KERESÉS search-close

külföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföld"

Tömegesen szöknek a katonák a venezuelai hadseregből

Tömegesen szöknek a katonák a venezuelai hadseregből a két napja kirobbant zavargások óta. A szomszédos Kolumbiába már több mint százötvenen menekültek át. Mint elmondták, nem akartak a fegyvertelen tömegbe lőni, és szerintük a hadsereg 90 százaléka velük ért egyet, csak a hatalom bosszújától tartva félnek hátrahagyni családjukat.

 

 Részben a Fidesz miatt lépnek ki az Európai Néppártból

Nem akarnak Orbán Viktorral és a Fidesszel egy pártcsaládba tartozni, egyebek mellett ezért is lép ki az Európai Néppártból a Horvát Parasztpárt. A horvát politikai tömörülés elítélte a magyar kormánypropagandát is. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációs államtitkár szerint mivel a horvát párt az Európai Parlament zöldpárti frakciójába menne, ezért inkább az a kérdés, mit kerestek eddig a Néppártban.

Nem adtak neki sok esélyt az életre, de Noah mindenkire rácáfolt!

Agy nélkül, pontosabban az emberi agy kevesebb, mint 2 %-ával született ez a ma már 6 éves brit kisfiú. Noah-nak nem sok esélyt adtak a túlélésre az orvosok, sőt, ők úgy látták volna jobbnak, ha az édesanya megszakítja terhességét. Az anyuka azonban szeretett volna gyermekének esélyt adni az életre.

Lelőtték a férfit, aki játékpisztollyal térített el egy repülőt

Játékpisztollyal térített el egy férfi egy Dubajba tartó bangladesi repülőgépet. Miután kényszerleszállást hajtottak végre a délkelet-bangladesi Csittagong repülőterén, a merénylő elengedte az utasokat, de azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gépet. A biztonságiak ezért lelőtték. A hatóságok szerint a gépeltérítőnek mentális problémái lehettek.

RTL Híradó 2019-02-25


szerző:
2019.02.25. 18:00
OSCAR: feltűnő darabok a gálán!

A 2019-es Oscar-gálán valószínűleg Lady Gaga hordta a legdrágább nyakéket a maga 30 millió dollárjával. Feltűnő darabok a videóban!

Polgárháborús helyzet Venezuelában

Halálos áldozatokkal járó, véres összecsapások törtek ki Venezuela határátkelőhelyein. Ezeket a kormányhű csapatok lezártak a külföldi segélyszállítmányok előtt. A hadsereg az elkeseredett civilek ellen éles lőszert is bevet. A "Magyar Hang" - című hetilap helyszínen lévő tudósítója azt mondta a Híradónak: a hatalom egyoldalú polgárháborút folytat állampolgáraival szemben.

Három halott a vihar miatt a Balkánon és Olaszországban

Már legalább három halottja van az Olaszországban és a Balkánon tomboló szélviharnak. Az egész térségben hatalmasak a károk. Helyenként 200 kilométer per órás széllökések vannak. Emiatt sokfelé megbénult a közlekedés. Olaszországban zátonyra futott egy török teherhajó.

Már a katonák is menekülnek Venezuelából

Véres összecsapások törtek ki civilek és katonák között Venezuelában. Előzőleg a hadsereg Maduro elnök parancsára lezárta az ország határait a külföldi segélyszállítmányok előtt. Volt, ahol éles lőszert vetettek be a fegyvertelen tömeg ellen, máshol viszont a katonák a hadseregből megszökve a civilekkel együtt elmenekülnek az országból.

Letartóztatták R. Kelly-t


szerző:
2019.02.23. 18:21
Letartóztatták R. Kelly-t

Az R&B-énekes ellen tízrendbeli szexuális zaklatás miatt indítottak eljárást. A gyanú szerint Kelly a szexuális zaklatást négy ember - köztük három tizenéves lány - ellen követte el 1998 és 2010 között.

Sokáig küzdöttek a magyar hegymászó életéért

Percek alatt sikerült kiásni a hó alól, mégsem tudták megmenteni az életét a szerencsétlenül járt magyar hegymászónak. Pénteken sodorta el egy lavina Szlovákiában, a Tátrában. A megtalálása után több, mint másfél óráig próbálták újraéleszteni a kétgyerekes apukát, de hiába. Ezt mondta Híradónknak az egyesület vezetője, ahol a szerencsétlenül járt hegymászó is oktatott. Tapasztalt hegymászó volt, a 2000-es évek eleje óta mászott.
Ide kattintva megnézheti az egyesület vezetőjével készített interjút.

99 halott a pancsolt szesz miatt

Ismét tömegtragédiát okozott a pancsolt szesz Indiában. Ezúttal 99-en meghaltak és több mint 200-an megbetegedtek az ország észak-keleti részében. Egy embert már letartóztattak az ügyben. Két hete sincs, hogy 100 ember ugyanígy vesztette életét Indiában.

Autókerék felnijébe szorult a kutya feje

Beszorult egy huskykeverék feje egy autókerék felnijébe egy kaliforniai városban. Gazdái próbálkoztak szappannal, kenőccsel, vízzel, de képtelenek voltak kihúzni kedvencüket. Az állatorvos is több kísérletet tett.

Hamarosan megjelenhet az izraeli zászló a Holdon

Hamarosan megjelenhet az izraeli zászló a Holdon az amerikai, a szovjet, és a kínai után. Csütörtök este Floridából fellőtték Elon Musk rakétáját a Teremtés nevű izraeli szondával, amely a tervek szerint április 11-én landol a Föld kísérőjén. Ez az első eset, hogy egy magáncég Hold-küldetést vállal, és az első eset, hogy Izrael megcélozza a Holdat.

Élelmiszert halmoznak fel a britek

Élelmiszert halmoznak fel a megállapodás nélküli Brexittől tartó britek. Egy friss felmérés szerint a felnőttek negyede előre vásárol, mert tart attól, hogy Nagy-Britannia tervezett uniós kilépése, vagyis március 29-e után nehezen jutnak majd be az unióból származó élelmiszerek a szigetországba. Ez pedig hiányhoz és áremelkedéshez vezethet.

Lavina sodorta el a magyar hegymászót

Meghalt egy magyar hegymászó, amikor lavina sodorta el a Magas-Tátrában. A szlovák hegyimentőket egy 13 fős magyar hegymászó csoport riasztotta a Magas-Tátra legmagasabban fekvő turistaházához. Vezetőjüket sodorta el a lavina, megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

Versenysport lett a fénykardozás


szerző:
2019.02.21. 18:52
Versenysport lett a fénykardozás

Versenysport lett a Csillagok háborúja filmekben látott fénykardozásból Franciaországban. A helyi vívószövetség az olimpiákon is látott vívással egyenrangúnak ismerte el a sportágat. A versenyzők persze nem igazi lézerfegyverrel, csak azok műanyag másával mérkőznek meg egymással.

A papi pedofília megelőzéséről egyeztetnek a Vatikánban

Történelmi találkozó kezdődött ma a Vatikánban. A négynapos eseményen a papi pedofília megelőzéséről és felderítéséről  egyeztetnek főpapok.  Ferenc pápa szerint most már konkrét intézkedések kellenek. És ezt várják a tanácskozásra meghívott egykori áldozatok is.

Juncker szerint hazugságok vannak a magyar plakátkampányban

Hazugságok ellen nem sokat tehetünk - így reagált Jean-Claude Juncker a magyar kormány plakátkampányára, amelyben őt és Soros Györgyöt a bevándorlás támogatóiként mutatják be. Juncker szerint Orbán Viktor helye nem az Európai Néppártban van. Az Európai Bizottság szóvivője ma már azt mondta, hogy nincs nyílt konfliktus a kormány és a bizottság között. A Fidesz szerint ők a plakátokon nem az európai intézményeket támadják. 

Legendás fotó őrzi emléküket

96 évesen meghalt az egykori amerikai tengerészgyalogos, aki megcsókolt egy ápolónőt a New York-i Times Square-en 1945. augusztus 14-én. Erről egy legendás fénykép készült. A nő, akivel azelőtt nem ismerték egymást, és útjaik el is váltak, 2016 szeptemberében halt meg 92 évesen.

Meghalt Karl Lagerfeld világhírű divattervező

Meghalt Karl Lagerfeld világhírű divattervező. Hamburgban született, 20 évvel később anyjával költözött Párizsba, ahol haláláig élt és dolgozott. Karl Lagerfeld 85 évet élt.

Tart az ostrom az Iszlám Állam terrorszervezet utolsó állása ellen

Tart az ostrom az Iszlám Állam terrorszervezet utolsó állása ellen Szíriában, miközben Európában egyre komolyabb fejfájást okoz a politikusoknak, hogy mit kezdjenek terroristának állt állampolgáraikkal. Amerika azt szeretné, ha az szövetségesei hazavinnék őket. A magyar külügyminiszter azt mondta Brüsszelben: mindent meg kell tenni, hogy ezek ne jöhessenek vissza.

Két vadászgép ütközött össze Indiában

Légikatasztrófa Indiában: két vadászgép ütközött össze az ország déli részén. A pilóták a nemzetközi légiparádéra gyakoroltak. Épp manővereztek, amikor a szerencsétlenség történt. A két gépen három pilóta volt: ketten katapultáltak, a harmadik meghalt.

50 méter magas épület tetején rúdtáncolt

Elképesztő magasságokra tör egy orosz rúdtáncos, Marina Korzhenevskaya egy 50 méter magas épület tetején tartott bemutatót.

Híres lett az egyik izraeli állomás macskája

Már több millió rajongója van az interneten egy izraeli pályaudvar macskájának, amely önkéntes ellenőrként fogadja az utasokat a bejáratnál. A Mici névre hallgató cica kedvenc tartózkodási helye ugyanis az elektronikus beléptető kapu, ahol a jegyeket kell érvényesíteni.

Képviselők léptek ki pártjukból a brexit miatt

Kilépett hét parlamenti képviselő a brit Munkáspártból hétfőn. Távozásukat egyebek mellett a párt brexithez való hozzáállásával és a pártban terjedő antiszemitizmussal indokolták. Közben nem csökken az Egyesült Királyság uniós tagságának megszűnésé körüli bizonytalanság sem.

Felvétel készült egy német erőmű felrobbantásáról

Lélegzetelállító felvételek készültek arról, ahogy felrobbantottak egy szénerőművet Németországban. A létesítményt 5 éve zárták be, az üzemeltető cég most úgy döntött, többet nem is nyitják meg. Közben nemrég a német kormány egy olyan jelentést fogadott el, ami arról szól, hogy 2038-ig az összes szénerőművet bezárják az országban. 

Eltemették Emiliano Salát

Végső búcsút vettek szülőfalujában Emiliano Salától. A repülőbalesetben meghalt argentin focista gyászszertartásán részt vettek korábbi klubjai, a Nantes és a Cardiff képviselői is. Találkoztak Sala családtagjaival, akik nem értik, hogyan történhetett a tragédia.

Több emelete is leomlott egy szentpétervári egyetemnek

Leomlott az egyik egyetem tetőszerkezete és több emelete Szentpéterváron. Az épületben éppen felújítási munkálatok zajlottak, amikor a katasztrófa történt. A hatóságok szerint a felújításnak köze lehetett a balesethez. Az eddigi hírek szerint senki sem sérült meg, mindenkit időben ki tudtak menekíteni.

Dik-dik antilop született: látott már nála aranyosabbat?

Gyönyörű dik-dik antilop született az amerikai Brookfield állatparkjában. Ez az egyik legkisebb antilop-fajta a világon, a csöppség is csak alig több, mint fél kilós. 

Diáktüntetések szerte Európában

Diákok ezrei követelték szerte Európában, hogy a kormányok tegyenek többet a klímaváltozás ellen. Sokan a vizsgáikat is kihagyták, hogy nyilvánosan felhívják a politikusok figyelmét. Ez sikerült, de nem olyan reakciót kaptak, mint amire számítottak.

Bosszút állt az elbocsátásért


szerző:
2019.02.16. 18:16
Bosszút állt az elbocsátásért

Elbocsátották, ezért vérfürdőt rendezett a munkahelyén egy férfi az Egyesült Államokban. Öt embert megölt, többeket megsebesített. A másfél órán át tartó dráma végén a rendőrök agyonlőtték a támadót.

Fekete hó hullott Szibériában

Fekete hó hullott Szibéria egyik régiójában, amely a szénbányászatról ismert. A csapadék állítólag mérgező is.

RTLII Híradó 2019-02-15


szerző:
2019.02.15. 21:30
Kilenc nappal az Oscar-gála előtt áll a bál Hollywoodban

Hiába tiltakoztak ugyanis a világsztárok, az amerikai filmakadémia kitart amellett, hogy négy kategória győztesének a show reklámszünetében adják át a díjat. Köztük van a legjobb operatőr, és a legjobb vágó is. A tiltakozó hírességek - köztük Brad Pitt, George Clooney, Sandra Bullock - szerint ez nem más, mint sértés. A filmakadémia azonban mindenáron rövidebb showműsort akar.

 

Hazatérne a terrorista-feleség

Hazatérne Londonba az a brit diáklány, aki még 2015-ben, 15 évesen szökött el Szíriába, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez. A most 19 éves nő jelenleg egy szíriai menekülttáborban él. Mint elmondta, nem azért menne haza, mert bármit is megbánt, hanem azért, mert terhes, és szívesebben szülné meg gyerekét otthon.

Lerajzolta áldozatait a sorozatgyilkos

Amerika legkegyetlenebb sorozatgyilkosa lehet az a férfi, aki 90 gyilkosságot ismert be az FBI-nak. A 78 éves Samuel Little-t 2014-ben ítélték életfogytiglanra három rábizonyított emberölésért - a többi áldozatáról tavaly kezdett el beszélni a nyomozóknak a börtönben. Többről közülük rajzot is készített, hogy segítsen azonosítani őket.

KIDERÜLT: Kislány a berlini állatkert jegesmedvebocsa

A kölyök december elején született. Eddig kizárólag anyjával volt, most is csak 15 percre szakították el tőle, amíg az állatorvos megvizsgálta. Így derült ki, hogy a kölyök nőstény, 8 és fél kilót nyom és 61 centiméter hosszú. Az orvos szerint korához képest nagy és erős. Az állatkert látogatói először márciusban láthatják majd, amikor a gondozók úgy ítélik meg, hogy már kimehet anyjával a szabadba.

RTLII Híradó 2019-02-14


szerző:
2019.02.14. 21:30
Megkerült az ellopott majom

Megkerült az ellopott majom. Egy floridai állatkertből hétfőre virradóra vittek el egy ugrótamarint. A gondozók nagyon aggódtak érte, mert az aprócska, mindössze félkilós, sötétszőrű állatnak különleges étrendje volt és gyógyszereket is kapott. A rendőrség 6000 dollárt ajánlott fel a nyomravezetőnek, de végül ők találták meg a veszélyeztetett állatok közé tartozó majmocskát.

Leállítják a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének gyártását

Leállítják a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének gyártását, mert a 800 utas szállítására alkalmas, kétemeletes, négyhajtóműves Airbus 380-as már nem kell a légitársaságoknak. A legnagyobb megrendelő Emirates - versenytársaihoz hasonlóan  - úgy döntött, inkább a kisebb, gazdaságosabban működtethető gépeket választja. Bár az európai repülőgyártó cég nagy reményeket fűzött hozzá 12 évvel ezelőtti bemutatásakor és az utasok is szerették, az A380-as gyártása mindig veszteséges volt. 

Óvakodj a Brexit-szörnytől

Miközben Londonban továbbra is arról vitatkoznak, milyen Brexitben állapodjanak meg Brüsszellel, ott nem is tudnak arról, hogy tárgyalnának még egyáltalán. Volt brit diplomaták nemzeti katasztrófát jósolnak, a holland kormány pedig egy nagy kék plüss-figurával figyelmezteti a hazai cégeket, hogyan védekezzenek a Brexit-szörny ellen.

RTLII Híradó 2019-02-13


szerző:
2019.02.13. 21:30
Nem a spangli lett túl erős

Tigrist talált egy lakatlan házban egy férfi az amerikai Houstonban. Barátaival füvezni ment be az épületbe. Előszőr azt hitte, hallucinál, majd felhívta a rendőröket, akiknek szintén az volt az első kérdésük, hogy nem szívott-e túl sokat. Végül kiderült: nem az anyag ütött be.

Katalónia visszavágott


szerző:
2019.02.13. 19:10
Katalónia visszavágott

Megbuktatták a spanyol kormányt a katalán függetlenségi pártok: válaszul ugyanis arra, hogy a kabinet nem volt hajlandó tárgyalni velük a régió önrendelkezési jogáról, nem szavazták meg a 2019-es költségvetést. Így előrehozott választásokat kell kiírni, mert a katalánok nélkül sem a jobb, sem a baloldalnak nincs meg a többsége a parlamentben.

 Életfogytiglan várhat a köpcösre

Élete végéig rács mögött maradhat a világ egyik legnagyobb hatalmú gengszterfőnöke, a "Köpcös" - néven ismert mexikói drogbáró. A kalandos szökéseiről elhíresült bűnözőt New York-i perében az esküdtszék minden vádpontban bűnösnek találta, a kábítószer-kereskedelmen kívül kegyetlen gyilkosságokban és kínzásokban is.

RTLII Híradó 2019-02-12


szerző:
2019.02.12. 21:30
Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából

Kitoloncoltak egy verebet Ausztriából, mert potyautasként érkezett az iraki Erbilből a bécsi reptérre. A madár még felszállás előtt bújhatott el a gépen, a személyzet csak út közben vette észre, amikor elkezdett repkedni az utastérben. Az osztrák hatóságok megvizsgálták, majd miután egészségesnek találták, visszaküldték Irakba, ahol egy újabb vizsgálat után szabadon engedték.

Elkezdődött Madridban a katalán függetlenségi vezetők pere

Elkezdődött Madridban a katalán függetlenségi vezetők pere, akiket lázadással vádolnak a tartomány önállóságáról szóló 2017-es népszavazás megszervezéséért. Az ügy a végletekig megosztja Spanyolországot, az egyik oldal politikai foglyokat, a másik puccsistákat lát a vádlottakban. A kettő között őrlődő szocialista kormány pedig már holnap bele is bukhat a krízisbe.

Tizenegyszer sokkolta a férfit egy rendőr

Figyelem, megrázó felvétel!
Tizenegyszer sokkoltak egy férfit a családja szeme láttára a rendőrök az Egyesült Államokban. Egy rutinellenőrzés miatt vizsgálták át a kocsit, amiben a család utazott. Az esetről felvétel készült, amin jól látszik, hogy akkor is lőtték a földön fekvő férfit, amikor már megbilincselték.

Volt, aki az ötödikről ugrott ki a lángok elől

Tragédia a lakodalomban, Indiában. Volt, aki kiugrott az ötödikről a lángok elől Delhiben, ahol tűz ütött ki egy hotel legfelső emeletén. A szállodában éppen lakodalmat tartottak. 17 ember halt meg, sokan a mindent beborító füst miatt.

Kamionnal ütközött a helikopter


szerző:
2019.02.12. 17:01
Kamionnal ütközött a helikopter

Helikopter-balesetben meghalt Brazília leghíresebb újságírója hétfőn. A férfit szállító gép egy teherautónak ütközött, amikor a pilóta éppen kényszerleszállást hajtott végre.

Helikopter-balesetben meghalt Brazília leghíresebb újságírója

Helikopter-balesetben meghalt hétfőn Brazília leghíresebb újságírója, Ricardo Boechat. A férfit szállító gép egy teherautónak ütközött, amikor a pilóta éppen kényszerleszállást hajtott végre.

Napok kérdése, hogy teljesen felszámolják az Iszlám Államot

Heves harcok folynak Szíriában az Iszlám Állam utolsó támaszpontjának az elfoglalásáért. Az amerikai légi támogatással előrenyomuló kurd vezetésű csapatok egyre szorosabbra fonják az ostromgyűrűt a mostanra már mindössze pár négyzetkilométerre szűkült terület körül.

Miniatűr hókotró takarítja a járdát Csehországban

Teljesen olyan, mint az eredeti, csak annak egyötöde. De, ez nem jelenti azt, hogy bármi is az útjába állhat.

Mini hókotró a tiszta járdáért

Miniatűr hókotró takarítja a járdát Csehországban. Teljesen olyan, mint az eredeti, csak annak egy ötöde.

 

RTLII Híradó 2019-02-11


szerző:
2019.02.11. 21:30
Szokatlan módon tiltakoztak a tejtermelők és állattartók

Szokatlan módját választották a szardíniai tejtermelők és állattartók a tiltakozásnak. Több ezer litert öntöttek ki a fehér italból az egyik autópályára, hogy felhívják a figyelmet; 1970 óta nem volt ilyen alacsony a tej ára Olaszországban.

Tradicionális lisztcsata spanyol módra

A spanyol Xinzo de Limia városában tartották meg a tradicionális lisztcsatát, amelyen fél tonna fehér port szórtak egymás fejére a fesztiválozók.

Újabb álorvos bukott le Romániában

A korábban kőművesként dolgozó férfi fogorvosként praktizált, pedig erre semmilyen engedélye nem volt. A feleségétől leshette el a mesterséget, aki tényleg fogorvos volt, de már nem dolgozik. Múlt héten egy ál plasztikai sebész bukott le Romániában.

Kiszöktek a csimpánzok a kifutójukból a belfasti Állatkertben

Furfangos módon jutottak ki kifutójukból a csimpánzok Belfastban. Észrevették, hogy a viharban meggyengült egy faág, amit letörtek. Ezt aztán a betonfalnak támasztották, hogy felmászhassanak rajta a kifutó tetejére. A legtöbb csimpánz ennyivel beérte, de volt olyan, aki kimerészkedett a látogatók közé is. Az egyik gondozó azzal nyugtatta az embereket, hogy a majmok tudják, hogy nem jöhetnek ki, és majd visszamennek. Ez egyébként később pontosan így történt.

Miniatűr hókotró takarítja a járdát Csehországban

A mini hókotró teljesen olyan, mint az eredeti, csak annak egy ötöde. De ez nem azt jelenti, hogy bármi is az útjába állhat. Egy 35 köbcentis motor hajtja a kis gépet, ami összkerék meghajtású, hogy könnyen haladhasson a csúszós járdán is. Egy baj van vele. Hogy a jópofa játékszer meglehetősen sokba kerül. Csaknem kétmillió forintnak megfelelő cseh koronát kérnek el érte.

GRAMMY: Idén is különleges ruhakölteményekben pózoltak a sztárok

Lady Gaga három Aranygramofont kapott a Grammy-gálán, ám ruhájával ezúttal nem ő, hanem Cardi B döbbentette meg a nézőket.

Idén is különleges ruhakölteményeket láthattunk a Grammy-gálán

Négy Grammyt nyert This is America című dalával, mégsem ment el a díjátadóra Donald Glover. A Childish Gambino néven is ismert művész a hip-hop zenészek mellőzése miatt bojkottálja a legrangosabb zenei díjkiosztót. Idén viszont ott volt a gálát eddig mindig kihagyó Drake. Lady Gaga három Aranygramofont kapott, ám ruhájával ezúttal nem ő, hanem Cardi B döbbentette meg a nézőket.

Jegesmedve-invázió Oroszországban

Jegesmedve-invázió miatt hirdettek szükségállapotot az Oroszországhoz tartozó egyik szigetcsoporton. A sarkvidéki tartományban annyira elszaporodtak az állatok, hogy a lakók már alig mernek kimenni házaikból. Egyelőre viszont nem tudják, mit tegyenek, mert védett fajként tilos a kilövésük.

Két órán át tartott a nagy hógolyó-csata

Ádáz hócsatát vívott többszáz ember az amerikai Tacomában. Egy helyi fiatal hirdette meg az eseményt az interneten mindössze egy nappal korábban, és rengetegen jelentkeztek rá.

Elfogyott a marhahúsos batyu, szétverte a kirakatot

Elfogyott a marhahúsos batyu, ezért szétverte egy vendéglő kirakatát egy nő az Egyesült Államokban. Mindezt pedig rögzítették a biztonsági kamerák. A baseball ütős támadó elmenekült, még nem találták meg a rendőrök.

Így élnek Izlandon a magyarok

Összeállítottunk egy kis izlandi képeslapgyűjteményt. Jöjjön néhány érdekesség, furcsaság és a sapkás riporter, aki mindenhol pózol. És persze nincs Izland, Izlandon élő és dolgozó magyarok nélkül. Utazzanak velünk.

Nem engedik be Venezuelába a segélyszállítmányokat

Pattanásig feszült a helyzet Venezuelában, miután megérkezett az első amerikai segélyszállítmány a szomszédos Kolumbia határára. Nicolas Maduro kormánya ugyanis nem hajlandó beengedni az élelmiszert és a gyógyszereket a nélkülöző országba - a határon gyülekező venezuelaiakat viszont nem tudja visszatartani attól, hogy tömegével menjenek át a határon.

Az álmennyezeten át akart megszökni, nem jutott messzire

Az álmennyezeten keresztül akart megszökni egy rab az egyik amerikai börtönből. Csak pár méterre jutott, az őröknek sikerült megállítani és ártalmatlanítani. A botcsinálta szökevény akcióját a biztonsági kamerák is felvették.

Összeütközött két vonat Spanyolországban

Az egyik szerelvény vezetője meghalt a Barcelona mellett történt balesetben. Mintegy százan megsérültek. A vonatok egy vágányra kerültek: azt még vizsgálják, hogy miért.

RTLII Híradó 2019-02-08


szerző:
2019.02.08. 21:30
Sala holttestét találták meg

Megerősítették a brit hatóságok, hogy Emiliano Sala holttestét emelték ki szerdán a tengerbe zuhant repülő roncsai közül. Az argentin csatár a francia Nantes csapatától szerződött a walesi Cardiff City-hez. A 28 éves focista január 21-én szállt fel egy bérelt magánrepülővel, hogy új klubjához utazzon, amikor a La Manche fölött eltűnt a gép.

Özönvíz és tűzvész Rióban

Özönvíz árasztotta el Rio de Janeirót, főleg a nyomornegyedeket, miután egyetlen napon annyi eső hullott a brazil nagyvárosra, amennyi több hónap alatt szokott. Eddig öt halottról tudnak a hatóságok. Ma hajnalban jött az újabb csapás: kigyulladt a riói Flamengo futball klub edzőközpontja. A tűzben tíz fiatal halt meg.

RTLII Híradó 2019-02-07


szerző:
2019.02.07. 21:30
Ozzy Osbourne kórházba került

Kórházba került a rock legenda, Ozzy Osbourne. Influenzás lett, de olyan súlyos szövődményei lettek a betegségének, hogy kórházba kellett vinni. Az énekes még januárban lett beteg, de állapota folyamatosan romlott.

Cukiság: Felismerte kölykét a vidramama

Néhány napos vidrakölyköt mentettek meg Kaliforniában.  A kisállatra halászok találtak rá, akik rögtön értesítették az állatmentőket. Ők rögzítették az anyja után síró kölyök hangját, majd a vidrák lakhelye közelébe hajóztak, ahol ezt felhangosítva lejátszották.

Brexit helyett pokol


szerző:
2019.02.07. 18:55
Brexit helyett pokol

Valóságos lavinát indított el Donald Tusk, aki képletesen pokolba küldte a szerinte felelőtlen Brexit-párti politikusokat. Szavai nyomán londoni és uniós politikusok sora osztotta meg elképzelését a túlvilági helyről, és hogy ki kerül majd oda. Azt azonban továbbra sem tudja senki, hogy a Brexittel mi lesz - vagy hogy lesz-e egyáltalán. 

Egy leopárdfóka ürülékében talált pendrive tulajdonosát keresik

Szokatlan felhívás: egy leopárdfóka ürülékében talált pendrive tulajdonosát keresi az új-zélandi Víz- és Légkörkutató Intézet.

Magát buktatta le az olasz álorvos

Egyre több részlet derül ki az olasz álorvosról, akit szerda hajnalban fogtak el a magyar-román határon. A férfi, akinek érettségije sincs, Bukarestben hamis papírokkal szerzett orvosi pecsétet, és plasztikai sebészként praktizált a román főváros több magánklinikáján. Kollégáinak azonban szemet szúrt, hogy nem tartotta be a higiénés előírásokat.

SZÜLETÉS: Így jöttek világra a kistigrisek!

Szenzációs felvételeket tett közzé egy sydney-i állatkert. Élőben mutatták meg, a különösen veszélyeztetett szumátrai tigriskölykök születését.

KUTATÁS: Túlélőket keresnek


szerző:
2019.02.07. 12:59
KUTATÁS: Túlélőket keresnek

Új felvételek érkeztek Isztambulból, ahol szerdán összedőlt egy toronyház. A mentőegységek még mindig dolgoznak, de azt nem tudni, hány ember lehet még a romok alatt. A tragédia okát még vizsgálják.

RTLII Híradó 2019-02-06


szerző:
2019.02.06. 21:30

Lebukott az olasz álorvos!


szerző:
2019.02.06. 19:30
Lebukott az olasz álorvos!

A szélhámos férfi megpróbált Magyarországra szökni miután kiderült, hogy csak nyolc általánosa van és nem plasztikai sebész. Decemberben egy mellműtét miatt bukott le.

Liam Neeson bánja egykori gyilkos gondolatait

Meg akart ölni egy fekete férfit Liam Neeson, miután egy másik fekete férfi megerőszakolta egyik nőismerősét. Az Elrabolva-filmek amerikai sztárja egy 40 évvel ezelőtti esetet mesélt el a nyilvánosság előtt, amiért most sokan rasszistának nevezik. Ő ezt tagadja, és azt mondja, ma már bánja akkori gyilkos gondolatait.

 

Trump: „Nélkülem háború lenne”

Ha nem ő lenne az elnök, Amerika már hadban állna Észak-Koreával. Egyebek mellett erről is beszélt Donald Trump tegnapi évértékelő beszédében. Az elnök az elmúlt hónapok éles konfliktusai ellenére meglepően békülékeny hangnemet ütött meg, egyik legnagyobb riválisa is felállva tapsolta.

Leszállt egy cigire, a vonat elvitte a gyerekét

Még leszállt egy cigarettát elszívni egy amerikai férfi, de a gyerekét elvitte a vonat az amerikai Cleveland-ben. Hiába rohant a vonat után, a vezető nem állt meg. A csecsemő végül visszajutott az apjához. Mindezt a biztonsági kamerák is rögzítették.

 

RTLII Híradó 2019-02-05


szerző:
2019.02.05. 21:30
Újra megindult a hegy Bolíviában

Újabb földcsuszamlás történt Bolíviában ott, ahol szombaton 11-en haltak meg egy másik sárlavinában. A második természeti katasztrófáról egy amatőr videós készített drámai felvételt, amit teljes hosszában megnézhetnek ITT

Bosszúból gyújthatta fel a párizsi lakóházat

Tízen haltak meg, köztük egy kisbaba Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Az oltásról készült felvételeket megnézhetik ITT

SÁRLAVINA BOLÍVIÁBAN: Megindult a föld alattuk

Újabb földcsuszamlás történt ott, ahol szombaton 11-en haltak meg egy másik sárlavinában Bolíviában. A második természeti katasztrófát egy amatőr videós készített drámai felvételt. Az emberek a hegyoldalon járkáltak, mert már biztonságosnak érezték az átkelést. Ekkor indult meg a föld alattuk.

PÁRIZSI TŰZ: Kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház

Tízen, köztük egy kisbaba halt meg Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Sajtóértesülések szerint a nő összeveszett egyik szomszédjával, és annak autóját akarta felgyújtani bosszúból.

Banksy műve ledarálva is sokat ér

Félig ledarálva is nagy érték a rejtélyes brit graffitis, Banksy műve, a Lány léggömbbel.

RTLII Híradó 2019-02-04


szerző:
2019.02.04. 21:30
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való