KERESÉS search-close

kutya

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kutya"

Fejbe lőttek egy kutyát Füzesabonyban

Fejbe lőttek egy kutyát hétfő délelőtt egy füzesabonyi telephelyen. A gyanú szerint egy 65 éves helyi férfi légpuskával támadt az állatra. A kutya szenvedéséről sokkoló videó készült. A felvételt egy környékbeli férfi készítette, aki elhozta az állatot a telephelyről és egy barátjával értesítette a hatóságokat és az állatvédőket. A kutya állatkórházban van, fél szemére megvakult. 

Bizarr kapcsolatok: Miért megy férjhez valaki egy fához vagy a saját kutyájához?

Egy kettesben eltöltött vacsora? Egy romantikus pillantás? Egy lefekvés előtt adott jó éjt puszi? Mindez hiányzik azoknál, akik házastársuknak párnát, hologramot, egy épületet, vagy éppen netán egy állatot választottak. Egyre többen vannak ilyenek a világon, akiknek életük párja nem egy valós személy, hanem egy tárgy, vagy egy négylábú jószág lett.

ZAJA KITTY: „Soha többé nem mennék vissza irodába dolgozni”

Zaja Kitty három évvel ezelőtt részt vett élete legnagyobb kalandján, egy ötnapos szánhúzótúrán. Az élmény az egész életét megváltoztatta. Hazatérve nem tudott már visszailleszkedni régi életébe és irodai munkájába. Ezért úgy döntött, feladja addigi életét. Kirunába költözött, hogy szánhúzó túravezető legyen, most 108 kutyával él és dolgozik. Elmesélte nekünk, hogy hogyan küzdött meg a hideggel és a csenddel és mi az, ami miatt minden nehézség ellenére hálás, hogy ezt az utat választotta.

Bár retteg tőlük, Szabó Győzőnek most mégis saját kutyája lesz

Köztudottan retteg a kutyáktól, de elkezdett mentálisan ráhangolódni a közelgő jövőre és a család nyomása miatt, úgy néz ki, hogy leküzdi félelmét és lesz kutya. A színész arról is mesélt, hogy a Toxikóma bemutatóját a vírus miatt elhalasztották októberről, valószínűleg jövő év február - márciusban tartják meg.

Otthont és szerető gazdit keres Bubu

Bubu egyéves kisfiúcska, aki Budapesten kószált, majd a Vigyél Haza Alapítvány vette ősszel gondozásába. Mit is mondhatnánk erről a kedves, kistestű nyitott és barátkozó úrfiról? Oltva, ivartalanítva, mikrocsippel, egészségesen adjuk őt örökbe.

Szívszorító veszteség érte a Nyerő Páros sztárját

Dér Heni szomorú hírt kapott. Őszintén sajnáljuk!

Vakvezető kutyát kapott a vak golden retriever

A 11 éves Tao zöldhályog következtében vesztette el a látását, gazdája azonban azt szerette volna, hogy segítő társat és barátot találjon neki. Meg is találták Oko személyében, a kölyök mindössze 8 hetes volt, amikor bemutatták Taonak. Oko hamar megértette mi a feladata az öreg, vak Tao mellett, segíti őt a járásban és a tájékozódásban.

17 kölyköt hozott világra egy grúz juhászkutya

A gazdáját is meglepve összesen 17 kölyköt hozott a világra Beli, a grúz juhászkutya. A szülés több mint 18 óráig tartott, a mama és a kiskutyák is jól vannak.

Ki mi alapján választ kutyát – a stílus, a sportosság vagy a cukiság is szempont?

A vörösszőnyeg egyik sztárpárja Nyári Dia és kutyusa volt, Dia el sem tudja képzelni az életét a jack russel terrierje nélkül. Szerinte kisfiának, Zéténynek csak előnyére válik, hogy négylábú mellett nő fel.

Bulldogságos riport: ilyen, amikor a legnyálasabb ebek találkoznak

Azt mondják, akinek ilyen kutyája van, annak az élete bulldogságos. És bármily fájdalmas is a boldog és a bulldog szó összemosásának kimeríthetetlen tárháza, azt kell mondanunk, hogy a két szó hasonlóságában tényleg van valami.

Idén online tartották meg a kutyás szörfversenyt!

Szörföző kutyáknak rendeztek versenyt Kaliforniában. A szokatlan sportbajnokságot minden évben szeptemberben tartják Amerikában, idén viszont itt is csak online mérkőztek meg a kutyusok egymással. A gazdiknak most videós mutatványokkal lehetett nevezni, ahol külön pontozták, hogy a négylábúak milyen hosszan tudnak a szörfdeszkán maradni, mennyire képesek meglovagolni a hullámokat, sőt még az ugatás is plusz pontot ért.

Így fürdess meg egy kutyát, ami nagyon fél a víztől!

Hiába tűnik egy óriási, bátor házőrzőnek, Phil valójában egy nagyon gyáva kutyus. Legalábbis a víztől fél. Nagyon. Annyira, hogy hiába kéri többször is gazdája, hiába kínálja a kedvenc mogyoróvajával, az eb semmi esetre sem szeretné, hogy megfürdessék. Hosszas könyörgés után felteszi két lábát a kád szélére, de még onnan is visszakozik.

Fókusz Anno: Csodájára járnak Rudinak, a lovagló kutyának

Rudi, a keverék kutya gond nélkül üli vagy, inkább állja meg Rékát, a lovat. A vasboldogasszonyi kutyának már csodájára járnak. Gazdája szerint időben el kellett kezdeni trenírozni, hogy jó zsoké váljon belőle.

Ma van a nemzetközi kutyanap, éljenek a négylábúak!

Mire képesek a kutyák az emberért? Világsztárok és magyar hírességek köszöntik kedvenceiket a neten, posztolják a cuki fotókat, hiszen augusztus 26-án van a nemzetközi kutyanap!

Nem hibázott a vadász, aki 2016-ban lelőtte egy francia pár kutyáját

Nem hibázott a vadász, aki még 2016-ban lőtte le egy francia pár kutyáját, bűncselekmény hiányában jogerősen felmentette a férfit a bíróság. A francia pár Szalkszentmárton közelében pihent, amikor 4 évvel ezelőtt egyik kutyájuk elszaladt, majd egy vadász lelőtte. A tetemet a Dunában találták meg. A bíróság szerint a vadász jogszerűen járt és el nem lehetett bizonytani, hogy a kocsijáról hogyan került a kutya a Dunába.

 

 

Kim Dzsongun parancsa: kobozzák el az összes háziállatként tartott kutyát

Döbbenetes döntést hozhatott Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora. Parancsba adta, hogy kobozzák el az összes háziállatként tartott kutyát a gazdáiktól. Egy dél-koreai informátor szerint a vezért azért döntött így, mert a hobbi szintű kutyatartás a „nyugati dekadencia” és a „burzsoá ideológia” terméke, ami ellenérzést vált ki a lakosságból.

A különlegesen képzett kutyák nemcsak itthon, hanem külföldön is részt vesznek eltűnt emberek keresésében

Izgatottan keresgéltek a romok között - terepen és nehezen megközelíthető helyeken vizsgáztak ma mentőkutyák Pest megyében. A különlegesen képzett állatok nem csak itthon, de külföldön is részt vesznek eltűnt emberek keresésében. Sokszor földrengések és katasztrófák helyszínein dolgoznak. A kutyák vizsgája csaknem fél évet csúszott a koronavírus miatt.
A kiképzésről ide kattintva többet is megtudhat.

MENTŐKUTYA: A személyiség a meghatározó

Csaknem fél év után pótolták az elmaradt mentőkutyavizsgákat. Eddig a koronavírus miatt nem tudták ezeket megrendezni. Sokszor földrengések és természeti katasztrófák helyszínein dolgoznak. Időről időre azonban nekik is meg kell újítaniuk az engedélyüket.

Halott gazdája mellett maradt a kutya

Nem tágított gazdája mellől a 7 éves kutya. Június végén tűnt el a Zala megyei Nagybakónakról az 58 éves férfi és kutyája. A múlt héten a gelsei hegynél találták meg az állatot és gazdájának holttestét. A kutyát a nagykanizsai állatmenhelyre szállították, ahol a chip leolvasásakor derült ki, hogy őket keresték másfél hónapig a helyiek.

Kilőtték a kutyára támadó anyakocát

Vaddisznók támadtak meg egy kutyát Balatonszepezden. Gazdája nem volt otthon, ezért a szomszédok rendőrt hívtak, akik egy vadász segítségével kilőtték a veszélyt okozó kondát. Az általunk megkérdezett vadgazdálkodási szakértő szerint évek óta probléma a vaddisznó túlszaporulat a Balaton-felvidéken.

Orlando Bloom örök emléket állított kedvencének

Orlando Bloom örök emléket állított elvesztett kiskutyájának, Mightynak, aki egyben lelki társa is volt – magára varratta. Egészen pontosan a szíve fölé tetováltatta egykori kiskedvence nevét.

A séfek ajándékát megette a versenyző kutyája?!

A meglepetés süteményből eredetileg három készült, azonban egy szerencsétlen véletlen után csak Rácz Jenő séf kóstolhatta meg... Ne feledjétek: augusztus 3-án, 20:10-kor jön a Konyhafőnök új évada!

Hegyimentők hozták le a riadt bernáthegyit a hegyről

Így néz ki, amikor egy hegyimentő csapat kutyát hoz le a hegyről.  Ez az 55 kilós bernáthegyi kutyus valószínűleg nem sejtette, hogy mekkora bajba kerül, amikor nekiindult Anglia legmagasabb hegyének. A mentőkutya ezúttal mentésre szorult, a hegyi mentőcsapat sietett a segítségére, amikor túlságosan is kimerült a túra közben.

Tűzoltók, rendőrök végül a dugóban ülő autósok is bekapcsolódtak a hajszába

Igencsak megizzasztotta egy amerikai autópályán a baleseti helyszínelőket egy kutya, amely egy ütközés után elszabadulva jó ideig akadályozta a forgalom újraindítását. A végén már a dugóban veszteglő autósok is bekapcsolódtak a hajszába, a játékos kedvű állat még saját gazdájának sem volt hajlandó megállni.

Kicsi kutya is tud nagyot harapni, ha nem megfelelően nevelik

A harcikutyák körül egyre több a sztereotípia és gyakran emlegetik őket agresszív, kezelhetetlen ölőgépként. A híradásokban és az interneten is számos kutyatámadásról olvashattunk az elmúlt években. Éppen ezért, a legtöbben óvatosan sétálnak el egy pitbull mellett, de bátran szaladnak megdögönyözni egy golden retrievert, vagy egy törékenynek tűnő csivavát.

Újabb akció a nyírbogáti szaporító telepen: Dallos Bogi nem bírta könnyek nélkül

Nem csoda, hogy potyognak Dallos Bogi könnyei, siralmas látvány fogadta azt a csapatot Nyírbogáton, amelyet 11 állatvédő szervezet tagjaiból verbuváltak össze. A társasággal tartott Puskás Peti is, aki már másodszor jár a borzalmas helyszínen. Tavaly tavasszal Petiék 108 kutyát mentettek ki ugyanerről a telepről. Az elkövetők ellen már tavaly is nyomozás indult, és kevesen gondolták volna, hogy alig több, mint egy évvel később ismét közbe kell lépni. A mostani házkutatás alkalmával újabb 58 ebet, 7 kecskét és 5 macskát foglaltak le és mentettek ki.

Letartóztatták az illegális kutyaszaporítókat

Letartóztatta a bíróság az illegális kutyaszaporítókat. Egy helyi férfi és élettársa a gyanú szerint mostoha körülmények között tenyésztett több helyszínen kutyákat és macskákat. Kecskéket pedig azért tartottak, hogy azzal etessék a legyengült anyaállatok kicsinyeit. Tavaly márciusban állatkínzás miatt pénzbírságot kaptak, de új telephelyeken később újra nekiláttak a szaporításnak.

SZAPORÍTÓ TELEP: „Bogit is földhöz vágta ez a benyomás”

Puskás Peti másodjára vett részt egy illegális szaporítótelep felszámolásában Nyírbogáton. A mostani alkalomra szerelmét, Bogit is magával vitte, aki érthető módon nehezen viselte a látottakat. Peti azt mondja, kikiálthatjuk a szaporítókat első számú ellenségként, de arról se feledkezzünk el, hogy vásárlók nélkül nem működhetne tovább ez az iparág.

Nem adja fel! Visszatér a kutyachipes vállalkozó a Cápák közé?

Boros Balázs pitchét kiértékelték a Cápák, a vállalkozó pedig megfogadta a befektetők tanácsait, és megígérte, hogy legközelebb visszatér!

Kínos csend a stúdióban: Tomán Szabina kérdése kifogott a vállalkozón

Tomán Szabina azt a feladatot adta a dox. megálmodójának, hogy győzze őt meg, miért vegyen okos bilétát a kutyusának. A vállalkozó azonban elakadt!

Ő az a vállalkozó, aki „feltalálta a meleg vizet”!

Boros Balázs kifejlesztett egy olyan eszközt, ami az elkóborolt kutyákat segíti a hazajutásban.

Karma, Dexter, Zen és Kabos olyan bűnügyeket oldanak meg, amire az ember sosem lenne képes!

Életveszélyes romok között keresnek sérülteket, erdőben kutatnak eltűnt emberek után, de akár egy leégett épületben is képesek megérezni az égésgyorsító anyagot a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kutyái. Az ország talán legokosabb négylábúi már számos olyan esetet oldottak meg, amelyre az emberek sohasem lettek volna képesek.

Több kutyát is megráztak az új villanyoszlopok

Több kutyát is megráztak a frissen kihelyezett villanyoszlopok a Hajógyári-szigeten - ezzel kereste meg az RTL Híradót egy nézőnk. Az esetről több kutyatulajdonos is bejelentést tett. A közvilágításért felelős társaság vezetője elismerte, hogy volt minimális feszültség az oszlopokban. Az érintett szakaszon azóta kikapcsolták az áramot, most a felújítást végző alvállalkozótól várják, hogy kijavítsa a hibát.

Molnár Andi búcsúzik a műsorától!

Molnár Andinak a karantén több változást is hozott az életébe: új taggal bővült a családjuk és otthagyta a munkahelyét!

Nyolc éves lett Freddy, a világ legmagasabb kutyája

Nyolc éves lett Freddy, a világ legmagasabb kutyája. A dán dog kora is rekordgyanús, ugyanis ezek a fajták nem élnek olyan sokáig. Freddy, ha a két hátsó lábára áll, két méternél is magasabb. Ülve is majdnem akkora, mint egy kisebb póni, de a mérleg nyelve is felkúszik alatta: Freddy kb. 96 kilót nyom. Az ebnek az étvágy sem kicsi, gazdájának havi 630 fontba, azaz kb. 240 ezer forintba kerül az etetése.

Ilyen egy igazi nyuszi-kutya barátság

Bailey-t, a golden retrievert hiszik anyukájuknak ezek a Spanyolországban élő tapsifülesek, amivel mindösszesen csak egy baj van: a kutya valójában kan. Ez azonban úgy tűnik, egyáltalán nem zavarja a már összekovácsolódott párost, akikre az interneten rengetegen kíváncsiak.

Hogyan szoktassuk össze kutyánkat más állatokkal?

Korom Gábor, a tükörmódszer megalkotója ismét fontos témakört boncolgatott.

Zeusz is betartja a szabályokat

Soha nem szegi meg a kötelező távolságtartást, mindig türelmesen kivárja a sorát, de még az állandó hőmérés és fertőtlenítés sem hozza ki egyszer sem sodrából az ecuadori Zeuszt. A járványellenes korlátozásokat példásan betartó mintapolgár azonban nem egy ember, hanem egy kutya. Az állat a vírus idején a bevásárlást intézi gazdájának.

Drótkötéllel fojtotta meg élettársát és kutyáját – 12 évre ítélték

Megrázó riport!
Drótkötéllel fojtotta meg élettársát és kutyáját egy zalaegerszegi férfi – 12 év börtönt kapott, nem jogerősen. A férfi azt vallotta, anyagilag tönkrementek, végső elkeseredésében ölte meg élettársát, akivel már 20 éve együtt voltak. Magával is végezni akart, de végül feladta magát a rendőrségen.

Egy fehér póniló és egy kutya vendégeskedett a miskolci tűzoltóságon

Egy fehér póniló és egy kutya vendégeskedett a miskolci tűzoltóságon tegnap. A két állat egy tanyáról szökött meg, a gazdájuk órákon át kétségbeesetten kereste őket. Egy járókelő hívta a segélyvonalat, hogy az utcán kóborolnak. A rendőrök a tűzoltóság környékén találták meg őket.

BARÁTSÁG: Együtt szökött el egy fehér póniló és egy kutya a tanyáról

Együtt szökött el egy póniló és egy kutya. A gazdájuk órákon át kétségbeesetten kereste őket. Mint kiderült, az állatok a miskolci tűzoltóságon vendégeskedtek. Egy járókelő hívta a segélyvonalat, hogy az utcán kóborolnak. A rendőrök a tűzoltóság környékén találták meg őket, és míg a gazdájuk értük nem ment, a tűzoltóság udvarán kötötték ki őket.

A kutya örökbefogadási hullámra a magyar hírességek is felültek

Kutyamenhelyek ürültek ki az Egyesült Államokban az elmúlt két hónapban. Nálunk is több lett a gazdi és a boldog kutya a bezártság miatt? Solti Ádámék, Molnár Andiék és Tóth Károlyék is most tanulják, hogyan lehetnek felelős gazdik, és hogy miért balhézik mégis egyedül otthon a kutyájuk.

TÓTH KÁROLY: „Zsizsi jót tesz a kapcsolatunknak, az egészségünknek, az életünknek”

A Barátok közt Somogyi Simonjának és párjának egy ausztrál juhász kölyök aranyozza be két és fél hónapja a napjait. Zsizsi igazi karantén eb, mert bár a koronavírus járvány előtt költözött új családjához, a szocializációs folyamatokat teljesen megakasztotta a kijárási korlátozás kihirdetése. Gazdái keveset hagyták otthon egyedül az elmúlt hónapokban.

Világújdonság! Ilyen kutyabútort még biztosan nem láttál!

Vágner Adrienn kutyáknak készít bútorokat és fekhelyeket. A Vágner Állatbútor tulajdonosa elhozta a Cápáknak 5in1 luxus termékét, abban bízva, hogy 30 millió forinttal távozhat.

Kutyáját uszította egy nőre, a gyanú szerint így rabolt egy 67 éves férfi Budapesten

Áldozatától egy övtáskát zsákmányolt, amelyben 200 ezer forint és mobiltelefon volt. Az eset még kedden történt, a rablót egy órával később elfogták, értékeit pedig visszakapta a nő. Kutyáját elvették a rablótól.

Óriási bunyó a Made in Karanténban!

Márk és Balázs egy szájmaszk miatt verekedtek össze a műsorban, mindhiába. Hogy miért volt hiábavaló a balhé? Videójuk végén kiderül!

Így telik egy corgi napja a karantén idején!

Most bepillantást nyerhetsz Hézi, a corgi kutyus nem titkos életébe!

Terjeszthetik a koronavírust a cicák és a kutyák?

A COVID-19 vírust kutyák és macskák, háziállatok nem terjesztik, és nem kapják el. De a szőrükön rajta lehet, így – akár egy kilincs, vagy egy használt papír zsebkendő – hordozzák a vírust. Így néha érdemes áttörölni kedvencünket egy fertőtlenítő kendővel.

KORONAVÍRUS: Szükséges fertőtleníteni a háziállatainkat?

A COVID-19 vírust kutyák és macskák, háziállatok nem terjesztik, és nem kapják el. De a szőrükön rajta lehet, így – akár egy kilincs, vagy egy használt papír zsebkendő – hordozza a vírust. Érdemes óvintézkedéseket tennünk arra az esetre, ha esetleg kórházba, karanténba kerülünk? Szükséges fertőtleníteni a háziállatainkat? Vihetjük-e állati közösségbe, és mindenki megsimogathatja? Pánik helyett gondolkodjunk előre!

Az ivartalanítás előnyei és hátrányai

Pár hete állandó kutyaszakértőnkkel, Korom Gáborral egy igen megosztó témát vitattunk meg: kutyák ivartalanítása. Nem mindenki értet egyet azzal, amit Gábor mondott, így lehetőséget biztosítottunk egy másik nézőpontnak: meghívtuk Dr. Sebestyén Zsolt állatorvost, aki aggodalmát fejezte ki a téma kapcsán.

Bérgyilkossal ölette meg saját kutyáját

Bérgyilkossal ölette meg saját kutyáját egy nő a gyanú szerint a Baranya megyei Dencsházán. Az állat rendszeresen elpusztította a háznál tartott baromfikat, ami bosszantotta a helyi italboltban dolgozó asszonyt. Az ügyészség szerint a nő az egyik vendéget kérte meg a kutya elpusztítására. Amikor ez megtörtént, két kiló krumplit és néhány csirkecombot adott cserébe. Az eset tavaly nyáron történt, az ügyészség most emelt vádat a nő és a férfi ellen.

Mosolyával akar magának gazdit fogni ez a menhelyen élő kutyus!

Legszebb mosolyát próbálja mutatni leendő örökbefogadóinak ez a fekete labrador kutya, aki már 8 hetes kora óta vár szerető gazdira. Berreaux egyébként szinte mindig mosoly, a menhely egyik dolgozója elárulta, ha embert lát, egyből előveszi lenyűgöző mosolyát. Valljuk be, ilyen vigyorral remélhetőleg hamar új otthonra lel.

Négylábú hadnaggyal bővült az ajkai tűzoltóság!

Sugárcső Alhadnagy! Így nevezték el a tűzoltók ezt a fehér keverék kiskutyust, aki még 2012-ben került az ajkai laktanyára, a tűzoltók pedig első látásra megszerették az ebet. A négylábú alhadnagy minden tűzoltóhoz egyaránt ragaszkodik és alig várja hogy egy beavatkozás után visszatérjenek az állomásra. A legtöbb időt napozással tölti a hátsó udvaron, ha pedig éppen nem sziesztázik, akkor macskákat kerget. Nem ő az egyetlen hivatásos állat munkatárs a világon, de hozzáállásával simán felveszi a versenyt még a pécsi egyetemista macskával is.

Egy tehén, aki kutyának képzeli magát

Beryl, a tehén kutyának képzeli magát és még úgyis viselkedik.

Picasso, a világ talán legfurább arcú ebe

Az amerikai kutyus egy pitbull, csivava, pomerámiai törpespicc keverék. Már az is nagy kihívás lehetett, hogy ezt a frigyet összehozzák, mégis megszületett Picasso, aki felsőállkapocs deformáltsággal éli a mindennapjait. Pontosan emiatt sokáig nem is talált gazdára, egészen addig, amíg egy 51 éves oregoni nő, Liesl Wilhardt meg nem látta és bele nem szeretett. Picasso most már igazán boldog életet él új otthonában és talán fel sem tűnik neki, hogy ő egy kicsit más, mint a többiek.

Meccs közben csapott le a labdára a kutyus

Akkora örömmel vetette bele magát a játékba egy Törökországban pályára rohanó kutya, hogy azt a focisták is megirigyelhetnék. Legalábbis a magyarok biztosan. Egy török másodosztályú meccsen egy szabadrúgást szerettek volna elvégezni, amikor a kutyus megérkezett és lecsapott a labdára.

Hogyan válasszunk maguknak kutyát?

A legtöbben Magyarországon még mindig tenyésztőtől vásárolnának. A legnépszerűbb fajták évről-évre változnak: Még mindig közkedveltek a kistestűek, de a statisztikák szerin 2019-ben egy közepes termetű kutyafajta vitte a prímet: Border Collie-t akartak legtöbben.

13 millió forint gyűlt össze rászoruló kutyáknak

A Kutyaszemmel program 2019-ben 40 állatvédő szervezet 4600 kutyáján segített. A befolyt összegből többek között kutyaházakat, kennelsort, melegedő konténert, orvosi ellátást és élelmet kaptak a szervezetek.

Boldog kutya, boldog űrhajós


szerző:
2020.02.16. 18:48
Boldog kutya, boldog űrhajós

A hét sikervideója egy kutya és űrhajós-gazdája újbóli találkozásáról szól. Az amerikai Christina Koch csaknem 1 év után tért vissza a Nemzetközi Űrállomásról nemrég. Aggódott, hogy a kutyája nem ismeri meg ennyi idő után, kedvence azonban kitörő örömmel fogadta.

Farkasok támadtak kutyára

Egy erdész Füzér mellett járta az erdőt, amikor észrevette, hogy négy farkas vette körül a kutyáját. A történtekről felvételt is készített. A farkasok üldözőbe vették az ebet, végül az erdész egy ággal tudta elkergeti az állatokat.

Sorozatosan mérgezik a kutyákat Pécsen?

Sorozatosan mérgezik a kutyákat Pécsen, ezt állítja egy kutyatulajdonos, akinek a bulldogja csak azért maradt életben, mert felszedte előle a szögekkel tűzdelt, és valószínűleg fagyállóba mártott falatokat. Az egyik pécsi kutyás közösség tagjai szerint az elmúlt egy hónapban legalább hat helyen próbálták megmérgezni az állatokat, az egyik – információink szerint – el is pusztult.

Megtalálták Baby Yoda hasonmását

Megtalálták és meg is mentették Baby Yoda hasonmását. Méghozzá egy kínai húspiacról. Az ilyen kölyköket rossz körülmények között tartják, ráadásul, ha nem sikerül őket eladni, akkor irány a húspiac.

A kutyák ivartalanításának hátrányai és előnyei

Állandó kutyaszakértőnkkel, Korom Gáborral az ivartalanítás témájáról beszélgettünk! Tényleg minden esetben szükség van rá vagy ez egy ártó divat?

Örökbefogadnál egy házi kedvencet? Bogi kutyus gazdát keres!

Az elmúlt közel 3 évben rengeteg nehéz sorsú, árva kutyusnak találtunk gazdit a Vigyél Haza Alapítvánnyal karöltve. Ismerd meg a legújabb gazdit kereső kutyusunkat, Bogit!

Gömböc kutya újra négy lábon szaladhat!

Gömböc kutyát fél évvel ezelőtt, tavaly júniusban mutattuk be. Hátsó lábait bénán vonszolta maga után és úgy tűnt lelki sebei még mélyebbek, mint amiket látni lehet. Ember okozta mindet. A kiskutya érthető módon nem is nagyon bízott már emberben, hiába segített volna neki bárki. Új gazdija azonban nem adta fel. Nyáron egy kicsi kocsit kapott Gömböc, ami a hátsó lábai helyett gurult. Emellett pedig naponta tornáztatták és masszírozták a kutyust. Aki most már kocsi nélkül is kutyagol a többiekkel.

Tenyésztője lemondott róla, de szerencsére az internet népe beleszeretett

Szerető otthonra lelt a furcsa tekintetű husky, aki szemhéjainak deformitása miatt tűnik mindig riadtnak. A 4 éves Jubilee New Jersey-be került, miután tenyésztője lemondott róla, mert nem tudta eladni, így aztán egy állatmenhely próbált neki 2018 óta végleges otthont találni. Szerencsére az internet népe beleszeretett a különleges négylábúba, és a több ezerszer megosztott hirdetés meghozta a sikert.

Nem lelőtték, hanem átszúrták a kutyát

Nem lelőtték, hanem átszúrták azt a kutyát, amelyre gazdái a saját udvarukon találtak rá vasárnap éjjel. A boncolás alapján az állatot egy hegyes tárggyal szúrták le, eltörték a gerincét és a bordáit is. Gazdája azt gyanítja, valakit zavarhatott, hogy a kutya olykor ugat és ezért ölték meg. A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz.

CUKI ÖNKÉNTES: így ugatja meg a kutya a szabálytalanul közlekedő autósokat

Különös önkéntes őrzi a zebrán átkelő kisiskolások testi épségét a grúziai Batumi városában. A gyalogosátkelőhelyen készült amatőr videón egy kóbor kutya látható, amely szorosan beáll a gyerekek mellé, és megugatja a zebrához közeledő, vagy azon akár szabálytalanul át is hajtó kocsikat.

LIZI: vízelvezető árokból mentették ki, most gazdit keresnek neki

Csőbe szorult kölyökkutyát mentettek a Pest megyei kutató-mentők Turán. Lizi sérülést nem szenvedett el, csak lelkileg tört meg. Hiszen valószínűleg egy napig lehetett a vízelvezető csőben. A kiskutyát átmenetileg Nagy Enikő, önkéntes állatmentő fogadta be, most szerető gazdit keresnek neki.

Még mindig sok szilveszterkor elkóborolt kutya várja a gazdáját

Még mindig sok szilveszterkor elkóborolt kutya gazdáját keresik a menhelyeken. Az egyik debreceni állatmentő telep vezetője szerint sokszor a kutyachipek sem segítenek a helyzeten. Ugyanis vagy nem regisztrálták vagy az adatok hibásak. Pedig a chip 2013 óta kötelező, ha nincs a kutyában bírság jár érte.

Az utolsó pillanatban mentett meg a kutyát attól, hogy megfojtsa egy lift

Az utolsó pillanatban mentett meg egy orvos egy kutyát attól, hogy megfojtsa egy lift. A térfigyelő kamera felvételén látszik, hogy a kutya és gazdája kiszállnak a felvonóból, de a póráz vége bent maradt a fülkében, majd amikor az ajtó bezáródott és a lift elindult felfelé, a szerkezet a kutyát is magával rántotta. Az orvosnak sikerült elérnie a nyakörvet és kiszabadítania a négylábút, akinek másodpercei lehettek már csak hátra, amikor sikerült leszedni róla a pórázt.

TŰZIJÁTÉK: Az edzettebb kutyáknak is életre szóló traumát okozhat a petárda hangja

Az edzettebb kutyáknak is életre szóló traumát okozhat a petárda és a tűzijáték hangja - szilveszter közeledtével figyelmeztetést adtak ki az állatvédő egyesületek. Az egyik pécsi menhelyre már ma is vittek emiatt kutyát.

Tűzijáték helyett adomány

Az edzettebb kutyáknak is életreszóló traumát okozhat a tűzijáték és petárda hangja - szilveszter közeledtével figyelmeztetést adtak ki az állatvédő egyesületek. Az egyik pécsi menhelyre már vasárnap is vittek emiatt kutyát. Egy csongrádi világbajnok testépítő még nyereményt is ajánl a Facebookon azoknak, akik a tűzijáték árát menhelyi kutyákra költik.

Kutyusok, akik ünnepi pulcsiban és nyakkendőben várják a karácsonyt

Mit érezhetnek a velünk élő állatok a karácsonyi hangulatból? Vidáman körbelihegnek minket, élvezik a sürés-forgást, ajándékozást, vagy búskomoran veszik tudomásul, hogy nyüzsög az egész ház? Ismert gazdik mutatják meg, miféle meglepetésekkel készülnek kedvenceik számára.

Már jól van a kutya, akit gazdája a robogója mögé kötött

Állatkínzás miatt vádat emeltek a férfi ellen, aki pórázzal robogója mögé kötötte kutyáját, majd az állatot maga után húzta a Borsod megyei Hejőbábán októberben. Egy arra járó kerékpáros hívta a rendőröket és megérkezésükig visszatartotta a férfit. A kutya megsérült, de azóta jól van: egy rendőr és családja fogadta be.

Ő Sztarenki Dóri legnagyobb drukkere

Dóri, ha teheti, mindennap magával hozza a főzésekre kutyusát. Zeusz pedig nemcsak neki okoz boldog perceket, de a versenytársainak is.

Szaporító és kutyacsempész nagyhatalom lettünk?

Már a francia média is a magyar kutyaszaporítókról beszél. Több újságcikk és egy helyi televízió is az illegális kutyakereskedelemmel foglalkozott a napokban, aminek az egyik fő forrása a francia riport szerint Magyarország. Manapság a feketén értékesített kutyák sokkal nagyobb üzletnek számítanak a feketepiacon, mint a drog vagy a fegyverkereskedelem.

Arcon nyalta a kutyája, meghalt

Meghalt egy 63 éves német férfi, miután kutyája megnyalta az arcát. Egy veszélyes vírust kapott el az állattól. Szakértők szerint másfél millióból egy ember fertőződik meg ilyen baktériummal. A nyilatkozó állatorvos szerint a fertőzést úgy lehet elkerülni, ha a legkisebb sérülést is fertőtlenítjük, amit kutya vagy macska okozott.

Barátságos kutyákkal pózol az amerikai postás

Egy amerikai futár azzal szórakoztatja magát minden egyes munkanapján, hogy barátságos kutyákkal pózol. Postásként rengeteg családi ház kertjében megfordul, így nagyon sok négylábúval kötött már barátságot, amit meg is örökít.

Halott gazdájából evett a kutya – az elhunyt lánya elaltatná

Megrázó történet.
Több napon keresztül rekedt benn egy házban halott gazdájával egy kutya, mikor az eb már nagyon éhezett, a holttestből evett. Az elhunyt férfi lány azt akarja, hogy elaltassák a kutyát, pedig az állatvédők szerint az eb csak ösztönből viselkedett és nem veszélyes senkire. Egy állatotthon magához vette és most gazdát keresnek neki, ezen a halott férfi lánya teljesen kiborult.

Sztarenki Dóri a feszültségtől sírta el magát a kóstoláson

Dóri sírva állt a zsűri előtt a kóstoláson, és ez később csak fokozódott, amikor megtudta: mindkét séf őt akarja. A továbbjutása után elmesélte, milyen volt megélni ezt a fordulatot.

Így segíti a kutyusok örökbefogadását egy floridai menyasszony

Hogyan tehetjük életünk legnagyobb napját még emlékezetesebbé? Úgy, hogy virágcsokor helyett cuki kiskutyákkal a kezünkben pózolunk az esküvőnkön! Egy floridai menyasszony úgy döntött, arra kéri koszorúslányait, hogy segítsenek népszerűsíteni az örökbefogadást.

Egy pillanat alatt megtörtént a baj: Sáfrány Emese kutyusa a mélybe zuhant!

Emese születésnapi ajándékként találkozhatott szeretett házi kedvencével. Az örömteli pillanatot azonban hamar felváltotta a riadalom!

Rendőr fogadta be a bűncselekmény áldozatát

Rendőr fogadta be a bűncselekmény áldozatát: egy kiskutyát. Állatkínzással gyanúsítanak egy férfit, aki pórázzal robogójára kötötte a kutyáját, majd az úton úgy húzta maga után az állatot  a Borsod megyei Hejőbábán. A kutya elesett, mert a lábára tekeredett a póráz, de a férfi nem állt meg. Hogy az állat ne kerüljön menhelyre, az egyik rendőr befogadta.

Pandává festett kutyák Kínában


szerző:
2019.10.24. 19:37
Pandává festett kutyák Kínában

Kínában a panda igencsak népszerű állat, és rengetegen szeretnének otthon is tartani egyet. Mivel ez nem lehetséges, valóságos trend lett csau csaukat kutyakozmetikushoz vinni, ahol néhány óra alatt mini macit varázsolnak belőlük.

Korom Gábor: „A póráz szükséges!”

Gábor szerint mindenképpen szükség van pórázra, hiszen nem mindig tudunk megfelelően pdafigyelni kedvenceinkre. Ettől függetlenül barbát dolognak tartja. Kíváncsiak vagytok a póráz árnyoldalaira? Korom Gábor ezekről mesélt!

A kutyákat is be kellene kötni

Csupán minden ötödik kutyát szállít biztonságosan gazdája az autóban. Egy biztosító felmérése szerint az állattartók több mint harmada ölben, mások a hátsó ülésen utaztatják kedvencüket. Sokan az anyós ülés alá, lábhoz vagy épp  csomagartóba teszik az állatot. Ez nem csak szabályellenes, hanem baleset- és életveszélyes is szakértők szerint. Hogy hogyan kellene biztonságosan szállítani a négylábúakat, megnézheti: ITT.

BIZTONSÁG: Így szállítsd a kutyusodat!

Az egyik legnagyobb biztosító friss felmérésből kiderül, hogy kutyatartók 37 százaléka ölben, 27 százalék a hátsó ülésen szállítja a kutyáját az autóban. Ez két leggyakoribb mód. Csak minden ötödik gazdi használ biztonsági övet és kutyahámot, esetleg kutyaboxot. Pedig így a legbiztonságosabb, minden más megoldás sokkal veszélyesebb. Megmutatjuk, hogyan kellene csinálni!

Kutyapózban ették a jutifalit a párkeresők

Különös játékot próbáltak ki a srácok a villában. És hogy mi volt a büntetés? Íme!

Rendhagyó beköltözés a Love Islandben!

Habár Lali - saját bevallása szerint is - mindig ezt mondja, ez most mégis más volt, mint az eddigiek. Hatan szabadultak be egyszerre a párkeresők közé a villába.

Létezik szerelem gepárd és kutya között?

Létezik szerelem gepárd és kutya között. Ezt tanúsítja ez a videó, melyben a kutya, Remus és a vadmacska, Krisz a legnagyobb szeretetben játszanak együtt. Egy amerikai állatkertben barátkoztak össze – a gepárdok gondozói ugyanis úgy vélték, ez egy jó párosítás. Krisznek abban segít a kutyus, hogy megtanulja a szükséges viselkedésmintákat.

A koalabébi és a kutya különös

Valószínűleg célt tévesztett az a bébikoala, aki az ausztráliai Stirlingben hosszú percekig egy kutyán csüngött. Tony gazdája a napi rutinnak megfelelően kiengedte a kutyust a kertbe, arra azonban nem számított, hogy kedvence útitársat talál.

Megmentette az elgázolt kutya életét egy floridai rendőr

Hősként ünnepelnek egy floridai rendőrt, aki megmentett egy elgázolt kutyát az egyik autópályán. Ha nem cselekszik, az állat biztos nem éli túl a forgalmas sztrádán. A kutya gazdáját egyelőre nem találják, de biztosan lesz otthona az ebnek, akit egyelőre Lucky-nak, azaz Szerencsésnek neveztek el.

18 éves kora óta kutyaként éli az életét!

London utcáin sétáltatja gazdija a két kutya embert. Az emberek döbbenten nézik a bizarr látványt. Majd egy pár fotó erejéig meg is örökítik a két kutyának öltözött férfit. A most 37 éves Kaz James sosem érezte magát embernek, gyermekkora óta azt érzi, ő kutya.

Balázs gazda: „Evelinnél érzek egy kis szikrát!”

Balázs és Evelin a kertben ültek le, hogy egy kicsit jobban megismerjék egymást. A gazda bevallotta, hogy nagyon tetszik neki Evelin fiatalkori hirtelensége.

Zsani meglepte Tibit: ˝Nekem már van egy gyermekem˝

A srác furcsa módját választotta annak, hogy kedvesen becézgesse párját. Viszont ha ez nincs, akkor azt se tudja meg, milyen családba csöppent párválasztásával.

A látszat néha csal: Nico kutya sokkal huncutabb, mint gondolnád

Mária a kiskutyáját félti a férjétől, így egy napirendet is hozott magával, hogyan nevelje a férfi kiskedvencét. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Spániel segít mentális betegeken

Súlyos személyiségzavaros betegeken és skizofréneken is segít egy 3 éves spániel. Zsebi akár azt is képes elérni, hogy szorongó páciensek is megnyíljanak a pszichiáter előtt. Gazdájával bemutatót tartottak a Semmelweis Egyetem Egészség Napján. Ahol szó volt arról is, milyen pszichés segítségre szorulnak a külföldre költözők.

ÜBERCUKI: Anyjaként szereti a kutyát a kismajom

Egy hónapos, sérült makákóbébit fogadtak örökbe egy kínai faluban. A kismajomnak a lába sérült meg, ha teljesen felépül és megerősödik, visszaengedik a vadonba. Addig viszont az anyai szeretetet a család 3 kutyája pótolja számára. A kismajom úgy kapaszkodik a rendkívül türelmes és nyugodt kutyába, mintha az eb az anyukája lenne.

Milyen lehet egy reklámfilm forgatása állatokkal?

Robortporszívón utazó cica és radiátoron pihenő, színváltós kaméleon is szerepet kapott az egyik nagy energiaszolgáltató legújabb reklámfilmjében. Károlyi Zsuzsanna és Alberti Rita meséltek a reklámról, őket pedig elkísérte az egyiok főszereplő is: Disco.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való