KERESÉS search-close

kár

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kár"

Takarítják a romokat a villámárvíz után

Elkezdődött a takarítás a villámárvíz-sújtotta egri városrészben. Tíz napja a megáradt Szala-patak betört több házba, volt, aki az ablakon át menekült. Negyvenöt ember maradt fedél nélkül, egy kollégiumban szállásolták el őket, azóta is ott élnek. A múlt héten fertőtlenítettek, mától pedig takarítják a környéket.

Hét hónap elteltével sem térítették meg a kárt

Felrobbantak az égők, a műszaki berendezések pedig füstölni kezdtek egy szentendrei család házában, miután egy külső vezetékszakadás miatt a ház elektromos rendszere 420 volt feszültség alá került. Az eset tavaly, karácsony előtt történt. A család két kisgyerekkel egy szállodában töltötte az ünnepeket. Az áramszolgáltató elismerte a hibát, az ELMŰ biztosítója azonban hét hónap elteltével sem térítette meg a kárt. 

170 milliót sikkasztott egy komlói közös képviselő

Elsikkasztotta a kezelésébe tartozó társasházak pénzét a vádirat szerint egy komlói közös képviselő. A napokban emelt vádat ellene az ügyészség. 59 társasháznak összesen 170 millió forint kárt okozott. Volt olyan lakóközösség, amelytől több mint 10 millió forintot lopott. Komlón az elmúlt 5 évben három hasonló eset is történt.

Otthon töltheti a karácsonyt Bróker Marcsi

Otthon töltheti a karácsonyt a Bróker Marcsiként elhíresült karcagi nő, aki az ügyészség szerint legalább 12 milliárd forint kárt okozott az ügyfeleinek. Az asszonyt 3 éve fogták el, a törvény szerint ennyi ideig tartható valaki letartóztatásban.

Sascsaládot mérgeztek meg Békés megyében

Teljes fészekaljnyi parlagi sast mérgeztek meg a napokban Békés megyében, ilyen súlyos mérgezésre 13 éve nem volt példa. Ismeretlenek egy galambtetembe rejtettek egy olyan mérget, amelyet 2008-ban betiltottak. A madarak fészkétől nem messze tették le. Négy sas és két szarka pusztult el, a természetvédelmi kár meghaladja a négymillió forintot.

TÁJFUN: Óriási vihar tarolta le Tokiót

210 kilométeres széllökésekkel ért partot a Faxai nevű tájfun Tokió közelében helyi idő szerint hajnali ötkor. A hatóságok előre figyelmeztették a környéken élőket, hogy keressenek menedéket, mert ez lesz az elmúlt tíz év legerősebb vihara, amely a japán fővárost eléri. A durva szélvihar nagy károkat okozott. Villanyoszlopok dőltek ki, vezetékek szakadtak le, emiatt pedig sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás.

A klímakutatók szerint egyre durvább viharokra számíthatunk

Fák dőltek ki és tetők szakadtak le a vasárnapi viharokban. A lezúduló eső kerteket és több alagsort is elárasztott. A szakértők szerint a globális felmelegedés miatt lettek egyre gyakoribbak az ilyen és ehhez hasonló pusztító erejű viharok már szinte az összes földrészen.

Faág esett a felsővezetékre, több százezer forint a kár

Méteres lángokkal és dermesztő hanggal járt, amikor a faág a vasúti felsővezetékre esett ma hajnalban Kaposváron. A tüzet többen is videóra vették, mielőtt a tűzoltók eloltották volna. A szélvihar miatt keletkezett tűz több százezer forintos kárt okozott és öt vonat késett miatta.

PUSZTÍTOTT A TŰZ: Bent jártunk a leégett anyaotthonban

Stábunkat beengedték a leégett nágocsi anyaotthonba, a helyszínen készített felvételeken jól látszik, milyen nagy a kár. A Híradó riportja ITT!

Novemberi tavasz: terem az eper, érik a málna

Terem az eper, érik a málna – mintha tavasz lenne, olyan az idei november. Az általunk megkérdezett szakértő szerint a rendkívüli időjárás megviseli a növényeket, ezért jövőre kevesebb lehet a termés. A szokatlan meleg a halászatban is okoz károkat: levegőztetni kell a halakat, hogy ne pusztuljanak el.

31 autó tükrét rúgta le a részeg fiatal

Egy részeg fiatal 31 autót rongált meg szombat hajnalban Budapesten. A gyanúsított a legtöbb autóról a visszapillantó tükröt rúgta le. A rendőröket egy szemtanú értesítette, majd a térfigyelő kamerákon is észrevették, hogy mit csinál, ezután kapták el. Az első becslések szerint több százezer forint a kár.

Autómentős okozott baleseteket

Mások kárából húzott hasznot: térköveket és vasdarabokat szórt az autópályára egy autómentős, így okozott több balesetet. Aztán a bajba jutott sofőrökhöz ő ment segítséget nyújtani, amiért persze pénzt kért.

 

Pusztított a hétfő esti vihar

Brutális vihar csapott le hétfő éjjel. Száz kilométeres széllökések, szupercella, jégeső vonult végig az országon. A tűzoltókat hétfő este óta több mint 400 esethez riasztották.

Milliárdos károk egy hétvége alatt

Több mint egy milliárd forintra becsülik a hétvégi vihar okozta károkat. Péntek este érte el az országot az a nagy erejű vihar, ami előbb Vas és Zala megyét, majd másnap Bács-Kiskun és Békés megyét tarolta le.

 

Még nem láttak ekkora szélvihart

Tízezrek maradtak hosszabb-rövidebb időre áram nélkül országszerte - hatalmas károkat okozott az orkán erejű vihar. Volt, ahol egy 80 éves fát is kicsavart, ami családi házra dőlt.

Orkán erejű szél borított fel a teherautót

Egy teherautót is felborított az orkán erejű szél Komáromban. A Velencei tóból pedig két embert kellett kimenekíteniük a vízi rendőröknek, egyikük nem tudott a partra jutni, a szörfdeszkájába kapaszkodott. Hegyeshalomban és Péren órákon át szünetelt az áramszolgáltatás.

18 ezer hektáron jelentettek aszálykárt

Átvészelhetik a haszonnövények a forróságot, de már nem sokáig. Ha nem jön enyhülés és eső, akkor szinte megjósolhatatlan, mekkora kára lesz a gazdáknak - ezt mondja a gabonatermesztők szövetségének elnöke. Öntözni kellene, de erre nincs pénz - az állami támogatáshoz pedig önrész szükséges. Eddig már 18 ezer hektáron jelentettek aszálykárt a gazdák.

Tornádó erejű szél pusztított Baranyában

Az EON becslése szerint 250 kilométer per órás sebességgel tombolhatott az a szélvihar, ami múlt héten tarolta le Baranya megye egy részét. Mostanra derült ki, hogy az áramszolgáltatónak akár 100 milliós kára is keletkezhetett, miután 10, nagyfeszültségű vezetéket tartó oszlopa is kidőlt. A szél olyan erős volt, hogy az egyenként 3 tonnás 25 méteres monstrumok szinte kettéhajlottak, most a szántóföldeken hevernek darabokban. A teljes helyreállítás három hónapig is tarthat.

100 milliós kárt okozott a jég

Száz milliós kárt okozott a becslések szerint a hét elején pusztító vihar Magyarsarlóson. A faluban a házak kétharmada megrongálódott. A helyiek azóta is a károk eltakarításán dolgoznak. A polgármester szerint a település egyedül nem boldogul ezzel, ezért rendkívüli segítséget kérnek a miniszterelnöktől és a belügyminisztériumtól.

Van, aki az utcán éjszakázott

Vannak olyan utasok, akik az utcán éjszakáztak, mert nem tudták kifizetni a szállást Antalya-ban a Green Holidays csődje után. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok szerint hiába kértek segítséget a magyar külképviselettől is, a konzul csak annyit közölt, hogy nem tehet semmit. Közben a Green Holidays közleményben azt írta, hogy nem ők, hanem a török partnerük a felelős a helyzetért. 

Több százmilliós tűz-kár

Több százmillió forintos a kár a Fertő tónál, ahol tíz nádfedeles üdülőház égett porig szerdán. A tűzoltók még ma is hűtötték a romokat. Elképzelhető, hogy az egyik üdülő felújításánál csaptak fel a lángok, és nagyon gyorsan terjedtek az erős szélben.

Vandálok dúlták fel a temetőt

Sírokat rongáltak vandálok Budakalászon, a szerb temetőben. 16 sírhelyet tettek tönkre: ledöntötték a fejfákat, széttörték a márványlapokat, és a kripták fedelét leemelték. Több milliós kárt okoztak. Az idős hozzátartozók viszont nem tudják miből kifizetni a helyreállítást. Feljelentést tettek, a rendőrök vizsgálják az esetet.

Sok helyen áram se volt

Lecsapott a vihar az ország északi megyéire is. Több nógrádi településen nem volt áram, mert leszakadtak a villanyvezetékek. Nógrádgárdonyban egy 25 méteres fát gyökerestől csavart ki a viharos szél, egy villanyoszlopot is kidöntött. A heves vihar miatt a katasztrófavédők csak reggelre tudták a veszélyes fákat eltávolítani a házak közeléből és az utakról. A vihar ma főként Borsod és Heves megyében tombolt, Eger több forgalmas utcáját is elárasztotta a víz.

Elverte a jég a mátrai szőlőket

Nem lesz az idén mátrai bor, miután elverte a hétvégi jégeső a szőlőültetvényeket. Óriási károk vannak, a borvidék számításai szerint több száz milliós is lehet. A mátrai borvidéken több mint ötezer hektáron termelnek szőlőt, a terület egynegyedét érte jelentős kár.

 Hatalmas károk Gyöngyösön

Hatalmas a kár Gyöngyösön és környékén, ahol szombaton ítéletidő pusztított. Jeges víz hömpölygött az utcákon, és sok helyen a pincékbe is betört. Akkora volt a jég, hogy sokan még a hólapátokat is elővették, így tisztították meg a járdákat.

4 év alatt 40 milliós kárt okoztak?

4 év alatt 40 milliós kárt okozhattak a szegedi önkormányzatnak. Szerdán kezdődött el annak a hat vádlottnak - köztük a város volt főjegyzőjének és alpolgármesterének a tárgyalása, akiket azzal vádolnak, hogy 2008 és 2010 között néhány általuk kiválasztott személynek ingyen adták az éves parkolóbérletet. A vádlottak mindent tagadtak.

Katalizátorokat loptak

Két helyen elvágták a kipufogócsövet, így lopták le autók katalizátorait a tolvajok. Országszerte 71 autóról szerelték le a kipufogón lévő berendezést, amivel a rendőrség szerint körül-belül tizenötmillió forint kárt okoztak. A nyomozók két embert, egy szerb és egy szerb és horvát állampolgárságú férfit fogtak el, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják őket. Előzetes letartóztatásban vannak.

Komoly kárt okozott a jeges ár

Csak a töredékét lehetett megmenti azoknak a hajóknak, amelyeket a jeges ár vitt el a Tiszán. Szegeden a vízimentők húzták ki a megmaradt értékeket a jégtáblák közül. Úgy számolják, hogy alig pár óra alatt közel 2 millió forint értékű stéget, csónakot hoztak partra. Egy mólónak még nincs gazdája, ha senki sem jelentkezik érte, akár el is lehet adni.

Nagyvadra lőttek az orvvadászok

Hatalmas kárt okoztak az orvvadászok. Legalább 20 millió forint értékben lőttek ki nagyvadakat, de a tényleges kár ennek akár többszöröse is lehet. Az 5 fős bandát alig egy hete kapták el. Kiderült, az illegális vadászatokhoz szükséges eszközök nagy részét lopták, távcsöveket, éjjellátókat és fegyvereket is lefoglaltak tőlük.

 A városban okoznak kárt a vadak

Egyre nagyobb kárt okoznak a belterületekre tévedt vadak. Előfordult, hogy szarvascsorda vágtatott végig belvárosi utcákon, kerítést, kertet és termést sem kímélve. A balatoni önkormányzatok most  vadvédelmi szolgálat felállítását sürgetik. A mostani szabályok szerint senkinek nincs joga befogni a betévedt állatokat.
 

Sok a kátyú a jegesedés miatt

Évek óta nem tett annyi kárt Budapest útjaiban a tél, mint az idén - a Fővárosi Közútkezelő szerint. Két napja olvad, és máris több száz új úthibát regisztráltak a cégnél.  Az útjavító brigádok éjszaka és hétvégén is dolgoznak, hogy eltüntessék a kátyúkat. Sőt, már az útellenőrök is tömik a gödröket. Az autósoktól fokozott figyelmet kérnek.

Fáklyaként lángolt a mentőautó

Hatalmas füsttel és méteres lángokkal égett egy mentőautó Budapesten. A kocsi egy beteghez tartott, amikor a motortérből lángok csaptak fel. A sofőr azonnal megállt, a személyzet még időben kiszállt. A kocsiban nem sokkal később felrobbantak az oxigénpalackok, a detonációt a környéken is hallani lehetett. A mentőautó teljesen kiégett, a kár többmilliós. Két éve egy ugyanilyen kocsi kapott lángra Budapesten.

Legyünk szemfülesek! – A járulékos költésegeket is állnia kell a biztosítónak!

Mi történik akkor, ha balesetet szenvedtem, és az autómat napokig, vagy akár hetekig nem tudom használni, így másképp kell megoldanom a közlekedésemet, vagy netán be se tudok menni a munkahelyemre? Jó tudni, hogy az így keletkezett plusz költségeket a károkozó biztosítójának kell megtérítenie. Vigyázzunk egymásra és autóinkra is, és nagyon fontos, hogy mindig márkaszervizbe vigyük kis kedvencünket, hiszen a gyári garancia mindig védelmet ad.

Levágják az összes szárnyast

Egy kilométeres körben kiirtják a szárnyasokat Kiskunmajsán. Több tízezer kacsát és csirkét semmisítenek meg a madárinfluenza miatt, még megbecsülni sem lehet a kárt. Vadmadarak terjesztik, az első fertőzött hattyút október végén találták Szegednél, azóta a betegség Békés megyében, és Bács-Kiskunban is felütötte a fejét. Nem csak a gazdák, hanem az állattelepeken dolgozók is aggódnak. Ha nincs állat, nincs munka, attól félnek, fizetés nélkül maradhatnak.

 

Gázrobbanás Kismaroson


szerző:
2016.11.06. 18:10
Gázrobbanás Kismaroson

Berobbant a gáz egy melléképületben vasárnap kora reggel a Pest megyei Kismaroson. A detonációban egy idős férfi súlyosan megsérült, kórházban ápolják. A robbanást valószínűleg egy rosszul bekötött gázpalack okozta. A környező házakban is kisebb károk keletkeztek, volt ahol az ablakok törtek be, máshol pedig a cserepek mozdultak el.

 

Jó tudni – Kártérítés során ki a felelős, ha nem én vezettem a saját járművemet?

Az első és legfontosabb, ha valaki más autóját szeretnénk vezetni, győződjünk meg arról, az illető autóra van-e kötelező gépjármű felelősségbiztosítás kötve. Hogy miért is fontos ez? Nézd meg!

Figyeljünk a jogi viszonyokra! Nagy bajok is adódhatnak a tisztázatlan helyzetekből

Jó, ha tudjuk, nem mindegy, kinek a neve szerepel az adott autó törzskönyvében. Tulajdonosként bárkinek, bármikor odaadhatjuk a járművünket, viszont ne felejtsük el, jogilag minden kár minket terhel. Szóval előbb gondolkodjunk, aztán cselekedjünk!

Dominóként dőltek a lapostévék

Az év kétbalkezes vevője címet egy brit fiatalember kaphatja meg. Az angliai Cornwall elektronikai nagyáruházában vette fel az egyik biztonsági kamera, amint mustrálja a termékeket. Járt erre-arra, nézelődött, majd elérkezett a legdrágább lapostévékhez. Leguggolt, hogy közelebbről megvizsgálja, mit tud az egyik. Ekkor jött a dominóhatás: négy tévét sikerült ledöntenie, tönkretennie. Ő és az eladók is a fejüket fogták. Az áruház közlése szerint a fiatalember 5 ezer fontos kárt csinált. Ez nagyjából 1 millió 700 ezer forint.

Kamera buktatta le az orvvadászt

Vadfigyelő kamera buktatott le egy orvvadászt a Zala megyei Miháld közelében. Mivel a férfi arca jól kivehető volt a felvételen, és az is egyértelmű volt, hogy egy dróthurokkal egy szarvast akart elejteni, könnyen és gyorsan elkapták a rendőrök, az ügyészség pedig vádat emelt ellene. Zala megye az egyik legnagyobb vadállománnyal rendelkező terület az országban. Csak ott több tízmillió forintos károkat okoznak évente az orvvadászok.

Félix magára vállalja a robbanás okozta anyagi károkat

Mindenki ledöbben, mikor Félix egyszer csak magára vállalja a robbanás miatt keletkezett anyagi kárt, tehát minden ő fizet. Vajon ezt Emília miatt teszi? 

Markolót szállító kamion borult fel

Egy mentőautót akart elengedni, eközben borult fel egy markolót szállító kamion a 61-es úton. A sofőr valószínűleg túl lendületesen próbált kitérni, és a hatalmas jármű a szállítmányával együtt az árokban landolt. A kár több tízmillió forint. A kamionsofőr sértetlenül megúszta a balesetet.

 

Nem volt biztosításuk, fólia alatt élnek

Több tucat család még mindig tető nélküli házban él a Szabolcs megyei Zajtán és környékén. Még júniusban zúdult jégeső a román határhoz közeli falvakra. Hatalmas pusztítást hagyott maga után. A kár meghaladta a 400 millió forintot. Sok családnak nincs biztosítása, ők most állami támogatásban reménykednek.

VIHARKÁR: A hegyről lezúduló sár mindent elöntött

Hatalmas vihar csapott le hajnalban Győrszemerén. A hegyről lezúduló sár elöntött mindent, az utcákon és a kertekben hömpölygött a víz.  Az egyik környékbeli ház lakói négy óra körül vették észre, hogy betört a sár a házuk alsó szintjére. Híradónknak nyilatkoztak, azt mondták majdnem térdig ért a víz.

Hat ember ellen emeltek vádat

Hat ember ellen emeltek vádat fedezet nélküli kötvények miatt a Hungária Értékpapír Zrt. ügyében. Köztük vannak a cég vezetői, tulajdonosai és alkalmazottai is. A kereskedőház működését tavaly tavasszal függesztette fel a jegybank, sikkasztás gyanúja miatt.  A Pest Megyei Főügyészség szerint a cégnél fedezet nélküli kötvényekkel verték át ügyfeleiket,  önkormányzatokat is, amelyek pénzét saját célra használták. Százhalombatta kétmilliárd forintot bukott. Volt olyan magánszemély, akit százmilliós kár ért.

20 kilométerről is látszott a füstoszlop

Órákon át tombolt a tűz egy budapesti raktárban!  A XVIII. kerületben hétfőn délután gyulladt ki a volt kispesti textilgyár épülete. Autók, motorok, fa és textiláruk semmisültek meg. A sűrű fekete füstöt még 20 kilométerről is lehetett látni. Senki sem sérült meg. Azt, hogy mitől csaptak fel a lángok, még vizsgálják.

Szétverték a humángimnázium épületét

Felfeszítették a szekrényeket, szétdobálták a könyveket, a folyosón wc papírt szórtak szét. Vandálok szétverték az etyeki Kolumbusz Kristóf Humángimnázium épületét. Az intézményben jelenleg azon dolgoznak, hogy bezárása után újra kinyithasson az iskola. Az igazgató azt mondja, szerencsére az ehhez szükséges akkreditációs dokumentumok nem sérültek meg, de a kár mintegy 5 millió forint.

Több száz milliós kárt okozott a jég

Két napja megállás nélkül dolgoznak az emberek a jégverés után a kelet-magyarországi településeken. Összesen 13 faluban okozott károkat a tegnapi jégeső. Csaknem 1000 ház rongálódott meg vagy ment teljesen tönkre. A legrosszabb helyzet Rozsályon van. Ott van olyan ház, ahol a mennyezet is leszakadt. A tetők nagy részét már lefóliázták, a kár csak ebben a faluban 200 milliós lehet.

A legtöbb családnak nincs biztosítása

Több mint 200 tűzoltó, több tucat önkéntes és minden falubeli a vihar utáni romok eltakarításán dolgozott egész nap. Több mint 700 családi ház rongálódott meg a mai viharban, Szabolcs megyében. Reggel 6 óra körül érte el a jégeső a határ melletti településeket. Majd délben jött egy újabb vihar. Van olyan ház, ami lakhatatlanná vált. Tönkrementek az autók. A legtöbb családnak biztosítása sincs.

Fákat döntött ki a vihar

Tizenöt helyre riasztották a fővárosi tűzoltókat a szerdai vihar miatt, jellemzően fákat döntött ki, öles faágakat szakított le a szél. Az I és II. kerületben autókat rongált meg egy-egy kidőlt fa. A Borsod megyei Parasznyán forgószél okozott károkat. A hirtelen jött szélvihar fákat csavart ki, háztetőket tett tönkre, kéményeket döntött le. A település egyik utcájában szinte minden házban vagy garázsban vannak károk.

VIHAR UTÁN: Kidőlt fák, ledőlt kémények Szajolban

Lecsapott Szajolra a vihar szerdán délután. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei településre összesen hét alkalommal riasztották a tűzoltókat, ledőlt kémények vagy kidőlt fák okoztak gondot. Az otthonát senkinek nem kellett elhagynia, de több helyen lefóliázták a tetőt, mert megrongálta a cserepeket a kidőlt fa.

Aranysakál tizedeli az állatokat

Aranysakál tizedeli az állatokat a Veszprém megyei Nemesvámoson. A ragadozó legutóbb néhány napja egy tanyáról 15 kismalacot vitt el. Most csapdákkal próbálják elkapni az állatot, egyelőre sikertelenül. Az aranysakál egy időre teljesen eltűnt Magyarországról, 3-4 évtizede kezdett újra elterjedni.

Hajnalban megdőlt a hidegrekord

Megdőlt a hidegrekord. A fővárosban, hajnalban majdnem mínusz 1 fok volt. Az országban több helyen még ennél is hidegebb volt, ami sok gyümölcsösben pusztított. A Baranya megyei Vajszlón például 10 dinnyepalántából alig kettő maradt életben, Somogy megyében az eperültetvények 90 százaléka fagyott el. Debrecenben pedig a barackfák virágait pusztította el a hideg. Az agrárkamaránál máris elkezdték a károk felmérését.

Tengelyig elsüllyedt a tűzoltóautó

Tengelyig elsüllyedt egy tűzoltóautó első két kereke Egerben a Dobó téren, amikor ráhajtott a nemrég átadott szökőkút díszburkolatára. A belvárosba riasztották, de rossz címet adtak meg, ezért óvatosan meg akart fordulni. Térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a tíztonnás jármű pórul járt. A milliárdokért felújított dísztérben nagy lett a kár. A polgármester a városháza ablakából fotózta a történéseket.

VIHAR UTÁN: Kidőlt fák, megrongálódott autók

Több autóra is fa dőlt vasárnap Pécsen, a viharos szél itt okozta a legtöbb kárt az országban. A Balaton is kicsapott, a víz Balatonfenyvesen elárasztotta a parthoz közeli utcákat. A Dunántúlon mára enyhült az idő, Kékestetőn viszont havazott reggel. A hét közepén újabb hidegfront érkezik, viharos széllel.

100 disznó pusztult el a tűzben

100 sertés pusztult el a tűzben. Hétfőn éjjel kigyulladt és szinte teljesen leégett egy 2 ezer négyzetméteres hodály a Győr-Moson-Sopron megyei Láziban. Az ólban mintegy 200 malac volt, de csak a felét sikerült megmenteni. Nagy értékű gépek és traktorok is megsemmisültek, a kár 100 millió forint is lehet.

Tűz ütött ki a templomban, leégett az orgona

Tűz pusztított reggel egy XV. kerületi templomban. A karzaton keletkezett a tűz, senki sem sérült meg. A templom orgonája azonban súlyosan károsodott. A billentyűzet és a pedálok teljesen elégtek és valószínűleg megégtek az orgona sípjai is. A misét délelőtt a közeli közösségi házban tudták megtartani. Még vizsgálják, hogy mi okozta a tüzet, Úgy tudjuk, hogy elektromos zárlat miatt csaptak fel a lángok.

Négy kocsit tört össze a busz

Négy autót tört össze egy helyi járatú busz vasárnap este Miskolcon. A vadonatúj városi busz egy kereszteződésben, a pirosnál várakozó kocsisorba szaladt bele hátulról. Nem sérült meg senki, de a négy kocsi nagyon összetört, jelentős a kár. Egyelőre nem tudni pontosan, hogyan történt a baleset.

Kommandósok fogták el az orvvadászt

Kommandósoknak kellett leteperniük egy orvvadászt Gödöllőn. A férfi a rendőrök elől szökött el. Társával az erdőben voltak, amikor lecsaptak rájuk. Elkapták és őrizetbe vették őket. A gyanú szerint október óta vadásztak engedély nélkül. A húst eladták. A vadászkamara jogi képviselője azt mondja: az orvvadászok több százmilliós kárt okoznak évente. Aki pedig vásárol tőlük, akár súlyos betegséget is kaphat.

Mekkora kárt okozott a nem lemondott menza?

100 milliós nagyságrendű összeget is elérheti az kár, amit azok az szülök okoztak, akik múlt hétfőn az oktatási rendszer elleni tiltakozásul nem engedték gyereküket iskolába, de nem mondták le ebédjüket. Ezt mondta híradónknak Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, miután saját körzetének, Csepelnek a példáját hozta fel a Parlamentben. Az MSZP szerint a rezsibiztosnak saját kormányának kellene benyújtania ezt a számlát.

Az olcsó benzin miatt drágul a kötelező

Rekord közelébe, több mint 32 ezer forintra drágult a kötelező biztosítás átlagos éves díja az egyik legnagyobb alkusz cég szerint. Ez másfélszer annyi, mint tavaly ilyenkor. A biztosítók a 6 éve nem tapasztalt alacsony üzemanyagárakkal érvelnek. Ugyanis sokkal többen autóznak, és így sokkal több a kár is.

Nem létező diákok után vettek fel pénzt

Nem létező diákok után vettek fel támogatást egy oktatási alapítvány vezetői, akár 10 év börtönt is kaphatnak. 329 millió forint kárt okoztak az államnak azzal, hogy 2011 és 2014 között felvették a normatív támogatást kétezer olyan tanuló után, akik soha nem jártak az  alapítvány iskoláiba. A vád egyebek mellett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás. Az iskolákat bezárták.

Decemberben van a legtöbb lakástűz

Az ipari kamera rögzítette, hogyan gyulladt ki magától egy autó és égett porig 11 perc alatt egy teljes műhely, egy élet munkája Budapesten.

Kikapcsolták az áramot, tönkrement az élelmiszer a hűtőben

Több százezer forintos kárt okozott az áramszolgáltató egy fogyasztónak, miután előzetes tájékoztatás nélkül kikapcsolta az áramot, annak ellenére, hogy a károsult a tartozási értesítés kézhezvételt követően azonnal kiegyenlítette a számlát, és erről a szolgáltatót is tájékoztatta. Hogy jogosan járt-e el a szolgáltató az ügyben, Dr. Noviczki Csilla, szakértőt kérdeztük. 

Pécs-Újhegyen az udvarban parkoljanak!

Piromániás miatt féltik az autóikat a Pécs-Újhegyen élők. Az elmúlt napokban, sorozatban égtek ki autók a városrészben, eddig összesen öt. A helyieket most arra kérik, ha lehet, zárt udvarban parkoljanak. A gyújtogatások miatt már a rendőrség is nyomoz, a kár eddig több millió forint.

Nem javítják a szervízek az Astrasok által okozott kárt

Majd 3000 ezer autós vár arra, hogy az Astra Biztosítós ügyfelek által okozott káreseményeket valaki kifizesse, mert az autószervizek nem nyúlnak az autókhoz, amíg nincs garancia a kifizetésre. Németh Péter biztosítási szakértővel a jelenlegi helyzetről és a lehetséges megoldásokról beszélgettünk.

Törtek-zúztak a huligánok a Planetáriumnál

Leszakították a biztonsági kamerát, több üvegajtót betörtek, megrongálták a márványlépcsőket, a falra pedig horogkeresztet festettek a futballhuligánok a péntek esti magyar-román EB-selejtező után a Planetáriumnál. Becslések szerint több mint félmillió forintos kár keletkezett az épületben, amelyben jelenleg a szokásos nyári karbantartás zajlik. A történtek ellenére azt ígérik, jövő hétfőn már kinyitnak.

 

8 éves gyerek gyújtotta fel az iskolát

Több száz millió forintos kárt okozott egy nyolc éves fiú Szentesen, a rendőrök szerint miatta gyulladt ki a helyi Rigó Alajos Iskola és Nevelőotthon péntek délután. Az épületben 120 gyerekről gondoskodtak mostanáig, az elhelyezésüket csak jövő hétre tudják megoldani.

Fókusz 15-08-25


szerző:
2015.08.25. 19:25
Fókusz 15-08-25

Fókusz: Veszélyes vadak! - A farkast kamera leplezte le, de medvével, vaddisznóval és sakállal is találkozhatunk! Mit tegyünk, hogy életben maradjunk? Kettős látás - Egy szépségverseny, ahol minden bombázóból valaki másik hasonmása! Az ország legszebb ikreivel a járókelőket sokkoltuk. Benzinfalók - 50 litert fogyasztanak százon, mégis imádják őket! Az amerikai autók találkozóján néhány járművet a roncstelepig repítettek.

Mindent elvittek a látványkonyhából

Még a lazacot is elvitték a betörők egy óbudai pizzériából, ahol több mint három millió forint a kár. Kedd hajnalban jártak betörők az üzletben. A másfél hete felújított látványkonyhából a legdrágább gépeket lopták el, és még a hűtőkben tárolt alapanyagokat is tönkretették.

Özönvíz után: Mi a teendő és fizetnek-e a biztosítók?

115 milliméter eső egyetlen óra alatt, vagyis minden négyzetméterre 115 liter víz zúdult hétfő este Budapest legelázottabb részéire. Ez 2-3 havi csapadékmennyiségnek felel meg. Olyan volt a látvány, mintha egy kádnyi vizet egy mosdóban próbálnák meg leereszteni, nem csoda, hogy a főváros szennyvízhálózata nem bírt a rendkívüli terhelést.

Két ház is lakhatatlanná vált a viharban

Van olyan Szabolcs-Szatmár Bereg megyei falu, ahol 17 ház tetejét bontotta meg az óriási szél, Szeged külterületén pedig teljesen kiégett egy negyven négyzetméteres ház, amikor belecsapott a villám. Több mint 90 helyre riasztották a tűzoltókat az éjjel, akkora vihar söpört át az országon.

VIHAR: Felhőszakadás vetett véget a kánikulának

Vasárnap este lecsapott a vihar az országra. A legdurvább helyzet Csongrád megyében alakult ki. Deszk és Klárafalva között több fa is az úttestre dőlt, ezért azt a szakaszt le kellett zárni. A tűzoltóknak is bőven akadt dolguk.

Előzetes: Fákat, kéményeket döntött le az éjszakai vihar

A tűzoltókat több mint 90 helyre riasztották országszerte. Csongrád megyében volt a legdurvább a helyzet. Deszk és Klárafalva között több fa is az úttestre dőlt, ezért le kellett zárni az utat. Szeged-Szőregen egy családi ház kéménye dőlt le, Szeged külterületén pedig egy kis házba csapott be a villám. Az épület megsemmisült, de lakóját épségben kimenekítették a szomszédok. A pusztítás képei este hatkor az RTL Híradóban.

Leolvadtak a hűtők az áramszünet miatt

Leolvadtak a hűtők, többszázezer forintos a kár a győri vásárcsarnokban, ugyanis az elmúlt hetekben akadozik az áramszolgáltatás. Pénteken például hét órán keresztül nem volt áram, a bolttulajdonosok reggel, nyitáskor szembesültek azzal, hogy megromlottak a termékek, a hűtőkben pedig 20 fok volt.

Több milliós a kár a Soroksári úton

Több millió forint a kár abban az autókereskedésben, ami szerda délután égett le a Soroksári úton. 15 autó égett ki és a lángok elpusztították az autószerelő műhelyt is. A tűzoltók csaknem egy órán keresztül oltották a tüzet és négy ipari gázpalackot is kihoztak a műhelyből.

Több tucat síremléket dúltak fel

Több tucatnyi sírt tettek tönkre ismeretlenek az egyik miskolci, református temetőben. A síremlékeket ledöntötték, a vázákat összetörték, óriási a kár. Hogy mikor történt pontosan a pusztítás, egyelőre nem tudni.

Még nem jutottak el mindenhova a tűzoltók

Még 1600 címre kell kivonulnia a fővárosi tűzoltóknak a szerdai viharkárok miatt, pedig folyamatosan dolgoznak. Elsőként az életveszélyes esetekhez mennek. Híradónkat megkereste egy család, akiknek egy fenyőfa dőlt a házára és szerda óta áramuk sincs. A tűzoltók a lakosság türelmét kérik.

Fókusz 15-07-09


szerző:
2015.07.09. 19:25
Fókusz 15-07-09

Fókusz: Pusztító vihar - Egy halott, sok sérült, vízözön, felbecsülhetetlen károk. Embertelen helyzet - Drog, mocsok, és kilátástalanság a főváros közepén. Élet a halál után? - Orvosok hozták vissza őket a halálból.

Jégesővel és óriási széllel érkezett meg az ítéletidő

Az elviselhetetlen hőséget mindent pusztító vihar söpörte, söpri ki az országból. A szél, a jég és a villámok is hatalmas károkat okoztak. Háztetők, személyautók törtek össze, szálltak el, a tömegközlekedés sok helyütt leállt. Utasok ragadtak vonatokon. Budapestre délután fél ötkor csapott le a vihar.

4 év börtönt is kaphat az elkötött buszért

Akár 4 és fél év börtönt is kaphat az a férfi, aki februárban részegen betört egy győri telephelyre, majd onnan egy buszt próbált meg ellopni. A buszt sikerült ugyan elindítani, de annyira részeg volt, hogy valószínűleg nem vette észre, hogy zárva van a kapu és nekihajtott.

Fél óráig hullottak a diónyi jégdarabok

Hatalmas jégeső pusztított a román-magyar határnál. Szatmárnémeti környékén több mint fél óráig dió nagyságú jég esett, és mindent letarolt. Szántó- és kukoricaföldek mentek tönkre, de a jég nem kímélte a gyümölcsösöket sem. A környékbeli gazdák kára több tízmillió forint.

Áradás miatt lezárták a hidakat Győrben

Hidakat és a rakpartot is le kellett zárni a Duna áradása miatt Győrben. Ma reggel rendelték el az árvízvédelmi készültséget a térségben. Közben a Rábán elkezdődött az apadás. Körmendnél vasárnap este tetőzött a folyó. a nyugati határnál az elmúlt hat napban annyi eső esett, mint máskor egy teljes hónapban. Az előrejelzések szerint a következő egy-két napban még lehet intenzív csapadék, de a hét második felében már szárazabb idő várható.

Quaestor-ügyfelek kártalanítása

Több befektető is rossz helyre küldte be azt az igénybejelentését, amelyet a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolójának, a Pénzügyi Stabilitási Felszámoló Nonprofit Kft.-nek kellett volna eljuttatnia. Mit lehet ilyenkor tenni? Többek között erről kérdeztük Farkas Pétert, a BEVA ügyvezetőjét.

Több milliós kárt okozhat egyetlen cigi

Több milliós kár egyetlen cigaretta miatt. Évről évre több ezer alaklommal riasztják a tűzoltókat erdőtüzekhez, amiknek a 99 százalékát emberek okozzák. Legtöbbször gondatlanságból. Melegszik az idő, egyre többen mennek ki a természetbe, ezért is figyelmeztetnek mindenkit a szakemberek.

Hiába költöttek el másfél milliárdot

Hiába költöttek másfél milliárd forintot az egykori Budapesti Vegyiművek talajának megtisztítására, nem vitték el onnan a 2 ezer tonnányi szennyező anyagot, így újra méreg került a vízbe és a levegőbe is. A Híradó is beszámolt arról, hogy több mint tíz éve szivárog a méreg a talajba, és a szennyezés a talajvízben már kijutott a telep határain kívülre is. Az Együtt szerint katasztrófahelyzet van a területen, a katasztrófavédelemnél viszont azt állítják: meg tudják védeni az embereket.

LECSAPTAK: Rabláncon vezették el az áfacsalókat

Villogó Nav-os autók érkeznek a Kecskeméti Járásbíróság elé. Egy akasztói és egy kiskőrösi férfit hoznak, akiket másodpercekkel később már rabláncon és bilincsben kísérnek be az épületbe. A gyanú szerint ők vezetik azt a bűnszervezetet, amely több mint 1,2 milliárd forinttal károsította meg a költségvetést.

Kisiklott egy tehervonat, milliós a kár

Kisiklott egy tehervonat két kocsija szerdán Nógrádszakálnál. Nem sérült meg senki, a MÁV-nál néhány millió forintra becsülik a vasúti berendezésekben keletkezett kárt. A szerelvény Szlovákia felé tartott, amikor az állomás közelében az utolsó két kocsi kisiklott.

8000 naposcsibe pusztult el a tűzben

8 ezer naposcsibe pusztult el egy tanyán az éjszaka Kistarcsánál. Egy több ezer négyzetméteres csarnok gyulladt ki. A tűz átterjedt az épülettel szomszédos lakóházra is. Két ember menekült ki az családi házból. A könnyűszerkezetes csarnokot csak kívülről tudták oltani, az omlásveszély miatt. Az épület teteje le is szakadt az oltás közben. A kárt 80-100 millió forintra becsülik.

Kóbor kutyák marcangolták szét a birkákat

Falkányi kóbor kutya mészárolt le egy fél birkanyájat a Tolna megyei Kisvejkében. Az állatok gazdája szerint harci kutyák voltak, és ezen a héten már kétszer támadtak a nyájra. Azt mondja, kára meghaladja a 800 ezer forintot. Azt eddig nem sikerült kideríteni, honnan szöktek meg a kutyák.

Előzetes: Autószállító teherautót borított fel a viharos szél

Három kocsi az úttestre esett és felborult az M1-es autópályán, Tatabánya közelében. A sztráda Budapest felé vezető oldalán hatalmas dugó alakult ki, több 10 kilométeren állt a kocsisor. Ráadásul ettől nem messze egy hármas karambol is történt. A helyenként 100 kilométeres széllökések fákat csavartak ki és tetőket bontottak meg, Budapest belvárosában egy tűzfal omlott le. A viharos nap képeit mutatjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Raktártűz: 40 tűzoltó órákig küzdött

Hatszáz négyzetméteren lángolt egy mezőgazdasági épület a Veszprém megyei Nemesvámoson. Negyven tűzoltó oltotta órákig a tüzet és több gázpalackot is kihoztak az égő épületből. A területen asztalosműhely, iroda is működött, ezek teljesen megsemmisültek. Egy autószerelőműhely és a raktárak is lángra kaptak. A kár százmilliós is lehet, és valószínűleg egy kiskutya bent égett az épületben.

Vandálok verték szét a zsidó temetőt

Szétvertek és meggyaláztak sírokat ismeretlenek a gyöngyösi zsidó temetőben. A vandálok legalább 20 sírt és kriptát törtek fel, sőt több koporsót is a felszínre hoztak és felnyitották azokat. A helyi hitközség szerint a rongálók értékeket kerestek, de üres kézzel távoztak.

Négyszázmillió forint adót csalhattak el

Négyszázmillió forintos kárt okozott egy 13 tagú Nógrád megyei banda az Adóhatóság szerint. Vasbetonnal üzleteltek fiktív cégeken keresztül, és jogosulatlanul igényeltek vissza áfát – most költségvetési csalással gyanúsítják őket.

Már a városba is bemerészkednek a hódok

Mosonmagyaróváron például a gyümölcsösöket dézsmálják előszeretettel. Tenni ellenük pedig nagyon nehéz. A rágcsálók ugyanis védettek, még a hódvárak elbontásához is engedély kell. Az állatok által okozott kárt pedig senki sem téríti meg.

10 milliárdos károk a belvíz miatt

Hattyúk a szántásban. Élelem után kutatnak a vízzel borított területen az egyébként egyáltalán nem oda való madarak. Makó közelében kapta lencsevégre a három hattyút stábunk, miközben a belvízzel borított termőterületekről forgatott. Az országban a legnagyobb belvízi elöntések még mindig Csongrád megyét érintik, ott csaknem 33 ezer hektár van víz alatt.

Kilométerekről látszottak a lángok

Több robbanás és aztán hatalmas lángok. Leégett egy szerviz éjszaka Budapesten, egy gyártelepen. A sötétben kilométerekről is látszottak a lángok. A tűzben senki nem sérült meg, de a kár óriási. Több gépkocsi is kiégett, a csarnok teljesen megsemmisült. A tűz okát nemcsak a tűzoltók, a rendőrség is vizsgálja.

 Házi őrizetben a volt hivatali vezetők

Már a vidékfejlesztési hivatal két volt vezetője is házi őrizetben van a földalapú támogatásokkal kapcsolatos csalássorozat miatt. Az ügyben összesen 79 embert gyanúsítanak, akik másfél milliárd forint uniós támogatást akartak felvenni jogosulatlanul.

Három hete költöztek be, mindenük odalett

Még a gyerekek is segítettek az oltásban. Teljesen kiégett egy háromgyermekes család háza Csányoszrón. Az anya azt mondja, évekig spóroltak arra, hogy saját otthonuk legyen, a házba három hete költöztek be. Most azonban mindenük odaveszett.

VIHAR: Így pusztított a szél és az eső

Autókra dőlt fák, kitört ablakok. Bőven akadt teendőjük a tűzoltóknak szombaton éjjel, a télen szokatlanul viharos időjárás miatt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való