KERESÉS search-close

pusztítás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "pusztítás"

A hidegben bízik Trump

Össze kell szedni a lehullott leveleket és el kell vinni a kidőlt fákat. Ez a megoldás Donald Trump szerint az Egyesült Államokban tomboló erdőtüzekre. Szerinte ugyanis a történelmi mértékű pusztítást nem a klímaváltozás okozza. Az országban már mintegy 5 millió hektár veszett oda, és eddig legkevesebb 36 ember halt meg.

Mindet elpusztított a tűz

Felperzselt föld, és törmelékkupac. Ennyi maradt a tűz pusztítása után Kalifornia államban, ahol több kitelepített helybéli most először szembesülhetett a természet erejével. Még mindig csaknem hatezer négyzetkilométeren tombolnak a lángok, de a hatóságok most azt mondják, urai a helyzetnek. Ez azonban könnyen megváltozhat, ugyanis az igazi tűzszezon majd csak szeptember-október környékén érkezik.

PUSZTÍTÁS: Lezárták a kazahsztáni rózsaszín tóhoz vezető bejáratot

Lezárták a világ egyik rózsaszín tavához vezető bejáratot, mivel súlyos ökológiai kárt okoztak az odalátogatók. A kazahsztáni Kobeytuz-tó egy algának köszönhetően válik időről időre rózsaszínné. Emiatt sokan látogatnak ide. Most nyáron még nagyobb volt az érdeklődés miután a közösségi médiában elterjedt, hogy a tóból kinyert só és sár megvéd a koronavírustól. Ezért begyűjtötték, és már az interneten is árulták. A szakértők szerint legalább tíz évig eltart majd, mire a pusztítás után helyreáll a tó eredeti állapota.

FELVÉTELEN A TORNÁDÓ: Több mint harmincan megsérültek

Harminchárman megsebesültek, amikor tornádó söpört végig a Kínához tartozó Belső-Mongólia egy településén. Egy farmer mobiltelefonjával végig videózott, amikor a forgószél elhaladt mellette. Először minden szürke volt; majd ahogy földet felkapó széltörcsér közelebb ért, sárga; végül teljesen elsötétült a kép. A tornádóban több - a helyiek lakóhelyéül szolgáló - jurta összedőlt vagy megrongálódott. A tűzoltók, mentők hamar a helyszínre érkeztek, és kórházba vitték a sérülteket, akik közül három állapota súlyos.

Herczeg Zoltán pusztított: sorra dobta ki a versenyzők ételeit

A Tábor hét első kiképzője is lenézett a versenyzőkhöz főzés közben és nem fogta vissza magát: mindentől megszabadult, ami nem ütötte meg a színvonalat.

„Pusztító hatással van a munkaerőpiacra a koronavírus”

 Pusztító hatással van a munkaerőpiacra a koronavírus, erről az Innovációs- és Technológiai minisztérium miniszterhelyettese beszélt. Már 163 ezren szorulnak munkanélküli segélyre. A kormányzati bértámogatást 4 ezer cég igényelte, 54 ezer dolgozójának. A DK szerint a kormány még mindig nem tesz eleget, ezért álláskeresési támogatást adnak azokban a budapesti kerületekben, ahol DK-s a polgármester.

Komoly károkat okozott a viharos szél

Fákat döntött ki és tetőket bontott meg a viharos szél országszerte pénteken. Kapuváron kidőlt egy családiház tűzfala és a rendőrség teteje is megsérült. Az M7-es autópályán egy teherautó pótkocsiját felborította az erős szél. Budapesten a szélrekord is megdőlt: a János-hegyen 102 kilométer per órás széllökést is mértek.

Egyre több lehet a mostanihoz hasonló, pusztító vihar

Egyre több lesz a mostanihoz hasonló, pusztító vihar az ENSZ klímatestületének magyar alelnöke szerint. Ürge-Vorsatz Diána azt mondta: a legújabb kutatások mutatják, hogy Közép-Európában és Észak-Európában az éghajlatváltozás következtében gyakoribbá válnak a ciklonok és az ezzel kapcsolatos olyan 100 km/órás széllökéssel érkező viharok, amelyek az elmúlt napokban is voltak.

Félelmetes videók a Ciara ciklon tombolásáról

Halálos áldozatai is vannak az Európán végigsöprő ciklonnak. Ahogy azt az Országos Meteorológiai Szolgálat előre jelezte, megbillent a Balaton vízszintje is. 1 óra alatt Keszthelynél 73 centiről 64-re csökkent le a víz szintje, Balatonfűzfőnél viszont emelkedett és ki is lépett a víz a medréből. 81 centiméter volt a különbség a két part között. Napközben rengeteg kárról, kidőlt fákról, megsérült épületekről érkezett jelentés.

Már eddig is felbecsülhetetlen károkat okozott az ausztrál bozóttűz, de mi lesz a túlélőkkel?

A tavaly novemberben kezdődött ausztrál bozóttűz eddig 10 millió hektárnyi területen pusztított, ami nagyjából kétszer akkora, mint Magyarország. December 12-én pedig már a NASA műholdas felvételein is láthatóvá vált a tűz. A becslések szerint eddig egy milliárd nagytestű állat pusztult el, de ha a növényeket, gombákat, rovarokat és a puhatestűeket nézzük, a veszteség már nem is számszerűsíthető. De mi lesz azokkal, amelyek megsérültek?

2 óra alatt 1 milliárdot gyűjtöttek a tenisz legnagyobb csillagai az erdőtüzek áldozatainak

Hetek óta a pusztító ausztrál tüzekkel foglalkozik a sajtó, a sztárok egymás után ajánlanak fel nagyobbnál nagyobb pénzösszegeket, a közösségi média különféle felületeire pedig folyamatosan töltik fel a fotókat és videókat. A legnagyobb pusztítás egy Új-Dél-wales-i apró faluban volt, az otthonok több mint kétharmada porrá égett. Az országban szeptember óta tomboló bozóttüzek eddig mintegy kétezer otthont pusztítottak el, hatalmas kár keletkezett az élővilágban, akár egymilliárd állat is elpusztulhatott.

Szomáliában 70 éve nem volt ilyen súlyos a sáskahelyzet

Segélykiáltás Szomáliából. Sáskajárás miatt kérik a helyi kormány és a nemzetközi közösség segítségét kérik az afrikai ország földművesei. A rovarok minden útjukba kerülő növényt elpusztítanak. Az ENSZ szerint komoly éhínség fenyeget. Ugyan arrafelé sokan megeszik a sáskákat, de ennyivel nem tudnak elbánni. Figyelem, a következő téma egyeseket érzékenyen érinthet.

Mennyire sikerül újjáépíteni a falut a nyári pusztítás után?

A Szabolcs-megyei Rétközberencsen július végén hatalmas pusztítást végzett a vihar. Az ottaniak azt mondták, még sose láttak ilyet. Sokfelé okoztak komoly károkat a viharok tavaly nyáron is, de csak ennek a falunak a polgármestere volt az, aki a Facebookon kért segítséget. 350 házból ugyanis 290 sérült meg, az önkormányzatnak nem volt pénze, és a Belügyminisztériumhoz is hiába fordultak. Moskovics Judit nyáron is forgatott Rétközberencsen, és most visszament megnézni, sikerült-e újjáépíteni a házakat a hideg idő beálltára.

23 halálos áldozata van a Japánon végigsöprő tájfunnak

Már 23 halálos áldozata van a Japánon végigsöprő tájfunnak. Óriási területek vannak víz alatt. Volt, ahol két napon belül egy méternyi csapadék zúdult le. Nagano térségében a háztetőkről kellett menteni az embereket helikopterekkel. 17 embernek nyoma veszett. A mentésbe több tízezer katona is részt vesz.

Szélvihar tombolt északon

A hatalmas szél miatt összeomlott egy ház a Nógrád megyei Varsányban. A lakók ki tudtak menekülni az épületből, de a ház lakhatatlanná vált. Szélvihar tombolt máshol is az ország északi részén tegnap délután. Dejtár és Ipolyvece között vasúti sínre dőlt egy fa, egy vonat ötven utassal vesztegelt a pályán, amíg a tűzoltók eltakarították az útakadályt. Miskolcon egy ipari csarnok lemeztetejét szakította le a viharos szél, miközben ott dolgoztak.

Jó üzlet az esőerdő pusztítása

Az őslakók saját maguk kénytelenek szembeszállni az amazóniai esőerdők pusztítóival - az erdőtüzeket 99 százalékban ugyanis emberek okozzák a Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet szerint. A brazil állam semmit nem tesz a fakitermelő vállalatok megfékezésére, amelyek nem válogatnak a módszerekben, hogy újabb és újabb területeket tudjanak kiaknázni.

Hallották, ahogy sírnak az állatok - nálunk élő brazilok meséltek a lángoló Amazonasról

Még mindig ég az Amazonas őserdeje és augusztus óta folyamatos pusztul a Föld egyik legfontosabb területe. Csak szeptember elején 2000 új tüzet regisztráltak Brazíliában és az ebből következő levegőszennyezés már a műholdfelvételeken is kimutatható. Mit láttak és mit éreztek a Magyarországon élő brazilok a lángoló esőerdő mellett? Hallották, ahogy sírnak az állatok, nem látták a Napot - miért fontos számunkra az Amazonas?

TÁJFUN: Óriási vihar tarolta le Tokiót

210 kilométeres széllökésekkel ért partot a Faxai nevű tájfun Tokió közelében helyi idő szerint hajnali ötkor. A hatóságok előre figyelmeztették a környéken élőket, hogy keressenek menedéket, mert ez lesz az elmúlt tíz év legerősebb vihara, amely a japán fővárost eléri. A durva szélvihar nagy károkat okozott. Villanyoszlopok dőltek ki, vezetékek szakadtak le, emiatt pedig sok helyen megszűnt az áramszolgáltatás.

Sürgősen segélyre van szükség a Bahama-szigetek hurrikán sújtotta területein

Nincs menedékhely, élelmiszer, ivóvíz és gyógyszer a Bahama-szigetek hurrikán sújtotta területein. A Dorian elnevezésű viharban, amely szinte mindent letarolt, eddig heten vesztették életüket, de az áldozatok száma várhatóan emelkedni fog. Az erejét vesztett, de még veszélyes hurrikán most az Egyesült Államok felé tart.

A Bahamákon tombol a „szörny”

Rettenetes pusztítást végez a Dorian hurrikán a Bahama-szigeteken. Az eddigi hírek szerint egy halottja van minden idők legnagyobb viharának. Egy 8 éves kisfiú az egyik szigeten fulladt vízbe. A hurrikán nagyon lassan mozog, óránként mindössze néhány kilométert tesz meg, így rendkívüli erővel pusztít. Az RTL tudósítója a helyszínről jelentkezett.

A klímakutatók szerint egyre durvább viharokra számíthatunk

Fák dőltek ki és tetők szakadtak le a vasárnapi viharokban. A lezúduló eső kerteket és több alagsort is elárasztott. A szakértők szerint a globális felmelegedés miatt lettek egyre gyakoribbak az ilyen és ehhez hasonló pusztító erejű viharok már szinte az összes földrészen.

NYÍRMADA: A vihar a földdel tette egyenlővé a nyárfaligetet

Letarolt erdő Nyírmada határában. Odafentről jól látni, hogy a csütörtöki vihar a földdel tette egyenlővé a nyárfaligetet. Egymás hegyén-hátán terülnek el a több tíz méteres kidőlt fák. Amik állva maradtak, azokat is ki kell vágni, teljesen meghajlottak, némelyik derékba tört. Még ma is tűzoltók dolgoztak a környéken.

 

Pusztított a vihar Szabolcs megyében

Hatalmas a kár, pusztító vihar csapott le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. A viharos szél annyi villanyoszlopot döntött ki, hogy 70 település áram nélkül maradt, 10 ezer embernél még most sincs szolgáltatás. A legnagyobb károk Kisvárdán és környékén keletkeztek, Nyírmadán 1500 házból legalább ezer megsérült vagy tönkrement. Sok helyen akadozott a közlekedés is.

Orsi nem teketóriázott: jött és zúzott!

Peti az előző barátnőjével a konzol miatt szakított, ám szenvedélye még mindig szárnyall. Mostani szerelménél azonban betelt a pohár, és saját kezével pusztította el párja legkedvesebb kellékét. Itt megnézheted a teljes beszélgetést!

Anikó: „Az asszony kiéli kicsit magát a stúdióban…”

Zsófi nem tudja tovább tétlenül nézni párja szenvedélyét, aki él-hal a „barbár, kaszabolós” játékért. A nő most a kezébe kapta a kalapácsot, és tört-zúzott Anikónál… Itt megnézheted a teljes beszélgetést!

Hűha! Ezer felé robbant szét a klaviatúra

Zoli választás elé állította legjobb barátját: a zene vagy a számítógép? Attila döntött, és lesújtott… Itt megnézheted a teljes beszélgetést!

Kolerajárvány tombol a katasztrófa sújtotta Mozambikban

Tombol a kolerajárvány a katasztrófa sújtotta Mozambikban. Rohamosan nő a betegek száma, most már legalább 1500 esetről tudnak a hatóságok. Ketten haltak bele eddig a betegségbe. Az Egészségügyi Világszervezet 900 ezer vakcinát vitt az afrikai országba, amit azonnal el is kezdtek szétosztani. Csaknem három héttel a ciklon pusztítása után is több terület még mindig megközelíthetetlen.

Több helyen is pusztított a viharos szél

Több méter magas fenyőt döntött egy családi házra a viharos szél csütörtökön Mihályiban. A ház lakhatatlanná vált, az ott élő asszony a rokonaihoz költözött. Szilben az általános iskola tetejét tépte fel a süvítő szél. Országszerte összesen 88-szor hívták ki a tűzoltókat szélvihar károkhoz.

HOLOKAUSZT EMLÉKNAP: Az auschwitzi koncentrációs tábor

Az auschwitzi koncentrációs tábort január 27-én szabadították fel. Ez a Holokauszt nemzetközi emléknapja. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az emléknap alkalmából azt mondta, aggodalommal tölti el, hogy minden harmadik európai saját bevallása szerint "csak keveset" tud a holokausztról, és minden huszadik azt állítja, hogy soha nem hallott róla.

INDONÉZ CUNAMI: Megrázó felvételek a pusztításról

Éppen befejezte egyik számát a Seventeen nevű helyi rockbanda amikor elsodorta a szökőár a színpadot rajta a zenekarral és magával ragadt többtucatnyi embert. Hiába próbáltak menekülni, szinte mindenkit elsodort a hatalmas hullám. A zenekar rokonai, basszusgitárosa és menedzsere is odaveszett. Hatalmas pusztítást okozott a szökőár az indonéziai Jáva és Szumátra szigetek közti Szunda szoros térségében: letarolt többszáz házat, elsodort mindent, ami az útjába került. A helyieket váratlanul érte: nem volt cunamiriadó.

A sztárokat sem kímélte a kaliforniai pusztítás

A Kaliforniában hetek óta pusztító erdőtűz miatt mostanra közel 7000 ember telepítettek ki otthonából - így több hollywoodi világsztárt is. Lady Gaga és a spanyol rendező, Guillermo del Toro is megpróbálta kimenteni értékeit, de volt, aki rosszabbul járt. Miley Cyrus és Gerald Butler otthona például porig égett.

Óriási pusztítást hagyott maga után Michael

Hétre emelkedett a Michael hurrikán halálos áldozatainak száma az Egyesült Államokban. Öten Floridában, egy-egy ember pedig Georgia és Észak-Karolina államban vesztette életét az ítéletidő miatt. Floridában vannak olyan települések, ahol egyetlen épület sem maradt épségben. A vízzel borított területeken járványveszély van.

 

Michael: hét halálos áldozat

Két ember, köztük egy 11 éves kislány halálát okozta a Michael hurrikán Florida államban. Négyes erősségű forgószélként ért földet, óriási pusztítást okozott. Több mint 370 ezer embernek kellett elhagynia otthonát. Negyedmillió háztartásban volt áramkimaradás. 

Tájfun és trópusi ciklon pusztít

Lecsapott a Zorba nevű trópusi ciklon Görögország déli részére: heves esőzések és 150 kilométer per órás széllökések kísérték útját. Az ítéletidő miatt áradások alakultak ki, a viharos időjárás miatt Athénban az iskolákat is bezárták.

Durva tornádó pusztított a kanadai fővárosban és környékén

A forgószélről megdöbbentő videók készültek. Még 200 kilométer per órás széllökéseket is mértek. Négyen súlyosan megsérültek és óriási károkat okozott a természeti csapás.

Még mindig pusztít a Florence hurrikán

Már öten haltak meg a Florence hurrikán miatt az Egyesült Államokban. Az első áldozat egy anya és a csecsemője volt, házukra egy fa dőlt. Bár a vihar gyengült az elmúlt napokban, még így is nagyon veszélyes.

Japán tájfun: 10 halálos áldozat és 300 sérült

10 halálos áldozata és 300 sérültje van eddig a Japánra lecsapó tájfunnak. 25 éve nem tapasztaltak ekkora pusztítást vihar miatt a szigetországban. Az ország egyik legnagyobb reptere továbbra is zárva van, miután a mesterséges szigetre épült légikikötőt víz borítja. Az ott rekedt utasokat már elkezdték kimenteni.

Egy kis pénzért hajlandóak voltak a fiúk szembeszállni a párjuk haragjával

Azok a srácok, akik a Dróton rángatás című játékon elbukták a csajukra feltett összegett, kaptak egy újabb esélyt, hogy egy kis pénzt szerezzenek. Ám ezzel a lányok kedvenc tárgyait sodorták veszélybe...

Pusztított az eső a Dunántúlon

Több helyen is hatalmas felhőszakadás vetett véget a kánikulának péntek este. Németbányán villámárvíz volt. A településen át folyó patak kilépett a medréből és a víz mindent elárasztott. Egy idős nőt a tűzoltóknak kellett kimenteni a házából. Söjtörön az utcákat sár öntötte el.

Országszerte pusztított a hatalmas vihar!

Hatalmas pusztítás Szegeden! Tövestől csavart ki fákat a szél, egy idős férfit pedig úgy mentettek ki a kocsijából, amire egy nagyobb faág zuhant. Úgynevezett légzuhatag alakult ki. Az ország nyugati részén pedig özönvízszerű eső esett. Volt, ahol a víz az autók tengelyéig ért.

28 tornádó pusztított egyszerre

Szinte csoda, hogy nincs halálos áldozata annak az ítéletidőnek, amely az amerikai Iowa államban tombolt. Még a szakembereket is meglepte az agresszív vihar, amely miatt egyszerre 28 tornádó keletkezett.

Két hullámban pusztított a vihar

Sárváron egy több tonnás daru borult fel a viharos szélben. A 35 méter magas szerkezet két lakóház közé zuhant. Az ott élők azt hitték, földrengés rázta meg a környéket.

 

Brutális vihar tombol Európában

Nyolc halálos áldozata van Nyugat-Európában a "Friderika" - névre elkeresztelt hurrikán-erősségű szélviharnak. A legnagyobb pusztítást Hollandiában, Belgiumban és Németországban végezte, fákat döntött ki, épületeket rombolt le és megbénította a közlekedést. Az orkán Kelet-Európa felé halad tovább, Lengyelországot és Romániát már elérte az ítéletidő.

PUSZTÍTÓ VIHAR: Hatalmas betondarabok repültek

Polgárdiban a városi sportcsarnok tetejét megbontotta a szél, a lerepülő darabok az iskola tetőszerkezetét is tönkretették. Nyikos László polgármester szerint jövőre biztosan nem a tervezett időben kezdődik a tanítás.

Pusztító erdőtüzek


szerző:
2017.10.31. 18:20
Pusztító erdőtüzek

Százakat kellett eddig kimenekíteni az Olaszország északi részén pusztító erdőtüzek miatt. Horvátország és Svájc is küldött repülőgépeket, hogy megfékezzék a lángokat. Torino és Varese környékén is égnek a hegyoldalak.

Orkán erejű szél pusztított

Végigtarolta az országot a Nárcisz nevű vihar. A Balatonnál 130 kilométer per órás széllökéseket mértek. Emiatt sokfelé életveszélyes volt a szabadban tartózkodni. Egy autóra menet közben zuhant fa, négyen sérültek meg. Az országban több helyen nincs áram a leszakadt vezetékek és a kidőlt villanyoszlopok miatt. Nézze meg No Comment összeállításunkat is a viharról!

ORKÁN: országszerte pusztított a vihar

Az egész országban viharos volt az idő. Több helyen fákat tört ketté vagy döntött ki az erős szél. Körképet mutatunk nézői videókból, kollégáink és az Időkép felvételeiből! Nézze meg a Híradó riportját is!

Irma hurrikán: a túlélő magyarok beszámolója

Soha nem látott még akkora pusztítást az a két magyar, akik túlélték az Irma hurrikánt a karibi Saint Martin szigetén. A dunaújvárosi unokatestvérek szerdán érkeztek haza, azt mondják nem sokan múlt az életük. Mindketten visszamennének a szigetre, nemcsak dolgozni, hanem segíteni a bajba jutottokon.

 

HURRIKÁN MIAMIBAN: Megállt az élet

A megdöbbentő képek jól mutatják az Irma erejét, amely miután végigpusztította a Karib-szigeteket, Florida felé vette útját. Ott már az elmúlt napok történéseiből nagyjából sejthetik, mire számíthatnak.

Irma egyenesen Floridának tart

Már 15 halottja van az Irma hurrikánnak a Karib-térségben. A trópusi vihar ereje némileg gyengült, de még így is bőven 250 kilométer per órás széllökések vannak benne. Már több szigetet teljesen letarolt. A legújabb számítások szerint a hurrikán teljes erővel ronthat rá Floridára vasárnap. Eddig félmillió embert szólítottak fel, hogy hagyja el otthonát. 

Irma hurrikán: egyre nagyobb a pusztítás

Továbbra sem kegyelmez minden idők legpusztítóbb hurrikánja, az Irma. A Karibi-térséget már szinte teljesen letarolta. A tomboló vihar pusztító útján Antigua és Barbuda után végigsöpört már Puerto Ricón és Szent Márton-szigetén is, most pedig közel háromszáz kilométer körüli szélsebességgel közelít Florida partjai felé.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-09-08


szerző:
2017.09.08. 17:20
Az évszázad vihara tombol Florida partjainál

Huszonötezer ember már elhagyta otthonát. A Florida partjai felé 300km/h-ás széllökésekkel közeledő hurrikán, már két Karib-tengeri nyaralóparadicsomot, két szigetet totálisan letarolt. Halálos áldozatokat is hagyva maga után. Floridában csütörtökön leállítottak két atomerőművet és lezárták a rakétaindító bázist is, Key West repülőterével együtt. Információink szerint az állam északi részein és a szomszédos Georgiában már felállították az első menedékhelyeket is.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Nagy pusztítást végzett a vihar

Valósággal sokkolta az ikerváriakat annak a kétgyerekes nőnek a halála, aki a csütörtök esti viharban halt meg. A Vas megyei Kenézen járt autójával, amikor egy tetőről leszakadó gerenda pont a kocsijára zuhant. Közben az Őrségben még mindig tart a viharkárok felszámolása. Bajánsenye környékén szinte mindent letarolt a szél, nagyjából 1500 embert érint a két napja tartó áramkimaradás. A szolgáltató szerint még vasárnap sem biztos, hogy mindenhol lesz áram.

Lakhatatlan házak a vihar után

Háztetőket bontott, és egy embert is feldöntött a vihar Nagylakon. Délben csapott le a nagy erejű szél a Csongrád megyei Nagylakra és Magyarcsanádra, a vihar mindössze 5 percig tartott, de óriási károkat okozott. A két településen 40 házat rongált meg, több lakhatatlan lett.

Csak percekig tartott, de pusztított a vihar

Gyökerestül kicsavart fák, leszakadt vezetékek, meghibásodott ivóvíz hálózat. Percek alatt okozott óriási károkat a vihar szerda este az ország déli részén. 6500 családnál jó ideig nem volt áram. Szászváron villám vágott egy trafóházba, emiatt szünetelt a vízszolgáltatás. Sellyén a helyiek vágtak utat maguknak, saját traktorukkal hordták el az útra dőlt farönköket. A katasztrófa-védelemnél folyamatosan csörgött a telefon.

JÉGESŐ: Nézői felvételek


szerző:
2017.06.21. 17:02
JÉGESŐ: Nézői felvételek

Az ország több pontjáról küldtek nézőink felvételeket a lezúdult jégesőről. Pilisen, Szikszón és Miskolcon is pusztított a jég. További képek itt!

Az egész városnak menekülni kell

Egy egész várost elöntött a víz Új-Zélandon a Debbie-nevű ciklon kiváltotta hatalmas áradások miatt. Több ezer embert kellett kimenekíteni a településről, ahol két méter magasan áll a víz, szakértők szerint legalább 500 éve nem volt ekkora vihar az országban. A ciklon Ausztráliában is óriási pusztítást végzett.

Tornádók taroltak

Brutális tornádók tomboltak az Egyesült Államok déli részén. Hét olyan széltölcsérről is érkezett hír, amely sok lakóházat a földdel tett egyenlővé. Halálos áldozat szerencsére nincs, 20 ember ugyanakkor megsérült. A forgószelekről több amatőr felvétel is készült.

Több mint 300 halott Haitin Matthew miatt

Több mint 300 halottat hagyott maga után Haitin a Matthew hurrikán, amely szinte letarolta a karibi országot. Több tízezer ház vált lakhatatlanná. Haiti után a hurrikán Florida felé vette az irányt, ugyan jócskán veszített erejéből, de a heves széllökések leszakították a vezetékeket, így több mint 30 ezren maradtak áram nélkül.

Selyemfényű puszpángmoly invázió Tápiószőlősön

Tátrai Tibor Ádám nézőnktől kaptuk ezeket a képeket, amelyek Tápiószőlősön készültek. A fotókon látható lepkék és azok hernyói eredetileg ázsiai elterjedésűek, Magyarországon újonnan megjelent kártevők. Első példányukat 2011-ben gyűjtötték Sopron környékén.

30 évet kaphat a műemlék-romboló

Beismerte bűnösségét az az iszlamista szélsőséges, akit azzal vádolnak, hogy 2012-ben részt vett az ősi mali város, Timbuktu műemlékeinek elpusztításában. Ez az első eset, hogy valakit kulturális hagyaték megsemmisítéséért fogjanak perbe. A Hágai Nemzetközi Bíróság ezt háborús bűntettként kezeli. A vádlott akár 30 évest is kaphat.

Fókusz 2016-07-14


szerző:
2016.07.14. 18:55
Özönvíz, jégverés, szupercellák pusztítottak

Özönvíz, jégverés, több mint 100 kilométer/órás szélvihar, az elmúlt egy napban több helyen szupercellák pusztítottak az országban. A Veszprém megyei Tésen több tucat ház tetejét tépázta meg az ítéletidő. Berhidán egy családi ház teteje leégett, miután belecsapott a villám. Csak a Dunántúlon több száz riasztást kaptak a tűzoltók, sokan videóra vették a pusztítást.

Letarolta a tűz a százezres várost

Elképesztő pusztítást végzett az erdőtűz a kanadai McMurray városában. A százezres lakosú település házainak legalább ötöde megsemmisült. A helyieket sikerült kimenteni, de évekbe telhet, amíg a várost teljesen újjá tudják építeni. A tüzet továbbra sem tudták megfékezni, de lassabban terjed, mint azt korábban gondolták.

VIHAR: Percekig tombolt, óriási pusztítást hagyott maga után

Szinte több az ág a nagyfeszültségű vezetékek közt, a tetőkön és a földön, mint a fákon. Hosszában hasította ketté a vihar ezt a fát, a vastag ágak tetőkre zuhantak. Még a fémlemezeket is szinte összehengergette az orkánerejű szél. Csongrádon csupán néhány percig tombolt a vihar, mégis óriási pusztítást vitt véghez.

RÉMÁLOM: Így néz ki Ecuador a földrengés után

A szombat esti, 7,8-tizedes erősségű földmozgás, óriási pusztítást végzett Ecaudorban. Főként az ország északi és a tengerparti területeit sújtotta leginkább a katasztrófa. Van olyan település, ahol egyetlen ház sem maradt épen. Szegény vidék ez. A rozoga házak kártyavárként dőltek össze. Portoviejoban egy börtön is leomlott. 100 rab megszökött. Legtöbbjüket még nem tudták elfogni.

Nagyerejű földrengés rázta meg Tajvant

A kínai sziget déli részén volt igazán nagy a pusztítás. Az eddigi hírek szerint 12-en meghaltak, és legalább 30 az eltűntek száma. A legtöbb embert egy összedőlt lakóház romjai között keresik.

ISIS: megbocsáthatatlan pusztítás

Irak legrégebbi keresztény monostorát is lerombolta az Iszlám Állam. A rombolás valószínűleg 2014 szeptemberében történt, a műholdképek elemzését most hozták nyilvánosságra.

Az ISIS egy 1400 éves monostort tett a földdel egyenlővé

Irak legrégebbi keresztény monostorát is lerombolta az Iszlám Állam. A rombolás valószínűleg 2014 szeptemberében történt, a műholdképek elemzését most hozták nyilvánosságra.

Az ISIS megsemmisíti a világörökség kincseit

Mindannyiunk múltját rombolják le, kultúránk bölcsőjét semmisítik meg a szemünk láttára. Vajon miért pusztít el mindent vandál módon az Iszlám Állam terrorszervezet? Hogyan menthetnénk meg az ősi szír várost, Palmyrát, a misztikus helyet, ahonnan a ma is használt betűírás is ered? Hová vezethet a kulturális tisztogatás?

Fókusz Plusz 2016-01-16


szerző:
2016.01.16. 18:50
Hogyan teremtsük meg a belső békét?

A legfontosabb, hogy minél hamarabb vége legyen a háborúknak és békés, nyugodt legyen a világ.

Össztűz Szíriára


szerző:
2015.10.14. 17:52
Össztűz Szíriára

400 ezer halott, 6 millió menekülő ember- óriási számok ezek egy 23 milliós országban. Márpedig Szíriában messze még a háború vége. Van olyan város, amelyet 50 egymástól független fegyveres csoport tart rettegésben. És ha ez nem lenne elég: az elmúlt 24 órában minden eddiginél több orosz bomba hullott a vérben úszó csatatérre.

Mi a helyzet Szíriában? Putyin most már Amerikával is egyeztet

400 ezer halott, 6 millió menekülő ember- óriási számok ezek egy 23 milliós országban. Márpedig Szíriában messze még a háború vége. Van olyan város, amelyet 50 egymástól független fegyveres csoport tart rettegésben. És ha ez nem lenne elég: az elmúlt 24 órában minden eddiginél több orosz bomba hullott a vérben úszó csatatérre.

Drámai felvételek a Kínában pusztitó tornádóról

Már kilenc halottja, és több száz sebesültje van a Mudzsige nevű tájfunnak Kínában. A vihar szélén egy tornádó is keletkezett, amely egyórán át tombolt: házakat, autókat borított fel, és ledöntött egy darut is. Minderről drámai videófelvételek készültek.

Kétezer éves diadalívet robbantottak fel az ISIS katonái

Látja ezt a csodás antik építményt? Na, hát élőben már biztos nem fogja, ugyanis mára már csak por maradt belőle.

Budapesten útbeszakadás nehezítette a tömegközlekedést

Álló kocsisorok a rakpartokon, egy sor jelzőlámpa nem működik még mindig a fővárosban. Tátongó gödrök, lezárt útszakaszok jelzik a hétfő esti víz pusztítását.  A legfrissebb hírekről a BKK közlekedési információs vezetőjét kérdeztük.

Két ház is lakhatatlanná vált a viharban

Van olyan Szabolcs-Szatmár Bereg megyei falu, ahol 17 ház tetejét bontotta meg az óriási szél, Szeged külterületén pedig teljesen kiégett egy negyven négyzetméteres ház, amikor belecsapott a villám. Több mint 90 helyre riasztották a tűzoltókat az éjjel, akkora vihar söpört át az országon.

Előzetes: Fákat, kéményeket döntött le az éjszakai vihar

A tűzoltókat több mint 90 helyre riasztották országszerte. Csongrád megyében volt a legdurvább a helyzet. Deszk és Klárafalva között több fa is az úttestre dőlt, ezért le kellett zárni az utat. Szeged-Szőregen egy családi ház kéménye dőlt le, Szeged külterületén pedig egy kis házba csapott be a villám. Az épület megsemmisült, de lakóját épségben kimenekítették a szomszédok. A pusztítás képei este hatkor az RTL Híradóban.

BRUTÁLIS: Videón a robbanások pillanata

Az első robbanás még kisebb volt, de a 15 millió lakosú Tiencsin kikötővárosban így is rengetegen kezdték rögzíteni kamerájukkal, telefonjukkal a történteket. Épp ezért a másodikról sok felvétel készült. Néhányukat ledöntötte a lábáról a lökéshullám, vagy ijedtükben a földre vetették magukat.

Pusztít az aszály: porrá égtek az autók

Kamionok, autók és egy hajó is porrá égett az egyik autópályán Kaliforniában. Óriási erdőtűz pusztít az aszály miatt az állam déli részén. A lángok útját keresztezte egy autópálya, így amikor a tűz odaért az emberek a kocsikat hátrahagyva menekültek.

Fókusz 15-07-09


szerző:
2015.07.09. 19:25
Fókusz 15-07-09

Fókusz: Pusztító vihar - Egy halott, sok sérült, vízözön, felbecsülhetetlen károk. Embertelen helyzet - Drog, mocsok, és kilátástalanság a főváros közepén. Élet a halál után? - Orvosok hozták vissza őket a halálból.

SÁRTENGER: Tbiliszit teljes káoszba döntötte az árvíz

Szennyes víz és káosz. Elszabadult, vagy a sártengerbe fulladt vadállatok. Óriási pusztítást okozott az áradás a grúz fővárosban, Tbilisziben. Amit elért a sártenger, ott romhalmaz és zűrzavar maradt hátra. Legalább egy tucat ember meghalt, a sérültek száma ennek sokszorosa. Az állatkert pedig maga volt a végítélet: amerre a szem ellátott, mindenütt tetemek hevertek.

Előzetes: Veszedelmes dzsungel lett a grúz fővárosból

Állatkertből szabadult vadállatok öltek meg legalább nyolc embert Tbilisziben. A medvék, tigrisek, oroszlánok, farkasok ketreceit a pusztító árvíz után tette tönkre. A szabadon kószáló vadállatok rengeteg embert megsebesítettek. A ragadozókra fegyveres katonák és rendőrök vadásznak, az állatvédők viszont azt követelik, hogy csak végszükség esetén lőjenek. A polgármester szerint, aki az utcán sétál, az életét kockáztatja. A káosz megrázó képeit mutatjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Megrázó pusztítás: az ISIS semmit sem kímél

Irakban az életét is kockára tette, hogy saját szemével lássa, mi az, ami még megmenthető az Iszlám Állam pusztítása elől. Dezső Tamást nevezhetnénk a magyar Indiana Jones-nak is, hiszen régészként és az ELTE dékánjaként személyes érdeklődésből utazott a bombák, és az értelmetlen kivégzések földjére. Videóin olyan rombolások nyomait láthatjuk, amelyet az ISIS-nak soha nem fog megbocsájtani a világ.

Megdöbbentő pusztítás: veszélyben vannak a kulturális értékek?

Templomokat, ókori, asszír szobrokat, múzeumokat, felbecsülhetetlen értékű városokat és romjait pusztította és pusztítják el az ISIS, azaz az Iszlám állam katonái. Eközben folyamatosak a harcok a szélsőséges erők ellen. Egy magyar régész, Dezső Tamás kollegáival Irakban egészen a háború frontvonaláig jutott, hogy megpróbáljon segítséget nyújtania az elpusztított kulturális értékek helyreállításában. Hubai Antal riportja.

Az Iszlám Állam elpusztított mindent, ami értékes

Számtalanszor megjárta Irakot, Szíriában viszont elrabolták. De Szlankó Bálintot úgy látszik, szeretik odafönt, mert eddig mindig visszatért onnan, ahonnét a legtöbb ember menekül. A fiatal magyar haditudósító ezúttal ismét Szíriában járt, hogy exkluzív riportjában megmutassa a világnak, milyen pusztítást végez az Iszlám Állam azokon a vidékeken, amelyeken végigsöpör.

A terror nyomában


szerző:
2015.05.16. 19:10
A terror nyomában

Számtalanszor megjárta Irakot, Szíriában viszont elrabolták. De Szlankó Bálintot úgy látszik, szeretik odafönt, mert eddig mindig visszatért onnan, ahonnét a legtöbb ember menekül. A fiatal magyar haditudósító ezúttal ismét Szíriában járt, hogy exkluzív riportjában megmutassa a világnak, milyen pusztítást végez az Iszlám Állam azokon a vidékeken, amelyeken végigsöpör. Minden idők legtökéletesebben szervezett terrorcsoportja nyomában kihalt szellemvárosokat, és állandó rettegésben élő családokat talált.

Háborús pusztításhoz mérhető a kár

Háborús pusztításhoz hasonló állapotok fogadták az albánok lakta macedón városba, Kumanovoba érkezett EBESZ-megfigyelőket. A városban szombaton csaptak össze albán fegyveresek a rendőrséggel, a harcokban 22 ember, köztük 8 rendőr vesztette életét. A fegyveres áldozatok közül többen a Koszovói Felszabadítási Hadsereg egyenruháját viselték. A térségben hosszú évek óta ez volt a legsúlyosabb etnikai konfliktus, a városból több száz család menekült el.

Tornádó tarolta le a kisvárost

Hatalmas pusztítást végzett egy tornádó egy észak-német kisvárosban. A forgószél több száz házban és autóban okozott kárt. A pusztítás a helyiek szerint háborús katasztrófával ér fel. A viharban 30-an sérültek meg. Sokan a pincébe bújva várták, míg elvonul az ítéletidő.

TORNÁDÓ: Ítéletidő Németországban

Amatőr felvételek az észak-német kisváros, Bützow felett gomolygó felhőről, amelyből kedden este 7 óra körül egyszer csak egy széltölcsér ereszkedett alá. A szél egyik pillanatról a másikra elképesztő erővel tombolt és ömleni kezdett az eső. Másnap láthatóvá váltak a károk: kidőlt fák és összetört cserepek terítették be az utcákat.

Ítéletidő Dél-Amerikában


szerző:
2015.03.26. 18:40
Ítéletidő Dél-Amerikában

Ítéletidő tombol Dél-Amerika több országában is. Sokfelé áradások pusztítanak. Még olyan helyeken is, ahol amúgy egész évben alig esik valami csapadék. Brazíliában buszt nyelt el egy folyó, Peruban a földcsuszamlások 7 ember halálát okozták. Chilében szükségállapotot hirdettek.

Miért és mit rombol az Iszlám Állam?

Sorra jönnek a hírek és a felkavaró videofelvételek az ISIS által végrehajtott rombolásokról. Egyes kutatások szerint az elmúlt években a fanatikusok többet pusztítottak, mint a második világháború óta bármilyen katonai konfliktus vagy természeti katasztrófa. A pusztítások miértjéről, a megrongált és ellopott tárgyakról valamint a célról Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk. 

Tízezrekről nem tudnak semmit

Földönfutóvá vált ország: a túlélők többsége így jellemzi Vanuatut. A Csendes-óceáni szigetvilágon szombatra virradóra söpört végig a Pam nevű ciklon csaknem 300 kilométer per órás sebességgel. Tízezrekről még mindig semmit sem tudni, a szigetek között csak nehezen áll helyre az összeköttetés. Hivatalosan eddig nyolc halottról beszélnek.

Hatalmas pusztítást végzett a gázrobbanás

Egy édesanya és csecsemője vesztette életét a mexikói gázrobbanásban. Csütörtökön még hét áldozatról szóltak a jelentések a gyerekkórháznál. A szerencsétlenség akkor történt, amikor egy gázszállító teherautóból a klinika konyhájába fejtették át a gázt. Az egyik sérült nő férje azt mesélte: felesége még föl is hívta a nővérek figyelmét a gázszagra, ám semmi sem történt. Megrázó felvételek következnek!

10 éve pusztított a cunami


szerző:
2014.12.26. 18:30
10 éve pusztított a cunami

Pénteken a világ több országában is megemlékeztek az Indiai-óceáni cunami áldozatairól, ami éppen 10 évvel ezelőtt, 2004 karácsony másnapján pusztított.


 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való