KERESÉS search-close

jövő

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jövő"

Varga Viktor egy spirituális központot szeretne létrehozni

Nem káprázott a szeme azoknak, akik Varga Viktort látták az Éjjel-Nappal Budapest hétfő esti epizódjában az RTL II-n. Mesélt nekünk sorozatbéli szerepéről és új terveiről.

Peti gazda feltette a nagy kérdést Anettnek

Miután Anikó kifaggatta a fiatalokat az érzéseikről, a gazda úgy döntött, itt az ideje, hogy megkérdezze Anettől azt, amit már régen meg szeretett volna...

Csanád vallomásától még Nádai Anikó is elérzékenyült

A műsorvezető nem bírta megállni, így feltette azt a kérdést a párnak, hogy mit is éreznek egymás iránt; Csanád pedig élt az alkalommal és kiöntötte a szívét Bettinek…

Roland gazda és Niki eljegyezték egymást?

A lány meglepő bejelentést tett Anikónak, aki már alig várta, hogy a fiatalok visszatérjenek az álomrandiról, hogy beszámoljanak arról, hogyan tervezik a közös jövőjüket.

Életünk története – november elsején indul Friderikusz Sándor új műsora az RTL Klubon

Rendhagyó online sajtótájékoztatón mutatta be az RTL Klub legújabb produkciója, az Életünk története műsorvezetőjét, készítőit és kiemelt partnereit. A műsor díszletében az Életünk története házigazdája, Friderikusz Sándor azt is bejelentette: Borbély Alexandra és Nagy Ervin is részt vesz a jövőutazáson.

Friderikusz Sándor visszatér az RTL Klub képernyőjére

Életünk története – sztárpárok jövőutazása címmel vadonatúj talkshow-val tér vissza az RTL Klub képernyőjére Friderikusz Sándor, aki vendégeivel különleges időutazást tesz jelenből a jövőbe.

A jövő megmentői: kik azok a magyar tudósok és kutatók, akik alakítják a jövőnket?

Egy nagyszabású cikksorozat keretein belül, olyan magyar kutatókkal, tudósokkal ismerkedhetünk meg, akik minden bizonnyal hatással lesznek a Földünk jövőjre. Hogy kikről olvashatunk majd, arról Birkás Péter és Lugosi Péter újságírókkal beszélgettünk.

Kiderült, milyen szuperképességre vágyik Balogh Levente!

Az RTL Klub-on a Cápák között második évada, mely Magyarország egyetlen üzleti show-műsora! A már jól ismert show vadonatúj Cápája Tomán Szabina, a sikeres üzletasszony, aki 15 év modellkarriert követően már 8 éve építi saját vállalkozását. A Toman életmódprogram megalkotója, az egészséges és fenntartható fogyás elkötelezett szószólója amellett, hogy nagyívű karriert épített, két gyermek édesanyja. Az első évadból megismert és megszeretett Cápák: Balogh Levente , a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke, a PepsiCo termékek forgalmazója; Balogh Péter angyalbefektető, a Baconsult Kft. ügyvezetője; Fehér Gyula , a Ustream alapítója, az Oktogon Ventures befektető cég elnöke; Moldován András , a Mangal Ilona Sertéshizlalda Kft., a Jack’s Burger Étteremlánc, valamint az Animalsoft Állattenyésztési szoftver-fejlesztő cég tulajdonosa; mind készen állnak, hogy újra „,körbeúszhassák” a vállalkozókat és döntést hozzanak arról, hogy kibe érdemes belekóstolni… A nemzetközileg elismert, milliárdos befektetők, azaz a Cápák előtt ezúttal is vállalkozók pitch-elnek, akik megmérettetnék, fellendítenék, vagy éppen megmentenék üzletüket, terméküket. A Cápák az új évadban is saját pénzüket fektetik be a kiszemelt vállalkozásokba. Cápák második évad - az RTL Klub műsorán!

Váradi József szerint egy ideig olcsóbb lesz repülni, mint volt a koronavírus-járvány előtt

Szegény családban nőtt fel Debrecenben, most viszont a 46. leggazdagabb magyar, jelenlegi vagyona pedig 32 és fél milliárd forint. Váradi Józseffel, a legnagyobb magyar légitársaság vezérigazgatójával ültünk le, hogy ő mit gondol a koronavírus hatásairól, az idei nyaralásról és mi lesz a repülés jövője.

Jön a Bátrak földje befejező része!

A múltat megváltoztatni már nem lehet, de a jövődet még megválaszthatod…

„Most férjül kértél?”

Anna olyan közös jövőt álmodott meg maguknak, aminek Sándor egyszerűen nem tud ellenállni…

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

„Gyere velem, és én a lábaid elé terítem az egész világot!”

Sándor mindent feltett egy lapra, és ultimátumot adott Annának.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

Rozi fájdalmas búcsút vett Larától és Nórától

Az újrakezdés reményében a család úgy döntött, megválnak egymástól, hogy a jövőjük egy szebb és jobb irányba haladjon.

Annát elutasítják a bécsi egyetemről

Kiderült, nem a bárókisasszony felvételijével van a baj. Itt teljesen más valami, azaz valaki állhat az események hátterében.

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

3D nyomtatással készülhetnek a jövő ökoházai

A darázsfészekre hasonlító, méhkaptárszerűen felépíthető és bővíthető lakókomplexumok készítésekor a szeméttermelés és a károsanyag-kibocsátása nullára csökkenthető. A házak agyagból készülnek, ami amellett, hogy újra hasznosítható, természetesen lebomló anyag, és mindenhol helyben van.

VARGA VIKTOR: Ekkora intenzitásba nem tud beleférni egy másik földi lény

Viktor az operától a popig minden zenei műfajban otthonosan mozog. De a zene, a varrás és a szobrászat mellett még fest is. Festményei saját vágyait és céljait fejezik ki. Jelenleg szerelem nélkül, de teljes mértékben élvezi az alkotó-életet. És bár így is napokig nem alszik, jelenleg is inspirációt keres egy újabb hobbihoz.

Pusztító járványok, vészesen közeledő klímaváltozás - nem fest túl fényesen a jövőnk

Pusztító járványok, természeti katasztrófák, vészesen közeledő klímaváltozás, kiberháborúk és rohamos technikai fejlődés, amely nem csak a hasznunkat szolgálja majd. Néhány napja a világ vezető atomtudósai előretekerték a végítélet szimbolikus óráját, szerintük már csak 100 másodpercre vagyunk a totális megsemmisüléstől. A mutatók még sohasem álltak ilyen közel az éjfélhez, azaz a teljes kihaláshoz.

Hátborzongató látomása volt Babának

A javasasszony előre figyelmeztette Sándort, hogy a jövőbe látás egyáltalán nem olyan mulatságos, mint ahogy azt gondolja…

A legújabb részt ITT tudod megnézni!

„Az apró lépések is számítanak”

Minden egyes ember apró lépése is számít a klímaváltozással kapcsolatban, ezt mondta az RTL Híradónak adott interjújában Németh Gábor író. Szerinte ez az egyik fő problémája a világnak. A többszörösen díjazott szerző a saját életével kapcsolatban azt mondja, jobban kellene becsülnie a csendes pillanatokat. Az RTL Híradó év eleji sorozatában írókat kérdezünk egyebek közt arról, hogy látják a jövőt.
Ide kattintva még több részletet tudhat meg a Németh Gáborral készített interjúból.

KRUSOVSZKY DÉNES: „Nem elvárni dolgokat, hanem picit utánamenni magunknak”

Krusovszky Dénes szerint bizonyos szempontból szörnyű év volt 2019. Úgy érzi, nem elég, hogy elhunyt a magyar irodalom két meghatározó alakja, Tandori Dezső és Térey János, a politika sem adott okot arra, hogy az embernek jobb kedve legyen. Szerinte arra lenne szükség, hogy függetlenek legyünk, amennyire csak tudunk. Foglalkoztatja a közélet, szerinte egy írónak ez feladata is. Aggódik a kultúra függetlensége miatt.

MANUEL: Azért jöttem az X-Faktorba, hogy megváltozzam, és sikerült

Ez a karácsonya más lesz, mint a korábbiak. Manuel hálás az X-Faktornak és áldja a saját eszét is, hogy elindult a tehetségkutatón. Azt mondja sokkal többet kapott annál, mint amire számított. Együtt töltöttük vele a szerdai napot, lehet, hogy messziről jött, de most úgy tűnik pontosan látja a célt és tudja merre akar haladni.

SziRom: egy komoly zenekar, amely a jövőért szól

A Zene a Jövőért Alapítvány 2016-ban létrehozta a SziRom - Szimfonikus Roma Zenekart, amely elsősorban fiatal, roma, a komolyzenét főiskolai, egyetemi szinten tanuló, vagy már felsőfokú intézményben végzett zenészekből áll. Ismerd meg jobban a zenekart és annak céljait.

Bence és Adél: „Együtt fogunk megöregedni!”

Így képzelik el a párok a jövőjüket!

Milyen változásokat hoz a jövő a repülésben?

A kutatások szerint az utasok 70%-a inkább alvással tölti a repülést, ezért is szeretnék, ha a jövőben lehetőség lenne arra, hogy az emberek néhány órát az ülésen, a maradék időt pedig ágyban töltsék. A tervek szerint a Flying V erre is szuper megoldásokat kínál majd, ahol összesen 314 utas élvezheti majd a repülést. A Fókusz stábjának lehetősége volt megtekinteni a V alakú repülő modelljét, amin a kutatócsoport több évig dolgozott. Ehhez Amszterdamig kellett utaznunk.

Zsolt gazda: „Kitti mellett a múltam szól, Anikó mellett az új életem!”

Zsolt gazda meghozta a végső döntést, és hazaküldte az egyik lányt.

Vissza a jövőbe: ez lesz a párokkal öt év múlva!

Izgalmas feladatot kaptak a szerelmesek: a jövőbe kellett látniuk, és őszintén leírni, mi lesz velük pontosan öt év múlva.

Hosszú Katinka váratlan bejelentést tett!

Három évvel ezelőtt Katinka és az akkori férje bejelentették, hogy új úszóiskolát alapítanak. A hosszútávú tervekről, az új iskoláról pedig a Fókusz számolt be.

Az LMP szerint a jövő múlik az európai parlamenti választáson

Érdemben kell cselekedni a klímaváltozás ellen, ezért az LMP szerint a jövő múlik a vasárnapi európai parlamenti választáson. Erről beszélt Vágó Gábor, a párt listaveztője. Azt mondta, az LMP listájára leadott szavazat a Fidesztől vesz el egy mandátumot, ezért szerinte aki taktikusan akar voksolni, az pártját támogatja. Azt állítja: mindössze 10 éve van az emberiségnek, hogy felvegye a harcot a klímaváltozás ellen, az LMP pedig egy környezetbarát Európáért dolgozna.

Yuval Noah Harari adott interjút arról, hogy mi lesz az emberiséggel

Hogyan manipulálnak a weboldalak? Tényleg felismerheti a gyengeségeinket és a félelmeinket egy algoritmus? Hogyan képzeljük el, hogy mi lesz velünk, mit tehetünk a saját túlélésünk érdekében, és miért nézzünk tudományos fantasztikus filmeket? A híres történész-filozófus, Yuval Noah Harari három könyvet is írt az emberiséget fenyegető víziókról, és a mai fiatalok jövőjének kérdéseiről.

Robotok fognak dolgozni helyettünk?

Munkanélküli jövőt jósolnak, ahol az emberek helyett gépek és robotok dolgoznak. Szakmák is megszűnhetnek a technika fejlődése miatt. Már most is vannak kihalt mesterségek, amelyeket gépek vagy robotok végeznek és úgy tűnik, hogy egyre több ilyen lesz, de akkor mihez kezdenek majd az emberek?

 

Az orosz álhírgyártás jelenti a legnagyobb veszélyt az unió jövőjére

Az Európai Bizottság szerint az orosz álhírgyártás jelenti a legnagyobb veszélyt az unió jövőjére a májusi választás előtt. Emiatt egy közös védelmi egységet is felállítottak. Ezt Litvánia vezeti, amely állítása szerint sikeresen védi magát az oroszok félretájékoztatási kísérleteivel szemben. Magyarország nem tagja ennek az együttműködésnek.

CEU: Vizsgálják az egyetemet

Megvizsgálja a kormány, hogy a CEU a jövőben amerikai, német és magyar diplomákat is kiadhasson - ezt írta Szél Bernadett független képviselőnek küldött válaszában Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára. Szél Bernadett szerint a kormány válaszából kiderül: húzzák az időt, hogy elkerüljék a botrányt az EP választás előtt.

Repülő autó és gyógyítható rák? Mit rejt a jövő?

A távoli vagy éppen a közeli jövő, ahol gyógyítható lehet a rák, sőt akár betegségek nélkül is élhetünk és már minden okos. Önvezető, repülő autók, szuperélelmiszerek és szuperemberek. Jóslatok, melyekben szeretünk hinni, de senki sem tudja, hogy megvalósulnak-e valaha. Ha igen, mikor? Mi vár ránk a jövőben? Hihetünk-e a tudományos-fantasztikus filmeknek?

Istenes Bence médiatörténelmet írt, miközben élete legnehezebb évén van túl

Élete legdurvább évén van túl Istenes Bence. Két magyar és egy német showműsor házigazdája volt, utóbbival médiatörténelmet is írt, ugyanis a világon senki nem vezette még két különböző nyelven, két különböző országban az X-Faktort. Budapest belvárosában találkoztunk vele, hogy felelevenítsük az elmúlt év történéseit.
A beszélgetésből még több részletet ide kattintva láthat.

ISTENES BENCE: „A tévézésen belül szeretnék más irányba is nyitni”

Élete legdurvább évén van túl Istenes Bence. Budapest belvárosában találkoztunk vele, hogy felelevenítsük az elmúlt év történéseit és kifaggassuk őt a jövő terveiről.

Tartanunk kell a jövőtől?


szerző:
2019.01.04. 12:00
Tartanunk kell a jövőtől?

A Fókusz riportere annak járt utána a világ válságövezeteit jól ismerő szakértőkkel, hogy mi várható 2019-re!

Kabát Péternek gyermeket jövendölt a jósnő

Kabát Péter nem bírt kíváncsiságával és be akart pillantani a jövőbe. Ezért egy jósnőhöz fordult, hogy a számmisztika és a kártya segítségével megtudja, a sors mit tartogat számára.

ByeAlex: „Bármi is lesz, köszönöm, hogy velük dolgozhattam”

A győztes mentornak hatalmas szakmai kihívás volt az idei X-Faktor, és alig várja a jövőbeli közös munkát a fiúkkal. Sőt, már dolgoznak is az első lemezükön!

Puskás Peti:

A fiúk a válogatón előadott dalukkal kápráztatták el a közönséget, és annyira levették a mentorokat a lábukról, hogy Peti szerint fél évszázad múlva sem szabad abbahagyniuk. 

AMBRUS ATTILA: El kell majd mondanom a gyermekemnek, hogy ki voltam korábban

Nem tagadja, hogy ennyi év után is kísérti a múltja. Miközben legközelebbi környezetében is nap mint nap tapasztalja, hogy a Viszkis rabló kultusz él, afféle Robin Hoodként keresik fel gyakran vadidegenek. Januárban lesz hét éve, hogy Ambrus Attila szabadult, leülte büntetését, de úgy tűnik bűnhődése tovább tart. Első kislányát várja és nem tagadja nagyon örül annak, hogy nem fia lesz.
A teljes riportot ide kattintva nézheti meg.

Jövőre a legjobb húsz közé akar kerülni egyéniben Babos Tímea

Ezt a teniszező ma jelentette be. Október végén Szingapúrban védte meg párosban világbajnoki címét, azóta most nyilatkozott sikereiről először itthon. Szeptember óta új edzője van, egy rövid pihenés után két hét múlva már el is kezdi vele a felkészülést a következő idényre.

 

BK: Mit kívánnál a következő 20 évre?

Megpróbáltuk kideríteni, hogy a 20 éves Barátok közt szereplőinek milyen tervei vannak a következő két évtizedben.

A jövő autója nagy valószínűséggel elektromos lesz

Zéró káros anyag kibocsátás, ingyen parkolás, filléres üzemeltetés, ugyanakkor korlátozott hatótávolság, kevés töltőhely és magas vételár. Érvek és ellenérvek az elektromos autózás mellett. Persze, azért ennél sokkal összetettebb a kép.

Milyen szakmát szántak neked?


szerző:
2018.10.08. 16:20
Milyen szakmát szántak neked?

Amikor egy zenekar frontemberét a színpadon látjuk, úgy érezzük, hogy ez a természetes közege. De vajon mindig így volt ez? Vajon milyen szakmát szántak nekik a szüleik?

Robi rájött, hogyan tud tükröt csinálni a szigeten

Robi tükröt készített a lakatlan szigeten, ráadásul olyan tükröt, ami a jövőt is megmutatja!

A közeljövő és a 21. század

Egy budapesti család 1956-ban elhagyja az országot és az Egyesült Államokban köt ki. Fiuk, George Friedman geopolitikai elemzésekkel foglalkozó intézetet alapít Geopolitical Futures, azaz geopolitikai jövő néven, ami a jövő lehetséges forgatókönyveit publikálja. Hogyan látja az elemző a jövő évi európai parlamenti választásokat?

Sargentini-jelentés: mi lesz most?

A keddi EP-vita után szerdán a jelentés megkapta az ahhoz szükséges kétharmados többséget, hogy Magyarország ellen hosszadalmas eljárás induljon, amelynek végén megvonhatják az ország uniós szavazati jogát. Miért nem számolják a tartózkodó szavazatokat? Ugyanis, akik tartózkodással szavaztak, jelen voltak és részt vettek a szavazáson. Tartózkodással, de szavaztak. Ha ezt a 48 tartózkodó szavazatot is számolják, akkor 10 szavazat hiányzik az eljárás megindításához szükséges kétharmados többséghez.

Barátok közt: Vissza a régmúltba!

Tegnap este ismét kedvenc hőseink gyerekkorába repülhettünk vissza. Az alapkarakterek fiatalabb változatait ezúttal is a szereplők gyereki alakították.

Amikor Ambrus Attila először találkozott okostelefonnal és bankautomatával...

A Viszkisnek sok időbe tellett, mire felvette a ritmust azzal a sok változással, ami a börtönben töltött évei alatt ment végbe. Így volt például az okostelefonokkal, az új típusú televíziókkal és a bankautomatákkal is!

Magyar gazdaság: jelen és jövő (Második rész)

Van magyar gazdasági jövőkép? Hogyan lehetne az ország versenyképesebb, hogyan készüljön a digitális korra, amikor kevesen szereznek diplomát és a kormány nagyon keveset költ a jövőt meghatározó kutatásra és fejlesztésre. Szakértőink a témában Palócz Éva közgazdász, a Kopint-Tárki vezérigazgatója és két egyetemi tanár, Surány György, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke és Chikán Attila, korábbi miniszter, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

Iskola helyett vloggerkedés


szerző:
2018.05.15. 18:00
Iskola helyett vloggerkedés

Ágnes a lányáért, Rékáért aggódik, aki a vloggerkedés miatt az iskolát is szünetelteti. Meg lehet ebből élni? Valóban ez a jövő? A kétségbeesett anyuka feltárta félelmeit lányának…

Interaktív kiállítás mutatja be a jövőt

Jelnyelvet hanggá alakító érzékelő, nyomtatott szöveget Braille-írássá változtató kesztyű, vagy kockákkal működő DJ pult – akár ilyen technikai újdonságokkal is találkozhatunk a közeljövőben.A „Jövő utcája” nevű interaktív tudományos kiállításon már most ki lehetett próbálni sok mindent, amin a kutatók még dolgoznak.

Vajon mire készülhet Bözsi mama?

Ahogy nő Vilmosék pluszbevétele, úgy nő a feszültség közöttük, és ezt még az is tetézi, hogy úgy tűnik, Bözsi mama nagyon készül valamire…

„Ne adjuk el a szavazatunkat!”

Ha száraz kenyérhéjat eszünk, akkor se adjuk el a szavazatunkat - ezt is mondják az online cigány televízió kisfilmjében azok a romák, akik mind arra buzdítanak, ne engedjék megvásárolni magukat. A televízió munkatársai szerint egyre több jelzés érkezik, hogy a pártok képviselői megkeresik a mélyszegénységben élőket és akár fizetnének is a szavazataikért.

Ezt gondolják a jövőjükről a mai fiatalok!

Pont egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy egy felmérés szerint minden tízedik magyar fiatal elmenne Magyarországról. Ráadásul 40%-uk fél attól, hogy nem lesz családja. Már akkor nehéz volt megfejteni, mi vezethet egy ennyire pesszimista jövőképhez…

Bizonyíték az időutazásra?


szerző:
2018.02.21. 08:02
Bizonyíték az időutazásra?

Egy magát rejtélyesen csak Edward néven emlegető úriember azt állítja, hogy időutazó, aki legutóbb épp 5000-ből jött vissza a jelenbe. Erre „bizonyítéka” is van: egy fénykép, mely az akkori Los Angeles-t ábrázolja! Állítólag...

Romák: a többség tartós fogságban?

Az embernek az a gyanúja, hogy ma a tájékozott közvélemény is elsősorban rendőrségi hírekkel azonosítja a cigányságot, mert mostanában az Országos Cigány Önkormányzat és Farkas Flórián miniszterelnöki kedvenc ellen folyó nyomozásokról és vizsgálatokról lehet hallani. A cigányságról nem. Pedig sem nélkülük, sem ellenük nem képzelhető el a jövő Magyarországa.

Berlin: nagykoalíció – vagy…?

Szeptember óta ügyvezető kancellár és kormány irányítja Németországot és szerencsés eset, ha ez csak húsvétig marad így. A német gazdaságot ez nem fékezi, de, úgy hirtelen: Macron francia elnöknek várnia kell a csakis Németországgal együtt beindítható uniós reformterveivel; és maradhat-e a csökkenő tekintélyű Angela Merkel a Donald Trumppal szembeni európai ellensúly?

 

Mesterséges intelligencia, ami behálózza mindennapjainkat

Sokan hajlamosak vagyunk meg-megijedni egy-egy újdonságtól – és akkor eszünkbe jut, hogy Budapesten mondjuk 30 éve a legnagyobb vágyunk egy vezetékes telefon volt. Ami lassan eltűnik a világból… Minden évben rendeznek egy globális szórakoztatóipari vásárt Las Vegasban, a szakértők pedig abban segítenek, hogy megértsük az idei jövőkiállításból mit és mikor fogunk a mindennapjainkban használni.

Fókusz Plusz 2018-01-06


szerző:
2018.01.06. 18:45
Zimány Linda: „Most száz százalékban meg tudom élni a nőiességemet”

Az ismertség nem mindig fenékig tejfel, ahogy Zimány Linda élete sem. De vajon milyen akadályokkal kell nap mint nap megküzdenie a modellnek? Mutatjuk!

Nyári Dia elárulta, hogy jövőre egy régi-új szereplő tér vissza a sorozatba!

A fiatal színészeknek kifejezetten jól telt a 2017-es év, ugyanis a Barátok köztön kívül egy közös színdarabban is együtt játszhattak, emellett külön-külön is mérföldkőhöz értek a magánéletükben. Dia és Peti elárulta, mi fog történni Petivel és Hannával jövőre, és egy óriási titokba is beavattak minket.

A Barátok közt Gigije érettebb nőként tér vissza 2018-ban?

Görgényi Fruzsinak az idei év elég különösen alakult: nem érték hatalmas változások a karrierjében, sem a magánéletében, viszont lélekben óriási átalakuláson ment keresztül. Az érdekesség, hogy a karaktere, Gigi is sok mindenben fog fejlődni és változni jövőre.

Jövőre csak jó dolgok fognak történni a Barátok közt Lucájával?

A fiatal lány számára az idei év rengeteg pozitív dolgot tartogatott, amiért kiváltképp hálás. Közben azt is megtudhattuk, hogy az általa alakított Fekete Luca milyen dolgokkal szembesül majd 2018-ban.

A Barátok közt Vili bácsija humoros pillanatokra számíthat 2018-ban!

Várkonyi András elárulta, hogy a 2017-es év nagy sok munkával járt, de mint mindig, imádta minden pillanatát. Idén is rengetegszer bújt bele Kertész Vilmos bőrébe, akire különleges kalandok várnak 2018-ban.

Solti Ádám: „Bokros Ádám egy hatalmas figura, nagyon csípem!”

Karrierje szempontjából, a színésznek fantasztikusan telt az idei év, hiszen főszerepet játszhatott, és még játszik is A szerelmes Shakespeare-ben, és az énekesi pályája is felfelé ível. Ádám még annyit elárult, hogy karakterének csajozós mivolta jövőre is megmarad.

Műanyag: méreg vagy a jólét alapja?

Amíg ezt a műsort nézik, 30 kamionnyi soha le nem bomló szemét kerül a világ tengereibe és óceánjaiba. Ha most körülnéznek a szobában, ahonnan nézik ezt a műsort, biztosan tucatnyi műanyagból készült tárgyat láthatnak. De, hogyan élvezzük a műanyag nyújtotta szinte korlátlan előnyöket, hogy közben ne temesse maga alá a Földet a műanyag szemét. Létezik ilyen megoldás?

Milyen lesz a közelgő robotok kora?

Nyilvánvalóan 20-30 év múlva teljesen másként festenek majd a mindennapjaink. Okos házakban fogunk lakni, ahol háztartási robotok végzik a ház körüli teendőket, kutyát sétáltatnak, segítenek házi feladatot írni, megkeresik az elveszett játékokat, rendet raknak, pakolnak, vagy épp a gyereknek mesét olvasnak...

Internet és a használati tárgyak

Az internetre fog kapcsolódni a legtöbb használati tárgyunk – ezt jósolja a 40X40 nevű kiállítás, ahol negyven ország negyven tervezőjének díjnyertes designtermékei láthatók.

E-autókkal a jövő felé


szerző:
2017.10.06. 00:55
E-autókkal a jövő felé

Az energiatakarékos- és elektromos közlekedésre hazánkban is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, de vajon mekkora szerepe lehet az elektromos közlekedéstechnológia előrehaladásában az olyan nagy cégeknek, mint a Siemens vagy a BMW?

A nagy sztár visszaül az iskolapadba?

Heninek elege van 15 éves fia, Dávid hobbijából. A fiú ugyanis vloggerkedik, és több ezer követője is van, viszont az édesanya szerint a fiú rengeteg időt tölt el a számítógép előtt. Előző évi tanulmányi eredményei nem voltak valami fényesek, így Heni abban bízik, hogy rá tudja venni Dávidot, hogy az új tanévben sokkal nagyobb figyelmet fordítson a tanulásra.

IFA 2017 – Az okosjövő már karnyújtásnyira van

Idén is bemutatták Berlinben a jövő szórakoztató technológiáit és kütyüjeit, melyek között okoshűtőtől, az okosszárítóig mindent megtaláltak az érdeklődők. Az idei év nagy versenyzői az LG és a Samsung elképesztő OLED, illetve QLED televíziói voltak.

Kinyomoztuk, hogyan alakul Bokros Ádám jövője!

Öt évvel ezelőtt a felháborítóan sármos Ádám ledobta minden göncét és anyaszült meztelenül állt a felháborítóan gyönyörű Kinga előtt. A jelenetet az RTL KLub nézői sokszor láthatták már, mint az is, hogy a Barátok közt Ádámja bajba sodorja magát. A kérdés csupán annyi volt, hogy mit tartogat a jövő Solti Ádám karakterének.

A VV szerelmesei jósnőnél jártak

Két éve döntött úgy a ValóVilág 6. szériájának szerelmespárja, hogy nem bízzák a véletlenre a kapcsolatukat, és kinyomozzák, mit tartogat számukra a jövő. Mindeközben a Reflektor stábja elkísérte VV Izát és VV Krisztiánt az ígéretes jósnőhöz.

Főleg egyetemisták mennének el

Régen tervezte ennyi fiatal, hogy továbbáll az országból - a K&H Bank felmérése szerint. Főleg nappali tagozatos egyetemisták vándorolnának Nyugat-Európába. Nagyok a regionális eltérések. Budapesten a 19 és 29 év közöttiek harmada, a Kelet-magyarországiaknak pedig az ötöde fontolgatja a külföldi munkavállalást. A nyugati országrészt viszont a fiatalok több mint fele otthagyná. Igaz, ők főleg ausztriai munkavállalásban gondolkodnak, amely nem jár a magyarországi otthonuk teljes feladásával.
 

Következő rész (2017. július 14.)

Júlia álmodozni kezd a Berényi Kft. lehetséges jövőjéről. Krisztián és Tóbiás nem viselik jól, hogy Aliz és Kristóf nélkülük mennek nászútra. Rudi meglepő ajánlatot tesz Natasának. Bandi tárgyalása váratlan fordulatot vesz.

Hová utaznál az időgéppel?


szerző:
2017.07.13. 17:55
Hová utaznál az időgéppel?

Ha a 90-es évek zenéit hallgatjuk, az már maga egy időutazás... bizony, már 20 év telt el a színes évtized óta. De, vajon a korszak kultikus alakjai mit tennének, ha időgépet használhatnának?! Előre, vagy vissza utaznának vele?

A Barátok közt színésze már családra vágyik!

A Reflektor stábja a híres sorozat színészét kérdezte meg arról, hogyan tervezi a jövőjét. Kiderült, Józan László a szingli pasik táborát erősíti, de nem tagadta, hogy nem bánná, ha előbb-utóbb rátalálna a szerelem, és családot alapíthatna. Addig is hű társával, Sütivel osztja meg a mindennapjait.

Hogyan képzeled el magad 70 évesen?

Hírességeket kértünk arra, hogy képzeljék el magukat hetven évesen.

Doma:

Adrienn férjének gondolatait folyamatosan a házasságuk körül forog, hiszen az utóbbi időben minden szabad percét ez töltötte ki. Rettenetesen érzi magát amiatt, hogy ennyire nem sikerül a kapcsolatuk érzelmi oldalát rendbe rakni, ezért felhívta feleségét.

#Beszélő: Cinthya Dictator szerint ByeAlex egy csődör!

A fiatal lány beszélt a művészetéről, arról, hogy miért tartja ByeAlex-et a múzsájának, de mesélt jövőbeni terveiről, amiben természetesen nagy szerepe van szerelmének, Varga Viktornak is, akivel újabb közös projektre készülnek!

Kinga:

Vajon Kinga tényleg így érzi, vagy édesanyja befolyásolja döntését? Robi mindenesetre úgy érzi, hogy ha felesége családjához közelebb kerülne, a házasságuk is jobb lenne tőle.

53. rész - Egy fiatal nő hisz a jósnő látomásaiban!

Major Edit boldog párkapcsolatban él a párjával, Bodnár Krisztiánnal és már házasságot, gyereket terveznek, habár Edit hiányolja a szenvedélyt a kapcsolatukból. Egy lányos hétvégén Edit a két barátnőjével, Stefivel és Évával elmennek egy jósnőhöz, aki meglepő jóslatot mond Editnek...

Előző rész (2017. április 25.)

Miklós azzal szembesíti Júliát, hogy a jövőben kizárólag magára számíthat az üzletben. Rudi szorult anyagi helyzetbe kerül. Bandi és Renáta összetöri Miklós autóját. Vilmost kísérteni kezdi egy múltbéli titok.

Hogyan alakul Gabo és Ági kapcsolata? A jósnő válaszol!

Ági ellátogatott egy jósnőhöz a barátnőjével, hogy megtudja, van-e jövője kapcsolatuknak Gabóval. A lányt nem dobta fel, amit hallott...

A Mobil Világkongresszuson jártunk - Mutatjuk a jövőt!

Simon Krisztián ezúttal Barcelonába utazott, hogy beszámoljon a legfrissebb technológiai újításokról és a jövő eszközeiről a 2017-es Mobil Világkongresszuson.

Mi lesz veled öt év múlva?

Hogy, mit hoz a jövő, azt senki sem tudja biztosan. Ugyanakkor mindenki eljátszott már azzal a gondolattal, hogy elképzeli magát öt, vagy akár huszonöt év múlva. A Story Extra stábja ezt kérte az X-Faktor sztárjaitól is.

Kinyomtattak egy 38 négyzetméteres házat

Nyomtatnak már fegyvereket, hidat, házakat, ételeket és igazából mindenfajta tárgyakat, egy orosz építőipari cég azonban most rekordot döntött. Alig 24 óra alatt ugyanis kinyomtatott egy 38 négyzetméteres házat majd kifestették és be is rendezték.

Előző rész (2017. február 28.)

Ágnes lépésre szánja el magát Ludwig eltűnésével kapcsolatban. Nóra egyre bizonytalanabb saját vonzerejét illetően. Gizella nem hagyja, hogy Stella jövője veszélybe kerüljön Ágnes miatt. Megbízhat-e Emília Félixben?

Lehangoló képet festenek a jövőjükről a mai fiatalok

Egy felmérés szerint minden tízedik magyar fiatal elmenne Magyarországról. Ráadásul 40%-uk fél attól, hogy nem lesz családja. Nehéz megfejteni, mi vezethet egy ennyire pesszimista jövőképhez.

Ez történik Hanna és Ágnes karakterével!

Most fény derül az igazságra: ez fog történni Holman Hanna és Berényi Ágnes karakterével a következő hónapokban.

VOKSÁN VIRÁG: Rengeteget próbálkozott, mire befutott

Voksán Virág hivatalos modell portfóliója 13 éves. A legtöbb kép még a plasztikai műtétek előtt készült. Kerekebb arc, vékonyabb száj, rövidebb haj. A DJ ma már nem csak a kozmetikusát, de az akkori stylistját is lecserélné. Nem tagadja, rengeteget próbálkozott, mire befutott. Nem a klasszikus utcán felfedezős modell sztori az övé. Saját maga csináltatta legelső képeit egy profi fotóssal, és azzal járta az ügynökségeket. Nem adta fel, és végül befutott modell lett. Hírnevét, pedig DJ-ként nagyon jól kamatoztatja most.

Okos gépek: szép és ijesztő jövő

A mesterséges intelligencia ellentmondásos diadalútja hogyan fog alakulni a következő években? Azért ellentmondásos mindez, mert egyszerre meghökkentő, lenyűgöző és egyben megalapozott félelmeket is kelt: ha mondjuk Ázsiában úgy kétszáz millióan elveszítik munkájukat a textiliparban – miből fognak élni? Vagy, egy gorombább kérdés, mit tesz az ember, ha egy gépnek annyi esze lesz, hogy – akár ellene is fordulhat? Ez persze a jövő. De nem olyan távoli. Mire készüljünk?

Sokan aggódnak a jövőjük miatt

A létbizonytalanságtól és az anyagi nehézségektől tart a fiatalok 43 százaléka, Balog Zoltán miniszter szerint mégis az látszik a kormány által megrendelt Magyar Ifjúság Kutatás legfrissebb adataiból, hogy egyre több fiatal tartja Magyarországot a legjobb helynek. Az SOS Gyermekfalu legfrissebb kutatása szerint viszont a fiatalok nem ennyire derűlátók. Az általuk megkérdezett 1000 diák 67 százaléka nem elégedett az életével.

Robotok: Alapjában fogják átalakítani a világot körülöttünk

A Star Wars, az Avatar vagy a Terminator elképzelt valósága tíz év múlva a jelenünk lesz. A robotok beköltöznek otthonainkba és a robotika magyar kutatói szerint csak rajunk múlik, hogy a gépek hogyan szolgálják majd az emberiséget.

Fókusz Plusz 2017-02-11


szerző:
2017.02.11. 18:50
ROBOTIKA: 20 évvel ezelőtti énünk nem értene minket

Wifi az agyból, szájról olvasó kompjúter, érzelmet felismerő robot vagy épp gondolatokkal mozgatható tárgyak. Mind mind olyan újítások, amelyek néhány éven belül a hétköznapi életünk részei lehetnek. A nemzetközi robotika világában Dr. Haidegger Tamás neve egyáltalán nem ismeretlen vele kutatott jövőt a Fókusz Plusz.

Dmitrij bemutatja első saját dalát

Sokan a végső győztest látták benne, amikor először énekelt a mentoroknak. Aztán Gorbunov Dmitrij tényleg majdnem a végső győzelemig menetelt az X-Faktorban. Az elmúlt hetekben cseppet se szomorkodott, hogy végül harmadik lett, hanem új zenekart alapított és mindjárt saját lakásba is költözik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való