KERESÉS search-close

külföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "külföld"

Az egész világ gyászolja Diego Maradonát

Az egész világ gyászolja a szerdán elhunyt Diego Maradonát. Honfitársa, Ferenc pápa azt mondta, imáiba foglalja a nevét. A brazil legenda, Pelé, közösségi oldalán arról írt, reméli, egyszer együtt labdázhatnak az égben. Az argentin fővárosban is ezrek búcsúznak az elnöki palotában felravatalozott klasszistól. A rendőrség egyre nehezebben tudja féken tartani a gyászoló tömeget.

Csak a rendőrségi helikopter tudta felvenni vele a versenyt

Simán lerázta motorjával az őt üldöző rendőröket egy Londonban élő román fiatal. Helyenként csaknem 300 kilométer per órás sebességgel is száguldott, csak egy rendőrségi helikopter tudta felvenni vele a versenyt. Végül elfogyott az üzemanyaga, így tudták elkapni.

Bezáratná az európai síközpontokat Németország

Bezáratná az európai síközpontokat Németország. Angela Merkel szerint a koronavírus terjedése miatt a síszezont január elejéig el kellene halasztani. Az ötletet Olaszország és Franciaország is támogatja. Ausztria viszont nem, noha egy ottani síközpont lehet a felelős azért, hogy a vírus tavasszal elterjedt Európában.

SZÁGULDÁS: ez volt minden idők leggyorsabb motorosüldözése Angliában!

Simán lerázta motorjával az őt üldöző rendőröket egy Londonban élő román fiatal. Helyenként csaknem 300 kilométer per órás sebességgel is száguldott, csak egy rendőrségi helikopter tudta felvenni vele a versenyt. Végül elfogyott az üzemanyaga, így tudták elkapni.

Meghalt Diego Maradona, minden idők egyik legnagyobb focistája

Meghalt Diego Maradona, minden idők egyik legnagyobb focistája. Az egykori világbajnok régóta betegeskedett, nemrég koponyaműtéten esett át, miután egy vérrögöt találtak az agyában. Argentin sajtóforrások szerint halálát hirtelen szívmegállás okozta. A világhírű sportoló 60 éves volt.

Ismeretlen eredetű, rejtélyes fémoszlopot találtak a sivatag közepén

Ismeretlen eredetű, rejtélyes fémoszlopot találtak a sivatag közepén az amerikai Utah államban. A három méter magas titokzatos alakzatról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy feltűnő hasonlóságot mutat a "2001: Űrodusszeia" című sci-fi földönkívüli monolitjához - a hatóságok ezért azt gyanítják, hogy a film játékos kedvű rajongóinak tréfájáról lehet szó.

11 millió új állampolgár

Állampolgárságot adna 11 millió, az Egyesült Államokban papírok nélkül élő embernek Joe Biden. A megválasztott elnöknek ez lenne az egyik első intézkedése. Ezek az emberek nem illegális bevándorlók, többségük annak idején törvényesen érkezett az országba. Sokan ráadásul már évtizedek óta ez Egyesült Államokban élnek. Ott dolgoznak, és családot is alapítottak.

Van, ahol lazításokat jelentettek be a karácsony miatt

A koronavírusjárvány kezdete óta a legszigorúbb korlátozó intézkedést vezették be Svédországban. Keddtől nyolcnál több ember nem találkozhat egymással. Ezt a romló járványügyi adatokkal magyarázták. Más európai országokban viszont lazításokat jelentettek be a közelgő karácsony miatt.

Hét pingvinfióka  született a Sydney akváriumban

Hét pingvinfióka születését ünnepli a Sydney akvárium. Mindannyian az elmúlt egy hónapban bújtak ki a tojásból. A Szamárpingvinek közé tartozó apróságokat naponta mérik, hogy lássák megfelelő ütemben fejlődnek-e. A legkisebb még csak 300 grammot nyom, a legnagyobb pedig már körülbelül két kiló. Az egyik fióka az akvárium híres meleg pingvinpárjánál született. A két hím, amióta egymásra talált, már másodszor fogadott örökbe és költött ki egy tojást. 

Előre tört Elon Musk a világ leggazdagabb embereinek listáján

Előre tört a Tesla-vezér. Már Elon Musk a világ második leggazdagabb embere a Bloomberg szerint. Tavaly még csak a 35. volt, de egy év alatt 30 ezer milliárd forintnak megfelelő összeggel gyarapodott a vagyona. Ezzel megelőzte a Microsoftot alapító Bill Gates-t is, aki sokáig vezette a listát.

Trump jóváhagyta a hatalomátadást

Jóváhagyta a hatalomátadás megkezdését az amerikai elnök. Donald Trump azt továbbra sem ismeri el, hogy elvesztette a választást, de ahogy fogalmazott, az ország érdekében döntött. Közben egyre több név derül ki Joe Biden leendő kormányából. Tagja lesz a magyar származású Antony Blinken, lesznek régről ismert nevek, több nő és több különböző etnikumú politikus is.

Csak a beoltott utasokat engednének fel a nemzetközi járatokra

Csak azokat az utasokat engednék fel a nemzetközi járataikra, akik - ha már elérhető lesz - megkapták a koronavírus elleni védőoltást. Így lendítené fel a turizmust a legnagyobb ausztrál légitársaság vezérigazgatója. Szerinte a lépést más cégek is fontolgatják. A kínai elnök pedig azt javasolta, hogy pontozzák az emberek egészségügyi állapotát, és ez alapján döntsék el, hogy ki utazhat.

Drámai mentést rögíztett a testkamera

Drámai mentést rögzített a rendőr testkamerája az amerikai Ohio államban. A járőrök egy vízbe esett, süllyedő autóból próbáltak kimenteni egy nőt. Miután elsőre nem sikerült a művelet, a fagyos vízben álló rendőrök egyike is pánikba esett. Miután társa megnyugtatta, összeszedte magát, egy baltával betörte az ablakot és kihúzta a nőt, aki elaludt a volánnál, ezért hajtott a folyóba. 

Aligátor szájából mentette ki kiskutyáját egy floridai nyugdíjas

Aligátor szájából mentette ki kiskutyáját egy floridai nyugdíjas, a jelenetet pedig rögzítette egy kamera is. A férfi a kertje végében található tó mellett sétáltatta kölyök spánieljét, amikor egy aligátor megtámadta a kutyát és magával rántotta a vízbe. A 74 éves gazdi azonban a ragadozó után ugrott és annak állkapcsait szétfeszítve kimentette az ebet. A férfi és a kutya is csak kisebb sérüléseket szenvedett.

Tízezrek menekülnek Etiópia északi részéről

Tízezrek menekülnek Etiópia északi részéről, ahol a hadsereg légicsapásokkal támadja a kormányellenes lázadók által ellenőrzött településeket. A tavaly Nobel-békedíjat kapott etióp miniszterelnök, Abij Ahmed kész tankokat és nehéztüzérséget is bevetni a városok ellen. A kormányerők azt is közölték, hogy a helyi civilek sem számíthatnak kíméletre.

Magyarországhoz több szállal kötődő külügyminisztere lehet az Egyesült Államoknak

Magyar származású, és Magyarországhoz több szállal kötődő külügyminisztere lehet az Egyesült Államoknak. Bár a megválasztott elnök, Joe Biden csak kedden ismerteti leendő kormányának tagjait, amerikai hírforrások kész tényként említik, hogy a külügyi tárca Antony Blinkené lesz. Az 58 éves politikus anyai nagyszülei Magyarországról vándoroltak az Egyesült Államokba, mostohaanyja Budapesten született, és itt szolgált nagykövetként az apja Donald Blinken is.

Megrázó leletek kerültek elő az ókori Pompeii-ből

A régészek egy villa feltárásakor bukkantak két férfi, rendkívül jó állapotban lévő maradványaira. Ők, a város többi lakójához hasonlóan vulkánkitörésben vesztették életüket. Egyikük egy középkorú gazdag ember lehetett, míg a másik egy fiatal rabszolga.

Felfedezte otthonát Ray

Egyedül látogathatta végig a bezárt kaliforniai akváriumot egy pápaszemes pingvin. A hatéves nőstény egyáltalán nem volt ijedős, úgy totyogott végig az épületen, mintha csak egy látogató lenne. Az állat nem győzött hálálkodni a gondozójának.

A holland védelmi miniszter véletlenül kiposztolta az internetre egy titkos konferencia részvételéhez szükséges titkos jelszót

Félbe kellett szakítani az Európai Unió védelmi minisztereinek pénteki tárgyalását, miután egy holland újságíró váratlanul bejelentkezett az elvileg szigorúan bizalmas videokonferencián. Mint kiderült, azért tudott bejutni a zártkörű tanácskozásra, mert a holland védelmi miniszter véletlenül kiposztolta az internetre a részvételhez szükséges titkos jelszót.

Egy fa tetején folytatja tanulmányait egy szibériai diák

Egy fa tetején folytatja tanulmányait egy szibériai diák, mióta egyeteme a járvány miatt átállt a digitális oktatásra. A faluban - ahol lakik - csak ott tud kapcsolódni az internetre. Egy másik településen gyakorlatilag megszűnt az egészségügyi ellátás - a helyiek szerint az orosz állam egyszerűen sorsukra hagyta őket az egyre súlyosabb járványhelyzet idején, amikor naponta dőlnek meg a halálozási rekordok.

A szavazatok újraszámlálása megerősítette Joe Biden győzelmét Georgiában

A szavazatok újraszámlálása megerősítette Joe Biden győzelmét Donald Trump felett az amerikai elnökválasztás egyik legszorosabb eredményét hozó Gerogia államban. Bár a választásokért felelős helyi republikánus államtitkár szerint ezzel bebizonyosodott, hogy nem történt csalás, Trump továbbra sem hajlandó elismerni vereségét.

Emberevéssel vádolnak egy tanárt Németországban

Gyilkossággal és kannibalizmussal vádolnak Németországban egy tanárt, akit szerda este vettek őrizetbe a rendőrök. A gyanú szerint szexuális indíttatásból végzett egy 44 éves férfival, akinek maradványait egy közeli erdőben találták meg. Az emberevés vádját az áldozat lecsupaszított csontjaira alapozzák, valamint arra, hogy a tanár számítógépén is találtak olyan adatokat, amelyek világosan arra utalnak, hogy érdeklődött a kannibalizmus iránt.

Drog, lövések és autósüldözés Prágában

Drámai jelenetek zajlottak le csütörtök délután a cseh fővárosban, ahol alig tudtak megállítani egy bedrogozott sofőrt. Az 52 éves férfi tövig nyomta a gázt, és minden piros lámpán áthajtott. Többször rálőttek, végül egy járőrkocsinak ütközve állt meg.

Egy apró baglyot találtak New York karácsonyfáján

Karácsonyig még van néhány hét, azonban a világ leghíresebb karácsonyfájánál - egészen pontosan rajta a fán - már várta egy meglepetés a New York-iakat. Három nappal azután, hogy a Rockefeller Center előtt felállították a fenyőt, a díszítést előkészítő munkások egy apró baglyot találtak.

Kómában szülte meg ikreit egy koronavírusos nő

Kómában szülte meg ikreit egy koronavírusos nő az angliai Birminghamben. Az asszony 25 hetes terhesen került súlyos állapota miatt mélyaltatásba, és mivel nem lehetett tudni, hogy felépül-e, az orvosok császármetszéssel idő előtt világra hozták a kicsiket. Azóta az anya és a babák is túl vannak az életveszélyen, és már haza is engedték őket.

Ferenc pápa tetszését fejezte ki egy brazil bikinimodell erotikus fotója iránt egy közösségi oldalon

Világszerte nagy megrökönyödést és egyben derültséget keltett Ferenc pápa azzal, hogy egy közösségi oldalon tetszését fejezte ki egy brazil bikinimodell erotikus fotója iránt. Bár a Vatikán hivatalosan nem kommentálta az esetet, annyi kiszivárgott, hogy nyomozást indítottak, ki követhette el a hibát - az egyházfő hivatalos oldalait ugyanis egy kommunikációs stáb kezeli.

Letarolta Nicaragua Atlanti-óceáni partvidékét az Iota hurrikán

Valósággal letarolta Nicaragua Atlanti-óceáni partvidékét az Iota hurrikán. A vihar a hurrikán-skálán elérte a maximumot, azaz az 5-ös fokozatot is, így az idei év legerősebbje lett. Két hét sem telt el az előző hurrikán óta, amely szintén óriási pusztítást végzett Közép-Amerikában.

Ismét karanténba kell vonulnia Boris Johnsonnak

Ismét karanténba kell vonulnia Boris Johnson, brit miniszterelnöknek. Egy olyan képviselővel találkozott, akiről kiderült, hogy koronavírusos. Bár Johnson egyszer már átesett a betegségen, azt mondta, betartja a szabályokat. Közben az Egyesült Királyságban már a harmadik vakcina klinikai tesztelése indult el. Az egészségügyi dolgozók ennek ellenére nehéz télre számítanak.

Egymásnak estek a Trump mellett és ellen tüntetők

Egymásnak estek a Trump mellett és ellen tüntetők szombaton Washingtonban. Az elnök támogatói között több ismert szélsőjobboldali csoport is feltűnt, például az a szervezet, amelynek Trump az első elnökjelölti vitán azt üzente, legyenek készenlétben. Az összecsapásokban két rendőr megsérült, húsz embert letartóztattak.

Egész napos kijárási tilalmat vezetnek be Ausztriában

Egész napos kijárási tilalmat vezetnek be keddtől Ausztriában a koronavírus terjedése miatt. Csak a legszükségesebb termékeket áruló boltok maradhatnak nyitva, minden iskolákban távoktatásra állnak át. Sokan számítottak erre, ezért Bécsben már a bejelentés előtt pánikvásárlásba kezdtek az emberek.

A főnyeremény: öt tonna aszfalt és egy borjú

Szokatlan módját választotta egy kis vidéki orosz újság, hogy még több olvasója legyen. Sorsolást rendeztek az előfizetői között, a főnyeremény pedig öt tonna aszfalt és egy borjú volt. A szerencsés nyertes egy falusi asszony, akit most egyenesen Aszfaltkirálynőnek hívnak a földijei.

Felgyújtják saját településeiket az azeri csapatok elől menekülő örmények

Felgyújtják saját településeiket az azeri csapatok elől menekülő örmények Hegyi-Karabahban. A véres háború árán gazdát cserélő területen az etnikai viszonyok is gyökeresen megváltoznak: a korábbi konfliktusok példái alapján a vesztes oldalon álló civilek inkább önként távoznak, mielőtt a győztesek etnikai tisztogatásba kezdene.

Véletlenül majdnem elismerte vereségét Donald Trump

Véletlenül majdnem elismerte választási vereségét Donald Trump. Egy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos sajtótájékoztatón szólta el magát. Pénteken több a beadványát elutasították a bíróságok. Közben kiderült, hogy bár Észak-Karolina államot megnyerte, Georgiat elvesztette. Ez pedig azt jelenti, hogy Joe Biden pontosan annyi elektori szavazattal nyert, mint Trump négy évvel ezelőtt.

Drámai helyzet Olaszországban

Megdöbbentő felvételeket készített egy zsúfolásig telt nápolyi kórházban egy látogató. A mosdóba benyitva egy padlón fekvő halottat talált, az intenzív osztályon pedig azt sem lehet tudni, melyik beteg él még. Közben a kétségbeesett orvosok az újonnan érkezőket próbálják ellátni - jobb híján az épület előtt, saját autójukban.

CUKI: Így ugrándozik a kifutóban az angliai kisrinocérosz

A hollandiai Rotterdam után, az angliai Chester is orrszarvú érkezését ünnepelheti a héten. Kamerák rögzítették, ahogy 15 hónapos vemhesség végén az anyaállat, Ema Elsa életet adott kicsinyének, majd a bébirinocérosz első óráit is. A kelet-afrikai keskenyszájú orrszarvúkból az orvvadászok tevékenységnek köszönhetően kevesebb, mint ezer él világszerte. Ezért minden egyed születését örömünnepnek élik meg az állatvédők, amely közelebb visz a faj megmentéséhez. A kisállat nevet még nem kapott, erre pályázatot írt ki az állatkert.

Biden megnyerte Arizónát is

Joe Biden több mint 11 ezer szavazattal Arizona államban is megnyerte a választást Donald Trumppal szemben. A demokrata jelöltnek így már hússzal több elektori szavazata van az elnökséghez szükséges 270-nél. Trump ennek ellenére továbbra sem ismeri el ellenfele győzelmét, pedig választási tisztségviselők is megállapították: nincs bizonyíték csalásra.

Háztetőkről mentik az embereket a Fülöp-szigeteken

A háztetőkről kell megmenteni az embereket a Fülöp-szigeteken, amelyen ismét tájfun söpört végig. Ezúttal a főváros, Manila térségében okozta a legnagyobb pusztítást a vihar. Az eddigi hírek szerint legalább 39-en vesztették életüket, 22 embernek pedig nyoma veszett.

A csehek túl lehetnek a koronavírus nehezén

Csehországban lassulni látszik a vírus terjedése, ezért a hatóságok fokozatosan enyhítenének az óvintézkedéseken. Az egészségügyi miniszter szerint a karanténszabályoknak köszönhetően jelentősen visszaesett a napi új fertőzöttek száma. A szigorításokat eddig elvető Svédországban viszont annyira romlik a helyzet, hogy a kormány a járvány kezdete óta először kénytelen korlátozásokat bevezetni.

Hazatérhetett a kórházból Diego Maradona

Az argentínok legendás focistáját múlt hétfőn vitték kórházba depresszió miatt.

Már öt államban támadták meg Donald Trump jogászai a választási eredményt

Már öt államban támadták meg Donald Trump jogászai a választási eredményt. Georgiában kézzel számolják újra a mintegy ötmillió leadott szavazatot. Az amerikai elnök továbbra sem ismeri el a vereségét, a Külügyminisztérium ezért nem is továbbítja a győztes Joe Bidennek a külföldi államfők gratuláló leveleit.

Diego Maradonát kiengedhetik a kórházból!

A világhírű focistát egy vérrög miatt több órás agyműtét alá vetették november elején, közvetlenül 60. születésnapja után. Az operáció sikeres volt, de azóta sem mehetett haza.

Rémes restaurálás borzolja a kedélyeket Spanyolországban

Újabb rémes restaurálás borzolja a kedélyeket Spanyolországban. A Palencia belvárosában található szoborról teljesen eltüntették az arcvonásokat. A helyiek szégyenről beszélnek, egy restaurátor pedig azt mondta, megdöbbentő, de az ilyesmi gyakrabban előfordul, mint gondolnánk.

Örményországba tüntettek a békekötés miatt

Véget ért a Hegyi-Karabahért vívott háború Azerbajdzsán és Örményország között. Az orosz közvetítéssel aláírt tűzszüneti egyezmény már érvénybe is lépett. A rendet Moszkva fogja fenntartani a térségben, ahol Azerbajdzsán megtarthatja az összes területet, amit szeptember óta elfoglalt. Az azeri fővárosban ünnepeltek, Örményországban viszont a parlament épületébe is betörtek a békekötés miatt felháborodott tüntetők.

Óvatosságra intenek a vakcináról nyilatkozó tudományos szakemberek

Optimistán, de óvatosan fogadta a tudományos társadalom a bejelentést, amely szerint az egyik koronavírus elleni vakcina hatásos. A szakemberek szerint még hosszú ideig tart, mire a szert emberek százmillióinak beadhatják. Közben egy Kínában már alkalmazott oltás tesztelését Brazíliában leállították, mert súlyos mellékhatásokat tapasztaltak.

Civilek ezrei menekülnek az azeri hadsereg elől

Civilek ezrei menekülnek Hegyi-Karabah fővárosából a közeledő azeri hadsereg elől. A törökök által támogatott Azerbajdzsán győzelemre áll az örményekkel szemben a vitatott hovatartozású terület fölötti ellenőrzésért. A térségben elkeseredett harcok folynak, Baku győzelme ugyanis az ott élő örmények teljes elűzését is jelentené. 

Donald Trump nem ismeri el a vereséget

Miközben Joe Biden már a kormányzásra készül, Donald Trump kerüli a nyilvánosságot, csak a Twitteren puffog. A vereséget továbbra sem ismeri el, pedig, amerikai sajtóértesülések szerint felesége és veje is megpróbálta rávenni erre. Az elnök és ügyvédei a Demokrata Párt elcsalta a választást. Azt ígérték, hogy emiatt ma keresetek sorát nyújtják be a bíróságokon. 

A legfőbb cél Európában az egészségügyi ellátás összeomlásának elkerülése

Portugáliában autóbuszos gyorsteszteléssel, Németországban a bolti sorbanállás kiküszöbölésével próbálják elviselhetőbbé tenni a mindennapi életet az újra bevezetett szigorítások idején. Európa országaiban a tavaszihoz hasonló teljes leállás helyett az emberek szabad mozgását csak éjszaka korlátozzák - a legfőbb cél, hogy elkerüljék az egészségügyi ellátás összeomlását.

Letartóztatták a szlovák rendőrség teljes korábbi vezetőségét

Letartóztatták a szlovák rendőrség teljes korábbi vezetőségét, köztük a volt országos rendőrfőkapitányt is. Azzal vádolják őket, hogy bűnszervezetet alkotva együttműködtek a maffiával. Jan Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása és az azt követő kormányváltás óta már tucatnyi magas rangú tisztviselőt vettek őrizetbe a "Tisztítótűz" fedőnevű akcióban.

Minden amerikai elnöke lesz - ezt mondta Joe Biden

Összeköt és nem szétválaszt, és minden amerikai elnöke lesz - ezt ígérte győzelmi beszédében Joe Biden. A megválasztott elnök már hétfőn munkába áll. Munkacsoportot hoz létre, hogy tervet dolgozzanak ki a koronavírus-járvány megfékezésére. Donald Trump továbbra sem ismerte el vereségét. Ügyvédei megtámadják a választás eredményét, hétfőn több pert is indítanak.

3D-s nyomtatott csempékkel készülnek helyreállítani a korallzátonyokat

3D-s nyomtatott csempékkel készülnek helyreállítani a korallzátonyokat Hongkong partjainál. A kutatók szerint ezzel a technológiával megmenthetik a környezetszennyezés miatt rohamosan pusztuló korallokat. Az eljárás lényege, hogy a hatszögletű lapokat a zátonyokhoz illesztik, a korallok pedig remélhetőleg gyökeret eresztenek majd a barázdált felületű csempékbe. A lapocskákat élő koralldarabokkal egészítik ki, hogy ezzel is előremozdítsák a növények megtelepedését és növekedését.

Utcabál volt New Yorkban Biden győzelmének bejelentése után

A demokrata párt egyik fellegvárának számító metropolisz hónapok óta nem látott ilyen népünnepélyt, mint szombaton este Joe Biden győzelmének bejelentése után. Az emberek sírtak az utcán örömükben. Az amerikai nagyvárosból jelentkezett tudósítónk, Szebeni Tamás.

Nem engedik haza a kórházból Diego Maradonát

Nem engedik haza a kórházból Diego Maradonát, akire koponyaműtéte után most elvonókúra vár. Az argentin focilegendát kedden operálták meg, mert vérrögöt találtak az agyában. Bár a műtét sikeres volt, de orvosai szerint alkohol- és drogfüggősége miatt súlyos elvonási tünetei vannak és állapota továbbra is aggasztó.

Joe Biden újra a Fehér Házban

Politikai veterán, aki már nyolc évig dolgozott a Fehér Házban. Akkor Barack Obama alelnöke volt. Joe Biden januártól - ha a bírósági eljárások után is marad az eredmény - az Egyesült Államok 46. elnöke lesz.

Joe Biden az Egyesült Államok 46. elnöke

Joe Bident hirdették ki hírügynökségek és televíziós csatornák az amerikai elnökválasztás győztesének. Szerintük a Pennsylvania-i szavazatokkal a demokrata politikus megszerezte az elnökséghez szükséges 270 elektori szavazatot, így ő lett az Egyesült Államok 46. elnöke.

150 halálos áldozata is lehet az Eta nevű viharnak

A következő téma egyeseket érzékenyen érinthet!
Akár 150 halálos áldozata is lehet az Eta nevű viharnak Guatemalában. Több települést földcsuszamlás temetett maga alá. A katonáknak már sikerült elérniük az elzárt falvakat, és elkezdték a kutatást, de nem sok esély van arra, hogy túlélőket találjanak.

Újabb európai országok szigorítanak

Portugáliában és Lettországban veszélyhelyzetet hirdettek. Hétfőtől mindkét országban korlátozzák a rendezvényeket.

Online óra alatt raboltak ki egy tanárt Brazíliában

Elképesztő képsorok Brazíliából: online óra alatt raboltak ki egy tanárt. Az egyetemi oktató épp 20 diákjának tartott távelőadást, amikor a házába betört az 5 fiatal támadó, és rárontottak az 51 éves férfira. Míg egyikük lefogta, a többiek elkezdték összeszedegetni az értékeket. Csakhogy azt nem tudták, hogy az egészet élőben nézik a diákok, akik persze azonnal riasztották a rendőröket. A járőrök gyorsan megérkeztek és még a házban elfogták a rablókat.

Felborult egy donorszervet szállító helikopter, de célba ért a szív

Donorszervet szállító helikopter járt szerencsétlenül a kaliforniai Los Angelesben. A légijármű egy kórház tetejére szállt le, amikor eddig ismeretlen okból felborult. A rotorlapátjai leszakadtak, de nem gyulladt ki. Hárman voltak a gépen, közülük a pilóta kisebb sérüléseket szenvedett, a másik két embernek semmi baja sem lett. A donorszívet tartalmazó dobozt a tűzoltók emelték ki a roncsból. Átadták a kórház személyzetének, és azóta már be is ültették az arra váró betegbe.

Már több mint 70 halálos áldozata van az Eta hurrikánnak

Már több mint 70 halálos áldozata van a Közép-Amerikában tomboló Eta hurrikánnak. A vihar a hét elején érte a térséget, és Panamától Guatemaláig óriási pusztítást okoz. Rengeteg ember maradt fedél nélkül, a segélyszervezetek szerint humanitárius katasztrófa fenyeget. Bő 20 éve nem tapasztaltak a térségben ekkora hurrikánt.

Meghan Markle történelmet írt

Meghan Markle történelmet írt, mégpedig azzal, hogy ő az első a királyi családban, aki szavazott az amerikai elnökválasztáson. Habár Harry herceg ezt nem tehette meg, feleségével együtt politikailag állást foglalt és már hetekkel a választások előtt arra buzdította az amerikai állampolgárokat, hogy adják le a voksukat.

Egy lépésre a győzelemtől Joe Biden

A levélszavazatok összeszámolásával a demokrata párti elnökjelölt, Joe Biden pénteken újabb két államban vette át a vezetést. Ha minden így marad, és Biden azokban az államokban is megőrzi az előnyét, ahol már korábban vezetett, akkor 306 elektort gyűjthet, ami több mint a győzelemhez szükséges 270. Donald Trump csütörtökön este arról beszélt, hogy ő nyerte a választást, amit a levélszavazatokkal próbálnak meg elcsalni.

Tobzoskamentés: lépre csalják az orrvadászokat

Vásárlóknak álzácott állatvédők buktattak le Dél-Afrikában több orgazdát is, akik szigorúan védett tobzoskákat akartak Ázsiába csempészni. Az elsősorban gyógyító hatásúnak tartott pikkelyei miatt vadászott állat mára a kihalás szélére került - ha ilyen iramban folytatódik a pusztításuk, tíz éven belül teljesen eltűnhetnek a Föld színéről.

Tüntetések: „Minden szavazat számít!”

New Yorkban hatvan tüntetőt tartóztattak le az este. Az amerikai nagyvárosból jelentkezik tudósítónk, Szebeni Tamás.

Szavazatszámlálás: Trump vagy Biden?

Joe Biden közelebb áll ahhoz, hogy az Egyesült Államok következő elnöke legyen. A demokratapárti jelöltnek a levélszavazatok összeszámolásával több államban is sikerült fordítania. Ám a verseny még nem lefutott, akár Donald Trump is nyerhet. A republikánus elnök stábja mindenesetre támadásba lendült: azokban az államokban, ahol Biden előretört, újraszámlálást követel. Máshol ügyvédei megpróbálják leállítani a postán feladott szavazatok számlálását.

Több amerikai városban tüntettek

Tüntetéseket tartottak több amerikai városban is este. Seattle-ben Donald Trump szerintük a demokráciát támadó jogi lépései ellen tiltakoztak, és azt követelték, hogy ne állítsák le a szavazatszámlálást. Chicagoban az elnök távozását követelték a tiltakozók. New Yorkban gyújtogattak is. Denverben pedig néhány Trump-szimpatizáns az egyik szavazatszámláló helyiség előtt tüntetett azért, hogy állítsák le a voksok megszámolását.

A magyar gazdaságnak Biden győzelme kedvez?

Ide-oda rángatta a forintot az amerikai elnökválasztás. Előfordult, hogy egyetlen perc alatt 3-mal, 367 fölé kúszott az árfolyam az euróval szemben. A magyar gazdaságnak Biden győzelme kedvez, a magyar kormány politikájának viszont Trump újrázása előnyös - az általunk megkérdezett szakértők szerint.

Amerikát megosztja a választás

Utcai tüntetések, dulakodások. Feszült hangulatban várják az eredményeket az Egyesült Államok több nagyvárosában. Az elnökválasztás kérdése a kint élő magyarokat is megosztja. Egyikük szerint az emberek egyszerűen nem értik meg Trumpot. Egy Biden szimpatizánst viszont meglepett a szoros eredmény.

Sietős Trump, bizakodó Biden

Donald Trump győzelmet hirdetett, pedig az amerikai elnökválasztás eredménye egyelőre nem dőlt el. Levélben leadott szavazatok millióit még számolják. Ezek több államban megfordíthatják az állást. Ott, ahol a republikánus elnök, és ott is ahol demokrata párti kihívója vezet. Jelenleg Joe Biden áll jobban, mégis óvatosan fogalmazott. Azt mondta: türelmesnek kell lenni, de jó úton van afelé, hogy megszerezze az elnökséget.

Rekordmagas részvétel várható az amerikai elnökválasztáson

Trump vagy Biden? Bedeszkázott üzletek, elkordonozott Fehér Ház. Így várják a keddi elnökválasztás eredményét az Egyesült Államokban. Sokan attól tartanak, hogy a vesztes fél hívei zavargásokba kezdhetnek. A Magyar Hang Washingtonban tartózkodó munkatársa Híradónknak azt mondta, az emberek rengeteg fegyvert halmoztak fel a koronavírusjárvány miatt, akár ezek is előkerülhetnek a tiltakozásokon. A választáson rekordmagas részvétel várható.

A TEK az osztrák határhoz vonult

A terrortámadás miatt már este az osztrák határhoz vezényelték a magyar terrorelhárítókat. Orbán Viktor videóüzenetben azt mondta, az Ausztriával szembeni támadás a mi támadásunk is. Rendkívüli ülést tart a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága. Több magyar politikus is kifejezte együttérzését a bécsieknek. Kint élő magyarok azt mondták, sokkoló, ami történt.

Brutális terrortámadás Bécsben

Brutális terrortámadás. Így jellemezte az osztrák kancellár a hétfő esti bécsi merényletet. Négyen haltak meg, amikor egy fegyveres lövöldözni kezdett a belvárosban. A rendőrség lelőtte, de nem zárják ki, hogy voltak társai. A megölt támadó egy 20 éves macedón-osztrák kettős állampolgárságú férfi volt, aki decemberig börtönben ült, miután korábban az Iszlám Állam terrorszervezethez akart csatlakozni. A hétfői támadásban a halálos áldozatokon kívül 22-en sérültek meg, háromnak életveszélyes az állapota.

Sokkoló jelenet: az utolsó pillanatban gurult le a sínről

Sokkoló jeleneteket rögzítettek a prágai metró térfigyelő kamerái. A felvételeken az látszik, hogy két férfi a földön verekszik egymással. Később mindketten felálltak, majd a sárga kabátos férfi úgy megütötte a terepmintás dzsekit viselő másikat, hogy az elvesztette az egyensúlyát, és a sínekre esett. Éppen akkor, amikor jött a metró. Szerencsére az utolsó pillanatban még le tudott gurulni a sínről, így karcolásokkal megúszta az esetet. A sárga kabátos férfi elmenekült a helyszínről.

Videón: centiken múlt a járdát takarító férfi élete

Az utolsó pillanatban menekült meg egy járdáját takarító férfi is az Egyesült Államokban. Az ország egyes részein szokatlanul hamar érkezett meg az első hó, ami a sofőrök egy részét váratlanul érte. Centimétereken múlt, hogy a havas aszfalton megcsúszó autó sofőrje ne gázolja halálra a felhajtót takarító férfit.

Terrortámadás történt hétfőn este Bécs belvárosában

Terrortámadás történt hétfőn este Bécs belvárosában. Legalább hárman, két civil és egy rendőr meghaltak, de vannak olyan források is, amelyek szerint 7 áldozata van a lövöldözésnek. Többen is felvételeket töltöttek fel az internetre az eseményekről. Úgy tudni, a terroristák hat helyen támadtak, a rendőrség Bécs egész belvárosát lezárta. 15 embert vittek kórházba, közülük több sérültnek is súlyos az állapota. A támadók közül többet is elfogtak, az osztrák hatóságok szerint azonban egyikük még szökésben van.

Már Vilmos herceg is túlesett a koronavíruson

A brit sajtó nyilvánosságra hozta, hogy bár eddig titkolták, Vilmos herceg is átesett a koronavírus fertőzésen, de még hónapokkal ezelőtt. Áprilisban betegedett meg, amikor édesapja Károly herceg és Boris Johnson angol miniszterelnök is.

Bálnauszony akadályozta meg a szerencsétlenséget

Egy bálnauszonyt ábrázoló szobor akadályozott meg egy szörnyű balesetet Hollandiában. Utasokat szerencsére nem szállított már, de így is katasztrófafilmbe illő jelenet zajlott, amikor túlfutott a metró a végállomáson.

Hívhatják feleségverőnek Johnny Deppet

Elbukta a rágalmazási perét Johnny Depp. A londoni bíróság ítélete szerint a Sun című bulvárlap szerkesztője jogosan nevezte feleségverőnek a világsztárt. A bíró szerint bebizonyosodott, hogy Depp többször bántalmazta volt nejét. Ezzel szemben a színész állítása, miszerint épp az asszony volt erőszakos, és csak Depp pénzét akarta, a bíró szerint nem állja meg a helyét.

Le akarták szorítani Biden kampánybuszát az autópályáról

Vizsgálatot indított az amerikai szövetségi nyomozóhivatal amiatt, hogy a múlt héten a demokratapárti elnökjelölt kampánybuszát körbevették és megpróbálták leszorítani az autópályáról a republikánus elnök hívei. Donald Trump úgy fogalmazott, hogy a hazafiak cselekedetében semmi kivetnivaló nincs. Kihívója Joe Biden viszont azt mondta: az amerikaiak jobbak ennél.

Egy olaszországi faluban a tengerparton tartják az iskolai órákat

Egy dél-olasz falu kiköltöztette az iskolát a tengerpartra, ahol szabad ég alatt tartják az órákat a diákoknak. A hatóságok szerint, amíg az időjárás megengedi, helyi szinten ez hatékonyan meggátolhatja a vírus terjedését - országosan azonban továbbra is romlik a helyzet, a kormány ezért újabb szigorításokat jelentett be Olaszországban.

Donald Trump szerint az orvosok hazudnak a koronavírus okozta halálozásokról

Az orvosok hazudnak a koronavírus okozta halálozásokról Donald Trump szerint. Az amerikai elnök az egyik nagygyűlésén beszélt erről. Úgy gondolja, mindenkire rámondják, hogy a vírus végzett vele, hogy emiatt több pénzt kapjanak. A legnagyobb, orvosokat tömörítő szervezet rosszindulatúnak nevezte a vádakat. Szerintük Trumpnak inkább a közegészségügyi szabályok betartásáról kellene beszélnie. Egy tanulmány szerint ugyanis az elnök nagygyűlései miatt már több mint 30 ezer ember betegedhetett meg.

Több mint 100 túlélőt sikerült kiszabadítani a romok alól Izmirben

60-ra emelkedett a földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban és Görögországban. Csaknem 900-an megsérültek. Izmirben több mint 100 túlélőt sikerült kiszabadítaniuk romok alól a mentőcsapatoknak. Egyikük egy 16 éves lány, akinek a megmeneküléséről drámai felvételek készültek. 

Meghalt Sir Sean Connery

Meghalt Sean Connery. A skót származású Oscar-díjas színészlegenda már csaknem két évtizede visszavonult a filmezéstől, munkássága persze nem halványult. A legtöbben a James Bond filmekből ismerhették. Álmában hunyt el, 90 éves korában.

Százezres tüntetés volt Varsóban az abortusztörvény szigorítása miatt

Több mint százezren vonultak utcára péntek este Varsóban, hogy az abortusztörvény szigorítása ellen tiltakozzanak. A tömegmegmozdulások már nyolcadik napja tartanak az alkotmánybíróság döntése ellen, amely akkor sem engedélyezné a terhességmegszakítást, ha a magzat biztosan életképtelen. A lengyel államfő az óriási elégedetlenség láttán megpróbálta egy minimálisnak tekinthető módosítással csillapítani a kedélyeket, de nem sikerült. A tüntetők a törvény visszavonását és a kormány lemondását követelik.

Harmincra emelkedett az égei-tengeri földrengés áldozatainak száma

30-ra emelkedett a pénteki földrengés és szökőár halálos áldozatainak száma Törökországban és Görögországban. Több mint 800-an megsérültek. A legnagyobb károk a hárommillió lakosú Izmirben keletkeztek, ahol legalább 20 ház összedőlt, és sok megrongálódott. Néhány épületnél még mindig túlélők után kutatnak.

 

Drasztikus szigorítások, Belgium szinte teljesen leáll

Egészségügyi vészhelyzet és drasztikus szigorítások Belgiumban. Vasárnaptól az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak kivételével az összes üzletet bezárják, családonként pedig csak egy ember mehet bevásárolni, és ő is csak 30 percig lehet az üzletben. Nagy-Britannia szintén egyhónapos leállásra készül, a korlátozások akár már a hétvégén életbe léphetnek.

Tunéziából érkezett a nizzai merénylő

Tunéziából érkezett egy hónapja az a férfi, aki végrehajtotta a három ember életét követelő támadást Nizzában. A rendőrök meglőtték a 21 éves késelőt, aki még mindig válságos állapotban van. Anyja egy interjúban azt mondta, nem értette, miért ment a fia Franciaországba.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való