KERESÉS search-close

pszichológus

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pszichológus"

Szeptemberben jön az iskolaőrség


szerző:
2020.07.28. 08:13
Szeptemberben jön az iskolaőrség

Ősztől iskolaőrség vigyáz a rendre az oktatási intézményekben. Szigeti Réka, iskolapszichológus mesélt a részletekről. 

PSZ: Nem az iskolaőrök fizetése sok, hanem a pedagógusoké megalázó

A Pedagógusok Szakszervezete szerint megalázó, hogy egy pályakezdő iskolapszichológus vagy tanár az elmúlt tanévben bruttó 210 ezer forintot keresett. Totyik Tamás, a PSZ alelnöke azt mondja a cafetériáról egy évtizede már csak álmodnak a pedagógusok.

PSZICHOLÓGUS TANÁCS: Meddig aludjunk együtt gyermekünkkel?

Heller Csilla pszichológus szerint a szülő sokszor nehezebben éli meg a gyerektől való elszakadást. Az anya szempontjából többféle oka vagy funkciója lehet annak, hogy a gyermekkel együtt szeret aludni, ami gyakran csúszik át abba, mintha a gyermek ragaszkodna hozzá.  

Edit: „Megkérdeztem a futártól, hogy lefeküdne-e velem”

Edit korán reggel azzal hívta fel Adriennt, hogy elpanaszolja neki: az éjszaka elég nagy zűrbe keveredett…

Több pszichológusra lenne szükség az iskolákban?

Múlt héten, csütörtökön késsel támadt tanárára egy 17 éves tanuló az egyik győri iskolában. A diákok azóta is értetlenül állnak a történetek előtt. Pénteken az osztályfőnökök és a tanárok rengeteget beszélgettek a tanulókkal az esetről és arról is, hogyan lehet megelőzni az ilyen atrocitásokat.

EUROJACKPOT: Magyar játékosé a nyerő szelvény befektetés

Egy szerencsés magyar játkosnak telitalálatosa volt az Eurojackpoton. Az adók elvonása után is 8 milliárd 925 millió forint üti a szerencsés markát. Az általunk megkérdezett pszichológus pedig azt mondta, a nyertes egy sok hatás érhette, amit meg kell tanulni feldolgozni.

Dávid dührohamot kapott a pszichológusnál

Dávid terápiára ment. Dzseni nem tudta leplezni Gábor iránti érzelmeit. Orsi segített egy bajba jutott emberen.

„Én nem pszichológusnak mentem oda be!” - Kocsis Dénes szerelme reagált a kommentekre!

Mészáros Petrát sokan azzal támadták, hogy pszichológusként sokat sírt a játékban. Íme Dini párjának üzenete a kommentelőknek! További részletek a Nyerő Páros Kibeszélő Kabáttal 2. részében, amit ide kattintva már megnézhetsz az RTL Moston!

Vekerdy Tamásra emlékezünk

Talán a rendkívül szókimondó véleménye miatt is lett ennyire elismert gyermekpszichológus Vekerdy Tamás. Nagyon határozottan beszélt mindig, egyszer például ezt mondta: „A legfontosabb lenne megtanulnunk, és megtanítani a gyereknek, hogy érezzük jól magunkat. Legyünk azok, akik vagyunk. Mindenkinek más az ujjlenyomata, más a DNS-e, a rendőrség legnagyobb örömére. Akkor miért nem nyilvánvaló, hogy belül, fejben is mindannyian mások vagyunk?" Vekerdy Tamás ma, 84 éves korában hunyt el.

Hoppá! Dani csúnyán elintézte a híres pszichológust!

Dani simán meglépte azt, amit már nagyon sokan szerettek volna...

A legújabb részt ITT tudod visszanézni!

Anikó: „Segítek neked, esküszöm!”

Vilinek elege van párja beteges féltékenykedéséből, ráadásul többször is elküldte barátnőjét pszichológushoz. A fiú most a talk show háziasszony segítségét kérte. Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Miért esünk nyaralás után depresszióba?

Sokan napokig vagy hetekig fáradtabbnak, szomorúbbnak, enerváltabbnak érzik magukat szabadságuk után, mint előtte. Mit lehet tenni, hogy ez ne így legyen? Sztárokat és pszichológus szakértőt is kérdeztünk!

Korábban is bánthatta kislányát a családját kiirtó férfi

Bár látszólag nyugodtan, viták nélkül éltek, előfordult, hogy nyilvános helyen megverte ötéves kislányát az a férfi, aki hétfőn megölte volt feleségét és gyermekét, majd magával is végzett Andornaktályán. A helyiek mondták ezt Híradónknak. Egy általunk megkérdezett pszichológus szerint sokféle ok vezethetett a tragédiához, de az biztos, hogy a férfi nagyfokú szorongása közrejátszhatott, és a családon belül régóta tartó bántalmazás is ok lehetett.

MEGKÉRDEZTÜK: Mi állhat az andornaktályai családirtás hátterében

Miért történhetett meg a tragikus gyilkosság Andornaktályán. Balogh Beáta klinikai szakpszichológust kérdeztük arról, milyen lelki probléma vezethetett ahhoz, hogy egy férfi megölje volt feleségét és 5 éves kislányát.

Bálint különleges képességel rendelkezik

A fiút a szülei már pszichológushoz is el akarták vinni, mikor gyerekként fény derült tehetségére. Ám mint kiderült, nem ő az egyetlen ilyen srác… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

LINCSHANGULAT: miért háborodunk fel jobban egy állatkínzáson, mint egy hajléktalan tragédiáján?

Az RTL Híradónak nyilatkozó pszichológus, Benák-Tömöri Judit szerint természetes az a lincshangulat, ami a közösségi oldalakon kialakult a balotaszállási kutyakínzás miatt. Egyetlen nap alatt csaknem 100 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben a legsúlyosabb büntetést kérik a 68 éves asszonyra, aki halálra kínozta kutyáját.

Mit csinál jól vagy rosszul a helikopter-szülő?

Ők olyan anyukák és apukák, akik helikopterként köröznek gyermekük körül és minden eséstől, hibától óvják őket. Ilyenkor felmerülhet a gyereknevelés egyik alap kérdése, hogy lehet-e „túlszeretni”, „túlfélteni” egy kisgyereket.

Zé pszichológushoz küldte Ákos egyik versenyzőjét

Németh Gábor étele kapcsán újra előtört Zéből a római kömény undora. Vajon honnan ered a fűszer imádata Ákos versenyzőjének?

Hogyan lehet „jól” válni?

Egy család felbomlása minden résztvevő számára óriási trauma. Egy igazi érzelmi útvesztő, amiben még a felnőttek sem mindig találják a helyes irányt. A válás feldolgozása hosszú folyamat, a legtöbbször rögös út vezet odáig, hogy visszataláljunk önmagunkhoz. De mi a helyzet a gyerekekkel? Az ő szemüvegükön nézve, tesszük fel a kérdést, hogyan lehet „jól” válni?
Saját tapasztalatairól Ada még többet elárul, ha ide kattint.

Előző rész (2018. november 08.)

Joe verekedésbe keveredett. Lili elkezdte a terápiát. Bence új munkát kapott.

Joe-val nem érdemes ujjat húzni

Joe verekedésbe keveredett. Lili elkezdte a terápiát. Bence új munkát kapott.

Lili kis híján nekiment a pszichológusnőnek

Lili nagyon nehezen viseli, hogy nem úgy érez a kisfia iránt, ahogyan azt egy anyának kellene. Minden reménye az első terápiában van, ám nem olyan könnyű a múltról beszélnie.

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

A Survivor pszichológiája: Istenes Bence utánajárt, hogy mi zajlik le a túlélők fejében

Gaál Viktor pszichológus beavatja a nézőket a Survivor pszichológiájába. Ha mindig is kíváncsi voltál rá, hogy milyen folyamat zajlik le a túlélők fejében, és mit jelent az a mondás valójában, hogy minden fejben dől el, nézd meg extra videónkat!

Nem fogod elhinni, hogy Solti Ádám miért szakított az exével!

Annyira nem volt hihető Ádám története, hogy egyik lány sem dőlt be neki. Az igazság azonban az, hogy tényleg ezért szakított a színész akkori kedvesével, ráadásul még pszichológushoz is el kellett mennie, annyira megviselte az eset...

„Óvatosan a videójátékokkal”

A korlátlan videójátékozás veszélyeire figyelmeztetnek szakértők a nyári vakáció alatt. Egy ezzel foglalkozó pszichológus szerint nem ritka, hogy a teljes napot evés nélkül töltik a gép előtt a gyerekek, ha nem figyel eléggé a szülő. Márpedig a túl sok videojáték hosszútávon komolyan megterheli a gyerekek idegrendszerét.

 

Hogyan büntessük jól a gyereket?

Van, aki még mindig a jól irányzott atyai pofonra esküszik, a pszichológus szerint viszont nem ez a legcélravezetőbb megoldás. Kinek mi a módszere – megkérdeztük!

Pszichológus segítségét kérte Növényi

Növényi Norbert pszichológus segítségét kérte, mert egyedül nem tudta feldolgozni a múlt héten hirdetett bírósági ítéletet.  Egy több milliárdos adóscsaládi ügy hetedrendű vádlottjaként három év négy hónap börtönbüntetést kapott - igaz, az ítélet még nem jogerős.

Eldurvult cikizések, zaklatások az iskolában

Az iskolai csúfolások, zaklatások akár örökre nyomot hagyhatnak egy gyerekben. A Tanár legújabb epizódjában egy kissé duci lányt közösítenek ki az osztálytársai…

SEGÍTSÉG!: Nem várt baba kamaszkorban

Mi történik, ha egy kamasz lány váratlanul állapotos lesz, és megszüli a babáját? Hogy tudnak segíteni szülők vagy az iskola – a pszichológus válaszol!

Kritizálnak! Mit tegyek?


szerző:
2018.03.19. 09:07
Kritizálnak! Mit tegyek?

Minél inkább csinálunk valamit, amitől valamilyenné válunk, annál többen fognak minket kritizálni. Hogyan lehet a kritikákat kezelni, és milyen hatással lehet ez ránk és a karrierünkre? Merjünk valamilyenek maradni, vállalva az állandó kritikákat, vagy húzódjunk vissza  a csigaházunkba? A témával kapcsolatban Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus volt a Reggeli vendége. Rami és Anna egy-egy példát is felelevenítettek közösségi oldalaikról...

Zsolt körül nagyobb a baj, mint gondoltuk!

Nóra és Emília mindent megtesznek azért, hogy kiderüljön, az őr hibázott, mikor Zsoltot megverték a fegyházban.

Miért készít valaki embertelen fényképet?

Sokszor a feszültség csökkentése áll a viccesnek szánt, azonban inkább embertelennek mondható képek mögött. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó pszichológus, aki szerint az normális, hogy egy ápoló, segítő próbál minél inkább elhatárolódni a páciense problémáitól, az viszont már egyáltalán nem természetes, ha annyira tárgyiasítja, hogy megalázza a beteget.

VÉLEMÉNY: Vekerdy Tamás a HIT-ről

Vekerdy Tamás pszichológus élesen fogalmazott a Honvédelmi Intézkedési Tervvel kapcsolatban. Híradónknak azt mondta, feleslegesen zaklatják a gyerekeket. Az egész - szerinte - csak kampányfogás. Riport az HIT-ről itt!

A túlzásba vitt szelfizés már betegség?

Szelfizunk, ha egyedül vagyunk, ha másokkal találkozunk, mindig és mindenkor, mert ez jelenti azt, hogy nyomot hagyunk a világban, hogy élünk. A szelfi szó 2013-ban került bele az Oxford szótárba, és gyorsan kiderült, hogy nem csupán egy gyorsan elillanó divatról van szó…

Bencét nagyon megviseli Bálint és Zsófi válása

Bálint és Zsófi az iskolában szembesült a ténnyel, hogy bár Bencével látszólag minden rendben, nagyon megviseli őt a válásuk. A tanárnő megmutatott néhány Bence által készített rajzot, és megnyugtatta Zsófiékat, hogy egyelőre nem kell aggódniuk, de jobban oda kell figyelni rá. 

Segítség, helikopterszülő vagyok!

Valószínűleg mindenki találkozott már olyan szülőkkel, akik igyekeznek minden csalódástól megóvni a gyermeküket. Legyen szó az iskoláról, játszótérről vagy az élet bármely területéről. Ezeket a szülőket úgynevezett helikopterszülőknek nevezzük. Hogy mi is ez pontosan, erről beszélgetett Dóri és Tibi Skultéti-Szabó Katalin, klinikai szakpszichológussal.

Betegség a közösségi média függőség?

Okozhat-e függőséget a közösségi média, ha igen, milyen fokozatai vannak? Demetrovics Zsolt pszichológust kérdezte Baló György. A teljes adást megnézhetik itt!

Óriási botrány a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorban!

A műsor egyik legnagyobb balhéja alakult ki három évvel ezelőtt a dzsungelben. A Fókusz stábja pszichológus tanácsát kérte ki a látottak alapján, hogy vajon miért és hogyan alakulhat ki egy ekkora vita két ember között.

Szereposztó díványok mindenütt?

Egy Hollywoodban kirobbant zaklatási botránnyal kezdődött: már több mint 60 nő vádol egy sikeres producert. Az ügy majdhogynem globális mozgalmat kelt. Magyarországon is. Sárosdi Lilla színésznő egy 20 évvel ezelőtti szexuális zaklatással vádolja Marton László rendezőt, aki azóta rendezői és oktatói munkáját is felfüggesztette. A zaklatás különféle formái mindennapi életünk részei, de ha éppen nincs botrány, nem veszünk tudomást róla. Miért? Gregor Anikó szociológus, Máriási Dóra és Szemán Dénes pszichológusok.

Pszichológus segítségét kérik a filmművészetin

Kérvényezte a Színház és Filmművészeti Főiskola rektora, hogy a diákok kérésére vehessenek fel az iskolába klinikai szakpszichológust. Marton László, a több nő által zaklatással vádolt rendező múlt héten még az egyetemen tanított, de felfüggesztette tevékenységét, egyébként ezt a diákok is kérték. Sárosdi Lilla állt ki azzal a nyilvánosság elé, hogy kezdő színésznő korában a rendező zaklatta. Azóta még 7 nő vádolta meg a rendezőt.

Közös pénztárca: károsítja vagy elmélyíti a kapcsolatot?

Dr. Belső Nóra, pszichiáter a "közös kassza" kérdését járta körül: vajon egy párkapcsolatban jobb egy pénztárcából gazdálkodni, vagy mindkét félnek legyen egy kis "dugipénze"? Természetesen Anna és Mikike sem hagyhatta szó nélkül a témát.

Idős férfi zaklathatta a kisfiút

Hatéves kisfiút zaklathatott szexuálisan egy 78 éves férfi a Zemplén megyei Vajdácskán. A férfi azzal hívta át a szomszédjában lakó gyereket, hogy mutatni akar neki valamit, majd a gyanú szerint a kerti fészerbe vitte és molesztálta. A kisfiú otthon sírva mesélte el, hogy mi történt vele, azóta pszichológus kezeli, mondta az RTL Híradónak családja. A 78 éves férfi előzetes letartóztatásban van.

Survivor: Kimaradt jelenet a Reggeliben!

Te is megmérettetnéd magad a Survivor-ben? Akkor érdemes meghallgatnod Bogár Zsuzsa, pszichológus tanácsait, aki hasznos tippekkel látta el Annáékat. Hogyan dolgozzuk fel a hiányt?

Hierarchia a suliban - Mit tegyünk az iskolai kiközösítés ellen!

Ma reggel az ország összes sulijában becsengettek! Ezzel pedig nemcsak az új tanév vette kezdetét, hanem a piszkálódásoknak is, ami már az első osztályos gyerekek között is észrevehető a dominancia harc! Erről beszélt Heller Csilla pszichológus.

Tényleg fontosak a különórák? Halljuk a szakembert!

Szőnyi Anikó, iskolapszichológus adott választ arra, hogy egy gyereknek mekkora a tűrőképessége, valamint, hogy mennyi az „egészséges” különóra mennyisége egy héten.

Iskola kezdési tippek: Mire hagyjunk időt a gyereknek!

Kovács Orsi, pszichológus ad választ, arra vajon megéri-e már most, az iskola kezdetén, beosztanunk gyermekeink idejét? Hogyan válasszuk ki szakköreiket? Ezekhez és további kérdésekhez nyújt segítséget a szakember!

Első nap az iskolában: így segítsük át a kicsiket a stresszen!

Az első nap az iskolában nem csak a gyermek számára stresszes, a szülőt is megviseli, hogy kirepül a gyermek a családi fészekből. A szakemberek szerint, nem gond, ha fél a gyerkőc. De hogy mikor kezdjünk aggódni a csemeténkkért, mikortól válik szorongássá az izgatottság? Makai Gábor pszichológus kérdeztük.

Bátraké a szerencse? A változás jó? Pszichológus válaszol!

Geist Klára pszichológussal arról beszélgettünk, miért félünk a változástól, és honnan van az a berögződés, hogy az ismeretlen rossz.

Mit tegyünk, ha nem bírjuk már a nagyvárost?

Balla Ákos, ingatlanszakértő és Heller Csilla, pszichológus adtak tippeket arra, hogyan szabaduljunk ki kicsit a nagyváros forgatagából, valamint elárulták, milyen tényezők váltották ki a napjainkban tapasztalható kivándorlási trendet!

Kiderítettük, mi az a fülféreg!


szerző:
2017.06.16. 08:36
Kiderítettük, mi az a fülféreg!

Az angolszász irodalomban fülféregnek vagy agyviszketésnek nevezik azt, amikor egy dal beleeszi magát a dalunkba. De vajon mitől lesz sláger egy dal?

A boldogság tanulható


2017.05.20. 19:20
A boldogság tanulható

Lady Diana a tipikus példa arra, hogy hiába látta őt a világ jónak és nagyon szépnek, ő nem érezte magát elégnek és boldogtalan volt ezért. Egykori pszichológusa elmondta, hogyan változtathatjuk meg a gondolkodásunkat, a rossz beidegződéseinket, hogy új, sikeres és boldog életet élhessünk. A semmiből multimilliomossá lett motivációs tréner is interjút adott műsorunknak. Saját élete a példa arra, hogy a lélek, a psziché és a gondolkodásunk megváltoztatásával bármire képesek lehetünk.

Fókusz Plusz 2017-05-20


szerző:
2017.05.20. 18:50
Kielemeztük a Házasság első látásra párkapcsolatait

Múlt pénteken véget ért a Házasság első látásra című műsor. A műsorban három pár a válást válaszotta, és csupán egy pár döntött úgy, hogy megpróbálják együtt. Rozs Erika szexuálpszichológussal és Gaál Viktor pszichológussal utánajártunk, hogy miért így alakultak a kapcsolatok!

Az érzelmi intelligencia a siker titka?!

Dr. Séllei Beatrix, pszichológus beszélt arról, hogy mi is az az EQ, mióta foglalkoznak ezzel az emberek és, hogyan mérhető. Ahogyan az is felmerült, valóban az érzelmi intelligenciának köszönhető-e a siker!?

Doma Soós István segítségét kérte házassága megmentésére

A tanácsadó szakpszichológusa meglepődött, de örült annak, hogy Doma hozzá fordult segítségért, ugyanis ez azt jelenti, hogy a férj tud élni a lehetőséggel, amit a műsor ajánl nekik.

Hogyan küzdjük le a tömegiszonyunkat?

Makai Gabor pszichológus mesélt arról, hogyan győzhetjük le agorafóbiánkat. A szakember elárulta, miből is fakad ez a fóbia és hogy mi a különbség a szorongás és a félelem között!

Házasság első látásra: Anna és Miki élő párterápiája a Reggeliben

Ma indul a Házasság első látásra című műsor 18:55-től. A reality két pszichológusa Gaál Viktor és Rozs Erika volt Anna és Miki vendége. A szakértők azt is elárulták, hogy mitől jó igazán egy házasság, illetve hogy változik-e valami két ember kapcsolatában, ha kimondták a boldogító igent. Majd a házigazdák kipróbálták Viktor és Erika terápiáját.

Párok, akik első látásra mondják ki a boldogító igent!

Miért ne működhetne Házasság első látásra? Ezt a címet kapta az RTL Klub forradalmian új reality-je, amely mindenütt a világon óriási siker.  A műsorban romantikus vacsorák és mozizások helyett tréninggyakorlatok és tesztek adják a kapcsolat alapját. A jelentkezők a mély beszélgetéseket pedig nem jövendőbelijükkel, hanem pszichológusokkal folytatnak. A párokat ugyanis egy szakértői gárda állítja össze. Az esküvőn aztán lehull a lepel.

Amikor a legrosszabbkor nyit be a gyerek - tabutéma, amiről beszélni kellene

Szexualitás. Bármennyire is érint mindenkit, mégis mind a mai napig inkább kerüljük a témát és tabuként tekintünk rá. A szülők kínosan ügyelnek arra, hogy gyermekük ne lássa őket a legintimebb pillanatban. De minden elővigyázatosság ellenére bizony előfordulhat, hogy a gyerek váratlanul a hálószobába toppan. Mit tegyünk ilyenkor? Hogyan magyarázzuk meg azt, amit látott?

Gál Béla:

„[A jelentkezők] erős motivációt mutattak arra, hogy partner keressenek (…) volt egy olyan bizodalmuk, hogy talán a pszichológusok - vizsgálatok mentén - tudnak olyan partnert találni,  akik az ő igényeiknek megfelelőek.”

Gaál Viktor: „Nem tökéletes párokat keresek, hanem egymással dinamikában jól működő karaktereket!”

„Mivel az érzelmi intelligencia leginkább társas helyzetben nyilvánul meg, ezért én tréningfeladatokkal teszteltem a jelentkezőket.” 

Rozs Erika: „Én vizsgálom ebben a műsorban a jelentkezők szexuális életét”

„Arra vagyok kíváncsi, hogy milyen szexuális tapasztalataik vannak, milyen élményeket gyűjtöttek. Kíváncsi vagyok, hogy a férfias és a női szerepek számukra mit jelentenek. Kíváncsi vagyok az intimitásukra és természetesen arra, hogy a szerelem hogyan gyullad fel a szívükben.”

 

Hogyan kell kezelni a hirtelen jött sok pénzt?

Képzeljük el, hogy egy hatalmas összeg birtokába jutunk. De vajon mit kezdünk ezzel a rengeteg pénzzel, és hogy dolgozzuk fel a változást? A kérdést Geist Klára pszichológussal boncolgattuk,

Soós István:

"A szerelem első látásra, az egy nagyon érdekes dolog. Borzasztó nehéz megmondani, hogy ki kibe mikor lesz szerelmes. A műsorban négy szakember volt négy különféle elképzeléssel. Amikor beszélgettem a résztvevőkkel, két dologra voltam kíváncsi: a saját érzéseimre, és hogy követnek-e merev mintákat."

Soós István, tanácsadó szakpszichológus

„Ez a műsor nekem nagyon megtetszett, nagyon lelkes lettem.”

Rozs Erika, szexuálpszichológus

„Ez a műsor egy igazi szakmai kihívás a számomra. Látatlanul kell megjósolnom azt, hogy két ember kémiailag összeillik-e egymással, hogy a szerelem fellobban-e közöttük. (…) A tudomány sok mindent meg tud már mondani.”

Gaál Viktor, pszichológus

„Számomra ez a műsor egy nagyon érdekes kísérlet. Ugye valójában arról van szó, hogy leteszteljük, hogy a pszichológia tudománya hol tart most, hogy mire vagyunk képesek a pszichológia segítségével. Vajon be tudjuk-e jósolni, hogy kik azok az emberek, akik látatlanul összeillenek, és akik között működhet a kémia?!”

Gál Béla, klinikai szakpszichológus

„…ez egy a kultúránktól idegen ismerkedési forma. Szakemberek a pszichológia módszereivel próbálják az összeillésüket vizsgálni. Ez egy kedvenc területe a pszichológiának…” 

Ők a pszichológusok, akik megalkották a párokat

Bemutatjuk a négy szakértőt, akik az összes tudásukat és tapasztalatukat bevetették azért, hogy olyan párosokat állítsanak össze, akiknek minden adott ahhoz, hogy megtalálják a szerelmet és a boldogságot közösen.

Forgalmas úton bolyongott

Volt, aki ököllel esett neki, más megrúgta azt a nőt, aki a főváros egyik legforgalmasabb útján bolyongott a járművek között. Csak a szerencsén múlt, hogy nem gázolták el. Az asszony egy busz előtt is megállt és nem engedte tovább. Ezután támadt rá néhány utas a nőre, akit végül mentő vitt el. Egy szemtanú szerint láthatóan zavart állapotban volt, nem tudta mit csinál. Az RTL Híradónak nyilatkozó pszichológus szerint, ilyen esetben mindig hívjuk segítséget.

Fókusz 2017-02-17


szerző:
2017.02.17. 19:00

Válni vagy együtt maradni?


szerző:
2017.02.17. 17:55
Válni vagy együtt maradni?

A sztárok az elmúlt évben jócskán növelték a válási statisztikákat. Tavaly talán minden eddiginél több sztár vált el, ennek lehetséges okairól pedig Vekerdy Tamás pszichológus mondta el véleményét.

A Barátok közt rosszfiúja bajba került?!

Pont egy évvel ezelőtt láthatták a kedves nézők azt a jelenetet, mikor Bartha Zsoltot épp a börtönpszichológus, Emília kezeli. Az egyik ilyen alkalommal Zsolt sokat mesél gyerekkoráról, arról, hogy a durva apjával szemben nem védte meg az öccsét, és ezért óriási bűntudata van. Emília pedig addig feszegeti a témát, míg Zsoltnak elfogy a türelme, és elkezdi fojtogatni a védtelen nőt.

 Segítenek feldolgozni a feldolgozhatatlant

A lehető leggyorsabban ért Veronába magyar pszichológusok és pszichiáterek egy kis csapata. Azt mondják egy ilyen súlyos krízis helyzetben a gyászoló hozzátartozóknak is segíteni kellene feldolgozni a feldolgozhatatlant, és a túlélőknek is az esetleges bűntudatot, szorongást, és a félelem érzését. A szakemberek azt mondják, ilyenkor sokat segít az, ha az érintettek beszélhetnek a tragédiáról valakinek. Szerintük az összetartó erő rendkívül fontos, hiszen ilyenkor megkérdőjeleződik az életbe vetett bizalom, és az, hogy magunk is irányíthatjuk a sorsunkat.

Fókusz 2017-01-23


szerző:
2017.01.23. 19:00
13 millió pszichológusokra

18 millió forintért foglalkoztak pszichológusok az Emberi Erőforrások Minisztériumának dolgozóival- ez a kormány.hu-ra feltöltött szerződésekből derült ki. A tárca két megállapodást kötött összesen négy hónapra egy Kft-vel, hogy közreműködjenek személyi fejlesztési célok meghatározásában. A tárca szerint azért kellettek a pszichológusok, hogy megtalálják a minisztériumi dolgozók számára a legmegfelelőbb munkaköröket. Azt írták, végül 13 milliót költöttek erre.

Te kit választanál Brad Pitt-et vagy Angelina Jolie-t?

Mióta felröppent a hír, hogy Hollywood álompárja elválik, azóta az a kérdés foglalkoztatja a világot, hogy vajon kihez kerülnek a gyerekek. Most végre kiderült!

Pszichológusok segítik az olimpikonokat

Háromfős sportpszichológus gárda segíti majd a magyar sportolókat Rióban. Nem csak fizikailag, mentálisan is fel kell készülniük az olimpiai megmérettetésekre. Ezt mondja több sportoló és az őket segítő sportpszichológus is. Dr. Harasztiné Sárosi Ilona szerint a legtöbb sportoló a közönségnek akar bizonyítani, nekik pedig csillapítaniuk kell az ebből fakadó belső feszültséget.

Kiderül Emília titka


szerző:
2016.07.25. 21:25
Kiderül Emília titka

Emília próbálta elrejteni múltjának szörnyű titkát lánya előtt, nem sikerült. A véletlen úgy hozta, hogy Natasa tudomást szerzett szinte mindenről. 

 

 

Emília segít Ágnesnek?


szerző:
2016.07.18. 21:25
Emília segít Ágnesnek?

Emília igazi előzékenyen viselkedik, mikor Ági szembejön vele a folyóson. A pszichológusnő egyszerűen félretette a haragját és behívta magához beszélgetni a síró nőt. 

Ne felejtsétek el, 2016. július 21-én a Barátok közt sorozat a 8000. epizódhoz ér! Ne hagyjátok ki! Addig pedig lássuk, mi történt Emíliával és Ágnessel!

A pszichológusnő kiáll magáért, ha úgy van, nem riad meg a kemény szavaktól sem. Ha pedig a megbocsájtásról van szó, azt is gyönyörűen űzi a doktor nő.

Emília attól fél, hogy az életére törnek

A pszichológusnő lakáskérdés végre megoldódott, és lassan minden a helyére kerülhetne, csak az a baj, hogy máris itt a következő probléma. Akkora a baj, hogy Emília egyenesen Zsolthoz rohan. 

Emília: „Meg akar öletni”

A pszichológusnő és családja kezdi rendbe tenni szétzilált életüket. Persze adódnak gondok, de egyik sem vészes. Aztán érkezik egy telefonhívás, ami mindent felborít.

Natasa: „Édesanyád kasztrál téged”

A pszichológustanonc vette a bátorságot és bevállalta Peti lelkének gyógyítását. Egész jól ment a beszélgetés, de csak addig, míg a lány fel nem nyitotta a drogos fiú szemét.

Vekerdy: a gyerekeknek ártanak

Épp az ellenkezőjét teszi a kormány, mint amiért a pedagógusok küzdöttek - erről beszélt Vekerdy Tamás kedden este a Magyarul Balóval című műsorban. A pszichológus kritizálta, hogy az önkormányzatok feladatait is átveszi az állam az iskolákban, szerinte ez végső soron a gyerekeknek árt. Az Oktatási Államtitkárság közölte: az intézkedések a gyerekek fejlesztését szolgálják.

Pszichológusok: kamara-kételyek

Pszichológus kamarát tervez a kormány. Ez a második nekifutás, az első ilyen törvénytervezet társadalmi vitáját 2013 szeptemberében zárták le, utána eltűnt. A mostani tervezet vitája nagyjából másfél hónapig tartott és lezárult. Arról van szó, hogy a kamaráért sok éve érvelő pszichológusok többsége szerint kártékonyak és veszélyesek az önmagukat pszichológusnak nevező dilettánsok, akiket csak egy kamarával lehet kiszűrni. Egy szakmai kisebbség szerint viszont a törvénytervezet erre alkalmatlan, amúgy pontatlan és alapfogalmakat kever.

Szerelem van a levegőben? – Emília igen furcsán viselkedik mostanában

A pszichológusnő már egy jó ideje kezeli Bartha lelkivilágát. Most, hogy a rosszfiú a börtönkórházban lábadozik elesetten, és magányosan, nagyon érdekes, hogy Emília a szokásosnál többször látogatja őt.

Emília érdekes megoldást talált Zsolt problémájára

A doktornő mindent megtesz azért, hogy Zsolton segítsen. Ha kell, elhívja Andreát is, Zsolt volt párját.

Előző rész (2016. február 18.)

Vajon okkal nem bízik meg Ádám Liliben? Túljár Zsolt Emília eszén? Zsófi és Tóbiás képesek lesznek együttműködni a baba érdekében? Eleget tesz Krisztián Haller kegyetlen kérésének?

Kelemen Anna pszichológus segítségével lépett a gyógyulás útjára

A szőkeség, még tavaly novemberben jelentette be, az RTL Klub képernyőjén, hogy új életet kezd. A lány finomított botrányosnak ítélt külsején, amivel sokaknak szálka volt a szemében. Visszavonult a nyilvánosság elől és szakemberrel próbált túllépni a múltján.

Sokaknak stresszes a karácsonyi bevásárlás

Dugig vannak a plázák, de nem mindenki örömmel vásárol. Az általunk megkérdezett vásárlók közül sokakat idegesít a tumultus, a hajsza az ajándékok után. Az RTL Híradónak nyilatkozó pszichológus szerint, nemcsak a pénztárcának lehet megterhelő ez az időszak; sokan úgy érzik, hogy kötelező örülni az ünnepnek, és ez nyomasztó lehet. A szakember azt mondja, el lehet kerülni a fölösleges stresszt.

Összefogással túl lehet élni a terrorizmust

Egy francia férfi, Antoine Leiris búcsú levele bejárta a világsajtót. Ő feleségét vesztette el a bataclani terrortámadásban, miközben gyermekére, a 17 hónapos Melvillre vigyázott otthonukban. A gyászoló férj azt üzente a terroristáknak, hogy ő nem fél, és nem akarja elveszteni szabadságát. Vajon hogyan gondolkodnak erről mások, és a terrorfenyegetettség hogyan hat mindennapjainkra, kapcsolatainkra?


 

Fókuszban Feldmár András, aki a terrorveszély hatásairól beszélt

Egy francia férfi, Antoine Leiris búcsú levele bejárta a világsajtót. Ő feleségét vesztette el a bataclani terrortámadásban, miközben gyermekére, a 17 hónapos Melvillre vigyázott otthonukban. A gyászoló férj azt üzente a terroristáknak, hogy ő nem fél, és nem akarja elveszteni szabadságát. Vajon hogyan gondolkodnak erről mások, és a terrorfenyegetettség hogyan hat mindennapjainkra, kapcsolatainkra?


 

Exkluzív interjút készítettünk három világhírű pszichológussal

Mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogyan legyünk sikeresek, többnyire úgy gondolkozunk magunkról, hogy nem vagyunk manipulálhatóak, és csak kevesen jutunk el ahhoz az elhatározáshoz, hogy tényleg változtassunk eddigi életszemléletünkön, még akkor is, ha tudjuk, valami nem stimmel velünk.

Fókusz Plusz 2015-09-26


szerző:
2015.09.26. 18:50
Fókusz Plusz 2015-09-26

Kampány a gyerekekért - Legyen nemzeti minimum, hogy egyetlen gyerek se éhezzen többé. Élőben követjük a történelmi jelentőségű kezdeményezést. Újrakezdők - Súlyos balesetük volt, de nem estek kétségbe. Hírességek arról, hogyan folytatták életüket egy megrázó trauma után. Lelkünk titkai - Hogyan legyünk sikeresek és hatékonyak az életünkben? Három világhírű lélekkutató az emberi cselekvés titkairól.

Egyre nő az idegenellenesség, de mi áll a félelmeink mögött?

Félelem és idegenkedés: akad, aki terroristákat lát a menekültekben, sokan gazdasági bevándorlókat, mások inkább a halál elől menekülőket. Magyarországon folyamatosan nő az idegenellenesség, a legkevésbé éppen a tömegével érkező  arabokat látnánk szívesen. Mi áll a félelmeink mögött? Mennyire megalapozottak? Mit mond a kutató és mit a pszichológus?

Testképzavar


szerző:
2015.08.28. 08:31
Testképzavar

A legtöbb embernek a testképzavarról egyértelműen az anorexia és a bulímia jut eszébe, és sokan azt hiszik, hogy a probléma csak a nőket érinti. Valójában azonban egy széleskörű problémáról van szó, aminek sokféle megjelenési formája lehet és a férfiak is érintettek. Vendégünk volt Nagy Sándor pszichológus és Medvés Tímea  a megafit.hu szakértője.

Hogyan változnak az apai szerepek?

Dévényi Tibor gyerekei között viszonylag nagy a korkülönbség, így Tibi bá’ is másképp élte meg az apaság kezdeti időszakait akkor és most. Hogy ő hogyan változott a kor előrehaladtával és mit hozott át korábbi apai énjéből a mostaniba, valamint mennyire fontos az apa jelenléte a gyermekek életében és milyen volt egy jó apa régen és most, arra próbálrunk válaszokat keresni Páli Judit, pszichológus segítségével.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való