KERESÉS search-close

jövő

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jövő"

Istenes Bence médiatörténelmet írt, miközben élete legnehezebb évén van túl

Élete legdurvább évén van túl Istenes Bence. Két magyar és egy német showműsor házigazdája volt, utóbbival médiatörténelmet is írt, ugyanis a világon senki nem vezette még két különböző nyelven, két különböző országban az X-Faktort. Budapest belvárosában találkoztunk vele, hogy felelevenítsük az elmúlt év történéseit.
A beszélgetésből még több részletet ide kattintva láthat.

ISTENES BENCE: „A tévézésen belül szeretnék más irányba is nyitni”

Élete legdurvább évén van túl Istenes Bence. Budapest belvárosában találkoztunk vele, hogy felelevenítsük az elmúlt év történéseit és kifaggassuk őt a jövő terveiről.

Tartanunk kell a jövőtől?


szerző:
2019.01.04. 12:00
Tartanunk kell a jövőtől?

A Fókusz riportere annak járt utána a világ válságövezeteit jól ismerő szakértőkkel, hogy mi várható 2019-re!

Kabát Péternek gyermeket jövendölt a jósnő

Kabát Péter nem bírt kíváncsiságával és be akart pillantani a jövőbe. Ezért egy jósnőhöz fordult, hogy a számmisztika és a kártya segítségével megtudja, a sors mit tartogat számára.

ByeAlex: „Bármi is lesz, köszönöm, hogy velük dolgozhattam”

A győztes mentornak hatalmas szakmai kihívás volt az idei X-Faktor, és alig várja a jövőbeli közös munkát a fiúkkal. Sőt, már dolgoznak is az első lemezükön!

Puskás Peti:

A fiúk a válogatón előadott dalukkal kápráztatták el a közönséget, és annyira levették a mentorokat a lábukról, hogy Peti szerint fél évszázad múlva sem szabad abbahagyniuk. 

AMBRUS ATTILA: El kell majd mondanom a gyermekemnek, hogy ki voltam korábban

Nem tagadja, hogy ennyi év után is kísérti a múltja. Miközben legközelebbi környezetében is nap mint nap tapasztalja, hogy a Viszkis rabló kultusz él, afféle Robin Hoodként keresik fel gyakran vadidegenek. Januárban lesz hét éve, hogy Ambrus Attila szabadult, leülte büntetését, de úgy tűnik bűnhődése tovább tart. Első kislányát várja és nem tagadja nagyon örül annak, hogy nem fia lesz.
A teljes riportot ide kattintva nézheti meg.

Jövőre a legjobb húsz közé akar kerülni egyéniben Babos Tímea

Ezt a teniszező ma jelentette be. Október végén Szingapúrban védte meg párosban világbajnoki címét, azóta most nyilatkozott sikereiről először itthon. Szeptember óta új edzője van, egy rövid pihenés után két hét múlva már el is kezdi vele a felkészülést a következő idényre.

 

BK: Mit kívánnál a következő 20 évre?

Megpróbáltuk kideríteni, hogy a 20 éves Barátok közt szereplőinek milyen tervei vannak a következő két évtizedben.

A jövő autója nagy valószínűséggel elektromos lesz

Zéró káros anyag kibocsátás, ingyen parkolás, filléres üzemeltetés, ugyanakkor korlátozott hatótávolság, kevés töltőhely és magas vételár. Érvek és ellenérvek az elektromos autózás mellett. Persze, azért ennél sokkal összetettebb a kép.

Milyen szakmát szántak neked?


szerző:
2018.10.08. 16:20
Milyen szakmát szántak neked?

Amikor egy zenekar frontemberét a színpadon látjuk, úgy érezzük, hogy ez a természetes közege. De vajon mindig így volt ez? Vajon milyen szakmát szántak nekik a szüleik?

Robi rájött, hogyan tud tükröt csinálni a szigeten

Robi tükröt készített a lakatlan szigeten, ráadásul olyan tükröt, ami a jövőt is megmutatja!

A közeljövő és a 21. század

Egy budapesti család 1956-ban elhagyja az országot és az Egyesült Államokban köt ki. Fiuk, George Friedman geopolitikai elemzésekkel foglalkozó intézetet alapít Geopolitical Futures, azaz geopolitikai jövő néven, ami a jövő lehetséges forgatókönyveit publikálja. Hogyan látja az elemző a jövő évi európai parlamenti választásokat?

Sargentini-jelentés: mi lesz most?

A keddi EP-vita után szerdán a jelentés megkapta az ahhoz szükséges kétharmados többséget, hogy Magyarország ellen hosszadalmas eljárás induljon, amelynek végén megvonhatják az ország uniós szavazati jogát. Miért nem számolják a tartózkodó szavazatokat? Ugyanis, akik tartózkodással szavaztak, jelen voltak és részt vettek a szavazáson. Tartózkodással, de szavaztak. Ha ezt a 48 tartózkodó szavazatot is számolják, akkor 10 szavazat hiányzik az eljárás megindításához szükséges kétharmados többséghez.

Barátok közt: Vissza a régmúltba!

Tegnap este ismét kedvenc hőseink gyerekkorába repülhettünk vissza. Az alapkarakterek fiatalabb változatait ezúttal is a szereplők gyereki alakították.

Amikor Ambrus Attila először találkozott okostelefonnal és bankautomatával...

A Viszkisnek sok időbe tellett, mire felvette a ritmust azzal a sok változással, ami a börtönben töltött évei alatt ment végbe. Így volt például az okostelefonokkal, az új típusú televíziókkal és a bankautomatákkal is!

Magyar gazdaság: jelen és jövő (Második rész)

Van magyar gazdasági jövőkép? Hogyan lehetne az ország versenyképesebb, hogyan készüljön a digitális korra, amikor kevesen szereznek diplomát és a kormány nagyon keveset költ a jövőt meghatározó kutatásra és fejlesztésre. Szakértőink a témában Palócz Éva közgazdász, a Kopint-Tárki vezérigazgatója és két egyetemi tanár, Surány György, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke és Chikán Attila, korábbi miniszter, a Magyar Tudományos Akadémia tagja.

Iskola helyett vloggerkedés


szerző:
2018.05.15. 18:00
Iskola helyett vloggerkedés

Ágnes a lányáért, Rékáért aggódik, aki a vloggerkedés miatt az iskolát is szünetelteti. Meg lehet ebből élni? Valóban ez a jövő? A kétségbeesett anyuka feltárta félelmeit lányának…

Interaktív kiállítás mutatja be a jövőt

Jelnyelvet hanggá alakító érzékelő, nyomtatott szöveget Braille-írássá változtató kesztyű, vagy kockákkal működő DJ pult – akár ilyen technikai újdonságokkal is találkozhatunk a közeljövőben.A „Jövő utcája” nevű interaktív tudományos kiállításon már most ki lehetett próbálni sok mindent, amin a kutatók még dolgoznak.

Vajon mire készülhet Bözsi mama?

Ahogy nő Vilmosék pluszbevétele, úgy nő a feszültség közöttük, és ezt még az is tetézi, hogy úgy tűnik, Bözsi mama nagyon készül valamire…

„Ne adjuk el a szavazatunkat!”

Ha száraz kenyérhéjat eszünk, akkor se adjuk el a szavazatunkat - ezt is mondják az online cigány televízió kisfilmjében azok a romák, akik mind arra buzdítanak, ne engedjék megvásárolni magukat. A televízió munkatársai szerint egyre több jelzés érkezik, hogy a pártok képviselői megkeresik a mélyszegénységben élőket és akár fizetnének is a szavazataikért.

Ezt gondolják a jövőjükről a mai fiatalok!

Pont egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy egy felmérés szerint minden tízedik magyar fiatal elmenne Magyarországról. Ráadásul 40%-uk fél attól, hogy nem lesz családja. Már akkor nehéz volt megfejteni, mi vezethet egy ennyire pesszimista jövőképhez…

Bizonyíték az időutazásra?


szerző:
2018.02.21. 08:02
Bizonyíték az időutazásra?

Egy magát rejtélyesen csak Edward néven emlegető úriember azt állítja, hogy időutazó, aki legutóbb épp 5000-ből jött vissza a jelenbe. Erre „bizonyítéka” is van: egy fénykép, mely az akkori Los Angeles-t ábrázolja! Állítólag...

Romák: a többség tartós fogságban?

Az embernek az a gyanúja, hogy ma a tájékozott közvélemény is elsősorban rendőrségi hírekkel azonosítja a cigányságot, mert mostanában az Országos Cigány Önkormányzat és Farkas Flórián miniszterelnöki kedvenc ellen folyó nyomozásokról és vizsgálatokról lehet hallani. A cigányságról nem. Pedig sem nélkülük, sem ellenük nem képzelhető el a jövő Magyarországa.

Berlin: nagykoalíció – vagy…?

Szeptember óta ügyvezető kancellár és kormány irányítja Németországot és szerencsés eset, ha ez csak húsvétig marad így. A német gazdaságot ez nem fékezi, de, úgy hirtelen: Macron francia elnöknek várnia kell a csakis Németországgal együtt beindítható uniós reformterveivel; és maradhat-e a csökkenő tekintélyű Angela Merkel a Donald Trumppal szembeni európai ellensúly?

 

Mesterséges intelligencia, ami behálózza mindennapjainkat

Sokan hajlamosak vagyunk meg-megijedni egy-egy újdonságtól – és akkor eszünkbe jut, hogy Budapesten mondjuk 30 éve a legnagyobb vágyunk egy vezetékes telefon volt. Ami lassan eltűnik a világból… Minden évben rendeznek egy globális szórakoztatóipari vásárt Las Vegasban, a szakértők pedig abban segítenek, hogy megértsük az idei jövőkiállításból mit és mikor fogunk a mindennapjainkban használni.

Fókusz Plusz 2018-01-06


szerző:
2018.01.06. 18:45
Zimány Linda: „Most száz százalékban meg tudom élni a nőiességemet”

Az ismertség nem mindig fenékig tejfel, ahogy Zimány Linda élete sem. De vajon milyen akadályokkal kell nap mint nap megküzdenie a modellnek? Mutatjuk!

Nyári Dia elárulta, hogy jövőre egy régi-új szereplő tér vissza a sorozatba!

A fiatal színészeknek kifejezetten jól telt a 2017-es év, ugyanis a Barátok köztön kívül egy közös színdarabban is együtt játszhattak, emellett külön-külön is mérföldkőhöz értek a magánéletükben. Dia és Peti elárulta, mi fog történni Petivel és Hannával jövőre, és egy óriási titokba is beavattak minket.

A Barátok közt Gigije érettebb nőként tér vissza 2018-ban?

Görgényi Fruzsinak az idei év elég különösen alakult: nem érték hatalmas változások a karrierjében, sem a magánéletében, viszont lélekben óriási átalakuláson ment keresztül. Az érdekesség, hogy a karaktere, Gigi is sok mindenben fog fejlődni és változni jövőre.

Jövőre csak jó dolgok fognak történni a Barátok közt Lucájával?

A fiatal lány számára az idei év rengeteg pozitív dolgot tartogatott, amiért kiváltképp hálás. Közben azt is megtudhattuk, hogy az általa alakított Fekete Luca milyen dolgokkal szembesül majd 2018-ban.

A Barátok közt Vili bácsija humoros pillanatokra számíthat 2018-ban!

Várkonyi András elárulta, hogy a 2017-es év nagy sok munkával járt, de mint mindig, imádta minden pillanatát. Idén is rengetegszer bújt bele Kertész Vilmos bőrébe, akire különleges kalandok várnak 2018-ban.

Solti Ádám: „Bokros Ádám egy hatalmas figura, nagyon csípem!”

Karrierje szempontjából, a színésznek fantasztikusan telt az idei év, hiszen főszerepet játszhatott, és még játszik is A szerelmes Shakespeare-ben, és az énekesi pályája is felfelé ível. Ádám még annyit elárult, hogy karakterének csajozós mivolta jövőre is megmarad.

Műanyag: méreg vagy a jólét alapja?

Amíg ezt a műsort nézik, 30 kamionnyi soha le nem bomló szemét kerül a világ tengereibe és óceánjaiba. Ha most körülnéznek a szobában, ahonnan nézik ezt a műsort, biztosan tucatnyi műanyagból készült tárgyat láthatnak. De, hogyan élvezzük a műanyag nyújtotta szinte korlátlan előnyöket, hogy közben ne temesse maga alá a Földet a műanyag szemét. Létezik ilyen megoldás?

Milyen lesz a közelgő robotok kora?

Nyilvánvalóan 20-30 év múlva teljesen másként festenek majd a mindennapjaink. Okos házakban fogunk lakni, ahol háztartási robotok végzik a ház körüli teendőket, kutyát sétáltatnak, segítenek házi feladatot írni, megkeresik az elveszett játékokat, rendet raknak, pakolnak, vagy épp a gyereknek mesét olvasnak...

Internet és a használati tárgyak

Az internetre fog kapcsolódni a legtöbb használati tárgyunk – ezt jósolja a 40X40 nevű kiállítás, ahol negyven ország negyven tervezőjének díjnyertes designtermékei láthatók.

E-autókkal a jövő felé


szerző:
2017.10.06. 00:55
E-autókkal a jövő felé

Az energiatakarékos- és elektromos közlekedésre hazánkban is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, de vajon mekkora szerepe lehet az elektromos közlekedéstechnológia előrehaladásában az olyan nagy cégeknek, mint a Siemens vagy a BMW?

A nagy sztár visszaül az iskolapadba?

Heninek elege van 15 éves fia, Dávid hobbijából. A fiú ugyanis vloggerkedik, és több ezer követője is van, viszont az édesanya szerint a fiú rengeteg időt tölt el a számítógép előtt. Előző évi tanulmányi eredményei nem voltak valami fényesek, így Heni abban bízik, hogy rá tudja venni Dávidot, hogy az új tanévben sokkal nagyobb figyelmet fordítson a tanulásra.

IFA 2017 – Az okosjövő már karnyújtásnyira van

Idén is bemutatták Berlinben a jövő szórakoztató technológiáit és kütyüjeit, melyek között okoshűtőtől, az okosszárítóig mindent megtaláltak az érdeklődők. Az idei év nagy versenyzői az LG és a Samsung elképesztő OLED, illetve QLED televíziói voltak.

Kinyomoztuk, hogyan alakul Bokros Ádám jövője!

Öt évvel ezelőtt a felháborítóan sármos Ádám ledobta minden göncét és anyaszült meztelenül állt a felháborítóan gyönyörű Kinga előtt. A jelenetet az RTL KLub nézői sokszor láthatták már, mint az is, hogy a Barátok közt Ádámja bajba sodorja magát. A kérdés csupán annyi volt, hogy mit tartogat a jövő Solti Ádám karakterének.

A VV szerelmesei jósnőnél jártak

Két éve döntött úgy a ValóVilág 6. szériájának szerelmespárja, hogy nem bízzák a véletlenre a kapcsolatukat, és kinyomozzák, mit tartogat számukra a jövő. Mindeközben a Reflektor stábja elkísérte VV Izát és VV Krisztiánt az ígéretes jósnőhöz.

Főleg egyetemisták mennének el

Régen tervezte ennyi fiatal, hogy továbbáll az országból - a K&H Bank felmérése szerint. Főleg nappali tagozatos egyetemisták vándorolnának Nyugat-Európába. Nagyok a regionális eltérések. Budapesten a 19 és 29 év közöttiek harmada, a Kelet-magyarországiaknak pedig az ötöde fontolgatja a külföldi munkavállalást. A nyugati országrészt viszont a fiatalok több mint fele otthagyná. Igaz, ők főleg ausztriai munkavállalásban gondolkodnak, amely nem jár a magyarországi otthonuk teljes feladásával.
 

Következő rész (2017. július 14.)

Júlia álmodozni kezd a Berényi Kft. lehetséges jövőjéről. Krisztián és Tóbiás nem viselik jól, hogy Aliz és Kristóf nélkülük mennek nászútra. Rudi meglepő ajánlatot tesz Natasának. Bandi tárgyalása váratlan fordulatot vesz.

Hová utaznál az időgéppel?


szerző:
2017.07.13. 17:55
Hová utaznál az időgéppel?

Ha a 90-es évek zenéit hallgatjuk, az már maga egy időutazás... bizony, már 20 év telt el a színes évtized óta. De, vajon a korszak kultikus alakjai mit tennének, ha időgépet használhatnának?! Előre, vagy vissza utaznának vele?

A Barátok közt színésze már családra vágyik!

A Reflektor stábja a híres sorozat színészét kérdezte meg arról, hogyan tervezi a jövőjét. Kiderült, Józan László a szingli pasik táborát erősíti, de nem tagadta, hogy nem bánná, ha előbb-utóbb rátalálna a szerelem, és családot alapíthatna. Addig is hű társával, Sütivel osztja meg a mindennapjait.

Hogyan képzeled el magad 70 évesen?

Hírességeket kértünk arra, hogy képzeljék el magukat hetven évesen.

Doma:

Adrienn férjének gondolatait folyamatosan a házasságuk körül forog, hiszen az utóbbi időben minden szabad percét ez töltötte ki. Rettenetesen érzi magát amiatt, hogy ennyire nem sikerül a kapcsolatuk érzelmi oldalát rendbe rakni, ezért felhívta feleségét.

#Beszélő: Cinthya Dictator szerint ByeAlex egy csődör!

A fiatal lány beszélt a művészetéről, arról, hogy miért tartja ByeAlex-et a múzsájának, de mesélt jövőbeni terveiről, amiben természetesen nagy szerepe van szerelmének, Varga Viktornak is, akivel újabb közös projektre készülnek!

Kinga:

Vajon Kinga tényleg így érzi, vagy édesanyja befolyásolja döntését? Robi mindenesetre úgy érzi, hogy ha felesége családjához közelebb kerülne, a házasságuk is jobb lenne tőle.

53. rész - Egy fiatal nő hisz a jósnő látomásaiban!

Major Edit boldog párkapcsolatban él a párjával, Bodnár Krisztiánnal és már házasságot, gyereket terveznek, habár Edit hiányolja a szenvedélyt a kapcsolatukból. Egy lányos hétvégén Edit a két barátnőjével, Stefivel és Évával elmennek egy jósnőhöz, aki meglepő jóslatot mond Editnek...

Előző rész (2017. április 25.)

Miklós azzal szembesíti Júliát, hogy a jövőben kizárólag magára számíthat az üzletben. Rudi szorult anyagi helyzetbe kerül. Bandi és Renáta összetöri Miklós autóját. Vilmost kísérteni kezdi egy múltbéli titok.

Hogyan alakul Gabo és Ági kapcsolata? A jósnő válaszol!

Ági ellátogatott egy jósnőhöz a barátnőjével, hogy megtudja, van-e jövője kapcsolatuknak Gabóval. A lányt nem dobta fel, amit hallott...

A Mobil Világkongresszuson jártunk - Mutatjuk a jövőt!

Simon Krisztián ezúttal Barcelonába utazott, hogy beszámoljon a legfrissebb technológiai újításokról és a jövő eszközeiről a 2017-es Mobil Világkongresszuson.

Mi lesz veled öt év múlva?

Hogy, mit hoz a jövő, azt senki sem tudja biztosan. Ugyanakkor mindenki eljátszott már azzal a gondolattal, hogy elképzeli magát öt, vagy akár huszonöt év múlva. A Story Extra stábja ezt kérte az X-Faktor sztárjaitól is.

Kinyomtattak egy 38 négyzetméteres házat

Nyomtatnak már fegyvereket, hidat, házakat, ételeket és igazából mindenfajta tárgyakat, egy orosz építőipari cég azonban most rekordot döntött. Alig 24 óra alatt ugyanis kinyomtatott egy 38 négyzetméteres házat majd kifestették és be is rendezték.

Előző rész (2017. február 28.)

Ágnes lépésre szánja el magát Ludwig eltűnésével kapcsolatban. Nóra egyre bizonytalanabb saját vonzerejét illetően. Gizella nem hagyja, hogy Stella jövője veszélybe kerüljön Ágnes miatt. Megbízhat-e Emília Félixben?

Lehangoló képet festenek a jövőjükről a mai fiatalok

Egy felmérés szerint minden tízedik magyar fiatal elmenne Magyarországról. Ráadásul 40%-uk fél attól, hogy nem lesz családja. Nehéz megfejteni, mi vezethet egy ennyire pesszimista jövőképhez.

Ez történik Hanna és Ágnes karakterével!

Most fény derül az igazságra: ez fog történni Holman Hanna és Berényi Ágnes karakterével a következő hónapokban.

VOKSÁN VIRÁG: Rengeteget próbálkozott, mire befutott

Voksán Virág hivatalos modell portfóliója 13 éves. A legtöbb kép még a plasztikai műtétek előtt készült. Kerekebb arc, vékonyabb száj, rövidebb haj. A DJ ma már nem csak a kozmetikusát, de az akkori stylistját is lecserélné. Nem tagadja, rengeteget próbálkozott, mire befutott. Nem a klasszikus utcán felfedezős modell sztori az övé. Saját maga csináltatta legelső képeit egy profi fotóssal, és azzal járta az ügynökségeket. Nem adta fel, és végül befutott modell lett. Hírnevét, pedig DJ-ként nagyon jól kamatoztatja most.

Okos gépek: szép és ijesztő jövő

A mesterséges intelligencia ellentmondásos diadalútja hogyan fog alakulni a következő években? Azért ellentmondásos mindez, mert egyszerre meghökkentő, lenyűgöző és egyben megalapozott félelmeket is kelt: ha mondjuk Ázsiában úgy kétszáz millióan elveszítik munkájukat a textiliparban – miből fognak élni? Vagy, egy gorombább kérdés, mit tesz az ember, ha egy gépnek annyi esze lesz, hogy – akár ellene is fordulhat? Ez persze a jövő. De nem olyan távoli. Mire készüljünk?

Sokan aggódnak a jövőjük miatt

A létbizonytalanságtól és az anyagi nehézségektől tart a fiatalok 43 százaléka, Balog Zoltán miniszter szerint mégis az látszik a kormány által megrendelt Magyar Ifjúság Kutatás legfrissebb adataiból, hogy egyre több fiatal tartja Magyarországot a legjobb helynek. Az SOS Gyermekfalu legfrissebb kutatása szerint viszont a fiatalok nem ennyire derűlátók. Az általuk megkérdezett 1000 diák 67 százaléka nem elégedett az életével.

Robotok: Alapjában fogják átalakítani a világot körülöttünk

A Star Wars, az Avatar vagy a Terminator elképzelt valósága tíz év múlva a jelenünk lesz. A robotok beköltöznek otthonainkba és a robotika magyar kutatói szerint csak rajunk múlik, hogy a gépek hogyan szolgálják majd az emberiséget.

Fókusz Plusz 2017-02-11


szerző:
2017.02.11. 18:50
ROBOTIKA: 20 évvel ezelőtti énünk nem értene minket

Wifi az agyból, szájról olvasó kompjúter, érzelmet felismerő robot vagy épp gondolatokkal mozgatható tárgyak. Mind mind olyan újítások, amelyek néhány éven belül a hétköznapi életünk részei lehetnek. A nemzetközi robotika világában Dr. Haidegger Tamás neve egyáltalán nem ismeretlen vele kutatott jövőt a Fókusz Plusz.

Dmitrij bemutatja első saját dalát

Sokan a végső győztest látták benne, amikor először énekelt a mentoroknak. Aztán Gorbunov Dmitrij tényleg majdnem a végső győzelemig menetelt az X-Faktorban. Az elmúlt hetekben cseppet se szomorkodott, hogy végül harmadik lett, hanem új zenekart alapított és mindjárt saját lakásba is költözik.

Egyre nehezebb? Fiatalok 2017

Arról gyakran beszélünk, hogy nő az átlagos élettartam, tehát tovább élünk és így a legtöbb társadalomban egyre több az idős ember – de arról ritkábban esik szó, hogy, ezzel párhuzamosan, a jövőért felelős fiatalok aránya Magyarországon drasztikusan csökken. Vajon mikor volt nehezebb egy magyar kisközségből egyetemig jutni – 1980-ban vagy 2016-ban? Ki tudja?

Fókusz Plusz 2017-01-07


szerző:
2017.01.07. 18:50

Feltárul a jövő!


szerző:
2017.01.05. 17:25
Feltárul a jövő!

Kovács Dóri az újévet egy jósnőnél kezdte. De milyen jövőt olvastak ki számára a kártyákból?

Story Extra 2017-01-05


szerző:
2017.01.05. 17:25
Gondolkodjunk előre – Biztosítsuk be magunkat!

Sajnos igaz az a tény, Magyarország lakossága alul biztosított, vagyis anyagi okok miatt nem tud gondoskodni a jövőéről, esetleg tudatosan nem is akar. A kutatások azt feltételezik, a legtöbb ember pszichés falat húz maga elé, ha például balesetbiztosításról hall. Viszont amiről kevesen tudnak, hogy például egy jól megkötött biztosítás az egészségügyben is a segítségünkre lehet. Járjunk utána! 

A villalakókat Vágási Feriék is megirigyelnék

Tivyék elmesélték, ki mit tervez a jövőjére nézve, illetve belekukkanthattunk a kiesők jelenlegi életébe, ahogyan azt is megtudhattuk, mit szóltak a győztes személyéhez, és milyen volt számukra a játék.

A populizmus Európája jön?

Ez a történet a Brexit-bombával kezdődik 2016 nyarán. Folytatódik Donald Trump váratlan győzelmével az amerikai elnökválasztáson novemberben. A brit kilépés folyamatáról az unió fél évvel később sem tud semmit, igaz, a britek sem. Donald Trump elnöksége majdnem két hónap múlva kezdődik, egyelőre csak néhány leendő kinevezettje ismert. De: ez a történet azzal folytatódik, hogy a következő 9 hónapban az Európai Unió 6 alapító tagja közül négyben is lesznek választások, s e négy ország közül három történetesen a britek nélküli unió legerősebb 3 gazdasága. A Brexit és Donald Trump lehetséges hatása Európára.

Támogatás elektromos autóhoz

Csütörtöktől lehet állami segítséget igényelni elektromos autók vásárlásához. A támogatás az autó árának 21 százaléka, de legfeljebb másfél millió forint lehet. A Nemzetgazdasági Minisztérium összesen kétmilliárd forintot költ a programra. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint az elektromos autózás jó dolog, de Magyarországon egyelőre hosszabb útra nem ajánlott.

Izzik a levegő Peti és Hanna között?

Mostanában egyre több időt tölt együtt Peti és Hanna, ami elsőre egyáltalán nem feltűnő. Viszont az már inkább, hogy úgy tűnik, napról napra közelebb kerülnek egymás lelkéhez.

Milyen lesz az élet a Földön 100 év múlva?

Elképzelték már, milyen lesz a jövőnk 100 év múlva? Robotok, mai szemmel elképzelhetetlen technika, repülő autók, Mars-utazás? Egyáltalán megjósolható a távoli jövő? A fantasztikus filmek alkotói sokféleképpen el tudják képzelni, hogyan néz ki a világ egy évszázad múlva, de mit mond a jövő- és a klímakutató?

„Előzd meg a jövőt!” – Mit tehetünk az egészségünkért?

A Fuss magadért egy kört! mozgalom arra hívja fel a figyelmünket, hogy mi magunk tehetjük a legtöbbet saját egészségünkért. Már kis lépésekkel lehet életmódot váltani, itt megtudhatod, mit és hogyan változtass!

Marci elbizonytalanodik Grétivel kapcsolatban

Kristóf rábeszéli Ritát, hogy segítsen ő is Marci és Gréti lakásának felújításában. A szerelmesek a festés közben összevesznek, Gréti elrohan, Marci pedig - Kristófék előtt - megkérdőjelezi közös jövőjüket.

A sztár végleg elhagyja Magyarországot

Az nem is kérdés, hogy emlékszünk-e Édes Krisztiánra, más néven SP-re! Arra viszont már kevesebben emlékezhetnek, hogy egy évvel ezelőtt a fotós és egyben énekes fiúnak mi volt az utolsó itthoni munkája, és pontosan mit is csinált az utazása előtt.

ValóVilág sztárok, akik hisznek a jóslatokban?!

Két évvel ezelőtt, ezen a napon történt, hogy egy nagy döntés előtt állt VV Iza és VV Krisztián, akik egy jósnőhöz fordultak segítségül. A valóságshow hatodik szériájának szerelmesei akkor már az összeköltözést fontolgatták, sőt. Arra voltak kíváncsiak nagyon, hogy mit hoz számukra a jövő. Nézzétek:

Bokros Ádám ismét a hölgyek szolgálatába áll?

A Mátyás király tér sármos lakójáról mindenki tudja, hogy hogyan kereste meg korábban a napi betevőjét. Azóta volt egy törés az életében, ami szinte gyökeresen megváltoztatta pénzkeresési szokásait. Ám hamarosan lehet, hogy mégis kénytelen lesz visszanyúlni múltbéli módszereihez?

Focisiker: jöhet a folytatás?

Amikor több ezer ember mondja egyszerre, hogy meglesz a világbajnoki szereplés is, azonnal hajlamosak vagyunk elhinni, de ez azért ennél összetettebb kérdés. A magyar válogatott sokak által nem várt szereplése az Eb-n új távlatokat is nyithat, de ha nem vigyáznak azok, akik ezért felelősek, akár csapda is lehet belőle.

Íme a jó marketinges ismérvei!

A Marketing és Média a Magyar Marketing Szövetséggel közösen első alkalommal készítette el az 50 legsikeresebb marketingvezető listáját. Azt vizsgálták, hogy a szakemberek mennyire sikeresek az adott területen, és hogy mennyire meghatározó a véleményük.

Érbetegségek: milliók gondja, mi a teendő?

A Magyar Tudományos Akadémia néhány szakembere összefogott és elkezdtek gondolkozni a magyar egészségügy helyzetéről és jövőjéről. Ennek során Csiba László, a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinikájának igazgatója először lehangoló adatokat mondott a keringési betegségekről és halálozásokról Magyarországon, majd azt is elmondta, hogy ez miért van.

A tanárlázadás tanulságai

A közoktatással kapcsolatos, jó féléves tiltakozások és a hosszú ideje tartó viták aligha szűnnek meg a nyári iskolai szünet alatt – még akkor sem, ha a kormány rohamtempóban módosítja a kifogásolt előírások egy részét és ugyancsak rohamtempóban kisajátítja az iskolák fenntartását és működtetését, mondhatnám kiteljesíti az államilag központosított közoktatási rendszert. Gondoltuk megkérdezünk egy szaktekintélyt, aki közvetlenül nem vett részt az elmúlt fél év vitáiban, de sokat tud a gyerekekről és nagyon sok éve ismeri és elemzi a magyar közoktatást.

Gábor megjósolta a szerelmesek jövőjét?

Szinte nem telik el nap Brigi és Gergő veszekedése nélkül. A farmerek már nagyon ki vannak hegyezve ezekre az összezördülésekre, Gábor pedig azt is elárulta, hogyan képzeli el a párost a Farmon túl...
 

20 év múlva 20 millióval gazdagabban?

A farmerek egyesével mesélhettek saját jövőképükről, hogy hol tartanának majd két évtizeddel később, ha ők nyernék meg a sok-sok millió forintot. Több érdekes agyszüleményre is fény derült; az egyik Diáé volt, amiből egyértelműen megtudhattuk, hogy minden társán segítene nyereményéből.

Brigi lebukott - Nem tervez közös jövőt Gergővel?

Egy kedves feladatból csúnya bukás lett? A farmerekben már többször felmerült, hogy Brigi csak kihasználja Gergőt, míg tart a játék. Most pedig alá is támasztotta ezt az elméletet.

Gergő így tervezi a közös életet Brigivel

A farmer nem csak a játék idejére tervez szerelmével. Komolyan fontolgatja, hogyan fogadtassa el Brigi gyermekeivel kapcsolatukat. Már azt is tudja, ki fog neki segíteni ebben.

Ilyenek lesznek a jövő repterei

Ma még sci-fi-be illik, de már megvan annak a repülőgépnek az ötlete, amivel 11 perc alatt jutnánk el New Yorkból Londonba. Nemsokára repülhetünk átlátszó gépen is, meg vészhelyzet esetén kidobható kabinúval. A jövő repülőtér-városaiban több nyelven beszélő robotok, önjáró bőröndök mellett vízesések, kaszinók, golfpályák között korcsolyázhatunk meg mozizhatunk is.

Sokan csak ígérték, hogy segítenek

Leszakadt a fólia, áznak a falak, az egyik kémény beomlott. A statikus szerint felújítható az épület, de erre alig van pénzük. Még mindig rokonoknál húzza meg magát az a 14 fős kiszombori család, ahol egy 10 éves kisfiú mentette meg mindenki életét azzal, hogy éjszaka felriadt a lángokban álló tető pattogására. A januári tűzben mindenük odaveszett. Sokan ígértek segítséget, de a család szerint ezekből szinte semmi nem lett.

Milyen lesz a világ 20 év múlva?

Van, aki szerint 20 év múlva a világ sokkal hangosabb és pörgősebb lesz, mások szerint pedig még digitálisabb lesz, és az emberi kommunikáció szinte teljesen megszűnik majd.

Damu Roland:

Damu Roland megmutatta első felvételét koraszülött kislányáról. A büszke apa azt mondja, le kell zárniuk a zűrös múltat, a kicsi Majáért érdemes új életet kezdeni. Az elmúlt hetekben a babát váró családról felkavaró hírek láttak napvilágot, több szó volt alkoholról, erőszakról, a szülők problémáiról, mint a születendő babáról. Talán ez most már tényleg másként lesz.

Story Extra 2016-04-06


szerző:
2016.04.06. 16:55

Ilyen lesz a jövő Budapestje


szerző:
2016.04.05. 12:33
Ilyen lesz a jövő Budapestje

Többemeletes híd, mozgatható kilátó, felhőkarcolók és hosszú folyóparti sétány. Öt évvel ezelőtt a Fókusz Plusz leleményes tervezők futurisztikus ötleteinek eredt a nyomába.

Robin Tunney elmondta, mi vár Lisbonra

A színésznő persze nem azt árulta el, hogyan végződik A mentalista című sorozat. Csupán arról beszélt, milyen lenne a nyomozónő élete a valóságban.

A kormány nélkül keresik a közoktatás jövőjét

Két gimnáziumi tanár. Egyikük a hivatalos Köznevelési Kerekasztalnál a Nemzeti Pedagóguskar elnökeként képviseli a tanárokat, másikuk Civil Oktatási Platformot kezdeményezett, ahol a kormány nélkül keresik a közoktatás jövőjét. Két asztal mellett tárgyalnak ugyanarról, személyesen még nem találkoztak itt vitatkoznak először: Horváth Péter és Miklósi László.

Jön az okosautók kora


szerző:
2016.02.20. 01:00
Jön az okosautók kora

Az okostelefonok egyre többet tudnak és minden rekordot megdöntve terjednek a világban. Mi lesz az autókkal? Igazuk van-e azoknak, akik azt mondogatják, hogy például a távközlés, az informatika, vagy éppen a digitális technika fejlődése messze-messze megelőzte az autók fejlődését? És éppenséggel az olcsó olaj és benzin korában - összekapja-e magát az autóipar?

Hamarosan eljön az okosautók kora?

Beül az autójába, megmondja, hova akar menni, majd hátradől és mással foglalkozik, míg az autója odavezeti magát? 15 év múlva minden hatodik új autó képes lesz erre. Önvezető- és elektromos autók és autómegosztás forradalmasítja a ma ismert hétköznapi közlekedést. Világcégek fejlesztenek gőzerővel, hogy az okostelefonok után eljöjjön az okosautók kora.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való