KERESÉS search-close

közpénz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "közpénz"

Újabb tájékoztató akciót indít a kormány, 1,7 milliárdért

Újabb tájékoztató akciót indít a kormány: 1,7 milliárd forint közpénzt költenek el arra, hogy hirdetésekben hívják fel az emberek figyelmét a szerintük sikeres kormányzati intézkedésekre. Évekkel ezelőtti szlogent porolnak le: Magyarország jobban teljesít. A Jobbik szerint ez egyrészt nem igaz, másrészt a kampány célja a kormányközeli vállalkozók bevételeinek növelése.

A Jobbik szerint több közpénzből készülő beruházás korrupciógyanús

Erősen korrupciógyanús a Jobbik szerint, hogy több olyan közpénzből készülő beruházás is drágul a kezdeti tervekhez képest, amelyet a Market épít. A cég tulajdonosa az a Garancsi István, aki szívességből utaztatta a miniszterelnököt bérelt magángépen egy bulgáriai focimeccsre. Az a héten derült ki, hogy 6 milliárd forinttal fog többe kerülni a székesfehérvári hokicsarnok, mint ahogy tervezték. Orbán Viktor korábban azt mondta, őt nem lehet lekötelezni.

Kétmillió forintot kér az adatokért a Magyar Rögbi Szövetség

Kétmillió forintot kér a 24. hu-tól a Magyar Rögbi Szövetség azért, hogy elárulja: mire költött majdnem félmilliárd forint közpénzt. Két éve 16 szakági szövetségnek adott a kormány 4,2 milliárd forint állami támogatást a budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó fejlesztésekre. Azóta Budapest visszalépett, a támogatások viszont maradtak.

Évi 5 milliárdról idénre, majdnem hatvan milliárd forintra hízott az előadóművészeti TAO. Ez az a közpénz, amit egy cég a saját társasági adójából nem az államnak, hanem mondjuk egy színháznak adhatott. Eddig. Jövőre ennek vége, mert brutális visszaélésekre adott lehetőséget ez a támogatási forma, és a kormány ezt most megunta. A színházak viszont bevételeik 20%-át veszítik el így egyik napról a másikra, és azt sem tudják, mi jön ezután.

A magyar állam milliárdokkal támogatja egy szlovák stadion felépítését

A magyar állam, és a részben állami tulajdonú MOL is milliárdokkal támogatja a szlovákiai Dunaszerdahely labdarúgó stadionja, és a helyi futball-akadémia felépítését. Hiába a magyar közpénz, stábunkat nem engedték be a megnyitóra, ahol Orbán Viktor is résztvett. Tegnap derült ki: a kormány két erdélyi focicsapatot is támogat, 1-1 milliárd forinttal. A szocialisták szerint a pénzt Magyarországon kellene elkölteni, szociális juttatásokra.

 

Százmilliárd forintos felárral dolgozhattak

Százmilliárd forintos felárral dolgoztak Mészáros Lőrinc cégei és gyerekeinek vállalkozásai, amikor állami közbeszerzésekről volt szó, írja a 444.hu. A portál szerint három év alatt ennyivel több közpénzt kell kifizetni a milliárdos vállalkozóhoz köthető cégeknek, mert azok ennyivel többért vállalták az eredetileg becsült összegnél a rájuk bízott munkákat. Az LMP hűtlen kezelés miatt feljelentéseket tesz.

Átadták Felcsút legújabb sportlétesítményét

Csaknem 7 milliárd forintból épült a sportcsarnok, ennek nagy része közpénz. Az avatóünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémiát működtető alapítvány elnöke is beszédet mondott.

Orbán: ”Ez még csak a kezdet!”

Ez még csak a kezdet, ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök a vajdasági Topolyán, a 3 milliárd forint magyar közpénzből épült TSC Labdarúgó Akadémia átadóján. A magyar állam 2 év alatt majdnem 20 milliárd forintot költött a határon túli foci támogatására. 

Milliókat kérnek az adatokért

5 millió 300 ezer forint. Ennyi pénzt kér a Magyar Államkincstár azért, hogy megmondja, pontosan mire költötték el az áprilisi kampányra felvett, összesen 2 és fél milliárd forint közpénzt a kispártok.

Megszorítások a Jobbiknál

Megszorításokat vezetnek be a Jobbikban az állami támogatásuk átmeneti megvonása miatt. A párt egészen addig nem kap közpénzt, amíg a levonás nem fedezi az Állami Számvevőszék által a plakátügyben kiszabott büntetést - ezt tegnap közölte az Államkincstár.

2,5 milliárdot kap a falu

2 és fél milliárd forintot ad a kormány annak a baranyai falunak, amit Orbán Viktor a kampányban és a választások után is meglátogatott. A kormányfő már májusban is arról beszélt: köszöni a támogatást és megígérte, hogy ő is ad valamit cserébe.

 

Mennyi pénzzel tűnhetnek el a kamupártok?

A négy évvel ezelőtti választások után sok úgynevezett kamu- vagy kispártnál tűntek el közpénzből kapott százmilliók. Ez jó eséllyel idén sem lesz másként, pedig rengeteg, összesen 3 milliárd forint ment olyan pártoknak, amelyek még az 1 százalékot sem érték el.

Állami pénz az Elios-projektben

Csaknem egymilliárd forint közpénzzel támogatta a Miniszterelnökség azokat az önkormányzatokat, amelyek az Elios-tól rendelték meg a közvilágítás korszerűsítését - írja a 24.hu. A portál állítása szerint a Lázár János vezette tárca több önkormányzat esetében is átvállalta az uniós pénz lehívásához szükséges önrészt. A DK szerint ez azt jelenti, hogy Tiborcz István nemcsak az uniós, hanem a magyar adófizetők pénzét is megszerezhette.

60 milliárdot költött a kormány kommunikációra

60 milliárd forint közpénzt adott egyetlen év alatt a kormány tájékoztatásra és kommunikációra – összesítette a hvg.hu. Ennek majdnem a felét – 28,7 milliárd forintot – a menekültekkel kapcsolatos tájékoztató és plakátkampányokra költötte el a Rogán Antal vezette minisztérium háttérintézménye.

 

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30

Minden budapesti megkapja a főváros 24 oldalas kiadványát, amelyben az elmúlt 8 év eredményeit népszerűsíti a főváros vezetése. Tarlós István szerint a füzet nem politikai tartalmú összegzés, bár rajta kívül a 3 főpolgármester-helyettes és Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke is egy-egy oldalon írt üzenetet a budapestieknek. Az LMP szerint kampánykiadvány készült közpénzből.

MTVA: Ki kellett adniuk az adatokat

Másfél év pereskedés után kiadta Híradónknak a közpénzből működő állami média a vezetői fizetéseket. Az ügyvéd szerint az állami média nevetséges érvekkel próbálta meg eltitkolni az adatokat. Ha szeretné látni az MTVA juttatásáit kattintson ide. Ha ide kattint a gépkocsihasználatról tudhat meg többet, itt pedig szintén a fizetésekről.

RTLII Híradó 2018-01-05


szerző:
2018.01.05. 21:30
„Még nincs végleges program”

Először szólalt meg az a Schmidt Mária vezette közalapítvány, ami a visegrádi országok budapesti konferenciáját szervezi. Az RTL Híradó megkeresésére azt írták, hogy még nincs meg a végleges program. Azt nem árulták el, hogy mennyi közpénzt költenek a rendezvényre.

Csaknem hatmilliárdot költenek a BL jogdíjra

A közpénzből működő műsorszolgáltató korábban megtagadta az adatok kiadását, üzleti titokra hivatkozva. Ez az összeg csak a jogdíjat jelenti. Azt, hogy a műsorokra mennyi pénzt költenek majd, az MTVA-tól hiába kérdeztük. Az LMP pénzszórásnak tartja, hogy az állami média ennyi pénzt költ fociközvetítésre.

Még 128 milliárdot kapnak az egyházak

128 milliárd forint plusz támogatást ad közpénzből a kormány az egyházaknak - derül ki a karácsony óta megjelent Magyar Közlönyökből. Csak a miniszterelnök felekezete - a Magyar Református Egyház - 57 milliárdot, az erdélyi református közösség pedig 27 milliárd forintot kap. Eközben az év végi pénzosztásból oktatási fejlesztésekre 5 milliárdot szán az Orbán-kormány.

Teakonyhák 155 millióért


szerző:
2017.12.19. 18:40
Teakonyhák 155 millióért

5,4 milliárd forint közpénzt költene újabb fejlesztésekre a Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány. Legalábbis ez derül ki a Puskás Akadémia honlapjáról, ahol váratlanul közzétették a 2017/18-as évad jóváhagyott sportfejlesztési programját.

Feldolgozták a kérdőívek felét

Szinte minden válaszadó a kormány álláspontját támogatta a nemzeti konzultáción - jelentette be a kommunikációs államtitkár. Tuzson Bence szerint a kérdőívek felét már feldolgozták, a végleges eredményeket januárban hozzák nyilvánosságra. A legutóbbi nemzeti konzultációra több mint 7 milliárd forintot költöttek közpénzből. Azt nem tudni, hogy a mostani mennyibe került. Az LMP szerint a kérdéseket úgy fogalmazták meg, hogy mindenki a kormány álláspontjával megegyező választ adjon.

TAO: Közérdek vagy lenyúlás?

Ha azt szeretnénk kideríteni, mennyi pénz ömlik a látvány-csapatsportokba a társasági adókedvezmény, közismert nevén a TAO révén, egy valóságos számháború kellős közepén találjuk magunkat. A legvisszafogottabb számok szerint is 300 milliárd forint feletti összegtől esett el a költségvetés hat év alatt.

Balatoni szálloda TAO-pénzből?

A TAO-pénzek rendszerét az Orbán-kormány vezette be. A cégek az adójuk egy részét meghatározott célra költhetik, sportágakat vagy bizonyos kulturális tevékenységeket támogathatnak. Fontos, hogy ez a pénz közpénz, ezt a bíróság mondta ki. De akkor, hogy jön a képbe egy drága balatoni szálloda, ahová félmilliárd forintnyi TAO-pénz jutott?

Visszaszólt a Kúria Lázár Jánosnak

A miniszter az egyik bírájukat név szerint kritizálta. Azt mondta, haragszik a Fideszre, ezért döntött úgy, hogy a sportkluboknak adott társasági adófelajánlás közpénz. A Kúria most azt közölte, az ügyek szakmai alapon kerülnek a bírákhoz, és Lázár János poltitikai véleményt fogalmazott meg. A Demokratikus Koalíció a bíróságok függetlenségét félti.

Döntöttek: A TAO támogatás közpénz

Ezt mondta ki szerdai ítéletében a Kúria. A legfelsőbb magyar bírói testület szerint emiatt ki kell adni, hogy kiket és mennyivel támogattak a cégek. A pert indító Transparency International jogvédő szervezet szerint ez komoly győzelem az átláthatóság ügyében. Orbán Viktor korábban azt mondta: a TAO támogatást közpénznek tartani kommunista beidegződés.

Tao: 135 milliárd közpénzt kaptak

Tavaly minden eddiginél több, 135 milliárd forint társasági adókedvezményből származó támogatás ment a költségvetés helyett sportklubokhoz - írta meg az Mfor.hu. Ez kétszer annyi, mint amennyivel a kormány előzetesen számolt, és épp annyi, mint amennyit egy év alatt például a háziorvosi ellátásra költ az állam. A DK szerint a kormány ezzel 15 ezer forintot vett ki minden magyar zsebéből. A tao-rendszer 2011-es beindítása óta a gazdasági társaságok csak sportra több mint 450 milliárd forintot fizettek be a költségvetés helyett.

Havi 1 milliót keres Hegedűs Zsuzsa

Egyetlen év alatt 30 százalékkal nőtt a társadalmi felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki megbízott, Hegedűs Zsuzsa fizetése, ami így már majdnem nettó 1 millió forint havonta. Ezt a Dirket36 írta meg. Azt is kiderítették, hogy Hegedűs Zsuzsa az elmúlt két évben csak reprezentációs költségekre két és fél millió forintot költött közpénzből.

Titkolnák a TAO-költéseket

Az államtitkoknál is jobban védené a kormány a tao-pénzek adatait – mondja az adatok nyilvánosságáért már több pert is nyerő civil szervezet. A Transparency International szerint, ha elfogadják a kormány tervezetét, akkor az idők végezetéig el lehetne titkolni bármilyen közpénzadatot. A szintén több pert megnyerő DK szerint a kormány inkább törvényt módosít, ahelyett, hogy betartaná azokat. A kormányt hiába kerestük, nem reagáltak. Magyarországon érvényben van egy olyan törvény, amely szerint a cégeknek nem kell befizetni a társasági adót a közös költségvetésbe, hanem eldönthetik, hogy melyik sportegyesületnek vagy fociklubnak adják.

 

Elvonulási központ 3 milliárdért

Hárommilliárd forint közpénzzel támogatja a kormány egy spirituális, úgynevezett elvonulóközpont létrehozását a Pilisben. Azt azonban hiába kérdeztük a Magyar Turisztikai Ügynökségtől, pontosan mi lesz ez, későbbre ígértek tájékoztatást. Elvonulási központ néven a buddhisták működtetnek létesítményeket. Egyik közösségük tervezett ilyet a Pilisbe is, de ők még csak nem is hallottak az állami milliárdokról.

Nem parlamenti párt, ezért plakátolhat

Ne hagyjuk, hogy Orbán nevessen a végén! Olvasható azokon a plakátokon, amelyek a múlt héten jelentek meg a főváros több pontján. A kormány Soros-ellenes plakátjaira kísértetiesen hasonlító falragaszokat a tavaly alakult Demokrata Párt jegyzi.

MNB: 150 millió szakértőkre

Csak szakértőkre 150 millió forintot költhet idén a jegybank felügyelőbizottsága. A hat fős testület működése tavaly is majdnem 100 millió forintba került, amit a nemzeti bank fizetett közpénzből. Hogy mennyit fizetnek ki szakértőkre, azt maga a bizottság határozza meg, senkinek nem kell jóváhagynia.

45 milliót kap a CÖF a Fidesztől

45 millió forinttal támogatta a Fidesz pártalapítványa a Civil Összefogás Fórum működését tavaly. Ez derül ki a civil szervezet friss beszámolójából. Eszerint ez a támogatás és az állami, Villamos Művektől kapott 508 millió forint a CÖF összes bevételének 95 százalékát jelenti. Az Együttnél azt mondják: miközben a Fidesz támadja a tisztességes civil szervezeteket, addig a CÖF-öt közpénzből tömik ki. A kormánypárt szerint ebben nincs semmi kivetnivaló.

Vajna Tímea szerint szerinte nem tartoznak az elithez

Nem közpénzből kapja az ajándékokat, ezt mondta a filmügyi biztos, kaszinó és televízió tulajdonos Andy Vajna felesége, Vajna Tímea a 444.hu-nak. Arról is beszélt, hogy szerinte nem tartoznak az elithez, mert külföldön sok, náluk jóval gazdagabb ember él.

 

„Köszönő”-kampány közpénzből

Alig ért véget a legutóbbi nemzeti konzultáció, máris jön az újabb kampány! A kormány most új plakátokon köszöni meg, hogy sokan visszaküldték a kérdőívet. Erről a Magyar idők adott hírt először. AZ RTL Híradó megkérdezte a Miniszterelnöki Kabinetirodától, hogy mindez mennyibe kerül, de azt közölték, ezt csak a kampány végén mondják meg. Az LMP szerint az biztos, hogy minden fillérért kár, amit erre költenek.

Kilenc milliót költöttek az ’56-os emlékév himnuszára

Ötven helyett kilenc millió forintot költöttek az ’56-os emlékév himnuszára. Ez azután derült ki, hogy az Index kiperelte a XXI. századi intézettől a szerződéseket. A programigazgató korábban többször is arról beszélt, hogy összesen 50 millió forintba került az Egy szabad ország című dal. Az emlékévért felelős közalapítvány az Indexnek azt írta, ennyit sikerült spórolni a költségekből. Az Együtt szerint viszont az eset azt mutatja, hogyan tűnik el a közpénz.

 

Ingyenes lapért fizettek


2017.04.23. 18:39
Ingyenes lapért fizettek

Ingyenes újságért fizettek, de alig két hónap után felmondják a szerződést. A fideszes vezetésű dunaújvárosi önkormányzat a miniszterelnök főtanácsadója, Habony Árpád érdekeltségében lévő cégnek fizetett támogatást a Lokál című kiadványért. A Jobbik néhány hét alatt 1500 aláírást gyűjtött tiltakozásul, hogy az ingyenes lapot közpénzből támogatják. A képviselőtestület végül úgy döntött, inkább szerződést bont.

Nem mondják meg mire költöttek majdnem 14 milliárd forintot

Feljelentette a DK a felcsúti fociakadémiát működtető alapítványt, amiért a jogerős bírósági döntés ellenére sem adják ki, hogy mire költötték azt a pénzt, amit a cégek társaságiadó-kedvezményéből kaptak. A klub az elmúlt hat évben majdnem 14 milliárd forint közpénzhez jutott így. A DK-nál azt mondják, a törvényeket a miniszterelnök haverjainak is be kell tartaniuk. A felcsúti klubot hiába kerestük, nem reagáltak, Lázár János miniszter szerint még mindig nem egyértelmű, hogy közpénz-e a tao.

Tao: 415 milliárd ment sportra

Hat év alatt 415 milliárd forint ment sportra TAO támogatások formájában - számolta össze a 24.hu. Ez pontosan annyi pénz, mint amennyit a háziorvosi ellátásra fordítanak a költségvetésből négy év alatt. A TAO olyan közpénz, amelyet a vállalkozók nem a központi költségvetésbe fizetnek be, hanem például sportkluboknak ajánlanak fel. A legtöbb pénz a focira ment. Az LMP szerint a pénzből inkább iskolai tornatermeket kellene építeni. A kormány szerint a TAO rendszer nem lemondás a közpénzről, hanem befektetés a sportba.

Pénzt kérnek az információért

Pénzt kér a Nemzetgazdasági Minisztérium azért, hogy Híradónknak elárulja, hová és kivel utazott külföldre közpénzen nemzetgazdasági miniszterként Matolcsy György. Az adatokat azután kértük ki, hogy megtudtuk: Matolcsy Györgyöt jegybankelnökként barátnője, Vajda Zita kísérte el a legtöbbször külföldi útjain. Az átláthatóságért küzdő Transparency Internationalnél azt mondják, semmiképpen nem nevezhető jó államnak az, amelyik pénzt kér egy alapvető jog érvényesítéséért.

A Vasas TAO-ja is közpénz

Nyilvánosságra kell hoznia a Vasas Akadémiának, hogy mire költötték a társasági adótámogatásokból befolyt pénzt, ezt mondta ki első fokon a bíróság. A pert a Demokratikus Koalíció indította, több mint 30 klubot pereltek be. Idén februárban a felcsúti fociakadémia ügyében már jogerősen is kimondta a bíróság, hogy ez a támogatás közpénz. A miniszterelnök korábban arról beszélt, hogy szerinte nem.

Nem tudnak magyar LegoLandről

Nem tervezi a Lego, hogy LegoLandet nyit Nyíregyházán - ezt a cég közölte az RTL Híradóval. Pedig a nyíregyházi polgármester a közösségi oldalán már bejelentette a nagy hírt, a projektre a kormány 9 és fél milliárdot el is különített. A határozat már meg is jelent a Magyar Közlönyben: miszerint a nyíregyházi LegoLandet hazai forrásból, vagyis az adófizetők pénzéből finanszíroznák. A polgármester ma nem akart nyilatkozni, a kormány pedig azt írta: a polgármester azt mondta nekik, már felvette a kapcsolatot a céggel.

320 millió forintos támogatás

Háromszázhúsz millió forintos támogatást ad a magyar légiforgalmat irányító állami cég a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak. Azt nem sikerült kiderítenünk, mire költi a pénzt az Orbán Viktor által létrehozott polgári körből kinőtt alapítvány. A kormány szerint nem közpénzből, hanem saját bevételéből utal háromszázhúsz millió forintot az állami tulajdonú Hungarocontrol Zrt, és ehhez nem kellett a kabinet engedélye. A DK szerint a kormány saját álciviljeit tömi ki állami pénzből.

Házon kívül 2017-02-08


szerző:
2017.02.08. 22:40
Visszakérte adóját, mert szerinte felesleges dolgokra költötték

Szentesi Kálmán nem egy ismert közéleti figura, de a múlt hét óta sokat szerepel a sajtóban. Szentesi Kálmánnak ugyanis elege lett abból, hogy az ő és sok más ember befizetett adójából, vagyis közpénzből milliárdokba kerülő luxusvillákat vesznek és újítanak fel, ráadásul – ahogy mondja – haveri cégek. Vagy, hogy szintén közpénzből 70 millió forintot költenek a jegybankelnök könyvének kiadására. Szentesi Kálmán ezért úgy döntött, hogy visszakéri a befizetett adóját. De persze ő maradt alul.

Házon kívül 2017-02-01


szerző:
2017.02.01. 22:35
Négymilliárdért újítják fel

Mészáros Lőrinc üzlettársának cége fejezheti be régi városháza felújítását a várban. Az épületet kétmilliárd forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Bank, majd átadta egyik alapítványának. Az most közel négymilliárdot költ rá, a pénzből borszaküzlet és étterem is nyílik a doktori iskola mellett. A Demokratikus Koalíció szerint elherdálják a közpénzt. Az alapítványnál viszont azt mondják, megóvják a műemléket, amely mindenki számára látogatható lesz.

Vajda Zitával utazott legtöbbet

Vajda Zita, Matolcsy György barátnője kísérte el legtöbbször közpénzből fizetett, hivatalos külföldi útjaira a jegybankelnököt - tudta meg az RTL Híradó. Voltak például Londonban, Párizsban, Isztambulban. A jegybank sajtóosztálya azt írta, azért vele utazott a legtöbbször a jegybankelnök, mert az ő feladata volt a kétoldalú találkozók helyszíni előkészítése, és a szervezési feladatok ellátása. Az MSZP-nél azt mondják, ha bárkiről kiderül, hogy közpénzen utaztatja a barátnőjét, akkor kötelessége visszafizetni a pénzt.

Szerbiai csapatot is támogatnak

3 milliárd forint közpénzt kapott a magyar kormánytól egy 14 ezer fős szerb település harmadosztályban játszó focicsapata. A pénzből focipályákat és stadiont építenének. Erről szerb lapok írtak. Az MSZP-nél azt mondják, nem értik, mi haszna származik ebből a magyar adófizetőknek. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium írásban azt közölte, a sport össznemzeti ügy.

900 millió futsal-stadionra

Több mint 50 milliárd forintot osztott ki a kormány az év végén sportcélú fejlesztésekre. Ez a Magyar Közlönyből derült ki. Például 900 millió forintot kap Dunakeszi egy futsal-csarnok építésére, korábban itt sportolt Szijjártó Péter. Határon túlra is jutott magyar közpénz: Mészáros Lőrinc idén vette meg az eszéki focicsapatot, most 1 milliárd forintot kap az eszéki sport akadémia. Az LMP szerint a kormány gátlástalanul osztja a saját szűk érdekkörének a pénzt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ kérdéseinkre annyit válaszolt: az ünnepek alatt nem politizálnak.

Több jut kisvasút építésre

Kisvasút építésre több, közútfejlesztésre kevesebb pénz jut jövőre. A kormány összesen háromszázmilliárd forintot csoportosított át a költségvetésben. 120 milliárdot kapnak az egyházi beruházások, plusz 40 milliárdot a sportlétesítmények. A szocialisták szerint újra kiderült, hogy a kormány sajátjaként bánik a közpénzekkel. A kabinet viszont azt közölte: a magyar gazdaság erősödése miatt jut plusz forrás több célra.

28,5 milliárd az Eximbanknak


szerző:
2016.12.01. 18:35
28,5 milliárd az Eximbanknak

Elfogyott a pénz, ezért kap a kormánytól 28 és fél milliárd forintot az Eximbank. Az állami pénzintézetet eredetileg külföldre termelő beruházások támogatására hozták létre, de ma már a hazai hitelezésben is részt vesz. A bank adott pénzt például Andy Vajnának is a TV2 megvásárlására. A szocialisták szerint azért öntik a közpénzt a bankba, mert már nem jut a fideszes haverok vállalkozásainak.

Az MNB is tovább titkolózhatna

30 évre titkosíthatja majd a jegybank is, hogy miért és mennyi közpénzt költ ingatlanokra, autóra, saját őrségre, illetve, kivel újtatja fel az épületeket - a Transparency International nemzetközi korrupciókutató szerint. Hétfőn számoltunk be arról, hogy terrorveszélyre hivatkozva a kormány közérdekű adatok megtagadását tenné lehetővé egy újabb törvénymódosítással. A Fidesz frakcióvezetője azt mondja, a változás kizárólag műszaki adatokra vonatkozik majd. Az ellenzéki pártok szerint viszont a jegybank költéseit akarja eltitkolni a kormány.

Jól keresnek a fociakadémián

Van olyan karbantartó, aki havonta bruttó 380 ezer forintot keres a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián. De akad olyan takarító is, aki 194 ezer forintos fizetést kap. Ráadásul csak takarítóból 22 van. Arra nem válaszoltak a felcsúti akadémiánál, hogy miért van szükség ennyi alkalmazottra. Az LMP furcsának találja ez a sok állást, és szerintük a közpénzek elosztásával is baj van.

 

Stadionra és bérekre is költik

A titkárnő vagy a marketing-ügyintéző fizetésére is jut a társasági adókedvezményből több sportklubnál, pedig a támogatás alapvetően a stadionok építésére és üzemeltetésére szolgál. Ezt elsőként az Index írta meg. Egy elsőfokú bírósági ítélet szerint ez a pénz közpénznek számít. A sportért felelős államtitkárság szerint a sportklubok gyakorlata megfelel az uniós szabályoknak. Az MSZP azonban kivizsgálná az egyesületek költekezését.

A falu fizeti a veszteséget

A rezsicsökkentés miatt nem szippantják az emésztőket jelenleg a Somogy megyei Segesden és három környező településen. Segesden egyetlen vállalkozó foglalkozott ezzel, ő viszont felmondta a szerződést, mert a rezsicsökkentés miatt nem emelhetett árat, miközben a költségei az utóbbi időben megduplázódtak. A polgármester Híradónknak azt mondta: jobb megoldás híján az önkormányzat közpénzből fogja megfizetni a vállalkozónak a különbséget.

Törvényszék: a TAO közpénz

A társasági adókedvezmény, azaz a TAO közpénz - ezt a Székesfehérvári Törvényszék mondta ki. Ezt a pénzt nem a költségvetésbe fizetik be a cégek, hanem például sportkluboknak adják. A bíróság még a nyáron döntött, az írásos ítéletet viszont most kapta meg a DK, amely a pert indította. Az elsőfokú ítélet szerint a felcsúti futball alapítványnak minden olyan szerződést meg kell mutatnia, amit az adókedvezményekből rendezett. Korábban Orbán Viktor azt állította, a támogatást közpénznek tartani kommunista beidegződés. A miniszterelnök sajtófőnökét hiába kerestük, egyelőre nem reagált.

Titkosak lesznek a sporttámogatások

Titkosította a kormány a stadionépítésre költött pénzek felhasználását. A nemzetgazdasági miniszter előterjesztését kedden elfogadta a parlament, így a jövőben nem lehet megismerni, hogy a cégek mennyit ajánlanak fel a társasági adókedvezményükből a sportegyesületeknek. A kormány szerint csak egyértelművé és átláthatóbbá tették a társasági adókedvezmények felhasználását. A szocialisták viszont azt állítják: a kabinet titkolózik. Ennek ellenére tévedésből megszavazták a módosítást.

Újabb 7 milliárdot kért és kapott az MTVA

Újabb hétmilliárd forint közpénzt kapott az állami média – írta meg a Népszabadság. Az indoklás szerint azért, mert az eredeti több mint 77 milliárd forintból nem tudták ellátni közfeladataikat. Az MTVA így majdnem 85 milliárd forintot költhet el idén. A Demokratikus Koalíció szerint ebből a pénzből egy sor hasznosabb dolgot ki lehetne fizetni. A kormány azt közölte: támogatja az állami médiát abban, hogy jobb és változatosabb műsorokat készítsen.

A drágábbnál is drágább lesz a felújítás

Egyszer már megemelték, de még drágább lesz a Szombathely-Zalaszentiván közötti vasútvonal villamosítása. A költségek így már a 14 milliárd forintot közelítik – vette észre az Átlátszó. Ez az a munka, amit Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egyik cége végez egy másik társasággal közösen. Az LMP-nél azt mondják, ebből az ügyből is jól látszik, hogy közpénzből tőkésítik fel az új oligarchákat. A vasúttársaság szerint viszont kizárólag azért kerül többe a beruházás, mert több lett a munka.

Feleség és barátnő a közpénzek közelében

Két férfi és két nő. Andy Vajna és Matolcsy György mellett is felbukkant egy-egy nő, akikkel a viszonyuk több, mint munkakapcsolat. Andy Vajnánál a feleségről, Vajna Timeáról van szó, aki, hogy-hogy nem, belevágott egy olyan üzletbe is, amelynek van köze a férjéhez és közpénzekhez is. Matolcsy György közeli ismerőse pedig dolgozott a jegybankelnökkel a korábbi munkahelyén, a minisztériumban, majd a jegybankban, most pedig az alapítványoknál. Amelyek, mint tudjuk, szintén közpénzt költenek. Ez, a közpénz az egyetlen oka annak, hogy politika közeli emberek magánéletével foglalkozunk, ami amúgy nem szokásunk.

Házon kívül 2016-09-21


szerző:
2016.09.21. 23:55
Vajna Tímea cége magyar filmnek dolgozik

Vajna Tímea cége castingol az egyik filmalap által támogatott magyar filmhez – tudta meg az RTL Híradó. A filmalapot - ami egymilliárd forint közpénzt adott a produkcióra - férje, Andy Vajna kormánybiztosként felügyeli. Az Együtt szerint elfogadhatatlan, hogy az Andy Vajna által kezelt pénz egy része a feleségéhez kerül. A filmalapot hiába kereste az RTL Híradó, nem reagáltak, Vajna Tímea cégénél pedig üzleti titokra hivatkozva nem válaszoltak érdemben a kérdésekre.

70 millióért rendeltek Philip könyvéből

Megérkezett a Fidesz-nagygyűlések házigazdájaként ismert Rákay Philip könyvsorozata az iskolákba. A kormány tájékoztatása szerint nagy mennyiséget, több mint 10 ezer darabot vettek a kötetekből, összesen több mint 70 millió forint közpénzért. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elégedett, és azt mondta, az iskolák végre bővíthetik a könyvtárukat. Az LMP szerint felháborító, hogy a kormány felvásárolta a hozzá közelálló Rákay Philip sorozatát.

Luxusjachton hajózott Mészáros Lőrinc

Közpénzből urizál Mészáros Lőrinc. Ezt állítja az Együtt, miután a Magyar Narancs megírta: másfél milliárdos luxusjachton hajózott a felcsúti fideszes polgármester. A luxushajó egy Máltán bejegyzett cég tulajdona. Mészáros Lőrinc nem válaszolt kérdésünkre, hogy bérelte a hajót, vagy csak vendégeskedett a fedélzeten.

KLIK: kétszer többet költöttek fizetésekre

Több mint kétszer annyi közpénzt költöttek az iskolákat fenntartó Klebelsberg Központ vezetőinek fizetésére tavaly, mint két éve, ezt a Magyar Nemzet derítette ki. A KLIK Híradónknak azt írta, a vezetői fizetések nem emelkedtek, sőt, átlagosan csökkentek, ugyanakkor a vezetők létszáma több mint a duplájára, 78-ról 200 főre nőtt. A Párbeszéd Magyarországért szerint a KLIK-be a Fideszhez közel álló embereket teszi a kormány, és minden vezető fizetését nyilvánosságra kell hozni.

40 millió a Ligetet népszerűsítő újságért

40 millió forint közpénzt fizetett a Városliget Zrt. azért a 16 oldalas újságért, amely a Liget átépítését népszerűsíti – tudta meg az RTL Híradó. A pénzt a közbeszerzéseken mostanában kiemelkedően jól teljesítő Csetényi Csaba cége kapta. A saját nyomdával rendelkező Lapcom csoport vezérigazgatója Híradónknak azt mondta, ők ezt ugyanilyen minőségben ennél sokkal kevesebb pénzből is el tudták volna készíteni. A DK-nál azt mondják, megint egy Fidesz-közeli vállalkozó gazdagodott az adófizetők pénzén.

Panorámás nyaralót építtet Matolcsy fia

Panorámás balatoni nyaralót épít Matolcsy György fiának megbízásából az a cég, amely a jegybanki alapítványoknak is dolgozik. Az ügyről a Népszabadság írt. A céget egy olyan vállalkozás hozta létre, amelyben korábban tulajdonos volt Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás is. Az Együtt szerint ebből is látszik, hogy rokonainak juttat közpénzt Matolcsy György. Az alapítványok szerint kizárólag szakmai alapon bízták meg a céget az ingatlanfejlesztésekkel.

Hat milliárdból épülne sportcsarnok Felcsúton

Majdnem kétszer felépíthetnék a Pancho arénát a tervezett felcsúti sportcsarnok árából. A Figyelő című lap derítette ki, hogy a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 6 milliárd forintból építene sportcsarnokot az 1800 lakosú faluba. A beruházás jórészt a társasági adókedvezményekből befolyó pénzből valósulna meg. Az Együtt szerint ez közpénz, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem az.

32 milliós bírság az MNB alapítványainak

Megbírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság a Magyar Nemzeti Bank alapítványait, mert közbeszerzések nélkül kötöttek szerződéseket. Eddig három esetben 32 millió forint bírságot szabtak ki, de akár 3 milliárd forint is lehet a büntetések végösszege. A bírságokat szintén közpénzből fizethetik a közpénzből működő alapítványok. Az Együtt szerint inkább az alapítványok vezetőinek kellene kifizetniük a büntetést a magánvagyonukból.

Alig használják a másfélmilliárdos portált

Nagyon kevesen használják az oktatási portált, amelynek fejlesztésére csaknem másfél milliárd közpénzt költött a kormány. A Magyar Nemzet kérte ki az adatokat, napi 800-1500 látogatója van az oldalnak, amely több mint 1 millió 300 ezer diák és tanár figyelmére számít. Az LMP-nél azt mondják, nem nyújt érdemi segítséget az oldal. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint később nő majd a látogatottság.

Egy minisztert is az unokatestvérének mondott

Unokatestvérének nevezte az igazságügyi minisztert és egy a Nemzeti Bankkal szerinte kritikus újságírót is Matolcsy György. Így védekezett a jegybankelnök a Parlamentben, amikor a rokonságának juttatott közpénzes megbízásokról faggatta az egyik szocialista képviselő. Később a miniszter és az újságíró is cáfolta, hogy családi kapcsolatban állna Matolcsy Györggyel. A jegybankelnök egy hónapja érvelt először azzal, hogy száz unokatestvére van Magyarországon.

Százmilliós állami hirdetések a Lokálban

Majdnem nettó 400 millió forintért hirdet a Szerencsejáték Zrt. a Lokál című heti és napilapokban idén, ezt a Magyar Narancs derítette ki. A Lokált a Modern Média Group adja ki, amelynek Habony Árpád, a miniszterelnök állítólagos tanácsadója az egyik tulajdonosa. A Szerencsejáték Zrt. azt írta, a hirdetési felületek kiválasztásakor mindig a hatékonyságot tartják szem előtt. Az Együtt viszont úgy látja, Habony Árpád lapjai piaci szempontból értéktelenek, és a Fidesz közpénzből épít médiabirodalmat magának.

Többmilliós játékfilm jegybanki pénzből

Több mint 65 millió forint közpénzt költ egy kisjátékfilm elkészítésére a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa – derítette ki az RTL Híradó. A film a magyar találmányokról szól majd. A Talentum Film Kft.-t, amely a pénzt kapta, egy héttel a döntés előtt jegyezték be. Az DK szerint az alapítványoknak nem dolga, hogy filmeket finanszírozzon, az alapítvány szerint a 25 perces alkotás a kis és középvállalkozások versenyképességét növeli majd.

A kommunikációs cégek is 100 milliókat kerestek

Százmilliókat kerestek tavaly azoknak a kommunikációs és tanácsadó cégek tulajdonosai, akik közpénzből kaptak esetenként több százmillió forintos munkákat a kormánytól. Az LMP szerint gyalázatos, hogy a Fideszhez közel álló üzletemberek gazdagodnak az adófizetők pénzén. Lázár János miniszter azt mondta, jól működik a gazdaság, ezért gyarapodnak a cégek.

„Matolcsy szellemi muníciója mozgatja a GDP-t”

„A Matolcsy György fejében lévő szellemi muníció mozgatja a GDP-t” - ezt Lentner Csaba, az MNB egyik alapítványának kuratóriumi tagja mondta a 168 óra című lapnak. Szerinte nem közpénzt költenek a jegybanki alapítványok, és az Alkotmánybíróság hátba döfte Matolcsy Györgyöt, amikor ennek ellenében döntött. Másfél hete arról beszélt, hogy a következő választás sikere múlhat az alapítványok munkáján. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint nem a jegybank elnöke irányítja a gazdaságpolitikát.

Wyomingi offshore cég állt a vs.hu mögött

Egy wyomingi offshore-cég volt tavaly a vs.hu többségi tulajdonosa – derítette ki másfél hónapos, határokon átívelő nyomozással az RTL- Híradó. Az internetes lap 2015-ben, több mint 500 millió forint közpénzt kapott a jegybanki alapítványoktól. Mivel Wyomingban egyáltalán nem kell megnevezni az alapításkor, hogy valójában ki áll a cég mögött, így lehetetlen megtudni azt is, ki gazdagodott a támogatásokból. Kerényi György, a lap korábbi főszerkesztője azt állítja, vele tulajdonosként Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tárgyalt.

A többség szerint Matolcsynak mennie kellene

Még a kormánypárti szavazók között is többségben vannak, akik szerint távoznia kellene Matolcsy Györgynek a jegybank éléről. Ez derül ki a Publicus Intézet reprezentatív közvélemény-kutatásából, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek. Összességében 10-ből hatan úgy látják: le kellene mondania a nemzeti bank elnökének az alapítványok költekezései miatt.

Büntetés kockázatos hitelkihelyezésért

Négymillió forintra büntette kockázatos hitelkihelyezés miatt a Matolcsy György vezette jegybank a Matolcsy György unokatestvérének érdekeltségében lévő pénzintézetet. A Növekedési és Hitelbank nulla százalékos kamatra kapott pénzt a jegybanktól a növekedési hitelprogramban. Ebből a pénzből kapott 400 millió forintot egy másik unokatestvér, Szemerey Szabolcs cége. A szocialisták szerint vicces lenne a négymilliós bírság, ha nem több milliárdnyi közpénzről lenne szó.

MNB-s hitelt kapott egy újabb unokatestvér

Négyszázmillió forintot kapott Matolcsy György unokatestvérének cége a jegybank növekedési hitelprogramjából. Szemerey Szabolcs alig nyolcmilliós árbevételű vállalkozása a pénzt a Növekedési Hitelbankon keresztül kapta meg. A bank Matolcsy György másik unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségében van. Az Együtt szerint közpénzt kockáztat a jegybank elnöke azzal, hogy saját családtagjait segíti kedvezményes hitelekhez.

Elképesztő pénzszórás a nemzeti bank alapítványainál

A jegybankelnök, aki közpénzből 70 milliót szán a saját könyve kiadására. Cégek, amelyek a jegybankelnök unokatestvérének érdekeltségébe tartoznak, és milliárdok jutnak nekik, szintén közpénzből. Kormányközeli vállalkozók, akik 100 milliós megbízásokat kapnak a jegybanki alapítványoktól, nekik is bőven jut tehát a közpénzből. Az igazságügyi miniszter ügyvédi irodája, amely 10 milliókat kapott az alapítványokon keresztül, közpénzekből. És még órákig sorolhatnám, mikre költöttek vagyonokat a Matolcsy György vezette jegybank alapítványai. Amiket eddig gondosan próbáltak titkolni, de nem sikerült.

Újra titkosítást terveznek az állami cégeknél

A Magyar Posta után az összes állami vállalat gazdálkodási adatainak egy részét tikosítaná a kormány. Az erről szóló rendelkezést a jövő évi költségvetés tervezetében vette észre a 444.hu. Az Együtt szerint a kormány sajátjaként tekint a közpénzre, ezért titkolná, mire költik. A kormány azzal érvel, hogy csak azok az adatok lesznek titkosak, amelyek nyilvánosságra kerülése hátrányos helyzetbe hozná az állami cégeket.

Offshore hátterű cégnek adták el a telket

Offshore-hátterű cégnek adta el, a volt polgármester üzlettársaitól vette vissza 58 millió forinttal drágábban saját telkét a monori önkormányzat - derítette ki az RTL Híradó. Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, a telken másfél milliárd forint közpénzből sportcsarnok épül. Pogácsás Tibor azt mondja, amikor eladta az önkormányzat az ingatlant, még nem voltak üzlettársak, csak ismerték egymást. Az önkormányzat szerint az államtitkárnak semmi köze az ingatlanügyhöz.

Közpénz: Nem vész el, de átalakul

Kormánytisztviselők már napok óta mondogatják, hogy 2017 nagy nyertese a koldusbotra jutott egészségügy és az oktatásügy lesz, mert összesen 200 milliárd forinttal kapnak többet, mint az idén. Ennél a 200 milliárdnál 60 milliárddal többet, 260 milliárd forintot adott hat saját alapítványának 2014 óta amolyan kegyúrként az állami tulajdonú Magyar Nemzeti Bank. A bank először vitatta, hogy ez közpénz lenne és nem akarta megmondani, pontosan kit-mit pénzeltek ezek az alapítványok. Ám az Alkotmánybíróság váratlanul úgy döntött, hogy igenis közpénzről van szó, magyarul: a mi pénzünkről, tehát nyilvánosságra kell hozni, mire költötték. Megtörtént.

VS: A többség a stadionépítések ellen volt

Politikai kockázatot látott a Századvég a Klik létrehozásában, és közvélemény-kutatásokkal bizonyították, hogy az emberek többsége nem támogatja a stadionépítéseket, és hogy a trafiktörvény nem változtat a fiatalok dohányzási szokásain. Ezeket azonban a döntéseknél a kormány nem vette figyelembe. Ez derül ki a VS.hu összeállításából. 3 év alatt milliárdokat fizettek ki a cég munkájáért. A kormány szerint többféle szempontot kellett mérlegelniük. A Párbeszéd Magyarországért szóvivője szerint a kormány felelőtlenül pazarolta el a közpénzt.

Egy MNB-alapítvány közzétette, mire költött

Átlagosan majdnem havi egy millió forintot keresnek a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványának dolgozói. Ez a Pallas Athene Domus Animé alapítvány beszámolójából derül ki, amelyet a honlapjukon tettek közzé. Csaknem két héttel azután, hogy a Kúria úgy döntött: a Jegybank alapítványainak pénze is közpénznek számít, így nem lehet eltitkolni, mire költik. Egyelőre csak egy alapítvány hozta nyilvánosságra, hogy mire használják azt a 60 milliárd forintot, amit a Nemzeti Banktól kaptak. Az MSZP szerint ez csak elterelés a jegybank részéről.
 

Letartóztatták a játszótér miatt

Letartóztatta a bíróság azt a szegedi vállalkozót, akit két társával együtt azzal vádol az ügyészség, hogy három éve 185 millió forint közpénzt csaltak el. Az ügyészség szerint ugyanis a vállalkozó cége kb. 40 millió forintból épített fel egy játszóteret a Szegedi Vadaspark területén, amelyre egyébként 220 milliós Európai Uniós támogatást nyert - erről két éve Híradónk is beszámolt. A vád szerint a többi pénzt hamis számlákkal és off-shore cégeken keresztül elsikkasztották.

MNB alelnök: kiadják az alapítványok költéseit

Kiadja a Magyar Nemzeti Bank az alapítványai gazdálkodási adatait. Ezt a jegybank alelnöke jelentette be az állami rádióban. Nagy Márton azt nem árulta el, hogy pontosan mikor tesznek eleget a bírósági ítéleteknek. A héten a Kúria és az Alkotmánybíróság is kimondta: az alapítványok közpénzből gazdálkodnak, így nem titkolhatják el, mire költik a jegybanktól kapott több mint 250 milliárd forintot. Az LMP szerint fel kellene számolni az alapítványokat.

 

Döntött az AB: a közpénz közpénz marad

Nem veszíti el a közpénz jellegét a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak adott pénz, így döntött az Alkotmánybíróság. Az Országgyűlés a hónap elején döntött arról, hogy több mint 250 milliárd forintot titkosítanának, azt az összeget, amit az alapítványok működésére adott a jegybank. A miniszterelnökséget vezető miniszter abban bízik, hogy módosítható a törvény úgy, hogy kiállja az alkotmányosság próbáját. Az MSZP szerint az alapítványoknak azonnal nyilvánosságra kellene hozniuk a gazdálkodásukat.

Kúria: közpénzt kezelnek az MNB alapítványai

Nem titkolhatják a Nemzeti Bank Alapítványai, mire költenek, mert közpénzből gazdálkodnak - ezzel indokolta a Kúria a döntését, hogy miért kell nyilvánosságra hoznia a Jegybank három alapítványának a 2014. szeptember 26-a előtti gazdálkodási adatait. A Világgazdaság újságírója ekkor kérte közérdekű adatigénylésben a Nemzeti Bank, akkor még csak három alapítványának adatait. De semmilyen adatot nem kapott, ezért pert indított. Most ebben az ügyben mondta ki a Kúria, hogy a Nemzeti Bank alapítványainak meg kell mondaniuk, hogy mire és mennyit költöttek.

Drágábbra cserélték a miniszteri autókat

Két év alatt szinte az összes autóját lecserélte a kormány 640 millió forintért – derül ki a Népszabadság által kikért adatokból. A miniszterek többsége már nem személyautókkal, hanem Orbán Viktorhoz hasonlóan kisbuszokkal jár. Csak ezekre 160 millió forint közpénzt költöttek. Az LMP szerint az ország jelenlegi helyzetében ez luxus. A kormány szerint a minisztereknek utazás közben is jár a miniszteri munkakörnyezet.

Az MNB 250 milliárd forintos bűvésztrükkje

Nem értjük, hogy emelkedhet egyik pillanatról a másikra két-háromszorosára a bank fontos embereinek fizetése. Mint ahogy azt sem értjük, miért tűntet el a jegybank 250 milliárd forint közpénzt, vagyis olyan pénzt, amit mi, adófizetők dobtunk össze. Vajon hogy lehet az, hogy ők megtehetik azt, ami a politikán kívüli életben alig elképzelhető?

Megvétózta az MNB-törvényt az államfő

A köztársasági elnök szerint a változtatás nincs összhangban azokkal az alkotmányos elvekkel, amelyek a közpénzekkel való gazdálkodásra vonatkoznak. A törvénymódosítás lényege az volt, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványai által kezelt vagyon ne számítson közpénznek, így nem kell beszámolni a költésekről a nyilvánosságnak.

Szabadabban költené el a pénzt a kormány

Törvényesíteni akarja a lopást a kormány - ezt állítja az LMP. Az ellenzéki párt szerint Lázár János javaslatára úgy módosítanák az államháztartási törvényt, hogy a jövőben az Országgyűlés felhatalmazása nélkül is dönthessen a kormány év közben arról, mire költik a költségvetési pénzeket.

Ellenzéki politikusok hívták ki a rendőröket

Feljelentette az ügyészségen az Állami Számvevőszék az Új Nemzedék Központot - a turizmussal, sporttal és oktatással is foglalkozó állami szervezet ugyanis nem adott át elegendő dokumentumot a vizsgálathoz, így nem tudták ellenőrizni működésüket. Az Új Nemzedéknél azt mondták, nem tagadták meg az együttműködést, csak nem volt elég idejük a rengeteg irat átadására - az Együtt politikusai viszont kihívták ma a rendőrséget a Kft. irodájához, hogy segítségükkel ki tudja vizsgálni az ÁSZ, mire költik ott a közpénzeket.

Lázár: Közpénz, de lehet titkolni

Közpénznek tartja Lázár János a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak vagyonát, mégis indokolt lehet szerinte eltitkolni, hogy ezt mire költik el. Derült ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter heti sajtótájékoztatóján. A nemzeti bank alapítványai 250 milliárd forintot kaptak a jegybanktól közgazdászképzés beindítására, de mint kiderült borüzletet, éttermet és kávézót is nyitnának a Várban a pénzből. Az Országgyűlése döntése alapján a jövőben nem kell majd megmondaniuk, mire költik a támogatást.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való