KERESÉS search-close

mészáros lőrinc

94 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mészáros lőrinc"

Stadionavató Mészáros csapatával

Mészáros Lőrinc csapata avatja fel az új szombathelyi stadiont. A felcsúti polgármesteré a horvát élvonalban szereplő Eszék, a Haladás velük játszik majd az adásunk után kezdődő nyitómeccsen. Az eredeti 9,6 milliárd helyett majdnem 15 milliárd forintból felépült arénát hivatalosan délelőtt adták át.

Házon kívül 2017-05-17


szerző:
2017.05.17. 23:40
Luxusszállót vett Mészáros cége

Csaknem 90 vállalkozás van Mészáros Lőrinc és családja tulajdonában vagy résztulajdonában – ez derül ki az RTL Híradó összesítéséből. A felcsúti polgármester legújabb beszerzése egy ötcsillagos szálloda, Tokaj Hegyalján. A Heti Válasz szerint másfél éve még kevesebb, mint 30 cége volt a vállalkozónak, aki nem tartja magát oligarchának. Lázár János miniszter szerint a kormány nem segíti a gazdagodását, az MSZP viszont azt mondja, Mészáros Lőrinc a vagyonát csak Orbán Viktornak köszönheti.

Házon kívül 2017-02-08


szerző:
2017.02.08. 22:40
Jól járnak Mészáros üzlettársai

Egymás után nyeri az állami útépítéseket a Duna Aszfalt és a Hódút konzorciuma. Csak az elmúlt két hónapban több mint 230 milliárd forintos megbízást kaptak. Az MSZP szerint ezzel is csak a Mészáros-klientúra gazdagodik tovább. A Duna Aszfalt és a Hódút tulajdonosai ugyanis a felcsúti milliárdos polgármester, Mészáros Lőrinc üzlettársai. A kormány szerint minden esetben a legkedvezőbb ajánlat nyert.

Mészáros Lőrinc: Simicska segített

Simicska Lajos segítsége nélkül talán nem jutott volna idáig- ezt Mészáros Lőrinc mondta a Demokrata című lapnak. Felcsút milliárdos polgármestere arról beszélt, hogy régebben sok pályázaton indult együtt a Közgéppel és kölcsönt is kapott Simicskától. Mészáros szerint jóban vannak Simicskával, igaz mostanában nem nagyon találkoznak. Simicska Lajos viszonya 2015 februárjában mérgesedett el Orbán Viktorral. A Közgép azóta sokkal kevesebb állami közbeszerzést nyert, Mészáros Lőrinc viszont időközben - a Forbes szerint -  Magyarország 28. leggazdagabb embere lett.

Mészáros Gyárfással üzletel

A NapTv korábbi székházába költözteti az Echo Tv-t Mészáros Lőrinc, a csatorna új tulajdonosa, erről a Magyar Demokratának nyilatkozott. Az épület jelenleg Gyárfás Tamásé, az úszószövetség korábbi elnökéé. A székházra tavaly 28 millió forint közpénzt költöttek. Az MSZP szerint ez felveti a hűtlen kezelés és a csalás gyanúját, ezért feljelentést tesznek. A nemzeti fejlesztési miniszter sajtófőnöke Híradónknak azt mondta, a megállapodás szerint a felújítás összegét vissza kell fizetni, mielőtt eladják az épületet.

HÍRCSÁRDA: Meglepetés Felcsúton

A nemrég napilapokkal és az Echo TV-vel médiamogullá vált Mészáros Lőrinc szilveszter előtt egy nappal váratlanul atomerőműblokknak adott életet. Az örömtől sugárzó apa az RTL Híradóval közölte, az újszülött jól van. A kicsi a kettes blokk nevet kapta.

900 millió futsal-stadionra

Több mint 50 milliárd forintot osztott ki a kormány az év végén sportcélú fejlesztésekre. Ez a Magyar Közlönyből derült ki. Például 900 millió forintot kap Dunakeszi egy futsal-csarnok építésére, korábban itt sportolt Szijjártó Péter. Határon túlra is jutott magyar közpénz: Mészáros Lőrinc idén vette meg az eszéki focicsapatot, most 1 milliárd forintot kap az eszéki sport akadémia. Az LMP szerint a kormány gátlástalanul osztja a saját szűk érdekkörének a pénzt. A Kormányzati Tájékoztatási Központ kérdéseinkre annyit válaszolt: az ünnepek alatt nem politizálnak.

Mészáros: Nem vagyok átlagember

Nem átlagember és nem tudja, pontosan mekkora vagyona van - ezt Mészáros Lőrinc mondta saját magáról a 444 és a HírTV újságíróinak szerdán. A felcsúti polgármester a faluházban tartott meghallgatása után beszélt arról is, hogy mindenki saját maga ismeri a pénztárcáját így eldöntheti, hogy hová megy pihenni. Hozzátette: nem lehet összekeverni az átlagembereket és a felső-középosztálybeliket. Mészáros Lőrinc azt is elmondta, karácsonykor megajándékozzák egymást Orbán Viktorral, mert barátok.

Nem keresnek túl jól Mészáros emberei

Mészáros Lőrincről a legfrissebb hír, hogy megvett egy tokaji borászatot, ami egyből állami megrendeléshez jutott. Igaz, állítólag ingyen dolgoztak. A milliárdos felcsúti polgármester cégeinek se szeri, se száma, és majdnem 700 ember dolgozik neki. De vajon ők mennyire részesülnek a 100 leggazdagabb magyar egyikének sikeréből? Vajon hogy keresnek az országos átlaghoz képest?

„Csak szóbeli megállapodás volt”

Csak szóbeli megállapodást kötött a Földművelésügyi Minisztérium Mészáros Lőrinc borászatával az 1956-os évjáratú borok átpalackozásáról. Az RTL Híradó hétfőn számolt be arról, hogy Tokaj-hegyaljai borászatot vett 120 millió forintért a felcsúti polgármester és rögtön állami megbízást is kapott. A cég ingyen vállalta az átpalackozást, a folyamatot az Élelmiszer-biztonsági Hivatal és a minisztérium is felügyelte. Az MSZP szerint a szívességet az állam később fogja meghálálni Mészáros Lőrincnek. A Földművelésügyi Minisztérium azt közölte, hogy az állami borászati cégnél a szüret közepén nem volt kapacitás az átpalackozásra.

Eleget fizetnek Mészáros cégei?

Minden munkavállalóra 58 millió forintos árbevétel jut a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégekben. Ezt a Figyelő számolta ki a nyilvános cégadatokból. A lap szerint hiába sikeresek a vállalkozások, a dolgozók átlagos bruttó fizetése 30 ezer forinttal elmarad attól, amit a versenyszférában fizetnek. Az Együtt szerint Mészáros Lőrinc állami pénzből gazdagodik, mégis kizsákmányolja a munkavállalóit, Lázár János miniszter szerint viszont minden cég annyit fizet az alkalmazottainak, amennyit akar.

Liszkay Gábor a Népszabadságnál

Órákon át tárgyalt szerdán a Népszabadság épületében Liszkay Gábor. A Magyar Nemzet korábbi főszerkesztője, a kormányközeli Magyar Idők tulajdonosa igazgatótanácsi tag lett a Népszabadság kiadójában. A céget a sajtóhírek szerint a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez köthető Opimus csoport vette meg. A Párbeszéd szerint a miniszterelnök strómanokon keresztül vásárolja fel a magyar médiát, a Fidesz frakcióvezetője szerint viszont kizárt, hogy jobboldali lap lesz a Népszabadságból.

Elkelt a Népszabadság kiadója

A Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesterhez köthető Opimus Press Zrt. megvette a Népszabadságot korábban kiadó Mediaworks Hungary Zrt.-t részvényeinek 100 százalékát. A Mediaworkshöz tartozik még a Világgazdaság, a Nemzeti Sport, és több vidéki napilap is. A hírt az Opimus Press hozta nyilvánosságra a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A Gazdasági Versenyhivatal már jóvá is hagyta a tranzakciót. Mészáros Lőrinc néhány napja még talányos választ adott a HírTv-nek, amikor megkérdezték tőle, tervez-e vásárlást a médiában.

A felcsúti foci kapta a legtöbb támogatást

11 milliárd forintot kapott TAO, azaz társasági adó támogatásokból a Felcsúti focicsapat az elmúlt öt évben - írta meg az Átlátszó.hu. Az oknyomozó portál az Emberi Erőforrások Minisztériumának adataiból derítette ki, hogy Mészáros Lőrinc falujának csapata egy év alatt több támogatáshoz jut, mint a Fradi, a Diósgyőr, vagy az Újpest öt év alatt összesen. Az Együtt szerint ebből pontosan látszik, hogy hibás a TAO rendszer.

RTL II: Mészáros cége újíthat fel sorompókat

Kétmilliárd forintért újíthat fel sorompókat Mészáros Lőrinc egyik cége. Erről a Napi.hu írt a Közbeszerzési Értesítőre hivatkozva. Közbeszerzési kiírásában a MÁV négy részre osztotta Magyarországot és minden részre külön-külön lehetett ajánlatot tenni, végül mindegyiket a felcsúti polgármester cége nyerte meg. Így a vállalkozás összesen egy milliárd 988 millió forintból végzi el az új sorompók telepítését, valamint a régiek korszerűsítését. Ez teljes egészében uniós támogatás.

Titkolják, hogy került Mészáros a yachtra

Hivatalosan nem bérelhette a Magyar Narancs szerint azt a csaknem másfél milliárd forintos luxusjachtot Mészáros Lőrinc, amelyen a lap munkatársai lefotózták. Egy offshore hátterű cég tulajdonaként Máltán vették lajstromba a hajót, amelyen a besorolása szerint csak a tulajdonos és a vendégei utazhatnak. Mészáros Lőrinctől hétfőn is hiába kérdeztük: milyen jogcímen tartózkodott a hajón, amihez hasonlót 10 és 30 millió forint közötti összegért lehet bérbe venni egy hétre.

Mészáros Lőrinc gyerekei cégét bízták meg

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége is kapott munkát a felcsúti kisvasút, valamint a szintén felcsúti Makovecz-stílusú kazánház építésénél. Ez a társaság honlapjáról derült ki. Az RTL Híradó kereste Mészáros Lőrincet, hogy nem érzi-e összeférhetetlennek, hogy az általa vezetett alapítvány a gyerekei cégének ad megbízásokat, de nem reagált. Az LMP szerint a projektekre adott pénzt másra is el lehetet volna költeni.

Luxusjachton hajózott Mészáros Lőrinc

Közpénzből urizál Mészáros Lőrinc. Ezt állítja az Együtt, miután a Magyar Narancs megírta: másfél milliárdos luxusjachton hajózott a felcsúti fideszes polgármester. A luxushajó egy Máltán bejegyzett cég tulajdona. Mészáros Lőrinc nem válaszolt kérdésünkre, hogy bérelte a hajót, vagy csak vendégeskedett a fedélzeten.

Balatoni szállodát vett Mészáros cége

Szállodája is lett Mészáros Lőrincnek. A felcsúti polgármester cége a négycsillagos balatonalmádi Ramada Hotelt vette meg. A szálloda korábbi tulajdonosa szerint Mészáros jó üzletet csinált, mert a Ramadának csak tavaly 20 százalékos nyeresége volt. Hogy mennyiért cserélt gazdát a szálloda, azt nem tudni. Az MSZP szerint Mészáros Lőrinc csak azért gazdagodhat ilyen mértékben, mert jó kapcsolatban van Orbán Viktorral.

Mészáros ügyvédje is álláshalmozó

Mészáros Lőrinc ügyvédje is a jegybanki álláshalmozók között van - tudta meg az RTL Híradó. Vörös József, aki a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia jogi képviselője is, egyszerre három posztot tölt be jegybanki szervezeteknél. Az Együtt szerint azért őt nevezték ki, hogy ne derüljenek ki az alapítványok ügyei. A szervezeteknél azt állítják, az ügyvédre 25 éves jogi tapasztalata miatt esett a választás.

50 millió Mészáros jogi képviselőjének

50 millió forintos megbízást kapott a MÁV-tól Mészáros Lőrinc jogi képviselőjének ügyvédi irodája. A Nemzeti Bank alapítványainál és cégeinél több állással is rendelkező Kardkovács Kolos egykori helyettes államtitkár ügyvédi irodája pedig havi nettó 600 ezer forintért ad jogi tanácsokat a Miniszterelnökséghez tartozó Várgondnokságnak. Mindez azokból a dokumentumokból derült ki, amelyeket Mesterházy Attila, MSZP-s képviselő kért ki a minisztériumoktól. Szerinte a rokonok és a barátok kapják a jól fizető megbízásokat, a Miniszterelnökség viszont azt mondja, szakmai alapon döntenek.

Mészáros eltitkolt villája


szerző:
2016.07.01. 18:45
Mészáros eltitkolt villája

Mészáros Lőrinc eltitkolt villájában nyaral a Barcelona labdarúgócsapatának egyik sztárja - állítja a HVG.hu egy horvát lapra hivatkozva. Ivan Rakitic nyaral a milliárdos felcsúti polgármester villájában, aki egyben az eszéki labdarúgócsapat tulajdonosa. Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatában van egy horvátországi nyaraló, de nem ez. A Direkt36 oknyomozó portál éppen azért indította a vagyonosodás.hu című oldalt, hogy feltárják a politikusi vagyonnyilatkozatok pontatlanságait.

Mészáros cége nyert a XIII. kerületben is

Mészáros Lőrinc cége újíthatja fel a Lehel Csarnokot 225 millió forintért egy másik társasággal közösen. Ez a Közbeszerzési Értesítőből derült ki. A cégbe tavaly júniusban vásárolta be magát a felcsúti polgármester, aki így résztulajdonossá vált. A nyílt pályázatot az MSZP-s Tóth József vezette 13. kerületi önkormányzat írta ki. Az önkormányzat azt közölte, a pályázataiknál nem szempont az, hogy ki a tulajdonos, az elsődleges szempont a szakértelem, az ár és a referencia.

Másfél milliárdos bírságot kaphat a kormány

Több mint másfél milliárdos bírságot kaphat a kormány, amiért kizárta egy közbeszerzésből Simicska Lajos cégét, a Közgépet – írta meg a Világgazdaság. Mindez még tavaly történt, miután nyilvánosan megromlott a viszony a milliárdos nagyvállalkozó és Orbán Viktor között. Az érintett beruházását végül a Közgép helyett Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége nyerte el. A kormány szerint ők törvényesen jártak el és vitatják a bírságot. Az MSZP szerint már kimutatható kár éri az országot a szabálytalan közbeszerzések miatt.

Mészáros Lőrinc cége szereli a klímát az MTK-nál

Mészáros Lőrinc klímaszerelő cége is dolgozik az MTK új stadionján, erről az Átlátszó írt először. A sportlétesítményt 6,3 milliárd forint közpénzből építik. Deutsch Tamás, a klub elnöke azt mondta, az alvállalkozók kiválasztásához az MTK-nak nincs köze. Az építő konzorcium pedig nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért pont azt a céget választották, amelyben a felcsúti polgármester résztulajdonos. Az MSZP szerint nem meglepő, hogy ahol verseny nélküli pénzosztás van, ott feltűnik Mészáros Lőrinc is.

Vállalkozók, akik az államból szereznek újabb és újabb milliárdokat

Jó pár olyan ember is felkerült a leggazdagabb magyarokat gyűjtő egyik listára, akik erős kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek. Ők azok, akiknek a milliárdjai legfőképpen, ha nem szinte teljesen, az államtól származnak. Közbeszerzés közbeszerzés hátán, úgy mennek hozzájuk az állami milliárdok, mint ahogy a mesében a kis gömböc nyelte el az embereket. Andy Vajna, Mészáros Lőrinc és Garancsi István cégei pont így halmozzák a cégeket és a munkákat. De egészséges így a piaci verseny?

Megháromszorozta vagyonát Mészáros Lőrinc

35 milliárd forinttal gyarapította egy év alatt a vagyonát Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója - ez derül ki a napi.hu, "A 100 leggazdagabb" című kiadványából. Az összeállítás szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester majdnem megháromszorozta vagyonát, csaknem 24 milliárdja van. Új szereplő ezen a listán is Andy Vajna, aki immáron Vajna András György néven szerepel a 16. helyen, 44 milliárd forinttal.

Nem földügyekről, fociról beszélgettek

A kávézás napján vonta vissza három, Mészáros Lőrinc által bérelt föld árverési kiírását a Nemzeti Földalapkezelő. A felcsúti polgármester éppen azon a napon találkozott az állami földekért felelős államtitkárral egy budapesti szállodában. Bitay Márton a kávézás után azt állította: földügyekről nem, csak fociról beszélgettek. Az Együtt szerint ezzel bebizonyosodott, hogy Mészáros Lőrinc a földekről egyeztetett. A minisztérium szerit viszont csak technikai okból vonták vissza az árverést, amit még május végén megtartanak.

Mészáros megvette, az MTVA szerződött

Nem sokkal azután, hogy Mészáros Lőrinc bevásárolta magát egy hűtéstechnikai cégbe, az állami média három szerződést is kötött a felcsúti polgármester új érdekeltségével. Szerintük Mészáros Lőrinc személyének semmi köze a megbízásokhoz. Az Együttnél viszont azt mondják, tudatos üzleti terv alapján támogatja a kormány Mészáros cégeit.

Azt gyanítják, Mészáros cégének kedveznek

Problémásnak tart, és még a nyertesek kihirdetése előtt információkat kért egy 420 milliárd forintos közbeszerzésről az Európai Bizottság Magyarországtól. Egy olyan szennyvíz-beruházásról van szó, amelyről a Világgazdaság szerint az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz is érdekezett bejelentés, miszerint a pályázattal mások mellett Mészáros Lőrinc építőipari cégét akarják helyzetbe hozni. A lap szerint a bizottság a projekt leállítását is kérte, de ezt a pályázatot kiíró állami ügynökség cáfolja. Szerintük az sem igaz, hogy konkrét cégekre írták volna ki a tender.

Megint drágábban épít Mészáros cége?

Ismét a tervezettnél drágábban építhet vasutat Mészáros Lőrinc egyik cége - tudta meg a Népszabadság. A felcsúti polgármester másik két céggel közösen nyerte meg a Szántód- Balatonszentgyörgy közötti szakasz felújítására kiírt pályázatot. A beruházás eredetileg 53 milliárd forintba került volna, végül mégis több mint 72 milliárdot fizet az állam.

Újabb Habsburg-épületekhez jutott Mészáros

Újabb Habsburg-épületekkel gazdagodott Mészáros Lőrinc alapítványa. A Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány még decemberben vette meg azt a céget, amelyiknek egyetlen tulajdona egy alcsútdobozi 2 hektáros terület, rajta két épülettel. Az egykori Habsburg kastélyhoz tartozó mosóház és lovarda épp az Arborétum és a Puskás Sport Hotel között van. A HVG információi szerint Mészáros Alapítványa 70 millióért jutott hozzá a területhez. A Demokratikus Koalíció szerint Mészáros lassan felvásárolja egész Fejér megyét.

44 millióért vett földet a majorság körül

Egyedüli licitálóként, kikiáltási áron szerezte meg Mészáros Lőrinc a Hatvanpusztai Majorsággal határos állami földterületet. A felcsúti polgármester földjei így már majdnem teljesen körbeveszik az egykori Habsburg birtokot, amelynek mostani tulajdonosa Orbán Viktor édesapjának a cége. Az Együtt szerint, ma Magyarországon nem azoké a föld, akik megművelik.


 

Naperőművet is építhetnek a lovardában

Kisebb teljesítményű naperőművet is felépíthet a Nemzeti Lovardában a felcsúti polgármester családi cége. Az épületegyüttest egy másik vállalkozással közösen újíthatja fel a Mészáros Lőrinchez köthető cég. A beruházás 700 millió forinttal drágább lesz a tervezettnél - derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A Nemzeti Vagyonkezelő szerint ennek az az oka, hogy az eredetileg becsült áron senki sem vállalta a munkát. A kiserőműre pedig azért van szükség, mert magas volt a lovarda rezsije.

7,7 milliárdos munkát kapott Mészáros cége

13 milliárd forintba, a tervezettnél csaknem másfélszer többe kerül a Zalaszentiván és Szombathely közötti vasútvonal villamosítása. A beruházást Mészáros Lőrinc egyik felcsúti cége, az R-Kord nyerte konzorciumban.

Mindenki eljárást kezdeményez

Tömegesen kezdeményezne vagyonnyilatkozati eljárásokat Orbán Viktor ellen az Együtt. Juhász Péter erről a kormányfő édesapjának hatvanpusztai birtoka előtt beszélt. A politikus szerint Orbán Viktornak tisztáznia kell, hogy használja-e a birtokot, amelyet hivatalosan Mészáros Lőrinc bérel a miniszterelnök édesapjától. Közben a Fidesz budapesti szervezete bejelentette: Juhász Péter életmódja miatt ők is eljárást kezdeményeztek az ellenzéki politikus ellen.

Parlamenti vita Mészáros Lőrincről

A miniszterelnök strómanja-e Mészáros Lőrinc? Erről vitázott a parlamentben Orbán Viktor, és Vona Gábor. A Jobbik elnöke vizsgálóbizottságot állítana fel, amely kivizsgálná a kormányfő környezetének gazdagodását. Orbán Viktor visszautasította, hogy strómanja lenne, és szerinte a Jobbik elnökének saját háza táján kellene körülnéznie.
 

A majorság környéki földeket is megvették

850 millió forintért megvette a hatvanpusztai majorság környéki állami földeket Mészáros Lőrinc és családja a földárveréseken. Az általuk licitáláson megnyert földek fele ekörül a majorság körül helyezkedik el. A Demokratikus Koalíció nem érti, honnan volt Mészáros Lőrincnek ennyi pénze.

Lázár szerint többet is nyerhettek volna

Kevesli Lázár János azt a pénzt, amelyet Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Tiborcz István és Simicska Lajos cégei nyertek az uniós pályázatokon. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ugyanis az uniótól kapott pénz alig néhány százaléka jutott nekik, a többi pedig külföldieknek.

Mészáros Lőrinc bérleményét őrzi Nárcisz

Mészáros Lőrinc bérleményében él a miniszterelnök kutyája. Nárciszt Orbán Viktor mutatta be Facebook oldalán. A 444.hu derítette ki, hogy a kutya a hatvanipusztai majort őrzi. A 13 hektáros ingatlant Orbán Viktor apjától bérli a felcsúti polgármester. Az LMP szerint a kutya a bizonyíték rá, hogy a miniszterelnök is használja a majorságot.

Mészáros Lőrinc is tételt húzott

Tételt húzott és vizsgázott, mint minden más diák - így lett Aranykalászos gazda Mészáros Lőrinc. Az oktatást szervező cég vezetője azt mondta a Híradónak: a miniszterelnök jó barátja is tisztességesen elvégezte a gazdaképző tanfolyamot ezért kaphatta meg az OKJ-s papírt, amivel földet vásárolhatott. Mészáros Lőrinc és családja eddig 1400 hektár földet nyert el az állami földárverésen, majdnem 2 milliárd forintért. Az Együtt viszont kamunak tartja az ilyen gyorstalpalókat, ezért szerintük Mészáros Lőrinc földszerzése jogtalan.

Nem másolható Mészáros vagyonnyilatkozata

Naponta 2 millió forintnál is többet keresett tavaly Mészáros Lőrinc. Ez a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatából derül ki, amelyet csak az önkormányzati hivatalban lehet megnézni, előre egyeztetett időpontban. Felvétel sem készülhetett a dokumentumról. Mindez egyébként jogszerű.

Nagy üzlet: kormányközeli vásárlók a földárveréseken

A földművelésügyi miniszter büszkén jelentette be a nemzeti földalap honlapján, hogy tiszta és átlátható viszonyok között ad el az állam körülbelül 350 ezer hektár földterületet. Fazekas Sándor rokona így tiszta és átlátható viszonyok között tudott földet venni 150 millió forintért. Mint ahogy L. Simon László államtitkár felesége is, 280 millióért. És Mészáros Lőrinc a családjával, akik csaknem 2 milliárdért vásároltak be. Vagy Győrffy Balázs fideszes képviselő, 90 millióért. Amióta tartanak az árverések, sok kormánypárti vagy kormányközeli vevő járt sikerrel. Győrffy Balázst meg is látogattuk a földjén.

Mészáros fia is vehetett földeket

Mészáros Lőrinc idén 23 éves fia is vehetett földeket az állami földárveréseken. Eddig csak annyit lehetett tudni, hogy Mészáros Lőrinc néven 401 hektár állami föld kelt el, a felcsúti polgármester viszont azt állította, ő csak 239 hektárt vett. Kiderült, hogy Mészáros Lőrinc azonos nevű fia is ugyanarra a lakcímre van bejelentve. Mivel a Nemzeti Földalapkezelő nyilvános dokumentumaiban csak a nyertes nevét és a címét tüntetik fel, ilyen esetben lehetetlen kideríteni, hogy az adott földet pontosan a család mely tagja vette meg.

A kormány szerint nevetségesek a korrupciós vádak

Vajon hogy lehet az, hogy Mészáros Lőrinc két év alatt 50 milliárdnyi közbeszerzést nyert? Vajon hogy lehet az, hogy a jegybankelnök fia közvetve ugyan, de a jegybanktól kapott hatalmas hitelt? Hogy juthatott földhöz számos kormányközeli szereplő? És trafikhoz? És még sorolhatnánk a hasonló kérdéseket. Ezekre kerestük a válaszokat, és ezekről az ügyekről beszélgettünk egy korrupciókutatóval. Persze ezek az ügyek - a kormányzati nyilatkozatok szerint - minden jogszabálynak megfelelnek. És Önök szerint?

Fazekas: „Mészáros Lőrinc nem nagygazdálkodó”

A földművelésügyi miniszter szerint Mészáros Lőrinc nem nagygazdálkodó. Hiába nyert a felcsúti polgármester és családja az állami földárveréseken 1400 hektár földet, Fazekas Sándor Híradónknak azt mondta: a családtagok vagyonát nem kell összeszámolni. A miniszter arról is beszélt: Mészáros Lőrinctől kell megkérdezni, hogy mit csinál azokkal a földekkel, amelyeket a megengedett 300 hektáros limit fölött nyert el az árveréseken. Mészáros Lőrinc azt állítja: kevesebb földet vett 300 hektárnál. A Jobbik feljelentést tesz a gyanús földvásárlások ügyében.

Mészáros sokat nyert, Simicska sokat veszített

Két év alatt ötven milliárd forintnyi állami megrendelést nyert önállóan vagy konzorciumok tagjaként Mészáros Lőrinc cége. Orbán Viktor barátja tavaly szinte ugyanannyit nyert, mint egy egy évvel korábban. Ezzel párhuzamosan viszont Simicska Lajos cége, a Közgép, amely korábban rengetegszer nyert, már csak huszadannyi közbeszerzéshez jutott tavaly, mint 2014-ben. Az LMP szerint egyértelmű a helyzet. Az nyer, aki jóban van Orbán Viktorral. A kormány szerint nem azon múlik, ki mennyi közbeszerzést nyer, hogy milyen a kapcsolata a miniszterelnökkel.

Mészáros több földet vett a megengedettnél

A megengedettnél 100 hektárral több, összesen 400 hektár állami földet vásárolt magának Mészáros Lőrinc. Ez derül ki a most nyilvánosságra hozott hivatalos árverési jegyzőkönyvekből.

Sportcsarnok is épülhet Felcsúton

Kézilabdamérkőzésekre alkalmas sportcsarnok is épülhet Felcsúton, lelátóval, futópályával, tárgyalókkal és büfékkel. A stadion, a kisvasút és a kerékpárút mellé új beruházás jöhet Orbán Viktor szülőfalujába. A sportcsarnokra újabb 1,3 milliárd forintot kaphat a felcsúti polgármester vezette alapítvány a társasági adókedvezményből.

TAO: a felcsúti akadémia kapta a legtöbb pénzt

Idén is a felcsúti fociakadémiát üzemeltető alapítvány kaphatja a legtöbb pénzt a társasági adókedvezményből. A Mészáros Lőrinc vezette alapítvány 4 év alatt egymaga majdnem 10 milliárd forinthoz jutott.

Vagyonosodásokat vizsgáltatnának

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez az Együtt az összes kormánytag ellen, és megvizsgáltatnák olyan milliárdos vállalkozók pénzügyeit is, mint Mészáros Lőrinc vagy Garancsi István. Jövőre ugyanis már csak akkor lehet valakinél vagyonosodási vizsgálatot tartani, ha saját maga kéri, vagy ügyében büntetőeljárás van folyamatban. A Fidesz azt javasolja, az Együtt alelnöke saját magán kezdje a vizsgálatot.

Nem tudja Mészáros, miért drágább a lovarda

Nem tudja pontosan Mészáros Lőrinc, hogy cége miért másfél milliárd forinttal drágábban építi meg a felújított szilvásváradi ménesbirtokot, mint amennyire a kormány becsülte a beruházást. A felcsúti polgármester, Orbán Viktor barátja erről a Hír TV-nek beszélt. A kormányt hiába kerestük, nem árulták el, hogy miért kerül 4,6 helyett 6,2 milliárd forint közpénzbe a beruházás. Az MSZP szerint a felcsúti polgármester meggazdagodását Orbán Viktornak köszönheti.

6 milliárdos megbízás Mészáros cégének

Mészáros Lőrincék építik a Szilvásváradi Lovasközpontot több mint 6 milliárd forint közpénzből - szúrta ki a Napi.hu a Közbeszerzési Értesítőből. Az előzetesen becsültnél másfél milliárddal drágábban vállalták a munkát, egy egri vállalkozással álltak össze, és egyedüli indulóként nyertek a tenderen. A kormány nem válaszolt, honnan teremtik elő a másfélmilliárdos különbséget. A Párbeszéd Magyarországért és a Demokratikus Koalíció szerint idézzük, a miniszterelnök jóbarátjának zsebeit tömködik.

Templomban gyűjt aláírást a Fidesz

A felcsúti katolikus templom ajtajában gyűjtött aláírásokat a Fidesz a betelepítési kvóta ellen. A Hír Tv rögzítette, hogy a vasárnapi mise előtt, az ajtóban kértek állásfoglalást a menekültekről. Mészáros Lőrinc polgármester vasárnap azt mondta, nem tudott az akcióról, a Fidesz-frakció szóvivője szerint viszont szabad templomnál aláírást gyűjteni. Az MSZP felszólítja a kormánypártot, hogy hagyják békén a híveket.

A felcsúti polgármester nem áll le, cégeket vásárol és dől a pénz az akadémiához

Mészáros Lőrinc, a gázszerelőből lett milliárdos egyszerűen nem tud leállni. A 100 leggazdagabb magyar egyike csak az idén 7 céget is megvett: van köztük pizzagyár, biosüti-üzem, ásványvíz palackozó. És közben hatalmas összeget kapott az általa irányított Puskás Akadémia: valamivel több mint 3 milliárd forintot, ami jórészt fűthető pályákra megy majd. És ez majdnem annyi, mint amennyiből a teljes felcsúti fociaréna felépült. Oroszi Babettel néztünk körül Felcsúton és környékén, ahol már csak egy kis idő, és sok 100 millióból elkészül a kisvasút is.

Csányi a világ leggazdagabbjai közt

Vagyonát 288 milliárd forintra becsüli a magyar Forbes magazin. Ezzel az összeggel Csányi Sándor ott lesz a jövőre megjelenő amerikai lapban is, amely a világ leggazdagabb embereit összesíti. A magyar lista 30. helyén ott van Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, vagyonát 24,4 milliárd forintra becsülik.

Késik a felcsúti kisvasút befejezése

Nem lett kész időre a felcsúti kisvasút, emiatt a Mészáros Lőrinc vezette alapítvány halasztást kért - tudta meg az RTL Klub. A 3 megállós kisvasút megépítésére majdnem 900 millió forintot kapott az alapítvány. A csúszásról Mészáros Lőrinc nem nyilatkozott, a szocialisták szerint felháborító az egész beruházás.

Újabb földbérlethez jutott a Mészáros-család

Újabb állami földterület bérleti jogát szerezte meg a Mészáros család - tudta meg az RTL Híradó. Mészáros Lőrinc és családtagjai korábban Fejér megyében több, mint 1300 hektár föld bérleti jogát nyerték el, most újabb 18 hektárt nyertek.

Mészáros Lőrincé lesznek a bérelt földek?

Ha akarja, végleg megszerezheti Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a bérelt állami földjeinek egy részét. A Blikk összeállítása szerint az állam 640 hektárnyi olyan területet értékesítene, amelyet Mészáros Lőrinc vagy családtagjai bérelnek. A kikiáltási ár majdnem 1 milliárd forint lesz. Az MSZP szerint a kormány saját embereinek adja oda a földeket, a földügyekért felelős államtitkár viszont azt mondja, a földek eladásának nincs köze Mészáros Lőrinchez.

Orbán megvédte milliárdos jóbarátját

Védelmébe vette Mészáros Lőrincet az Országgyűlésben Orbán Viktor. A miniszterelnök egy kérdésére válaszolva azt mondta, nagy bajban lenne Felcsút és környéke, ha nem működne olyan sikeres vállalkozó ott, mint Mészáros Lőrinc. Orbán Viktor jóbarátja több, milliárdos állami megbízást kapott az utóbbi években. A miniszterelnök évekkel ezelőtt Simicska Lajost is megvédte, a tulajdonában lévő Közgépet akkor még mintavállalatként emlegette.

Sietnie kell Mészáros cégének


szerző:
2015.10.18. 18:35
Sietnie kell Mészáros cégének

Rohamtempóban kell felszerelnie napelemekkel Mészáros Lőrinc cégének a bicskei tanuszodát. Mint ahogy híradónkban elmondtuk, Mészáros vadonatúj vállalkozása alig négy hónappal a megalakulása után, október elején nyerte el a 140 milliós munkát egy meghívásos pályázaton. A bicskei önkormányzat már azelőtt kihirdette Mészárosék győzelmét, hogy egyáltalán eldőlt volna, megkapják-e a beruházáshoz az uniós támogatást. Ahhoz pedig, hogy az unió fizessen, decemberig be is kell fejezni a munkát.

Mészáros Lőrinc új cégével is nyer

Épp 4 hónapos Mészáros Lőrinc új építőipari cége, és máris csaknem 1 milliárd forintos állami megbízást kapott. Orbán Viktor jóbarátja feleségével és lányával alapította a vállalkozást, amely felújítja a szombathelyi püspöki palotát és korszerűsíti a bicskei uszodát is. A DK szerint a NAV-nak vagyonosodási vizsgálatot kellene kezdeményezni Mészáros Lőrinc ellen.

„Mészáros Lőrinc helyben gazdálkodó földműves”

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester helyben gazdálkodó földműves, így vásárolhat földet a kormány által bejelentett földeladásokon. Ezt nyilatkozta a földművelésügyi miniszter.

Meghívásos pályázaton nyert Mészáros

A felcsúti polgármester vállalkozása Bicskén végezheti az általános iskolák energetikai korszerűsítését. A meghívásos pályázaton Mészáros Lőrinc cége 149 millió 886 ezer forintos ajánlatot adott, nyílt közbeszerzést 150 millió forint fölött kell hirdetni.

Kikötőt is építhet a felcsúti polgármester

Mészáros Lőrinc cége is részt vehet a Győr-Gönyüi kikötő megépítésében. A 7 milliárdos munkára pályázók közül mindenki mást kizártak, köztük Simicska Lajos cégét, a Közgépet is.

„Mészáros véletlenül volt feledékeny”

A rendőrség szerint véletlenül hagyta ki egyik cégét a vagyonnyilatkozatából Mészáros Lőrinc. Ezért elutasították a feljelentést a milliárdos felcsúti polgármester ügyében. Mészáros azt a céget nem írta be a nyilatkozatba, amelyben a másik tulajdonos a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Kiss Szilárd, korábbi moszkvai agrárattasé. A DK szerint, ha egy fideszes politikus törvényt sért, elég azt mondania, hogy véletlen volt.

A felcsúti akadémia építheti a kisvasutat

Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor akadémiája építheti a Felcsúti kisvasutat. A Hír24 írta meg, hogy az egyetlen pályázó, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát üzemeltető Alapítvány nyerte a beruházást. Így a szervezet 600 millió forintnyi uniós támogatást kap a Pancho Arénát a Puskás hotellel összekötő kisvasút építésére.

Mészáros öccse a Várkert Bazárnál dolgozott

A felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc öccsének cége szállíthatja az üzemeltetéshez szükséges gépeket és szerszámokat a Várkert Bazárba - tudta meg a Magyar Narancs. Mészáros János cége az Agro-Felcsút Kft. több mint 8 milliós megbízást nyert el, úgynevezett hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban. A Transparency International szerint ez a közbeszerzési forma a korrupció melegágya.

Mészáros János cége több mint 8 milliós megbízást nyert el

A felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc öccsének cége szállíthatja az üzemeltetéshez szükséges gépeket és szerszámokat a Várkert Bazárba - tudta meg a Magyar Narancs. Mészáros János cége az Agro-Felcsút Kft. több mint 8 milliós megbízást nyert el, úgynevezett hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban. A Transparency International szerint ez a közbeszerzési forma a korrupció melegágya.

Mészárosé maradt a föld


szerző:
2015.05.05. 18:40
Mészárosé maradt a föld

Pályázat nélkül meghosszabbították a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Székesfehérvár környéki földek bérleti szerződéseit, miközben Simicska Lajos elbukta az állami birtokok használatát - értesült a Blikk. Orbán Viktor miniszterelnök múlt hétvégén az ECHO Tv-ben arról beszélt, hogy a kormány nem támogatja a nagybirtokokat. A Földalapkezelő kedden azt közölte, senkivel sem kivételeznek, és az állam nagyobb bevételre számíthat, ha a terület Mészároséknál marad. Az MSZP szerint viszont a földtörvény kijátszása folyik, a felcsúti polgármestere elvesztené a területet, ha megpályáztatnák vele.

Újabb milliárdos megbízás Mészáros cégének

Újabb milliárdos közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc cége. A felcsúti polgármester csaknem tízmilliárd forintért erősíthet meg árvízvédelmi gátakat egy békési céggel közösen. A jórészt uniós pénzből finanszírozott projektet az Országos Vízügyi Főigazgatóság írta ki. Négy cég pályázott, de ajánlattevésig már csak Mészárosék konzorciuma jutott el. Az Együtt szerint Magyarországon már csak Orbán Viktor barátai nyerhetnek állami megbízásokat. A fejlesztési tárca államtitkára azt mondta: a közbeszerzés mindenben megfelelt a szabályoknak.

Mészáros Lőrinc cége újabb milliárdos megbízást kapott

Majdnem tízmilliárdos közbeszerzést nyert Mészáros Lőrinc cége – erről a napi.hu írt. A lap szerint a gázszerelőből lett milliárdos felcsúti polgármester olyan pályázaton nyert, amelynek feltételeit csak a Békés-Drén Kft-vel közös konzorciuma tudta teljesíteni. A projektet uniós pénzből finanszírozza a vízügyi főigazgatóság.

A húsok áfáját csak egységesen szabad csökkenteni

Tönkremehetnek a baromfitermelők amiatt, hogy a kormány csak a sertéshús áfáját csökkenti, ezt mondta az RTL Híradónak a baromfi terméktanács vezetője. A pénzügyminisztérium szerint lehet, hogy baromfihúsból több fogy, de miután a sertéshús drágább ezért annak az árát akarták levinni. Az Demokratikus Koalíció szerint viszont inkább az van a döntés hátterében, hogy a Mészáros Lőrincnek - Orbán Viktor jóbarátjának - sertéstelepe van, és nem baromfitelepe.

Tönkremehetnek a baromfitartók


szerző:
2015.04.23. 18:35
Tönkremehetnek a baromfitartók

A baromfi terméktanács vezetője szerint a húsok áfáját csak egységesen szabad csökkenteni. A pénzügyminisztérium szerint lehet, hogy baromfihúsból több fogy, de miután a sertéshús drágább ezért annak az árát akarták levinni. Az Demokratikus Koalíció szerint viszont inkább az van a döntés hátterében, hogy a Mészáros Lőrincnek - Orbán Viktor jóbarátjának - sertéstelepe van, és nem baromfitelepe.

A csatornázások miatt vált lakhatatlanná otthona?

Átlátni egy felcsúti ház falán, annyira reped az épület. Kovácsék otthonát már csak a köré állított gerendák tartják össze. Azt mondják: azóta van baj, mióta csatornáztak az utcában. A kétségbeesett asszony már Orbán Viktornak is elmondta a gondját, de azt mondja, a miniszterelnök nem tudott segíteni. Az építési hatóság most lakhatatlanná nyilvánította a házat és költözésre kényszeríti a felcsúti családot, csak épp azt nem tudják hová. Az önkormányzatnál azt mondták: valahogy megpróbálnak segíteni, de új házat nem építhetnek a családnak.

Házon kívül 15-03-18


szerző:
2015.03.18. 23:25
Házon kívül 15-03-18

Házon kívül: Vasárnapi zárva tartás - Nyertesek és vesztesek, és kavarodás az utolsó pillanatig. A felcsúti kisvasút, amire 600 milliót szán a kormány. Sínek Mészáros Lőrinc falujától Mészáros Lőrinc falujáig.

Sínek Mészáros Lőrinc falujától Mészáros Lőrinc falujáig

Felcsúton mertek nagyot álmodni. Ha már hatalmas stadion épült a miniszterelnök falujába, és működik a futballakadémia, miért ne járjon kisvasút is? A történetben benne van a miniszterelnök jóbarátja, Mészáros Lőrinc, de a kormány is, amely 9 kisvasút-projektet futtat egyszerre, és ezt, a felcsútit kiemeltté nyilvánította. Ha összejön a terv, 600 millió forintnyi uniós pénz jut a Felcsútot és Alcsútot összekötő vonalra. De hogy milyen is lesz az? Kiderül Szondi Vanda riportjából.

Mészáros elfelejtette a közös üzletet

A felcsúti polgármesternek is volt közös üzlete a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Kiss Szilárd korábbi moszkvai agrárattaséval, tudta meg az Index. A cég szalonnával kereskedett volna Oroszországban, de az üzlet nem jött össze. Mészáros Lőrinc a hírportálnak először tagadta, hogy tulajdonos lenne a cégben, később azt mondta, nem tudott róla, hogy Kiss Szilárd is tulajdonos.

Kritizálják, mégis az Unión gazdagodnak

Miközben Orbán Viktor sorozatosan kritizálja az Uniót, addig a hozzá közel álló üzletemberek milliárdokat kerestek az utóbbi években, mert sorra nyertek el uniós beruházásokat, ezt állítja egy nemrég indult oknyomozó internetes portál. A direkt36.hu vette számba a miniszterelnökhöz köthető üzletemberek gazdagodását.

Jókor épített Mészáros sertéstelepet

Szerencséje volt Mészáros Lőrincnek. Tavaly októberben kezdett új, 600 millió forintos sertéstelepet építeni a felcsúti polgármester, éppen akkor, amikor a kormány engedélyt kért az Uniótól, hogy kétszeresére emelhesse az anyakocák után fizetett állami támogatást.

Bolthálózatot akar Mészáros Lőrinc

Saját bolthálózatot akar Mészáros Lőrinc, és rögtön a második legforgalmasabba, a Coopba vásárolta volna be magát - értesült a Népszabadság. A felcsúti polgármester azonban kosarat kapott a cégtől, a Coop az RTL Híradónak azt írta: nem szokták kommentálni az üzleti megkereséséket.

Vett egy tavat a felcsúti polgármester

Tavat vett Mészáros Lőrinc. Pontosabban a cége vásárolta meg a Bicske határában fekvő kisvárosnyi területet. Az előző tulajdonos golfpályát álmodott a tó köré, de a vállalkozás tönkrement, és a felszámoló csaknem 3 milliárd forintért hirdette meg a birtokot. Az Együtt felszólítja a felcsúti polgármestert, hogy tételesen számoljon el, miből vette a birtokot, mert szerintük csak annyit tudni, hogy az adófizetők pénzén gazdagodott meg.

Elfelejtett egymilliárd – Nincs következmény

Semmilyen következménye nincs annak, hogy Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester 1 milliárd forintot elfelejtett beírni a vagyonnyilatkozatába - ezt mondta az RTL Híradónak Gémesi György a magyar önkormányzatok szövetségének elnöke.


 

Mészáros Lőrinc elfelejtett egy milliárdot beírni

Ezt maga a felcsúti polgármester ismerte el a Híradónak. Mészáros Lőrinc szerint ez a több mint egymilliárd forint a magyarázat arra, hogyan nőhetett 300 millió forinttal a bankbetétje a korábbi bevallásához képest.

Mészáros 60 milliót tett félre havonta

Havonta 60 millió forintot, öt hónap alatt 300 milliót tudott félretenni Mészáros Lőrinc. A felcsúti polgármester azután hozta nyilvánosságra újabb vagyonbevallását, hogy az Index.hu közérdekű adatigénylést nyújtott be.
 

Mészároshoz csak az állami média mehetett

Csak az állami média és a kormany.hu lehetett jelen, amikor Orbán Viktor átadta Mészáros Lőrinc sertéstelepét. A miniszterelnök sajtófőnöke megkeresésünkre azt írta: a technikai és állategészségügyi előírások nem tették lehetővé, hogy a teljes magyar média megjelenjen az átadón.
 

Luxuslakásokat épít Mészáros Lőrinc cége

Luxuslakásokat épít Orbán Viktor jóbarátja, Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos polgármester cége a Gellért-hegyen. A területet kikiáltási áron, 376 millió forintért egy olyan cég vásárolta meg, aminek a Jobbik szerint átláthatatlan a tulajdonosi szerkezete.

A választás napja Mészáros Lőrinc falujában

A választási kampányban Felcsúton nem voltak lakossági fórumok, aki tartott volna, azt nem engedték be a faluházba. Kampányrendezvény is csak egy volt, azt a Fidesz rendezte, malacfogó versennyel, ingyen vattacukorral. Plakátok is alig voltak a faluban, csak az LMP-s jelölt hirdette így magát.  A választások előtt és a választások napján Orbán Viktor jóbarátjának, Mészáros Lőrincnek a falujában nyoma sem volt a politikai versengésnek. Minden úgy zajlott, mint máskor: minket nem szívesen láttak, a felcsútiak nem beszéltek, az ellenfelek reménykedtek, Mészáros Lőrinc pedig győzött.
 
 

Házon kívül 14-10-15


szerző:
2014.10.15. 23:45
Házon kívül 14-10-15

Házon kívül: Mosolygó miniszter - A gyerekek bőrig áztak, mégis végigmondta a beszédet a kampányban. Esély - A fiatal lányt nézőink mentették meg a hajléktalanságtól. Felcsút - A választás napja Mészáros Lőrinc falujában.

Meghalt az alcsúti juhász


szerző:
2014.10.12. 18:00
Meghalt az alcsúti juhász

Halálra gázolták a választás előestéjén Váradi Andrást, Alcsútdoboz polgármester-jelöltjét. Az Együtt-PM támogatásával induló férfi épp plakátragasztásból tartott hazafelé, amikor a baleset történt.
 

Mészáros: „Minden munkáért megharcoltam”

Kamera elé állt Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. Orbán Viktor személyes jó barátja, aki az elmúlt 4 évben meghúszszorozta vagyonát, interjút adott az RTL Híradónak, miután forgatócsoportunk megjelent a Fidesz felcsúti falunapján.

Házon kívül 14-09-03


szerző:
2014.09.04. 00:25
Házon kívül 14-09-03

Házon kívül: Szegénysorból indult, és nem szerette a focit, mára viszont dúsgazdag, és igen közel került a futballhoz. Gázszerelőből lett milliárdos, aki tömegével nyeri el az állami megrendeléseket, és igen jó viszonyt ápol a miniszterelnökkel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való