KERESÉS search-close

közigazgatási bíróságok

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közigazgatási bíróságok"

A tüntetők a köztévé székházához vonultak, hogy követeléseiket beolvassák

Országszerte tüntettek a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály és a különbíróságok ellen. 

Szepesházi Péter: Az igazságszolgáltatásban égig érnek a bajok

Szepesházi Péter bíró, korábban élesen bírálta az Országos Bírói Hivatalt, majd szeptember közepén felmentését kérte a köztársasági elnöktől. Most a túlóra törvény elleni vasárnapi tüntetésen a színpadon, így köszöntötte a tömeget: „Kedves rabszolgák, kedves szabadságért küzdő rabszolgák.”

Hivatalosan már véget ért a tüntetés

Hivatlatosan 6 óráig tartott a tüntetés, a demonstrálók egy része azonban még mindig a Kossuth téren van.

Ismét tüntető tömeg vonult Budapesten

Újra tüntetnek Budapesten. Ismét a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállítása miatt vonultak utcára. Ez már a negyedik demonstráció ezen a héten. A szakszervezeti szövetség alelnöke arról beszélt, olyanok döntenek az emberek sorsáról, akiknek sosem volt szabott munkaideje és túlórája.

Aggódnak a bírói függetlenségért

Rombolja a befektetői bizalmat a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló döntés a Helsinki Bizottság szerint. Civil jogvédők nem értik, miért nem várták meg a kormánypártok a Velencei Bizottság állásfoglalását. Korábban az igazságügyi miniszter kérte a független tanácsadótestület véleményét. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön azt mondta, később veszik fontolóra a Bizottság ajánlását. Ellenzéki képviselők szerint a bírói függetlenséget veszélyezteti a szerdai döntés.  

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való