KERESÉS search-close

rtlII híradó

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "rtlII híradó"

Elhunyt Esterházy Péter

A Kossuth-díjas íróról tavaly ősszel derült ki, hogy hasnyálmirigyrákja van. Betegségéről könyvet is írt. Az író délután, családja körében hunyt el. Halálának hírét a családja erősítette meg az állami hírügynökségnek. Esterházy Péter 66 éves volt.

RTLII: Óriási robbanás volt a Hortobágyon

Négy tűzszerész meghalt, miközben egy bombát hatástalanítottak. Egy ember megsérült, őt a budapesti Honvéd kórházba szállították. Az áldozatok a Honvédség hivatásos katonái voltak. A Hortobágyi Nemzeti Park területén lévő egykori lőtéren évek óta dolgoznak a Honvédség tűzszerészei. A második világháborúban és az utóbbi évtizedekben ottmaradt bombák maradványait távolítják el. A Honvédelmi Minisztérium részvétét fejezte ki az áldozatok családjának.

RTLII: Egészségügyi dolgozók virrasztanak

Egész éjszaka virrasztanak Budapesten, a Kossuth téren egészségügyi dolgozók. A demonstrációt Sándor Mária, a fekete ruhás nővérként ismert ápoló szervezte. Magasabb bérekért, biztonságosabb betegellátásért, és a kórházak fejlesztéséért tüntetnek, a tervek szerint reggel 6 óráig. A megmozduláson többen is felszólaltak, orvosok, nővérek, szakszervezeti képviselők, és írók.  Sándor Máriát vastaps fogadta a színpadon.

Nem elégedettek a tiltakozó gimnáziumok

Nem fogadják el az oktatási kerakasztalt a tiltakozó gimnáziumok. Kitartanak amellett, hogy teljesen új közoktatási törvényre és valódi, rendszerszintű változásra van szükség, nem pedig finomításokra. Levelük szerint a megkezdett tárgyalások csak arra jók, hogy lecsendesítsék a közvéleményt. A kerekasztal kedden alakult, és akkor még úgy tűnt, közeledtek az álláspontok a tiltakozók és a kormány képviselői között. Kiderült például, hogy nagyobb önállóságuk lehet az iskoláknak.

Sok kutya fél a petárdáktól


szerző:
2015.12.31. 21:30
Sok kutya fél a petárdáktól

A szilveszteri tűzijátékoktól sok kutya megrémül. Akkor pedig támadhatnak is, ezért óvatosan kell megközelíteni őket. Erre figyelmeztetnek a hódmezővásárhelyi állatvédők. Szilveszter éjszaka autóval járőröznek a városban, hogy befoghassák a kóborló kutyákat. Ügyeleti számot is működtetnek, ahol bejelenthetik, ha valakinek eltűnt a kedvence.

Új időpontban jelentkezik az RTLII Híradó

2016. január 4-től megváltozik az RTLII Híradó kezdési időpontja: ezentúl fél órával később, tehát 21:30-tól várjuk Önöket a nap legfrissebb híreivel, hétköznap esténként!

Orbán: Nincsenek erős vezetők az Unióban

A miniszterelnök, hogy Angela Merkelt gúzsba kötik politikai szövetségesei, ezért akadozik az európai gépezet. A kormányfő a Magyar Időknek nyilatkozott. A kormányfő úgy látja: miközben Európa csak keresi a helyét egy átrendeződő világban, Kína egyre erősödik.

„Európa legszigorúbb szabályozása”

Európa legszigorúbb szabályozásának nevezte a közbeszerzési törvényt a miniszterelnök. Ez az a jogszabály, amit a múlt héten visszamenőleg úgy változtattak meg, hogy akár a kormánytagok hozzátartozói is indulhatnak a közbeszerzéseken. Ezzel kapcsolatban az LMP frakcióvezetője kérdezte Orbán Viktort, aki erre a kérdésre viszont válaszolt, pedig a házszabály szerint még várhatott volna.

„Semmibe veszik ’56 szellemiségét”

1944 óta rab nemzet vagyunk - ezzel kezdte beszédét Mécs Imre a budapesti Kossuth téren. A Göncz Árpád temetésére eredetileg szánt mondatokat mintegy 100-150-en hallgatták meg.

Hamlet máshogy a Jurányiban


szerző:
2015.11.04. 21:30
Hamlet máshogy a Jurányiban

Shakespeare Hamletjére építve mutatnak be egy különleges produkciót a budapesti Jurányi Inkubátorházban. A Hamletet veszik alapul, de több jelenet egészen másként lesz, a színészek pedig improvizálnak is. Hámori Gabriella és Elek Ferenc játssza a főbb szerepeket.

Európa új kihívások előtt


szerző:
2015.10.07. 21:30
Európa új kihívások előtt

Történelmi jelentőségű közös beszédet tartott Angela Merkel és Francois Hollande az Európai Parlamentben. A menekültválság miatt álltak együtt a képviselők elé. Utoljára 26 éve volt példa arra, hogy a német kancellár és a francia elnök közösen szólal fel Strasbourgban. Akkor is és most is azt mondták: Európa jövője a tét. Úgy fogalmaztak: sokkal inkább szükség van az összefogásra, mint valaha.

Könnygázt is bevetettek a rendőrök

A román-magyar meccs előtt, sőt, már éjszaka is Budapest több pontján is randalíroztak az ultrák. A mérkőzés helyszínén, a Fradi pályán könnygázt is bevetettek a rendőrök. Most az első félidőnél tart a meccs. A helyszínről Hujder Zoltán tudósított.

A menekültek mellett tüntettek


szerző:
2015.09.02. 21:30
A menekültek mellett tüntettek

A kormány menekültpolitikája ellen tüntettek Budapesten, miközben az egyre türelmetlenebb menekültek is folytatták tiltakozásukat a Keleti pályaudvarnál. A Kossuth térre vonuló civilek a menekülteket érintő törvénymódosításokat kifogásolják, és azt, hogy a kormány szerintük csak látszatintézkedéseket tesz.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való