KERESÉS search-close

politika

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "politika"

Attól tartanak, tovább romolhat a szemétszállítás minősége

Tovább romolhat a szemétszállítás minősége, ha a kormány változtatás nélkül fogadja el Semjén Zsolt törvénymódosító javaslatát - ettől tart a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. A javaslat szerint egy koncessziós eljáráson nyertes cég végezné a hulladékkezelést az egész országban. Ez most részben önkormányzati feladat.A kormánynál azt mondják, az a céljük, hogy a hulladék begyűjtése egészen az újrahasznosítás megkezdéséig egy kézben legyen.

A kormányrendeletre hivatkozva nem ismerik el az SZFE diákjainak félévét

Egy friss kormányrendeletre hivatkozva nem ismerik el a tanulók félévét - ezt közölte a Színház és Filmművészeti Egyetem kuratóriuma. A szerdán kiadott rendelet szerint veszélyhelyzet esetén az egyetemek dönthetnek a félév felfüggesztéséről. Az oktatási jogok biztosa korábban arra szólította fel az egyetem vezetését, vonják vissza a félév érvénytelenítését. A diákok és a tanárok azt mondják, mindennek ellenére folytatják a munkát.

2,8 millió forintos jutalmat ad saját magának Gyál polgármestere

Közel nettó 3 millió forintos jutalmat ad saját magának Pápai Mihály, a Pest megyei Gyál fideszes polgármestere. A járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a helyi képviselőtestület nem is szavazhatott erről. A helyi DK szerint ez sem lett volna akadály: a Fidesz-KDNP többségű testület az elmúlt 11 évben mindig megszavazta a polgármesteri jutalmat. Pápai Mihályt ma hiába kerestük.

RTL Híradó 2020-11-28


szerző:
2020.11.28. 18:00
Kiszivárgott a metró-jelentés

Alkalmatlan anyagok használata, visszatérő rozsdásodás, gondatlan kivitelezés - ilyen hibákat állapított meg a 3-as vonalon futó orosz metrókocsikról az a jelentés, amelyet a Fővárosi Önkormányzat rendelt meg. A dokumentumot a Népszava szerezte meg. A jelentés azt is kétségbe vonja, hogy felújítás történt, a vizsgálat szerint felmerülhet, hogy már részben kész kocsikat adtak el Budapestnek. Az 3-as metróvonalra azért nem új szerelvényeket vásároltak, mert a kormány csak a felújítást támogatta.

RTL Híradó 2020-11-27


szerző:
2020.11.27. 18:00
Pintér Sándor: „Magyarországon megszűnt a felderítetlen korrupció!”

Magyarországon megszűnt a felderítetlen korrupció - ezt állította csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank online konferenciáján Pintér Sándor. A belügyminiszter szerint a rendőrség munkájának köszönhetően ma már nincsenek olyan kivizsgálatlan korrupció ügyek, amelyek sértik az emberek érdekeit. A DK viszont úgy látja: az Orbán-rendszer lényege a korrupció.

Megjelent a rendelet az otthonfelújítási támogatásról

Mosogatógép és mikrohullámú sütő felét is állja az állam, ha beépíthető. Megjelent a rendelet az otthonfelújítási támogatásról, ami legalább egy gyerek után jár januártól. Kiderült, akkor is, ha az egyik szülő külföldön dolgozik. Az Államkincstár a helyszínen ellenőrizheti majd, mire költötték a pénzt, és kamatostól fizettetheti vissza az összeget, ha visszaélést talál.

Orbánék kiálltak a vétó mellett

Kitartanak a vétó mellett - ezt közösen jelentette be a magyar és a lengyel miniszterelnök Budapesten. A két kormány azért mondott nemet az uniós költségvetésre és a válságkezelő csomagra, mert a jövőben jogállamisági feltételekhez kötnék az uniós támogatások kifizetését, ez pedig szerintük elfogadhatatlan. A pénzügyminiszter szerdán már arról beszélt: a vita elhúzódása miatt jövőre akár 2500 milliárd forintnyi támogatással kevesebb érkezhet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ennél optimistább.

RTL Híradó 2020-11-26


szerző:
2020.11.26. 18:00
Kizárná a kormánytagok rokonait a közbeszerzésekből a Momentum

Kizárná a kormánytagok rokonait a közbeszerzésekből a Momentum. Az ellenzéki párt szerint Orbán Viktor családja közpénzekből gazdagszik ezért szigorítanának a közbeszerzési szabályokon. Erre Gulyás Gergely miniszter a kormányinfón annyit mondott, a magyar szabályok az uniós normákon alapulnak. A Transparency Internationalnél azt mondják, a szigorúbb szabályok önmagukban nem jelentenek megoldást.

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására – derül ki egy friss kormányhatározatból. Ebből csak idén 16 milliárdot költenek el. 730 millió forinttal pedig a debreceni repülőtér működését és járatindításokat támogatnak. A DK szerint felháborító, hogy milliárdokat költenek látványberuházásokra, miközben devizahitellel adósítják el az országot 30 évre.

RTL Híradó 2020-11-25


szerző:
2020.11.25. 18:00
Igazolva látja döntését az Index nyáron távozott szerkesztősége

Az Index nyáron távozott, és azóta Telex néven új lapot alapító szerkesztősége úgy érzi, utólag is igazolta a döntésük helyességét, hogy régi munkahelyük hétfőn teljes egészében az Indamédia csoporthoz került, aminek résztulajdonosa Vaszily Miklós, a TV2 elnöke. A felvásárlással egyidőben távozott az Index - nyári tömeges felmondások után kinevezett - új vezetése is.

Hivatalában marad Budakalász homofób jegyzője

Hivatalában marad Budakalász homofób jegyzője, miután a polgármester nem fogadta el a lemondását. Deák Ferenc egy múlt héten kiszivárgott hangfelvétel szerint azért nem vett fel anyakönyvvezetőnek egy férfit, mert homoszexuálisnak vélte. A pályázóval már minden feltételről megállapodtak, végül mégis elutasították. A felvételt a Telex hozta nyilvánosságra. Az ügyben eljárást indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság. 

Orbán Győző: eddig voltam udvarias

Az M4-es mellett az M3-as autópálya, illetve a Budapest-Székesfehérvár vasútvonal építkezéséhez is szállított alapanyagot a miniszterelnök édesapjának, idősebb Orbán Győzőnek a cége - ezt a Direkt36 oknyomozó portál hozta nyilvánosságra. A lap munkatársa a gánti bányánál személyesen is találkozott Orbán Győzővel, ám beszámolója szerint egy ponton azt mondta neki: „Eddig voltam udvarias. Én híres vagyok arról, hogy goromba vagyok, és nem szeretnék gorombáskodni, különösen hölggyel szemben nem”.

Clooney: Orbán propagandagépezete hazudik

Orbán propagandagépezete hazudik - így reagált George Clooney a magyar kormány állítására, miszerint Soros György megbízásából kritizálta Orbán Viktort egy interjúban. Az amerikai színész közleménye a Telex-hez jutott el. Ebben Clooney arról ír: kedveli a magyarokat, többször is járt az országban, és szégyellné magát, ha nem szólalna fel az Orbán-rezsim alatt tapasztalható tekintélyelvűség ellen. A külügyi államtitkár szerint az sem biztos, hogy a színész tudja, hol van Magyarország.

RTL Híradó 2020-11-24


szerző:
2020.11.24. 18:00
Jelentősen szigorodnak jövőre a drónok használatának szabályai

Jelentősen szigorodnak jövőre a drónok használatának szabályai - az erről szóló törvényjavaslat részletes vitája múlt héten kezdődött a parlamentben. Engedélyköteles lesz minden 120 grammnál nehezebb drón használata és lakott terület felett magánlakásokról nem készíthető közeli felvétel. A kormány szerint a magánélet védelme miatt fontos a szabályozás, az Átlátszó jogi igazgatója viszont úgy látja, hogy ezzel a tényfeltáró újságírók munkája válik nehezebbé.

RTL Híradó 2020-11-23


szerző:
2020.11.23. 18:00
Orbánról beszélt George Clooney

Orbán Viktort is példaként említette George Clooney, amikor a világban tapasztalható gyűlöletről beszélt. A sztár legújabb filmjével kapcsolatos interjújában arról is beszélt, ha hagyjuk eluralkodni a most érezhető gyűlöletet, akkor valósággá válhat a filmbeli világ. Az RTL Híradónak nyilatkozó médiaszakértő szerint Clooney kritikája azért mérdföldkő, mert a színész sokkal több embert ér el, mint akármelyik elemző.

Korrupciós ügy: már 11 gyanúsított van

Már 11 gyanúsítottja van annak a korrupciós ügynek, amelyben fideszes politikusok is érintettek. A gyanúsítottak között van Boldog István kormánypárti országgyűlési képviselő, valamint közvetlen munkatársa, Fehér Petra. Ő Törökszentmiklóson és a megyei közgyűlésben is képviselő. Törökszentmiklósi pozíciójáról a héten lemondott. Kerestük a fideszt, hogy a megyei közgyűlésből is visszahívják-e, de nem válaszoltak. Fehér Petra az elmúlt egy évben mindkét helyről felvette a fizetését.

RTL Híradó 2020-11-22


szerző:
2020.11.22. 18:00
MÉDIASZAKÉRTŐ: ezért azonosíthatta George Clooney a magyar miniszterelnököt a dühvel

Az RTL-nek nyilatkozó médiaszakértő szerint Orbán Viktor politikája eddig is sok vita tárgya volt. Urbán Ágnes szerint Clooney megszólalása mégis mérföldkő, mert teljesen más szintre helyezi a magyar miniszterelnököt a közbeszédben.

18 civilszervezet tiltakozik

Veszélyezteti az esélyegyenlőséget és a védendő emberek jogainak érvényesülését, hogy a kormány váratlanul megszünteti az Egyenlő Bánásmód Hatóságot. Ez áll 18 civil szervezet közösen megfogalmazott véleményében. A kormány tervét már az Európa Tanács emberi jogi biztosa is kritizálta. Varga Judit igazságügyminiszter szerint azzal, hogy az ombudsmani hivatala veszi át a hatóság munkáját csak erősödik az egyenlő bánásmód érvényesítése. A civilek szerint viszont ez nem igaz, az ombudsman kényes kérdésekben eddig is túl passzív volt.

Állami céget kap az egyházmegye

Stadion után milliárdos ruhaipari céget ajándékoz a kormány a Szeged-Csanádi Egyházmegyének. A Szegedi Fonalfeldolgozó Zrt. térítésmentesen kerül a Kiss-Rigó László vezette egyházmegye tulajdonába. A közpénzek átlátható elköltéséért küzdő Transparency Internationalnál nem értik, miért van jobb helyen az egyháznál egy nyereséges állami cég. A kormány nem válaszolt arra a kérdésünkre: miért került ezentúl az államkassza helyett a püspökséghez a ruhaipari cég nyeresége.

RTL Híradó 2020-11-21


szerző:
2020.11.21. 18:00
Több önkormányzat segít a koronavírusos lakosoknak

Van, ahol a koronavírus miatt táppénzre került lakosoknak segít az önkormányzat, máshol civil szervezet vásárol be mások helyett. Debrecenben a városi segélyalapból támogatják egyszeri 50 vagy akár 80 ezer forinttal a táppénzen lévőket. Pécsett pedig elindul a karanténjárat: házhoz viszik az élelmiszert a karanténban ragadt családoknak.

Magán spórol a főváros

Csökkentik a fővárosi önkormányzati bizottságok számát, cégeket vonnak össze és eggyel kevesebb főpolgármester-helyettes lesz január 1-től - ezt pénteken videóüzenetben jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester. A átszervezéseket a koronavírus-járvány miatt, takarékossági okból vezényli le a főváros, amivel várakozásaik szerint több milliárd forintot spórolnak évente.

800-900 milliárd forintnyi hitelt vett fel Magyarország 30 évre

800-900 milliárd forintnyi hitelt vett fel 30 évre Magyarország. A miniszterelnök azt mondja, nem maradhat el beruházás a brüsszeli viták miatt. Múlt héten jutott a kölcsönhöz a kormány, mielőtt az Unió 7 éves költségvetését megvétózták volna. Orbán Viktor fél éve még hallani sem akart hitelről, úgy érvelt, a keservesen meg kell fizetni a kölcsönök árát.

Ötször annyiba került népszerűsíteni a konzultációt, mint kinyomtatni és postázni?

Ötször annyiba került népszerűsíteni a konzultációt, mint kinyomtatni és postázni az íveket a 8 millió választónak - állítja Kassai Dániel független önkormányzati képviselő, miután betekinthetett a dokumentációba. A pestszentlőrinci képviselő azt állítja: így sem tudhatta meg, melyik médiumnál pontosan mennyit költött a kormány, ezért újabb adatigényléssel fordult a Miniszterelnöki Kabinetirodához. A kormány pénteken kérdésünkre azt közölte: az összeg nem pontos, mert más kiadásokat is a konzultációhoz számolt a képviselő, ám a helyes összeget nem árulták el. 

RTL Híradó 2020-11-20


szerző:
2020.11.20. 18:00
A „hazug” sértő, a „náci nem?”

Kizárta a parlament éjszakai üléséről a Jobbik képviselőjét az ülést vezető KDNP-s Latorcai János, mert hazugnak nevezte a szintén kereszténydemokrata képviselőt, Nacsa Lőrincet. Az ülést vezető elnöknek az ellen nem volt kifogása, hogy Nacsa Lőrinc felszólalásában egyszerre nevezte nácinak és kommunistának a jobbikos képviselőt.

Soros György: Orbán Viktor csupaszra rabolta az országot

Európának ki kell állnia a magyar és a lengyel kormánnyal szemben - ezt írta Soros György ma (november 19.) megjelent véleménycikkben. Hozzátette: Orbán Viktor csupaszra rabolta az országot. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, Soros György pénzügyileg akarja szankcionálni azokat az országokat, amelyek nem engednek be bevándorlókat.

Gulyás Gergely: A kaszinók nem szórakozóhelyek, hanem üzletek

Azért lehetnek nyitva a kaszinók a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején is, mert jogi értelemben nem szórakozóhelyek, hanem üzletek. Ezt válaszolta ma (november 19.) az RTL Híradó kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Demokratikus Koalíciónál viszont azt mondják: azért nem zárták be a kaszinókat, mert a tulajdonosaik kormányközeli üzletemberek.

RTL Híradó 2020-11-19


szerző:
2020.11.19. 18:00
Beruházások maradhatnak el, ha a kormány megvétózza az uniós költségvetést

Beruházások maradhatnak el, ha a kormány megvétózza az uniós költségvetést - ezt mondta az RTL Híradó által megkérdezett szakértő. Az szerinte nem fordulhat elő, hogy uniós támogatás nélkül marad az ország. A miniszterelnök az állami hírügynökséggel azt közölte, a jogállamisági feltételek a bevándorlás engedéséről szólnak. Az ellenzéki pártok szerint ez a magyarázat zavaros, a kormány túszul ejtette az unió költségvetését.

Cser-Palkovics szerint tönkretenné az önkormányzatokat az iparűzési adó felfüggesztése

Hagyja békén dolgozni az önkormányzatokat – ezt kéri a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől Székesfehérvár fideszes polgármestere. Cser-Palkovics András először a Facebookon háborodott fel az iparűzési adó felfüggesztésére vonatkozó ötleten. Ma Híradónknak is megerősítette: szerinte tönkretenné az önkormányzatokat egy ilyen döntés. A kormány azt közölte, a kamara javaslatát még nem kapták kézhez.

RTL Híradó 2020-11-18


szerző:
2020.11.18. 18:00
Korlátoznák az ingyen parkolást

Tilosban várakozó autók, türelmetlen autósok - ez lett a hatása az ingyenes parkolásnak a XIII. kerületben. A kerület polgármestere, más kerületvezetőkkel együtt, a főpolgármestertől kért segítséget. A főváros azonban egyelőre nem reagált a megkeresésre. Van azonban néhány terület az országban, ahol továbbra is fizetni kell a várakozásért. Általában magánterületekről van szó, amelyet használhatnak az autósok.

A magyar kormányt bírálták

Az uniós tagállamok szakminisztereinek többsége kiállt a jogállamisági kritériumok bevezetése mellett mai online csúcstalálkozójukon. Többen is felelőtlennek nevezték a magyar és a lengyel kormányt, akik megvétóznák a megállapodást. A Magyarországot képviselő Varga Judit azt mondta: az a felelőtlen, aki a koronavírus-válság miatti életbevágó pénzügyi döntéseket politikai feltételekhez kötné.

RTL Híradó 2020-11-17


szerző:
2020.11.17. 18:00
Orbán Viktor megöregített képével kampányolnak a korrupció ellen

Orbán Viktor megöregített képével illusztrálja egy svéd emberi jogi szervezet a kampányát. Arra biztatnak, hogy minél többen támogassák azokat, akik felszólalnak a korrupt kormányok ellen. A plakát szövege szerint 2034-ben ismét Orbán Viktor nyerte a választást Magyarországon. A szervezet korábban bírálta azt a magyar törvénymódosítást is, amely miniszteri engedélyhez köti, hogy nem házasságban élők - így az azonos nemű párok is - örökbe fogadhassanak gyereket. A kormány megkeresésünkre azt írta: nem foglalkoznak külföldi melegjogi szervezetek pénzgyűjtő kampányaival.

Megvétózza a magyar kormány az Unió következő hétéves költségvetését

Megvétózza a magyar kormány az Unió következő hétéves költségvetését és a koronavírus-járvány kezelésére létrehozandó mentőcsomagot. Erről Orbán Viktor levélben is tájékoztatta Európa vezető politikusait. Így döntöttek a lengyelek is. A két kormánynak az a problémája, hogy a tagállamok többsége és ez Európai Parlament is jogállamisági kritériumokhoz kötné az uniós támogatások kifizetését. A Momentum szerint Orbán Viktort csak a saját hatalma érdekli.

Az ellenzék szerint a magyar egészségügyi rendszer nem működik kiválóan

A magyar egészségügyi rendszer kiválóan működik és az ország is jól teljesít a komoly nehézségek ellenére – így értékelte Gulyás Gergely miniszter a járványhelyzetet az Országgyűlésben. Az ellenzéki pártok viszont egységesen azért támadták a kormányt, amiért szerintük nem használta ki a rendelkezésére álló időt és nem készült fel a koronavírus-járvány második hullámára.

RTL Híradó 2020-11-16


szerző:
2020.11.16. 18:00
Babák Mihály: Az emberneveléshez nem árt a fizikai bántalmazás

Az emberneveléshez nem árt a fizikai bántalmazás. Ezt Szarvas fideszes polgármestere mondta nemrég a képviselőtestület ülésén, miközben egykori tanáraira emlékezett. Magyarországon törvény tiltja a fizikai erőszakot a gyerekekkel szemben, mégis előfordul 8-10 eset évente, amikor az oktatási jogok biztosa vizsgálatot indít pedagógusok ellen. Az RTL Híradónak nyilatkozó gyerekjogi szakértő szerint egyetlen pofon is élethosszig tartó traumát okozhat.

A kaszinók továbbra is nyitva lehetnek este hét óráig

Miközben a szórakozóhelyeket be kellett zárni, a kaszinók továbbra is nyitva lehetnek este 7 óráig. Nem csak ebben van kivételezett helyzetük: kiemelt nemzetgazdasági érdekké nyilvánították a kaszinók üzemeltetőinek kiválasztását, és egy friss kormányrendelet szerint erről a Nemzeti Koncessziós Iroda dönt majd, ami Rogán Antal minisztériuma alá tartozik. Ezt az mfor.hu írta meg. A DK szerint ez is mutatja, hogy valójában mi a legfontosabb a kormánynak.  

Ideiglenes csökkentést javasolnak

Elbocsátásokhoz és a fizetések befagyasztásához vezetne Érden, ha elvennék a várostól az iparűzési adót - ezt mondta az RTL Híradónknak a város polgármestere. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is azt javasolja, hogy - ha nem is minden cégnek - de csökkentsék ideiglenesen az iparűzési adóját. Nagy Elek elnök a hvg.hu-nak azt mondta: nagy bajba kerültek a cégek a járvány miatt, ezért kell a segítség. A kormány korábban azt közölte, még vizsgálják a javaslatot.

RTL Híradó 2020-11-15


szerző:
2020.11.15. 18:00

RTL Híradó 2020-11-14


szerző:
2020.11.14. 18:00
Kiskaput talált a győri polgármester, átalakítja az ingyenes parkolási rendet

Átalakítja Győr fideszes polgármestere az ingyenes parkolási rendet, amit a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva vezetett be. A belvárosban csak a parkolási bérlettel rendelkezők állhatnak meg bármikor szerdától. A többieknek hétköznap csak egy idősáv lesz ingyenes. A közlekedési szakjogász szerint Dézsi Csaba András kiskaput talált a kormányrendeletben.

RTL Híradó 2020-11-13


szerző:
2020.11.13. 18:00
Orbán Szijjártónak: „60 fölött lehet, hogy elvinne”

Ha hatvan fölött lenne, lehet, hogy elvinné a betegség. Ezt mondta ma (november 12.) Orbán Viktor a koronavírusos Szijjártó Péternek. A külügyminiszterről múlt héten, Thaiföldön derült ki, hogy fertőzött. Előtte Kambodzsában járt, ahol a látogatása után több kormánytag is karanténba került és tucatnyi iskolát bezártak. A külügyminisztérium szerint Szijjártó Péter minden járványügyi szabályt betartott.

Gulyás Gergely szerint csak véletlen egybeesés

Csak véletlen egybeesés Gulyás Gergely miniszter szerint, hogy épp akkor nyújtották be az Alaptörvény, a választási törvény és az örökbefogadás szabályainak módosítását, miután elfogadta a parlament a veszélyhelyzet meghosszabbítását. A miniszter azt mondta, ez nem vett el időt a járványügyi védekezéstől. A DK szerint viszont botrányos, hogy a kormány a járvány közepén ilyesmivel foglalkozik.

RTL Híradó 2020-11-12


szerző:
2020.11.12. 18:00
„Az apa férfi, az anya nő

Az apa férfi, az anya nő - ezt is Alaptörvényben szabályozná a kormány. Emellett egyedülállóak kizárólag Novák Katalin engedélyével fogadhatnának örökbe gyereket. A Háttér Társaság szerint az intézkedés egyértelműen az egynemű párok ellen szól. A kormány azt állítja, a gyermek érdekeit szem előtt tartva döntenek majd arról, engedélyezik-e az örökbefogadást.

Éjfél előtt egy perccel adták be a választások szabályait módosító javaslatot

Módosítaná a választások szabályait a kormány. Kedden egy perccel éjfél előtt nyújtottak be erről javaslatot. Ennek legfontosabb része az, hogy országos pártlista állítására a jövőben csak az lesz jogosult, aki legalább 50 választókerületben állít egyéni jelöltet. Karácsony Gergely szerint a javaslat a közös lista állítására kényszeríti az ellenzéket. A kormány ma nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy miért most, a veszélyhelyzet bevezetése után akarják módosítani választási rendszert.

RTL Híradó 2020-11-11


szerző:
2020.11.11. 18:00
Szűkítenék a közpénz fogalmát

Átírná a közpénz fogalmát a kormány az alaptörvényben. Ezzel ellenőrizhetetlenné tennék például a TAO-pénzek, az uniós támogatások, vagy az állami alapítványok vagyonának felhasználását – véli a közpénzek felhasználásával foglalkozó civil szervezet. Emellett szintén az alaptörvényben rögzítenék, hogy a milliárdos közvagyonokat kezelő állami alapítványokat kétharmados törvények védik. Szél Bernadett szerint így akár azt is beleírhatná a kormány az alaptörvénybe, hogy szabad a rablás.

A Fidesz lemondatná Korózs Lajost

Ha a szocialista Korózs Lajos nem mond le az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöki posztjáról, akkor a parlamenti többség szerez ennek érvényt - ezt mondta a Fidesz frakcióvezetője a parlamentben. Kocsis Máté szerint Korózs Lajos a nyári mentős videója után vasárnap hamis halálozási adatokat közölt a közösségi oldalán, ezért méltatlanná vált posztjára. Korózs Lajos híradónknak azt mondta: a Fidesz csak az elhibázott járványkezelésről igyekszik elterelni a figyelmet és nem mond le.

RTL Híradó 2020-11-10


szerző:
2020.11.10. 18:00

RTL Híradó 2020-11-09


szerző:
2020.11.09. 18:00
Orbán Viktor is gratulált Joe Bidennek

A visegrádi országok vezetői közül utolsóként gratulált Orbán Viktor Joe Bidennek. Levelében a sikeres elnöki kampányhoz gratulált a magyar kormányfő. Áder János, köztársasági elnök pedig üzenetében a két ország baráti kapcsolatának erősítéséről írt. A Fidesz kommunikációs igazgatója megköszönte Trumpnak az elmúlt négy évet. Az MSZP szerint Biden győzelme sok magyar demokrata érzelmű választónak adott reményt.

RTL Híradó 2020-11-08


szerző:
2020.11.08. 18:00
A nagyvárosok víziközmű cégei a többszörösét fogják fizetni a vezetékeik után

A nagyvárosok víziközmű cégei a többszörösét fogják fizetni a vezetékeik után fizetendő úgynevezett közműadónak, míg a kisebb települések szolgáltatóinak csökkenhet a terhe, ha az erről szóló fideszes javaslatot elfogadja a parlament. A kormánypárt szerint erre azért van szükség, hogy igazságosabb legyen a rendszer. Az ország legnagyobb szolgáltatójának, a Fővárosi Vízműveknek ugyanakkor az eddigi adó 4 és félszeresét kell majd fizetnie. A főpolgármester szerint: be akarják dönteni Budapestet és a nagyvárosokat.

Újabb egymilliárd forintot költ a kormány a jövő évi vadászati világkiállításra

Újabb egymilliárd forintot költ a kormány a jövő évi vadászati világkiállítás kommunikációs kampányára – ezt a 24. hu vette észre. A kiállítás előkészítésére 10 milliárdot szán a kormány, a rendezvény összesen akár több mint 50 milliárd forintba is kerülhet. A DK szerint felháborító ez a pazarlás. A kormány szerint viszont az ilyen eseményekkel lehet újra mozgásba hozni a turizmust.

Megszavazzák az ellenzéki pártok, hogy a kormány meghosszabbítsa a rendkívüli jogrendet

Keveslik az intézkedéseket, de megszavazzák az ellenzéki pártok, hogy 90 nappal meghosszabbítsa a kormány a rendkívüli jogrendet. A Jobbik szerint nincs ellentmondás, ezután Orbán Viktor lesz a felelős a következményekért. Közben az uniós adatokból az derül ki, hogy Magyarország a harmadik legrosszabb helyen áll a százezer lakosra jutó kórházba került fertőzöttek számát tekintve.

RTL Híradó 2020-11-07


szerző:
2020.11.07. 18:00

RTL Híradó 2020-11-06


szerző:
2020.11.06. 18:00
Mégis lesznek jogállamisági feltételek

Mégis lesznek jogállamisági feltételek az uniós támogatások kifizetésénél, erről állapodott meg az Európai Parlament és az Európai Tanács. Ezt akarta elkerülni a magyar és a lengyel kormány is. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint az unió parlamentje ezzel a költségvetést, és a koronavírus miatti mentőcsomagot veszélyezteti.

Odaadják az 1,3 milliárdot

Hiába maradt el idén az augusztus 20-i tűzijáték, az árát nem spórolja meg a kormány. A hvg.hu írta meg először, hogy a szervezéssel megbízott Antenna Hungária megkapja a tűzijátékra szánt 1,3 milliárd forintot, méghozzá előlegként. A kormány ugyanis nem törölte, csak jövő évre halasztotta az idei programokat és szerintük ez így észszerű. A Jobbiknál azt mondják: már az idei közbeszerzést is felelőtlenség volt kiírni.

RTL Híradó 2020-11-05


szerző:
2020.11.05. 18:00

RTL Híradó 2020-11-04


szerző:
2020.11.04. 18:00
Orbán Viktor: éjféltől újra rendkívüli jogrend lép életbe Magyarországon

Éjszakai kijárási korlátozást vezetett be a kormány, és éjféltől újra rendkívüli jogrend lép életbe Magyarországon. Ezt kora este jelentette be Orbán Viktor, miután döntöttek a szigorúbb járványügyi intézkedésekről.

 

Drága arckrémekre is költött a borok mellett a társadalmi felzárkóztatásért felelős megbízott

Nem csak drága borokra, hanem kéz- és arckrémekre is tízezreket költött közpénzből Orbán Viktor társadalmi felzárkóztatásért felelős megbízottja. Az erről szóló számlákat a Demokratikus Koalíció perelte ki és hozta nyilvánosságra, a párt feljelentést tesz. Hegedűs Zsuzsa az RTL Híradónak azt mondta: a reprezentációs költségkeretéből kizárólag ajándékokat vásárolt olyanoknak, akikkel a hátrányos helyzetűek megsegítésén együtt dolgoztak.

RTL Híradó 2020-11-03


szerző:
2020.11.03. 18:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való