KERESÉS search-close

képviselők

53 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "képviselők"

Bírság az ellenzéki képviselőknek decemberi parlamenti akcióik miatt

Elkezdte megbírságolni az Országgyűlés az ellenzéki képviselőket decemberi parlamenti akcióik miatt. Elsőként egy Párbeszédes politikus kapott félmillió forintos büntetést. Lesz azonban olyan képviselő, akitől a kormánypártok tervei szerint kétmillió forintnyi fizetést vonnak el. Az ellenzékiek azt mondják: nem hagyják magukat megtörni.

Új korszakot ígér a következő parlamenti ciklusra az ellenzék

Az MSZP és a Párbeszéd képviselői szerint a jövőben nem fognak asszisztálni a szerintük látszat-demokratikus országgyűlési szabályokhoz. A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint arra lehet számítani, mint az utolsó ülésnapon, amikor a túlóratörvény szavazásakor elfoglalták a pulpitust. A Fidesz szerint az ellenzék csak a balhét keresi.

Ellenállást és lázadást hirdetett az ellenzék

Ellenállást és lázadást hirdetett az ellenzék a parlament rendkívüli ülésén, amely a kormánypártok távolmaradása miatt határozatképtelen volt. A képviselők közösen mondták el követeléseiket. A Fidesz szerint csak színészkedik az ellenzék azért, hogy politikai balhét kreálhasson. Lázár János, az előző Orbán-kormány minisztere szerint ugyanakkor a túlóratörvény vitatható és vitatott lépés.

Tizennégyen némák a parlamentben

A legtöbbet felszólaló államtitkár csaknem fél napot beszélt, 14 kormánypárti képviselő azonban fel sem szólalt az Országgyűlésben a választások óta - derül ki a hvg.hu összesítéséből. Van olyan fideszes képviselő, aki 8 éve tagja az Országgyűlésnek, de eddig csak véletlenül kért szót. Orbán Viktor csaknem 60 alkalommal, több mint 2 órán át beszélt a törvényhozásban. Az ellenzéki képviselők közül mindenki felszólalt már a ciklusban.

Tüntetéssorozat és utcára kidobott képviselők

Parlamenti balhéval indult, tüntetéssel és utcai balhékkal folytatódott a lassan egy hete tartó tiltakozássorozat. Pár napja még senki sem gondolta, hogy parlamenti képviselőket fegyveres biztonsági őrök fognak kirángatni és kidobni az állami média épületéből. Mutatjuk az elmúlt napok leglátványosabb eseményeit!

Hírek este: folytatódik a tüntetés az MTVA-nál

Nem sokkal 21 óra előtt kijöttek az ellenzéki parlamenti képviselők az állami média székházából, és csatlakoztak az épület előtti tüntetéshez. Több felszólaló politikus szerint a propagandamédia az Orbán rendszer legfőbb életben tartója. Jelenleg is sokan vannak az állami tévé székházánál, és a korábbinál is nagyobb a rendőri készültség.

Átvonultak a tüntetők az MTVA-székházhoz

Az állami tévé székházánál már vasárnap is tüntettek. Jónéhányan egész éjjel ott maradtak. A parlamentnél tartott demonstráció után vonult át a tömeg, ezzel majdnem 8 kilométeres gyaloglást vállaltak. Az első országgyűlési képviselők ekkor jutottak be az állami tévé székházába. Egy idő után a tiltakozók közül többen megpróbálták áttörni a rendőrsorfalat, amire könnygáz volt a válasz.

Újabb tüntetés kezdődött – tudósítónk a helyszínen!

Rendőrök szólították fel az MTVA székházában tartózkodó ellenzéki képviselőket, hogy hagyják el az állami televízió épületét. A rendőrök a kerületi jegyző délután meghozott birtokvédelmi határozatára hivatkoznak. Az ellenzéki képviselők azonban nem hajlandók kijönni, és továbbra is azt követelik, amit vasárnap este óta folyamatosan, hogy olvassák be az állami tévében öt pontos petíciójukat. Odakint közben újabb tüntetés kezdődött. Tudósítás az MTVA székházától!

Birtokvédelem – földön fekvő képviselők

Az ellenzéki képviselők akciója nem ért véget reggel, sőt, délelőtt folyamatosan érkeztek a politikusok. Amikor becsukták előttük a kaput, többen az MTVA kerítésén átmászva jutottak be társaikhoz. Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmet kért a kerületi jegyzőtől, aki személyesen jelent meg az épületben, majd úgy döntött, a képviselőknek menniük kell. Ők erre válaszolva a földre feküdtek.

Kövér László szigorúbban büntetné a képviselőket

Szigorúbban büntetné az országgyűlési képviselőket Kövér László házelnök. Erről a szerdai parlamenti tiltakozás kapcsán beszélt az InfoRádióban. Szerinte ugyanis a mostani tiszteletdíj-megvonás nem tartja eléggé vissza a politikusokat. Az MSZP szerint elfogadhatatlan, hogy Kövér László a házszabályt használja az ellenzéki képviselők megfélemlítésére.

Megkapták az első emelt fizetést

Megkapták az országgyűlési képviselők az első megemelt fizetésüket. A legjobban Kövér László házelnök keres, havi bruttó 2,5 millió forintot. A képviselők negyede pedig több, mint másfél milliót.

Kiszámoltuk a képviselők juttatásait

Havi 187 ezer forint helyett akár 312 ezer forintért is bérelhet ezentúl lakást az Országgyűlés a parlamenti képviselőknek, és aki messze lakik Budapesttől, augusztustól akár 250.000-ot is költhet havonta közpénzből tankolásra. Erről akkor döntöttek, amikor a fizetésüket is megemelték. A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely mindezt nem tartja eltúlzottnak, a Párbeszéd szerint viszont felháborító.

Meggyőznék a képviselőket

Ne vegyenek részt a jövedelmek csökkentésében - minden egyes országgyűlési képviselőt levélben szólít fel erre a legnagyobb szakszervezeti tömörülés. Kikérik a jegyzőkönyvet is, hogy ki szavazza meg a cafetériarendszer átalakítását pénteken, a dolgozókat pedig arra bíztatják, kérjék számon a képviselőiket.

 

Ellenzék: zsarolás volt

Zsarolással érte el a Fidesz, hogy az ellenzék is támogassa a képviselők fizetésemeléséről szóló javaslatot - ezt mondta a Híradónak a Jobbik szóvivője. A kormánypárti képviselők javaslatának az lett volna a következménye, hogy az ellenzéki pártok jóval kevesebbet költhettek volna a frakciójukra. Ebből csak azután engedtek, hogy a képviselők fizetésemelését az ellenzékből is támogatták a Törvényalkotási Bizottságban. Kerestük a Fideszt, azt írták, kompromisszum született.

948 ezer forintra emelkedhet a képviselők fizetése

Akár már augusztustól 948 ezer forintra emelkedhet a képviselők fizetése, nőhet a lakbértámogatásuk és többet is autózhatnak - az erről szóló fideszes javaslatot ma megszavazták a Törvényalkotási Bizottságban. A módosítást az MSZP is támogatta. A közalkalmazottak szakszervezete szerint 161 ezer olyan állami alkalmazott van, aki 10 éve nem kapot fizetésemelést - szerintük előbb nekik kellett volna plusz pénzt adni.

 

Prémium kategóriás mobiltelefonokat kapnak az országgyűlési képviselők

Van, aki már át is vette, ezt a hvg.hu fotósa az alakulóülésen örökítette meg. Az iPhone-okra és Samsung telefonokra 110 millió forint közpénzt költöttek. Arra a kérdésünkre, hogy nem tartják-e túlzásnak a prémium telefonokat a képviselők, sem a Fidesztől, sem a Jobbiktól, de az MSZP-től és a DK-tól sem válaszoltak.

 

Félmilliárd a képviselők lakbérére

Több mint félmilliárd forintot költött az Országgyűlés az előző ciklusban a képviselők budapesti albérleteire. 78 képviselőnek béreltek lakást a fővárosban. Néhány kivétellel mindegyiket a lehetséges legmagasabb összeg környékén.

Képviselők randalíroztak Vácon?

Randalírozó kormánypárti képviselőkről írt az Átlátszó blog. Információik szerint Vácon néhány héttel ezelőtt három fideszes önkormányzati képviselő belekötött az egyik trafik eladójába, majd kukákat és közlekedési táblákat rongált meg. Az ügyben a rendőrség is nyomoz. Egy helyi ellenzéki képviselő azt mondta, ha kiderül, hogy valóban városatyák voltak a rongálók, akkor azonnal lemondásra szólítják fel őket. 

Nem szavazhattak a képviselők, mert beszéltek a sajtónak

Kínos ferencvárosi ügyekről beszéltek a sajtónak, bizottsági tagságuk megvonásával büntettek ellenzéki képviselőket. Az Együtt és az LMP politikusának visszahívását azzal indokolták, hogy megsértették a ferencvárosi politikai kultúrát, rémhíreket terjesztettek és tudatosan megtévesztették a közvéleményt. Az érintettek ezt visszautasítják.

Szórják a közpénzt irodabérletre a parlamenti képviselők

A Direkt 36 nevű oknyomozó portál kezdte el feltérképezni, hogy a képviselők hol és mennyiért bérlik az adófizetői pénzekből fenntartott irodáikat, és azok vajon tényleg működnek-e. Mi is beszálltunk a keresgélésbe, így egészen megdöbbentő helyekre jutottunk el, és egészen megdöbbentő bérleti díjakkal találkoztunk.

Harc a macedón Parlamentben

Vér folyt a Parlamentben, nem is kevés! Többszáz jobboldali tüntető rontott be az épületbe, majd ütötték-rúgták az ellenségnek kiszemelt képviselőket. A rendőrök csak későn léptek közbe, emiatt több mint százan kerültek kórházba. Az erőszak oka az volt, hogy az albán kisebbséghez tartozó házelnököt választottak a parlamentben.

Bevallották: nincs változás

Saját bevallásuk szerint nem változott jelentősen a vagyoni helyzetük azoknak a képviselőknek, akik tavaly botrányba keveredtek. A fideszes Farkas Flórián, Mengyi Roland és Simonka György is inkább szegényebb lett, mint gazdagabb: Farkas Flóriánnak például ötmillió forintos megtakarítása nullázódott le egy év alatt, Mengyi Roland pedig kétmillió forintot költött el tartalékaiból.

A képviselők ötöde kerüli a bizottsági üléseket

A Magyar Nemzet írta meg, hogy sokan több bizottsági ülésről hiányoztak, mint amennyin részt vettek. Minden frakciónak van olyan politikusa, aki érintett. Bár a törvény szerint az ilyen képviselőknek le kellene vonni a juttatásukból, eddig ez még soha nem fordult elő. A pártok többféleképpen magyarázzák a képviselőik távolmaradását.

Megbénult az EU Parlament élete is

A robbantások hírére lezárták az Európai Parlamentet, a képviselők is csak kora délután indulhattak haza, be nem engedtek senkit. A magyar képviselők a megbénult belga telefonhálózat miatt vagy interneten, vagy a magyar mobiljukon tudtak kommunikálni. Délután kiderült: a parlament vezetése az összes tervezett ülést lemondta az egész hétre.

Milliókkal tartoznak a családtagoknak

Leadták idei vagyonnyilatkozatukat az országgyűlési képviselők. Ezekből az derül ki, hogy a 199 képviselő közül minden ötödik kapott kölcsön kisebb-nagyobb összeget magánszemélytől. Lázár János például 36, Rogán Antal 15 millió, a szocialista Velez Árpád 19 millió forinttal tartozik valakinek.

Egyék a képviselők is azt, amit a gyerekek!

Egyék a képviselők is azt, amit a gyerekeknek kell enniük - ezt javasolják a szocialisták. Szerintük a menzareform miatt sótlan, íztelen, ehetetlen ételek kerülnek a gyerekek asztalára az iskolákban, óvodákban. Ezért azt javasolják, hogy a parlamenti menzán is főzzenek a reform receptek szerint, hadd tudják meg a képviselők is, mit etet a gyerekekkel a kormány. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint az menzákat üzemeltetők félreértették a rendeletet - emiatt vannak a viták.

Nem tartja magát sem bűnösnek, sem ártatlannak

Terrorcselekménnyel való fenyegetés miatt állt bíróság elé az a férfi, aki két éve országgyűlési képviselők kivégzésével fenyegetőzött. Azt mondta, kivégzi azt, aki nem szavazza meg az úgynevezett deviza-felszabadító törvényt, amit saját maga kreált a hitelesek védelmére. A férfi szerdán a bíróságon azt mondta, nem érzi magát bűnösnek, de ártatlannak sem.

Jogi- és drogprevenciós tanácsadás százezrekért

Egymás embereit fizeti a Józsefvárosi és a Belvárosi fideszes önkormányzat - ezt állítja az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért. Az ellenzéki önkormányzati képviselők azt mondták: az V. kerületi alpolgármester, Rubovszky Csilla több mint fél milliót kap havonta a VIII. kerülettől jogi tanácsadásért, míg Kaiser József VIII. kerületi fideszes képviselő havi 260 ezerért ad drogprevenciós tanácsokat a belvárosi önkormányzatnak. Az önkormányzatok szerint nincs ebben semmi különös, mindkét fél fontos tanácsokkal látja el a másik kerületet.

Földadó: mégsem vonja vissza a Fidesz

Maradhat a földadó. Mást akar a földművelésügyi miniszter és mást a Fidesz. Fazekas Sándor azt kéri az érintett önkormányzatoktól, hogy vonják vissza a földadóról szóló rendeletet, a fideszes képviselők ma úgy döntöttek, hogy ne tárgyalja a parlament a földadó ügyét.

Menekültek a kérdések elől a politikusok

Sokat futottunk idén. Főként képviselők után. Ők pedig előlünk. Kérdéseket akartunk feltenni, főként arról, hogy az adófizetők pénzéből fizetett választott képviselőink mire és hogyan akarják elkölteni az adófizetők, vagyis a mi pénzünket. Volt, aki válaszolt, volt, aki csak mosolygott és volt, aki ránkcsapta az ajtót. ÉS akadt, aki élő pajzsot is bevetett a kérdések ellen.


 

Mégsem fizetik a képviselőknek az autópályadíjat

Mégsem lesz ingyen a képviselőknek az M0-ás. Az utolsó pillanatban a Parlament levette napirendjéről a javaslatot, hogy a képviselők autópályamatricára is költhessenek üzemanyag-kártyájukról. Hétfő éjjel a nyilvános vitában a mai szavazásról még összpárti egyetértés volt.
 

A képviselők kibújtak a fizetés alól

Az ellenzék jelentős része is támogatta azt a kormánypárti indítványt, amely szerint a jövőben a képviselői költségtérítésből fizethetnék a honatyák az autópályadíjakat.

Akár dudával is tiltakozhatnak a képviselők

Kártérítésre kötelezte Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága. Az első fokú ítélet szerint sérült a magyar parlamentben molinókkal tiltakozó ellenzéki képviselők szabad véleménynyilvánításhoz fűződő joga azzal, hogy megbírságolták őket.

Jól járnak a képviselők az adósmentő csomaggal

A vagyonbevallások szerint minden második képviselőnek van hitele. A Parlament szezonnyitó ülésén Orbán Viktor azt mondta: a bankoknak minden szerződést újra kell számolniuk. A Blikk úgy számol, a legnagyobb nyertes Gyurcsány Ferenc lesz, akinek 20 millióval kell kevesebbet visszafizetnie.

Vidék helyett a nagyváros dzsungele

Újonc képviselők első napjai Budapesten és az Országgyűlésben: állatok helyett olcsó öltöny és albérletvadászat.

Mit mondanak a képviselők a bántalmazott nőnek?

Egy bántalmazott nő az őt megbántó képviselők nyomában. Magyarázatot kért és kapott azoktól, akik szerint, ha a nők sok gyereket szülnek, megszűnik a családon belüli erőszak.

Szupermenek a Parlamentben


szerző:
2012.04.18. 23:05
Szupermenek a Parlamentben

Képviselő, bizottsági elnök, polgármester, irodavezető, alapítványi vezető, cégvezető: mindez egy személyben. Szupermenek a parlamentben, akik több teljes embert kívánó állást is gond nélkül látnak el. Megkérdeztük tőlük, hogy bírják a nagy terhelést.

Munkához látnak a honatyák


szerző:
2010.09.08. 12:47
Munkához látnak a honatyák

Kétnapos ülést tart az Országgyűlés jövő héten hétfőn és kedden, ezzel megkezdődik a parlament őszi ülésszaka.

Frakcióvezetőt választ az MSZP


szerző:
2010.05.03. 07:57
Frakcióvezetőt választ az MSZP

Megalakul az MSZP képviselőcsoportja hétfőn, és várhatóan újra Mesterházy Attilát választják frakcióvezetőnek.

Milliókkal távoznak az állami vezetők

Több mint 6 millió 600 ezer forintot vihet haza a földművelési, az oktatási, a honvédelmi, és a társadalompolitikai miniszter.

Sokat hozhatott a négy év képviselősködés

Új lakás, új autó, gyarapodó bankbetét – jól ment a képviselőknek az elmúlt négy évben. Kiszámoltuk, hogyan zárták a ciklust a képviselők, és megmutatjuk, hogy jöttek össze könnyen a tízmilliók is a politikából.

Féláron jár az ebéd a képviselőknek

Ötszáz forint helyett kétszázötvenért ehetnek a somogyi település közkonyháján.

Költségtérítés csak számlával

Megszűnnek bizonyos képviselői juttatások és kedvezmények 2010 január elsejétől.

Képviselők ellen szervezkedett Budaházy?

Budaházy György hozta létre az ügyészség gyanúja szerint azt a csoportot, amelynek tagjai ügyében terrorizmus miatt nyomoznak.

Így működik az Európai Parlament

Az EP képvidelők felügyelik a többi között az Unió költségvetését, az élelmiszer- egészségügyi szabályokat és az emberi jogokat.

Kolbásztúrán a képviselők


szerző:
2009.05.18. 15:22
Kolbásztúrán a képviselők

Gyulai kolbászt visznek a minisztériumokba fideszes politikusok.

A zsebünkről döntenek a honatyák

Hétfőn szavaznak a Parlamentben a nyugdíjszabályok szigorításáról és az adórendszer változtatásairól.

Képviselők az állatok védelméért

A kóbor állatokat, illetve a rossz körülmények között élő háziállatokat védené a törvény.

Vízért könyörögnek a képviselők

A madridi képviselőknek tilos vizet bevinniük az ülőhelyükhöz, ezt a házelnök kérte.

Nyár végi szavazás a költségtérítésekről

A képviselők szerint összezavarná az embereket, ha az EP-választással együtt voksolnának.

Kedden döntenek Bajnairól


szerző:
2009.04.09. 11:42
Kedden döntenek Bajnairól

Amennyiben a miniszterelnök-jelölt megkapja az országgyűlési képviselők többségének szavazatát, akkor leteszi a hivatali esküt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való