KERESÉS search-close

mtva

21 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "mtva"

Korrupcióról beszélt a rádióban Hadházy

Tiborcz István és Farkas Flórián korrupciós ügyeiről beszélt az állami rádióban Hadházy Ákos, az LMP leköszönő társelnöke, pedig a párton belüli feszültségekről kérdezték. A politikus azt mondta, az emberek 60 százalékához csak az állami média által sugárzott propaganda jut el.

RTLII Híradó 2018-01-10


szerző:
2018.01.10. 21:30
Nem büntethető a céges kukkolás

Módosítaná a büntető törvénykönyvet a Legfőbb Ügyészség, mert szerintük a most hatályos jogszabály alapján nem lehet felelősségre vonni a munkahelyi kukkolókat. Azt mondják, csak az minősül illegális adatszerzésnek, amit egy lakásban követnek el. Az ügyészség erre hivatkozva vonta vissza a gyanúsításokat az MTVA-nál kipattant lehallgatási botrányban. Az Igazságügyi Minisztériumban egyelőre vizsgálják a Legfőbb Ügyészség kérését.

Újabb 7 milliárdot kért és kapott az MTVA

Újabb hétmilliárd forint közpénzt kapott az állami média – írta meg a Népszabadság. Az indoklás szerint azért, mert az eredeti több mint 77 milliárd forintból nem tudták ellátni közfeladataikat. Az MTVA így majdnem 85 milliárd forintot költhet el idén. A Demokratikus Koalíció szerint ebből a pénzből egy sor hasznosabb dolgot ki lehetne fizetni. A kormány azt közölte: támogatja az állami médiát abban, hogy jobb és változatosabb műsorokat készítsen.

„Magasabb célokat” szolgál a poloska?

Az egyik alkalmazottnak is köze lehetett egy lehallgató berendezés elhelyezéséhez, amelyet az MTVA vezetőjének tárgyalójában találtak, erről a 168 óra írt. A lap úgy tudja, a rendőröknek arról beszélt, az eszközök telepítése idézem: magasabb célokat szolgált. Az állami média sajtóosztálya nem kommentálta a lap értesüléseit.

Lehallgatták az MTVA megbízott vezetőjét

A lehallgató készülék más néven poloska az állami tévé székházában, Vaszily Miklós irodájából került elő a hét elején. Az MTVA sajtóosztálya a Híradó kérdésére, hogy ki és hogyan talált rá a készülékre, nem válaszolt. Kerestük az MTVA vezetőjét is, de nem nyilatkozott. Az Origonak annyit mondott: megdöbbent az eseten, és hogy nem tudja, ki hallgathatta le. A Nemzeti Nyomozó Iroda tiltott adatszerzés gyanúja miatt indított nyomozást.

Együtt: Újra hamisított az állami híradó

Egy négy évvel korábbi videóról állította az állami média híradója, hogy most szilveszterkor készült, amikor a kölni dóm előtt bevándorlók erőszakoskodtak az ünneplőkkel. A felvétel valójában nem is Kölnben készült, és nem a szilveszteri erőszak látható rajta. AZ Együtt a Médiahatósághoz fordul, mert szerintük meghamisították a híreket. Az MTVA nem reagált a megkeresésünkre.

Titkolja a kutatás költségét az állami média

Németországban és Ausztriában készíttetett közvélemény-kutatást az állami média a menekültválságról. Az MTVA egyebek mellett azt szerette volna megtudni, hogy vajon Angela Merkel nyilatkozatai felelősek-e a menekültválságért, illetve mit gondolnak a magyar kerítésről. Azt egyelőre nem tudni, mennyibe került a kutatás az idén összesen 80 milliárd forintból gazdálkodó állami médiának. Az Együtt szerint az MTVA-nak beszámolnia kellene a hírekről, nem generálnia azokat.

„Az állami média egy feneketlen zsák”

Feneketlen zsákhoz hasonlította az állami média gazdálkodását az Együtt. Az ellenzéki párt szerint az államnak nem kellene átvállalnia az MTVA 47 milliárd forintos adósságát, mivel a műsorokat kevesen nézik és a híradások hangvétele is elfogult.

47 milliárdos adósságot vállal át az állam

Hiába kapott idén a központi költségvetésből 70 milliárd forintot az állami média, évek alatt 47 milliárdos adósságot halmoztak fel, amit a tervek szerint az állam átvállal. A Nemzetgazdasági Minisztériumtól megtudtuk, hogy 36 ingatlant ad át cserébe az állami tévé és rádió csatornákat összefogó MTVA, 14 milliárd forint értékben.

Volt fideszes nyerte az MTVA kommunikációját

A Fidesz-frakció volt kabinettitkárának cége nyerte el az állami média kommunikációjára kiírt tendert. A Trinity Communications fél évre 21,5 millió forintot kap az MTVA-tól.

Nem vonatkozna a közbeszerzés az MTVA-ra?

Kivenné a Fidesz a közbeszerzési törvény hatálya alól az állami médiát. Bár a kormány nem támogatja a javaslatot, arról az Országgyűlésnek kell döntenie. Ha a parlament is elfogadja a módosítást, akkor lényegében korlátok nélkül költheti el az MTVA az állami költségvetésből kapott forrásait műsorgyártásra.

Az állami tévécsatornák kerülnek az első helyre

Az állami tévécsatornák lesznek az első helyen a tévékészülékeken júliustól. Ezt törvény írja elő, de az MTVA azt is megmondaná, hogy a csatornáikat milyen sorrendben osszák ki a szolgáltatók. A híradónk által megkérdezett médiaszakértő szerint a kormány és az állami média arra játszik, hogy az emberek lusták, pedig a nézők több szolgáltatónál bármikor módosíthatnak a csatornabeosztáson. A DK szerint ettől nem fogják többen nézni az állami csatornákat. A Fidesz nem reagált.

Beleszólnak a tv csatornák sorrendjébe

Az állami tévécsatornák lesznek az első helyen a tévékészülékeken júliustól. Ezt törvény írja elő, de az MTVA azt is megmondaná, hogy a csatornáikat milyen sorrendbe tegyék a szolgáltatók. Az RTL Híradó által megkérdezett médiaszakértő szerint a kormány és az állami média arra játszik, hogy az emberek lusták, pedig a nézők bármikor módosíthatnak a csatornabeosztáson. A DK szerint ettől nem fogják többen nézni az állami csatornákat. A Fidesz nem reagált. 

Százezrekért blogolnak a polgármesterek

Több százezer forintot fizet az MTVA többek közt fideszes polgármestereknek azért, hogy blogot írjanak az állami média internetes oldalán - tudta meg az Átlátszó.hu. Van olyan politológus, aki négy hónap alatt 620 ezer forintot kapott írásaiért. A blogolók között van például Szita Károly, Páva Zsolt és Kriza Ákos fideszes polgármester, Prőhle Gergely államtitkár, és Orbán Balázs valamint Lánczi Tamás, a Századvég politológusa. Az Együtt szerint felesleges ilyesmire költeni az adófizetők pénzét.

Kulka: Szenvedélyes nézője vagyok az M1-nek

Az M1 bemutatkozó napja az MTVA szerint sikeres volt. Kimutatták, hogy őket nézték a legtöbben, mivel összeadták a húsz híradás nézettségét. Kulka János minden nap szán rá időt, hogy belenézzen a műsorba.

1,2 milliárdba került az állami hírcsatorna

Ez derül ki az MTVA válaszából, amelyet a BBC kritikájára adott. Korábban az RTL Híradó is kérdezte az állami médiát, hogy mennyit költöttek az átalakításra, de nekünk nem válaszoltak. A brit közszolgálati adó blogjában írt a szerintük 80 milliárdért újjászervezett magyar állami tévéről, amin az első napon a nézők technikai nehézségek miatt üres képernyőket nézhettek. Az MTVA válaszolt a kritikákra, azt írták, a 80 milliárd a cég teljes éves költségvetése, ebből költöttek 1,2 milliárdot az átalakításra.

Nézettségi adatokat hamisít az MTVA?

Hiába csökken a nézettsége a vasárnap indult új M1 állami hírcsatornának, a közmédia közleményekkel és riportokkal igyekszik bizonyítani, hogy milyen magas a nézőszáma. Az MSZP szerint meghamisították a nézettségi adatokat. Az MTVA nem nyilatkozik. Közben már a BBC is beszámolt az új M1 első napjáról.

Így működik az MTVA sajtóosztálya

Személyeskedő kérdéssel válaszolt az Index újságírójának az MTVA sajtóosztálya, miután a riporter az állami média átalakításáról tett fel kérdést. A válaszban a közpénzből működő sajtóosztály névtelen munkatársa azt tudakolta, az újságíró helyét is érintik-e a hírportálnál állítólag tervezett változások. Nem ez az első eset, hogy hasonló stílusú választ kap a sajtó a közmédiától. Az MTVA kommunikációs igazgatóságának munkáját egyébként a Fidesz volt pártigazgatójának cége segíti.

80 milliárdra nő az állami média támogatása

Bár az állami televíziók nézettsége és a dolgozók száma folyamatosan csökken, a kormányzat jövőre tovább növelné a médiacsoport támogatását. Arra sajnos nem kaptunk választ, hogy mire költenék ezt a 80 milliárd forintot.

Közmunkásokkal dolgoztat az állami média

220 közmunkás dolgozik az állami médiánál. Mindannyian az archívumban. A 78 milliárd forintból működő MTVA pénzt is spórol, hiszen az állam fizeti a közmunkások bérét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való