KERESÉS search-close

karácsony

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "karácsony"

Trokán Anna bevállalta


szerző:
2019.01.09. 09:08
Trokán Anna bevállalta

A színésznő nem akart sok helyre menni másfél éves kisfiával, ezért hiába laknak kislakásban, mégis ő hívta meg a rokonokat karácsonykor. De édesanyja görög szokásairól most sem kellett lemondani.

Dwayne Johnson karácsonyi ajándékától eláll a lélegzeted!

A színész édesanyját lepte meg egy közel sem mindennapi ajándékkal.

Sokan hívták a lelkisegély-szolgálatokat karácsonykor

Ugrásszerűen megnőtt a telefonos lelkisegély-szolgálatoktól segítséget kérők száma karácsony környékén. Egy hét alatt 2500 hívás érkezett hozzájuk, ez jóval több, mint az év más időszakában. A legtöbben a magánytól szenvednek az ünnepek idején.

A celebek sem örülnek minden ajándékuknak

Egy éve járt utána a Fókusz: az internetet már évek óta elárasztják a katasztrófába fulladt szentestés videók. A Fókusz stábja arra volt kíváncsi, hogy a hírességek kaptak-e már félresikerült ajándékokat, és azoknak mi lett a sorsa.

A karácsony szelleme a villalakókat is meghatotta!

Mikor a villalakók kibontották a családtól kapott ajándékokat, szinte mindenkinél eltört a mécses...

A 2018-as Survivor győztese elárulta, hogy miért várja az idei karácsonyt!

Survivor Dávid nem különösebben rajong az ünnepekért, idén azonban megváltozott benne valami! Hogy mi, arról ő maga mesélt videónkban!

Az edzőtermekre karácsonykor is igény van

Egy éve számoltunk be róla: van, aki már nem a bejglit vagy a töltött káposztát eszi, hanem sport közben izzad. Országszerte sok edzőterem kinyitott karácsonykor is: a törzsvendégek miatt, vagy azok kedvéért, akik már most lemozogják a karácsonyi ebédet, vacsorát.

Egyre többen karácsonyoznak szállodában

Egyre többen döntenek úgy, hogy nem sütnek-főznek otthon, inkább szállodában karácsonyoznak. Sok hotel most is teltházzal működik. Az egyik szállásfoglaló portál adatai szerint idén karácsonykor 85 százalékkal nőtt a forgalom egy átlagos hétvégéhez képest.

 

Biztonsági őrök zavartak meg egy kórust

Biztonsági őrök zavartak meg egy kórust, miközben az egyik karácsonyi vásárban a hajléktalanokért énekeltek. A múlt pénteki esetről a mérce.hu számolt be elsőként. Az átírt szövegű karácsonyi dalokat a Város Mindenkié csoport és a Bennfentes Kívülállók Közkórusa adta elő. Az egyik aktivista az RTL Híradónak azt mondta, a vásár biztonsági őrei még a mikrofont is kicsavarták a kezükből.

 

Így karácsonyoztak a politikusok

Orbán Viktor az unokáival fotózkodott, Gyurcsány Ferenc és Lázár János karácsonyi menüt főzött, Kunhalmi Ágnes pedig ajándékdobozra támaszkodva kívánt boldog karácsonyt. A legtöbb politikus ma már közzétesz valamilyen fotót a közösségi médiában az ünnepi készülődésről. Más videóban üzent, például a Jobbik elnöke karácsonyfát díszített, majd arról beszélt, hogy figyeljünk másokra is.

 

Karácsonykor megteltek a templomok Magyarországon

Karácsony megteltek a templomok Magyarországon. Erdő Péter bíboros a budapesti Szent István Bazilikában az éjféli misén arról beszélt, ha arra törekszünk, hogy másnak örömet szerezzünk, mi is boldogabbak leszünk. A debreceni Kistemplomban pedig évtizedek után ismét felcsendült az orgona hangja.

 

Akik karácsonykor is dolgoznak: rendőrök, mentők, tűzoltók

Eddig kevés dolguk volt a mentőknek és a tűzoltóknak. Karácsonykor ezekben a percekben is több ezren dolgoznak, hogy mindenki biztonságban legyen. A rendőrök legtöbbször közlekedési baleseteknél intézkednek. A börtönökben pedig az őröknek is ugyanúgy kell dolgozniuk az ünnepek idején is, mint bármikor máskor.
A rendőrség karácsonyi videóját ide kattintva nézheti meg.

 

2 év után először karácsonyozhatott otthon

Először karácsonyozhatott otthon a két évvel ezelőtti várpalotai hintabaleset súlyos sérültje. Ezzel Krisztofer családjának a legfőbb vágya teljesült. A 19 éves fiút két hete vitték haza a kórházból. Amióta otthon van, nagyon sokat javult az állapota. Az ünnepek után folytatódik a kórházi kezelése.
Krisztofer állapotáról ide kattintva, többet is megtudhat a fiú édesanyjától.

Rendőr karácsony: így kívánnak boldog ünnepeket

A rendőrök ezzel a videóval kívántak idén boldog karácsonyt. Az ünnepek alatt itt is több ezren vannak szolgálatban, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legtöbbször csak közlekedési baleseteknél kell intézkedniük.

Megható: Üzentek a villalakók a szeretteiknek és a nézőknek!

Ha hosszabban is megnéznéd, hogy ki mit üzent a hozzátartozóinak, kapcsolj 22 órakor az RTLII-re a ValóVilág9 powered by Big Brother karácsonyi adásáért!

Karácsonyi dalokat énekelve várták a Jézuskát a villalakók!

Greg egy pohár segítségével találta meg a kezdőhangot, Zsuzsu ismét megcsillogtatta utánozhatatlan hangtudását, majd Reni is becsatlakozott a Fehér Karácsonyba, bár lehet, hogy mindenki jobban járt volna, ha nem teszi! ValóVilág9 powered by Big Brother karácsonyi adás december 25-én 22 órától az RTLII-n!

Íme, 10 érdekesség a Jégvarázsról!

Most a karácsony kihagyhatatlan meséjéhez gyűjtöttünk össze nektek néhány izgalmas tényt, ami még jobban meghozza majd a kedveteket a filmhez!

Survivor Alexandra: „Nem csak karácsonykor kell szeretni egymást!”

A Survivor játékosa az év minden napján szereti a családtagjait, ezért számára nem annyira fontos ünnep a karácsony.

Kirándulóidő karácsonykor?


szerző:
2018.12.25. 06:00
Kirándulóidő karácsonykor?

Egy éve történt: kirándulókkal volt tele a Normafa, és a legtöbben nem hiányolták a fehér karácsonyt és a hideget az általunk megkérdezettek közül. Aki igen, az a Kékestetőig meg sem állt. 25-én ugyanis országszerte 8-10 fokkal melegebb volt az ilyenkor megszokottnál és az őszies, tavaszias időjárás marad is pár napig a meteorológiai szolgálat szerint.

Mit gondolnak az egyházi nagyságok a karácsonyról?

Egy éve láthattuk a Híradóban: Erdő Péter bíboros a hiteles kereszténységről és egymás megértéséről beszélt a budapesti Szent István Bazilikában, az éjféli misén. A debreceni református nagytemplomban sokan állva hallgatták a püspök szavait. Fekete Károly szerint sokaknak kellene újra tanulnia a békesség nyelvét.

Idén is fenyőfát állítottak a Balaton vizébe

Idén is fenyőfát állítottak a Balaton vizébe Szigligetnél. Az átlagosnál enyhébb volt az idő, de a víz így is alig 2 fokos, így ketten vállalkoztak arra, hogy a tóba viszik a feldíszített fát, sokan inkább a partról figyeltek.
A faállítást teljes hosszában ide kattintva nézhetik meg.

Lehet még fehér az idei karácsony?

Csak december 25-én és csak kevés helyen, de talán még fehér lesz a karácsony. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó meteorológus. Igazi tél csak a hegyekben van, akadt, aki éppen a hó miatt utazott karácsonyra, a Kékestetőre. Másutt az átlagosnál enyhébb az idő, például a Balatonnál ma szinte tavasz volt.

 

Ajándék a beteg gyerekeknek

Ajándékokkal lepték meg a beteg kicsiket a Heim Pál Gyermekkórház dolgozói. Nem mindenkit engedhettek haza, de a meglepetés az intézmény vezetője szerint a gyógyulásához is hozzájárulhat. Volt, aki társasjátékot, volt, aki kismotort, más pedig plüssjátékot kapott. Mindezt alapítványi, céges és magánadományozók adták össze.

 

A tökéletlen karácsony is jó

Szétrobbant diósbejgli, szénné égett piskóta, és kettétört feldíszített karácsonyfa. Idén is többen posztolnak a karácsonyi készülődés közben történt szerencsétlenségről. A közösségi médiaszakértő szerint sokan idill helyett a valóságot szeretnék megosztani az ismerőseikkel. Az általunk megkérdezett életvezetési tanácsadó szerint ilyen öniróniával boldogabban telhet az ünnep.

 

Van, aki az utolsó pillanatra hagyta a karácsonyfa-vásárlást

Az árusok még december 24-én is kint voltak a piacokon, hogy eladják a maradék fenyőfát. A vásárlók körében idén is a nordmann volt a sláger. Stábunk tapasztalata szerint a bevásárlóközpontokba már csak az apróságokért szaladtak el az emberek. Idén egyébként többet költöttünk karácsonyra, mint tavaly. Összesen több mint 100 milliárd forintot.

 

Ételosztás a Blaha Lujza téren


szerző:
2018.12.24. 15:57
Ételosztás a Blaha Lujza téren

Tömeg volt a karácsonyi ételosztáson a budapesti Blaha Lujza téren.

Tömeg várta az ételosztást a budapesti Blaha Lujza téren

Tömeg volt a karácsonyi ételosztáson a budapesti Blaha Lujza téren. Több olyan hajléktalan és kisgyerekes család is eljött, akik nélkülöznek az ünnepek alatt.

Megkapták karácsonyi ajándékaikat a villalakók

Megérkezett a ValóVilág Villába is a karácsony. A szeretet ünnepe minden villalakónak könnyeket csalt az arcára, hiszen családjuk üzenetét kapták ajándékul. ValóVilág9 powered by Big Brother karácsonyi adás december 25-én 22 órától az RTLII-n.

Survivor Tomi egyszerre ünnepli a karácsonyt és a születésnapját!

A 2018-as Survivor játékosa, Tamás december 24-én született, ezért karácsonykor duplán ünnepel!

Reklámmentes karácsony az RTL MOST-on!

Az ünnepek alatt egy kis meglepetéssel készülünk nektek: szabadságra küldjük a reklámokat.

Tévé, tablet, személyes apróság

Idén karácsonykor is nagy sláger az okostévé és a tablet. Még hétfőn délelőtt is nagy forgalomra számítanak az üzletekben, hiszen még december 24-én sem késő megvenni az ajándékokat.

 

Praktikák mértéktelen evés ellen

Mértéktelen evés és túl sok féle fogás jellemző a magyarokra karácsonykor - a Híradónk által megkérdezett dietetikus szerint. A szakember azt mondja, nem csak erről kellene szólnia az ünnepnek. Antal Emese azt tanácsolja: legyenek kreatívak konyhában, a töltött káposztát például töltsék meg barnarizzsel vagy bulgurral, a süteményes tál pedig ne legyen egész nap szem előtt, így könnyebb elkerülni a plusz kilókat és gyomorpanaszokat is.
Még több praktikát a karácsonyi elhízás ellen, ide kattintva hallhat.

Süllőt, harcsát már alig, vagy egyáltalán nem lehet kapni

Megrohamozták a vásárlók a halpultokat. Vannak, akik direkt az utolsó pillanatra hagyták a vásárlást, mert az akciókban bíznak, mások pedig alkudoztak. Aki hétfőre hagyta a nagy halvásárlást, lehet, hogy már csak a szerencsében bízhat, ha a pontyon kívül mást is szeretne venni.

 

KARÁCSONYI EVÉSZET: Hús, sütemény, alkohol - mit hanyagoljunk?

A híradónk által megkérdezett dietetikus szerint a magyarokra mértéktelen evészet jellemző az ünnepek alatt. Ezért azt tanácsolja, ha az ünnepek alatt egy nap több vendégségbe is megyünk, akkor válasszuk szét a fogásokat: az egyikbe együnk csak levest, a másikban főételt a következőben pedig desszertet fogyasszunk. Így el tudjuk kerülni, hogy túlterhelődjön a gyomrunk.
Leadkép: rawpixel

Survivor Robi: „Nekem nagyon boldogan fog telni a karácsony!”

Ha kíváncsi vagy, hogy miért mondta ezt Robi, nézd meg a videót!

Ennek örülnek legjobban a Barátok közt szereplői

Két éve járt utána a Fókusz: Azt tudtuk eddig is, hogy Berényi Miki a Barátok közt Jockey-ja. Azt viszont talán kevesen tudták, hogy az őt alakító Szőke Zoltán is belevaló fickó. Minden karácsonykor meghívja a fiait és a barátnőiket egy menő vacsorára. Varga Izabelláéknál viszont még varázslat a karácsony, az ő lányai még mindig levelet írnak a Jézuskának.

Alig lehetett mozdulni a piacokon két nappal karácsony előtt

Alig lehetett mozdulni a piacokon két nappal karácsony előtt. Szinte mindenütt hosszú sorok alakultak ki, mert sokan most vásárolták meg az ünnepi menü hozzávalóit. Az árusok azt mondták, legalább háromszor többen vásárolnak az ünnep előtti napokban, mint egy átlagos napon.

Survivor Fanni: „Számomra a karácsony a család és a szeretet szóval azonosul”

A 2018-as Survivor finalistája elárulta, hogyan szokta ünnepelni a karácsonyt, és egy üzenetet is tartogatott a nézők számára.

Idén Survivor Gábor lesz a Grincs?

A Survivor 2018 megosztó karaktere elárulta, hogy milyen érzelmek fűzik őt az ünnepekhez!

A thaiföldi babák a Télapó kis segédei?

Egy éve számoltunk be róla: karácsonyi jelmezbe bujtatták egy thaiföldi kórházban az újszülött babákat. Lett kis mikulás, és pici karácsonyfa is, a bébik külön-külön, és együtt is tündériek a ruhákban.

Karesz: „Nem gondoltam, hogy így hasonlítunk egymásra Klaudiával…”

Karesz és Klaudia jobban megismerték egymást…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Klaudia Karesznak: „Azt érzem, muszáj Lilit pótolnom…”

Karesz jobban megismerte Klaudiát. Karola úgy érezte, követi őt valaki. Rolandot zavarta Marci viselkedése.

Így ne együk túl magunkat karácsonykor

Egy éve járt utána a Fókusz: Hogyan hozhatjuk egyensúlyba azt, hogy jókat falatozzunk, de mégse szaladjon fel ránk felesleg? A megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk! A mértékletesség kulcsfontosságú, és persze az is, hogy inkább többször együnk, kevesebbet.

Zé áthívta magához karácsonyozni Rácz Jenőt

Rácz Jenő meghatódott Peti tányérját látva, hiszen a magányosan töltött ünnepei jutottak eszébe róla. Zé persze azonnal ott termett mellette... hogy egy troll viccel megakassza az érzelmeket.

Érme döntött Mariann és Peti főeleméről

Miután Évi elsőként választhatott a karácsonyi pultról, Mariann és Peti a szerencsére és Zé kezére bízták magukat.
 

Reklámmentes karácsony az RTL Most!-on!

A reklámokat szabadságra küldjük, várnak a kedvenceid megszakítás nélkül december 25-én és 26-án az RTL Most!-on! Reklámmentes karácsony, ajándékba neked!

Óriási, villogó karácsonyfa rendőrautókból

Egyenruhások különleges meglepetéssel készülnek a karácsonyra. Az Országos Mentőszolgálat videójában két mentős egymással versengve énekel ünnepi dalokat. A Baranya megyei rendőrség szirénázó rendőrautókból alkotott hatalmas karácsonyfát, fővárosi tűzoltók pedig egy régi autót öltöztettek ünnepi díszbe.

Házi feladat nélküli szünetet!

Ne adjanak tanárok a téli szünetre házi feladatot, ezt kéri a Facebookon egy budapesti pedagógus. Balatoni József, vagy ahogy sokan ismerik "Jocó bácsi" azt kéri pedagógustársaitól, hogy hagyják pihenni az egyébként is túlterhelt diákokat a karácsonyi szünetben.

Nem lesz fehér karácsony, legfeljebb eső eshet majd!

Idén sem lesz fehér a karácsony, ha valami esik, az eső lesz, ezt mondja a meteorológus. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Magyarországon kifejezetten ritka a fehér karácsony. Pedig az általunk megkérdezettek nehezen tudják elképzelni a karácsonyt hó nélkül.

Karácsonyi segítség: minek örülnének a legjobban a gyerkőcök a fa alatt?

A visszaszámlálás elkezdődött! Négy nap múlva jön a Jézuska. A kicsik türelmetlenül várják, míg a szülők az utolsó shopping-rohamra készülnek. Ám ha a Jézuska segítői bajban lennének, mert tanácstalanok a meglepetésekkel kapcsolatban, akkor nekik most itt egy kis segítség. Kiderítettük mi a menő idén a gyermekeknél, valamint mit és milyen összegben érdemes nekik vásárolni fejlődésük érdekében.

Álom vagy rémálom: a legviccesebb karácsonyi bakik

Mindenkinek van egy elképzelése az ideális karácsonyról. Együtt a család, óriási vacsora finom ételekkel, csodaszép ajándékok és varázslatos téli hangulat. De mindig csúszhat egy apró homokszem a gépezetbe: eldől a karácsonyfa, eltörnek a dísznek, összeveszünk régen látott szeretteinkkel, vagy éppen nem tetszik nekik az ajándékunk. Ezek az apróságok pedig az egész ünnepet tönkretehetik. Kattints IDE, és azt is megtudhatod, hogy Lali vagy Gábor nyerte meg a csomagolós versenyt!

GYURTA DANI: „Egy jó szóval, egy finom meleg étellel be lehet aranyozni az emberek napját”

Ezer adag melegétellel várta a rászorulókat csütörtökön is az Ökumenikus Segélyszervezet Szeretetvendégsége. Az olimpiai bajnok úszó, Gyurta Dániel is az önkéntesek között volt.

Dobó Ági karácsonya


szerző:
2018.12.20. 16:50
Dobó Ági karácsonya

Dobó Ági egyáltalán nem szeretné, ha az ünnepek előtti időszakot a rohanás, a kapkodás, és az állandó stressz jellemezné, ezért a Konyhafőnök VIP egykori győztese elhatározta, hogy saját útját járja, és igyekszik elkerülni az ünnepi készülődéssel együtt járó idegeskedést. Inkább arra koncentrál, hogy olyan embereken segíthessen, akiknek nem úgy telik a karácsony, ahogy szeretnék.

Britney Spears a karácsonyfa mellett is menthetetlenül szexi!

A szinte folyton aktív Britney Spears is szünetet tart az év végén: saját karácsonyfája mellől üzent rajongóinak. Feszülős latex dresszében azt mondta, sikeresen tekint vissza 2018-ra, és nem lehet elég hálás ezért a rajongóinak.

Karácsonyi dalok: valakit a hideg kiráz tőlük, van, aki rajong értük!

Szerethetik, vagy utálhatják a karácsonyi dalokat, egy biztos: senki nem ússza meg, hogy az év utolsó két hónapjában ne hallgassa meg valamelyik karácsonyi megaslágert. Na, de melyik a legrosszabb, és a legnépszerűbb közülük? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

Mókás videóval készülnek az ünnepekre a mentősök

Az Országos Mentőszolgálat karácsonyi videóját már csaknem 700 ezren látták, amiben két mentős egymással versengve énekel ünnepi dalokat.

LÁTVÁNYOS: Így készülnek az ünnepekre az egyenruhások

Az ünnepek közeledtével az egyenruhás testületek is igyekeznek megmutatni emberibb arcukat. Az Országos Mentőszolgálat karácsonyi videóján két mentős egymással versengve énekel ünnepi dalokat, a rendőrség pedig különleges szirénázó rendőrautókból kirajzolt karácsonyfával készül az ünnepekre.

Som-Balogh Edina megmutatja, hogyan ragyogjunk karácsonykor?

Edina mellett Csángó Tamás, a Cango&Rinaldi tervezője és Koleda Petra, marketing menedzser meséltek arról, hogyan érdemes felöltözni ünnepekkor fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Kutyadivat: karácsonyi szettek négylábúaknak

Egy éve mutatta be a Fókusz: Vajon, hogy tűri meg magán a mikulásruhát, télapó sapit, rénszarvasos szoknyát, csilingelős hajráfot, vagy éppen kutya-macska sálat négylábú kedvencünk? És mi az idei ruha trend a négylábúak körében?

Karola szexi ajándékkal lepte meg Teót

Karola úgy döntött, hogy meglepi Teót karácsonyra…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Evelin elérzékenyülve próbálta megakadályozni Orsi költözését

Karesz összetűzésbe került Klaudiával. Tamara túlhajszolta magát. Orsi beköltözött a Bécy-házba.

Bizarr ünnepi dalok ??


szerző:
2018.12.19. 17:48
Hogyan kerüljük el a stresszt karácsonykor?

Meglesz-e mindenkinek az ajándék, örülni fognak-e a meglepetésnek, sikerül-e a karácsonyi menü. Ezen stresszelnek, leginkább a Híradónk által megkérdezett emberek. Ma az egyik legnagyobb budapesti plázában jártunk, hétköznap ellenére rengetegen voltak az üzletekben. A híradónk által megkérdezett pszichológus szerint tudatosan kell örömet okozni saját magunknak is az ünnepi hajtásban, hogy bírjuk a stresszt.

Fekete Pákó karácsonyi nótája megvolt már?

Mert ha nem, mindenképp érdemes pótolni! Mi már dúdoljuk is magunkban, hogyasszondja' „fázik a hátam, a csókod nélkül a számban már jégvirág van...”

Van, aki csillogó-villogó szakállal készül a karácsonyra

Ki mondta, hogy csak a fenyőt lehet teleaggatni mindenféle csecsebecsével? Van, aki a fát díszíti, van, aki a szakállát… Hogy ki, hogyan változik hópehellyé vagy karácsonyfává mutatjuk.

Idén is adománygyűjtő különkiadással jelentkezik a Fókusz

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 23. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A kampány részeként december 22-én 18:55 perctől az RTL Klub Fókusz című műsora 50 perces élő különkiadással jelentkezik.

Drágul a hal


szerző:
2018.12.17. 18:21
Drágul a hal

Hiába csökkentették az áfáját, 5-7 százalékkal többe kerül a hal idén karácsonykor, mint tavaly. Ezt a termelők szervezete költségeik növekedésével, a takarmány drágulásával és a minimálbér kötelező emelésével indokolja. A kormány korábban úgy számolt, a halfogyasztás pár év alatt megduplázódhat az adócsökkentés hatására. Egyelőre nagyjából 10 százalékkal több hal fogyott.

Csoki és Lacika a két Grincs a Villában?

Voltak, akik mit sem törődve a mínuszokkal, a Villa füvére feküdtek, hogy élvezzék az arcukba hulló hópelyhek érintését. És persze olyanok is akadtak, akik csak morogotak a szállingózó pelyhek láttán...

A királyi család karácsonyi üdvözlőképe a te szívedet is ellágyítja

Mint minden karácsonykor, a brit királyi család idén is kiadja az ünnepekre szánt képes üdvözlőkártyáit, amik idén teljesen kiakasztják a cukiságmérőt.

Erre a karácsonyi ajándékra vágynak a gyerekek

Két éve járt utána a Fókusz: A legtöbb gyerek ajándéklistája tele van méregdrága és haszontalan kívánságokkal, a szülők pedig vagy teljesítik azokat, vagy nem. Sokak szerint az a jó ajándék, ami tartós és emlékezetes. De hogy mi lehet a gyerekek valódi karácsonyi álma? Ennek járt utána a Fókusz stábja.

Így költekezünk karácsonykor

Egy évvel ezelőtt járt utána a Fókusz, vajon mennyire terheli le a pénztárcánkat a karácsony? Ugye önöknek is ismerős a roham, amikor bankkártyával, spórolt pénzzel, netán hitellel a zsebben igyekeznek az emberek gyorsan valami karácsonyi ajándékot vásárolni. Na de: mégis mennyit költünk ilyenkor? Kapaszkodjanak meg, 2017-ben 1000 milliárd forint fölé is ugorhatott a decemberi bolti költekezés.

Díszkivilágítás 40 ezer égővel

Több mint 40 ezer égő díszíti az egyik helesfai házat. A Baranya megyei településen különleges látványosság a rendkívüli karácsonyi díszkivilágítás, ami évről évre bővül. Idén igazi ritkaságnak számító díszekkel lett gazdagabb a színpompás gyűjtemény.

A Barátok közt színészei így készülnek a karácsonyra!

Pásztor Virág és Bereczki Gergő már javában készülnek az ünnepekre, de nem is akárhogyan...

Ilyen a karácsony az X-Faktor énekeseinél

Két évvel ezelőtt mutatta be a Fókusz, hogyan készültek az X-Faktor döntősei a végső összecsapásra. Arról is faggattuk őket, ennyi elfoglaltság mellett van-e idejük a karácsonyi előkészületekre, és egyáltalán, hogyan zajlik náluk a karácsony?

Nálunk már december 23-án elkezdődik a karácsony!

Tudtad, hogy van egy karácsonyi hagyományunk az RTL Klubon? Tarts velünk és a Disney-k segítségével idén is hosszabbá varázsoljuk az ünnepet! Apróságok, hősök, klasszikusok, és egy vadonatúj szuperprodukció Micky egérrel.

Elegáns vacsorát rendeznek négy Budapesti hajléktalanszállón

Elegáns vacsora négy Budapesti hajléktalanszállón. Egy pesti étteremtulajdonos három éve minden decemberben rendhagyó vacsorákat ad otthontalanoknak. Nem csak ételt visznek a hajléktalanszállókba, de szép, karácsonyi terítékkel is kedveskednek az ott lakóknak, a vacsorát pedig önkéntesek szolgálják fel.

Dukai Regina már októberben fát akar díszíteni

A modell-énekesnő a karácsony nagy rajongója. Bár a lakásában nem tudja kiélvezni az ünnepi hangulatot, mert ilyenkor mindig a családjánál van decemebr 22-től 26-ig, mégis fontosnak tartja a díszítést.

Jégpalota lett a miskolci adventi villamosból

Mesebeli jégpalotává alakították idén a miskolci adventi villamost. A feldíszített szerelvény hetedik éve advent első vasárnapjától vízkeresztig jár. A villamos minden évben új külsőt kap. Az ideit egy mesebeli jégpalota ihlette. A közlekedési vállalat munkatársai hónapokig dolgoztak a villamoson, amit teljes egészében kézzel festettek le. Aki szeretne képzeletben még tovább utazni, kattintson IDE!

Több százezer család veri magát adósságba karácsonyra

Több százezer család veri magát adósságba idén karácsonyra, minden korábbinál többen - a jegybank szerint. Pedig egyre jobban terjednek a kockázatosabb, változó kamatozású áruhitelek, és megjelentek az akár 7 évig törleszthető konstrukciók is. A Nemzeti Bank figyelmeztetést adott ki, 45 ezer forintot bukhat egy 200 ezer forintos tévén, aki rosszul választ kölcsönt.

Akt naptárral jótékonykodnak egy kis angliai település lakói

Meztelenre vetkőzött egy angliai kis település edzője, kutyakozmetikusa, szerelője. De ledobták a textilt a fodrászok, a tűzoltók, a cukrászok, a kertészek, és a festők is. Az angliai Kent megyében található kicsi településen egy különleges akt naptárat készítettek az ott élők, hogy ezzel jótékonykodjanak így karácsony előtt.

Szűcs Gabi bikiniben gyakorolta a karácsonyi dalokat

Az énekesnő már nyáron készült az ünnepi fellépésekre, hogy decemberre tökéletes legyen a hangja. Gabi ilyenkor nem foglalkozik a súlyával, főleg, hogy mindig télen fogy le és nyárra szedi vissza a leadott kilókat.

Naponta több, mint 1000 ember csodálja meg a dabasi „csodaházat”

Több száz fényfűzér díszít egy dabasi házat, akár naponta 1500-an is megcsodálják. Ahogy mindenki hívja, Eta néni családjával minden évben hetekig azon dolgozik, hogy valóságos téli mesevilágot varázsoljon és programokat is szervez. Azt mondja, nem vár cserébe semmit, jólesik neki, hogy örömet okozhat. A dabasi mesevilágról készült további felvételeket megnézhetik ITT.

TÖBB SZÁZ FÉNYFÜZÉR: Karácsonyi mesevilág Dabason

Akár 1500 ember is megfordul naponta Eta néni udvarában, aki több száz égősorral díszíti a portáját a Pest megyei Dabason. Az asszony családjával minden évben hetekig azon dolgozik, hogy valóságos téli mesevilágot varázsoljon kertjéből. Drónfelvétel: Horváth Csaba

Era feladja a játékot?

Era napok óta a játék feladásán gondolkodik. Hogy pontosan miért? Hunornak elárulta, mutatjuk!

Lesd el Puskás Peti karácsonyi tippjeit!

Az énekesnek fontos a környezettudatosság, és évek óta arra törekszik, hogy népszerűsítse ezt a szemléletet. A Story Extrának pedig most elárulta, hogy a rengeteg elfoglaltsága mellett mégis hogyan kivitelezi mindezt.

Kövesd a profikat és te leszel az ünnepi asztal sztárja!

Itt a lehetőség, hogy idén a profi konyhafőnök szerepében villogjunk, és egy tökéletes karácsonyi menüsort rittyentsünk az asztalra. Fördős Zé bázisát megszállták a hírességek: A Konyhafőnök VIP versenyzői most segítségünkre lesznek a karácsonyi készülődésben, hogy a fogások után mindenki garantáltan megnyalja mind a 10 ujját. Kiss Rami ünnepi készülődését ITT megnézheted!

Karácsonyi környezetvédő tippek Puskás Petitől!

Gondoltak már arra, hogy környezettudatosabban töltsék a karácsonyt? Ilyenkor is rengeteget tehetünk azért, hogy óvjuk a bolygónkat. És hogy mivel? Puskás Peti elárulja, ő hogyan csinálja.

 

Sofia Vergara égig érő karácsonyfája!

Az Egyesült Államokban gyakran már december elején felállítják a karácsonyfát, hogy egész hónapban éke lehessen az otthonoknak. Sofia Vergara nem aprózta el méretet, a plafonig érő fenyőjét tetőtől-talpig feldíszítette, szinte az egész nappali fényárban úszik.

Ilyenkor fogy a legtöbb hal

Kezdődik a karácsonyi halszezon. Az éves halfogyasztás harmadát ezekben a hetekben adják el. Folyamatosan halásznak a nagyobb tógazdaságokban. A legtöbben pontyot vásárolnak, idén körülbelül 1300 forintba kerül belőle egy kiló.

 

Kiss Ramónáéknál káosszal kezdődik a karácsony

Ordítás, félresikerült fafaragás, ajándékért hisztiző kishúg és két felnőtt nő, aki nem akar segíteni a konyhában. Kiss Ramónáéknál így kezdődik az ünnep.

Beriasztotta a házat a Mikulás?

Tavaly ezen a napon járt utána a Fókusz annak, hogy mit gondolnak a gyerekek december két legnagyobb ünnepéről. Ki hozza az ajándékot? Télapó, Mikulás, Karácsonyapó, Joulu Pukki vagy éppen Jézuska – mindegy hogyan nevezzük, hiszen ahány ország, annyiféle hagyomány, de az üzenetük mindenképpen közös.

Falvak mézeskalácsból


szerző:
2018.12.04. 18:55
Falvak mézeskalácsból

Idén először építették meg a falu kicsinyített mását mézeskalácsból Szepetneken. A Zala megyei településen egy-egy családnál készültek el a jellegzetes épületek. A főszervező azt mondja: nagy kihívás volt a faluépítés, mert eddig csak karácsonyfadíszeket készítettek mézeskalácsból, szerencsére a munkát építész is segítette. A Baranya megyei Geresdlakon már tizenegyedik alkalommal épült meg a falu mézeskalács mása. A mézeskalács faluról készült további feltételeket megnézhetik ITT.

Tízből heten a zselés szaloncukrot választják

Továbbra is a zselés szaloncukor a kedvenc, tízből heten ezt választják. A második legfontosabb szempont az ár. Átlagosan kilónként kétezer forintot költenek a családok a karácsonyi édességre. Bár az eredeti recept a franciáktól érkezett, mára a szaloncukor igazi hungarikum lett.

Karácsony előtt sem pihennek a fogyasztóvédők

Nem ad az árus számlát, nem írják ki helyesen az árakat, vagy nem annyit töltenek az italokból, amennyi ki van írva - a fogyasztóvédők szerint ezek a leggyakoribb problémák az idei karácsonyi vásárokon. Már november közepe óta tartanak sok helyen próbavásárlásokat és laborjaikban a karácsonyi fényfüzéreket is tesztelik. Eddig 53 fajtát néztek át, az izzók csaknem fele volt hibás. Hogy mire kell fokozottan odafigyelni az ünnepi hajrában, megnézheti ITT.

Az RTL hírességei is csatlakoztak az Adni jó! sütiakcióhoz

8. éve már, hogy december elején igazi karácsonyi hangulat és házi készítésű süteményillat lepi el a Magyar Telekom székházát. Az RTL hírességei is csatlakoztak az Adni jó! sütiakcióhoz, ők is szívvel-lélekkel árulták a nyalánkságokat. Az édességek most is egy jó ügyért készültek, a bevételéből az Autistic Art Alapítványt támogatják.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való