KERESÉS search-close

koronavírus

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "koronavírus"

Nagy-Britanniában kezdik majd el először a tömeges Covid-védőoltást

Nagy-Britannia lesz az első a világon, ahol elkezdik a tömeges Covid védőoltást, méghozzá napokon belül. Éppen szerdán telik le a négyhetes országos karantén, amely alatt alig lehetett kimozdulni otthonról. A vakcinát az egészségügy frontvonalában dolgozók kapják meg az első között. Azonban még kidolgozás alatt van, hogy kik élveznek további elsőbbséget.

Hiába a járatsűrítés, van, amikor így sem lehet tartani a kellő távolságot a BKK járatain

Az emberek 60%-a hiába akarna, nem tud kocsiba szállni, hisz nincs autója. Így az egyébként is költséghatékonyabb tömegközlekedést választja, ezzel gyakran vállalva a nyomorgást, például a metrópótló buszokon.

Megkapta a forgalmazási engedélyt a vakcina, a briteknél indul az oltás

Megkapta a forgalmazási engedélyt a Pfizer és a BioNTech vállalat koronavírus vakcinája a brit hatóságoktól. Ezzel a szigetország az első, amely a nyugati világban zöld utat adott a tömeges oltásoknak. Már jövő héten elindulhat a kampány. Magyarországon még nem engedélyeztek egyetlen koronavírus elleni vakcinát sem, de az országos tisztifőorvos tegnap azt mondta, hamarosan online jelezni lehet az oltóanyag iránti igényt.

A székelyudvarhelyi covid kórház intenzív osztályán forgatott a Magyar Hang stábja

Október eleje óta nem szabadult fel ágy fél óránál hosszabb időre a székelyudvarhelyi covid kórház intenzív osztályán. A kórházba a Magyar Hang két munkatársának sikerült bejutnia. A lap két fős stábja több mint 8 órán keresztül forgathatott a kórházban, ahova a megye összes koronavírussal fertőzött betegét viszik. A forgatócsoport 700 km-t utazott azért, hogy megmutathassák: milyen egy műszak a járvány idején. Erre ugyanis Magyarországon nem kaptak engedélyt.

Kimaradtak a tesztelésből a szociális gondozók

Naponta 8-9 idős emberhez jár segíteni, így hozhatja-viheti a vírust, mégis kimaradt a tesztelési programból - erre panaszkodott híradónknak egy szociális gondozó. A Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének vezetője megerősítette, hogy a házi segítségnyújtásban és a családsegítőkben dolgozók kimaradtak a szervezett szűrésből.  Kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, azt írták, az operatív törzs folyamatosan vizsgálja, mely szakmacsoportok vizsgálata indokolt. 

Újra megdőlt a halálozási rekord

Rekordszámú, 165 ember halt meg tegnap koronavírusban és 4136 új fertőzöttet azonosítottak. A nagykanizsai idősek otthonában is rossz a helyzet, ott az elmúlt két hétben 20 lakó fertőződött meg, közülük heten belehaltak a betegségbe, és 5 dolgozó tesztje is pozitív lett. Jelenleg kilenc lakó van még kórházban. A tisztifőorvos arról beszélt, az embereken múlik milyen lesz a karácsony. 

MEGDÖBBENTŐ: Hiába szerettek volna magyarországi kórházban forgatni, csak Székelyudvarhelyen kaptak engedélyt

A Magyar Hang című lap forgatócsoportja 700 kilométert utazott azért, hogy megmutassák: milyen egy műszak a koronavírus-járvány idején. Erre ugyanis Magyarországon nem kaptak engedélyt. Hogy milyen nehéz egy intenzíves nővér élete arról Lukács Csaba mesélt az RTL Híradónak!

Forrás: Magyar Hang

Ada Németországból: bevezették az alkoholtilalmat is az utcákon!

Nézőink megszokhatták, hogy időről időre felhívjuk Adát, aki Németországban, él fiaival és férjével. Arra vagyunk kíváncsiak milyen változások történtek az elmúlt napokban és hogyan készülnek a karácsonyra

Új szerepet írt Gergely Robi és Xantus Barbara életébe a koronavírus

Gergely Robinak és Xantus Barbarának olyan szerepet kell eljátszaniuk, amire nem önszántukból jelentkeztek: Jelenleg Barbara eladóként, Robi pedig lángosfutárként dolgozik.

Geszti Péter: „A koronavírusban a legrosszabb a kiszámíthatatlanság!”

Börtönben érezte magát Geszti Péter az elmúlt két hétben. Teljesen elzárva magát a családjától volt ideje gondolkodni. Azt mondja a koronavírusban a legrosszabb a kiszámíthatatlansága. A hétvégén kórházba került a hatvanöt éves Törőcsik András egykori válogatott labdarúgó, Kis Grófo pedig már lassan hazamehet onnan. Csepregi Éva Geszti Péterhez hasonlóan otthoni börtönében gyűjt erőt. 

A HIV-fertőzöttek számára veszélyesebb lehet a koronavírus

A HIV-fertőzöttek számára veszélyesebb lehet a koronavírus-fertőzés, erről az AIDS világnapján beszélt az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója. Ma csaknem 40 millió HIV fertőzött él a világon. Az AIDS-et 1981. december 1-e óta jegyzik önálló betegségként, azóta ez a nap a megelőzésről és a tesztelés fontosságáról szól.

A vártnál kevesebb pedagógus kérte az ingyenes koronavírus tesztet

A vártnál kevesebb pedagógus kérte az ingyenes koronavírus tesztet. Általános iskolákban például 100 dolgozóból nagyjából 70, ez a kormány és a Pedagógusok Szakszervezete szerint is kevés. Az első héten levett minták csaknem 2 és fél százaléka volt pozitív. A szűrések folytatódnak. Híradónknak egy miskolci óvónő arról panaszkodott, hozzájuk nem érkezett tesztelőcsapat a múlt héten.

Miért tanácsolják azt a járványügyi szakértők, hogy felejtsük el az idei karácsonyt?

A jelenlegi korlátozások szerint Magyarországon, egy családi összejövetelen maximum 10 fő vehet részt. Az új szabályokat már több európai országban meghosszabbították az ünnepekre is, nálunk a napokban születhet erről döntés.

Koronavírusos Lewis Hamilton

A Forma1 hétszeres világbajnokát a múlt héten többször tesztelték, de a fertőzést csak hétfőn mutatták ki nála.

Nem akart lélegeztetőgépre kerülni - ezt mondta annak a mentőtisztnek a testvére, aki a koronavírus szövődményei miatt halt meg

Nem akart lélegeztetőgépre kerülni - ezt mondta az RTL Híradónak annak a mentőtisztnek a testvére, aki hétfőn hunyt el a koronavírus szövődményei miatt. A 60 éves, háromgyermekes apa - bátyja szerint - az egész életét a munkájának szentelte, a mosonmagyaróvári kórház intenzív osztályán is dolgozott. A Magyar Orvosi Kamara adatai szerint eddig 20 egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban.

A koronavírusból felgyógyult Geszti Péter új jelszava: „mindig van feljebb”

Geszti Péter is azon szerencsések közé tartozik, akik enyhe tünetekkel vészelték át a koronavírust, mi pedig azon szerencsések közé, akikkel beszélgetett is erről.

Roksh: Személyi bevásárló és házhozszállítás

A járvány miatt sokan nem tudnak, vagy nem akarnak kimozdulni vásárolni. Ezúttal egy szuper szolgáltatásról beszélgetünk, a Cápák közöttből már ismerős lehet és bárkinek bevásárolnak.

Karácsonyi vásárlás a világjárványban: nyitva maradhatnak itthon a plázák?

Beléptünk az adventi időszakba, és mint egy gombnyomásra, az emberek vásárló üzemmódba kapcsoltak. A hétvégén tömegek lepték el a plázákat, az egyik budapesti bútoráruház előtt is óriási autósor állt. Kérdés, hogy ez egyelőre nem túl fényes fertőzöttségi adatok mellett meddig folytatódhat ez a gyakorlat.

Már megelőztük Kínát a koronavírus halálozási adataiban!

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 5595 új beteget regisztráltak és 151 ember hunyt el a koronavírus fertőzésben. Így már összesen 217 122 főre nőtt a fertőzöttek száma és 4823-an haltak bele a Covid 19-ben, amivel már 1,5 milliárdos lakosságú Kínát is megelőztük.  

78 egészségügyi intézmény vesz részt a koronavírusos betegek gyógyításában

Országszerte 78 egészségügyi intézmény vesz részt a Covidos betegek gyógyításában. Ezt az országos tisztifőorvos közölte. Azt is mondta: a járványkórházakban korábban szerzett tapasztalatok alapján minden intézményben egyforma ellátást kaphatnak a koronavírusos betegek. A híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint azonban ez a szerencsén is múlhat.

Már többen haltak meg Magyarországon koronavírusban, mint Kínában

Már többen haltak meg Magyarországon koronavírusban, mint Kínában. Ez látszik a hivatalos adatokból. Tegnap 151-en hunytak el a betegségben itthon. Az új fertőzöttek száma több mint ezerrel kevesebb, mint szombaton. A pozitív tesztek aránya még sosem volt ilyen magas: több mint hatvankét százalék. Ugyanakkor nő a gyógyultak aránya és 50 napja most csökkent először az aktív esetek száma. A tisztifőorvos abban bízik, hamarosan kiegyensúlyozottabb lesz a járványgörbe.

Mi lesz a mozikkal a koronavírus-járvány után?

5-6 millió dollár pluszköltség, 40 ezer covid teszt, 150 kézfertőtlenítő állomás. A Jurassic Park következő részének forgatásán ezeket vetették be többek között a covid ellen. Hollywood és a világ filmipara is megszenvedi a világméretű járványt.

13 napja várja, hogy teszteljék

13 napja hiába várja otthon, hogy teszteljék a mentők - állítja egy tatai férfi. Több napig magas láza, fejfájása és köhögése volt, ráadásul a felesége igazoltan koronavírus-fertőzött, emiatt karanténba is került. Végül maga telefonált a mentőknek, akik kapacitáshiány miatt, holnapra az egyik tesztállomásra adtak neki időpontot.

Fekete szombat: 156 halott

Fekete szombaton vagyunk túl, minden fontos járványügyi mutatóban megdőltek a rekordok. 156 kortonavírusos beteg halt meg, és csúcson van az aktív betegek száma, ami már több mint 151 ezer. A kormány ennek ellenére bejelentette: azt szeretnék, ha az emberek korlátozások nélkül találkozhatnának karácsonykor. Rusvai Miklós víruskutató szerint ez kockázatos lenne.

Egy amerikai orvos megmutatta, hogy haldokló betegei mit látnak életükben utoljára

Futótűzként járta be az internetet egy amerikai orvos videója, amelyben a szabályok betartására, például a maszk fontosságára próbálja felhívni a figyelmet. A betegek szemszögéből mutatja be, mi vár rájuk, vagy szerettükre, ha nem vigyáznak.

Meghibásodtak a lélegeztetőgépek a zalaegerszegi kórházban

Meghibásodtak a lélegeztetőgépek a zalaegerszegi kórházban, ezért a betegetek másik gépre kapcsolták - ezt tegnap ismerte el a kórház, 10 nappal azután, hogy a Népszava írt a problémáról. A lap kérdésére először a kínai gyártó ismerte el a hibát. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő úgy tudja, máshol is volt már hiba az országban a kínai készülékekkel. A minisztérium ma azt közölte: a hibákat garanciában javítja a gyártó.

Tömeg a bevásárlóközpontokban

Tömegek vásároltak a bevásárlóközpontokban - ezt tapasztalta stábunk és több néző is délelőtt. A plázák legtöbb üzletére nem vonatkozik az időseket védő idősáv, de az a nyugdíjas, aki egy bevásárlóközpontban megy élelmiszerboltba, nehezen tudja elkerülni a tömeget. Az elmúlt napon rekordközeli, 6268 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon.

152: az eddigi legtöbb áldozat

Soha annyi áldozata nem volt a koronavírus-járványnak egy nap alatt Magyarországon, mint most. 152-en haltak meg a vírus miatt. Az adatok alapján az áldozatok számát tekintve a régióban Magyarországon az egyik legrosszabb a helyzet az elmúlt 7 napban. Az országos tisztifőorvos múlt héten még azt mondta, Magyarország az európai középmezőnybe tartozik.A Híradónknak nyilatkozó virológus szerint azért tűnnek kedvezőbbnek a hazai mutatók, mert a hivatalos statisztikában az első és második hullám adatait egyben számolják.

Az egész ország imádkozott a felépüléséért, végül Balázs Fecó feladta a harcot

Az egész ország imádkozott a felépüléséért, de csaknem két hét küzdelem után feladta a harcot Balázs Fecó a koronavírussal szemben. Zenésztársait megrendítette barátjuk halálhíre.

Előzetes: hajléktalanok a járvány idején

A Házon kívülben kritikával fogadjuk a politikusok nyilatkozatait. Utánajárunk a botrányoknak, és a valódi tények után kutatunk. És kérdezünk mindenkitől, akkor is, ha nem akarják. Szeretnénk, ha a műsor készítésében Önök is részt vennének: várjuk történeteiket a hazonkivul@rtl.hu címen és a facebookon (https://hu-hu.facebook.com/HazonKivul/).

Létszámkorlátot javasol az üzletekben az egyik infektológus

Pusztai Erzsébet, infektológus az RTL Híradónak azt mondta: erre azért lenne szükség, mert nagy tömegben még a maszkhasználat sem mindig garantálja a védelmet. A kereskedelmi dolgozók szakszervezete szerint már a tudatos vásárlással is jelentősen csökkenthető a fertőzésveszély. A Kereskedelmi Szövetség szerint nem lehet egységes szabállyal korlátozni a létszámot, ráadásul ellenőrizni is nehéz lenne, és idén néhány százalékkal kisebb forgalomra számítanak.

Megbízhatók a vizsgált vakcinák

Ez nem "hókusz-pókusz" - így reagált Jakab Ferenc virológus arra, hogy sokan álhíreket terjesztenek a koronavírus elleni vakcinákról. A pécsi virológus csoport vezetője egy online konferencián arról beszélt, a vizsgálati szakaszban lévő vakcinák megbízhatóak. A miniszterelnök az állami rádióban azt mondta, már elkészültek az oltási tervek arra az esetre is, ha kevesebb vakcina érkezik eleinte, mint amennyire igény lenne.

Hiába kérte háziorvosát, nem tesztelték koronavírusra

Lélegeztetőgépen van egy cukorbetegséggel és magasvérnyomással küzdő férfi, aki hiába kérte házi orvosát, az nem tesztelte koronavírusra. A 45 éves férfi múlt héten csütörtökön jelezte, hogy nincs jól. Néhány nappal később már 40 fokos láza volt. Kórházba kerülése után derült ki, hogy elkapta a koronavírust, azóta lélegeztetőgépen van. Háziorvosa szerint ő betartotta a szabályokat. Egy másik, híradónknak nyilatkozó orvos szerint viszont a legkisebb gyanú is indokolhatja a tesztet, pláne ha valakinek alapbetegsége is van.

Sorra búcsúznak a zenésztársak és a rajongók Balázs Fecótól

Balázs Fecó csütörtök este hunyt el. Halálát koronavírus-fertőzés okozta, de szívproblémákkal is küzdött. 13 napig kezelték kórházban, de nem tudták megmenteni az életét. Zenésztársai szerint igazi legenda volt, ám ezt soha nem éreztette, a pályatársakkal mindig alázatosan és szerényen viselkedett. A Kossuth- és Liszt Ferenc- díjas zenész 69 éves volt.

FELHÁBORÍTÓ: Láza volt a krónikus betegnek, mégse rendelték el a tesztet!

Egy 45 éves férfi múlt hét csütörtökön jelezte a háziorvosának, hogy nincs jól. Néhány nappal később 40 fokos láza lett a cukorbetegséggel és magasvérnyomással küzdő férfinek, a háziorvos még ekkor sem rendelte a koronavírus-tesztet. Azóta a férfi elájult, majd a hatvani kórházba vitték, ahol pozitív lett a teszt eredménye. Hegedűs László nyilatkozott az RTL Híradónak, aki szerint sógorának mindkét tüdeje összeomlott.

Soha nem haltak meg még annyian koronavírusban itthon, mint csütörtökön

24 óra alatt 135 ember vesztette életét, vagyis csaknem minden tizedik percben elhunyt valaki a betegségben. Több mint 7500 embert ápolnak kórházban, a miniszterelnök reggeli rádió interjújában ennél jóval több betegről  beszélt, de kiderült, ő azokat is beleszámolta, akik csak a vírus gyanújával fekszenek kórházban.  Az RTL Híradónak nyilatkozó budapesti háziorvos azt mondta, praxisában szinte minden teszt pozitív.

Elérték teljesítőképességük határát az egészségügyisek?

A Covid osztályon készített videóval üzent a kétkedőknek ez a miskolci férfi, aki még október végén került kórházba. Az állapotokról is beszámolt. Bár megkapta a szükséges ellátást és a gyógyszereket, úgy véli, a kórházi dolgozók már most erejükön felül teljesítenek.

A veszélyhelyzetben Pintér Sándor belügyminiszter veszi át a kórházrendszer irányítását

A veszélyhelyeztben Pintér Sándor belügyminiszter veszi át a kórházrendszer irányítását - ez derült ki egy szerdai kormányrendeletből. Gulyás Gergely miniszter szerint így még hatékonyabb lehet a járvány elleni védekezés. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, ezzel a lépéssel nemcsak azt ismerte el a kormány, hogy elbukott a járvány kezelésében, hanem azt is, hogy Kásler Miklós megbukott.

Bezáratná az európai síközpontokat Németország

Bezáratná az európai síközpontokat Németország. Angela Merkel szerint a koronavírus terjedése miatt a síszezont január elejéig el kellene halasztani. Az ötletet Olaszország és Franciaország is támogatja. Ausztria viszont nem, noha egy ottani síközpont lehet a felelős azért, hogy a vírus tavasszal elterjedt Európában.

15 egészségügyi dolgozó hunyt el koronavírusban

Már 5 ezernél is több egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal, közülük 15-en haltak bele a betegségbe. Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt ma az RTL Híradó kérdésére. A Magyar Orvosi Kamara gyűjti az áldozatok nevét, hogy tisztelettel adózhassanak nekik. A Fejér megyei szervezet pedig nemrég videósorozatot indított egészségügyi dolgozóknak, hogy segítsen megelőzni a mentális kiégést.

Maradnak a jelenleg is érvényes járványügyi intézkedések

Egyelőre nem szigorít, igaz, nem is enyhít a kormány: maradnak a jelenleg is érvényes járványügyi intézkedések. Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón azt is mondta, hogy türelmet kér az emberektől, legkorábban december második hetében tudják majd megmondani, hogy karácsonykor milyen szabályok lesznek érvényesek. Közben a fertőzöttek száma 6360-nal emelkedett az elmúlt 24 órában, és 115-en meghaltak.

Változnak a táppénzszabályok a járványhelyzetben

Változnak a táppénzszabályok a járványhelyzetben. A Miniszterelnökséget vezető miniszter Híradónk kérdésére azt mondta, már dolgoznak a jogszabálymódosításon a szülői táppénz esetében. Gulyás Gergelyt azután kérdeztük, hogy szerkesztőségünknek több szülő is jelezte: ha kiskorú gyerekét 10 napra hazaküldik például egy koronavírusos nevelő miatt, sehogy vagy csak nehezen tudják megoldani a felügyeletet. Az RTL-nek nyilatkozó gyerekorvos szerint: hatósági karanténról szóló határozattal a szülő kaphat táppénzt, de a legtöbb esetben csak az iskolától kapnak értesítést telefonon vagy emailben.

Hogyan túrázik az ország Magdi anyusa a saját otthonában?

Pécsi lakásában látogattuk meg Fodor Zsókát, ahol kitartóan rója a köröket a szobákban és mormolja a verseket, monológokat. Lépésszámlálóval ellenőrzi, hogy elég szorgalmas volt-e.  De mire készül a tőle megszokott szenvedéllyel és huncut mosollyal?   

Újra karanténban a magyar férfi kosárlabda-válogatott!

Három játékosnak is pozitív lett a koronavírus tesztje a magyar férfi kosárlabda-válogatottban, pedig korábban már átestek a fertőzésen. Milyen hamar fertőződhet újra valaki?

Kövér László szerint nincs tervbe véve újabb szigorítás

Már látszanak a két héttel ezelőtt bevezetett járványügyi intézkedések hatásai, Rusvai Miklós virológus azt mondja, nem indokolt további szigorítás. Nem is készül ilyesmire a kormány, legalábbis Kövér László szerint, aki hétfőn osztrák kollégáját tájékoztatta a magyar járványügyi helyzetről. Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján azt mondták, a mai kormányülésen született döntésekről csütörtökön adnak tájékoztatást.

Van, ahol lazításokat jelentettek be a karácsony miatt

A koronavírusjárvány kezdete óta a legszigorúbb korlátozó intézkedést vezették be Svédországban. Keddtől nyolcnál több ember nem találkozhat egymással. Ezt a romló járványügyi adatokkal magyarázták. Más európai országokban viszont lazításokat jelentettek be a közelgő karácsony miatt.

Táppénz: Nem egységes az eljárás

Inkább betegen is visszamenne dolgozni, annyira kevés táppénzt kap - ezt mondta egy pedagógus asszisztensről férje az RTL Híradónak. Szerinte párjának hiába ígértek 100 százalékos táppénzt, miután kollégája után ő is elkapta vírust, a tankerület közölte, hogy csak a 60 százalékára jogosult. A Pedagógusok Szakszervezete szerint nincs egységes eljárásrend ilyen esetben. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztere ugyanakkor arról beszélt, megvan a jogszabályi háttér a teljes összeg kiutalásához.

Vásárlási idősáv helyett ingyen maszk?

Az ingyenes védőmaszk hasznosabb segítség lenne a kisnyugdíjasoknak, mint a vásárlási idősáv - ezt a Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége mondta Híradónknak. Azt is kifogásolták, hogy a kormány nem kérdez meg minden érintettet, mielőtt döntene. Bár a vásárlási idősávot azután hirdették ki, hogy tárgyalt róla az Idősügyi Tanács, csakhogy azt Orbán Viktor vezeti. A Kereskedelmi Szövetség szerint az üzletek figyelik a forgalomváltozást, de arról nem tudnak adatot gyűjteni, hogy az idősek hány százaléka vásárol az idősávon kívüli órákban.

Újra elkapta a koronavírust a magyar férfi kosárlabda válogatott néhány játékosa

Néhány hét után három játékosa is újrafertőződött koronavírussal magyar férfi kosárlabda válogatottnak. Mindhárom játékos jól van, nincsenek tüneteik, ahogy az előző fertőzésnél sem voltak. Jelenleg az egész csapat karanténban van Ljubljanaban, a szlovéniai Európa-bajnoki selejtező helyszínén egy hotelben. A híradónk által megkérdezett víruskutató szerint az újrafertőződés rövid időn belül akkor lehetséges, ha az első fertőzésnél nem, vagy alig jelentkeztek tünetek, így nem alakult ki immunválasz a szervezetben.

Zacher Gábor: felejtsük el az idei karácsonyt, azért, hogy legyen jövőre karácsony

Sajnos az nem kérdés, hogy ez a mostani karácsony nem csak az ünnepről és az ajándékozásról fog szólni – sokkal inkább arról, hogy a szigorításokat betartsuk és akkor van esély, hogy jövőre már egy igazán szép karácsonyt tudunk ünnepelni. Zacher Gábor arra int mindenkit, hogy az idei karácsony ne az ajándékozásról és ne a plázában járkálásról szóljon, hanem az odafigyelésről.

Melyik a jobb vakcina és választhatunk- e közülük?

Egyre bíztatóbb információkat kapni a koronavírus vakcinákról, most talán a Pfizer féle oltás vezet mely a teszteken 95%-os hatékonyságot mutat. De mellette, van kínai és orosz és brit vakcina is. Melyik a jobb? Lehet majd egyáltalán választani, hogy melyiket kérjük? Kérhetjük-e egyáltalán?

Bajban lévő vendéglátósok, akik több segítségre várnak

Budapesten, Debrecenben és a környékén forgattunk, de bárhová mehettünk volna az országban, nagyjából hasonlót tapasztalunk. Vendéglátósokkal beszélgettünk arról, hogyan érintik őket a korlátozások. Van, aki már bezárta üzletét, más csak fogja, van, aki bért csökkentett, vagy sok munkával újragondolta a működését. Sok ötletük lenne, hogy az állam hogyan segíthetné őket hatékonyabban, mert ami most van, az nem igazán segíti a túlélésüket.

Koronavírusos lett Papadimitriu Athina, magas lázzal dőlt ágynak

Papadimitriu Athinát október utolsó napján terítette le a vírus, estére 39 fokos láza lett. Előző nap 3 órás tereplovagláson vett részt, és már érezte, hogy nincs teljesen rendben, este még egy előadáson vett részt, majd másnap elhatalmasodott a betegség rajta. Annyira gyenge volt, hogy két lépés után pihennie kellett, nem volt étvágya, sem ételt sem italt nem kívánt.

Nem mindenki akar részt venni az ingyenes tesztelésen

Az óvónők és a dajkák alig több mint fele akart részt venni az ingyenes tesztelésen Kisteleken. Végül valamivel többen mentek el, és találtak két tünetmentes fertőzöttet. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint sokan azért vonakodnak a teszteléstől, mert attól tartanak, hogy nem kapják meg a nekik járó 100 százalékos táppénzt, ha kiderül, hogy fertőzöttek.

Egymásra pakolva feküdtek a halottak a szombathelyi kórházban

Egymásra pakolva, néhol fedetlenül a földön feküdtek a halottak a szombathelyi kórházban. Ez egy olvasói fényképen látszik, amit a nyugat.hu és a 24.hu is megkapott. A kórház nem cáfolta, hogy a kép az ottani halottasházban készült, de szerintük nem alakult ki méltatlan helyzet. Közben információink szerint a katasztrófavédelem elkezdte felmérni az ország hűtőházainak kapacitását.

Koronavírus-fertőzöttet fektettek a hozzátartozója mellé

5 negatív teszttel rendelkező idős, krónikus beteg hozzátartozója mellé, hosszú órákra betettek egy koronavírusos beteget az Uzsoki utcai kórház belgyógyászatán. Ezt állítja híradónknak egy budapesti nő. Most betegjogi képviselőhöz fordultak. A kórház szerint negatív PCR tesztje volt a nem covidos osztályra betett betegnek, de ritkán előfordul, hogy bent derül ki valakiről, hogy mégis pozitív.

Hogyan éli meg a világjárványt Zalatnay Sarolta és Nagy Bandó András?

Mindketten ismertek, 70 pluszosok és tavasz óta szinte ki sem mozdultak otthonról. Zalatnay Saroltában és Nagy Bandó Andrásban talán csak ennyi közös van, most ők ketten mondják el, hogyan élik meg a világjárványt, és hogy miként vigyáznak magukra.

Hétfő estétől ingyen lehet parkolni a bevásárlóközpontok parkolóiban

Hétfő estétől ingyen lehet parkolni a bevásárlóközpontok parkolóiban, a parkolóházakban és mélygarázsokban is. A díjmentesség este 7 és reggel 7 óra között érvényes. Az egyik fővárosi bevásárlóközpontban ezt úgy oldják meg, hogy jegyet ugyanúgy kell kérni, de fizetni nem kell annak, aki időben távozik.

Megkezdték a tanárok tesztelését

Elkezdődött a tanárok tesztelése. Mától több mint 191 ezer pedagógust és bölcsődei dolgozót tesztelnek heti rendszerességgel. A Pedagógusok Szakszervezete szerint már ma volt olyan budapesti iskola, ahol a dolgozók több mint 5 százalékánál pozitív lett az eredmény. A Köznevelési Államtitkár szerint jövő hétre összesítik az első eredményeket.

Újra lesz vásárlási idősáv

Döntött a kormány: újra lesz vásárlási idősáv. A 65 év felettiek bármikor mehetnek boltba, de hétköznap délelőtt 9 és 11, valamint hétvégén 8 és 10 óra között csak ők lehetnek az üzletekben. A fiataloknak olyankor tilos. A rendelkezést a miniszterelnök jelentette be a Facebookon napközben, de akkor több részletről még nem beszélt. Nem sokkal ezelőtt megjelent a rendelet, eszerint a szabály holnaptól életbe lép, és az élelmiszerüzletekre, a gyógyszertárakra, valamint a drogériákra vonatkozik.

Újra visszaállítják az idősek vásárlási idősávját

Orbán Viktor miniszerelnök hétfő délben jelentette be, hogy újra visszaállítják az idősek vásárlási idősávját.

Hétköznap 9 és 11 óra között csak a 65 év felettiek tartózkodhatnak a boltokban

Orbán Viktor miniszerelnök hétfő délben jelentette be, hogy újra visszaállítják az idősek vásárlási idősávját.

 

ÉNB Lali: „Én ilyen szerelmes még soha nem voltam”

Már közel egy éve a való életben is egy párt alkot az Éjjel-Nappal Budapest két szereplője, Lali és Virág. A fiatalok még év elején jártak nálunk, akkor meséltek nekünk először a kapcsolatukról. Most azt is elárulták, miben látják a hosszú, tartós kapcsolatuk titkát, valamint arról is meséltek, hogy hogyan vészelték át együtt ezt az idei, megpróbáltatásokkal teli évet.
 

Az agysejteket is károsíthatja a koronavírus

Csaknem minden 5. Covid betegnél mentális problémát állapítottak meg a fertőzés után. Ez az esetek 19,8 százalékát jelenti, akiknél például szorongást, depressziót vagy álmatlanságot diagnosztizálnak a fertőzést követő hónapokban – derült ki az Oxfordi Egyetem egyik kutatásából. Dr. Belső Nóra, pszichiáter segítségével próbáljuk megérteni ennek hátterét, illetve kideríteni, hogy mi a megoldás ebben a helyzetben.

Kiütötte a koronavírus Kautzky Armandot

A napokban robbant a hír, hogy Kautzky Armand is elkapta a koronavírust. Armand azonban csak utólag, a gyógyulását követően mesélt a vírussal járó megpróbáltatásokról, ezért hétfőn már itt lehetet velünk a stúdióban és elmesélte, nála milyen tünetek jelentkeztek, mennyi ideig döntötte le a lábáról a betegség.

Ételosztás: nem tudják, mi lesz

Egyelőre fogalmuk sincs a segítő szervezeteknek, hogyan oldják meg a szabadtéri ételosztást. A járványhelyzet miatt tilos a gyülekezés, ezért a megszokott sorbaállás most nem megoldás. A Heti Betevő Egyesület hetedik éve oszt meleg ételt a rászorulóknak vasárnaponként, most hajléktalanszállókra, nappali melegedőkbe viszik az ételt. Az Ökumenkius Segélyszervezetnél azt mondják, épp a járvány miatt egyre többen kérnek tőlük segítséget.

Antitesttel a koronavírus ellen

A világon először próbáltak ki egy új eljárást Nagy-Britanniában, amelynek célja: a koronavírusos megbetegedés megelőzése. Az antitesteket tartalmazó szert azoknak szánják, akiknek túl gyenge az immunrendszere a védőoltáshoz. Közben az Egyesült Államokban engedélyezték annak a szintén antitesteken alapuló gyógyszernek az alkalmazását, amelyet október elején még kísérleti készítményként Donald Trump amerikai elnöknek is beadtak.

Hömpölygő tömeg a Normafán

Az önkormányzat figyelmeztetése ellenére szombaton is kirándulók tömege lepte el a budapesti Normafát. Parkokban, erdőkben nem kötelező a maszkviselés, így sokan meg is szabadultak maszkjaiktól. Rusvai Miklós virológus szerint ez nem a legjobb ötlet, bár a szabadban kisebb a fertőzésveszély.

WHO: a Remdesivir nem hatásos

Súlyos, kórházban lévő betegeknek ugyan nem ajánlják a Remdesivir nevű gyógyszert, mégis megéri folytatni a kisérleteket - ezt az Egészségügyi Világszervezet szakemberei mondták. A gyógyszert korábban ígéretesnek tartották a koronavírusos betegek kezelésében nálunk is. Az EMMI kérdésünkre azt közölte: betegség egy meghatározott szakaszában hatásosnak tűnik például a tüdőgyulladással szemben. Itthon egy másik gyógyszert, a Favi-piravirt is használják.

Új szomorú rekord: egyetlen nap alatt 121 koronavírusos beteg halt meg

Újabb tragikus rekord: egyetlen nap alatt 121 koronavírusos beteg halt meg az országban. 599-en pedig olyan súlyos állapotban vannak, hogy lélegeztetőgépre szorulnak. A Magyar Orvosi Kamara még tavasszal késztett egy ajánlást vészhelyzet esetére - ez tartalmazza, mi alapján rangsorolják betegeket, ha már nincs elég erőforrás. Eszerint akár sorsolással is dönthetnek majd arról - két ugyanolyan állapotú beteg esetén - hogy kit lássanak el előbb - erről a Magyar Nemzet írt elsőként. Az Orvosi Kamara szerint ez félreértés, mindez pusztán elméleti vészforgatókönyv és kicsi az esélye, hogy használni kellene majd éles helyzetben.

Koronavírus elleni vakcina: ki kaphat belőle?

Bármelyik pillanatban megkaphatják az engedélyt a koronavírus elleni vakcinák legjobbjai. Több tízezer emberen tesztelték már, de mikor és hogyan érhető majd el?

Több önkormányzat segít a koronavírusos lakosoknak

Van, ahol a koronavírus miatt táppénzre került lakosoknak segít az önkormányzat, máshol civil szervezet vásárol be mások helyett. Debrecenben a városi segélyalapból támogatják egyszeri 50 vagy akár 80 ezer forinttal a táppénzen lévőket. Pécsett pedig elindul a karanténjárat: házhoz viszik az élelmiszert a karanténban ragadt családoknak.

27 ezren érettségiznek ősszel

A diákok 1-2 százaléka maradt le az őszi érettségiről a járvány miatt. Ők vagy karanténban vannak, vagy elkapták a betegséget - ezt mondta a Nemzeti Pedagóguskar elnöke. Az írásbeli vizsgák október közepén kezdődtek, az őszi érettségi időszak jövő hét pénteken ér véget a középszintű szóbelikkel. Idén a tavalyinál jóval többen: több mint 27 ezren érettségiznek ősszel. 

Pozitív lett Merkely Béla koronavírusvírustesztje

Pozitív lett a koronavírusvírustesztje Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem rektorának. Közzöségi oldalán azt írta: „Így már saját tapasztalatból állíthatom, hogy ez nem csupán egy nátha, de mégcsak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség."

RUSVAI MIKLÓS: Három vakcina már túl van a klinikai tesztelés harmadik fázisán

AZ RTL Híradóknak nyilatkozó virológus, Rusvai Miklós szerint ha január végén lesz is oltóanyag, akkor is csak április-májusra lehet kialakítani az úgynevezett nyájimmunitást.

Orbán Viktor szerint majd az emberek eldöntik, melyik vakcinából kérnek

Csak garantáltan hatásos és veszélytelen vakcinát engedélyeznek Magyarországon – ezt a Gyógyszerészeti Intézet közölte Híradónkkal az orosz vakcinával kapcsolatban. Az Európai Bizottság ugyanis nem ajánlja a Szputnyik 5 használatát, mert az uniós hatóságok még nem engedélyezték. Orbán Viktor szerint majd az emberek eldöntik, melyik vakcinából kérnek. Bármelyik vakcina is kapja meg a hatósági engedélyeket, hónapokba telhet, mire kialakul a védettség. A Híradónknak nyilatkozó virológus szerint ha január végén lesz is oltóanyag, akkor is csak április-májusra lehet kialakítani az úgynevezett nyájimmunitást.  

Hódi Pamela terhességi és Covid tesztje egyszerre lett pozitív

Májusban még arról szóltak a hírek, hogy két és fél év után szakítottak és felbontották a jegyességet. Hat hónappal a szakítás után azonban titokban összeházasodott Hódi Pamela és Tóth Bence, ráadásul első közös gyermeküket várják.

Megrázó film Vuhanról, ahol egy éve tört ki a koronavírus-járvány

Tömegek akarnak bejutni Vuhan egyik kórházába, amikor a járvány elszabadul és sokan megbetegedtek. Az egészségügyi dolgozók igyekeznek kontrollálni a helyzetet, és a kint rekedt embereket fegyelmezni. A 76 days, azaz a 76 nap című film, akkor indul, amikor a város karantén alá kerül, és már százak kerülnek kórházba nap, mint nap.

Megérkezett a koronavírus-elleni orosz vakcina mintája

Megérkezett a koronavírus-elleni orosz vakcina mintája Magyarországra. A külügyminisztérium közlése szerint Európában Magyarország kapott elsőként ilyen mintákat.

Idén nem készít pazar karácsonyi díszítést a házára Eta néni

Óvni szeretné a családját a vírustól, ezért nem készít pazar karácsonyi díszítést idén a házára Eta néni. A Pest megyei Dabason az elmúlt években valóságos zarándokhellyé alakult az a családi ház, amelyet többezer égővel díszített az asszony az ünnepekre. Most arra kér mindenkit, ne keressék fel a házát, inkább szűk körben, otthon ünnepeljenek a családok.

Elkapta a koronavírust, lélegeztetőgépen van Balázs Fecó

Aggasztó hírek érkeztek Balázs Fecóról. A zenész múlt hét végén került kórházba, Covid tesztet végeztek rajta és kiderült, koronavírussal fertőződött meg. Fecó felesége, Imola az ismert műsorvezetőt, Dj Dominiqe-et hatalmazta fel, hogy tájékoztassa az aggódó közvéleményt.

Országos tesztelést rendelt el a kormány a szociális intézményekben, az egyészségügyben és az iskolákban

Országos tesztelést rendelt el a kormány a szociális intézményekben, az egyészségügyben és az iskolákban. Holnaptól (november 20.) szűrik a dolgozókat. Csaknem ezer orvostanhallgató is részt vesz a munkában. A Pedagógusok Szakszervezete szerint akár a tanítás is leállhat az általános iskolákban, ha kiderül, hogy sok tanár fertőződött meg.

Kómában szülte meg ikreit egy koronavírusos nő

Kómában szülte meg ikreit egy koronavírusos nő az angliai Birminghamben. Az asszony 25 hetes terhesen került súlyos állapota miatt mélyaltatásba, és mivel nem lehetett tudni, hogy felépül-e, az orvosok császármetszéssel idő előtt világra hozták a kicsiket. Azóta az anya és a babák is túl vannak az életveszélyen, és már haza is engedték őket.

Az utastér lekordonozását kérik a buszsofőrök

A buszok első ajtajánál az utastér tavaszihoz hasonló lekordonozását kéri az Egységes Közlekedési Szakszervezet. Szerintük a több száz le- és felszálló utas miatt a buszvezetők különösen kitettek a fertőzésnek, ráadásul ők maguk is fertőzővé válhatnak. A főpolgármester-helyettes úgy reagált: a zsúfoltság csökkentése miatt nem vezették be újra a kordonozást.

41 éves magyar sportoló a koronavírus áldozata

41 éves magyar sportoló a koronavírus áldozata. Hajós Péter amerikai futballista a múlt héten hunyt el. Régebb óta birkózott a vírussal. Hosszú ideig úgy tűnt, hogy jól viseli, ám november elején fulladásos roham jött rá és a mentők kórházba vitték. Ott bebizonyosodott, hogy a vírus megtámadta a tüdejét. Az orvosok már nem tudták megmenteni az életét pedig úgy tudni: egészséges volt, nem volt semmilyen alapbetegsége.

Koronavírus miatt lélegeztetőgépre került Balázs Fecó

Koronavírus miatt lélegeztetőgépre került Balázs Fecó, Kossuth - és Liszt Ferenc-díjas énekes.

Elment az áram az intenzív osztályon, emiatt akkumulátorok működtették a lélegeztetőgépeket

Elment az áram a Szegedi Járványügyi Ellátó Központ Covid intenzív osztályán tegnap (november 18.) este, emiatt a lélegeztetőgépek csak akkumulátorról működtek - tudta meg az RTL Híradó. 16 lélegeztetett beteget kellett egy másik épületrészbe költöztetni, hogy átvizsgálhassák a hálózatot. A kórház szerint a betegek ellátását mindez nem befolyásolta.

Húszból egy koronavírusos beteg legalább 8 hétig érzi a tüneteket

Húszból egy koronavírusos beteg legalább 8 hétig érzi a tüneteket, tehát elhúzódó covidban szenved. De mitől függ, hogy valakinek így reagál a szervezete?

Hazaküldték a kismamákat a veszprémi kórházból

Nemcsak a kismama életéről van szó, hanem a babáéról is - ezt mondta egy kétségbeesett várandós nő Híradónknak, miután megtudta: a veszprémi kórház Szülész-Nőgyógyászati osztályán csak a legszükségesebb vizsgálatokat végzik el múlt péntek óta. Az osztály főorvosa a közösségi oldalra feltöltött videóban közölte, hogy a koronavírus miatt több dolgozójuk is karanténban van, ezért hozták az intézkedést.

Még nem tudni, hogyan tesztelik a tanárokat és az óvodákban dolgozókat

Hiába érdeklődnek a tankerületi központoknál, továbbra sem tudnak részleteket a miniszterelnök által megígért rendszeres tesztelésről a tanárok és az óvodákban dolgozók. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a szűrésük egyre fontosabb lenne, mert folyamatosan esnek ki újabb és újabb tanárok. Kérdésünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma ma is azt közölte, dolgoznak a tesztelés előkészítésén.

Egy gyerekorvos szerint sok szülő napokat vár, amíg felhívja az orvost

Sok szülő napokat vár, amíg felhívja az orvost, hogy gyermekének légúti tünetei vannak - erre panaszkodik egy házi gyerekorvos, aki szerint az emberek fegyelmezetlenek. Azt mondja, egy ilyen esetben például pár nap késlekedés azt is jelentheti, hogy a gyerek több embernek is átadhatta a fertőzést, akik között lesz, aki lélegeztetőgépre szorul majd. Az Operatív Törzs tájékoztatóján ma is felhívták a figyelmet az egyéni felelősségre.

GYERMEKORVOS: Egy beteg kezelése már nem csak önmagáról, hanem a környezetéről is szól

Bogdányi Katalin doktornőnél korábban a Házon kívül stábja forgatott, de a gyerekorvos Híradónknak is nyilatkozott már küzdelméről a rendszerrel és szülőkkel. Most közösségi oldalán fakadt ki. Szerinte az egyik legnagyobb gond például, hogy sok szülő későn hívja fel a háziorvost.

Erdei Zsolt is megküzdött a koronavírussal

Erdei Zsoltot A Konyhafőnök VIP műsorában láthattuk a napokban, de a profi ökölvívó nem csak a konyhában küzdött, hanem otthon is, méghozzá a koronavírussal.

Orosz György humorista szülei egyszerre kapták el a koronavírust

Orosz György volt reggel a vendégünk, akivel beszélgettünk szerepéről az Éjjel-Nappal Budapest sorozatban. De szó volt arról is, hogy az ő családja is érintette a koronavírus-fertőzésben.

A színésznő és a díszlettervező, akik ásóra és lapátra váltottak

Kerekes Viktória színésznő, és Horgas Péter színházi díszlettervező a koronavírus válság miatt új foglalkozás után nézett, és fizikai munkára váltottak. Lakásokat újítanak fel, és mások kertjeit hozzák rendbe, pénzért. A színházi világból persze nem csak ők maradtak munka és bevételek híján, sokan voltak kénytelenek új foglalkozás után nézni. Már akinek sikerült. Kerekes Viktóriának és Horgas Péternek, bár kemény fizikai munkát csinálnak, tetszik az új élet.

Járai Mátéék, Nótár Mary és Görög Zita is elkapta a koronavírust!

Ismert emberek is megszenvedik a koronavírus okozta tüneteket, ők maguk mondták el a Fókusznak, mit éltek át a karantén alatt!

A krónikus beteg tanárok átállhatnak digitális oktatásra

A heti tesztelést még szervezik, de arról már döntött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy a krónikus betegségben szenvedő pedagógusok átállhatnak digitális oktatásra. Ezt az intézményvezetőjüknél kell kérvényezniük. A Pedagógusok Szakszervezete örül a döntésnek, de véleményük szerint sok helyen az iskolaigazgatók ebbe nem mennek majd bele, mert túl sok tanár maradna otthon, és ez akadályozná az iskolák működését. Kérdésünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt írta, a digitális átállásnál a gyermekek felügyeletét az adott intézményben dolgozó munkatársak bármelyike elláthatja. 

Feladták a svéd modellt a svédek

Svédország feladta a svéd modellt, és minden eddiginél szigorúbb korlátozásokat vezet be. Ausztria ma zárkózik be teljesen, a tervek szerint két és fél hétre. Szlovéniában ez már megtörtént, és tegnap leállt a tömegközlekedés is. Közben Franciaországban az október végi szigorítások után most kezdenek el javulni az adatok, és Belgiumból is érkeztek jó hírek, elsősorban a gyerekeknek.

Félnek és szoronganak az ápolók

Félnek és szoronganak azok az egészségügyi dolgozók, akiket tavasz óta képeztek át egy részben online tanfolyamon intenzív terápiás szakápolókká - ezt mondta az RTL Híradónak a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. Szerintük ez a tanfolyam nem volt elég ahhoz, hogy valaki intenzív osztályon dolgozzon. Egy dolgozó azt mondja, csak az a lényeg, hogy papíron meglegyen a létszám, pedig nem minden egészségügyis alkalmas ilyen munkára. A minisztérium szerint tavasz óta több mint 27 ezren regisztráltak az átképzésre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való