KERESÉS search-close

nasa

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "nasa"

Tényleg van élet a Földön kívül?

Pont egy évvel ezelőtt órák alatt bejárta az egész világot az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA legújabb felfedezése. Egy a mi Naprendszerünkhöz hasonlót fedeztek fel 40 fényévnyire, amelyben három olyan Föld-szerű bolygót is találtak, amelyen akár víz és élet is lehet.

Fókusz 2017-02-23


szerző:
2017.02.23. 19:00
Lakható bolygók a „szomszédban”

Szenzációs felfedezést jelentett be az Amerikai Űrkutatási Hivatal. A NASA minden eddiginél közelebb, a Földtől mindössze 40 fényévnyire talált egy naprendszert, amelynek mind a hét bolygója hasonló méretű a Földhöz. Közülük három ráadásul az úgynevezett lakható zónában van, ahol lehetséges a folyékony víz és így az élet jelenléte.

Így szerelt az űrben

Sisakkamerájával vette fel első űrsétáját egy francia űrhajós a Nemzetközi Űrállomás körül. Amerikai társával, a NASA egy űrhajósával még január 13-án tettek egy körutat az űrbázis körül, a felvételt azonban csak most hozta nyilvánosságra az Európai Űrügynökség. A két asztronauta egy meghibásodott elemet és egy kamerát cserélt ki, valamint apróbb javítási munkálatokat végeztek az állomás felületén. Összesen 6 órát töltöttek kint az űrben.

Páratlan videó a Plútóról

A törpebolygó egy szakaszának felszínét fényképezte végig az az űrszonda, amely csaknem egy éve haladt el a Plútó mellett. A képek most egyben láthatók, és így mindenki megcsodálhatja a hegyekkel, völgyekkel szabdalt, jeges területekkel borított bolygót. Az űrszonda tavaly júliusban közelítette meg a Plútót, de az adatátvitel lassúsága miatt sok időbe telik, míg az adatokat eljuttatja a Földre.

A NASA kétli, hogy meteorit ölt

Továbbra is ellentmondásosak a hírek, hogy meteorit okozta-e a halálát egy embernek Indiában. Az ország kutatói napok óta vizsgálják a helyszínen talált kődarabot, az amerikai NASA szerint azonban szinte biztos, nem meteorit miatt halt meg a középkorú férfi.

Az asztronauták nélkülözhetetlen táplálékkiegészítője: a chiliszósz

A Nasa kutatóinak komoly kihívást jelent, hogy megtalálják azt az étrendet, ami táplálja az űrhajósokat, de közben az evés örömét is képes kiszolgálni. Ez azért is nagyon nehéz, mert az ízlelés tompul az űrben.

Panorámakép a Marsról


szerző:
2016.02.02. 18:47
Panorámakép a Marsról

360 fokban körbenézhet bárki a Marson a NASA marsjárójának szemszögéből. A marsjárón 17 kamera dolgozik, ezért tudták úgy összerakni a tudósok a képet, hogy teljesen körbeforgatható legyen, egy kép fél óra alatt ér ide a Marsról. A robot szelfiket is szokott készíteni, vagyis képeket saját magáról, így a sérülései is látszanak. A felvételen reálisak a színek, de az általunk megkérdezett kutató szerint a távolságok kicsit csalókák.

Nézzen körbe a Marson!


szerző:
2016.02.02. 16:44
Nézzen körbe a Marson!

360 fokban körbenézhet bárki a Marson a NASA marsjárójának szemszögéből. A marsjárón 17 kamera dolgozik, ezért tudták úgy összerakni a tudósok a képet, hogy teljesen körbeforgatható legyen, egy kép fél óra alatt ér ide a Marsról. A robot szelfiket is szokott készíteni, vagyis képeket saját magáról, így a sérülései is látszanak. A felvételen reálisak a színek, de az általunk megkérdezett kutató szerint a távolságok kicsit csalókák.

A pletykás emberek miatt dőlhetnek meg a legendás összeesküvés-elméletek

Egy tudós arra használta a matematikát, hogy népszerű összeesküvés-elméleteket cáfoljon meg. Dr. David Grimes, az oxfordi egyetem matematikusa egy olyan képletet hozott létre, mely megmutatja, hogy a feltételezett összeesküvésnek mekkora a valószínűsége.

Magyar fotó a nap képe a NASA oldalán

Egy gyönyörű üstökös hasított épp keresztül a mindenki által jól ismert Göncölszekéren. Ezt kapta lencsevégre Fényes Lóránd, akinek fotóját kiválasztotta a NASA.

Holdfogyatkozás a világűrből nézve

Fantasztikus felvételt tett közzé az amerikai űrkutatási hivatal a szeptember végi holdfogyatkozásról. Még soha még nem készültek olyan távlatból képek arról, ahogy a Hold a Föld árnyékába kerül, és így bolygónk eltakarja előle a Napot. A káprázatos jelenséget a NASA egyik űrszondája vette fel a Földtől több mint másfél millió kilométeres távolságból.

A nap videója!!!


szerző:
2015.11.26. 15:03
A nap videója!!!

De tényleg, ennél napabb nap videója nincs és nem is lesz! Igazából ez a nap videója, bármilyen nap is legyen! A NASA készítette, és úgy mutatja be a Napot, mint eddig soha egyetlen felvétel sem!

A NASA szerint óriási aszteroida közelít a Föld felé

A NASA bejelentette, hogy egy kb. fél kilométer szélességű aszteroida tart a Föld felé. Most sokan felkaphatják a fejüket, hogy itt a világvége, és a katasztrófafilmek életre kelhetnek, de úgy tűnik nincs okunk az aggodalomra. Erről beszélgettünk Kiss László csillagásszal.

Tudja milyen az, amikor egy fekete lyuk széttép egy csillagot? Mutatjuk!

Egy csillag pusztulásánál kevés látványosabb kozmikus jelenség van. A NASA videón mutatta be, hogyan néz ki az az eset, amikor egy fekete lyuk miatt esik szét az égitest.

Buddha-szobrot találtak a Marson az ufóhívők!

A NASA rendszeresen közöl fotókat a Marsról, amelyekre aztán azonnal rávetik magukat az idegen lények rajongói, és titokzatos jeleket keresnek rajtuk. Most például Buddha szobrát fedezték fel a vörös bolygó sziklái közt.

Kötelező nézegetés: több, mint 10 000 elképesztő fotó az űrkutatás hőskorából

Ha van valami, amit mindenképp látnia kell, akkor az a NASA lényűgöző fényképarchívuma, amelyen a híres Apollo-program űrbéli mindennapjait követhetjük nyomon.

Már nyolc éve tudjuk, hogy víz lehet a Marson

Egy magyar kutatócsoport 2007-ben már kimutatta a tiszta jég jelenlétét a vörös bolygón ott, ahol sötét mintázatok mutatkoztak. Kereszturi Ákos, az akkori kutatás egyik vezetője szerint a NASA hétfői bejelentése más miatt is érdekes.

Víz nyomára bukkantak a Marson

Szenzációs bejelentés: folyékony víz nyomait találták meg a Mars felszínén. A NASA tudósai a Vörös bolygóról készült műholdképek tanulmányozásakor sötét csíkokat fedeztek fel, amelyekről azt feltételezik, hogy víz okozta azokat. Úgy gondolják, időszakosan sós víz folyhat a bolygón, vagyis az élet előfeltétele adott.

Breaking: folyékony víz van a Marson!

Ahogy arról már írtunk, a NASA mai sajtótájékoztatóján óriási bejelentésre készült. Hogy pontosan mi hangzott el az eseményen, hamarosan kiderül a 18 órakor kezdődő RTL Híradóból!

Megoldódott a Mars legnagyobb rejtélye a NASA szerint

Az amerikai űrkutatási hivatal hétfői sajtótájékoztatóján óriási bejelentésre készül. Az eddig csepegtetett információk szerint alapvető tudományos áttörésről van szó, sokan emiatt úgy gondolják, a NASA tudósai végre bejelentik, hogy folyékony halmazállapotú vizet találtak a vörös bolygón. Amennyiben így van, még nagyobb az esély arra, hogy élet nyomaira bukkanjunk az égitesten.

A NASA nagyon rákapcsolt, özönlenek a lélegzetelállító fotók az űrből

Bár testközelből még csak egyetlen magyar tapasztalta meg a világűrt, az univerzum kutatása elképesztően izgalmas még a Földről szemlélve is, főleg, mióta képeken nézegethejük a tőlünk sokmillió fényévnyire lévő égitesteket. Mától hivatalosan is beköszönt a csillagászati ősz, de ne csüggedjen, íme az elmúlt hét legmenőbb hírei a NASÁ-tól, hogy semmiről se maradjon le!

Világvége jön szeptember végén?

A tudósok előrejelzései alapján szeptember 28-án vörössé válik a Hold, méghozzá a Föld és a Nap állásának köszönhetően. Egyes keresztény csoportok szerint apokaliptikus meteoreső érkezik majd a különös égi jelenséggel!

Idegeneket látnak a Marson készült fényképeken az ufókutatók

A NASA önjáró robotja, a Curiosity által készített fotókat óriási érdeklődés övezi, az űrlények rajongói pedig folyton találnak rajtuk valamit, amit aztán az idegen létformák biztos jelének gondolnak. Megmutatjuk a legnépszerűbb "ufós" fotókat - Ön látja rajtuk az idegent?

Megtalálták a Föld rokonát, ahol élet is lehet

Csütörtökön jelentették be a NASA szakemberei, hogy a Kepler távcső egy Földhöz hasonlító bolygót talált a Hattyú csillagképben. A hivatalosan Kepler 452B nevű bolygó hasonló távolságban kering napja körül, mint a mi bolygónk, 385 nap ott egy év és valószínűleg ugyanúgy kőzetekből áll, mint a Föld. Nem kizárt, hogy víz is van a felszínén, így élet is kialakulhatott ott.

Történelmi randevú a Plútóval

Sikeresen elhaladt a Plútó törpebolygó mellett az amerikai űrkutatási hivatal űrszondája. 9 és fél év alatt jutott az égitest közelébe, a találkozó hét és fél milliárd kilométerre volt a Földtől. Az űrszonda minden eddiginél élesebb és pontosabb fotókat készített a Plútóról, amiket a következő napokban küld el a NASA központjába.

Már a mi életünkben találkozunk a földönkívüliekkel?

Soha ilyen nyíltan nem beszéltek még felelős személyek a Földön kívüli élet lehetőségéről, mint a NASA tudósai a napokban. Az Amerikai Űrkutató Társaság egyik kutatója, egy fórumon állt elő a bejelentéssel: a jelek szerint már a mi életünkben létrejöhet a találkozás a földönkívüli lényekkel. Erről beszélgettünk Almár Iván csillagász-űrkutatóval.

Mit kell tudnia annak, aki külföldön vállalna munkát?

Hétfőn arról is beszélgetünk majd, hogy újraindul A Konyhafőnök. Wossala Rozinával és Kiss Kálmánnal felidézzük a tavalyi évad legizgalmasabb pillanatait. A NASA szerint már a mi életünkben találkozhatunk földönkívüliekkel. Na ennek is utánajárunk jövőhéten a 8:08-ban.

Az egész klímaváltozás egy nagy kamu?

Dr. Miskolczi Ferenc kandidátussal sikerült interjút készítenünk. A NASA-nál, Hamptonban, a Langley Research Centerben is dolgozott, ott is azt tette, amihez ért: a légkört elemezte. Csakhogy tudományos fokozatai lehetővé tették, hogy olyan elméletet alakítson ki, amely szerint nem létezik és soha nem is létezett üvegházhatás. Polgár Géza riportja.

Jönnek az ufók?


szerző:
2015.04.09. 19:15
Jönnek az ufók?

Mit szólnak a magyar tudósok, illetve az ufókutatók a  NASA vezető kutatójának legújabb állításához, amely szerint már a mi életünkben létrejöhet a találkozás a földönkívüli lényekkel? Újvári Mihály riportja.
 

Szenzációs bejelentés! Ufók a láthatáron?

Nem az a kérdés, hogy van-e a Földön kívül élet, hanem az, hogy mikor sikerül a tényt bizonyítani. A NASA vezető kutatója, Ellen Stofan egy washingtoni fórumon jelentette be: a jelek szerint már a mi életünkben létrejöhet a találkozás a földönkívüli lényekkel. Úgy fogalmazott, hogy egy évtizeden belül határozott jeleket találunk a Földön kívüli életre, 20-30 éven belül pedig bizonyítékaink is lesznek.
 

Elhalasztották az Orion-startot

Egy technikai probléma és az időjárás miatt nem indult el csütörtökön az Orion űrkapszulát szállító rakéta. A NASA legújabb fejlesztését arra tervezték, hogy emberek is utazhassanak vele. Legközelebb pénteken próbálkoznak a starttal.


 

Lezuhant az űrhajó


szerző:
2014.11.01. 18:30
Lezuhant az űrhajó

Felrobbant a Virgin Galactic űrhajója az Egyesült Államokban. A Spaceship two tesztrepülése közben történt a katasztrófa. Az egyik pilóta meghalt, a másiknak sikerült katapultálnia.

Kilövés után egyből robbant

Hat másodperccel a kilövés után felrobbant az Amerikai Űrkutatási Hivatal egyik hordozórakétája. A fedélzeten nem volt senki sem, és több kilométeres körzetben a szétszóródott törmelékek sem okoztak sérülést.

RAKÉTA: Kilövés után egyből robbant

Hatalmas tűzgomb látszott az égen, majd a rakéta darabjai több kilométeres körzetben a földbe fúródtak. A hordozórakétán megsemmisült a hozzákapcsolt teherszállító űrhajó is. Nem volt rajta ember, és a szétszóródott törmelékek sem sebesítettek meg senkit. A rakéta a Nemzetközi Űrállomásra indult rajta 2200 kilónyi utánpótlással és felszereléssel.

Kiderítheti, hova tűnt a víz a Marsról

Elképesztő fékezéssel állt pályára a legújabb amerikai űrszonda a Mars körül. Körülbelül fél óra alatt 4 és fél ezer kilométer per órával csökkentették az űreszköz sebességét több mint 220 millió kilométeres távolságból.

Új űrverseny indul


szerző:
2014.09.17. 18:00
Új űrverseny indul

Új űrversenybe kezdett az Egyesült Államok. Most nem a Szovjetunió, hanem Oroszország az ellenfél, amelynek rakétáival vitték fel eddig az amerikai asztronautákat a nemzetközi űrállomásra, miután három éve lezárult az űrsikló program.

Kell-e félnünk a kozmikus sötétségtől?

A maják világvége jóslata mellett újabb jövendölés kelt pánikot. Több napig tartó sötétséget vetít elénk, ha a Föld a null-síkba lép, a jóslat szerint az emberiség tíz százaléka meghalhat. Van-e alapja, kell-e bármitől is tartani decemberi 21-én?

Szenzáció: Élhető bolygót találtak

Két és félszer nagyobb a Földnél, körülbelül 20 celsius-fok és folyékony víz is található rajta. Ez a legújabb olyan bolygó, amelyen a földi élethez leginkább hasonló körülmények uralkodnak. Igaz, 600 fényévnyire van tőlünk.

Iskolások kísérletezhetnek az űrben

Néhány tizenéves esélyt kap arra, hogy a tudományos kísérletét végrehajtsa a Nemzetközi Űrállomás legénysége az űrben.

Sikeres az amatőr bolygóvadászás

Két lehetséges planétát fedeztek fel amatőr bolygóvadászok.

Száműzték a Naprendszerből


szerző:
2011.09.23. 20:16
Száműzték a Naprendszerből

Amerikai szimulációk szerint a Naprendszernek volt még egy bolygója, amelyet társai száműztek a világűr magányába.

Hajnalban érkeznek a műhold darabjai

A szerkezet jelenleg még másfél óránként kerüli meg Földünket, így kiszámíthatatlan, hova esik.

Műhold-zápor várható pénteken!

Egy több mint 6 tonnás, 20 éve az űrben keringő, 5 éve már nem működő mesterséges hold 150 darabra esik majd szét.

Valósággá vált a Csillagok háborúja helyszíne

Amerikai kutatók olyan bolygóra bukkantak az űrben, amelyik két nap körül forog.

Kevés az űrhajós az USA-ban


szerző:
2011.09.08. 12:02
Kevés az űrhajós az USA-ban

Nincs elég űrhajós az Egyesült Államokban, pedig szükség lenne rájuk, annak ellenére, hogy az űrsikló program véget ért.

Szemétlerakó kering a világűrben

Már életveszélyesen sok a szemét az űrben - figyelmeztettek amerikai tudósok.

Csillagváros a szemünk előtt

Először sikerült észlelni a NASA Chandra röntgencsillagászati műholdja segítségével egy egymást „felfaló” feketelyuk-párost.

Fényképezkedés a Marson


szerző:
2011.09.01. 07:20
Fényképezkedés a Marson

A NASA Opportunity marsjárója három héttel ezelőtt megérkezett a vörös bolygó óriáskráteréhez.

Csodás látvány: Ütköző galaxisok!

Két fényes galaxis "karambolját" kapták lencsevégre.

Folyók vannak a Marson!


szerző:
2011.08.05. 12:01
Folyók vannak a Marson!

Az amerikai űrkutatási hivatal tudósai azt mondják: a vörös bolygó déli részén fedezték fel a kráterekből folyó vizeket.

„Széles vigyor” az űrben


szerző:
2011.08.02. 22:23
„Széles vigyor” az űrben

Központi csillagunk fényes „mosolyát” kapta lencsevégre a NASA napfigyelő műholdja.

Sikeres volt az Atlantis utolsó dokkolása

Ez volt a 46. - egyben az utolsó ilyen manőver - a NASA ugyanis 30 év után leállítja az űrsiklóprogramot.

Elstartolt az Atlantis


szerző:
2011.07.08. 18:42
Elstartolt az Atlantis

Pénteken indult el utoljára űrsikló a floridai Kennedy Űrközpontból.

Nem habzsolják a „csillagporokat” a galaxisok

A legújabb kutatások szerint a galaxisok nem „csillapíthatatlan étvágyuknak” köszönhetően növekednek.

Aszteroida közelít a Földhöz

Elszáguld a Föld mellett hétfőn egy aszteroida, amely mindössze tizenkétezer kilométerre lesz bolygónktól.

Mágneses viharokat okozhat a napkitörés

A NASA felvételeinek tanúsága szerint 2006 óta nem volt ekkora kitörés, mint most.

Az űrből is látszik a chilei vulkán hamufelhője

A NASA felvételein jól látható a vulkáni anyag haladása.

Kockázatos „sírás” az űrben

Könnyes szemmel sétált az űrben egy amerikai űrhajós szerdán.

Halálra fagyhatott a NASA marsjárója

Már nem próbálják felvenni a kapcsolatot a Marsra küldött "Spirit" nevű felderítőrobottal.

Dokkolt az Endeavour


szerző:
2011.05.18. 15:44
Dokkolt az Endeavour

Sikeresen rácsatlakozott a Nemzetközi Űrállomásra szerdán az Endevour amerikai űrsikló.

Halálba zuhant a NASA egyik mérnöke

Az amerikai űrkutatási hivatal mérnöke arról az indítóállásról zuhant le, ahonnan az Endeavour űrsiklót fogják indítani.

Bizonyítékot találtak a földönkívüli életre

Ismertette a NASA asztrobiológusa azt a kilenc meteorfajtát, amin baktériumokat fedezett fel.

Utoljára dokkolt a Discovery


szerző:
2011.02.27. 10:11
Utoljára dokkolt a Discovery

Közép-európai idő szerint szombat késő este dokkolt a Discovery űrsikló a Nemzetközi Űrállomáson.

Utolsó startjára készül a Discovery

Helyi idő szerint csütörtökön délután öt óra előtt indul utolsó útjára a NASA legrégebbi űrhajója, a Discovery a floridai Kennedy Űrközpontból.

A Nap minden szegletét megmutatták

Most először látható a Nap teljes képe. A 360 fokos panorámafelvételt az Amerikai Űrkutatási Hivatal mutatta be.

Elhagyja a Földet a meglőtt képviselőnő férje

Felesége, Gabrielle Giffords súlyos fejsérülést szenvedett január elején egy támadásban.

Földszerű bolygók tucatjait szúrták ki

68 olyan bolygójelöltet jelentett be a NASA, amelyek a Földhöz hasonló égitestek lehetnek.

A Challenger áldozataira emlékeztek

A szolgálat közben meghalt asztronautákra emlékeznek az Egyesült Államokban, 25 évvel a Challenger katasztrófája után.

Elértünk a távoli világűr kutatásának határára

A Hubble-űrteleszkóp legújabb felvétele egy 13,2 milliárd fényévre lévő, alakuló galaxis képét rögzítette.

Utolsó útjára készül a Discovery

A tervek szerint február 24-én indul utoljára a Nemzetközi Űrállomáshoz a Discovery űrsikló.

Fél Kettő 10-12-07


szerző:
2010.12.07. 14:20
Fél Kettő 10-12-07

Fél kettő: Családban marad - Hogyan viseli a fiúk szereplését a család? Vendégünk volt Vastag Tamás és édesanyja. Komplikált szülések - Mikor indokolt a császározás és ezt kinek a joga eldönteni? A mama dönt? - Mennyire szólnak bele a szülők a gyermek párválasztásába?

Mindent felborít az arzénes létforma

Alapjaiban változtatja meg eddigi tudásunkat a földi életről a NASA felfedezése.

Ismeretlen életformát találtak!

Olyan baktériumot találtak egy tóban, amely alapjaiban változtatja meg eddigi tudásunkat a földi életről.

Fekete lyukra leltek a „szomszédban”

Valószínűleg a világűr legfiatalabb fekete lyukára bukkantak az amerikai űrkutatási hivatal tudósai.

Tovább csúszik a Discovery utolsó kilövése

Újabb 24 órával csúszik a Discovery utolsó kilövése - jelentette be az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) szombaton.

Vak fiatalok látogatása a Nasa űrtáborában

Egy pályázat alapján választották ki azt a két magyar fiatalt, akik látássérültek számára szervezett űrtáborban vehettek részt az Egyesült Államokban.

Reggeli 10-09-23


szerző:
2010.09.23. 09:05
Reggeli 10-09-23

Reggeli: A Reggeliben szakértőnk segítségével adtunk tuti tippek álláskeresőknek, de megmutattunk néhány világhírű magyar találmányt is, amire joggal lehetünk büszkék.

Utolsó útjára indul a Discovery

Az űrsiklót bevontatták a kilövőállásra, és a szakemberek megkezdték a felkészítését a november elsejére tervezett startra.

Holdjárók keringtek a sivatagban

A NASA megpróbált egy olyan helyzetet szimulálni, mintha a járgányok valóban a Hold, vagy a Mars felszínén közlekedtek volna.

Vak fiatalok a NASA űrtáborában

Két budapesti fiatal vehet részt a látássérültek számára induló NASA Űrtáborban.

Nincs hűtés az űrben


szerző:
2010.08.01. 20:56
Nincs hűtés az űrben

Hiba történt a Nemzetközi Űrállomás hűtőrendszerében. Megpróbálták újraindítani, de nem jsikerült.

Játékos holdutazás


szerző:
2010.07.07. 16:36
Játékos holdutazás

Futurisztikus, háromdimenziós, asztronauta csapatjátékot adott ki az amerikai űrkutatási hivatal.

Nincs szex az űrben


szerző:
2010.06.28. 17:31
Nincs szex az űrben

A Nemzetközi Űrállomás fedélzeten nem lehet szexuális életet élni.

Bárki lehet űrturista


szerző:
2010.06.08. 08:30
Bárki lehet űrturista

Az űrbe vágyó, ám kispénzű emberek álma is teljesülhet. Fényképüket felrepítik az űrbe.

Földönkívüliek térítettek el egy NASA űrhajót

UFO-kutatók állítják, idegenek térítettek el egy űrhajót. Fel akarták venni a kapcsolatot a Földdel.

3D-s felvételek készülhetnek a Marson

James Cameronnak sikerült rávennie az amerikai űrkutatási hivatalt, hogy a következő Mars-járót szereljék fel 3D-s kamerával.

Rendhagyó felvételek a napkitörésekről

A felvételeket a februárban fellőtt műhold készítette az égitestről.

Az űrrepülést nem bénítja a vulkáni hamu

A NASA szerint nem jelent problémát a vulkáni hamufelhő a Discovery űrrepülőgép hétfői landolásánál.

Megnyílik az űrkilátó


szerző:
2010.02.17. 08:29
Megnyílik az űrkilátó

A Cupola pazar kilátást nyújt majd a Föld és az Univerzum felé, és jelentős szerepe lesz a későbbi űrséták figyelemmel kísérésében is.

Fellőtték az Endeavourt


szerző:
2010.02.08. 14:32
Fellőtték az Endeavourt

Magyar idő szerint hétfő délelőtt 10 óra 14 perckor startolt az űrsikló, fedélzetén hat asztronautával.

Dokkolt az Atlantis az űrállomáson

Az űrjármű - hat utassal a fedélzetén - hétfőn startolt a floridai Kennedy Űrközpontból.

Startra kész az Atlantis


szerző:
2009.11.16. 10:55
Startra kész az Atlantis

Hétfőn indul útnak az Atlantis amerikai űrsiklót hordozó rakéta.

Sok vizet találtak a Holdon!


szerző:
2009.11.13. 20:57
Sok vizet találtak a Holdon!

Az égitest déli sarka körül, egy kráter mélyén bukkantak fagyott vízre.

Az űrből vizsgálják a Föld vizeit

Talajnedvesség- és tengersótartalom vizsgáló műholdat bocsátott fel az Európai Űrkutatási Hivatal.

Új űrrakétát tesztelt a NASA

Az amerikaiak ezzel akarják felváltani a régi űrsiklókat.

Kémkedés kísérletével vádolják a NASA tudósát

A múlt hónapban Stewart Nozette levelezést folytatott egy izraeli titkosügynökkel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való