KERESÉS search-close

politika

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "politika"

Milyen házra elég a falusi CSOK?

Jobbára felújításra szoruló ingatlant vásárolhatnak a családok az új falusi CSOK-kal. Leromlott és korszerűtlen a községi házak általános állapota a statisztikai hivatal adatai alapján. A 3 gyereket vállalók sok felé használt otthonhoz juthatnak a 10 milliós támogatással, de több milliót kell majd felújításra költeniük - a Híradónk által megkérdezett szakértők szerint. A Miniszterelnökség államtitkára ma azt mondta, a falusi élet nem járhat az életminőség romlásával.

 

Nem is láttak valódi szándékot az együttműködésre

Az emberek Európájáért küzdene az MSZP, ezt ígérik az európai parlamenti választási programjukban. A Fidesz szerint viszont a bevándorlást támogatnák. A szocialisták csak a Párbeszéddel indulnak közös listán, a többi ellenzéki párt önállóan méretteti meg magát. Szerintük a listás rendszerben nem is lett volna értelme a közös listának, és nem is láttak valódi szándékot az együttműködésre.

 Részben a Fidesz miatt lépnek ki az Európai Néppártból

Nem akarnak Orbán Viktorral és a Fidesszel egy pártcsaládba tartozni, egyebek mellett ezért is lép ki az Európai Néppártból a Horvát Parasztpárt. A horvát politikai tömörülés elítélte a magyar kormánypropagandát is. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációs államtitkár szerint mivel a horvát párt az Európai Parlament zöldpárti frakciójába menne, ezért inkább az a kérdés, mit kerestek eddig a Néppártban.

Meghekkelték a kormány Európa-ellenes plakátkampányát

Meghekkelte a kormány Európa-ellenes plakátkampányát a Momentum. Az ellenzéki párt aktivistái éjszaka több városban egyszerűen átmatricázták a hirdetéseket. Így azokon most például az olvasható, hogy 400 körzetben nincs háziorvos, és tanárhiány van. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint Brüsszel bevándorlás-politikája veszélyes, és az erről szóló plakátok átragasztása rongálás.

RTL Híradó 2019-02-25


szerző:
2019.02.25. 18:00
800 millió vallásos könnyűzenére

Milliárdokat ad rendhagyó kulturális programokra a kormány. Csak idén 4 milliárd forintot költenek sportlétesítményekben bemutatandó nagyprodukciókra, míg a vallásos könnyűzene támogatására 800 milliót. A kormány ezt a közösségépítés fontosságával indokolja. Az MSZP szerint az üresen kongó stadionok fenntartását támogatja a kabinet kultúrára szánt forrásokból.

Egyetért a Fidesz Polt Péterrel EÜ csatlakozás ügyben

Polt Péter szerint nem lehet biztosítani az Európai Ügyészség magas szakmai színvonalú működését. Ez az oka, hogy a legfőbb ügyész nem támogatja, hogy Magyarország csatlakozzon a szervezethez. Erről a Magyar Nemzetnek nyilatkozott. A Fidesz egyetért Polt Péter érvelésével. Hadházy Ákos szerint a csatlakozás elutasításának a valódi oka, hogy ellenkező esetben Polt Péter nem tudná megvédeni a kormányt korrupciós ügyekben.

RTL Híradó 2019-02-24


szerző:
2019.02.24. 18:00
Falusi CSOK: munka is kellene

Hitel nélkül otthonhoz juthatnak a 3 gyereket vállalók a falusi CSOK-kal a Duna House szerint. Az 5 ezer lelkesnél kisebb településeken, amelyek lakossága átlag felett csökkent. A pénzügyminiszter az RTL Híradónak azt mondta, csak jövőre 20 ezren vehetik fel az új támogatást ingatlan vásárlásához, 25 ezren pedig felújításhoz. A GKI viszont néhány ezer családdal számol összesen, szerintük munkahely kell, hogy a fiatalok a falvakban maradjanak.

Féldisznót kapnak Mészárostól az erőmű dolgozói

Ott szeretne lenni minden család asztalánál a tavaszi ünnepekkor, ezért ajándékoz fél sertést a Mátrai Erőmű dolgozóinak Mészáros Lőrinc. A visontai erőmű 2017. végén került az egykori felcsúti polgármester érdekeltségébe, sertéstelepei pedig már évek óta vannak. Az erőmű dolgozói nagyon meglepődtek, és van, akinek még fogalma sincs, hogy mihez kezdjen a sajátos prémiummal.

 

RTL Híradó 2019-02-23


szerző:
2019.02.23. 18:00
Börtön lett a menekültszállóból

Börtön lett a menekültszállóból: 472 új helyet alakítottak ki 1,7 milliárd forintból Kiskunhalason. 2017 óta tervezi a kormány új börtönök építését a túlzsúfoltság miatt, Kiskunhalason a korábban menekültszállóként működő épületeket alakították át börtönné. A börtönépítésre érkezett közbeszerzésekre ugyanis túl drága ajánlatok érkeztek. Ennek ellenére öt új börtönt tervez a kormány és életpályamodellt a börtönőröknek – ezekről beszélt a pénteki átadón Pintér Sándor belügyminiszter.

Egymás után tiltakoznak a kormány legújabb plakátkampánya ellen

Egymás után tiltakoznak az Orbán-kormány legújabb, Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert ábrázoló plakátkampánya ellen a Fidesz európai szövetségesei. A nagyobbik német kormánypárt, a CDU elnöke érthetetlennek és megalapozatlannak nevezte a hirdetéseket, Manfred Weber néppárti frakcióvezető pedig a Fidesz kizárására utalt a német közszolgálati tévében. Orbán Viktor az állami rádióban megvédte a tájékoztató kampányt, amely szerinte leleplezi Brüsszel terveit.

Kockázatos a hitelbírálat nélküli tízmilliós kölcsön?

Információnk szerint a bankokat is meglepte a kedvezményes gyermekvállalási támogatás. Szakértők túl kockázatosnak tartják, hogy hitelbírálat nélkül lehetne tízmilliós kölcsönhöz jutni. Erről csütörtökön beszélt kérdésünkre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Pénzügyi szakértők szerint aggályos a kormány elképzelése, mert felelőtlen hitelfelvételre ösztönözheti az embereket. A gyermekvállalási támogatásról szinte naponta derülnek ki újabb részletek. Elméletileg júliustól lesz igényelhető, de a kormány még dolgozik a részleteken. 

RTL Híradó 2019-02-22


szerző:
2019.02.22. 18:00
2 millió 700 ezer forintért bérel irodát havonta Áder János alapítványa

2 millió 700 ezer forintért bérel irodát havonta Áder János alapítványa - tudta meg az RTL Híradó. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány azt közölte, hogy a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványától bérli a dunaparti ingatlant. A 350 négyzetméteres irodában öt főállású munkatárs dolgozik. A szervezetet évi másfél milliárd forinttal támogatja a kormány, szerintük ezzel a pénzzel megbízhatóan gazdálkodik majd a köztársasági elnök alapítványa.

Plakáttal üzent a hegyfalui plébános

Fekete férfiak vagy keresztet tartó turisták, újabb plakáttal üzent a hegyfalui plébános a híveinek. Dóka Ferenc ezúttal az Európai Parlamenti kampányba szállt be saját készítésű hirdetésével. A templom előtti faliújságon azt is megüzeni, hogy neki mi a véleménye a kérdésről. A plébános korábban a csikkdobálókat fenyegette kivégzéssel. 10 éve pedig megvert egy postást, mert rossz újságot dobott be neki.

Kamu sportnapok 450 millióból

Uniós pénzből tartottak kamu sportnapokat az ország több hátrányos helyzetű településén Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint. A politikus feljelentést tett és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordult a Harmadik Évezred Innovációs Alapítványnak támogatása miatt. A szervezet 450 millió forintot kapott az egészséges életmód népszerűsítésére, de volt olyan rendezvényük, amin csak néhányan fociztak egy gumilabdával. Az alapítvány szerint szabályosan költik el a pénzt. 

Három év börtön Mengyi Rolandnak

Három év börtönre ítélték Mengyi Roland volt fideszes országgyűlési képviselőt költségvetési csalás és korrupció miatt. Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a bűntársai által Voldemort nagyúrnak nevezett fideszes politikus azt ígérte, hogy segít ellopni 75 millió forintot egy uniós pályázaton. Ezért cserébe a saját, 25 milliós részén felül 10 millió forintot kért a többi vádlottól alkotmányos költség címen. Mengyi Roland szerint az egész ügy csak félreértés.

300 venezuelai menekültet fogadott be a magyar kormány

Nagyjából 300 menekültet fogadott be Magyarország Venezuelából, erről az Index írt. Repülőjegyet vettek nekik, és segítik a beilleszkedésüket Magyarországon. Az egyetlen feltétel az volt, hogy a menekültek rendelkezzenek magyar felmenőkkel. A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesznek ezért regisztrálnia kellene magát bevándorlást segítő szervezetként. A kormány viszont azt mondja, az érintettek nem bevándorlók, hanem magyarok, akik hazatértek.

60 napot kapnak, hogy eldöntsék, visszavásárolják-e lakásukat az államtól

60 napot kapnak azok, akik korábban a Nemzeti Eszközkezelőnek adták el otthonukat, hogy döntsenek: visszavásárolják-e lakásukat az államtól. Aki nem dönt, attól háromszoros bérleti díjat kérnek majd, és vissza sem vásárolhatják majd az ingatlant. Aki egy összegben fizet, kedvezményt kap, aki részletekben, az nem. Ők a jelenlegi bérleti díj mellett, akár 30 évig is törleszthetnek. A bedőlt hitelesek többsége nem számíthat ilyen mentőövre, pedig korábban a KDNP nekik is segítséget ígért. 

RTL Híradó 2019-02-21


szerző:
2019.02.21. 18:00
Balhé az MTVA-nál - elutasították a panaszt

Elutasította a Legfőbb Ügyészség az ellenzéki képviselők panaszát, nem indul nyomozás az állami média székházánál decemberben történtek miatt. A döntés indoklásában azt írják, az MTVA biztonsági őrei törvényesen, megalapozottan és arányosan jártak el, amikor kidobták a képviselőket a székházból. Mindezt úgy állapították meg, hogy sem a képviselőket, sem az őröket nem hallgatták meg. Szél Bernadett azt közölte: pótmagánvádas eljárást indítanak.

Újabb jobbikos hangfelvétel

A Fidesz fél az Orbán Viktor leváltását célzó ellenzéki összefogástól, a Jobbik szerint ez az oka a párt politikusait ért támadásoknak. A Hírtv kedden hozott nyilvánosságra egy újabb felvételt, ezen Jakab Péter, a Jobbik képviselője egy 2010-es kampányrendezvényen aberráltnak nevezte a Budapest Pride-on felvonulókat. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint annak ellenére, hogy korábban többször is együttműködtek a Jobbikkal, nem változott meg a viszonyuk a párttal, a baloldalnak viszont igen.

RTL Híradó 2019-02-20


szerző:
2019.02.20. 18:00
Az egypártrendszer technikái

A II. világháború után még klasszikus többpártrendszer volt Magyarországon. 1949-re azonban a kommunisták elérték, hogy rajtuk kívül senki se szólhasson bele az ország irányításába. Milyen technikákat alkalmaztak, és mit eredményezett a parlamenti viták hiánya.

Milliárdokkal tartoznak a kamupártok, elindultunk megkeresni őket

Nyolcezer forint kontra több mint kétmilliárd. Az első szám az az összeg, amit a tavalyi választásokon elindult úgynevezett kamupártok visszafizettek a költségvetésnek, a második pedig azt, amennyivel tartoznak. Serdült Szilvia elindult, hogy megtalálja azokat, akik nekünk, adófizetőknek lógnak ezzel a rengeteg pénzzel. Azokat is kereste, akik a személyes vagyonukkal felelnek a felvett támogatásokért, de –furcsa módon – a nemrég még vadul kampányoló kispártok egy részének mintha nyoma veszett volna.

XXI. század 2019-02-19


szerző:
2019.02.19. 22:45
Családtámogatás: minden, amit a kormány terveiről eddig tudni lehet!

Alig másfél hete jelentette be a miniszterelnök a kormány 7 pontos csomagját, amit ők családvédelmi akciótervnek hívnak. A cél az, hogy több gyerek szülessen. Azok, akik megfelelnek a feltételeknek, nagyon sok pénzhez juthatnak, akár a kedvezményes 10 milliós hitel, akár a kedvezőbb CSOK-szabályok, akár az autótámogatás miatt. Az ördög persze a részletekben rejlik, és most úgy tűnik, hogy sokan, hiába is szeretnének gyereket, kimaradhatnak a kedvezményekből.

Újabb kampányt indít a kormány

Újabb úgynevezett tájékoztatási kampányt indít a kormány arról, hogy szerintük mire készül Brüsszel. A hétfőn bemutatott plakáton migránsvízum és betelepítési kvóta bevezetéséről és a határvédelmi jogok gyengítéséről írnak. Az Európai Bizottság azonnal reagált, szerintük az újabb kampány nevetséges összeesküvés-elmélet.

Polt Péter nem megy el Brüsszelbe

Nem megy el Polt Péter Brüsszelbe, ahová az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága hívta meg. A legfőbb ügyészt egyebek között az uniós pénzek magyarországi elköltéséről és az OLAF-ügyekről kérdezték volna. Utóbbiról Jávor Benedek EP-képviselő szerint főleg az Elios-üggyel összefüggésben. Közben a 24.hu értesülése szerint a kormány 25 százalékos büntetést bevállalt volna az Elios-beruházosok után, de a Bizottság ezt nem fogadta el. A Jobbik szerint a kormány ezzel elismerte a korrupciót.

Vita a parlamenti munkáról

Nevetségesnek tartja az MSZP, hogy a Fidesz frakció szóvivője felháborítónak nevezte az ellenzéki pártok hétfői kivonulását az ülésteremből. Halász János, frakciószóvivő szerint az ellenzéki képviselők úgy veszik fel a fizetésüket, hogy nem dolgoznak. A szocialisták azt mondják, Orbán Viktor ellenzéki pártvezetőként 8 éven át rengetegszer hiányzott. A Fidesz és a KDNP képviselői, a frakcióvezetők kivételével, 2006 után Gyurcsány Ferenc összes felszólalásánál elhagyták az üléstermet termet.

Szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akciótervről

Nemcsak első házasok és gyermektelenek, de elváltak és özvegyek is felvehetik a három gyermek születése után vissza nem térítendő támogatássá alakuló kedvezményes kölcsönt. Erről Novák Katalin családügyi államtitkár beszélt. Mióta a miniszterelnök bejelentette, hogy a 40 év alatti nők 10 milliós hitelt kaphatnak, szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akcióterv pontjáról. A kormány szerint a végleges szöveg még februárban a parlament elé kerülhet.

 

RTL Híradó 2019-02-19


szerző:
2019.02.19. 18:00
Már többszörösét érik a szigetszentmiklósi polgármester földjei

A szigetszentmiklósi fideszes polgármesternek és családtagjainak vannak földjei ott, ahol a város ipari parkot fejlesztene - erről a Magyar Narancs írt először. Szabó József és rokonai részben vagy egészében tulajdonosai azoknak a korábbi szántóföldeknek, amelyeket a város belterületbe vont, vagyis jelentősen nőtt az értékük.

Bírság az ellenzéki képviselőknek decemberi parlamenti akcióik miatt

Elkezdte megbírságolni az Országgyűlés az ellenzéki képviselőket decemberi parlamenti akcióik miatt. Elsőként egy Párbeszédes politikus kapott félmillió forintos büntetést. Lesz azonban olyan képviselő, akitől a kormánypártok tervei szerint kétmillió forintnyi fizetést vonnak el. Az ellenzékiek azt mondják: nem hagyják magukat megtörni.

Kivonult a teljes ellenzék a Parlamentből

A teljes ellenzék kivonult a Parlamentből a tavaszi ülésszak első napján. Azt mondták, nem akarnak asszisztálni az odabent zajló propagandához. Előbb az állami média székházához, majd az esztergomi Suzuki-gyárhoz mentek, hogy számonkérjék a cégen a túlóratörvényt.

RTL Híradó 2019-02-18


szerző:
2019.02.18. 18:00
Pálinkás József: zsarol a kormány

Kemény szavakkal bírálta az MTA korábbi elnöke az innovációs minisztert. Pálinkás József a szlovákiai közrádiónak adott interjúban azt mondta: zsarolja a Tudományos Akadémiát Palkovics László. Az első Orbán-kormány oktatási minisztere attól tart, hogy a legjobb magyar kutatók külföldre költöznek, ha megvalósul a kormány terve és a kutatóintézetek nem közvetlenül kapják az állami támogatást.

Weber kiállt Orbán mellett

Megvédte a Fideszt és a magyar kormányt az újabb bírálatoktól Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. A politikus, aki a Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, egy konferencián példának hozta fel a Brexitet, amely azután történt, hogy a brit konzervatívok kiléptek a néppártból. A Fidesz egyik uniós képviselője szerint Webert csak politikai okokból támadják ilyen kérdésekkel, a DK-nál viszont azt mondják: Orbán Viktor készen állna akár arra is, hogy kivezesse az országot az unióból.

NAV-nyomozás két párt ellen

Már az adóhivatal is nyomoz a Párbeszéd és a Momentum ellen. A kormánypárti Magyar Nemzet írta meg, hogy a két párt gazdálkodása miatt az Állami Számvevőszék feljelentést tett, amelyet az ügyészség a NAV-hoz  továbbított. A két pártnál híradónknak azt mondták: őket még nem értesítették a költségvetési csalás miatt indult eljárásról. A Fidesz szerint ha szabálytalanok voltak, viselniük kell annak következményeit is.

RTL Híradó 2019-02-17


szerző:
2019.02.17. 18:00
40 millió közpénzből Fidesz lap

Évente 40 millió forint közpénzt költ a csepeli önkormányzat arra a lapra, amelyben Németh Szilárd honvédelmi államtitkárnak állandó rovata van: „Így főzök én” címmel. Az adatokat az átlátszó kérte ki. Az ellenzék szerint a Csepeli Hírmondó kormánypárti politikusok kampányújságja, miközben az adófizetők pénzéből működtetik. Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő azt mondja, az ellenzék még pénzért sem hirdethet a lapban.

Timmermans volt a díszvendég

Túlóratörvény helyett magasabb fizetésekre lenne szükség - erről beszélt Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az MSZP kongresszusán. Az Európai Szocialisták őt jelölik a Bizottság következő elnökének. Azt mondta: fel kell számolni a korrupciót az unióban, ezért nem érti, hogy a magyar kormány miért nem akar csatlakozni az uniós ügyészséghez.

RTL Híradó 2019-02-16


szerző:
2019.02.16. 18:00

RTLII Híradó 2019-02-15


szerző:
2019.02.15. 21:30
„Az adófizetőknek nem jó döntés”

A magyar kormány számára jó döntés, az adófizetőknek viszont nem az, hogy Magyarország lemond az Elios-os lámpák uniós finanszírozásáról - ezt mondta az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának elnöke. A kormány szerint a korábban Tiborcz István tulajdonában lévő cég az európai csalás elleni hivatal megállapításaival szemben szabályosan használta fel a 13 milliárdos uniós támogatást.

 

Palkovics László havi 800 ezret kapott

Éveken keresztül havi 800 ezer forintot kapott az Akadémia egyik kutatóintézetétől Palkovics László, annak ellenére, hogy publikációt nem készített - ezt írta a Magyar Narancs. Palkovics László most miniszterként felel az akadémiai kutatóintézetek átalakításáért, ami az MTA szerint lényegében ellehetetleníti a jelenlegi rendszert. A minisztert ma hiába kerestük, az MSZP feljelentené Palkovics Lászlót.

A rászorulók kimaradhatnak a családtámogatási kedvezményekből

A minimálbéresek nem kapnák meg egyszerre az új 10 milliós életkezdési kölcsönt és a 15 milliós CSOK-hitelt a Bankmonitor szerint. Úgy számolnak, legalább havi nettó 220 ezer forint jövedelmet kell igazolni együtt a két kölcsönhöz. Az új családpolitikai intézkedéseket Orbán Viktor jelentette be múlt vasárnap. A családügyi államtitkár ezután arról beszélt, hogy akár 35 millióhoz juthatnak, akik 3 gyereket vállalnak. A közmunkások és a munkanélküliek önmagában a kamatmentes hitelt sem tudnák felvenni - az eddig kiderült feltételek alapján.

Miért nem kap díszpolgári címet Bálint gazda?

Nagy indulatokat váltott ki az interneten, hogy Budapest XVI. kerülete nem adományoz díszpolgári címet az idén százéves Bálint Györgynek. Az ország Bálint gazdájaként emlegetett szakember kitüntetését a fideszes többség akadályozta meg a legutóbbi közgyűlésen azzal, hogy másra szavazott. Egyikük ezt azzal magyarázta a Facebookon, hogy: „ha pitiség, ha nem, ő sem SZDSZ-es, sem szocialista múlttal nem támogat senkit díszpolgárnak.” Bálint György azt mondta, ettől ő még nyugodtan alszik, és dolgozik tovább.

RTL Híradó 2019-02-15


szerző:
2019.02.15. 18:00

RTLII Híradó 2019-02-14


szerző:
2019.02.14. 21:30
Mészáros Lőrinc cége konzorciumban építheti meg az új Néprajzi Múzeumot

Mészáros Lőrinc cége konzorciumban építheti meg az új Néprajzi Múzeumot. A beruházás 26 milliárd forintba került majd, azt a milliárdos vállalkozó cége, a ZÁÉV mellett a korábban Szíjj László, most pedig Paár Attila érdekeltségébe tartozó Magyar Építő Zrt. nyerte el.

Óvakodj a Brexit-szörnytől

Miközben Londonban továbbra is arról vitatkoznak, milyen Brexitben állapodjanak meg Brüsszellel, ott nem is tudnak arról, hogy tárgyalnának még egyáltalán. Volt brit diplomaták nemzeti katasztrófát jósolnak, a holland kormány pedig egy nagy kék plüss-figurával figyelmezteti a hazai cégeket, hogyan védekezzenek a Brexit-szörny ellen.

Nem biztos, hogy az USA-tól vesz rakétavédelmi rendszert Magyarország

Nem biztos, hogy az Egyesült Államoktól vesz rakétavédelmi rendszert Magyarország - ezt válaszolta a Honvédelmi Miniszter az RTL Híradó kérdésére egy keddi eseményen. Benkő Tibor azt mondta, Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek elmondták, hogy Magyarország milyen légvédelmi eszközöket kíván vásárolni, ám konkrét megállapodás nem született. Az MSZP szerint a kormány azt akarja elérni, hogy egy nagyértékű fegyvervásárlásért cserébe az amerikai kormány szemet hunyjon a magyarországi jogállamiság leépítése felett.

Vita a „farhátkommandóról”

Egymásra mutogat a Jobbik és a Fidesz a Magyar Nemzethez került hangfelvétel miatt, amelyen a Jobbik média-tanácsadója farhát kommandónak nevezi azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak. A Jobbik szerint viszont a felvétel erősen manipulált és éppen arról esik rajta szó, hogy a fideszesek hívják így a fideszes nyugdíjasokat. A nagyobbik kormánypárt úgy reagált: a Jobbik lenézi az időseket.

 

Még februárban benyújtják a családvédelmi akciótervhez szükséges törvényjavaslatokat

Még februárban benyújtják az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervhez szükséges törvényjavaslatokat a kormánypártok - ezt válaszolta az RTL Híradó kérdésére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban, ahol a Fidesz-KDNP háromnapos frakcióülést tart. Azt is bejelentette, négy törvényt érintenek a családpolitikai döntések. A májusi Európai Parlamenti választásról a frakcióvezető azt mondta: annak tétje, hogy olyan pártok kerüljenek többségbe, amelyek nem akarnak bevándorlást.

RTL Híradó 2019-02-14


szerző:
2019.02.14. 18:00

RTLII Híradó 2019-02-13


szerző:
2019.02.13. 21:30
Évente másfél milliárdot kapnak

Évi másfél milliárd forintból gazdálkodhat az az alapítvány, amelyet a köztársasági elnök alapított és a volt államtitkár, Csepreghy Nándor igazgat- tudta meg az RTL Híradó. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 2018-ban először csaknem fél milliárdos, majd újabb másfél milliárdos támogatást kapott a kormánytól. Az alapítványtól azt írták: céljuk a társadalom érzékenyebbé tétele a környezeti és fenntarthatósági problémákkal szemben.

 

 

 MTA: írásos garanciát kérnek

Sok kutató veszítheti el az állását a Magyar Tudományos Akadémia kutatóintézeteiben, ahol jelenleg ötezren dolgoznak, ha a kormány nem változtat a jelenlegi tervein - ezt Lovász László nyilatkozta. Híradónknak az MTA elnöke azt is mondta, tovább tárgyalnak a finanszírozás átalakításáról, de garanciákat akarnak. A minisztériumtól későbbre ígértek tájékoztatást. A Lovász Lászlóval készült teljes interjút ITT lehet visszanézni!

Lemondhattak az uniós pénzről

Beismerte a magyar kormány, hogy nem küldi el az Európai Bizottságnak az Elios projektek számláit – állítja Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője. Ez azt jelentheti, hogy a beruházásokat a korábbi tervekkel ellentétben nem uniós költségvetésből, hanem a magyar adófizetők pénzéből finanszírozzák. Így viszont a képviselő szerint az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala nem vizsgálhatja tovább a miniszterelnök vejét is érintő, korrupció-gyanús beruházásokat.

Nem minden 40 alatti, házas asszonynak jár majd a kamatmentes kölcsön

A banki költségeket is az állam állja majd a vasárnap bejelentett, akár 10 milliós életkezdési hitelhez. Újabb részleteket árult el a családügyi államtitkár. Nem minden 40 alatti, házas asszonynak jár majd a kamatmentes, szabad felhasználású kölcsön, hanem csak az új gyereket vállalók kaphatnak belőle. Novák Katalin azt mondta, 5 éven belül kell gyereket szülni, különben visszamenőleg is kamatot fizettetnek majd a tartozásra.

RTL Híradó 2019-02-13


szerző:
2019.02.13. 18:00
LOVÁSZ LÁSZLÓ: „Kötelességszerűen optimista vagyok!”

Lovász László, az MTA elnöke bízik abban, hogy sikerül megállapodni a minisztériummal. Ha ugyanis nem kapják meg az alapfinanszírozást, és a pályázati rendszer feltételeiről sem sikerül megállapodni, nem nyújtják be a támogatási igényeket.

XXI. század - Gyűjtők és bélyegeik (2019-02-12)

Sokan arra számítottak, gyűjteményük az unokáikat teszi gazdaggá. De a több százezer gyűjtőnek futószalagon gyártották a bélyegeket, amelyek elvesztették értéküket. Mégis milyen bélyegek érnek kincseket és miért pont azok? Kiderül a XXI. században.

Ellenzékisége miatt névtelen levélben zsarolták meg

Szabó Richárd sokgyerekes apa, hívő keresztény, van egy lángosozója Baján, és többször is segített a szegényeknek és az elesetteknek. Emellett nyíltan ellenzéki szimpatizáns. Valaki névtelen levélben zsarolta meg, hogy kiteregeti a magánéletét, ha nem áll le a Fidesz támadásával. Ő lépett, és maga állt a nyilvánosság elé.

Music FM – az utolsó nap!

A Music FM 7 éve indult, és egyike lett azoknak az adóknak, amelyek néhány év után hirtelen eltűntek… miközben a most létező rádiók túlnyomó része kormányközeli üzletemberekhez köthető. Ott jártunk a Music FM utolsó adásnapján!

RTLII: Ha nincs garancia az idei forrásokra, nem pályáznak az akadémiai kutatóintézetek a kormány pénzére

Döntött az MTA elnöksége. Nem pályáznak az akadémia kutatóintézetei az állami forrásokra, amíg nem kapnak garanciát a kormánytól, hogy megkapják idei alapfinanszírozásukat. Az elnökség azt kéri a kutatóintézetek vezetőitől, hogy közvetlenül Lovász László akadémiai elnökhöz nyújtsák be pályázataikat. Ezeket az elnök csak akkor továbbítja a kormányzatnak, ha előbb biztosítékokat kaptak a működési költségeik fedezetére. Emellett az elnökség haladéktalan tárgyalásokat kezdeményez Palkovics László miniszterrel az akadémiai kutatóintézetek jövőjéről.

 

RTLII Híradó 2019-02-12


szerző:
2019.02.12. 21:30
Az amerikai külügyminiszter aggodalmát fejezte ki

Az orosz és a kínai befolyás egyre erősödik Közép-Európában - emiatt fejezte ki aggodalmát hétfőn az amerikai külügyminiszter Budapesten. Mike Pompeo azt mondta: Amerika az elmúlt években magára hagyta a térséget, de a Trump-adminisztráció ebben is változást hozott. A magyar külügyminiszter úgy reagált: semmivel sem jelentősebb a térségben az orosz és a kínai jelenlét, mint az Európai Unió nyugati részén.

 

Megvonhatják Demeter Márta tagságát

Demeter Márta honvédelmi bizottsági tagságának megszüntetését kezdeményezi Kövér László. A házelnök azért döntött így, mert az LMP társelnökét nemzetbiztonsági szempontból kockázatosnak találta az Alkotmányvédelmi Hivatal. Azután vizsgálták meg újra, hogy Demeter Márta honvédségi papírok alapján tévesen azt közölte, hogy Orbán Viktor lányát szállították haza Ciprusról egy honvédségi utasszállítóval.

Elnézést kért Karácsony Gergely

Súlyos hibát követett el, ezért elnézést kért Karácsony Gergely azért, amit a HírTV-s interjúban mondott egy hete. Akkor arra a kérdésre, hogy „náci-e az, aki zsidó képviselőket listázna”, az ellenzéki politikus azt válaszolta, hogy nem. A MAZSIHISZ közleményben tiltakozott, a politikus ezután kért bocsánatot. Most már úgy fogalmazott: elfogadhatatlannak tartja az állampolgárok politikai célzatú listázását.

Élőlánccal tiltakoztak tüntetők az MTA-nál

Élőlánccal tiltakoztak tüntetők a Magyar Tudományos Akadémiánál, a kutatóhálózat finanszírozásának átalakítása miatt. A felszólaló akadémikusok arról beszéltek: az, hogy az intézeteknek a működésükért pályázniuk kell, elvonja a kutatók erőforrásait attól, hogy a tudománnyal foglalkozzanak. A kormány szerint azért van szükség az átalakításra, hogy a tudomány az eddiginél hatékonyabban javítsa az ország versenyképességét.

 

Pályázni kell majd a nyelvtanfolyamra

A szállást és az ellátást is a kormány állja a középiskolások kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulása alatt. A miniszterelnök beszélt a programról először vasárnap, a részleteken még dolgozik a minisztérium. De azt ígérik, kilencedikes és tizenegyedikes diákok pályázhatnak 2020-tól a lehetőségre, angolul, németül, franciául és kínaiul lehet majd tanulni. Összesen 90 milliárd forintot szánnak a programra. A Nyelvtudásért Egyesület szerint ilyen hatalmas összegből az itthoni képzést kéne fejleszteni.

RTL Híradó 2019-02-12


szerző:
2019.02.12. 18:00
RTLII: Szijjártóval is egyeztetett Mike Pompeo

A civil szervezetekkel való találkozó után Szijjártó Péter külügyminiszterrel egyeztetett Mike Pompeo. A védelmi együttműködés megújításáról tárgyaltak, a megállapodás hamarosan az Országgyűlés elé kerül. Magyarország amerikai fegyvereket is vásárol. Az amerikai diplomácia vezetője úgy fogalmazott: nem szabad megengedni, hogy az orosz elnök éket verjen barátok közé a NATO-ban.

RTLII Híradó 2019-02-11


szerző:
2019.02.11. 21:30
Magyarországon tárgyal az amerikai külügyminiszter

Az amerikai kormánynak fontosak a jogállamiság olyan alapintézményei, mint a bíróságok, a szabad sajtó és a civil társadalom - ezt mondta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Budapesten jogvédő szervezetek képviselőinek. Mike Pompeo európai körútja első állomásaként érkezett hétfőn Budapestre.

Alapítványi fenntartásba kerül a Corvinus Egyetem

Alapítványi fenntartásba kerül a Budapesti Corvinus Egyetem, ezt ma jelentette be az innovációs és technológiai miniszer. Az átalakítás júliustól megtörténhet, de az új szabályok 2020-tól lépnének életbe. Például állami helyett úgynevezett corvinus ösztöndíjra lehet majd jelentkezni. A kancellár szerint továbbra is lesznek olyan diákok, akiknek nem kell fizetniük a képzésért.

RTL Híradó 2019-02-11


szerző:
2019.02.11. 18:00
Ígért már a kormány bölcsődéket

Már korábban is ígért teljes bölcsődei ellátást a kormány, de 2500 településen egyáltalán nem működik ilyen intézmény Magyarországon. A miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy 21 ezer új férőhelyet létesítenek, de közben a 2018. végére ígért hatvanezer sem valósult meg. Novák Katalin államtitkár az RTL Híradó kérdésére ma azt mondta: mindig betarják, amit ígérnek. A szakszervezet szerint ez a bölcsődék esetében biztosan nem igaz.

 7 PONT A CSALÁDOKÉRT: összefoglaltuk a legfontosabbakat

Novák Katalin, családügyi államtitkár ismertette a részleteket a kormány vasárnap bejelentett intézkedéscsomagjáról. A sajtótájékoztatón például az is kiderült, hogy csak a következő 3 évben igényelhető majd a 40 év alatti nőknek a szabad felhasználású kölcsön, legkorábban idén július elsejétől.

Korrupcióról is tárgyalna az amerikai külügyminiszter

A korrupció mértékéről és Orbán Viktor orosz elnökhöz fűződő viszonyáról is tárgyalni szeretne a Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vezette delegáció hétfőn Budapesten. Ezt az Index írta meg, egy olyan háttérbeszélgetésre hivatkozva, amelyen a Trump-kormány két magasrangú tisztségviselője foglalta össze a látogatás céljait. A kormány szerint az amerikai külügyminiszter látogatása azt bizonyítja, hogy Magyarország megbízható NATO-szövetséges.

Reggel óta több helyszínen tüntettek Budapesten

Reggel óta Budapest több pontján voltak tüntetések. A Lánchidat reggel óta zárva tartják a tiltakozók. Orbán Viktor évértékelője után pedig a Várban kezdődött tüntetés, amit az ellenzék közösen szervezett.

Új családi támogatásokat jelentett be évértékelőjén Orbán Viktor

Négy gyerek után SZJA mentesség, bővülő CSOK, autóvásárlási támogatás a nagycsaládosoknak. Mindez része az új családtámogatási csomagnak, amit Orbán Viktor jelentett be. A miniszterelnök évértékelő beszédében azt mondta: a tavalyi nemzeti konzultációból egyértelmű, hogy emberek azt akarják: a kormány folytassa a megkezdett családpolitikát. Az évértékelő helyszíne, a Várkert Bazár körül már reggel fekete kordonokat állítottak fel.

 

RTL Híradó 2019-02-10


szerző:
2019.02.10. 18:00
Több milliót érő festmények Hoppál Péter irodájában

Többmilliós festmények díszítik Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő pécsi irodáját. Ezek biztosítási értéke pedig több mint 40 millió forint. Ez a 24.hu közérdekű adatigényléséből derült ki. A műtárgyakat a Janus Pannonius Múzeum adta oda letétbe, azt írták, ez bevett gyakorlat. Az MSZP szerint a képviselőnek az emberek gondjaival kellene foglalkoznia, nem az irodájának díszítésével.

Nem ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon Demeter Márta?

Megbukhatott a nemzetbiztonsági átvilágításon Demeter Márta. Az LMP társelnökét a Fidesz kezdeményezésére azután vizsgálták újra, hogy korábban azt állította, Orbán Viktor 14 éves lánya is utazott az egyik honvédségi utasszállítóval, de mint kiderült, egy katona kétéves kislányáról volt szó. Az LMP szerint azért támadják Demeter Mártát, mert a Fidesznek kínos ügyeket tárt fel. Ha a politikus valóban nem ment át az átvilágításon, akkor nem maradhat a honvédelmi bizottság tagja.

A kutatóintézeteket is elveszik az MTA-tól?

Nem csak az állami támogatást, hanem az összes kutatóintézetet is elveheti a kormány a Tudományos Akadémiától. Ez derül ki egy miniszteri telefonbeszélgetés leiratából, ami az Index birtokába jutott. Palkovics László az egyik kutatóintézet vezetőjét tájékoztatta. Ezzel szemben Gulyás Gergely miniszter tegnap tagadta, hogy az intézményekhez is hozzányúlna a kabinet. Az RTL Híradónak nyilatkozó akadémikus szerint a kormány erővel elnyomja az akadémia független kutatóit.

RTL Híradó 2019-02-09


szerző:
2019.02.09. 18:00

RTLII Híradó 2019-02-08


szerző:
2019.02.08. 21:30
Egyre több a kilakoltatás

Több mint 3200 kilakoltatás történt tavaly a 24.hu értesülései szerint. Annak ellenére rekordközeli ez az adat, hogy tavaly az áprilisi választások miatt a szokottnál egy hónappal később, csak májusban járt le a kilakoltatási moratórium. Egy civil szervezet azt követeli, hogy legalább a kisgyermekes családokat ne lehessen az utcára tenni. A kormány szerint az egyes esetek megítélése elsősorban az önkormányzatok feladata.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való