KERESÉS search-close

kormány

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kormány"

Marad a válsághelyzet


szerző:
2019.02.23. 19:32
Marad a válsághelyzet

Újabb fél évvel meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fenntartását a kormány.

Házon kívül 2019-02-19


szerző:
2019.02.19. 22:10
Újabb kampányt indít a kormány

Újabb úgynevezett tájékoztatási kampányt indít a kormány arról, hogy szerintük mire készül Brüsszel. A hétfőn bemutatott plakáton migránsvízum és betelepítési kvóta bevezetéséről és a határvédelmi jogok gyengítéséről írnak. Az Európai Bizottság azonnal reagált, szerintük az újabb kampány nevetséges összeesküvés-elmélet.

Vita a parlamenti munkáról

Nevetségesnek tartja az MSZP, hogy a Fidesz frakció szóvivője felháborítónak nevezte az ellenzéki pártok hétfői kivonulását az ülésteremből. Halász János, frakciószóvivő szerint az ellenzéki képviselők úgy veszik fel a fizetésüket, hogy nem dolgoznak. A szocialisták azt mondják, Orbán Viktor ellenzéki pártvezetőként 8 éven át rengetegszer hiányzott. A Fidesz és a KDNP képviselői, a frakcióvezetők kivételével, 2006 után Gyurcsány Ferenc összes felszólalásánál elhagyták az üléstermet termet.

Szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akciótervről

Nemcsak első házasok és gyermektelenek, de elváltak és özvegyek is felvehetik a három gyermek születése után vissza nem térítendő támogatássá alakuló kedvezményes kölcsönt. Erről Novák Katalin családügyi államtitkár beszélt. Mióta a miniszterelnök bejelentette, hogy a 40 év alatti nők 10 milliós hitelt kaphatnak, szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akcióterv pontjáról. A kormány szerint a végleges szöveg még februárban a parlament elé kerülhet.

 

Házon kívül 2019-02-12


szerző:
2019.02.12. 22:30
Élőlánccal tiltakoztak tüntetők az MTA-nál

Élőlánccal tiltakoztak tüntetők a Magyar Tudományos Akadémiánál, a kutatóhálózat finanszírozásának átalakítása miatt. A felszólaló akadémikusok arról beszéltek: az, hogy az intézeteknek a működésükért pályázniuk kell, elvonja a kutatók erőforrásait attól, hogy a tudománnyal foglalkozzanak. A kormány szerint azért van szükség az átalakításra, hogy a tudomány az eddiginél hatékonyabban javítsa az ország versenyképességét.

 

Pályázni kell majd a nyelvtanfolyamra

A szállást és az ellátást is a kormány állja a középiskolások kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulása alatt. A miniszterelnök beszélt a programról először vasárnap, a részleteken még dolgozik a minisztérium. De azt ígérik, kilencedikes és tizenegyedikes diákok pályázhatnak 2020-tól a lehetőségre, angolul, németül, franciául és kínaiul lehet majd tanulni. Összesen 90 milliárd forintot szánnak a programra. A Nyelvtudásért Egyesület szerint ilyen hatalmas összegből az itthoni képzést kéne fejleszteni.

Több adatot kell nyilvánosságra hozni a kormánynak a paksi atomerőmű bővítéséről

Jóval több adatot nyilvánosságra kell hoznia a paksi atomerőmű bővítéséről a kormánynak, mint amennyit eddig közölt. A Fővárosi Ítélőtábla szerint ugyanis az üzleti titkokat kivéve nyilvánossá kell tenni az orosz-magyar megvalósítási szerződést. Az indoklás szerint azért, mert a dokumentum nem tartalmaz titkos műszaki adatokat. A pert másfél éve a Párbeszéd európai parlamenti képviselője, Jávor Benedek indította, ma győzelemként értékelte a döntést. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte: a kormány végrehajtja az ítéletet.

FH: Magyarország az EU legkevésbé demokratikus tagállama

Magyarország az Európai Unió legkevésbé demokratikus tagállama - ezt állapította meg friss jelentésében a Freedom House. A jogállamiság helyzetét vizsgáló nemzetközi szervezet idén először csak "részben szabad" besorolást adott Magyarországnak. Ez példa nélküli az Európai Unió történetében, a szervezet szerint Románia és Bulgária is demokratikusabb. A kormány szerint a jelentés mögött Soros György üzletember áll.

 

A kormány szerint helyes döntés átalakítani az étkezési utalványok piacát

A kormány szerint helyes döntés volt 2012-ben átalakítani az étkezési utalványok piacát. Ezt azután közölték, hogy Magyarországot 23 milliárd forint kártérítésre kötelezte egy nemzetközi bíróság. A nem jogerős ítélet szerint azért kell fizetnie az államnak, mert a kormány évekkel ezelőtt úgy alakította át a cafeteria-rendszert, hogy több külföldi utalvány-kibocsátó cég kiszorult a piacról.

Házon kívül 2019-02-05


szerző:
2019.02.05. 22:30
Diplomáciai ámokfutásnak mondták a magyarok lépését

Diplomáciai ámokfutásba kezdett Magyarország, erről beszélt egy német diplomata a DPA hírügynökségnek, miután a magyar kormány megvétózta egy olyan javaslat szövegét, ami arról szólt, hogyan működhetne együtt az unió az arab országokkal a menekültválság megoldásában. Mindezt azért, mert a dokumentum említést tett volna az ENSZ globális menekültügyi csomagjáról, amit a magyar kormány elutasít.

Gruevszki félt, hogy megölik

Félt, hogy megölik a börtönben, állítása szerint ezért menekült Magyarországra Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök. A hazájában hivatali visszaélés miatt elítélt politikus, tavaly novemberben alig néhány nap alatt kapott oltalmazotti státuszt Magyarországon. A kormány kérdésünkre azt közölte: nem árulhatják el, hogy menekültkérelmében is hivatkozott-e arra, hogy szerinte meg akarják ölni.

RTLII: Vita a magyar jogállamiságról az EP-ben

Ismét a magyarországi jogállamiság helyzetéről tárgyalt az Európai Parlament. A vitanapot a Zöldek frakciója kezdeményezte. Szerintük például a túlóratörvénnnyel és a közigazgatási bíróságok létrehozásával megsérti az ország az uniós alapértékeit. A Fidesz képviselője azt mondja: mindez az uniós választási kampány része. A Párbeszéd politikusa szerint viszont a vita a magyar jogállam leépítéséről szól. 

Házon kívül 2019-01-29


szerző:
2019.01.29. 22:40
Esterházy-gyűjtemény: visszakövetelik az örökséget

Hamarosan kezdődik a per az úgynevezett Esterházy-gyűjteményről a hagyatékot kezelő alapítvány és a magyar állam között. A per tétje, hogy kié lesz a becslések szerint 100 millió eurót, vagyis több mint 30 milliárd forintot érő gyűjtemény. A kincsek egy része évek óta Fertődön van a kormány döntése miatt, de ott nem látogatható és az őrzésük sem biztosított az örökösök szerint. Ezért szeretnék, ha a bíróság nekik adná az összes műtárgyat. A kormányt hiába kerestük.

Házon kívül 2019-01-22


szerző:
2019.01.22. 21:55

Házon kívül 2019-01-15


szerző:
2019.01.15. 21:50
George Birnbaum: Sorost javasoltuk ellenségnek

Kampánytanácsadó cég alkotta meg a Fidesz számára az ellenségképet Soros Györgyből - ezt állítja egy svájci lapnak adott interjúban George Birnbaum. A kampánystratéga az azóta elhunyt Arthur Finkelstein üzlettársaként dolgozott, és úgy fogalmazott: a Soros György elleni kampányuk volt a legegyszerűbb az összes munkájuk közül. Hogyan lesz rosszakarónk egy olyan emberből, akivel még csak nem is találkoztunk? Ezzel a témával foglalkozott a XXI. Század című műsorunk korábban. A videót megnézheti ITT.

Még nem érkezett meg a kormány által beígért tűzifa

Hiába ígérte meg a kormány a választási kampányban, a fűtési szezonra nem érkezett meg a 12 ezer forintnyi tűzifa annak a 372 ezer háztartásnak, akik ezt igényelték. Bár az igénylés már október 15-én lezárult, a kormány csak decemberben utalta el a pénzt az önkormányzatoknak, azoknak pedig még a fa beszerzéséről is gondoskodniuk kell.

Elsősorban a kormányközeli vállalkozók gazdagodnak?

Rengeteg tennivalója lenne a magyar kormánynak, ha valóban a zéró tolerancia elvét követné, és nem tűrné a korrupciót Magyarországon – ezt mondják a Transparency International Magyarországnál. Orbán Viktor csütörtökön arról beszélt a kormányinfón, hogy szerinte nincs elfogadható szintje a korrupciónak. A civil szervezetnél viszont nem értik, hogy akkor miért építettek ki például olyan közbeszerzési rendszert, mely elsősorban a kormányközeli vállalkozókat gazdagítja.

Házon kívül 2019-01-08


szerző:
2019.01.08. 21:40
Szombati demonstráció: a tüntetők 4 követelése

Már 15 szakszervezet, civil szervezetek, parlamenti és parlamenten kívüli pártok csatlakoztak a szombati, budapesti demonstrációhoz. Nem csak a túlóratörvény visszavonásáért tüntetnek, összesen négy pontban foglalták össze követeléseiket. A kormány szerint a tüntetéseket Soros György pénzén szervezik, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak.

A kormány nem mond le arról, hogy korlátozza a tüntetéseket

Nem mond le a kormány arról, hogy korlátozza a tüntetéseket a nemzeti ünnepek idején, bizonyos közterületeken. Az erről szóló javaslatot néhány napja ugyan visszavonták, de új átdolgozott változatot nyújtanak majd be. Azt azonban nem árulja el a kormány, hogy miért vonták vissza az elképzelést, amit az ellenzék alkotmányellenesnek tartott.

Orbán Viktor 2030-ig tervez


szerző:
2018.12.24. 18:35
Orbán Viktor 2030-ig tervez

A miniszterelnök a kormánypárti Magyar Időknek adott karácsonyi interjújában azt mondta: a kormány a nyugodt erő, és az elmúlt nyolc év közös munkája akkorra érhet be teljesen. Szerinte az ellenzék az agressziót, az erőszakot képviseli. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő viszont azt mondja: az elmúlt hetek tüntetéssorozatával elkezdődött az Orbán-rezsim összeomlása.

 

Visszavonta a kormány a demonstrációk korlátozásáról szóló törvényjavaslatot

Eredetileg bizonyos ünnepnapokon tiltották volna be a tüntetéseket például Budapest belvárosának nagy részén.

Kövér László szerint neobolsevisták randalíroztak

Neobolsevista társaság randalírozott a Kossuth téren - így jellemezte a tüntetőket Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a pestisracok.hu, kormányközeli online lapnak adott interjújában azt is mondta, ez a fajta embertípus, ha hatalomra kerül, hullahegyeket hagy maga után, és közéjük sorolta a teljes parlamenti ellenzéket is. A házelnök különbséget tett a szerinte becsapott békés tüntetők és az általa csőcseléknek nevezett emberek között. A DK szerint kiderült, hogy a hatalom megijedt a tüntetőktől.

Mondhat nemet egy dolgozó a főnökének, ha azt kéri, hogy túlórázzon?

Még a Fidesz támogatói is megosztottak abban, mondhat-e nemet egy dolgozó a főnökének, ha azt kéri tőle, hogy túlórázzon. Ez derül ki a Závecz Research kutatásából, amit az Indexnek készítettek, a túlóratörvény elfogadása és a tüntetések után. Az eredményekből az is kiderül, hogy a társadalom pártpolitikai megosztottsága az élet minden területén megfigyelhető.

 

Hadházy Ákos üzent a kormánypártiaknak a pénteki tüntetésen

Már általános sztrájk szükségességéről beszélt több felszólaló a péntek este tartott újabb budapesti tüntetésen. A Kétfarkú Kutyapárt ironikus békemenete után az államfői hivatalhoz vonultak a tiltakozók. Most azért oda, mert Áder János aláírta a túlóratörvényt. Janárra újabb megmozdulásokat ígérnek. Most is nagy volt a rendőri készültség. A kormányszóvivő szerint az ellenzék hazudik a munka törvénykönyve módosításáról.

 

Olvashatatlan adatokat kaptak a kormány kampányköltéseiről

Olvashatatlan adatokat adott ki a kormány egy közérdekű adatigénylés után az Átlátszó portálnak, pedig még pénzt is kértek a dokumentumokért. A lap újságírója a kormány kampányköltéseiről szeretett volna többet megtudni. Ahogy fogalmazott, szemetet kapott a pénzért. Miután a kormányt megkerestük az ügyben, azt közölték, szenelési hiba történt és ingyen odaadják papíralapon az adatokat.

Újabb milliárdokat ad a kormány az állami hulladékkezelőnek

Újabb milliárdokat ad a kormány az állami hulladékkezelő holdingnak, hogy így próbálja biztosítani a veszteséges cég működését. Ezzel három hónap alatt több mint 30 milliárd forintot költött erre a kabinet az adófizetők pénzéből. Ennek ellenére 116 településen továbbra sincs szolgáltató, a katasztrófavédelem biztosítja a szemétszállítást.

 

Nincs megállapodás a jövő évi béremelésekről

Nem tudtak megállapodni a munkaadók és a szakszervezetek a jövő évi béremelésekről, így arról a kormány rendeletben fog dönteni várhatóan napokon belül. A munkaadók szerint a magyar gazdaság versenyképessége már nem teszi lehetővé a korábbi évek jelentős béremeléseit, a szakszervezetek szerint azonban csak további emelésekkel tartható meg a munkaerő.

Útlezárásokkal folytatódott a tiltakozássorozat

Útlezárásokkal folytatódott szerdán a rabszolgatörvénynek nevezett, a munka törvénykönyve, és a kormánysajtó ellen indult tiltakozássorozat. Tordai Bence a Párbeszéd országgyűlési képviselője ma ismét megpróbált bejutni az állami média központjába, hogy átadja a tiltakozók ötpontos petícióját. Kedden este itthon és külföldön is több tüntetés volt, a tiltakozások ma este is folytatódnak. A kormány szerint az erőszak minden formája megengedhetetlen.

Házon kívül 2018-12-18


szerző:
2018.12.18. 22:45
Nem vizsgálja a kormányközeli médiaholding létrehozását a Gazdasági Versenyhivatal

Nem vizsgálja a kormányközeli médiaholding létrehozását a Gazdasági Versenyhivatal. A szervezet azt közölte: szerda óta nincs hatáskörük rá, mert a kormány közérdekre hivatkozva nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította az ügyletet. Kormányközeli üzletemberek múlt héten ajánlottak fel egy alapítványnak az általuk tulajdonolt újságokat, tévéket és rádiókat. Az ügyben a Magyar Újságírók Országos Szövetsége az Alkotmánybíróság állásfoglalását kéri, az MSZP pedig az uniós versenyjogi biztoshoz fordult.

 

50 órás munkahét, kevesebb szabadság

Több munka, kevesebb szabadság, és nem biztos, hogy több bér! Rabszolgatörvénynek nevezi az ellenzék és több szakszervezet azt a törvénymódosító javaslatot, amelyet két fideszes képviselő nyújtott be. Van, aki örül annak, hogy többet dolgoztathatja az alkalmazottakat: például azok német multicégek, akikkel Szíjjártó Péter tárgyalt nemrég... 

Házon kívül 2018-11-27


szerző:
2018.11.27. 22:50
Működhet az ellenzék egyesítése?

A sikeres hódmezővásárhelyi, majd a keserves országos választási tapasztalatok alapján és után újabb mozgalom indult azzal a céllal, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon mindenütt egyetlen jelölt álljon szemben a kormánypártok jelöltjével. A név: Mindenki Magyarországa Mozgalom. Mit akarnak, és miben reménykednek az alapítók?

Gruevszki-ügy: nincs válasz

A menekültügyi döntések mentesek a politikai befolyástól, ezt mondta hétfőn Orbán Viktor a parlamentben, amikor kérdést kapott a Nikola Gruevszki ügyről. Az ellenzék hiába próbálta megtudni, ki utasította a magyar diplomatákat, hogy segítsenek a volt macedón miniszterelnöknek az országba jutni.

 

A kormány és a főváros együtt döntenek Budapestről

Aláírták a megállapodást, amely Tarlós István feltétele volt ahhoz, hogy újra induljon a főpolgármesteri címért. Ennek értelmében például plusz 80 milliárd forintot ad a kormány a hármas metró felújítására, és a későbbi fővárosi beruházásokról a kormány és a főváros együtt döntenek majd. Az ellenzék szerint ezzel Tarlós István kiárusította Budapestet.

Elismerte a kormány, hogy menedékjogot kért a volt macedón miniszterelnök

Másfél nap után ismerte el a kormány, hogy Magyarországon van és menedékjogot kért a hazájában börtönbüntetésre ítélt, körözés alatt álló Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint különleges eljárásban adhatta be a kérelmét. Azt nem árulták el, hogy hogyan került Magyarországra a volt kormányfő. Macedónia nemzetközi elfogatóparancsot ad ki Gruevszki kiadatását kérve.

Hogy lehet manapság saját lakásunk?

A CSOK a családok többségénél nem elérhető, a lakástakarékpénztárakat tulajdonképpen felszámolta a kormány. Arra voltunk kíváncsiak, milyen lehetősége marad annak, aki lakást szeretne.

Legalább 2020-ig elhalasztanák az új Nemzeti alaptanterv bevezetését

Legalább 2020-ig halasszák el az új Nemzeti alaptanterv bevezetését – ezt javasolja a Magyar Tudományos Akadémia. Szerintük az új alaptanterv gyerekközpontú és modern, de az óraszámok még mindig túl magasak. Az Akadémián, kedden vitát is tartottak erről. Csépe Valéria, az új alaptanterv kidolgozásért felelős szakmai vezető úgy reagált, az iskolák az órák egy részéről szabadon dönthetnek majd.

 

Korábban kocsma volt, most a szemétdíj-tartozásokat országszerte begyűjtő vállalkozás központja

Korábban kocsma volt, most a szemétdíj-tartozásokat országszerte begyűjtő vállalkozás központja egy nagykállói ház. A kukaholding ugyanis tavaly egy Szabolcs megyei kisvállalkozásra bízta a pénz begyűjtését. A cég vezetője kedden azt mondta: mióta ők dolgoznak, kevesebb a szemétdíj-elmaradás az országban. Hogy mennyivel, azt sem ők, sem a kormány nem árulta el.

Személyes adatokat gyűjtenének a szállóvendégektől

A szállóvendégek személyes adatait is begyűjtené a kormány januártól egy új központi turisztikai adatbázisba. A legtöbb panziónak, szállodának a vendégek nevét, születési idejét, okmányaik számát is jelenteniük kellene. Ez azt jelenti, hogy mindenkiről le lehet majd kérdezni, mikor, hol, kivel töltötte az idejét Magyarországon. Az adatbázis létrehozását részben gazdasági, részben statisztikai okokkal magyarázzák.

A béren kívüli juttatások megadóztatása ellen tüntetnek majd

Tüntetnek kedden a legnagyobb magyar szakszervezetek a béren kívüli juttatások, így a cafetéria megadóztatása ellen. Az érdekképviseletek és a munkáltatók azt kérik, maradjon meg az utazási, lakhatási, és az iskolakezdési támogatások adókedvezménye.  A kormány úgy reagált: azt szeretnék, hogy a dolgozók ne utalványban, hanem magasabb bér formájában kapják meg a fizetésüket.

 

Akár havi 40 ezer forint bölcsődei hozzájárulást is kaphatnak a szülők

Akár havi 40 ezer forint bölcsődei hozzájárulást kaphatnak a szülők az ország nagy részén, ha visszamennek dolgozni - ezt a kormány illetékese közölte az állami hírügynökséggel. 5 hónapostól óvodás korig, a gyerek után fizetendő térítési díj felét állják majd európai uniós forrásból. A rekord magas munkaerőhiányt akarják enyhíteni.

Házon kívül 2018-10-30


szerző:
2018.10.30. 22:05
Dupla állami támogatást kap, akinek csütörtöktől sikerül otthagynia a közmunkát

A pénzügyminiszter bejelentette, havi 45 ezer 600 forintra emelik a tavalyelőtt bevezetett elhelyezkedési juttatást. Varga Mihály szerint így 50 ezerrel csökkenhet a közmunkások száma. A szakszervezetnél viszont azt mondják, alig valaki élhet a lehetőséggel, mert a többség hiába keres, az otthona környékén nem talál munkát.

 

Újabb milliárdos kártérítés

Újabb cafeteria cégnek fizethet milliárdos kártérítést a magyar kormány. Egy nemzetközi testület ugyanis a francia cégnek adott igazat a kormánnyal szemben. A magyar piacról 2012-ben vonult ki mindhárom étkezési utalványokat forgalmazó cég, miután a kormány megemelte az ő utalványaik után fizetendő adót.

Házon kívül 2018-10-16


szerző:
2018.10.16. 22:15

Házon kívül 2018-10-09


szerző:
2018.10.09. 22:10

Házon kívül 2018-10-02


szerző:
2018.10.02. 22:10

81,2 milliárdról mondtak le


szerző:
2018.09.30. 18:30
81,2 milliárdról mondtak le

Egy év alatt több, mint 80 milliárd forint társasági adóbevételről mondott le a kormány sportklubok és stadionépítés javára. Erről az Mfor.hu írt. A TAO-rendszer 2011-es bevezetése óta már több mint 440 milliárd forint ment a költségvetés helyett a kiemelt sportokra. A DK szerint a pénz olyan cégektől érkezik, amelyek aztán a túlárazott állami beruházásokon vissza is kapják az összeget.

Házon kívül 2018-09-25


szerző:
2018.09.25. 22:00
Korrupcióval vádolják a magyar kormányt

„Orbán korrupt oligarchiát épít Magyarországon, és hagyja, hogy mindebből a családja és a barátai húzzanak hasznot” – hangzik el az Európai Parlament liberális frakciója (ALDE) legújabb animált kisfilmjében, amelyben név szerint említik Orbán Viktor mellett Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt és Simicska Lajost.

Elindult az újabb kormányzati tájékoztatási kampány

A közeljövőben plakátokon, tévében, rádióban, interneten hirdetik majd, hogy az Európai Parlament azért támadja Magyarországot, mert kerítéssel védi a déli határt. A kampányra reagálva a Momentum szórólapokat kezdett el osztani országszerte, hogy felhívják az emberek figyelmét: a Sargentini-jelentés szerintük a kormány bűneiről és nem a bevándorláspolitikáról szól.

 

A Majka-Curtis botrány és a lúgos támadás közelebbről!

Az interneten alázzák és fenyegetik Erikát, a lúgos orvos áldozatát. ÉS: segítség vagy árulás? A zenészek is megosztottak a Majka-Curtis botrányban.

USA-nagykövet: Nincs nagy gond

Bár a korábbi nagyköveteket éles kritikákat is megfogalmaztak a magyar kormányról a diplomata egy lapinterjúban ezzel szemben azt mondta: ő nem tapasztalja a demokrácia leépítését és a korábban többször bírált korrupciót sem.

 

Mekkora teher a tanévkezdés?

Az ellenzéki pártok szerint rendkívül megterhelő az iskolakezdés sok családnak, ezért keveslik a kormány által nyújtott támogatásokat. Az MSZP szerint nem véletlen, hogy ilyenkor megnő a személyi kölcsönt felvevő családok száma, mert máshogy nem tudják kifizetni a szükséges iskolai felszereléseket. A Fidesz szerint ezzel szemben az ellenzéki pártok nemmel szavaztak arra, hogy jövőre több pénz jusson az oktatásra.

 

CSOK: érdemes kivárni?

Szeptember végéig érdemes várni: addig dönt a kormány arról, hogyan változtatnak a CSOK szabályain. Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón az RTL Híradó kérdésére azt válaszolta: az egy és kétgyerekes illetve a használt lakást vásárló családokat is nagyobb összeggel támogathatják, részletekről azonban nem beszélt.

 

„A diktatúra bűzös lehelete”

Visszavágott a kormányközeli sajtóban megjelent írásokra a Politikatörténeti Intézet főigazgatója. A kutatóintézetet egyebek mellett a kommunista diktatúra bűzös leheletének nevezték, és azt állították, hogy nem végez valódi tudományos tevékenységet. Egry Gábor főigazgató emlékeztetett: fideszes politikusok is voltak az ösztöndíjasaik között.

 

Kiemelt lett a Tiborcz-projekt

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány Tiborcz István egyik cégének szállodaépítési projektjét az V. kerületben. A kormány szerint korábban is minden hasonló beruházást kiemeltek a környéken, miért pont ezzel tettek volna kivételt.

„Egy nyomorult honlapjuk sincs”

A kormány felelőssége is, hogy rossz a hazai kis- és középvállalkozások versenyképessége, ezt mondta Híradónknak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. A pénzügyminiszter csütörtökön Tusványoson bírálta a kisebb cégeket, azt is mondta, hogy sokaknak: „ még egy nyomorult honlapja sincs”. A 444.hu összeállítása szerint működő honlapja nincs több, olyan cégnek sem, amely egyébként milliárdokat nyer közbeszerzéseken. Például Mészáros Lőrinc egyik vállalkozásának.

Nem indítanak végrehajtást a kormány ellen

Nagyvonalúak lesznek, és nem indítanak végrehajtást a kormány ellen, ezt mondta az RTL Híradónak a Helsinki Bizottság ügyvédje. A bíróság kimondta, a kormány valótlanságot állított a civil szervezetről az egyik tavalyi nemzeti konzultációban, az ítéletet azonban azóta sem hajtották végre. A kabinetiroda a Kúriához fordult, és a döntésig arra kérték a Helsinki Bizottságot, hogy ne indítsanak végrehajtást.

A kormány szerint csak sztereotípia a diákok túlterhelése

Csak sztereotípia, hogy a diákok túlterheltek - ezt nyilatkozta a kormány új oktatási államtitkára a Magyar Időknek. Hivatalba lépése óta Bódis József most először adott hosszabb interjút.

Ellenzék: zsarolás volt

Zsarolással érte el a Fidesz, hogy az ellenzék is támogassa a képviselők fizetésemeléséről szóló javaslatot - ezt mondta a Híradónak a Jobbik szóvivője. A kormánypárti képviselők javaslatának az lett volna a következménye, hogy az ellenzéki pártok jóval kevesebbet költhettek volna a frakciójukra. Ebből csak azután engedtek, hogy a képviselők fizetésemelését az ellenzékből is támogatták a Törvényalkotási Bizottságban. Kerestük a Fideszt, azt írták, kompromisszum született.

MTA-elnök: „Nagyon sajnálom!”

Nagyon sajnálja - ezt mondta a Híradónknak adott exkluzív interjúban a Magyar Tudományos Akadémia elnöke azután, hogy az innovációért felelős miniszter lesöpörte javaslataikat a kutatási pénzek elosztásáról. Lovász László szerint a kutatást nem szabad politikai céloknak alárendelni, és a parlament döntése után is ki kell állni a kutatás függetlensége mellett. A miniszter a Magyar Hírlap mai számában jelentette be, hogy az Akadémia által tett alternatív javaslatokat a kormány nem fogadja el.

 

PLÉH CSABA: „Kutatóhelyek szűnhetnek meg”

Váratlanul érte a kormány terve a Széchenyi-díjas pszichológus-nyelvészt. Pléh Csaba, szerint a kabinet ezzel egy több mint 20 éves megállapodást rúg fel. Kutatóhelyek szűnhetnek meg, és fiatal kutatók mehetnek el Magyarországról amiatt, hogy a kormány átalakítaná a Magyar Tudományos Akadémia költségvetését. Ezt mondta Híradónknak Pléh Csaba, Széchenyi-díjas akadémikus.

Egy cégé a milliárdos kampány

Újabb kommunikációs kampányt indít a kormány, ezúttal 2,3 milliárd forintért. Ezt pedig egyedül Balásy Gyula cégcsoportja költheti el. Hiába adták ugyanis ők a legdrágább ajánlatot, a másik két céget – Csetényi Csaba és Kuna Tibor vállalkozásait - kizárták a korábbi szabálytalanságok miatt. A kormány szerint ők mindent törvényesen csináltak, így a verseny sem sérülhet. A Párbeszéd szerint a rossz elvtársak elmennek és jönnek a jó elvtársak.

 

Önállóságát félti az Akadémia

Kiáll az MTA a függetlenségéért a kormánnyal szemben. A támogatásuk egy részét a tervek szerint ezentúl nem közvetlenül, hanem az innovációs tárcától kapnák. Palkovics László miniszter szerint csupán versenyképessé akarják tenni a tudományos kutatás területét. Az MSZP szerint azért büntetik az akadémiát, mert többször is bírálta a kormányt.

Házon kívül 2018-06-05


szerző:
2018.06.05. 22:55

Házon kívül 2018-05-29


szerző:
2018.05.29. 22:50
Egy éven belül a budai várba költözik a kormány

Az újabb dátumot Gulyás Gergely miniszter jelentette be a csütörtöki kormányinfón. Kövér László, az országgyűlés elnöke pedig arról beszélt az Inforádióban, hogy szimbolikus üzenete is van annak, hogy a kormány elhagyja a Parlament épületét. Az LMP szerint ez pazarlás.

Házon kívül 2018-05-22


szerző:
2018.05.22. 22:55
A kormány legrosszabb ötlete

A kormány legrosszabb ötletének nevezte a minisztériumok és államtitkárságok vidékre költöztetését a Miniszterelnökség új vezetője, Gulyás Gergely.

Orbán nemet mondott Szófiában

Nem meglepetés: nem támogatja a menekültek elosztásáról szóló bolgár javaslatot a magyar kormány. A tervet Szófiában, a csütörtöki uniós csúcs előtt ismertették. Orbán Viktor már korábban többször kijelentette: semmilyen kötelező kvótát nem fogad el, és ez még júniusban bekerülhet a magyar alaptörvénybe is. A szocialisták szerint a miniszterelnök belpolitikai célból akadályozza az uniós együttműködést.

Házon kívül 2018-05-15


szerző:
2018.05.15. 22:50
Az LMP felmondaná a magyar-iráni atommegállapodást

A két ország kormánya tavaly állapodott meg a nukleáris együttműködésről. Egy kis teljesítményű atomreaktor kifejlesztésében is megegyeztek. Az erről szóló szándéknyilatkozatot Semjén Zsolt írta alá Teheránban. Az LMP szerint Irán a terroristákat szponzorálja, ezért az Orbán-kormánynak sem szabadna együttműködnie vele. A kormányt hiába kerestük.

 

Házon kívül 2018-05-08


szerző:
2018.05.08. 22:55
Alakuló ülés lezárásokkal és tüntetésekkel

Az Országgyűlési Őrség, a rendőrség és a TEK együtt készül a parlament holnapi alakuló ülésére. Már ma este lezárták a parlament környékét, éjféltől pedig még nagyobb területen lesz lezárás, de a tüntetések nem maradnak el.

Titkolja a jelentést a kormány

Titkolja a kormány az Európa Tanács korrupciós jelentését. Pedig a strasbourgi testület többször írásban szólította fel az Orbán-kormányt a jelentés nyilvánosságra hozására.

 

Katona a miniszteri a székben

A rendszerváltás óta először ül katona a hadseregből miniszteri székbe. Orbán Viktor pénteken hozta nyilvánosságra negyedik kormánya tagjainak névsorát. Benkő Tibor a Honvédség vezérezredese, az ország első számú katonája váltja Simicskó István KDNP-s politikust a honvédelmi tárca élén.

Végleges az új kormány névsora

Orbán Viktor hivatalosan is nyilvánosságra hozta negyedik kormányának tagjait. Az RTL Híradónak nyilatkozott Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, aki szerint a változtatásokra nem a sikertelenség, hanem az új kihívások miatt volt szükség. Orbán Viktor munkáját a jövőben a Miniszterelnökség és a Kabinetiroda mellett egy új kormányiroda is segíti, amely közvetlenül a kormányfő irányítása alatt működik majd.

Házon kívül 2018-04-24


szerző:
2018.04.24. 22:45
Balog Zoltán nem lesz miniszter

Hat új miniszter lesz az új Orbán-kormányban - tudta meg az RTL Híradó. Mivel a kormányzati struktúra is változik, így egyelőre bizonytalan, hogy a mostani tárcavezetők közül ki megy, és ki marad. Az biztos, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere távozik.

 

Civilek - újabb 4 év ellenszélben?

A kormány most feltehetőleg úgy érzi, hogy masszív választási győzelme voltaképpen biztatásként is értelmezhető a civilek további szorongatására. A legfrissebb hozzáférhető számok szerint nagyjából 62 ezer szervezetről van szó, ezek kevesebb, mint egynegyede működik Budapesten. Hogyan tovább – a választások után, a Stop Soros törvénycsomag előtt.

Házon kívül 2018-04-17


szerző:
2018.04.17. 22:55
Balatonfüred Székesfehérvár elővárosa?

Székesfehérvár elővárosának mutatja a kormány Balatonfüredet az Európai Unió számára. Mindezt azért, hogy az elővárosi fejlesztési támogatásból kapott csaknem 23 milliárd forintból fel tudja újítani a Balaton északi partja egy részének vasútvonalát. A kormány azt mondja, a törvények szerint 100 kilométeres körben lehet elővárosnak nevezni egy települést.

Felkérte Orbán Viktort kormányalakításra Áder János

Az államfő május 8-ára hívta össze az új országgyűlés alakuló ülését, amin megválaszthatja az új parlament Orbán Viktort újra kormányfőnek, valamint az Országgyűlés új elnökét is. Ehhez azonban még néhány feltételnek teljesülnie kell.

 

Ez a harc lesz a végső?


szerző:
2018.04.16. 18:42
Ez a harc lesz a végső?

Továbbra is megbénítja Franciaországot a szakszervezetek és a kormány közötti állóháború. Mióta az Emmanuel Macron munkajogi reformjait ellenző vasúti dolgozók április elején három hónapos sztrájkot hirdettek, csak heti két munkanapon járnak a vonatok. Ha az elnök alulmarad a szakszervezetekkel szemben, lemondhat az Európai Unióval kapcsolatos reformterveiről.

Házon kívül 2018-04-10


szerző:
2018.04.10. 23:00
Így bírálta a Fidesz-képviselő a kormányt

Közösségi oldalán kritizálja a Fideszt és a kormányt a XXII. kerület fideszes önkormányzati képviselője és frakcióvezetője. Azt írta attól fél, hogy a választási győzelem után folytatódik az ország megkárosítása. A kritikus fideszes nyilatkozott Híradónknak és azt mondta, ettől még továbbra is támogatja pártját, illetve Orbán Viktort.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való