a hasmenésjárvány.

Mégsem a spanyol uborka a ludas


szerző:
2011.05.31. 18:01
Mégsem a spanyol uborka a ludas

A biouborkákon ugyan találtak ebből a törzsből való baktériumokat, de nem azt, ami a fertőzéseket okozta.

Már 15-en meghaltak a német járványban

Németországban a hasmenéses járvány további terjedésére számítanak.

Fókusz 11-05-30


szerző:
2011.05.30. 20:35
Fókusz 11-05-30

Fókusz: Olga nem adja fel - Hiába választotta Alekosz Veronikát magának. De miért csalódott Vája mama? Izgalom a színpadon - László Attila elsírta magát, és Gomes sem tudta eltitkolni érzéseit a kamera előtt. Uborka-para - Kell-e félnünk a hasmenéses fertőzéstől, és hogyan előzhetjük meg azt? A titokzatos kór nyomában!

Minden, amit az E.coliról tudni kell

A Németországi véres hasmenéses járványt okozó E.coli baktérium érzékeny a főzésre, sütésre, de a fagyasztást túléli.

Hazánkba is jutott a fertőzött uborkából

Egy kisebb szállítmány valószínűleg Csehországon keresztül érkezett egy békéscsabai és egy fővárosi forgalmazóhoz.

Riadó a hasmenésjárvány megelőzéséért

Az ÁNTSZ az összes kórházat figyelmeztette, ha észlelnek hasonló tüneteket, azonnal értesítsék az Országos Epidemiológiai Központot.

Spanyol uborka a halálos járvány okozója

Spanyolországból származó uborka annak a baktériumnak a forrása, amely súlyos járványt okozott Németországban.

Súlyos járvány tombol Németországban

Egyelőre nincs magyar fertőzöttje a Németországban már három halálos áldozatot követelő járványnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való