KERESÉS search-close

lázár jános

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "lázár jános"

Lázár János: Jó ötlet az üveghíd

Személyesen is támogatja a két és fél milliárdból épülő sátoraljaújhelyi üveghidat Lázár János. A miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Híradónak azt mondta: a városnak eddig is jó ötletei voltak, a bob pályájukat például kifejezetten szereti ő is és a gyerekei is. A polgármester rengeteg turistára számít, és a bevételből foltozná be a kátyúkat. Az LMP szerint az országnak semmi szüksége egy üveghídra.

Mire költenek Olimpia helyett?

Budapestnek nem kell kellett az olimpiára szánt ezer milliárd forintos fejlesztés, így a pénzből a vidéket lehet fejleszteni - ezt mondta Lázár János miniszter egy debreceni konferencián. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az RTL Híradónak azt mondta: a kormány nem akarja Budapestet büntetni, amiért elmarad az olimpia, szerinte Lázár János csak vidéki képviselőként lobbizik a vidék fejlesztésért. A Momemtum elnöke úgy nyilatkozott, ők annak is örülnének, ha a megspórolt pénzből vidéki iskolákat és kórházakat fejlesztenének.

Kétszeresére nőtt a Puskás ára

Hiába nem lesz olimpia, az új Puskás Stadion mindenképpen megépül, méghozzá majdnem kétszer annyi pénzből, mint azt eredetileg tervezték. Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány 190 milliárd forintot különít el az építkezésre. Az új stadion 2019-re lehet kész. Az Együtt szerint az építkezés felesleges pénzpocsékolás, és a most bejelentett többletköltségből Fidesz közeli emberek gazdagodnak tovább.

Mi lesz a fóti kastély sorsa?

Bezárják a fóti gyerekközpontot, a Heti Válasz információi szerint lovas turisztikai központ lesz a helyén. A helyiek szerint lovasközpont helyett inkább kulturális intézményeket kellene a területen létrehozni. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kérdésünkre azt mondta, a kastély tetőszerkezetét 100 millió forintért felújítják. Arról nem beszélt, hogy mi lesz az ingatlan sorsa.

Kevesebb pénz, több adósság

Egyre kevesebb a megtakarított pénzük és még mindig sok az adósságuk. Ez a közös Orbán Viktorban, Rogán Antalban és Lázár Jánosban is a most leadott friss vagyonnyilatkozataik alapján. A Jobbik elnökének szintén kevesebb a pénze, de vett egy legelőt. Gyurcsány Ferenc viszont milliárdokat keresett azon, hogy kivonult az üzleti életből.

Trócsányi irodáját bízták meg

Az igazságügyi miniszter ügyvédi irodáját bízta meg az állam a Seuso-kincsek hazahozataláról szóló jogi tárgyalásokkal, negyvenhárom millió forintért. Trócsányi László a megbízás idején még nem volt miniszter, később pedig felfüggesztette ügyvédi tevékenységét, de a nevét viselő iroda ezután is több mint százmillió forintért kapott állami megbízásokat. Az LMP szerint ez aggályos. Lázár János  korábban azt mondta, szó sincs összeférhetetlenségről.

Lázár megértést kér

A kormány senkit nem fog eltakarítani - így kommentálta Lázár János Németh Szilárd fideszes alelnök civil szervezetekről szóló megjegyzéseit. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány csak azt szeretné, hogy bárki beleláthasson a civil szervezetek gazdasági működésébe és abba, hogy kik finanszírozzák ezeket a szervezeteket. A brit nagykövet szerint viszont, ha törvényesen működik egy civil szervezet, azt segítenie kell a kormánynak. Iain Lindsay az RTL Híradónak azt mondta: a kormányoknak és a civil szervezeteknek partnerként kell együtt dolgozniuk és nem ellenségeskedni.

Visszaszóltak a tanárok

Még jó, hogy nem a miniszterek tanítanak - így reagált a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke arra, amit Lázár János mondott a gyengén sikerült PISA tesztek kapcsán. A 15 éves magyar diákok minden eddiginél rosszabbul teljesítettek ugyanis szövegértésből és természettudományból is a nemzetközi felmérésen. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön arról beszélt, bár a kormány komolyan veszi az eredményeket, nem az oktatási miniszter áll a katedrán, vagyis sok múlik a tanárokon. A Tanítanék Mozgalom demonstrációt szervez, mert szerintük méltatlan a magyar oktatás helyzete.

Emelnék a polgármesterek bérét

Emelkedhet a polgármesterek fizetése, ha megegyezésre jutnak a pártok - ezt Lázár János mondta csütörtökön. A miniszter szerint minden polgármester bérét megpróbálják emelni. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége úgy látja: ha lesz is béremelés, azt legfeljebb korrekciónak lehet nevezni. Ugyanis az Orbán kormány csökkentette 2014-ben olyan szintre a polgármesteri fizetéseket, hogy egyes helyeken havi százezer forintot sem visznek haza.

Újabb milliárdok a vizes vb-re

Alig mondott le az úszószövetség elnöke, újabb 7 egész 2 tized milliárd forinttal emelték a 2017-es vizes vb rendezési költségét, így már majdnem 100 milliárdot költ az állam a versenyre. Lázár János miniszter szerint szigorúan ellenőrzik a kiadásokat, amik nagyjából összhangban vannak a tervezett bevételekkel. Az Együtt viszont gátat szabna a költekezésnek.

Két kép miatt módosítanának

Két arckép miatt módosítana törvényt Lázár János. A miniszter ezzel magyarázza azt a javaslatot, amely szerint múzeumok műkincseket adhatnának használatba. Lázár János azt mondja: két Benczúr Gyula képet juttatna vissza a fehérvárcsurgói kastélyba. Ezt Károlyi György kérte a kormánytól, akinek a családjáé volt a kastély és itt helyezné el a képeket. Az Együtt szerint a kormány saját embereit juttatná műkincsekhez, ezért alkotott két kép miatt általános érvényű törvényt.

Reklámozzák a kötvényeket

Bár Lázár János bejelentette, hogy még idén kivezethetik a letelepedési kötvényt, egy orosz nyelvű novemberi újságban még mindig intenzíven reklámozza a konstrukciót az egyik közvetítő cég. A társaságnál Híradónknak azt mondták, őket egyelőre nem értesítették a kötvények megszűnéséről. Kerestük a Kormányzati Tájékoztatási Központot, hogy valóban véget vetnek-e a programnak. Azt közölték: a kormány még nem tárgyalta a Nemzetgazdasági Minisztérium erre vonatkozó jelentését.

Tarlós ismét beszólt Lázárnak

Tarlós István szerint Lázár János gúnyt űz a hármas metró felújításából és a budapestiek szemébe nevet, azzal, hogy minden felelősséget a fővárosra hárít. A főpolgármester szerint épp a kormány akadályozza és lassítja a felújítást már hónapok óta. Ha pedig emiatt le kell állítani a metrót, akkor az hatással lesz a 2018-as választásokra is Tarlós szerint. A kormány és a főváros fél éve mutogat egymásra a metrófelújítás miatt. Az MSZP azonnal leállítaná a metrót a legveszélyesebb szakaszokon.

20 ezer embert is elküldhetnek

10-20 ezer embertől válhatnak meg a közszférában januártól. A Figyelőnek adott interjúban a Miniszterelnökség államtitkára, Csepreghy Nándor beszélt arról: ez a bürokráciacsökkentés első lépése. Az államtitkár szerint az életpályamodellt el kell felejteni. Lázár János miniszter azt megerősítette, hogy a kormány elbocsátásokat tervez. A közszolgálati dolgozók szakszervezete szerint komolytalan a kormány terve, mert most is munkaerőhiány van.

Kényszerpálya a diákoknak


szerző:
2016.10.18. 18:26
Kényszerpálya a diákoknak

Belekényszerítik a diákokat a szakképzésbe - így reagált az egyik legnagyobb pedagógus szakszervezet arra, hogy bevezetnék a kötelező felvételit a gimnáziumokban. Erről korábban Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt. A Nemzeti Pedagóguskar elnöke szerint a legtöbb gimnázium már így is felvételiztet. Lázár János kedden úgy reagált; a diákok érdekeit veszik figyelembe.

Lázár: jobban kellene ügyelni a látszatra

A Bankszövetségnek jobban kellene ügyelnie a látszatra és a részletekre - így kommentálta Lázár János miniszter, hogy a hírek szerint Matolcsy György jegybankelnök Patai Mihálynak, a Bakszövetség elnökének és az Unicredit bank vezetőjének budai luxuslakását használja. Az MSZP szerint a miniszter nyilatkozata felér egy beismeréssel az ügyben, amelyet sem a nemzeti bank, sem a bankszövetség, sem pedig az Unicredit nem kommentált idáig.

Tarlós: Lázár hülyeségeket beszél

Lázár János nettó hülyeséget beszél, ezt mondta Tarlós István főpolgármester azután, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, a főváros nem írta ki a 3-as metró felújításának közbeszerzéseit és ezért jövő nyár előtt nem kezdődik el a munka. A főpolgármester a miniszterelnöktől kér találkozót a 3-as metró miatt, az LMP mutyizással vádolja a kormányt.

Tarlós: a kormánynál a labda

Nem rajtunk múlik, így reagált Tarlós István főpolgármester Híradónknak adott interjújában arra, hogy csütörtökön Lázár János bejelentette, csúszik a 3-as metró felújítása. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a fővárosnak közbeszerzési eljárást kellene kiírnia, Tarlós István szerint viszont a kormánynak kellene összeszednie magát. Az MSZP és DK attól tart, hogy a vita elhúzódása miatt egyre nő a baleset kockázata az elavult metróban.

RTL II: Államadósságokra költenék a földpénzt

Az államadósságot csökkentené a kormány a földárveréseken befolyt nagyjából 300 milliárd forintból - ezt Lázár János jelentette be. Mivel a mostani törvények szerint a bevételt csak földvásárlásra és birtokpolitikai célokra költhetnék, ezért új törvényt hoznak majd ősszel. Az Alkotmánybíróság tavaly decemberben már kimondta, hogy a Földalapról szóló sarkalatos törvény miatt csak földvásárlásra költheti a kormány az eladásokból befolyó milliárdokat.

Csak jövőre kezdődhet a 3-as metró felújítása

Nem kezdődik el az idén a 3-as metró felújítása - erősítette meg a miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Híradó értesüléseit. Lázár János szerint a késlekedés oka, hogy a főváros nem írta ki a metróvonal felújításához szükséges közbeszerzési pályázatokat. Szerinte a főváros helyett ezt a kormány nem tudja megtenni. A csúszásról szerettük volna megkérdezni egy eseményen Tarlós Istvánt is, de nem nyilatkozott.

Többen visszaadják a kitüntetést Bayer miatt

Többen is visszaadták korábban kapott állami kitüntetésüket, miután Lázár János miniszter a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adta át Bayer Zsoltnak. Kifogásolják, hogy az újságíró szerintük többször is uszító, és rasszista írásokat közölt. Lázár János a Híradónknak úgy reagált: Bayer Zsolt életművében több az elismerésre méltó munka, mint az, ami hibaként értelmezhető.

Naponta csak 15-en juthatnak be

Naponta 50 menekült kérelmének elbírálására tervezték, mégis csak 15-en jutnak be a röszkei tranzitzónába. Csaknem 500-an várnak a magyar-szerb határon, köztük sok gyerekes család is. Gyakran másfél hónap is eltelik a sátortáborban, mire beadhatják menekültkérelmüket. A DK szerint uniós pénzből lehetne a tranzitzónát bővíteni, de a kormány erre nem kért pénzt. Lázár János miniszter ezt tagadja.

Nem lesz uniós pénz a metrófelújításra?

Nem fogadna Lázár János arra, hogy az Unió támogatást ad a 3-as metró felújítására. Így reagált a miniszter a Népszabadság értesülésére, miszerint támogatás helyett hitelből kell fizetni a 139 milliárdos felújítást. A fővárosi önkormányzat a metró kocsik 69 milliárd forintos felújítására már vett fel kölcsönt. A városháza egyelőre hallgat, az szocialisták Orbán Viktor és Tarlós István kudarcáról beszélnek.

Lázár cége is kap uniós támogatást

Miközben Lázár János, az uniós kilépésre szavazna, ha erről dönteni kellene, egy hozzá köthető agrárcég három milliárd forint uniós támogatást kapott az elmúlt években. Emiatt a szocialisták álságosnak tartják a miniszter uniós tagság elleni kijelentését, a támogatást pedig visszafizettetnék a vállalkozással. A Gorzsai Zrt. legnagyobb tulajdonosa és igazgatója Lázár János nagybátyja, de a cégben a miniszternek is van tulajdonrésze.

A kormányszóvivő a kilépésről

Igennel szavazna az Unióból való kilépésre a kormányszóvivő, ha „a migráció kezelése alapján kellene döntenie” - Kovács Zoltán erről az ATV reggeli műsorában beszélt, miután a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki magánvéleményéről kérdezték. Lázár János, aki éppen az uniós ügyeket felügyeli a kormányinfón, azt mondta, jó szívvel nem tudna a bennmaradásra szavazni. Már a lemondását követelik a baloldali ellenzéki pártok, mert szerintük a kormány ki akarja vezetni Magyarországot az Unióból.

A sajtóból tudta meg L. Simon, hogy felmentik

A sajtóból tudta meg, hogy felmentik, ezt mondta L. Simon László kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár az Index újságírójának Kápolnásnyéken. Lázár János a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy bár jó barátja L. Simon László, nincs megelégedve a munkájával.

Lázár: Mindenkinek lehetnek nagylelkű barátai

Nem volt befolyása Habony Árpádnak arra, hogy kik árusíthatják a letelepedési kötvényeket. Ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta azután, hogy a 444 megírta: annak a cégnek a tulajdonosa foglalt le egy hongkongi helikoptertúrát Habony Árpádnak és nő ismerősének, amelyik a legtöbb kötvényt értékesíti. Egy ilyen helikopteres városnézés ára átszámítva 1 millió forint körül van.  Lázár János szerint mindenkinek lehetnek olyan barátai, akik ilyen nagylelkű ajándékokkal kedveskednek.

Lázár elégedetlen, leváltja L. Simont

Kirúgja L. Simon Lászlót Lázár János. A miniszterelnökséget vezető miniszter azzal indokolta a döntését, hogy nem elégedett az államtitkár műemlékvédelem területén elért eredményeivel. Pedig Lázár János pár hónapja még elismerően szólt az államtitkár munkájáról, akit barátjának nevezett. L. Simon László egyébként még ma is gőzerővel dolgozott, a magyar őshonos fajú kutyák bronzszobrait avatta fel.

Garancsi is kaszinótulajdonos lett

Törvényesen lehet kaszinótulajdonos Garancsi István cége, annak ellenére, hogy a társaság nem felel meg a megbízható szerencsejátékszervezőkre vonatkozó követelményeknek. Ez derült ki Lázár János miniszter Híradónknak adott válaszából. A törvény értelmében ugyanis annak, aki kisebbségi tulajdont szerez egy kaszinóban, nem kell megfelelnie a szigorú követelményeknek. A Demokratikus Koalíció szerint olyanok részesülnek a kaszinók milliárdos hasznából, akikkel a miniszterelnök jó kapcsolatot ápol.

Bizottság foglalkozik a Spéder-üggyel

A nemzetbiztonsági bizottság is foglalkozik Spéder Zoltán milliárdos elleni nyomozással. Sajtóhírek szerint ugyanis az FHB-elnöknél tartott házkutatáson Orbán Viktorral, Rogán Antallal és Lázár Jánossal folytatott beszélgetések felvételeit is lefoglalták. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, nem tud a hangfelvételekről. Az MSZP azt követeli, hozzák nyilvánosságra a felvételeket.

Még mindig nem kapták meg a támogatást

Késik a támogatás. Még mindig nem tudni, hogy mikor kaphatják meg az előbb januárra, majd júniusra ígért plusz pénzt a háziorvosok. 10 milliárd forintot kellene kapniuk, ez praxisonként akár havi 130 ezer forintot is jelentene. Az egészségügyi államtitkár még februárban is azt mondta, hogy hamarosan megkapják a háziorvosok a pénzt. Korábban úgy volt, hogy a támogatás mértékét is csökkentik, most Lázár János azt mondta, hogy az eredetileg ígért összeget adják majd oda. 

Bajban lehet a Paksot finanszírozó orosz bank

Veszélybe kerülhet a paksi atomerőmű bővítése. A világ vezető gazdasági hírügynöksége szerint ugyanis komoly bajban van az orosz bank, amely nagyjából 3 ezer milliárd forint hitelt adna a beruházáshoz. A Bloomberg szerint a Vnyesekonombank már nem folyósít új kölcsönöket és a meglévőket sem fizeti. Lázár János miniszter azt mondja, nem lesz gond a hitel felvételével. Az MSZP szerint a kormánynak vissza kellene mondania a beruházást.

Kampány a bankvezető ellen

Spéder Zoltán a barátom és az is marad, de nem lehet nem észrevenni, milyen erővel támadják. Így kommentálta Lázár János miniszter, hogy a kormányközeli média egy része lejáratókampányt indított az 52 éves milliárdos bankár ellen. Lesifotókat is közöltek róla, ahogy az utcán beszélget, vagy megcsókolja a barátnőjét. A Demokratikus Koalíció szerint ezek Észak-Koreára emlékeztető módszerek. Lapinformációk szerint a kormánnyal korábban jó viszont ápoló üzletember a takarékszövetkezetek integrációja miatt kerülhetett konfliktusba.

Máshova költöztették a menekült gyerekeket

Fótra költöztették Hódmezővásárhelyről a menekült gyerekeket - tudta meg a Délmagyarország. A költözés ötletét Lázár János javasolta a városi közgyűlés februári ülésén, arra hivatkozva, hogy anyukák panaszkodtak nála: a menekült gyerekek használják az új játszótereket. A 18 fős otthonban egyszerre legfeljebb 7-8 menekült gyerek volt. A DK szerint embertelen, ahogy a háború elől menekülő, családjukat elvesztő gyerekekkel bántak.

221 milliót fizettek ki ügyvédeknek

221 millió forintot fizetett a KLIK tanácsadásért és jogi képviseletért ügyvédi irodáknak - tudta meg a Népszabadság. A lap arról is írt, hogy több olyan iroda is megbízást kapott, amely tulajdonosai révén köthető a Fideszhez. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint senkit sem érhet hátrány azért, mert fideszes, igaz, Lázár János azt is mondta: ebből előnye sem származhatna senkinek. A szocialisták úgy látják: a KLIK körül is megjelent a kormánypárti holdudvar.

Költözik az elnök és a miniszterelnök is

20 éven belül a köztársasági elnök a Budavári Palotába, a miniszterelnök pedig a Sándor Palotába költözhet - ezt mondta Lázár János egy háttérbeszélgetésen. Pedig a miniszterelnöknek egy több helyiségből álló dolgozó és reprezentációs részleget alakítanak ki a most megújuló Karmelita Kolostorban. Az építkezés 14 milliárd forintba kerül és bár már most egy hónapos csúszásban van, de azt ígérik, hogy még a 2018-as választások előtt elkészül. Az MSZP szerint a költözések drágák és feleslegesek.

Kartellezők is indulhatnának közbeszerzéseken

Kartellezésen kapott cégek is indulhassanak közbeszerzéseken – így módosítaná a törvényt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter. A javaslatot a napi.hu vette észre. A Transparency International szerint ezzel, "újabb szeget vernek be a tiszta verseny koporsójába". Lázár János azt mondja, a módosításra azért van szükség, hogy a kartellezésen kapott bankok fiókjaiban is hozzá lehessen jutni az uniós forrású hitelekhez.

Ellentmondás a kormány és a rendőrség között

Lázár János miniszter csütörtökön bejelentette, hogy Körmenden kézilabdás lányokat molesztáltak és zaklattak bevándorlók, de a rendőrség nem tud ilyen bűncselekményről. Tiborcz János megyei kapitány szerint nyugalom van. Kováts Zoltán kormányszóvivőt kérdeztük.

Lázár: marad a hittan és a kötelező testnevelés

Marad a kötelező hit- és erkölcstanoktatás, valamint a mindennapos testnevelés is. Ezt Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter mondta, miután az origo arról írt, megszűnhet a kötelező hit és erkölcstan. A portál úgy értesült, két munkacsoport is vizsgálja a kérdést. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője Híradónknak azt mondta; a szülők szerint bevált a hit- és erkölcstanoktatás.

Lázár János 4 millióért tankolt tavaly

Négymillió forintot költöttek Lázár János szolgálati autójának tankolására tavaly - tudta meg a Népszabadság. Ez havi 330 ezer forintot jelent. A kormánytagok zöme egy és kétmillió forint közötti benzinszámlát adott le. Mivel Orbán Viktornak a Terrorelhárítási Központ ad szolgálati autót, azt nem tudni, a miniszterelnök kisbuszát mennyiért tankolták tavaly.
 

Lázár: Panelból kertes házba!

Kertes házakba költöztetné a panellakásokban élőket a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János szerint a panelházak nyáron túl melegek, a felújításukra pedig nincs pénz - a kormánynak azért támogatnia kellene a lakókat a költözésben. A Párbeszéd Magyarországért szerint uniós támogatásokból fel lehetne újítani a paneleket, de a kormány az összes pénzt a középületekre költi.
 

„Politikai pályafutásom veresége”

Lázár János szerint a bolti eladóknak kell majd megegyezniük a munkaadójukkal a 100 százalékos vasárnapi bérpótlékról, mert a kormánynak ebbe nem lesz beleszólása az után, hogy a parlament hétfőn megsemmisítette az erről szóló törvényt. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint rossz döntés volt eltörölni a vasárnapi boltzárat, és ő csak a miniszterelnök kérésére nem ment be az ülésterembe, hogy a kormány javaslata ellen szavazzon.

Két miniszter is kihagyta a szavazást

Még soha nem mondott nemet egy kormányzati javaslatra egyszerre két miniszter. Kedden, a vasárnapi boltzár eltörléséről szóló voksoláson sem Lázár János, sem Balog Zoltán nem volt jelen, és Kövér László sem nyomott gombot. Mindhárman előre bejelentették: nem értenek egyet azzal, hogy a kormány újra engedélyezné a boltok vasárnapi nyitvatartását. Az Együtt elnöke, bár nem ért egyet Lázárékkal, de tiszteli, hogy ők legalább kitartanak az elveik mellett.

Mégsem kapnak lelépési pénzt a közszférából önként távozók

Lázár János tervei szerint akár 10 millió forintot is kaphatott volna az a köztisztviselő, aki önként távozik a kormány által megszüntetésre ítélt intézmények valamelyikéből. Csakhogy a miniszterelnöknek nem tetszett a terv. Orbán Viktor azt mondta, ez „szubtrópusi ötlet”, és arra kérte a minisztert, dolgozzon még a javaslaton.

Most már tényleg jöhet a tanársztrájk

Újabb tanártiltakozás jöhet a tegnapi után. Most a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke közölte: ha a sztrájkbizottságuk hétfőn nem tud megállapodni a kormánnyal, akár munkabeszüntetést is tarthatnak. Közben a szerdai tiltakozást szervező Tanítanék Mozgalom azt közölte: 313 iskolából csatlakoztak egy órás akciójukhoz, ezt pedig sikernek tartják. A Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont kudarcról beszél, Lázár János azt mondta: a civilek bohóckodással nem mennek semmire.

Lázár szerint többet is nyerhettek volna

Kevesli Lázár János azt a pénzt, amelyet Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István és Simicska Lajos cégei nyertek az uniós pályázatokon. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ugyanis az uniótól kapott pénz alig néhány százaléka jutott nekik, a többi pedig külföldieknek.

Szabadabban költené el a pénzt a kormány

Törvényesíteni akarja a lopást a kormány - ezt állítja az LMP. Az ellenzéki párt szerint Lázár János javaslatára úgy módosítanák az államháztartási törvényt, hogy a jövőben az Országgyűlés felhatalmazása nélkül is dönthessen a kormány év közben arról, mire költik a költségvetési pénzeket.

Lázár: Közpénz, de lehet titkolni

Közpénznek tartja Lázár János a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak vagyonát, mégis indokolt lehet szerinte eltitkolni, hogy ezt mire költik el. Derült ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter heti sajtótájékoztatóján. A nemzeti bank alapítványai 250 milliárd forintot kaptak a jegybanktól közgazdászképzés beindítására, de mint kiderült borüzletet, éttermet és kávézót is nyitnának a Várban a pénzből. Az Országgyűlése döntése alapján a jövőben nem kell majd megmondaniuk, mire költik a támogatást.

Már a diákok is kockás inget vesznek fel

Kockás ingbe öltözött tanári kar, diákok, szobrok. Egyre többen tiltakoznak a kormány oktatáspolitikája ellen úgy, hogy kockás inget vesznek fel. És újabb megmozdulásokat szerveznek. Egyre több szülő csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, hogy február végén egy nap nem engedik iskolába a gyereküket. Lázár János miniszter ezt zsarolásnak nevezte.

Milliókkal tartoznak a családtagoknak

Leadták idei vagyonnyilatkozatukat az országgyűlési képviselők. Ezekből az derül ki, hogy a 199 képviselő közül minden ötödik kapott kölcsön kisebb-nagyobb összeget magánszemélytől. Lázár János például 36, Rogán Antal 15 millió, a szocialista Velez Árpád 19 millió forinttal tartozik valakinek.

Cáfolják Brüsszelben Lázár kijelentését

Lázár János állításával szemben nem a középületek, hanem a lakások energetikai korszerűsítésére adna Magyarországnak 450 milliárd forintot az Európai Unió.

Lázár rokonai 750 millióért vettek földet

Hétszázötvenmillió forintért vettek földeket Csongrád megyében Lázár János rokonai. A miniszterelnökséget vezető miniszter édesapja, nagybátyja, unokatestvére és a vele együtt élő férfi összesen több mint 500 hektár állami tulajdonú földre licitált. Lázár János szerint családja minden előírást betartva, hitelt vesz fel, hogy visszavásárolhassa azokat a földeket, amelyeket korábban elvettek tőlük a kommunizmusban. A Demokratikus Koalíció elszámoltatná Lázár rokonait arról, honnan van hétszázötven milliójuk a földvásárlásra.

Mégsem jár a 10 milliós CSOK nekik

Mégsem jár a 10 milliós CSOK a negatív adóslistán szereplőknek, annak ellenére, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki tájékoztatóján ezt állította. A Kormányzati Tájékoztatási Központ most azt közölte, Lázár János csak azokra gondolt, akik már több mint egy éve visszafizették adóságukat, de a rendszerből nem törölték őket.

Egyre többen az oktatási rendszer ellen

Nem lehet lekötözve Hattyúk tavát táncolni - így reagált az egyik pedagógus szakszervezet Lázár János szavaira. A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön ugyanis arról beszélt, hogy a pedagógusoknak is felelőssége van abban, hogy romlott a gyerekek teljesítménye. Közben már 44 iskola csatlakozott a miskolci tanárok nyílt leveléhez, amelyben a mostani oktatási rendszert kritizálják.

Átveszik az agglomerációs közlekedést

Átveszi az állam az agglomerációs közlekedés finanszírozását a kormánytól, ezt Lázár János jelentette be, hozzátéve, hogy készen állnak a HÉV-ek üzemeltetésére is. A miniszter mindezt úgy értékelte, megegyeztek a fővárossal.

„Amíg ők futballt néznek, én dolgozom”

Így reagált Lázár János a Népszavának adott interjújában arra, hogy másokkal ellentétben soha nem látni Orbán Viktorral közösen focimeccset nézni. Arról is beszélt, hogy akár azt sem bánná, ha csak Hódmezővásárhely egyéni képviselőjeként kellene dolgoznia.

Lázár: A bürokrácia-csökkentés éve jön

2016 feladata a bürokrácia csökkentés - ezt mondta Lázár János a Népszavának adott interjújában. A miniszterelnökséget vezető miniszter példának hozta a szomszédos országokat, ahol a magyarhoz képest szerinte 30%-kal kisebb a bürokrácia, vagyis ennyivel kevesebben dolgoznak a közigazgatásban.

 Szabálytalan vadászaton volt Lázár János?

Lázár János kisfiát is vadásszá avatták jelképesen azon a vadászaton, ahol a Miniszterelnökséget vezető miniszter is ott volt. Ezt állítja a Demokratikus Koalíció. A párt egy olyan fotót is nyilvánosságra hozott, amin egy másik gyerek is látszik, fegyverrel a kezében. A DK szerint törvénysértés történt.  A Vadászkamara etikai bizottságának elnöke szerint gyerekek nem lőhetnek, de az önmagában nem törvénysértő, ha fegyvert tartanak a kezükben. Lázár János elismerte, hogy családjával ott volt a vadászaton és azt írta, áll minden vizsgálat elé.

A Telekom szerződést bontott Ákossal – elindult a lavina?

A Magyar Telekom magáncég bejelenti, hogy a továbbiakban nem szponzorál egy magyar énekest, mert mást gondol a nemek egyenlőségéről, mint az énekes egy interjúban. A lépésen Lázár János nyilvánosan felháborodik, majd a magyar kormány ma bejelenti, hogy utasították a minisztériumokat és a háttérintézményeket, hogy bontsák fel valamennyi szerződésüket a Telekommal. Micsoda?

Bírálta a közbeszerzést az amerikai követ

Méltatlannak és igazságtalannak nevezte Lázár János az amerikai nagykövet korrupcióval kapcsolatos kritikáját. Colleen Bell azt bírálta, hogy ismét indulhatnak a magyar közbeszerzési pályázatokon a magyar döntéshozók rokonai, így az amerikai cégeknek velük kell versenyezniük.  A belügyminiszter szerint a kormány célja a korrupció felszámolása. A Transparency International viszont azt állítja, az elmúlt öt évben megszaporodtak Magyarországon a mesés meggazdagodások.

Újabb csörte Tarlós és Lázár között

Újabb csörte a főpolgármester és Lázár János között. Tarlós István szerint a miniszter Hódmezővásárhelynek túl nagy, Budapestnek túl kicsi. Arra reagált így, hogy még mindig nem oldották meg a BKV hosszú távú állami finanszírozását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány kész átvenni az BKV-t, Tarlós István kíváncsi lenne, mire lenne képes Lázár János ennyi pénzből.

Szétköltözik Rogán és Lázár minisztériuma

Kiköltöztetnek egy komplett hivatalt azért, hogy Rogán Antal minisztériuma ne a Miniszterelnökség épületében legyen. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, régebbi nevén a Szabadalmi Hivatal 63 éve van ugyanabban az épületben. A minisztérium szerint a költözéshez nem kérnek plusz pénzt a kormánytól, és a fenntartási költségek még csökkennek is. Az Együtt szerint viszont egy felesleges minisztérium felesleges költözködéséről van szó, ami több 10 millió forintba is kerülhet.

Nem járna a BKV a környező településekre

Se a HÉV-ek, se a buszok nem járnak majd a Budapest környéki településekig, ha a kormány nem oldja meg hosszú távon a BKV finanszírozását. Ezt mondta Tarlós István főpolgármester egy nappal azután, hogy a Lázár János 24 milliárd forint odaítélését jelentette be. A Főváros szerint azt a 31 milliárdos hiányt kellene az államnak finanszíroznia, ami például az ingyenesen vagy kedvezménnyel utazók miatt keletkezik.

PM: Lázár János barátja jár jól

Lázár János barátja jár jól azzal, hogy az Országos Dohányboltellátó épp a legnagyobb dohánygyártókkal nem egyezett meg - állítja a Párbeszéd Magyarországért Párt. A hódmezővásárhelyi Sánta János cége, a Tabán Trafik továbbra is szállít dohányárut a dohányboltellátónak, amelyben az üzletember szintén érdekelt. Több nagy dohánygyártó termékei azonban egyelőre eltűntek a trafikok polcairól. Lázár János szerint szó sincs arról, hogy a jogszabályok előnyhöz juttatnák az ismerősét.

Megint jöhetnek a menekültek


szerző:
2015.11.12. 18:23
Megint jöhetnek a menekültek

A kormány szerint újra Magyarország felé indulhatnak a menekültek, miután Szlovénia megkezdte egy drótkerítés építését a horvát-szlovén határon. Lázár János azt mondta, ha szükséges, Románia felé is 100 kilométeres kerítés épülhet.

Mégis vehetnek földet külföldiek

Mégis vásárolhatnak állami földeket külföldiek is a hétfőn induló árveréseken. Így módosította rendeletét a kormány. Lázár János szerint az Európai Bizottság kényszerítette ki a változtatást, miután ahogy fogalmazott, magyar ellenzéki pártok feljelentést tettek Brüsszelben.

Megroppant Orbán Viktor és Lázár János bizalmi viszonya?

Ezt állítja a VS.hu, amely szerint a Fidesz egyik elnökségi ülésén is téma volt, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilvánosan bírálja minisztertársait és Rogán Antal kinevezése miatt megzsarolta a miniszterelnököt. Lázár János az állításokra nem reagált, de azt üzente a fideszes párttársainak: jó lenne, ha leállnának, és inkább hagynák dolgozni.

Lázár: Amerika beavatkozik a belpolitikába

Élesen kritizálta Magyarországot Colleen Bell. A Budapesten akkreditált amerikai nagykövet a magyar-amerikai kapcsolatokról tartott előadásában rendszerszintű korrupcióról, idegengyűlöletről, szűkülő sajtószabadságról és túlzott hatalom-központosításról beszélt. Szerinte a magyarországi korrupció súlyos aggodalomra ad okot, a növekvő hatalomkoncentráció miatt pedig a legfontosabb döntések nem kerülnek nyilvánosságra. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint Bell csak azért kritizálja Magyarországot, mert Amerika minél több bevándorlót akar Európában látni.

Lázár János nem hisz a NAV-nak


szerző:
2015.10.21. 18:45
Lázár János nem hisz a NAV-nak

Lázár János továbbra is kitart amellett, hogy az Ökotárs Alapítvány törvénytelenül végzi a munkáját. Mindezt annak ellenére nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy az adóhatóság kimondta: nem követett el bűncselekményt a Norvég Civil alapokat kezelő szervezet, ezért a nyomozást is megszüntették ellenük.

Már nem többségi tulajdonos L. Simon

Családban marad a barackmag üzlet L. Simon Lászlóéknál. A hvg.hu írta meg, hogy az államtitkár, eleget téve Lázár János miniszter kérésének, csökkentette tulajdonát a borászatban, amely rákellenes hatásúnak hirdetett barackmag forgalmazásával is próbálkozott.

Visszatért a „menekültvonat”


szerző:
2015.10.08. 18:50
Visszatért a „menekültvonat”

Három hét veszteglés után hazatérhetett Horvátországba az a vonat, amivel 800 menekült és 40 rendőr érkezett a magyarbólyi vasútállomásra. Lázár János szerint azért csak most, mert eddig szükség volt rá a nyomozáshoz. Arról, hogy a vonatot kísérő horvát rendőröknél volt-e fegyver, vagy sem, továbbra is vita van.

Minden erdészetet megvizsgál a KEHI

Azonnali vizsgálatot rendelt el Lázár János a KEHI vizsgálata nyomán, amely súlyos problémákat és hiányosságokat tárt fel hat, állami tulajdonban lévő erdőgazdálkodási társaságnál. A kormányzati ellenőrzési hivatal vizsgálatából, lapinformációk szerint kiderült, hogy az elmúlt években több állami erdészet vezetője is akár tízmilliós jutalmat kapott, miközben az általuk vezetett cégek a milliárdos bevételek ellenére nyereséget alig termeltek.

Lázár csak általánosságban beszélt

Csak általánosságban beszélt, a közvélekedést fogalmazta meg Lázár János, amikor pár napja azt mondta, azért jó, hogy már nincsenek állami kézben mezőgazdasági cégek, mert a szocialista, vagy fideszes menedzsment úgyis szétlopta. Ezt a Miniszterelnökséget vezető miniszter maga mondta a nyilatkozat tartalmát firtató kérdésekre.

A Fidesz nem tudja, mire gondolt Lázár

A fideszes és a szocialista kormányok alatt is szétlopnák az állami mezőgazdasági cégeket - erről beszélt Lázár János kedden egy bizottsági ülésen. Az állami földek eladása volt a téma, amely mellett a miniszter azzal érvelt, senkinek sem jó, ha az állam gazdálkodik a területeken. A Párbeszéd Magyarországért Lázár János kijelentése után az összes állami cég gazdálkodását megvizsgálná. A Fidesznél nem tudták megmondani, mire gondolhatott a miniszter, akitől ezt szerdán nem tudtuk megkérdezni.

Vita az új minisztériumról


szerző:
2015.10.06. 18:59
Vita az új minisztériumról

Nincs ellentmondás Lázár János szerint abban, hogy miközben a kormányzati kommunikációra Rogán Antal vezetésével új minisztérium alakul, a kormány az állami bürokrácia csökkentését tervezi. Bár az állami intézményekben leépítést terveznek, a Miniszterelnökség létszáma öt év alatt csaknem a 15-szörösére nőtt. A Fidesz szerint az új tárca kialakítása nem kerül pénzbe, mert feladatait a Miniszterelnökségtől veszi át. Az Együtt ugyanakkor azt mondja, a Fidesz az elmúlt 25 év legnagyobb kormányát működteti.

Uniós pénzből nem támogatják


szerző:
2015.10.03. 18:52
Uniós pénzből nem támogatják

Ne számítson uniós pénzre, aki szigetelni akarja a lakását - ezt mondta Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Portfolio.hu konferenciáján jelentette be: az energetikai korszerűsítésre szánt 450 milliárdos uniós forrást az állam magára költi. A Párbeszéd Magyarországért párt szerint a kormány a múlt évszázadba löki vissza az országot, és energiafüggőségben akarja tartani az embereket.

Berlinben is akar szóvivőt a magyar kormány

Lázár János szerint azért van erre szükség, mert rossz a kormány megítélése külföldön. A miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL kérdésére válaszolva azt mondta: már az amerikai volt republikánus képviselő, Connie Mack megbízására is azért volt szükség, hogy valaki elmagyarázza a tengeren túl, hogy mit miért tesz az Orbán-kormány. A kabinet hivatalos lobbistája - a Századvéggel közösen - havi 28 millió forintért teszi ezt.

Luxushotelekben szállt meg Lázár

A legdrágább szállodák egyikében szállt meg Lázár János Milánóban és Zürichben is 2013-ban. Az akkor még államtitkári rangban lévő politikus most csak azután nevezte meg a két hotelt, hogy erre a Kúria ítélete kötelezte. Lázár János egy kísérőjével utazott, abban az időszakban 3 utazásra 2 millió forint közpénzt költöttek el. Az összeget saját zsebből visszafizette, csak hogy ne kelljen megmondania, kivel tárgyalt és kivel utazott.

Nem csatázik nyilvánosan Tarlós és Lázár

A főpolgármester és a miniszterelnökséget vezető miniszter korábban többször is odamondogatott egymásnak a sajtóban, ám most megegyeztek, hogy vitáikat nem tárják a nyilvánosság elé. Tarlós szerint a konfliktus forrása az közöttük, hogy ő tősgyökeres budapesti, míg Lázár vidékről jött.

Nem kerül plusz pénzbe Rogán minisztériuma

A Miniszterelnökségtől csoportosítják át a Rogán Antal vezette új minisztériumba a beosztottakat, az irodákat, a szolgálati autókat, és a működéshez szükséges pénzt is. Emiatt módosítják a Lázár János által vezetett Miniszterelnökség költségvetését, a Fidesz szerint plusz pénzt nem adnak. Azt egyelőre nem tudni pontosan hogy a kommunikáción kívül milyen feladatai lesznek az új minisztériumnak. Az Együtt szerint felháborító, hogy miközben nincs önálló egészségügyi tárca, sőt jelenleg államtitkár sincs, a politikai koordinációra már két minisztérium is van.

Nem mond le Lázár János


szerző:
2015.09.21. 18:55
Nem mond le Lázár János

Nem mond le Lázár János. Ez azután dőlt el, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter négyszemközt tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnökkel a Miniszterelnökség átalakításáról. Lázár János azért fontolgatta távozását, mert Orbán Viktor felkérte Rogán Antalt, hogy legyen a politikai kabinetfőnöke. A miniszternek az nem tetszett, hogy eredetileg neki kellett volna politikai és jogi felelősséget vállalnia Rogán Antal döntéseiért. Azt, hogy pontosan milyen megállapodás született, Lázár János nem árulta el.

Mégsem lesznek tranzitzónák a határon

Erről is Lázár János beszélt a kormányinfón, öt nappal a zónák tervezett indítása előtt. Pedig korábban kormánytagok és fideszes politikusok is a tranzitzónák kialakításában látták a jelenlegi helyzet megoldását. Lesz viszont 2-3 új befogadó állomás, az egyik Körmenden. Lázár szavai szerint az ésszerűség diktálta a változást.

Buszokat küldtek a menekültekért: a kormány szerint egyszeri eset volt

A kormány azért küldött buszokat az autópályán és a vasút mellett menetelő menekültekért, hogy helyreállítsa a közlekedés biztonságát. Ezzel indokolta a döntést Lázár János péntek este. A Miniszterelnökséget vezető miniszter bírálta Ausztriát, Németországot és az Európai Uniót is a kialakult helyzetért. Szijjártó Péter külügyminiszter is az unió politikáját és európai politikusok felelőtlen nyilatkozatait okolta.

Ezrek jutottak át Ausztriába


szerző:
2015.09.05. 18:00
Ezrek jutottak át Ausztriába

Buszokat küldtek a menekülteknek. Váratlanul döntött így a kormány pénteken este, miután 1200 ember gyalog indult Budapestről, és Bicskéről a bécsi határ felé. Az M1-es autópályán, és a vasúti síneken meneteltek Ausztria felé. Néhány óra alatt dugó alakult ki az autópályán, és több vonatot meg kellett állítani a síneken gyalogló menekülők miatt. Az egyre növekvő káosz, és tanácstalanság után Lázár János este bejelentette, hogy 100 busz viszi majd a menekülteket az osztrák határhoz. A döntés egyszeri, és megismételhetetlen - tette hozzá.

Buszokat küldenének a menekültekért

Újabb fordulat a menekülthelyzet kezelésében. Buszokkal Hegyeshalomig viszik a Keleti pályaudvarnál várakozó, illetve az M1-esen gyalogosan haladó menekülteket. Erről döntött esti ülésén a központi operatív törzs. Lázár János miniszter bejelentése szerint ez egy lehetőség, amit felajánlanak a menekülteknek. Vagyis az osztrák határig így eljuthatnak. Úgy tudni, hogy mintegy 100 busz áll készenlétben. A menekülttáborokban lévőkre azonban nem vonatkozik a felajánlás.

MÁV: A rendőrség állította meg a vonatot

A MÁV szerint a rendőrség utasítására vitték a bicskei menekülttáborba a menekültek egy részét, de ezt az ORFK nem erősítette meg. Lázár János, a miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a kormány nem is tudott az intézkedésről. A Belügyminisztérium államtitkára pedig nem válaszolt kérdésünkre. Az osztrák hatóságok bejelentették: ha a jelenleg Bicskén veszteglő vonatot továbbengedik Sopronig, külön szerelvényt küldenek a menekültekért, és Bécsbe viszik őket, ahol szabadon átszállhatnak a Münchenbe tartó vonatokra.

Lázár magyarázta az intézkedést

Azért nem engedik a menekülteket nyugatra a rendőrök, mert Németország világossá tette, hogy Magyarországnak be kell tartani az európai jogszabályokat. Ezzel indokolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Keleti pályaudvarnál történteket. Lázár Jánost és több állami vezetőt is meghallgattak a Nemzetbiztonsági és Honvédelmi bizottság ülésén. A DK szerint a kormány gyűlöletet szít és ellenségképet gyárt.

Tarlós: mi is új szerelvényeket szerettünk volna

A kormány döntött úgy, hogy nem támogatja az új kocsik beszerzését a 3-as metró felújításakor ezt a főpolgármester nyilatkozta Híradónknak. Tarlós Istvánt azután kerestük meg, hogy a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön azt mondta: a beruházással kapcsolatos minden felelősség a fővárosé. Ellenzéki pártok és civil szervezetek is bírálják a döntést, amiért új kocsik helyett a régi szovjet szerelvényeket újíttatják fel 69 milliárd forintért.

Aki a legtöbbet adja, azé lehet az állami föld

A föld azé legyen, aki megműveli. Erre hivatkozva ad el 380 ezer hektár, eddig állami tulajdonban lévő termőföldet a kormány. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délután jelentette be, hogy a döntés értelmében az állami földet árveréseken értékesítik. Csak magyar földművesek licitálhatnak.

Lázár: megfontolják a földek eladását

A kormány megfontolja a MAGOSZ és az Agrárkamara javaslatát, hogy eladja a korábban bérbe adott állami földek egy részét. A PM attól tart, hogy a kormány azok kezére játssza ki a földeket, akik korábban nyertek a sokat vitatott pályázatokon.

Lázár marad cégtulajdonos


szerző:
2015.08.18. 18:35
Lázár marad cégtulajdonos

Lázár János szerint a Miniszterelnökség vezetőinek minden aktív üzleti tevékenységüktől meg kell szabadulniuk és erre utasítást is adott az államtitkároknak és helyettes-államtitkároknak. A miniszter az RTL Híradó kérdésére azt mondta: ez őrá is vonatkozik, de ő soha semmilyen üzleti tevékenységet nem folytatott.

Kormánytagok cégei: L. Simon elérhetetlen

L Simon László szabadságon van, így még mindig nem lehet tudni, eleget tett-e Lázár János felszólításának, és megvált-e borászati cégében lévő részesedésétől. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ezt vasárnap egy közleményben újra kérte a tárca államtitkáraitól és helyettes-államtitkáraitól. Az MSZP szerint Lázár kezdhetné magán a folyamatot, hiszen két cégben is van tulajdonrésze.

Lázárt is érinti saját javaslata

Több minisztert és államtitkárt is érint Lázár János csütörtöki kijelentése, amely szerint elvárja, hogy a kormánytagok számolják fel a gazdasági érdekeltségeiket. Az egyik érintett épp Lázár János, akinek két cégben is van tulajdonrésze.

Nem tudni, L. Simon rendet rakott-e maga körül

Lázár János miniszter ajánlotta csütörtökön ezt neki, amikor az RTL Híradó azt tudakolta, hogy el kell-e adnia a borászatát. Kerestük az államtitkárt, de most szabadságon van.

L. Simon László és az ellentmondások

Nem tudni, hogy rendet tett-e már maga körül L. Simon László államtitkár. Lázár János miniszter ajánlotta csütörtökön neki ezt, amikor az RTL Híradó azt firtatta, hogy el kell-e adnia borászatát. L. Simon László az RTL Híradónak azt mondta, nincs köze a céghez, de ennek vagyonbevallása ellentmondott. Nem ez volt az államtitkár egyetlen vitatható állítása, összeszedtünk még néhány különös esetet.

Lázár: Valótlant állított L. Simon

Nem mondott igazat L. Simon László a vállalkozásáról - így fogalmazott Lázár János miniszter. Az államtitkár korábban az RTL Híradónak nyilatkozva letagadta, hogy tulajdonosa lenne annak a kft-nek, amely a cégnyilvántartás és a saját vagyonbevallása szerint is részben az övé. A miniszter azt javasolta az államtitkárának, hogy tegyen rendet maga körül.

Kiadták Lázár utazásait


szerző:
2015.08.10. 18:30
Kiadták Lázár utazásait

A tárca néhány napja még arra hivatkozott, mivel Lázár János saját pénzből fizeti hivatalos útjait is, ezért nem adhatnak információt ezekről a kiküldetéseiről. Hétfőn mégis kiderült: Lázár Brüsszelben Berlinben és Münchenben járt, a saját pénzén.

Lázár felfelé figyel, lefelé rúg - állítja Borókai

Borókai Gábor a Heti Válasz vezércikkében azt írta: a miniszter gyorsan jutott magasra, így csak felfelé figyel, lefelé rúg, és mindenkit megszégyenít a környezetében, és ezzel saját magát fényezi. Lázár János azt mondta, nem olvasta a cikket, de nagy tisztelője Borókai Gábornak.

Lázár: Tarlós lehülyézi és lenézi a politikusokat

Elmérgesedni látszik a viszony a főpolgármester és Lázár János között. Most Tarlós István „kezdte”. Mary Poppinshoz, hasonlította a csúcsminisztert, miután a BKV finanszírozásában nem értettek egyet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való